Pregled po CROSBI profilu: Jurislav Babić (CROSBI Profil: 18456, MBZ: 251532)
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Zbornik radova "Danas znanost - sutra industrija" / Babić, Jurislav ; Kučić Grgić, Dajana ; Ocelić Bulatović, Vesna (ur.). Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology Osijek, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE), 2023 (zbornik)
-
2.Proceedings of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022 (zbornik)
-
3.Book of abstracts of the 13th international scientific and professional conference With food to health = Knjiga sažetaka s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021 (zbornik sažetaka)
-
4.Proceedings of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik)
-
5.Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (zbornik sažetaka)
-
6.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (monografija)
-
1.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Jozinović, AntunNeke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz proizvodnje krumpirovog škroba // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 159-181 -
2.Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sundać, Laura; Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoPotencijal primjene melase kao vrijednog nusproizvoda iz proizvodnje šećera // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 115-137 -
3.Ćorković, Ina; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAlginate hydrogel beads as building blocks for delivering of polyphenols // Properties and applications of alginate / Wilkerson, Y. Michael (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 103-125 -
4.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Doko, Kristina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaMogućnosti iskorištenja otpada nastalog preradom kakaovca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3 / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 165-186 -
5.Ačkar, Đurđica; Barišić, Veronika; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Lončarević, Ivana; Petrović, Jovana; Jozinović, AntunUse of Milk Powder in Chocolate Production // Agricultural Research Updates. Volume 31 / Gorawala, Prathamesh ; Mandhatri, Srushti (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2020. str. 173-215 -
6.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, AntunHigijena i sanitacija u preradi ljekovitog bilja // Priručnik "Prerađivač ljekovitog bilja" / Jokić, Stela ; Blažić, Marijana (ur.).
Kutina: Razvojna Agencija Mrav, 2020. str. 129-136 -
7.Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoNusproizvodi prehrambene industrije – izazovi zbrinjavanja i potencijalno iskorištenje // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 1-13 -
8.Muhamedbegović, Benjamin; Babić, JurislavAmbalaža za pakiranje proizvoda od šljiva // Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnogolija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.).
Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 199-214 -
9.Pleadin, Jelka; Vulić, Ana; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoThe Incidence of T-2 and HT-2 Toxins in Cereals and Methods of their Reduction Practice by the Food Industry // Fusarium - Plant Diseases, Pathogen Diversity, Genetic Diversity, Resistance and Molecular Markers / Askun, Tulin (ur.).
London : Delhi: IntechOpen, 2018. str. 41-64 doi:10.5772/intechopen.71550 -
10.Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Čačić, Jasna; Miličević, Radoslav; Jozinović, AntunNusproizvodi proizvodnje etanola iz kukuruza // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 151-164 -
11.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Panak Balentić, Jelena; Jašić, Midhat; Šubarić, DragoPrimjena nusproizvoda prehrambene industrije u proizvodnji ekstrudiranih proizvoda // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 93-110 -
12.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, AntunDisinfecants in the Food Processing Industry // Disinfecants: Properties, Applications and Effectiveness / Sofia Cardoso, Ana et al. (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2017. str. 77-107 -
13.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoChocolates with Reduced Calorie Values // Chocolate: Production, Consumption and Health Benefits / Baker, Emily (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2016. str. 119-156 -
14.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, JurislavProcesi konzerviranja hrane // Uvod u sigurnost hrane / Babić, Ivona ; Đugum, Jelena (ur.).
Zagreb: Inštitut za sanitarno inženierstvo, 2014. str. 147-160 -
15.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, JurislavAcetic Acid in the Food Industry // Acetic Acids, Chemical Properties, Production and Applications / Basile, Angelo (ur.).
New York (NY): Nova Publishers, 2013. str. 163-176 -
16.Miškulin, Maja; Babić, Jurislav; Puntarić, Dinko; Đugum, JelenaFood Safety System in Croatia // Environmental and Food Safety and Security for South-East Europe and Ukraine, NATO Science for Peace and Security Series C: Environmental Security. / Vitale, Ksenija (ur.).
Dordrecht: Springer, 2012. str. 11-24 doi:10.1007/978-94-007-2953-7_2 -
17.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, JurislavWheat starch // Wheat: Genetics, Crops and Food Production / Almeida, Maria T. (ur.).
Haupauge (NY): Nova Science Publishers, 2011. str. 253-278 -
1.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, AntunHigijena i sanitacija u prehrambenoj industriji
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 -
1.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Šubarić, DragoKemija i tehnologija ugljikohidrata i konditorskih proizvoda – praktikum za preddiplomski i diplomski studij
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018 -
1.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaHigijena i sanitacija, interna skripta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012 -
1.Kovač Tomas, Marija; Mijatović, Anto; Bulaić Nevistić, Mateja; Šarkanj, Bojan; Babić, Jurislav; Kovač, TihomirHow different microfilters affect the recovery of eleven EU-regulated mycotoxins // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 74 (2023), 1; 8-15 doi:10.2478/aiht-2023-74-3693 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Peršić, Vesna; Božinović, Iva; Varnica, Ivan; Babić, Jurislav; Španić, ValentinaImpact of Fusarium Head Blight on Wheat Flour Quality: Examination of Protease Activity, Technological Quality and Rheological Properties // Agronomy, 13 (2023), 3; 662, 23 doi:10.3390/agronomy13030662 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Španić, Valentina; Šunić, Katarina; Duvnjak, Jurica; Babić, Jurislav; Drezner, GeorgWinter wheat grain yield response to fungicide application at different stages and fusarium head blight is rather influenced by variety and year // Romanian agricultural research, 40 (2023), 1-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kajić, Nikolina; Jozinović, Antun; Lončarić, Zdenko; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Horvat, Daniela; Kovačević Babić, Marija; Heffer, Hrvoje; Babić, JurislavTextural and Sensory Characteristics of Extruded Corn Snacks with the Addition of Zinc- and Selenium-Biofortified Wheat // Poljoprivreda (Osijek), 28 (2022), 2; 17-28 doi:10.18047/poljo.28.2.3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Babić, Jurislav; Velić, Natalija; Panjičko, Mario; Vujić, Goran; Milovanović, Dušan; Mirić, MilanA Path to Sustainable Municipal Waste Management: From Engineering Practices to Education and Training // Engineering Power : Bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 17 (2022), 1; 23-27 (recenziran, članak, znanstveni)
-
6.Ačkar, Đurđica; Grec, Marijana; Grgić, Ivanka; Gryszkin, Artur; Styczyńska, Marzena; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Babić, JurislavPhysical Properties of Starches Modified by Phosphorylation and High-Voltage Electrical Discharge (HVED) // Polymers, 14 (2022), 16; 3359, 12 doi:10.3390/polym14163359 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jozinović, Antun; Šimić, Gordana; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Drezner, Georg; Kajić, Nikolina; Šubarić, DragoInfluence of Extrusion on Functional Properties of Flour from Selected Wheat and Barley Cultivars Grown in Croatia // Poljoprivreda (Osijek), 28 (2022), 1; 39-45 doi:10.18047/poljo.28.1.6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Ivić, Ivana; Kopjar, Mirela; Obhođaš, Jasmina; Vinković, Andrija; Babić, Jurislav; Mesić, Josip; Pichler, AnitaInfluence of the Processing Parameters on the Aroma Profile and Chemical Composition of Conventional and Ecological Cabernet Sauvignon Red Wines during Concentration by Reverse Osmosis // Membranes, 12 (2022), 10; 1008, 23 doi:10.3390/membranes12101008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Antunović, Martina; Kovač Tomas, Marija; Šarić, Antonija; Lučan Čolić, Mirela; Babić, Jurislav; Kovač, TihomirAflatoxin M1 in milk and dairy products – A mini review // Croatian journal of food science and technology, 14 (2022), 2; 235-248 doi:10.17508/CJFST.2022.14.2.08 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Trgovac, Mirela; Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaCocoa Shell as an Innovative Ingredient in Chocolate with a Strong Alcoholic Filling // Croatian journal of food science and technology, 14 (2022), 2; 182-193 doi:10.17508/CJFST.2022.14.2.03 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Kovač, Tihomir; Babić, Jurislav; Šarić, Antonija; Miličević, Borislav; Panjičko, Mario; Šarkanj, BojanDevelopment and Validation of an UHPLC-MS/MS Method for the Simultaneous Determination of 11 EU-Regulated Mycotoxins in Selected Cereals // Journal of fungi, 8 (2022), 7; 665, 20 doi:10.3390/jof8070665 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Cikoš, Ana-Marija; Šubarić, Drago; Roje, Marin; Babić, Jurislav; Jerković, Igor; Jokić, StelaRecent advances on macroalgal pigments and their biological activities (2016-2021) // Algal research, 65 (2022), 102748, 12 doi:10.1016/j.algal.2022.102748 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Lončarić, Ante; Patljak, Mićo: Blažević, Ante; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Pichler, Anita; Flanjak, Ivana; Kujundžić, Toni; Miličević, BorislavChanges in Volatile Compounds during Grape Brandy Production from ‘Cabernet Sauvignon’ and ‘Syrah’ Grape Varieties // Processes, 10 (2022), 1-13 doi:10.3390/pr10050988 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jokić, Stela; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoTransitioning to Zero Waste in Agro-Food Sector – Novel Solutions for By-Product Valorisation // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 17 (2022), 1; 2-10 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Kovač, Marija; Bulaić, Mateja; Nevistić, Ante; Rot, Tomislav; Babić, Jurislav; Panjičko, Mario; Kovač, Tihomir; Šarkanj, BojanRegulated Mycotoxin Occurrence and Co-Occurrence in Croatian Cereals // Toxins, 14 (2022), 2; 112, 17 doi:10.3390/toxins14020112 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaValorisation of cocoa shell: Impact of high voltage electrical discharge and drying technology on properties of cocoa shell // Journal of food processing and preservation, 46 (2022), 3; e16308, 13 doi:10.1111/jfpp.16308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Barišić, Veronika; Kerovec, Darko; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Lončarić, Zdenko; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of high-voltage electrical discharge treatment on multi-element content in cocoa shell and chocolates with cocoa shell // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 155 (2022), 112944, 8 doi:10.1016/j.lwt.2021.112944 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Bekavac, Joško; Jokić, Stela; Barišić, Veronika; Ačkar, Đurđica; Miličević, BorislavApplication of cocoa bean shell extracts in the production of corn snack products // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 69-76 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Deak, Igor; Habschied, Kristina; Mesić, Josip; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine // Foods, 10 (2021), 11; 2752, 8 doi:10.3390/foods10112752 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
20.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ivković, TinaUtjecaj vrste meda i homogenizacije na reološka svojstva majoneze // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 2; 146-154 doi:10.31727/m.23.2.2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Zięba, Tomasz; Solińska, Dominika; Gryszkin, Artur; Kapelko-Żeberska, Małgorzata; Raszewski, Bartosz; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunPotato starch extrusion and roasting with apple distillery wastewater as a new method for resistant starch production // Applied Sciences-Basel, 11 (2021), 9; 9169, 13 doi:10.3390/app11199169 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Šunić, Katarina; Kovač, Tihomir; Lončarić, Ante; Babić, Jurislav; Sulyok, Michael; Krska, Rudolf; Drezner, Georg; Španić, ValentinaFusarium Secondary Metabolite Content in Naturally Produced and Artificially Provoked FHB Pressure in Winter Wheat // Agronomy, 11 (2021), 2239, 19 doi:10.3390/agronomy11112239 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Lončarić, Ante; Šarkanj, Bojan; Gotal, Ana- Marija; Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Fruk, Goran; Skendrović Babojelić, Martina; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Kovač, TihomirPenicillium expansum Impact and Patulin Accumulation on Conventional and Traditional Apple Cultivars // Toxins, 13 (2021), 10; 703, 13 doi:10.3390/toxins13100703 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Gryszkin, Artur; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Zieba, Tomasz; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Blažić, Marijana; Babić, JurislavPhosphorylation of Maize Starch Enhanced with High-Voltage Electrical Discharge (HVED) Instead of Thermal Treatment // Polymers, 13 (2021), 19; 3231, 11 doi:10.3390/polym13193231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Dragović-Uzelac, Verica; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoProperties of Extruded Snacks Prepared from Corn and Carrot Powder with Ascorbic Acid Addition // Processes, 9 (2021), 8; 1367, 13 doi:10.3390/pr9081367 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Španić, Valentina; Dvojković, Krešimir; Babić, Jurislav; Drezner, Georg; Zdunić, ZvonimirFusarium Head Blight Infestation in Relation to Winter Wheat End-Use Quality - A Three-Year Study // Agronomy, 11 (2021), 8; 1648, 17 doi:10.3390/agronomy11081648 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Zdunić, Zvonimir; Babić, Jurislav; Mastanjević, Krešimir; Kanižai Šarić, GabriellaMycotoxins biocontrol methods for healthier crops and stored products // Journal of fungi, 7 (2021), 5; 348, 24 doi:10.3390/jof7050348 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
28.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Orkić, Vedran; Guberac, Sunčica; Miličević, BorislavFood industry by-products as raw materials in the production of value-added corn snack products // Foods, 10 (2021), 5; 946, 11 doi:10.3390/foods10050946 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Grgić, Ivanka; Grec, Marijana; Gryszkin, Artur; Zięba, Tomasz; Kopjar, Mirela; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Zavadlav, Sandra; Babić, JurislavStarches Modified by Combination of Phosphorylation and High-Voltage Electrical Discharge (HVED) Treatment // Polish journal of food and nutrition sciences, 71 (2021), 1; 79-88 doi:10.31883/pjfns/133370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Barišić, Veronika; Petrović, Jovana; Lončarević, Ivana; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Blažić, Marijana; Ačkar, ĐurđicaPhysical Properties of Chocolates Enriched with Untreated Cocoa Bean Shells and Cocoa Bean Shells Treated with High-Voltage Electrical Discharge // Sustainability, 13 (2021), 5; 2620, 14 doi:10.3390/su13052620 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Flanjak Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Grgić, Ivanka; Ačkar, ĐurđicaEffect of Addition of Fibres and Polyphenols on Properties of Chocolate - A Review // Food reviews international, 37 (2021), 3; 225-243 doi:10.1080/87559129.2019.1701008 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
32.Barišić, Veronika; Cvijetić Stokanović, Milica; Flanjak, Ivana; Doko, Kristina; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Cindrić, Ines; Ačkar, ĐurđicaCocoa Shell as a Step Forward to Functional Chocolates—Bioactive Components in Chocolates with Different Composition // Molecules, 25 (2020), 22; 5470, 12 doi:10.3390/molecules25225470 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Lončarić, Ante; Celeiro, Maria; Jozinović, Antun; Jelinić, Josip; Kovač, Tihomir; Jokić, Stela; Babić, Jurislav; Moslavac, Tihomir; Zavadlav, Sandra; Lores, MartaGreen Extraction Methods for Extraction ofPolyphenolic Compounds from Blueberry Pomace // Foods, 9 (2020), 11; 1521, 22 doi:10.3390/foods9111521 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Lončarić, Ante; Barišić, Veronika; Jokić, Stela; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoChallenges Facing the Food Industry // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 15 (2020), 3; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
35.Lončarić, Ante; Marček, Tihana; Šubarić, Domagoj; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Sinković, Karmen; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaComparative evaluation of bioactive compounds and volatile profile of white cabbages // Molecules, 25 (2020), 16; 3696, 13 doi:10.3390/molecules25163696 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Zięba, Tomasz; Solińska, Dominika; Kapelko- Żeberska, Małgorzata; Gryszkin, Artur; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Hernández, Francisca; Lončarić, Ante; Šubarić, Domagoj; Jozinović, AntunProperties of potato starch roasted with apple distillery wastewater // Polymers, 12 (2020), 8; 1668, 15 doi:10.3390/polym12081668 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Kopjar, Mirela; Benšić, Mirta; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Jašić, Midhat; Ačkar, ĐurđicaDoes High Voltage Electrical Discharge Treatment Induce Changes in Tannin and Fiber Properties of Cocoa Shell? // Foods, 9 (2020), 6; 810, 16 doi:10.3390/foods9060810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Ačkar, ĐurđicaDifficulties with Use of Cocoa Bean Shell in Food Production and High Voltage Electrical Discharge as a Possible Solution // Sustainability, 12 (2020), 10; 3981, 11 doi:10.3390/su12103981 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
39.Aličić, Damir; Flanjak, Ivana; Ačkar, Đurđica; Jašić, Midhat; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoPhysicochemical Properties and Antioxidant Capacity of Bee Pollen Collected in Tuzla Canton (B&H) // Journal of Central European agriculture, 21 (2020), 1; 42-50 doi:10.5513/JCEA01/21.1.2533 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Kovač, Tihomir; Šarkanj, Bojan; Borišev, Ivana; Djordjevic, Aleksandar; Jović, Danica; Lončarić, Ante; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Krska, Tamara; Ganghl, Johann et al.Fullerol C60(OH)24 Nanoparticles Affect Secondary Metabolite Profile of Important Foodborne Mycotoxigenic Fungi In Vitro // Toxins, 12 (2020), 4; 213, 16 doi:10.3390/toxins12040213 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Kovač, Tihomir; Kojić, Nebojša; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoHigh Voltage Electrical Discharges and Ultrasound- Assisted Extraction of Phenolics from Indigenous Fungus-Resistant Grape By-Product // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 101-111 doi:10.31883/pjfns/117716 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Tot, Ana; Budeč, Maja; Benšić, Mirta; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica5-Hydroxymethylfurfural And Acrylamide Content Of Cocoa Shell Treated With High Voltage Electrical Discharge // Food control, 110 (2020), 107043, 9 doi:10.1016/j.foodcont.2019.107043 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Banožić, Marija; Babić, Jurislav; Jokić, StelaRecent advances in extraction of bioactive compounds from tobacco industrial waste-a review // Industrial crops and products, 144 (2020), 112009, 11 doi:10.1016/j.indcrop.2019.112009 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
44.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Križić, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaImpact of high-voltage electric discharge treatment on cocoa shell phenolic components and methylxanthines // Journal of food process engineering, 43 (2020), 1; e13057, 10 doi:10.1111/jfpe.13057 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Moslavac, Tihomir; Babić, Jurislav; Marković, Tanja; Mrgan, Ana; Konjarević, AnastazijaUtjecaj sastojaka i homogenizacije na reološka svojstva salatne majoneze s kašom banane // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 2; 170-179 doi:10.31727/m.21.2.4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Barišić, Veronika; Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Babić, JurislavFunction of food additives in chocolate production // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 2; 123-128 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
47.Škrabal, Svjetlana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Šubarić, DragoEffect of different storage conditions on fat bloom formation in different types of chocolate // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 2; 97-104 (recenziran, članak, znanstveni)
-
48.Barišić, Veronika; Kopjar, Mirela; Jozinović, Antun; Flanjak, Ivana; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jokić, Stela; Babić, JurislavThe Chemistry behind Chocolate Production // Molecules, 24 (2019), 17; 3163, 13 doi:10.3390/molecules24173163 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
49.Jokić, Stela; Šafranko, Silvija; Jakovljević, Martina; Cikoš, Ana-Marija; Kajić, Nikolina; Kolarević, Filip; Babić, Jurislav; Molnar, MajaSustainable Green Procedure for Extraction of Hesperidin from Selected Croatian Mandarin Peels // Processes, 7 (2019), 7; 469, 12 doi:10.3390/pr7070469 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Šarić, Antonija; Vitali Čepo, Dubravka; Jozinović, AntunProduction and stabilization of peanut oil // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 40-45 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Pleadin, Jelka; Babić, Jurislav; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Aladić, Krunoslav; Kiš, Maja; Jaki Tkalec, Vesna; Škrivanko, Mario; Lolić, Marica; Šubarić, DragoThe effect of thermal processing on the reduction of deoxynivalenol and zearalenone cereal content // Croatian journal of food science and technology, 11 (2019), 1; 44-51 doi:0.17508/CJFST.2019.11.1.06 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Doko, Kristina; Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaMikrobiološka kvaliteta kakaove ljuske // Glasnik zaštite bilja, 3 (2019), 2019; 22-27 doi:10.31727/gzb.42.3.4 (recenziran, članak, znanstveni)
-
53.Banožić, Marija; Banjari, Ines; Jakovljević, Martina; Šubarić, Drago; Tomas, Srećko; Babić, Jurislav; Jokić, StelaOptimization of ultrasound-assisted extraction of some bioactive compounds from tobacco waste // Molecules, 24 (2019), 8; 1611, 14 doi:10.3390/molecules24081611 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Ačkar, Đurđica; Babić, JurislavPojačivači arome (okusa) u mesnoj industriji // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 2; 134-138 (domaća recenzija, pregledni rad, stručni)
-
55.Moslavac, Tihomir; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Grgić, Štefica; Mrgan, AnaUtjecaj dodatka antioksidanasa na oksidacijsku stabilnost goveđeg loja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 1; 52-59 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Jokić, Stela; Pavlović, Nika; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago.High-voltage electric discharge extraction of bioactive compounds from cocoa bean shell // Chemical and biochemical engineering quarterly, 33 (2019), 2; 271-280 doi:10.15255/CABEQ.2018.1525 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Jakovljević, Martina; Jokić, Stela; Molnar, Maja; Jašić, Midhat; Babić, Jurislav; Jukić, Huska; Banjari, InesBioactive profile of various Salvia officinalis L. preparations // Plants, 8 (2019), 3; 55, 30 doi:10.3390/plants8030055 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
58.Jozinović, Antun; Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Pajin, Biljana; Miličević, Borislav; Guberac, Sunčica; Vrdoljak, Anđela; Šubarić, DragoCocoa husk application in the enrichment of extruded snack products // Journal of food processing and preservation, 43 (2019), 2; 13866, 9 doi:10.1111/jfpp.13866 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Benšić, Mirta; Jokić, Stela; Šarić, Antonija; Šubarić, DragoNutritionally improved third generation snacks produced by supercritical CO2 extrusion I. Physical and sensory properties // Journal of food process engineering, 42 (2019), 2; e12961, 9 doi:10.1111/jfpe.12961 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Leko, Ivana; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoMicrobial safety and polyphenols in cocoa liquor as influenced by pasteurisation and storage time // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 190-196 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Kujundžić, Toni; Šubarić, DragoAroma profile and sensory quality of honey brandy produced by the fermentation process with immobilized yeast cells // Poljoprivreda (Osijek), 24 (2018), 2; 34-42 doi:10.18047/poljo.24.2.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Kosović, Indira; Benšić, Mirta; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Ugarčić, Žaneta; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoMicrostructure and cooking quality of barley- enriched pasta produced at different process parameters // Foods and Raw Materials, 6 (2018), 2; 281-290 doi:10.21603/2308-4057-2018-2-281-290 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Kujundžić, Toni; Šubarić, DragoImpact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from carob pods (Ceratonia siliqua L.) // Technologica acta, 11 (2018), 1; 5-9 (recenziran, članak, znanstveni)
-
64.Molnar, Maja; Brahmbhatt, Harshad; Rastija, Vesna; Pavić, Valentina; Komar, Mario; Karnaš, Maja; Babić, JurislavEnvironmentally friendly approach to Knoevenagel condensation of Rhodanine in choline chloride: urea deep eutectic solvent and QSAR studies on their antioxidant activity // Molecules, 23 (2018), 8; 1897, 15 doi:10.3390/molecules23081897 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Pavlović, NikaCocoa shell : by-product with great potential for wide application // Molecules, 23 (2018), 6; 1404, 14 doi:10.3390/molecules23061404 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Panak Balentić, Jelena; Grec, Marijana; Šubarić, DragoTextural and sensory characteristics of extruded snacks prepared from corn and carrot powder with ascorbic acid addition // Poljoprivreda (Osijek), 24 (2018), 1; 52-58 doi:10.18047/poljo.24.1.7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Panak Balentić, Jelena; Šubarić, DragoResolving the problem of poor expansion in corn extrudates enriched with food industry by-products // Innovative food science & emerging technologies, 47 (2018), 517-524 doi:10.1016/j.ifset.2018.05.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Panak Balentić, Jelena; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoProduction of third-generation snacks // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 1; 98-105 doi:10.17508/CJFST.2018 .10.1.04 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
69.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Previšić, Vlado; Miličević, Radoslav; Šubarić, DragoUtjecaj tehnologije fermentacije imobiliziranim kvascima na prisutnost biogenih amina u pjenušcu // Glasnik zaštite bilja, 6 (2017), 12-16 doi:10.31727/gzb.40.6.1 (recenziran, članak, znanstveni)
-
70.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Babić, Jurislav; Panak Balentić, Jelena; Banožić, Marija; Šubarić, DragoOptimization of extrusion variables for the production of corn snack products enriched with defatted hemp cake // Czech journal of food sciences, 35 (2017), 6; 507-516 doi:10.17221/83/2017-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Molnar, Maja; Komar, Mario; Brahmbhatt, Harshad; Babić, Jurislav; Jokić, Stela; Rastija, VesnaDeep eutectic solvents as convenient media for synthesis of novel coumarinyl Schiff bases and their QSAR studies // Molecules, 22 (2017), 9; 1482, 16 doi:10.3390/molecules22091482 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Oroz, Mirjana; Šubarić, DragoImpact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from two fig (Ficus carica L.) cultivars // Poljoprivreda (Osijek), 23 (2017), 1; 49-55 doi:10.18047/poljo.23.1.8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Ačkar, Đurđica; Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Aladić, Krunoslav; Jokić, Stela; Šubarić, DragoSupercritical CO2 extrusion – novel technology in food industry // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 12 (2017), 1; 13-15 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
74.Jokić, Stela; Aladić, Krunoslav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoSupercritical CO2 extraction – a new perspective in the utilisation of food industry by-products // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 12 (2017), 1; 7-12 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
75.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Šubarić, DragoThe application of some food industry by-products in the production of extruded products // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 12 (2017), 1; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
76.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Radoslav; Jozinović, Antun; Jukić, Huska; Babić, Vlado; Šubarić, DragoSparkling wine production by immobilised yeast fermentation // Czech journal of food sciences, 35 (2017), 2; 171-179 doi:10.17221/194/2016-CJFS (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Pajin, Biljana; Šubarić, DragoApplication of supercritical carbon dioxide extrusion in food processing technology // Hemijska industrija, 71 (2017), 2; 127-134 doi:10.2298/HEMIND150629024P (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
78.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Šubarić, DragoThe influence of different pot still type on quality of Williams pear distillates // Tehnički vjesnik : znanstveno-stručni časopis tehničkih fakulteta Sveučilišta u Osijeku, 23 (2016), 4; 945-949 doi:10.17559/TV-20130930155522 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
79.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Valek Lendić, KristinaFood industry by-products as raw materials in functional food production // Annual ... of the Croatian Academy of Engineering, 2016 (2016), 423-437 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
80.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Planinić, Mirela; Pavoković, Mariana; Blažić, MarijanaEffect of screw configuration, moisture content and particle size of corn grits on properties of extrudates // Annual ... of the Croatian Academy of Engineering, 2016 (2016), 411-421 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
81.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavInfluence of spelt flour addition on properties of extruded products based on corn grits // Journal of food engineering, 172 (2016), 31-37 doi:10.1016/j.jfoodeng.2015.04.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šetka, Ivana; Šubarić, DragoProperties of corn extrudates with addition of chickpea flour // Technologica acta, 8 (2015), 2; 31-38 (recenziran, članak, znanstveni)
-
83.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, ĐurđicaPhysico-chemical Properties of Corn Extrudates Enriched with Tomato Powder and Ascorbic Acid // Chemical and biochemical engineering quarterly, 29 (2015), 3; 335-342 doi:10.15255/CABEQ.2014.2159 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
84.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Miličević, Radoslav; Rajič, Marija; Šubarić, DragoStarch Modification by Organic Acids and Their Derivatives: A Review // Molecules, 20 (2015), 10; 19554-19570 doi:10.3390/molecules201019554 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
85.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Tarnai, TenaDobra higijenska praksa u proizvodnji maslinovog ulja // Glasnik zaštite bilja, 38 (2015), 4; 14-18 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
86.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Gelemanović, MartaProperties of extruded corn products with addition of rye flour // Technologica acta, 8 (2015), 1; 27-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
87.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Klarić, IlijaInfluence of dried Hokkaido pumpkin and ascorbic acid addition on chemical properties and colour of corn extrudates // Food chemistry, 183 (2015), 136-143 doi:10.1016/j.foodchem.2015.03.045 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Ačkar, Đurđica; Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunRheological properties of milk chocolates as influenced by milk powder type, emulsifier, and cocoa butter equivalent additions // International journal of food properties, 18 (2015), 7; 1568-1574 doi:10.1080/10942912.2014.923440 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Miljević, DuškaUtjecaj parametara ekstruzije na oštećenje škroba i udio rezistentnog škroba u kukuruznim ekstrudatima // Glasnik zaštite bilja, 6 (2014), 57-63 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
90.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Klarić, IlijaThe effects of the fermentation with immobilized yeast and different cherry varieties on the quality of cherry brandy // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 2; 104-109 doi:10.17508/CJFST.2014.6.2.06 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
91.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Jokić, StelaEdible films and coatings - production and application // Technologica acta, 7 (2014), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
92.Miličević, Radoslav; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Jašić, MidhatRheological properties of molten chocolate masses during storage - influence of emulsifiers // Technologica acta, 7 (2014), 1; 35-40 (recenziran, članak, znanstveni)
-
93.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Valek Lendić, KristinaFood industry by-products as raw materials in functional food production // Hrana u zdravlju i bolesti, 3 (2014), 1; 22-30 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
94.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Babić Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Petošić, Emil; Matijević, AnitaInfluence of the immobilized yeast cells technology on the presence of biogenic amines in wine // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 3 (2014), 1; 1-5 (recenziran, članak, znanstveni)
-
95.Obradović, Valentina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, AntunImprovement of nutritional and functional properties of extruded food products // Journal of food and nutrition research, 53 (2014), 3; 189-206 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
96.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Jokić, Stela; Vračević, RužicaUtjecaj vlažnosti pšenične krupice na svojstva ekstrudata // Glasnik zaštite bilja, 4 (2014), 62-69 (recenziran, članak, znanstveni)
-
97.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Sakač, Nikola; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetic anhydride and azelaic acid/acetic anhydride mixtures I. Thermophysical and pasting properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 10; 2616-2623 doi:10.1007/s13197-012-0790-0 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunModification of wheat starch with succinic acid/acetanhydride and azelaic acid/acetanhydride mixtures II. Chemical and physical properties. // Journal of food science and technology, 51 (2014), 8; 1463-1472 doi:10.1007/s13197-012-0642-y (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
99.Kišmartin, Irena; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Slačanac, Vedran; Šubarić, Drago; Jozinović, AntunControl of HACCP system efficiency in cream cheese production // Journal of Hygienic Engineering and Design, 2 (2013), 30-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
100.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Čačić, Jasna; Prce, M.The effect of distillation systems on the quality of apple distillates // Technologica acta, 6 (2013), 2; 1-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
101.Ačkar, Đurđica; Valek Lendić, Kristina; Valek, Marina; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Nedić, IlijaCocoa Polyphenols: Can We Consider Cocoa and Chocolate as Potential Functional Food? // Journal of Chemistry (Hindawi), 2013 (2013), 289392, 7 doi:10.1155/2013/289392 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
102.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Pajin, Biljana; Aličić, DamirPrimjena dodataka na bazi škroba u mesnoj industriji - Application of starch based additives in meat industry // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 209-228 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
103.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Planinić, Mirela; Pavoković, Mariana; Blažić, MarijanaEffect of screw configuration, moisture content and particle size of corn grits on properties of extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 2; 95-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
104.Muhamedbegović, Benjamin; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Jašić, Midhat; Keran, Husein; Budimlić, A.; Matas, InesModification of potato starch // Technologica acta, 5 (2012), 2; 1-6 (recenziran, članak, znanstveni)
-
105.Šereš I., Zita; Dokić P., Ljubica; Pajin S., Biljana; Šoronja Simović M., Dragana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Fišteš Z., AleksandarInfluence of the operating parameters on the flux during microfiltration of the steepwater in the starch industry // Acta Periodica Technologica, 43 (2012), 225-235 doi:10.2298/APT1243225S (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
106.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaModificiranje škroba radi proširenja primjene // Radovi Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 1 (2012), 247-258 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
107.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of fermentation process with immobilized yeast cells on quality of tangerine distillates // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 5; 60-75 (recenziran, članak, znanstveni)
-
108.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Klarić, Ilija; Kopjar, Mirela; Valek Lendić, KristinaInfluence of buckwheat and chestnut flour addition on properties of corn extrudates // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 26-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
109.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Radoslav; Ačkar, Đurđica; Miličević, DijanaAroma and sensory characteristics of Slavonian plum brandy // Technologica acta, 5 (2012), 1; 1-7 (recenziran, članak, znanstveni)
-
110.Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Jozinović, AntunKemijski sastav eteričnih ulja biljke Artemisia vulgaris dobivenih različitim tehnikama ekstrakcije // Glasnik zaštite bilja, 35 (2012), 3; 58-64 (recenziran, članak, znanstveni)
-
111.Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavStarch for health // Medicinski Glasnik, 9 (2012), 1; 17-22 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
112.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Šoštarec, Ana; Miličević, DijanaModification of barley starch with mixtures of organic dicarboxylic acids and acetanhydride // Technologica acta, 4 (2011), 2; 27-33 (recenziran, članak, znanstveni)
-
113.Selimović, Amel; Miličević, Dijana; Oručević, Sanja; Ačkar, Đurđica; Babić, JurislavInfluence of buckwheat flour on the dough rheology and sensory properties of wheat bread // Technologica acta, 4 (2011), 1; 33-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
114.Miličević, Borislav; Lukić, Igor; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Jašić, MidhatStability of α-thujone and β-thujone in bitter liquer "Pelinkovac" // Technologica acta, 4 (2011), 1; 27-32 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
115.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Ljubas, Igor; Ivanovska, SonjaEffect of galactomannan hydrocolloids on gelatinization and retrogradation of tapioca and corn starch // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 26-31 (recenziran, članak, znanstveni)
-
116.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Lalić, Alojzije; Ačkar, Đurđica; Kopjar, MirelaIsolation and Characterisation of Starch from Different Barley and Oat Varieties // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 4; 354-360 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
117.Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Herceg, ZoranUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na reološka i pastozna svojstva škroba pšenice // Croatian journal of food science and technology, 2 (2010), 1; 1-8 (recenziran, članak, znanstveni)
-
118.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Kopjar, Mirela; Slačanac, VedranReološka i termofizikalna svojstva modelnih smjesa za sladoled sa smanjenim udjelom masti i šećera // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 127-134 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
119.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Miličević, BorislavIsolation of starch from two wheat varieties and their modification with epichlorohydrin // Carbohydrate polymers, 81 (2010), 1; 76-82 doi:10.1016/j.carbpol.2010.01.058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
120.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Muhamedbegović, Benjamin; Jašić, Midhad; Budimlić, Asmir; Stanković, IvanaPriprava modificiranog škroba tapioke smjesom adipinske kiseline i acetanhidrida // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 60 (2010), 1; 261-265 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
121.Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, JuricaUltrasound effect on physical properties of corn starch // Carbohydrate polymers, 79 (2010), 1; 91-100 doi:10.1016/j.carbpol.2009.07.051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
122.Jurislav Babić, Drago Šubarić, Đurđica Ačkar, Midhat Jašić, Nela Nedić TibanUtjecaj različitih šećera na viskoznost škroba kukuruza i tapioke // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 59 (2009), 2; 135-142 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
123.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Babić, JurislavPrevention of thermal degradation of red currant juice anthocyanins by phenolic compounds addition // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 1; 24-30 (recenziran, članak, znanstveni)
-
124.Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Babić, JurislavStability of anthocyanins, phenols and free radical scavenging activity through sugar addition during frozen storage of blackberries // Journal of Food Processing and Preservation, 33 (2009), Suppl. 1; 1-11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
125.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of trehalose, glucose, fructose and sucrose on gelatinization and retrogradation of corn and tapioca starch // Czech Journal of Food Sciences, 27 (2009), 3; 151-157 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
126.Lučan, Mirela; Slačanac, Vedran; Hardi, Jovica; Mastanjević, Krešimir; Babić, Jurislav; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoInhibitory effect of honey-sweetened goat and cow milk fermented with Bifidobacterium lactis Bb-12 on the growth of Listeria monocytogenes // Mljekarstvo, 59 (2009), 2; 96-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
127.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban NelaAcetylation and characterisation of corn starch // Journal of Food Science and Technology, 46 (2009), 5; 423-426 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
128.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sajdl, MajaStrawberry jams : influence of different pectins on colour and textural properties // Czech Journal of Food Science, 27 (2009), 1; 20-28 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
129.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Hribar, Janez; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Požrl, TomažInfluence of trehalose addition on instrumental textural properties of strawberry pastes // International Journal of Food Properties, 11 (2008), 3; 646-655 doi:10.1080/10942910701584278 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
130.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaPreparation and characterization of acetylated tapioca starches // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 12; 580-585 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
131.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Madjar Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavThe influence of various distillation techniques on quality of plum brandy // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 58 (2007), 1; 221-229 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
132.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Jukić, MarkoUtjecaj guara i pektina na reološka svojstva i topljivost kukuruznog škroba // Radovi poljoprivredno-prehrambenog fakulteta, Univerziteta u Sarajevu, 58 (2007), 1; 171-178 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
133.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of different pectin addition and its concentration on colour and textural properties of raspberry jam // Deutche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 4; 164-168 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
134.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Piližota, Vlasta; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaEffects of pectin and carrageenan on thermophysical and rheological properties of tapioca starch // Czech Journal of Food Sciences, 24 (2006), 6; 275-282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
135.Šubarić, Drago; Miličević, Dijana; Pašalić, Hatidža; Šabanović, Marizela; Babić, Jurislav, Aljić MirnaInhibicija enzimske oksidacije polifenola i posmeđivanja soka kruške i narezanih krušaka // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 56 (2005), 105-114 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Šubarić, Drago; Sadadinović, J.; Babić, Jurislav; Miličević, Dijana; Muhamedbegović, B.Primjena enzima u tehnologiji škroba // Technologica acta, 1 (2005), 2; 185-188 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
1.Lončarić, Ante; Aladić, Krunoslav; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Jukan, Ajla; Šubarić, DragoAntioxidant activity and volatile profile of damask rose hydrosol (Rosa damascena Mill.) // Proceedings of the 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic in Požega, Croatia & DAAAM International Vienna, 2020. str. 345-353 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Barišić, Veronika; Lončarević, Ivana; Petrović, Jovana; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of Coconut and Palm Oil on Chocolate Produced in Ball Mill // Proceedings of the 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic in Požega, Croatia & DAAAM International Vienna, 2020. str. 33-41 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Šubarić, DragoGrain characteristics and chemical composition of hull-less and hulled barley varieties created at Agricultural Institute Osijek // Proceedings of the 52nd Croatian & 12th International Symposium on Agriculture / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculty of Agriculture in Osijek, Josip Juraj Strossmayer University of Osijek, 2017. str. 257-261 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Miličević, Radoslav; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Škrabal, Svjetlana; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, DijanaRheological properties of molten chocolate masses during storage – influence of milk components // International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" Proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, HDKI, 2015. str. 283-288 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Vuković, Danijela; Mrgan, AnaEffect of the immobilized yeast cells fermentation on chemical composition and biogenic amines content in wine // International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" Proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, HDKI, 2015. str. 276-282 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jašić, Midhat; Mrgan, AnaEffect of the immobilized yeast cells fermentation on chemical composition and biogenic amines content in wine // International Scientific Conference 15th Ružička Days "Today Science - tommorow industry" Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Maksimović, J; Pajin, Biljana; Šoronja Simović, Dragana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav, Fišteš, A.Textural and rheological characteristics of dough for cookies with chestnut flour // 7th International Congress Flour-Bread '13 and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists - Proceedings / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 149-156 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Čačić, Frane; Lukinac, Jasmina; Budžaki, Sandra; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality inspection of cookies using computer vision // Proceedings of 7th International Congress FLOUR- BREAD '13 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 182-187 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Ergović Ravančić, Maja; Obradović, Valentina; Mesić, Josip; Škrabal, Svjetlana; Babić, Jurislav; Jakobović, SnježanaUtjecaj ambalaže i vremena skladištenja na boju bijelog vina // 48th Croatian & 8 th International Symposium on Agriculture Proceedings / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 879-882 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Hribar, Janez; Piližota, VlastaThermal Behaviour of Strawberry Cream Fillings in Presence of Trehalose Studied by Differential Scanning Calorimetry // Proceeding of 2013 4th International Conference on Food Engineering and Biotechnology / Liu Juan (ur.).
Singapur: IACSIT Press, 2013. str. 99-102 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Škrabal, Svjetlana; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, RadoslavUtjecaj mlijeka u prahu i čuvanja na stabilnost čokolada // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 418-430 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Drača, Nela; Jankuloski Ljubče; Jankulovska, Mirjana; Brandić, V., Miličević, DijanaKontrola kvalitete tijekom proizvodnje šećera iz šećerne repe i sirovog šećera iz šećerne trske // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 196-205 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Budžaki, Sandra; Šeruga, Bernarda; Babić, JurislavDetermination and prediction of specific heat of unleavened dough during processing // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread '09 and 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 562-568 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Škrabal, Svjetlana; Miličević, Radoslav; Jašić, Midhat; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavEVALUATION OF THE OPERATIONAL STABILITY OF BIOCHEMICAL OXYGEN DEMAND BIOSENSORS IN WASTEWATER CONTAMINATED BY HEAVY METAL IONS // PROCEEDINGS OF THE 9th ALPS-ADRIA SCIENTIFIC WORKSHOP / HARCSA MARIETTA (ur.).
Špičák: Hungarian Academy of Sciences, 2010. str. 227-230 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kopjar, Mirela; Miličević, Dijana; Tomesić, MajaPREPARATION AND CHARACTERIZATION OF MODIFIED TAPIOCA STARCH WITH EPYCLORHYDRIN // Proceedings of the 5th International congress Flour-Bread '09, 7th Croatian congress of cereal technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 557-561 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavEffect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread`09 7th Croatian Congress of Ceral Technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Osijek Department of Cereal Technologies, 2010. str. 587-592 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaPOLIFENOLI I ZDRAVLJE // Book of abstracts and full articles, International seminar "Food supplements in health and disease", Tuzla summer University, 2010. / Jašić, Mudhat ; Mujagić, Zlata ; Begić, Lejla (ur.).
Tuzla: PrintCom doo, 2010. str. 32-40 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Đurđica Ačkar, Drago Šubarić, Jurislav Babić, Antun Jozinović, Mirela Kopjar, Borislav MiličevićIzolacija i modifikacija škroba iz ječma smjesom glutarne kiseline i acetanhidrida // 45. hrvatski i 5. međunarodni simpozij agronoma - Zbornik radova / Sonja Marić, Zdenko Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 647-651 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Kopjar, Mirela; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaThe influence of sugar addition on stability of phenolics, flavonoids, anthocyanins and antioxidant activity in red grape juice // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 169-175 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Jurislav Babić, Drago Šubarić, Đurđica Ačkar, Mirela KopjarUtjecaj hidrokoloida na reološka svojstva voštanog kukuruznog škroba // 43rd Croatian and 3rd International Symposium on Agriculture. Proceedings / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb, 2008. str. 558-562 (ostalo, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Šubarić, D; Miličević, D., Pašalić, H.; Aljić, M.; Babić, J.; Šabanović, M.; Begić-Akagić, A.Utjecaj sorte i dodataka na udio polifenola i posmeđivanje soka jabuke i svježe narezanih jabuka // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech" Gradačac, 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla, 2007. str. 49-58 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Šubarić, D.; Miličević, D.; Pašalić, H.; Aljić, M.; Babić, J.; Šabanović, M.; Begić-Akagić, A.Utjecaj sorte i dodataka na udio polifenola i posmeđivanje soka jabuke i svježe narezanih jabuka // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech" Gradačac, 2006. (Conference papers) / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Tehnološki fakultet Sarajevo, Poljoprivredni fakultet, 2007. str. 49-58 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Mađar, Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavUtjecaj niskotlačnog UV-sistema za dekontaminaciju na fizikalno-kemijska svojstva procesne vode u proizvodnji alkoholnih pića // Zbornik radova sa naučnog skupa "Agrotech", Gradačac 2006. / Jašić, Midhat (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, Tuzla University, 2006. str. 27-33 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of the 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 581-586 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Nedić Tiban, Nela; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavInfluence of browning inhibitors on colour and polyphenols in fresh-cut pears and pear juice // Actual Tasks on Agricultural Engineering : Proceedings of the 32th International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 405-414 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Nedić Tiban, Nela; Piližota, Vlasta; Šubarić, Drago; Kopjar, Mirela; Babić, JurislavEffects of concentration and temperature on rheological properties of some hydrocolloids // Proceedings of International Congress Flour-Bread '03 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 158-167 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Proceeding of International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 123-130 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Zahirović, Izudin; Jašić, Midhat; Ličina Sinanović, Azra; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaNutritivna i dijetetska svojstva matične mliječi // Zbornik radova i sažetaka sa trećeg kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.).
Bihać: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 80-84 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Jozinović, Antun; Kovač, Mario; Zmaić, Valentina; Klarić, Ilija; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Jokić, Stela; Vinković, TomislavCharacterization of starch isolated from different potato varieties // VIII International Congress "Engineering, Environment and Materials in Processing Industry“ - Book of Abstracts / Vujadinović, Dragan ; Mirjana, Beribaka (ur.).
Zvornik: University of East Sarajevo, Faculty of Technology, 2023. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Kajić, Nikolina; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Kovač, Mario; Lončarić, ZdenkoThe chemical properties of corn extrudates enriched with agrofortified wheat // 58th Croatian & 18th international symposium on agriculture Book of abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 201-201 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Ana-Marija, Gotal Skoko; Tihomir, Kovač; Goran, Fruk; Antun, Jozinović; Drago, Šubarić; Krunoslav, Aladić; Jurislav, Babić; Ante, LončarićPolyphenol oxidase from Croatian traditional apple varieties and its role in anthocyanins degradation during storage // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Book of Abstracts / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia, 2022. str. 207-207 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Ana-Marija, Gotal Skoko; Maria, Celeiro; Aly, Castillo; Marta, Lores; Tihomir, Kovač; Antun, Jozinović; Jurislav, Babić; Martina, Skendrović Babojelić; Ante, LončarićQUANTITATION OF POLYPHENOLS IN CROATIAN TRADITIONAL APPLE VARIETIES // Book of Abstract XXI Scientific Meeting of Spanish Society of Chromatography and Related Techniques SECYTA 2022 / Ana, Agüera López (ur.).
Almeria, 2022. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Jozinović, AntunPotential of utilization of by-products from potato starch production // 3rd International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 44-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Babić, Jurislav; Velić, Natalija; Jozinović, Antun; Velić, Darko; Budžaki, Sandra; Panjičko, Mario; Vujić, Goran; Milovanović, Dušan; Mirić, MilanEDU-CLIC: Education for sustainable municipal solid waste management // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY- Book of Abstracts / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Bilić Rajs, Blanka; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Ačkar, ĐurđicaUtjecaj vrste meda na svojstva liofiliziranog meda // Zbornik sažetaka i radova sa sedmog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima - s međunarodnim učešćem - PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI Book of abstracts and full papers from seventh congress of beekeeping and bee products - with international participation - BEEKEEPING AND BEE PRODUCTS / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Flanjak, Ivana (ur.).
Sarajevo: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku „Hranom do zdravlja“, BiH ; Prehrambeno – tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, HR, 2022. str. 74-75 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Jokić, Stela; Flanjak, Ivana; Cikoš, Ana-Marija; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Čož-Rakovac, Rozelindra; Jerković, IgorFatty acid profile of macroalga Gongolaria barbata from the Adriatic Sea // Book of Abstracts of the World Aquaculture 2021
Mérida, Meksiko, 2022. str. 120-120 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni)