Pregled po CROSBI profilu: Desanka Rade (CROSBI Profil: 19220, MBZ: 39551)
Pronađeno 73 radova
-
1.Tomasović, Slobodan; Palaveršić, Branko; Ikić, Ivica; Mlinar. Rade; Jukić, Katarina; Maričević, Marko; Puškarić, Kristijan; Ivanušić, Tomislav; Šarčević, HrvojeOplemenjivanje ozime pšenice na otpornost prema fuzarijkoj paleži klasa (Fusarium graminearum Schw.) // Zbornik sažetaka / Matotan, Zdravko ; Haramija, Josip (ur.).
Zagreb: Hrvatsko, 2011. str. 36-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Serraiocco, ArnaldoChemical composition of Dalmatian virgin olive oils from autochtonous olive cultivars Oblica, Lastovka and Levantinka // Rivista italiana delle sostanze grasse, 86 (2010), 24-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ćurko, MarinaNegliceridni sastojci u djevičanskom, rafiniranom maslinovom ulju i ulju iz maslinove komine, 2009., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Đurinek, NadaThe influence of rosemary addition on the stability of the sunflower and virgin olive oil // 14th World Congress of Food Science & Technology
Šangaj, Kina, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaQuality, fatty acid and triglyceride profile of Dalmatian virgin olive oils // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kata Galić (ur.).
Zagreb: EURO-VAL d.o.o., 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Škevin, Dubravka; Neđeral, Sandra; Kraljić, Klara; Petričević, Sandra; Rade, DesankaThe influence of rosemary leaves addition procedure on the properties of virgin olive oil during storage // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Cavtat, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Neđeral, SandraUtjecaj uvjeta prerade koštica buče Cucurbita pepo L. na bioaktivne sastojke i održivost ulja, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Kosor, GordanaUtjecaj aktivne zemlje 'Tonsil optimum' na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Stamenković, IvanUtjecaj dodatka maceriranog ružmarina na svojstva djevičanskog maslinovog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Kosor, GordanaUtjecaj aktivne zemlje "Tonsil optimum" na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Obranović, MarkoUtjecaj dodatka listića ružmarina na svojstva djevičanskog maslinovog ulja, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Kraljić, KlaraUtjecaj aktivne zemlje "Supreme" na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Vicković, JanjaUtjecaj uvjeta bijeljenja sojinog ulja na oksidacijske promjene, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Kraljić, KlaraUtjecaj aktivne zemlje "Supreme" na negliceridne sastojke sojinog ulja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Rade, DesankaThe Effect of Processing Conditions on Minor Constituents of Pumpkin Seed Oil // 2nd Congress on Food Science and Food Biotechnology in Developing Countries
Saltillo, Meksiko, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, DubravkaInfluence of pumpkin seed oil adulteration on stability and chemical characteristics // Abstracts of 4th Euro Fed Lipid Congress: Oils, Fats and Lipids for a Healthier Future
Madrid, Španjolska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Škevin, Dubravka; Rade, Desanka; Neđeral Nakić Sandra; Štrucelj, Dubravka; Koprivnjak, OliveraBioactive Compounds of Virgin Olive Oil from Certain Croatian Olive Varieties // Abstracts of 13th World Congress of Food Science & Technology Food is Life
Nantes, Francuska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Brlečić, IvanaUtjecaj uvjeta prerade bučinih koštica na negliceridne spojeve u ulju, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Saftić, ViktorUtjecaj uvjeta prešanja na svojstva ulja iz obične bučine koštice i koštice golice, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Ptiček, TanjaUtjecaj uvjeta skladištenja na održivost bučinog i sojinog ulja i njihovih mješavina, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Glumbić, SonjaUtjecaj uvjeta skladištenja na održivost bučinog ulja i suncokretovog ulja, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Žanetić, Mirella; Štrucelj, Dubravka; Perica, Slavko; Rade, DesankaKemijske karakteristike monovarijetalnih djevičanskih maslinovih ulja s područja srednje Dalmacije // Oils, fats and lipids for a healthier future / Euro Fed Lipid (ur.).
Frankfurt, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Neđeral Nakić, Sandra; Rade, Desanka; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, Željko; Bartolić, MartinaChemical characteristics of oils from naked and husk seeds of Cucurbita pepo L // European Journal of Lipid Science and Technology, 108 (2006), 11; 936-943 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Rade, Desanka; Neđeral Nakić, Sandra; Škevin, Dubravka; Štrucelj, Dubravka; Mokrovčak, ŽeljkoSterol content and compositon of some non-refined and refined oils // Proceedings of the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists – ; 2nd Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: PBF, 2005. str. 228-234 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Mlinarić Missoni, Emilija; Rade, Desanka; Nederal, Sandra; Kalenić, Smilja; Kern, Josipa; Važić Babić, VericaDifferentiation between Candida species isolated from diabetic foot by fatty acid methyl ester analysis using gas chromatography // Journal of Chromatography B, 822 (2005), 1-2; 118-123 doi:10.1016/j.jchromb.2005.06.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)