Pregled po CROSBI profilu: Dubravka Samaržija (CROSBI Profil: 18920, MBZ: 3286)
Pronađeno 155 radova
-
1.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, ŠimunPsychrotrophic Bacteria: Pseudomonas spp. // Encyclopedia of Dairy Sciences, Third edition / McSweeney, Paul L.H. ; McNamara, John P. (ur.).
Amsterdam: Elsevier, 2022. str. 375-383 doi:10.1016/B978-0-08-100596-5.23045-X. -
2.Samaržija, DubravkaMljekarska mikrobiologija. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2021 (monografija)
-
3.Mrša, MarinPrimjena bakteriocina bakterija mliječne kiseline u liječenju humanih urinarnih, 2021., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Bendelja Ljoljić, Darija; Šakić Bobić, Branka; Dolenčić Špehar, Iva; Vnučec, Ivan; Samaržija, Dubravka; Grgić, ZoranEkonomska isplativost korištenja veće količine sirovih proteina u hranidbi mliječnih koza // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 251-252 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Anušić, Jasna; Rako, AnteThe Influence of Milk Standardization on Chemical Composition, Fat and Protein Recovery, Yield and Sensory Properties of Croatian PGI Lički Škripavac Cheese // Foods, 10 (2021), 4; 376-381 doi:10.3390/foods10040690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Prpić, Zvonimir; Vnučec, Ivan; Samaržija, DubravkaUrea concentration in goat milk: importance of determination and factors of variability // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 4; 707-721 doi:10.5513/JCEA01/21.4.3058 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2020 -
8.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Petanjek, Zvjezdana; Zamberlin, Šimun; Tudor Kalit, Milna; Samaržija, DubravkaAntimikrobna aktivnost bakteriocina bakterija mliječne kiseline prema Listeria monocytogenes, Staphylococcus aureus i Clostridium tyrobutyricum u proizvodnji sira // Mljekarstvo, 70 (2020), 3; 135-149 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0301 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaJogurt u funkciji zdravlja starijih osoba // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 419-423 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
10.Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Luetić, Viktorija; Samaržija, DubravkaThe concentration of zinc, iron and manganese in the sheep's milk and yogurt // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 405-409 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Vrdoljak, Josip; Prpić, Zvonimir; Samaržija, Dubravka; Vnučec, Ivan; Konjačić, Miljenko; Kelava Ugarković, NikolinaUdder morphology, milk production and udder health in small ruminants // Mljekarstvo, 70 (2020), 2; 75-84 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0201 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Grgić, AndrejaBakteriocini bakterija mliječne kiseline u prevenciji i liječenju mastitisa, 2019., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
13.Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaFermented milks in the function of health of kindergarten children // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 449-452 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Bendelja Ljoljić, Darija; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaEvaluation of the sensory ability of the evaluator for the internal organoleptic evaluation of fermented milk // 54. hrvatski i 14. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2019. str. 434-438 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Samaržija, Dubravka, Kalit, Samir, Antunac, NevenProizvodnja ovčjih i kozjih sireva. Zagreb: Hrvatski savez uzgajivača ovaca i koza, 2018 (prirucnik)
-
16.Bendelja Ljoljić, Darija; Prpić, Zvonimir; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Mioč, BoroSezonske varijacije proizvodnje i kakvoće mlijeka mediteranskih ovaca u ekstremno toplim vremenskim uvjetima // Journal of central European agriculture, 19 (2018), 3; 629-647 doi:/10.5513/JCEA01/19.3.2178 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Kalit, SamirRecovery of milk fat to Škripavac cheese produced from standardised milk // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 227-227 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
18.Milna Tudor Kalit; Iva Dolenčić Špehar; Krešimir Salajpal; Dubravka Samaržija; Samir KalitThe influence of milk standardisation on the sensory properties of Škripavac cheese // Book of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaThe effect of non-standard heat treatment of sheep’s milk on physico-chemical properties, sensory characteristics, and the bacterial viability of classical and probiotic yogurt // Food chemistry, 225 (2017), 62-68 doi:10.1016/j.foodchem.2017.01.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Perić, DomagojUloga prebiotika u proizvodnji fermentiranih mlijeka, 2016., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Samaržija, DubravkaKorištenje mlijeka kobile i magarice u proizvodnji fermentiranih mlijeka / Samaržija, Dubravka (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016 -
22.Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Kelava Ugarković, Nikolina; Samaržija, DubravkaUtvrđivanje fiziološkog broja somatskih stanica u ovčjem mlijeku // 42. HRVATSKI simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Bašić, Zoran (ur.).
Zagreb, 2016. str. 61-62 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Pašić, Vedat; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Kalit, SamirThe impact of changes in the milk payment system and season on the hygienic quality of milk // Journal of central European agriculture, 17 (2016), 3; 629-639 doi:10.5513/JCEA01/17.3.1755 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Tudor Kalit, Milna; Salajpal, Krešimir; Samaržija, DubravkaThe possibilities of milk standardisation in the production of Škripavac cheese // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Samaržija, DubravkaFermentirana mlijeka. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2015 (Udžbenici)
-
26.Maleš (Šitum), NinaZnačenje i važnost zaštićene oznake izvornosti sira, maslinovog ulja i suhomesnatih proizvoda na globalnom tržištu, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
27.Luetić, ViktorijaKoncentracija cinka, željeza i mangana u ovčjem jogurtu, 2015., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
28.Ilić, NatašaFunkcionalna svojstva jogurta, 2015., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
29.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, DubravkaSirarstvo / Vera Volarić i Zoran Bašić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 -
30.Havranek, Jasmina; Kalit, Samir; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka.Sirarstvo. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014 (monografija)
-
31.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2014 -
32.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, MarijaPreživljavanje probiotičke bakterije Lactobacillus rhamnosus ATCC 53103 u ovčjem jogurtu // 41. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem- knjiga sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 96-97 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Pogačić, Tomislav; Chuat, Victoria; Madec, Marie-Noëlle; Samaržija, Dubravka; Lortal, Sylvie; Valence, FlorencePhenotypic traits of genetically closely related Leuconostoc spp // International dairy journal, 39 (2014), 1; 96-101 doi:10.1016/j.idairyj.2014.05.014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Travica, SanjaPojavnost bakterije Bacillus cereus u mlijeku i mliječnim proizvodima, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
35.Komušar, LjudevitKemijska i mikrobiološka kvaliteta sladoledne smjese u proizvodnji sladoleda od vanilije, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
36.Agatić, KatarinaProbiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
37.Zamberlin, ŠimunFunkcionalni čvrsti ovčji jogurt: toplinska obrada mlijeka i dodatak Lactobacillus rhamnosus GG, 2013., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
38.Pogačić, Tomislav; Chuat, Victoria; Marie-Noelle, Madec; Samaržija, Dubravka; Lortal, Sylvie; Valence, FlorencePhenotypic diversity of genetically closely Leuconostoc spp. isolated from Croatian cheese // 19ème édition du Club des Bactéries Lactiques
Bordeaux, 2013. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Agatić, KatarinaProbiotički učinak bakterije Lactobacillus acidophilus na ljudsko zdravlje, 2013., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
40.Magdić, Višnja; Kalit, Samir; Mrkonjić Fuka, Mirna; Skelin, Andrea; Samaržija, Dubravka; Redžepović, Sulejman; Havranek, JasminaA survey on hygienic and physicochemical properties of Istrian cheese // Mljekarstvo, 63 (2013), 2; 55-63 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Pogačić, Tomislav; Šinko, Sanja; Zamberlin, Šimun; Samaržija, DubravkaMicrobiota of kefir grains // Mljekarstvo, 63 (2013), 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Paripović, NikolaUčinak dvije različite kulture na udio laktoze, kalcija i sinerezu ovčjeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
43.Cvitković, MarioViskoznost tekućeg jogurta mjerena na različitim temperaturama i brzinama smicanja, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
44.Bakija, TamaraKvaliteta tekućeg jogurta tijekom pohrane, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
45.Cvitković , MarioViskoznost tekućeg jogurta mjerena na različitim temperaturama i brzinama smicanja, 2012., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
46.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Paripović, Nikola; Maletić, Mirjana; Samaržija, DubravkaUdjel laktoze u ovčjem jogurtu // 40. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem - Zbornik sažetaka/Book of Abstracts / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2012. str. 93-94 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pogačić, TomislavPsychrotrophic bacteria and milk and dairy products quality // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 77-95 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
48.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaMineral elements in milk and dairy products // Mljekarstvo, 62 (2012), 2; 111-125 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
49.Skelin, Andrea; Mrkonjić Fuka, Mirna; Čanžek Majhenič, Andreja; Redžepović, Sulejman; Samaržija, Dubravka; Bogovič Matijašić, BojanaPhenotypic and genotypic characterization of indigenous Lactobacillus community from traditional Istrian ewe's cheese // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 3; 362-370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Zamberlin, Šimun; Dolenčić Špehar, Iva; Kelava, Nikolina; Samaržija, DubravkaProbiotic bacterium Lactobacillus rhamnosus : beneficial and adverse effects on human health // Milchwissenschaft, 67 (2012), 1; 30-33 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
51.Samaržija, DubravkaBiološki kontaminanti mlijeka i mliječnih proizvoda
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
52.Samaržija, DubravkaFermentirana mlijeka, vrhnje i maslac
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2011 -
53.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Bendelja Ljoljić, Darija; Barać, ZdravkoUtjecaj paragenetskih čimbenika na proizvodnju i kemijski sastav mlijeka paških ovaca // Mljekarstvo, 61 (2011), 3; 226-233 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Pogačić, TomislavAuthenticity of Fresh Sheep Cheese Karakačanski Skakutanac, 2011., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
55.Pogačić, Tomislav; D'Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Corich, Viviana; Giacomini, Alessio; Baldan, Enrico; Čanžek Majhenič, Andreja; Obermajer, Tanja; Rogelj, Irena; Samaržija, Dubravka.Biodiversity of microbial consortia isolated from traditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac // Mljekarstvo, 61 (2011), 3; 208-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Pogačić, Tomislav; Kagkli, Dafni-Maria, Sikora, Sanja; Kalit, Samir; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaExperimental approaches for identification of indigenous lactococci isolated from traditional dairy products // Mljekarstvo, 61 (2011), 1; 3-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
57.Zamberlin, Šimun; Mioč, Boro; Samaržija, DubravkaInfluence of yoghurt cultures on some chemical parameters of sheep's milk yoghurt during storage // 46th Croatian and 6th International Symposium on Agriculture, Proceedings
Zagreb, 2011. str. 908-911 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Spevec, MatijaOvčji jogurt proizveden korištenjem probiotičkih bakterija Lactobacillus acidophilus i Bifidobacterium bifidum, 2010., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
59.Damjanović Dešić, Sonja; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Rončević, SandaNastajanje 5-hidroksimetilfurfurala u termički obrađenu mlijeku s aditivima // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2010. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Mikulec, Nataša; Zamberlin, Šimun; Havranek, Jasmina; Gagić, Ružica; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenIstraživanje kvalitete jogurta s dodatkom Broccolina (ekstrakt brokule), 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
61.Zamberlin, Šimun; Pogačić, Tomislav; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaThe effect of heat treatment of ovine milk on the compositional and sensory properties of set yoghurt // International journal of dairy technology, 63 (2010), 4; 587-592 doi:10.1111/j.1471-0307.2010.00614.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Corich, Viviana; D’Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Giacomini, Alessio; Čanžek Majhenič, Andreja; Rogelj, IrenaMicrobiota of Karakačanski skakutanac, an artisanal fresh sheep cheese studied by culture-independent PCR-ARDRA and PCR-DGGE // Dairy Science & Technology, 90 (2010), 4; 461-468 doi:10.1051/dst/2010004 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
63.Pogačić, Tomislav; Kelava, Nikolina; Zamberlin, Šimun; Dolenčić-Špehar, Iva; Samaržija, DubravkaMethods for Culture-Independent Identification of Lactic Acid Bacteria in Dairy Products // Food technology and biotechnology, 48 (2010), 1; 3-10 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
64.Brlečić, TomislavKemijski sastav i kiselost jogurta proizvedenog od mlijeka istočnofrizijske ovce, 2009., diplomski rad, diplomski, Agronomski fakultet, Zagreb
-
65.Mikulec, Nataša; Antunac, Neven; Zamberlin, Šimun; Škevin Sović, Jadranka; Horvat, Iva; Samaržija, DubravkaOrganization of Proficiency Testing for Dairy Laboratories in Croatia, Bosnia and Herzegovina and Macedonia in Order to Improve Quality Assurance // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 141-147 (podatak o recenziji nije dostupan, stručni rad, stručni)
-
66.Mioč, Boro; Prpić, Zvonimir; Antunac, Neven; Antunović, Zvonko; Samaržija, Dubravka; Vnučec, Ivan; Pavić, VesnaMilk yield and quality of Cres sheep and its crosses with Awassi and East Friesian sheep // Mljekarstvo, 59 (2009), 3; 217-224 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Samaržija, Dubravka; Tudor, Milna; Prtilo Tamara; Dolenčić Špehar, Iva; Zamberlin, Šimun; Havranek, JasminaProbiotičke bakterije u prevenciji i terapiji dijareje // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 28-32 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
68.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Corich, Viviana; D'Andrea, Maura; Kagkli, Dafni-Maria; Čanžek Majhenič, Andreja; Rogelj, IrenaMolecular Characterisation of the Indigenous Microflora of Artisanal Fresh Sheep Cheese Karakačanski Skakutanac by PCR-ARDRA & PCR-DGGE // 4th IDF Dairy Science & Technology Week
Rennes: IDF, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Pogačić, Tomislav; Samaržija, DubravkaTraditional fresh sheep cheese Karakačanski skakutanac, 2008. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
70.Mioč, Boro; Prpić, Zvonimir; Vnučec, Ivan; Barać, Zdravko; Sušić, Velimir; Samaržija, Dubravka; Pavić, VesnaFactors affecting goat milk yield and composition // Mljekarstvo, 58 (2008), 4; 305-313 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Zamberlin, Šimun; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, Maja; Mioč, BoroVeličina kazeinskih micela u ovčjem mlijeku istočno frizijske pasmine ovaca // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Lovran, Hrvatska, 2008. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mahnet, Stjepan; Golem, Željka; Pogačić, Tomislav; Horvat, IvaUtjecaj toplinske obrade ovčjeg mlijeka na temperaturi od 60°C na preživljavanje bakterija jogurtne kulture, konzistenciju i okus ovčjeg jogurta // 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem, Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 52-53 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mikulec, Nataša; Horvat, Iva; Škevin Sović, Jadranka; Havranek, JasminaMjerna nesigurnost rezultata dobivenih određivanjem broja somatskih stanica u mlijeku fluoro-opto-elektronskom metodom // Kompetentnost laboratorija 2007 - novi pristup, Knjiga radova / Margeta, Karmen (ur.).
Zagreb: CROLAB, Udruga hrvatski laboratoriji, 2008. str. 125-135 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
74.Barać, Zdravko; Mioč, Boro; Havranek, Jasmina; Samaržija, DubravkaPaška ovca : hrvatska izvorna pasmina. Novalja: Grad Novalja ; Ogranak Matice hrvatske u Novalji, 2008 (monografija)
-
75.Samaržija, DubravkaBiološki kontaminenti mlijeka i mliječnih proizvoda // Druga konferencija o sigurnosti hrane u Republici Hrvatskoj s međunarodnim sudjelovanjem
Opatija, Hrvatska, 2008. (pozvano predavanje, pp prezentacija, ostalo) -
76.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskozitet čvrstog jogurta tijekom pohrane mjeren različitim brzinama smicanja // Zbornik sažetaka 43. hrvatskog i 3. međunarodnog simpozija agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 249-250 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Tudor, Milna; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaDodaci u proizvodnji jogurta // Mljekarstvo, 58 (2008), 1; 21-32 (recenziran, članak, stručni)
-
78.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Jurašin, Darija; Pecina, Marija; Dutour Sikirić, MajaMethod for Measuring Casein Particles Size in Artisanal Fresh Sheep Cheese by Dynamic Light Scattering // 5th IDF Syposium on Cheese Ripening
Bern, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Pogačić, Tomislav; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Jurašin, Darija; Dutour Sikirić, MajaMetode izolacije kazeina iz sirovog ovčjeg mlijeka, sirnog gruša i svježeg ovčjeg sira za analizu dinamičkim raspršivanjem svjetlosti // 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozija agronoma
Opatija, Hrvatska, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Mamula, Petar; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Pogačić, TomislavViskoznost tekućeg jogurta tijekom pohrane // Mljekarstvo, 57 (2007), 3; 209-218 (recenziran, članak, stručni)
-
81.Samaržija, Dubravka, Damjanović, Sonja, PogačićTomislavStaphylococcus aureus u siru // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 31-48 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
82.Samaržija, Dubravka; Podoreški, Marijana; Sikora, Sanja; Skelin, Andrea; Pogačić, TomislavMikroorganizmi – uzročnici kvarenja mlijeka i mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 57 (2007), 4; 251-273 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
83.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Kalit, Samir; Mikulec, Nataša; Havranek, Jasmina; Pavić, VesnaInfluence of some non-genetic parameters on production and quality of milk of East-Friesian sheep in Croatia // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 97-97 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Antunac, Neven; Mioč, Boro; Kalit, Samir; Samaržija, Dubravka; Havranek, Jasmina; Mikulec, Nataša; Pavić, Vesna; Prpić, Zvonimir; Barač, ZdravkoThe concentration of urea in the milk of East-Friesian and Pag island sheep // "5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors" Book of abstract / Pirisi, Antonio (ur.).
Cagliari: Litotipografia Kalb sas, 2007. str. 96-96 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Sušić, Velimir; Vnučec, Ivan; Prpić, Zvonimir; Barać, ZdravkoMilk production and quality of some Croatian sheep breeds // Book of abstracts of the 5th International Symposium on The Challenge to Sheep and Goats Milk Sectors
Alghero, 2007. str. 143-143 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
86.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 56 (2006), 3; 221-232 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
87.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo : časopis za unaprjeđenje proizvodnje i prerade mlijeka, 56 (2006), 3; 221-232 (međunarodna recenzija, pregledni rad, stručni)
-
88.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, MarijaZaštita izvornosti sira // Mljekarstvo, 56 (2006), 1; 35-44 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
89.Zamberlin, Šimun; Samaržija, Dubravka; Pecina, Marija; Havranek, Jasmina; Pogačić, TomislavViskozitet tekućeg jogurta tijekom pohrane // Zbornik sažetaka 37.hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2006. str. 35-35 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Damjanović, Sonja; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaMetode za dokazivanje patvorenja mlijeka i sira drugim vrstama mlijeka // Mljekarstvo, 56 (2006), 3; 221-232 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
91.Mioč, Boro; Pavić, Vesna; Antunac, Neven; Prpić, Zvonimir; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Vnučec, IvanThe effect of crossbreeding on yield and quality of sheep milk // 27th IDF World Dairy Congress, 20-23.10.2006.
Shanghai, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
92.Džidić, Alen; Čuljak, Luka; Kapš, Miroslav; Katalinić, Ivan; Samaržija, Dubravka; Havranek, JasminaKontrola ispravnosti muznih uređaja u Krapinsko- zagorskoj županiji // 41. hrvatski & 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayer u Osijeku, 2006. str. 571-572 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
93.Prpić, Zvonimir; Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Barać, Zdravko; Vnučec, IvanStadij laktacije kao čimbenik proizvodnosti i kakvoće ovčjeg mlijeka // Zbornik radova/ 41. hrvatski i 1. međunarodni znanstveni simpozij agronoma, Opatija, 13.-17. veljače 2006. / Jovanovac, Sonja ; Kovačević, Vlado (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2006. str. 643-644 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
94.Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Mioč, Boro; Pecina, Marija; Pavić, Vesna; Barać, ZdravkoPhysiological threshold of somatic cell count in diagnosis of subclinical mastitis of Paška sheep. // Future of the Sheep and Goats Dairy Sector. Special Issue of the International Dairy Federation. / FIL-IDF (ur.).
Brisel: FIL-IDF, CIHEAM,, 2005. str. 198-200 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
95.Mamula, PetarViskozitet tekućeg jogurta, 2005., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
96.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Pecina, Marija; Mioč, Boro; Havranek, Davor; Pavlović, IvoMineral value of Croatian artisanal hard sheep cheeses in terms of geographical indication // Milchwissenschaft milk science international, 60 (2005), 2; 158-161 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Zamberlin, Šimun; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Horvat, Iva; Mikulec, Nataša; Kuliš, ZrinkaOsiguranje kvalitete rezultata analiza analitičkih mljekarskih laboratorija // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 139-153 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
98.Prpić, Zvonimir; Pavić, Vesna; Mioč, Boro; Antunac, Neven; Samaržija, Dubravka; Barać, ZdravkoUtjecaj genotipa na proizvodnju i kakvoću ovčjeg mlijeka na otoku Cresu // Zbornik radova / XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjen / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Svučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 615-616 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
99.Samaržija, DubravkaAutohtoni paški sir // Zbornik sažetaka 36. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudijelovanjem
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 7-9 (plenarno, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
100.Samaržija, Dubravka; Antunac, Neven; Havranek, Jasmina; Pecina, Marija; Mioč, Boro; Pavić, Vesna: Barač, ZdravkoAutohtoni (tradicionalni) paški sir, 2004. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).