Pregled po CROSBI profilu: Tomislav Petrak (CROSBI Profil: 19087, MBZ: 36612)
Pronađeno 110 radova
-
1.Vidaček, Sanja; Jakupović, Emira; Janči, Tibor; Drobat, Ekaterina; Rodin, Anja; Marušić, Nives; Medić, Helga; Petrak, Tomislav; Lacković, IgorInfluence of lipid oxidation and protein solubility on bioelectrical properties of fish during frozen storage // 44th WEFTA meeting "Seafood science for a changing demand
Bilbao, Španjolska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
2.Janči, Tibor; Ivanda, Mile; Mikac, Lara; Petrak, Tomislav; Marušic, Nives; Medić, Helga; Vidaček, SanjaDetection of histamine in fish by Surface Enhanced Raman Spectroscopy using silver colloid SERS substrates // 44th WEFTA meeting "Seafood science for a changing demand
Bilbao, Španjolska, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Marušić Radovčić, Nives, Heleš, Sanja, Vidaček, Sanja, Janči, Tibor, Petrak, Tomislav, Medić, HelgaUdio i stupanj oksidacije masti i sastav masnih kiselina industrijskog i tradicionalnog Baranjskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 238-243 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Marušić, Nives; Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaDetermination of volatile compounds and quality parameters of traditional Istrian dry-cured ham // Meat science, 96 (2014), 4; 1409-1416 doi:10.1016/j.meatsci.2013.12.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Janči, Tibor; Kanski, Danijel; Dulić, Marina; Marušić, Nives; Medić, Helga; Petrak, Tomislav; Vidaček, SanjaPREHRAMBENA VRIJEDNOST KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss) UZGOJENE U JADRANSKOM MORU // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 70 (2013), 20-30 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Brdek, Zdenka; Udovičić, Doris; Marušić, Nives; Medić, Helga; Petrak, Tomislav; Lacković, IgorDifferencing sea bass (Dicentrarchus labrax) fillets frozen in different conditions by impedance measurements // International journal of food science & technology, 47 (2012), 8; 1757-1764 doi:10.1111/j.1365-2621.2012.03031.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Kolarić Kravar, SanjaIstraživanje nutritivnih, mikrobioloških, histoloških i senzorskih svojstava autohtonoga slavonskoga kulena, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Marušić, Nives; Tonković, Stanko; Petrak, TomislavInfluence of different freezing regimes on bioelectrical properties of Atlantic chub mackerel (Scomber colias) // Journal of food process engineering, 35 (2012), 5; 735-741 doi:10.1111/j.1745-4530.2010.00622.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Zavadlav, Sandra; Petrak TomislavKako zaštiti tvrtku i proizvod kontrolom nad procesima od nabave do finalnog proizvoda? // Zbornik radova "Kompetentnost laboratorija 2011" / Margeta Bermanac (ur.).
Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2011. str. 129-135 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
10.Janči, T., Medić, H., Marušić, N., Petrak, T., Lacković, I., Vidaček, S.Differencing sea bass fillets frozen in different conditions by impedance measured at frequencies from 1 to 100 MHz // 41st WEFTA Meeting, Seafood for the Modern Consumer / Lillie Cavonius, Linnea Eriksson, Ingrid Undeland, Marie-Louise Wennerhag (ur.).
Gothenburg: Chalmers University of Technology, 2011. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Marušić, Nives; Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaEffect of gender and production region on the meat quality of wild boar (Sus scrofa L.) // 7th International congress of food technologists, biotechnologists and nutritions
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Vidaček, Sanja; Janči, Tibor; Marušić, Nives; Petrak, Tomislav; Vnučec, Tatjana; Medić, HelgaUTJECAJ SMRZAVANJA NA IMPEDANCIJU KALIFORNIJSKE PASTRVE (Oncorhynchus mykiss) // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 69 (2011), 2; 38-50 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaCharacterization of traditional Istrian dry-cured ham by means of physical and chemical analyses and volatile compounds // Meat science, 88 (2011), 4; 786-790 doi:10.1016/j.meatsci.2011.02.033 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Medić, Helga; Vidaček, Sanja; Marušić, Nives; Jurić, Anita; Petrak, Tomislav; Mazija, HrvojeMulticomponent Holocene Mineral Compound Given in Feed does not Influence Quality of Chicken Meat // XIIth European Poultry Conference
Tours, 2010. str. 605-605 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Marušić, Nives; Udovičić, Doris; Petrak, Tomislav; Lacković, IgorDifferencing sea bass fillets frozen in different conditions by impedance measurements. // WEFTA 2010 Seafood: Getting most, serving best... Proceedings book / Cakli, Sukran ; Celik, Ufuk ; Altinelataman, Can (ur.).
Izmir, 2010. str. 22-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Marušić, Nives; Petrović, Marinko; Vidaček, Sanja; Klarin, Andrea; Petrak, Tomislav; Medić, HelgaCharacterization of traditional Istrian dry cured ham by mean of physical and chemical analysis and volatile compounds // 13th Ružička days, "Today science-tomorrow industry" Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2010. str. 80-80 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Marušić, Nives; Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Petrak, TomislavRast dagnji (Mytilus galloprovincialis, Lamarck, 1819) na istočnoj obali Istre // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 68 (2010), 1; 19-25 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
18.Šimat, VidaPromjene parametara kvalitete u filetu hladno mariniranog inćuna (Engraulis encrasicolus, L.), 2010., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Marušić, Nives; Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Petrak, TomislavIndeks kondicije dagnji (Mytilus galloprovincialis) u Uvali Budava i u Zaljevu Raša // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 67 (2009), 3; 91-99 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Medić, H., Vidaček, S., Sedlar, K., Šatović, V., Petrak, T.Utjecaj vrste i spola peradi te tehnološkog procesa hlađenja na kvalitetu mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 224-231 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
21.Marušić, N., Vidaček, S., Medić, H., Petrak, T.INDEKS KONDICIJE DAGNJI (Mytilus galloprovincialis) U UVALI BUDAVA I U ZALJEVU RAŠA // Ribarstvo : znanstveno-stručni časopis za ribarstvo, 67 (2009), 3; 91-99 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Botka-Petrak, Karmen; Lucić, Hrvoje; Vuković, Snježana; Đuras Gomerčić, Martina; Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Hraste, Ante; Petrak, Tomislav; Bedrica, Ljiljana; Mazija, HrvojeEinfluss der Kastration auf die Bildung von riesenfasern in der weißen Muskulatur von Hühnern // Tierärztliche Umschau, 64 (2009), 10; 442-447 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Marušić, Nives; Surić, Božena; Petrak , TomislavInfluence of different freezing regimes on bioelectrical properties of Atlantic chub mackerel (Scomber colias) // New Technology for Healthy and Safe Seafood
Kopenhagen, 2009. str. 91-91 (poster, sažetak, znanstveni) -
24.Botka-Petrak, Karmen; Lucić, Hrvoje; Vuković, Snježana; Đuras Gomerčić, Martina; Vidaćek, Sanja; Medić, Helga; Hraste, Ante; Petrak, Tomislav; Bedrica, Ljiljana; Mazija, HrvojeEinfulss der Kastration auf die Bildung von Riesenfasern in der Weissen Muskulatur von Huhnern // Tierärztliche Umschau, 64 (2009), 10; 442-447 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Perković, Amadea; Medić, Helga; Kralik, Gordana; Botka-Petrak, Karmen; Petrak, TomislavListeria monocytogenes in poultry meat processing // Book of proceedings Advances and chalanges in poultry science / Tserveni-Goussi, A., Yannakopoulos, A., Fortomaris, P., Arsenos, G., Sossidou, E. (ur.).
Solun: University Studio Press, 2008. str. 1051-1054 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Krvavica, Marina; Vidaček, Sanja; Konjačić, Miljenko; Botka-Petrak, Karmen; Petrak, Tomislav; Đugum, Jelena; Kolarić, Sanja; Medić, HelgaA study of chemical profiles and appearance of white crystals in Istrian dry-cured ham : effect of desalting // Italian journal of animal science, 7 (2008), 3; 373-382 doi:10.4081/ijas.2008.373 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
27.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Vnučec, Tatjana; Tonković, Stanko; Petrak, TomislavBioelectrical properties of frozen trout (Oncorynchus mykiss) // The 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and nutritionists Book of Abstracts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO- V. A. L., 2008. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Botka-Petrak, Karmen; Nežak, Jadranko; Petrak, TomislavBioelectrical impedance analysis of frozen sea bass (Dicentrarchus labrax) // Journal of Food Engineering, 88 (2008), 2; 263-271 doi:10.1016/j.jfoodeng.2008.02.010 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Botka-Petrak, Karmen; Vuković, Snježana; Medić, Helga, Hraste, Antun; Petrak, Tomislav; Lucić, Hrvoje; Bedrica, LjiljanaEinfluss von Konservierungsmethoden auf Mikrostruktur und enzymatische Aktivitat der Kunndarmwand von Rindern // Tierarztliche Umschau, 63 (2008), 10; 538-542 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Binički, MarijaSustav osiguranja kvalitete - HACCP u proizvodnji pršuta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Jerić, LanaBioelektrična impedancijska analiza u utvrđivanju promjena kakvoće mišićja kalifornijske pastrve (Oncorhanchus mykiss), 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Novak, GabrijelaHACCP sustav hlađenja i skladištenja riba i rakova, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Kralik, Gordana; Petrak, Tomislav; Gajčević, Zlata; Hanžek, DanicaInfluence of vegetable oil on fatty acid profile of chicken meat // Proceedings of 53rd International Congress of Meat Science and Technology / Guanghong, Zhou ; Weili, Zhang (ur.).
Peking: China Agricultural University Press, 2007. str. 357-358 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Kralik, Gordana; Petrak, Tomislav; Kušec, Goran; Margeta, VladimirEffect of rapeseed oil in the diet on carcass traits and meat quality of pigs // Proceedings of 53rd International Congress of Meat Science and Technology / Guanghong, Zhou ; Weili, Zhang (ur.).
Peking: China Agricultural University Press, 2007. str. 249-250 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Sučić Jolić, NediljkaOsiguranje kvalitetne hrane u prehrani predškolske djece, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Martinis, IrenaHACCP kao higijensko epidemiološki parametar u hospitalnoj dijetetici, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Katuša, ĐovaninaHigijenska ispravnost pečene mesnate slanine i svinjske vratine, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Ogrinc, PetraPrimjena sustava HACCP u ugostiteljstvu, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Šimunović, DamirSanitarna ispravnost slastičarnica, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Majstorović, MartinaHACCP sustav u objektima klaoničke obrade i prerade mesa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Udiljak, AntePrimjena HACCP sustava u proizvodnji meda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Hrvojić, DavorKvaliteta jaja i jajnih proizvoda, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Krvavica, Marina; Vidaček, Sanja; Medić, Helga; Botka-Petrak, Karmen; Petrak, TomislavChemical characteristics of desalted and non-desalted Istrian dry-cured hams // 52nd International Congress of Meat science and Technology Harnessing and exploiting global opportunities / Troy, Declan ; Pearce, Rachel ; Byrne, Briege ; Kerry, Joseph (ur.).
Wageningen: Academic Publishers, 2006. str. 469-470 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Grzunov, JuditaSustav kontrole u uzgoju i preradi tune-HACCP, 2006., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Vidaček, SanjaBioelektrička impedancijska analiza pri utvrđivanju promjena kvalitete odmrznutog ribljeg mišićja, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Medić, Helga; Vidaček, Sanja; Antunović, Siniša; Vašić, Darko; Petrak, TomislavFizikalno-kemijska i bioelektrička svojstva u ocjeni kvalitete mesa peradi // XII European Poultry Conference, Book of Abstracts, Supplement of the World's Poultry Science Journal, volume 62 / Romboli, I ; Flock, D ; Franchini, A (ur.).
Barneveld: World's Poultry Science Journal, 2006. str. 216-262 (poster, sažetak, znanstveni) -
47.Medić, HelgaInterakcija fizikalno-kemijskih i bioelektričkih svojstava u ocjeni kvalitete mesa peradi, 2006., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Botka-Petrak, Karmen; Petrak, Tomislav; Kalođera, Zdenka; Medić, Helga"TREPANG"-Holothuria tubulosa, jadranski trp-izvor biološki učinkovitih tvari // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 37 (2006), 3-4; 159-166 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Sinčić, MartinaPrimjena HACCP sustava u proizvodnji smrznutih paniranih proizvoda od purećeg mesa, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Međedović, AsiaKvaliteta soli u procesu soljenja inćuna - Engraulis encrasicholus, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb