Pregled po CROSBI profilu: Dubravka Samaržija (CROSBI Profil: 18920, MBZ: 3286)
Pronađeno 155 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Samaržija, DubravkaMljekarska mikrobiologija. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2021 (monografija)
-
2.Samaržija, Dubravka, Kalit, Samir, Antunac, NevenProizvodnja ovčjih i kozjih sireva. Zagreb: Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza, 2018 (prirucnik)
-
3.Samaržija, DubravkaFermentirana mlijeka. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2015 (Udžbenici)
-
4.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.Sirarstvo. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
-
5.Barać, Zdravko; Mioč, Boro; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaPaška ovca : hrvatska izvorna pasmina. Novalja: Grad Novalja ; Ogranak Matice hrvatske u Novalji, 2008 (monografija)
-
1.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, ŠimunPsychrotrophic Bacteria: Pseudomonas spp. // Encyclopedia of Dairy Sciences, Third edition / McSweeney, Paul L.H. ; McNamara, John P. (ur.).
Amsterdam: Elsevier, 2022. str. 375-383 doi:10.1016/B978-0-08-100596-5.23045-X. -
2.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaPrehrambene, zdravstvene i tehnološke značajke fermentiranih proizvoda // Fermentirani mliječni proizvodi u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1996. str. 13-20 -
1.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2020 -
2.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaSirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 -
1.Samaržija, DubravkaKorištenje mlijeka kobile i magarice u proizvodnji fermentiranih mlijeka / Samaržija, Dubravka (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016 -
2.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2014 -
3.Samaržija, DubravkaBiološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
4.Samaržija, DubravkaFermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
1.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Anušić, Jasna; Rako, AnteThe Influence of Milk Standardization on Chemical Composition, Fat and Protein Recovery, Yield and Sensory Properties of Croatian PGI Lički Škripavac Cheese // Foods, 10 (2021), 4; 376-381 doi:10.3390/foods10040690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Prpić, Zvonimir; Vnučec, Ivan; Samaržija, DubravkaUrea concentration in goat milk: importance of determination and factors of variability // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 4; 707-721 doi:10.5513/JCEA01/21.4.3058 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
3.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Petanjek, Zvjezdana; Zamberlin, Šimun; Tudor Kalit, Milna; Samaržija, DubravkaAntimikrobna aktivnost bakteriocina bakterija mliječne kiseline prema Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Clostridium tyrobutyricum u proizvodnji sira // Mljekarstvo, 70 (2020), 3; 135-149 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0301 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
4.Vrdoljak, Josip; Prpić, Zvonimir; Samaržija, Dubravka; Vnučec, Ivan; Konjačić, Miljenko; Kelava Ugarković, NikolinaUdder morphology, milk production and udder health in small ruminants // Mljekarstvo, 70 (2020), 2; 75-84 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0201 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Bendelja Ljoljić, Darija; Prpić, Zvonimir; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Mioč, BoroSezonske varijacije proizvodnje i kakvoće mlijeka mediteranskih ovaca u ekstremno toplim vremenskim uvjetima // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 3; 629-647 doi:/10.5513/JCEA01/19.3.2178 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaThe effect of non-standard heat treatment of sheep’s milk on physico-chemical properties, sensory characteristics, and the bacterial viability of classical and probiotic yogurt // Food chemistry, 225 (2017), 62-68 doi:10.1016/j.foodchem.2017.01.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Pašić, Vedat; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Kalit, SamirThe impact of changes in the milk payment system and season on the hygienic quality of milk // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 3; 629-639 doi:10.5513/JCEA01/17.3.1755 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Pogačić, Tomislav; Chuat, Victoria; Madec, Marie-Noëlle; Samaržija, Dubravka; Lortal, Sylvie; Valence, FlorencePhenotypic traits of genetically closely related Leuconostoc spp // International dairy journal, 39 (2014), 1; 96-101 doi:10.1016/j.idairyj.2014.05.014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Samaržija, Dubravka; Redžepović, Sulejman; Havranek, JasminaA survey on hygienic and physicochemical properties of Istrian cheese // Mljekarstvo, 63 (2013), 2; 55-63 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Pogačić, Tomislav; Šinko, Sanja; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaMicrobiota of kefir grains // Mljekarstvo, 63 (2013), 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
11.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pogačić, TomislavPsychrotrophic bacteria and milk and dairy products quality // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 77-95 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMineral elements in milk and dairy products // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 111-125 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Čanžek Majhenič, Andreja; Redžepović, Sulejman; Samaržija, Dubravka; Bogovič Matijašić, BojanaPhenotypic and genotypic characterization of indigenous Lactobacillus community from traditional Istrian ewe's cheese // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 3; 362-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, DubravkaProbiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health // Milchwissenschaft, 67 (2012), 1; 30-33 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Bendelja Ljoljić, Darija; Barać, ZdravkoUtjecaj paragenetskih čimbenika na proizvodnju i kemijski sastav mlijeka paških ovaca // Mljekarstvo, 61 (2011), 3; 226-233 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Pogačić, Tomislav; D'Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Corich, Viviana; Giacomini, Alessio; Baldan, Enrico; Čanžek Majhenič, Andreja; Obermajer, Tanja; Rogelj, Irena; Samaržija, Dubravka.Biodiversity of microbial consortia isolated from traditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac // Mljekarstvo, 61 (2011), 3; 208-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Pogačić, Tomislav; Kagkli, Dafni-Maria, Sikora, Sanja; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaExperimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products // Mljekarstvo, 61 (2011), 1; 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaThe effect of heat treatment of ovine milk on the compositional and sensory properties of set yoghurt // International journal of dairy technology, 63 (2010), 4; 587-592 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00614.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Corich, Viviana; D’Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Giacomini, Alessio; Čanžek Majhenič, Andreja; Rogelj, IrenaMicrobiota of Karakačanski skakutanac, an artisanal fresh sheep cheese studied by culture-independent PCR-ARDRA and PCR-DGGE // Dairy Science & Technology, 90 (2010), 4; 461-468 doi:10.1051/dst/2010004 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
20.Pogačić, Tomislav; Kelava, Nikolina; Zamberlin, Šimun; Dolenčić-Špehar, Iva; Samaržija, DubravkaMethods for Culture-Independent Identification of Lactic Acid Bacteria in Dairy Products // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 1; 3-10 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
21.Mioč, Boro; Prpić, Zvonimir; Antunac, Neven; Antunović, Zvonko; Samaržija, Dubravka; Vnučec, Ivan; Pavić, VesnaMilk yield and quality of Cres sheep and its crosses with Awassi and East Friesian sheep // Mljekarstvo, 59 (2009), 3; 217-224 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Samaržija, Dubravka; Tudor, Milna; Prtilo Tamara; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Havranek, JasminaProbiotičke bakterije u prevenciji i terapiji dijareje // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 28-32 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Mioč, Boro; Prpić, Zvonimir; Vnučec, Ivan; Barać, Zdravko; Sušić, Velimir; Samaržija, Dubravka; Pavić, VesnaFactors affecting goat milk yield and composition // Mljekarstvo, 58 (2008), 4; 305-313 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Samaržija, Dubravka, Damjanović, Sonja, PogačićTomislavStaphylococcus aureus u siru // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 31-48 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
25.Samaržija, Dubravka; Podoreški, Marijana; Sikora, Sanja; Skelin, Andrea; Pogačić, TomislavMikroorganizmi – uzročnici kvarenja mlijeka i mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 57 (2007), 4; 251-273 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 56 (2006), 3; 221-232 (međunarodna recenzija, pregledni rad, stručni)
-
27.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo, 56 (2006), 3; 221-232 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
28.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Mioč, Boro; Havranek, Davor; Pavlović, IvoMineral value of Croatian artisanal hard sheep cheeses in terms of geographical indication // Milchwissenschaft milk science international, 60 (2005), 2; 158-161 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Mikulec, Nataša; Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Zamberlin, Šimun; Kuliš, Zrinka; Horvat, IvaParametri validacije instrumentalne metode za utvrđivanje ukupnog broja bakterija u mlijeku // Mljekarstvo, 54 (2004), 4; 299-314 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
30.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pogačić, Tomislav; Sikora, SanjaUtvrđivanje ukupnog broja bakterija u sirovom mlijeku metodom protočne citometrije // Mljekarstvo, 54 (2004), 1; 39-51 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Dražetić, Dražeta; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirKvaliteta mlijeka na pojedinim otkupnim područjima u Republici Hrvatskoj // Mljekarstvo, 53 (2003), 3; 227-234 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
32.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Havranek, JasminaQuality of artisanal hard cheeses produced in the Mediterranean area of Croatia // Milchwissenschaft, 58 (2003), 1/2; 43-46 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaThe effect of stage of lactation on milk quantity and number of somatic cells in sheep milk. // Milchwissenschaft, 57 (2002), 6; 310-311 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenVažnost dokazivanja prisutnosti antibiotičkih ostataka u mlijeku // Mljekarstvo, 52 (2002), 1; 61-70 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
35.Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenOznaka kvalitete: izvornosti(PDO), zemljopisno podrijetlo (PGO)i garantirano tradicijski specijalitet(TSG)u socijalnoj i gospodarstvenoj zaštiti tradicionalne proizvodnje sira // Mljekarstvo, 52 (2002), 4; 279-290 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
36.Samaržija, Dubravka; Sikora, Sanja; Redžepović, Sulejman; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, JasminaAplication of RAPD analysis for identification of Lactococcus lactis subsp. cremoris strains isolated from artisanal cultures // Microbiological Research, 157 (2002), 1; 13-17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Samaržija, Dubravka; Lukač-Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Sikora, SanjaCharacteristics and Role of Mesophilic Lactis Cultures // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 66 (2001), 2; 113-120 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
38.Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaFreezing point of goat's milk // Milchwissenschaft, 56 (2001), 1; 14-16 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaEffect of breed on chemical composition of goat milk // Czech journal of animal science, 46 (2001), 6; 268-274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Lukač- Havranek, Jasmina; Pavić, Vesna; Mioč, BoroEffects of stage and number of lactation on the chemical composition of goat milk // Czech Journal of Animal Science, 46 (2001), 12; 548-553 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, JasminaGranična vrijednost točke ledišta sirovog mlijeka -0, 517 °C // Mljekarstvo, 43 (1993), 3; 209-213 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
42.Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenPolimorfismo delle proteine del latte nella razza Simmental Croata // Scienza e tecnica lattiero-casearia, 44 (1993), 3; 155-160 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
43.Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, Jasmina; Antunac, NevenBroj somatskih stanica i kvaliteta mlijeka // Mljekarstvo, 41 (1991), 8; 221-224 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
44.Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Samaržija, DubravkaPolimorfizam proteina mlijeka u odnosu na proizvodnju i sastav mlijeka // Mljekarstvo, 41 (1991), 11; 297-302 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Samaržija, Dubravka; Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Antunac, NevenPolimorfizam proteina mlijeka u proizvodnji sira // Mljekarstvo, 41 (1991), 12; 319-327 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Lukač, Jasmina; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenKvaliteta mlijeka na području Hrvatske // Mljekarstvo, 41 (1991), 3; 65-70 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
47.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaKvaliteta mliječnih proizvoda individualnih proizvođača na zagrebačkim tržnicama // Mljekarstvo, 40 (1990), 8; 209-215 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
48.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaKvaliteta mlijeka krava hranjenih silažom kukuruzovine i stočnog kelja // Poljoprivredna znanstvena smotra, 65 (1984), 223-227 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Tudor, Milna; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaDodaci u proizvodnji jogurta // Mljekarstvo, 58 (2008), 1; 21-32 (recenziran, članak, stručni)
-
2.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mamula, Petar; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskoznost tekućeg jogurta tijekom pohrane // Mljekarstvo, 57 (2007), 3; 209-218 (recenziran, članak, stručni)
-
3.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 56 (2006), 3; 221-232 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
4.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Kuliš, ZrinkaOsiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 139-153 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
5.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaSomatske stanice i njihov utjecaj na kakvoću i preradu mlijeka // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 47 (1997), 3; 183-193 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaSomatske stanice u kozjem mlijeku // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 47 (1997), 2; 123-134 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Zamberlin, Šimun; Škevin Sović, Jadranka; Horvat, Iva; Samaržija, DubravkaOrganization of Proficiency Testing for Dairy Laboratories in Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia in Order to Improve Quality Assurance // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 141-147 (podatak o recenziji nije dostupan, stručni rad, stručni)
-
2.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, MarijaZaštita izvornosti sira // Mljekarstvo, 56 (2006), 1; 35-44 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
3.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, JasminaTaxonomy, physiology and growth of Lactococcus lactis // Mljekarstvo, 51 (2001), 1; 35-48 (podatak o recenziji nije dostupan, revijalni prikaz, znanstveni)
-
4.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, Mirza; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenPrehrambena svojstva mediteranskih sireva // Mljekarstvo, 50 (2000), 2; 141-150 (međunarodna recenzija, pregledni rad, ostalo)
-
5.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Lukač-Havranek, JasminaHranidbena i terapeutska vrijednost kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 50 (2000), 4; 297-304 (podatak o recenziji nije dostupan, revijalni prikaz, znanstveni)
-
6.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.Proizvodnja, sastav i osobine kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 50 (2000), 1; 53-66 (podatak o recenziji nije dostupan, revijalni prikaz, znanstveni)
-
7.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaPrehrambene, zdravstvene i tehnološke značajke fermentiranih proizvoda // Mljekarstvo, 46 (1996), 4; 265-273 (podatak o recenziji nije dostupan, revijalni rad, znanstveni)
-
8.Lukač Havranek, Jasmina; Čurik, Ino; Kapš, Miroslav; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaPovezanost polimorfizma β-laktoglobulina s mliječnim proizvodnim osobinama hrvatskog simetalca II. Utjecaj gena // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 47 (1993), 11-12; 419-423 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
9.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenKvaliteta mlijeka na području Hrvatske // Mljekarstvo, 41 (1991), 3; 65-70 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
1.Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Luetić, Viktorija; Samaržija, DubravkaThe concentration of zinc, iron and manganese in the sheep's milk and yogurt // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 405-409 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaFermented milks in the function of health of kindergarten children // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 449-452 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaEvaluation of the sensory ability of the evaluator for the internal organoleptic evaluation of fermented milk // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 434-438 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Zamberlin, Šimun; Mioč, Boro; Samaržija, DubravkaInfluence of yoghurt cultures on some chemical parameters of sheep's milk yoghurt during storage // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture, Proceedings
Zagreb, 2011. str. 908-911 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Džidić, Alen; Čuljak, Luka; Kapš, Miroslav; Katalinić, Ivan; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaKontrola ispravnosti muznih uređaja u Krapinsko- zagorskoj županiji // 41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, 2006. str. 571-572 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Prpić, Zvonimir; Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Vnučec, IvanStadij laktacije kao čimbenik proizvodnosti i kakvoće ovčjeg mlijeka // Zbornik radova/ 41. hrvatski i 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma, Opatija, 13.-17. veljače 2006. / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2006. str. 643-644 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Pavić, Vesna; Barać, ZdravkoPhysiological threshold of somatic cell count in diagnosis of subclinical mastitis of Paška sheep. // Future of the Sheep and Goats Dairy Sector. Special Issue of the International Dairy Federation. / FIL-IDF (ur.).
Brisel: FIL-IDF, CIHEAM,, 2005. str. 198-200 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Prpić, Zvonimir; Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Barać, ZdravkoUtjecaj genotipa na proizvodnju i kakvoću ovčjeg mlijeka na otoku Cresu // Zbornik radova / XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjen / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Svučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 615-616 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Pavić, Vesna; Barać, ZdravkoPhysiological threshold of somatic cell count in diagnosis of subclinical mastitis of Paška sheep. // The future of the Sheep and Goat Dairy Sectors. International Symposium. / CIHEAM, FIL-IDF, FAO, CIRVAL, ICAR, EAAP, (ur.).
Zaragoza: International Centre for Advanced Mediterannean Agronomic Studies, 2004. (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Antunac, Neven; Kapš, Miroslav; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaEffects of breed and parity on some dairy traits of alpine and saanen goats in Croatia // 6th International Symposium on the milking of small ruminants / Barillet, F. ; Zervas, G. (ur.).
Atena: Wageningen Pers, 1998. str. 369-372 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Čurik, Ino; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMilk protein polymorphism and genetic structure of Croatian simmental catlle // Milk protein polymorphism / Internationa of Dairy federation (ur.).
Brisel: Internationa of Dairy federation, 1997. str. 93-99 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaKvaliteta mliječnih proizvoda individualnih proizvodjača na zagrebačkim tržnicama // Zbornik biotehniške fakultete Univerze Edvarda Kardelja v Ljubljani
Ljubljana, 1990. str. 669-681 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mikulec, Nataša; Horvat, Iva; Škevin Sović, Jadranka; Havranek, JasminaMjerna nesigurnost rezultata dobivenih određivanjem broja somatskih stanica u mlijeku fluoro-opto-elektronskom metodom // Kompetentnost laboratorija 2007 - novi pristup, Knjiga radova / Margeta, Karmen (ur.).
Zagreb: CROLAB, Udruga hrvatski laboratoriji, 2008. str. 125-135 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Samaržija, DubravkaMikrobiološke pogreške ovčjih sireva koji se na tradicionalan način proizvode od sirovog mlijeka // Šesto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Peta izložba hrvatskih ovčjih i kozjih sireva. Zbornik predavanja / HSC (ur.).
Zagreb: HLAD-Pluska, 2004. str. 70-78 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaJogurt u funkciji zdravlja starijih osoba // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 419-423 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Bendelja Ljoljić, Darija; Šakić Bobić, Branka; Dolenčić Špehar, Iva; Vnučec, Ivan; Samaržija, Dubravka; Grgić, ZoranEkonomska isplativost korištenja veće količine sirovih proteina u hranidbi mliječnih koza // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 251-252 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirRecovery of milk fat to Škripavac cheese produced from standardised milk // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 227-227 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
3.Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir KalitThe influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Kelava Ugarković, Nikolina; Samaržija, DubravkaUtvrđivanje fiziološkog broja somatskih stanica u ovčjem mlijeku // 42. HRVATSKI simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2016. str. 61-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, MarijaPreživljavanje probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus ATCC 53103 u ovčjem jogurtu // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem- knjiga sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 96-97 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Pogačić, Tomislav; Chuat, Victoria; Marie-Noelle, Madec; Samaržija, Dubravka; Lortal, Sylvie; Valence, FlorencePhenotypic diversity of genetically closely Leuconostoc spp. isolated from Croatian cheese // 19ème édition du Club des Bactéries Lactiques
Bordeaux, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Paripović, Nikola; Maletić, Mirjana; Samaržija, DubravkaUdjel laktoze u ovčjem jogurtu // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 93-94 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Damjanović Dešić, Sonja; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Rončević, SandaNastajanje 5-hidroksimetilfurfurala u termički obrađenu mlijeku s aditivima // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Corich, Viviana; D'Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Čanžek Majhenič, Andreja; Rogelj, IrenaMolecular Characterisation of the Indigenous Microflora of Artisanal Fresh Sheep Cheese Karakačanski Skakutanac by PCR-ARDRA & PCR-DGGE // 4th IDF Dairy Science & Technology Week
Rennes: IDF, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, Maja; Mioč, BoroVeličina kazeinskih micela u ovčjem mlijeku istočno frizijske pasmine ovaca // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2008. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Pogačić, Tomislav; Horvat, IvaUtjecaj toplinske obrade ovčjeg mlijeka na temperaturi od 60°C na preživljavanje bakterija jogurtne kulture, konzistenciju i okus ovčjeg jogurta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 52-53 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskozitet čvrstog jogurta tijekom pohrane mjeren različitim brzinama smicanja // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog i 3. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 249-250 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Jurašin, Darija; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, MajaMethod for Measuring Casein Particles Size in Artisanal Fresh Sheep Cheese by Dynamic Light Scattering // 5th IDF Syposium on Cheese Ripening
Bern, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Jurašin, Darija; Dutour Sikirić, MajaMetode izolacije kazeina iz sirovog ovčjeg mlijeka, sirnog gruša i svježeg ovčjeg sira za analizu dinamičkim raspršivanjem svjetlosti // 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozija agronoma
Opatija, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Kalit, Samir; Mikulec, Nataša; Havranek, Jasmina; Pavić, VesnaInfluence of some non-genetic parameters on production and quality of milk of East-Friesian sheep in Croatia // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Kalit, Samir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Pavić, Vesna; Prpić, Zvonimir; Barač, ZdravkoThe concentration of urea in the milk of East-Friesian and Pag island sheep // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 96-96 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Sušić, Velimir; Vnučec, Ivan; Prpić, Zvonimir; Barać, ZdravkoMilk production and quality of some Croatian sheep breeds // Book of abstracts of the 5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors
Alghero, 2007. str. 143-143 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pogačić, TomislavViskozitet tekućeg jogurta tijekom pohrane // Zbornik sažetaka 37.hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. str. 35-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Vnučec, IvanThe effect of crossbreeding on yield and quality of sheep milk // 27th IDF World Dairy Congress, 20-23.10.2006.
Shanghai, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Samaržija, DubravkaAutohtoni paški sir // Zbornik sažetaka 36. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 7-9 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Horvat, Iva; Kuliš, Zrinka; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenValidacija metode protočne citometrije za određivanje ukupnog broja bakterija u mlijeku // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 29-29 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
22.Zamberlin, Šimun; Kuliš, Zrinka; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaOsiguranje kvalitete rezultata analiza i organizacija međulaboratorijskih provjera // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 27-27 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
23.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Mioč, BoroKvaliteta mlijeka paških ovaca // 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem. Zbornik sažetaka. / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb, 2004. str. 25-27 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pavlović, IvoMineral value of artisanal cheeses produced from raw sheep milk in the Mediterranean area of Croatia // Milk and Dairy products, Eurpean Dairy Congress 03 Book of Abstracts / Biotechnical Faculty University of Ljubljana (ur.).
Ljubljana: Academic Press, 2003. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Samaržija, Dubravka, Antunac, Neven, Havranek, Jasmina, Kalit, Samir, Pecina, Marija.Quality of farmhouse hard cheeses made from raw sheep´s milk. // Zbornik sažetaka 35. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem. / Ljubica Tratnik (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Mioč, Boro; Antunac, Neven; Pavić, Vesna; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Bradić, MartinaProizvodnja i kemijski sastav mlijeka creskih ovaca // Zbornik sažetaka
Lovran: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
27.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Pecina, MarijaKvaliteta tradicionalnih sireva proizvedenih od sirovog ovčjeg mlijeka // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 63-63 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenOznaka kvalitete: izvornost (PDO), zemljopisno podrijetlo (PGI)i garantirano tradicijski specijalitet (TSG) u socijalnoj i gospodarskoj zaštiti tradicionalne proizvodnje sira // Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2002. str. 41-42 (plenarno, sažetak, pregledni) -
29.Samaržija, Dubravka; Sikora, Sanja; Redžepović, Sulejman; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, JasminaDiferencijacija sojeva Lactococcus lactis subsp. cremoris izoliranih iz tradicionalne kulture // Drugi hrvatski mikrobiološki kongres, Priopćenja / Prukner Radovčić, Estela ; Hajsing, Danko ; Presečki, Vladimir (ur.).
Brijuni: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Džidić, AlenProcjena granične vrijednosti broja somatskih stanica (BSS) za sirovo mlijeko ekstra kvalitete // Zbornik sažetaka / 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Lukač-Havranek, Jasmina; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Džidić, Alen; Kalit, SamirMilking type influence on somatic cell and total bacterial count in raw milk in Croatia // Mleko in mlečni izdelki / Rogelj, Irena (ur.).
Ljubljana: Univerza v Ljubljani, Biotehnička fakulteta, 1999. str. 22-22 (poster, sažetak, znanstveni) -
32.Antunac, Neven; Lukač-Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaTočka ledišta kozjeg mlijeka // Zbornik sažetaka / 33. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Lj. (ur.).
Lovran: Hrvatska mljekarska udruga, 1998. str. 23-23 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
33.Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaOsiguranje kakvoće na liniji proizvodnje i prerade mlijeka // Zbornik sažetaka
Zagreb, 1996. str. 7-7 (plenarno, sažetak, stručni) -
34.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Lukač Havranek, Jasmina; Čirik, InoPolimorfizam proteina mlijeka i somatske stanice // Zbornik sažetaka
Zagreb, 1992. str. 23-24 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
1.Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, DubravkaThe possibilities of milk standardisation in the production of Škripavac cheese // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Samaržija, DubravkaBiološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda // Druga konferencija o sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj s međunarodnim sudjelovanjem
Opatija, Hrvatska, 2008. (pozvano predavanje, pp prezentacija, ostalo) -
3.Samaržija, DubravkaPrepoznatljivost autohtonih mliječnih proizvoda na tržištu // Četvrto savjetovanje uzgajivača ovaca i koza u Republici Hrvatskoj i Treća izložba hrvatskih i kozjih sireva / Barač, Zdravko (ur.).
Zagreb: HLAD-Pluska, 2003. str. 57-63 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
4.Čurik, Ino; Lukač Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMilk protein polymorphism and genetic structure of Croatian Simmental cattle // IDF Milk Policy Symposium
Beč, Austrija, 1995. (poster, sažetak, stručni) -
1.Zamberlin, ŠimunFunkcionalni čvrsti ovčji jogurt: toplinska obrada mlijeka i dodatak Lactobacillus rhamnosus GG, 2013., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Pogačić, TomislavAuthenticity of Fresh Sheep Cheese Karakačanski Skakutanac, 2011., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Samaržija, DubravkaIzolacija i determinacija sojeva iz autohtone mezofilne kulture bakterija mliječne kiseline, 1998., doktorska disertacija, Agronomski, Zagreb
-
1.Mrša, MarinPrimjena bakteriocina bakterija mliječne kiseline u liječenju humanih urinarnih, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
2.Grgić, AndrejaBakteriocini bakterija mliječne kiseline u prevenciji i liječenju mastitisa, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
3.Perić, DomagojUloga prebiotika u proizvodnji fermentiranih mlijeka, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Maleš (Šitum), NinaZnačenje i važnost zaštićene oznake izvornosti sira, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda na globalnom tržištu, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
5.Luetić, ViktorijaKoncentracija cinka, željeza i mangana u ovčjem jogurtu, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
6.Ilić, NatašaFunkcionalna svojstva jogurta, 2015., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
7.Travica, SanjaPojavnost bakterije Bacillus cereus u mlijeku i mliječnim proizvodima, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
8.Komušar, LjudevitKemijska i mikrobiološka kvaliteta sladoledne smjese u proizvodnji sladoleda od vanilije, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
9.Agatić, KatarinaProbiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
10.Agatić, KatarinaProbiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
11.Paripović, NikolaUčinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
12.Cvitković, MarioViskoznost tekućeg jogurta mjerena na različitim temperaturama i brzinama smicanja, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Bakija, TamaraKvaliteta tekućeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
14.Cvitković , MarioViskoznost tekućeg jogurta mjerena na različitim temperaturama i brzinama smicanja, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
15.Spevec, MatijaOvčji jogurt proizveden korištenjem probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum, 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Brlečić, TomislavKemijski sastav i kiselost jogurta proizvedenog od mlijeka istočnofrizijske ovce, 2009., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
17.Mamula, PetarViskozitet tekućeg jogurta, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
18.Pogačić, TomislavMetoda protočne citometrije u određivanju ukupnog broja aerobnih mezofilnih bakterija u sirovom mlijeku, 2003., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
19.Lujanac, DamirDinamika razvoja kiselosti u siru Podravcu, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
20.Mikačić, KoraljkaSomatske stanice u ovčjem mlijeku, 2000., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
1.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Havranek, Jasmina; Gagić, Ružica; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenIstraživanje kvalitete jogurta s dodatkom Broccolina (ekstrakt brokule), 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
2.Pogačić, Tomislav; Samaržija, DubravkaTraditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
3.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Mioč, Boro; Pavić, Vesna: Barač, ZdravkoAutohtoni (tradicionalni) paški sir, 2004. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).