Pregled po CROSBI profilu: Borislav Miličević (CROSBI Profil: 18120, MBZ: 245221)
Pronađeno 212 radova
-
1.Jozinović, Antun; Kovač, Mario; Zmaić, Valentina; Klarić, Ilija; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Jokić, Stela; Vinković, TomislavCharacterization of starch isolated from different potato varieties // VIII International Congress "Engineering, Environment and Materials in Processing Industry“ - Book of Abstracts / Vujadinović, Dragan ; Mirjana, Beribaka (ur.).
Zvornik: University of East Sarajevo, Faculty of Technology, 2023. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Kajić, Nikolina; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Kovač, Mario; Lončarić, ZdenkoThe chemical properties of corn extrudates enriched with agrofortified wheat // 58th Croatian & 18th international symposium on agriculture Book of abstracts / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 201-201 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Širić, FranjoUTJECAJ HRASTOVOG DRVETA NA KVALITETU RAKIJE OD JABUKE, 2022., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
4.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Jozinović, AntunPotential of utilization of by-products from potato starch production // 3rd International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 44-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sundać, Laura; Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoPotencijal primjene melase kao vrijednog nusproizvoda iz proizvodnje šećera // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 115-137 -
6.Ačkar, Đurđica; Grec, Marijana; Grgić, Ivanka; Gryszkin, Artur; Styczyńska, Marzena; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Babić, JurislavPhysical Properties of Starches Modified by Phosphorylation and High-Voltage Electrical Discharge (HVED) // Polymers, 14 (2022), 16; 3359, 12 doi:10.3390/polym14163359 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Cviljević, Sabina; Bilić Rajs, Blanka; Primorac, Ljiljana; Penava, Ariana; Mindum, Anita; Miličević, Borislav; Flanjak, IvanaAntimikrobna aktivnost medljikovaca različitog podrijetla // Zbornik sažetaka i radova sa sedmog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima - s međunarodnim učešćem - PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI Book of abstracts and full papers from seventh congress of beekeeping and bee products - with international participation - BEEKEEPING AND BEE PRODUCTS / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Flanjak, Ivana (ur.).
Sarajevo: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku „Hranom do zdravlja“, BiH Prehrambeno – tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, HR, 2022. str. 28-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Barišić Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaChemical composition of hazelnut cocoa spreads with added cocoa shell and casein // Book of Abstracts of the 2nd International Conference on Advanced Production and Processing / Šereš, Zita (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Faculty of Technology Novi Sad, 2022. str. 22-22 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
9.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaTexture and rheology of hazelnut cocoa spreads with cocoa shell and different emulsifiers // 11th Central European Congress on Food and Nutrition: Food, technology and nutrition for healthy people in a healthy environment: CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; Smole Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 205-205 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
10.Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Flanjak, Ivana; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, BorislavThe Effect of Barrique Oak Barrel on the Esters Concentration during Ageing of Cabernet Sauvignon Grape Brandy // 11th Central European Congress on Food and Nutrition: Food, technology and nutrition for healthy people in a healthy environment: CEFood Congress Book / Raspor, Peter ; Vovk, Irena ; Ovca, Andrej ; Smole Možina, Sonja ; Butinar, Bojan ; Jevšnik, Mojca (ur.).
Ljubljana: European Declaration on Food, Technology and Nutrition Network, 2022. str. 204-204 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
11.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaFat stability of chocolates with added cocoa shell // 19th Ružička Days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY- Book of Abstracts / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek : Zagreb: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 91-91 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
12.Lončarić, Ante; Gotal Skoko, Ana-Marija; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Milićevič, Borislav; Jozinović, AntunInnovative solutions to food waste // 3. međunarodni znanstveno-stručni skup: Food industry by-products / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 11-12 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
13.Gotal Skoko, Ana-MArija; Kovač, Tihomir; Tomac, Ivana; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Lončarić, AnteStrategy for the mitigation of patulin contamination in fresh apples: Penicilium expansum resistant apple cultivars // 26th International Congress of Chemical and Process Engineering
Prag, Češka Republika, 2022. P1.15, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Lončarić, Ante; Gotal Skoko, Ana-Marija; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Barišić, Veronika; Ačkar, Đurđica; Miličević, BorislavPolyphenolic profile of organically grown traditional apple cultivars // 57th CROATIAN AND 17th INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON AGRICULTURE / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 302-302 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Flanjak, Ivana; Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Tot, Ana; Ačkar, ĐurđicaSensory attributes of sweet spreads with cocoa shell // 3rd International Scientific and Professional Conference FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Šubarić, Drago ; Jokić, Stela ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 24-25 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
16.Trgovac, Mirela; Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaCocoa Shell as an Innovative Ingredient in Chocolate with a Strong Alcoholic Filling // Croatian journal of food science and technology, 14 (2022), 2; 182-193 doi:10.17508/CJFST.2022.14.2.03 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Kovač, Tihomir; Babić, Jurislav; Šarić, Antonija; Miličević, Borislav; Panjičko, Mario; Šarkanj, BojanDevelopment and Validation of an UHPLC-MS/MS Method for the Simultaneous Determination of 11 EU-Regulated Mycotoxins in Selected Cereals // Journal of fungi, 8 (2022), 7; 665, 20 doi:10.3390/jof8070665 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Lončarić, Ante; Patljak, Mićo: Blažević, Ante; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Pichler, Anita; Flanjak, Ivana; Kujundžić, Toni; Miličević, BorislavChanges in Volatile Compounds during Grape Brandy Production from ‘Cabernet Sauvignon’ and ‘Syrah’ Grape Varieties // Processes, 10 (2022), 1-13 doi:10.3390/pr10050988 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jokić, Stela; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoTransitioning to Zero Waste in Agro-Food Sector – Novel Solutions for By-Product Valorisation // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 17 (2022), 1; 2-10 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Lončarić, Ante; Pichler, Anita; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaValorisation of cocoa shell: Impact of high voltage electrical discharge and drying technology on properties of cocoa shell // Journal of food processing and preservation, 46 (2022), 3; e16308, 13 doi:10.1111/jfpp.16308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Barišić, Veronika; Kerovec, Darko; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Lončarić, Zdenko; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of high-voltage electrical discharge treatment on multi-element content in cocoa shell and chocolates with cocoa shell // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 155 (2022), 112944, 8 doi:10.1016/j.lwt.2021.112944 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Bekavac, Joško; Jokić, Stela; Barišić, Veronika; Ačkar, Đurđica; Miličević, BorislavApplication of cocoa bean shell extracts in the production of corn snack products // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 69-76 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Zięba, Tomasz; Solińska, Dominika; Gryszkin, Artur; Kapelko-Żeberska, Małgorzata; Raszewski, Bartosz; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunPotato starch extrusion and roasting with apple distillery wastewater as a new method for resistant starch production // Applied Sciences-Basel, 11 (2021), 9; 9169, 13 doi:10.3390/app11199169 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Penava, Ariana; Mindum, Anita; Flanjak, Ivana; Miličević, Borislav; Obradović , Valentina; Mrgan, Ana; Marčetić, HelenaMikrobiološka kvaliteta meda na tržištu // Zbornik sažetaka i radova sa šestog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima-sa međunarodnim učešćem-PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Flanjak, Ivana (ur.).
Tuzla : Osijek: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2021. str. 112-117 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Flanjak, Ivana; Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaContent of bioactive components and sensory acceptability of chocolates enriched with cocoa shell // 4th Food Structure and Functionality Symposium
online, 2021. P.C.28, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Patljak, MićoMogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa 'Syrah', 2021., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
27.Blažević, AnteMogućnost proizvodnje vinskog destilata od sorte grožđa cabernet sauvignon, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
28.Lončarić, Ante; Šarkanj, Bojan; Gotal, Ana- Marija; Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Fruk, Goran; Skendrović Babojelić, Martina; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Kovač, TihomirPenicillium expansum Impact and Patulin Accumulation on Conventional and Traditional Apple Cultivars // Toxins, 13 (2021), 10; 703, 13 doi:10.3390/toxins13100703 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Lončarević, Ivana; Pajin, Biljana; Petrović, Jovana; Nikolić, Ivana; Maravić, Nikola; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Zarić, Danica; Miličević, BorislavWhite Chocolate with Resistant Starch: Impact on Physical Properties, Dietary Fiber Content and Sensory Characteristics // Molecules, 26 (2021), 19; 5908, 12 doi:10.3390/molecules26195908 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Herceg, Kristina; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Kovač, Mario; Miličević, BorislavAcetylation of potato starch in combination with high voltage electric discharge and pulsed electric field // VII International Congress "Engineering, Environment and Materials in Processing Industry“ - Book of Abstracts / Gligorić, Miladin ; Vujadinović, Dragan ; Mirjana, Beribaka (ur.).
Zvornik: University of East Sarajevo, Faculty of Technology, 2021. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Jozinović, Antun; Romić, Mirjana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Lončarić, Ante; Guberac, Vlado; Zdunić, Zvonimir; Jambrović, Antun; Miličević, BorislavEffect of the moisture content on the properties of extruded flours of different corn hybrids // 56th Croatian & 16th international symposium on agriculture Book of abstracts / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, 2021. str. 180-181 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Gryszkin, Artur; Grec, Marijana; Ačkar, Đurđica; Zieba, Tomasz; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Blažić, Marijana; Babić, JurislavPhosphorylation of Maize Starch Enhanced with High-Voltage Electrical Discharge (HVED) Instead of Thermal Treatment // Polymers, 13 (2021), 19; 3231, 11 doi:10.3390/polym13193231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Simić, Sonja; Petrović, Jovana; Rakić, Dušan; Pajin, Biljana; Lončarević, Ivana; Jozinović, Antun; Fišteš, Aleksandar; Nikolić, Sanja; Blažić, Marijana; Miličević, BorislavThe Influence of Extruded Sugar Beet Pulp on Cookies’ Nutritional, Physical and Sensory Characteristics // Sustainability, 13 (2021), 9; 5317, 15 doi:10.3390/su13095317 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Šavikin, Katarina; Nastić, Nataša; Janković, Teodora; Bigović, Dubravka; Miličević, Borislav; Vidovi, Senka; Menkovi, Nebojša; Vladić, JelenaEffect of Type and Concentration of Carrier Material on the Encapsulation of Pomegranate Peel Using Spray Drying Method // Foods, 10 (2021), 9; 1968, 11 doi:10.3390/foods10091968 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Kovačević, Nikolina; Gryszkin, Artur; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovač, Mario; Miličević, BorislavInfluence of high voltage electrical discharge and pulsed electric field on the acetylation of annealed potato starch // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2021. str. 120-120 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
36.Doko, Kristina; Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaMicrobiological stability of chocolates with added cocoa shell // Book of Abstracts of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2021. str. 97-97 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
37.Barišić, Veronika; Šarkanj, Bojan; Flanjak, Ivana; Doko, Kristina; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaNutritionally improved chocolate spreads - a review // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 1; 10-13 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
38.Barišić, Veronika; Lončarević, Ivana; Petrović, Jovana; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaNutritional improvement of milk and dark chocolate with treated and untreated cocoa shell // 10th Central European Congress on Food (CEFood) Book of Abstracts / Mujčinović, Alen (ur.).
Sarajevo: Faculty of Agriculture and Food Sciences, University of Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2021. str. 144-144 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Moslavac, Tihomir; Jozinović, Antun; Aladić, Krunoslav; Paštar, Mate; Miličević, BorislavMogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz prerade nekih orašastih plodova // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 239-274 -
40.Jašić, Midhat; Galali, Yaseen; Šubarić, Drago; Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Miličević, BorislavBiološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 25-56 -
41.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021 (monografija)
-
42.2nd International Conference FOOD INDUSTRY BY- PRODUCTS - Book of Abstracts / Miličević, Borislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021 (zbornik sažetaka)
-
43.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of high voltage electrical discharge treatment and drying technology on properties of cocoa shell // 6th International ISEKI-Food Conference Book of Abstracts / Vieira, Margarida ; Pittia, Paola ; Silva, L.M. Cristina ; Dubois-Brissonnet, Florence ; Costa, Rui ; Chrysanthopoulou, Foteini (ur.).
online: ISEKI-Food Association, 2021. str. 125-125 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Doko, Kristina; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaCocoa shell - too valuable to waste // 2nd International Conference FOOD INDUSTRY BY- PRODUCTS Book of Abstracts / Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 15-15 (pozvano predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
45.Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Orkić, Vedran; Guberac, Sunčica; Miličević, BorislavFood industry by-products as raw materials in the production of value-added corn snack products // Foods, 10 (2021), 5; 946, 11 doi:10.3390/foods10050946 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Banožić, Marija; Jozinović, Antun; Grgić, Jovana; Miličević, Borislav; Jokić, StelaHigh Voltage Electric Discharge for Recovery of Chlorogenic Acid from Tobacco Waste // Sustainability, 13 (2021), 8; 4481, 15 doi:10.3390/su13084481 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Grgić, Ivanka; Grec, Marijana; Gryszkin, Artur; Zięba, Tomasz; Kopjar, Mirela; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Zavadlav, Sandra; Babić, JurislavStarches Modified by Combination of Phosphorylation and High-Voltage Electrical Discharge (HVED) Treatment // Polish journal of food and nutrition sciences, 71 (2021), 1; 79-88 doi:10.31883/pjfns/133370 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Barišić, Veronika; Petrović, Jovana; Lončarević, Ivana; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Blažić, Marijana; Ačkar, ĐurđicaPhysical Properties of Chocolates Enriched with Untreated Cocoa Bean Shells and Cocoa Bean Shells Treated with High-Voltage Electrical Discharge // Sustainability, 13 (2021), 5; 2620, 14 doi:10.3390/su13052620 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Flanjak Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Grgić, Ivanka; Ačkar, ĐurđicaEffect of Addition of Fibres and Polyphenols on Properties of Chocolate - A Review // Food reviews international, 37 (2021), 3; 225-243 doi:10.1080/87559129.2019.1701008 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
50.Škrabal, Svjetlana; Obradović, Valentina; Marčetić, Helena; Abičić, Maja; Miličević, Borislav; Ergović Ravančić, MajaMonitoring of honey consumption in the area of the city Našice with reference to the health effects of honey consumption // Hrana u zdravlju i bolesti, 9 (2020), 2; 57-62 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Mesić, Josip; Karoglan, Marko; Slunjski, Sanja; Svitlica, Brankica; Budimir, Ankica; Miličević, Borislav; Kujundžić, ToniUtjecaj inokulacije mikoriznih gljiva na opskrbljenost biljnim hranivima kultivara Graševine (Vitis vinifera l.) // Poljoprivreda (Osijek), 26 (2020), 2; 43-49 doi:10.18047/poljo.26.2.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, JurislavApplication of 2-D NMR technique for characterisation of polyphenols from plant materials // Book of abstracts XIII conference of chemists, technologists and environmentalists of Republic of Srpska / Malinović, Borislav (ur.).
Banja Luka: University in Banjaluka, Faculty of Technology, 2020. str. 49-49 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Barišić, Veronika; Lončarić, Ante; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Jokić, Stela; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaStability of chocolates enriched with cocoa shell during storage // 1st International Electronic Conference on Food Science and Functional Foods
Basel, Švicarska, 2020. 034455, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Ačkar, ĐurđicaEffect of addition of cocoa bean shell in hazelnut spread // Book of Abstracts Food Quality and Texture in Sustainable Production and Healthy Consumption / Tudoreanu, Liliana ; Schleining, Gerhard ; Flynn, Katherine ; Habershuber, Anita ; Cristea, Stelica (ur.).
Bukurešt: Editura Universitara, Ex Terra Aurum, Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina veterinara Bucuresti, 2020. str. 34-34 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Barišić, Veronika; Cvijetić Stokanović, Milica; Flanjak, Ivana; Doko, Kristina; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Cindrić, Ines; Ačkar, ĐurđicaCocoa Shell as a Step Forward to Functional Chocolates—Bioactive Components in Chocolates with Different Composition // Molecules, 25 (2020), 22; 5470, 12 doi:10.3390/molecules25225470 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Mesić, Josip; Obradović, Valentina; Miličević, Borislav; Svitlica, Brankica; Soldo, Tomislav; Demo, RobertRazlike u opisnim katrakteristikama pojedinih vina Hrvatske // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 407-413 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
57.Miličević, Borislav; Mesić, Josip; Lukić, Igor; Svitlica, Brankica; Jozinović, Antun; Šubarić, DomagojInfluence of immobilized yeasts on aroma profile of Rose Muscat of Poreč and Muscat Blanc distillates // 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega: Veleučilište u Požegi ; DAAAM International Vienna, 2020. str. 435-441 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Malčić, IvanUtjecaj vremena odležavanja na kvascu na udio biogenih amina u pjenušcima kultivara Syrah (Vitis Vinifera L.), 2020., diplomski rad, diplomski, Fakultet Agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek
-
59.Šantić, MateoUtjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
60.Voljevica, AmilaUtjecaj vinske sorte na kakvoću vinskog destilata, 2020., diplomski rad, diplomski, Agronomski i prehrambeno-tehnološki fakultet, Mostar
-
61.Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Lončarić, Ante; Barišić, Veronika; Jokić, Stela; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoChallenges Facing the Food Industry // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 15 (2020), 3; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
62.Barišić, Veronika; Lončarević, Ivana; Petrović, Jovana; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of Coconut and Palm Oil on Chocolate Produced in Ball Mill // Proceedings of the 7th International Conference "Vallis Aurea" Focus on: Research & Innovation / Katalinić, Branko (ur.).
Požega : Beč: Polytechnic in Požega, Croatia & DAAAM International Vienna, 2020. str. 33-41 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
63.Barišić, Veronika; Lončarević, Ivana; Petrović, Jovana; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaEffect of cocoa shell addition on physical properties of chocolate // Book of abstracts 18th Ružička days "Today Science- Tomorrow Industry / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2020. str. 93-93 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
64.Lončarić, Ante; Marček, Tihana; Šubarić, Domagoj; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Sinković, Karmen; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaComparative evaluation of bioactive compounds and volatile profile of white cabbages // Molecules, 25 (2020), 16; 3696, 13 doi:10.3390/molecules25163696 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
65.Trgovac, MirelaRazvoj čokolade s jakim alkoholnim punjenjem, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
66.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Kopjar, Mirela; Benšić, Mirta; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Jašić, Midhat; Ačkar, ĐurđicaDoes High Voltage Electrical Discharge Treatment Induce Changes in Tannin and Fiber Properties of Cocoa Shell? // Foods, 9 (2020), 6; 810, 16 doi:10.3390/foods9060810 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Barišić, Veronika; Jozinović, Antun; Flanjak, Ivana; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Doko, Kristina; Ačkar, ĐurđicaDifficulties with Use of Cocoa Bean Shell in Food Production and High Voltage Electrical Discharge as a Possible Solution // Sustainability, 12 (2020), 10; 3981, 11 doi:10.3390/su12103981 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
68.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Tot, Ana; Budeč, Maja; Benšić, Mirta; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica5-Hydroxymethylfurfural And Acrylamide Content Of Cocoa Shell Treated With High Voltage Electrical Discharge // Food control, 110 (2020), 107043, 9 doi:10.1016/j.foodcont.2019.107043 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
69.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Križić, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaImpact of high-voltage electric discharge treatment on cocoa shell phenolic components and methylxanthines // Journal of food process engineering, 43 (2020), 1; e13057, 10 doi:10.1111/jfpe.13057 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jozinović, AntunMogućnost primjene nusproizvoda prerade jabuka u prehrambenoj industriji // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 83-100 -
71.Škrabal, Svjetlana; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Šubarić, DragoEffect of different storage conditions on fat bloom formation in different types of chocolate // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 2; 97-104 (recenziran, članak, znanstveni)
-
72.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaSelected properties of HVED treated cocoa shell // INOPTEP 2019 Book of Abstracts / Radojčin, Milivoj ; Pavkov, Ivan (ur.).
Novi Sad: Nacionalno društvo za procesnu tehniku i energetiku u poljoprivredi, 2019. str. 6-6 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Guberac, Vlado; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunČokolada: Od hedonizma do funkcionalnog proizvoda // 2. BH kongres o debljini s međunarodnim sudjelovanjem 8. simpozij “Novosti u gastroenterologiji” - ZBORNIK RADOVA / Bevanda, Milenko ; Pašić, Fuad (ur.).
Mostar, 2019. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
74.Ačkar, Đurđica; Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Babić, JurislavMed u konditorskim proizvodima // Zbornik sažetaka i radova sa četvrtog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima - sa međunarodnim učešćem - PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Sarajevo: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku „Hranom do zdravlja“ Tuzla, BiH ; Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2019. str. 8-9 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
75.Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Babić, Jurislav; Marček, Tihana; Hefer, Hrvoje; Sinković, Karmen; Miličević, Borislav; Rašić, Juraj; Đugum, Jelena; Ačkar, ĐurđicaZaštita naziva čepinskog kupusa // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 169-169 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Doko, Kristina; Ačkar, ĐurđicaDietary fibres and water binding capacity of high voltage electrical discharge treated cocoa shell // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Lončarić, Ante; Doko, Kristina; Fišer, Dorotea; Ačkar, ĐurđicaFatty acid composition of different chocolate types // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 119-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
78.Barišić, Veronika; Kopjar, Mirela; Jozinović, Antun; Flanjak, Ivana; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Jokić, Stela; Babić, JurislavThe Chemistry behind Chocolate Production // Molecules, 24 (2019), 17; 3163, 13 doi:10.3390/molecules24173163 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
79.Barišić, Veronika; Tot, Ana; Budeč, Maja; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Ačkar, ĐurđicaInfluence of high-voltage electric discharge on acrylamide and HMF content in cocoa husk // Book of Abstracts of the XX EuroFoodChem Congress / Oliveira, M. Beatriz P.P. ; Amaral, Joana S. ; Coimbra, Manuel A. (ur.).
Lisabon: Sociedade Portuguesa de Química, 2019. str. 235-235 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
80.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Šubarić, Drago; Miličević, Borislav; Babić, JurislavResistant starch - an ideal fibre for the cereal industry // 10th International Congress "Flour-Bread '19"/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 23-23 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
81.Jozinović, Antun; Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Pajin, Biljana; Miličević, Borislav; Guberac, Sunčica; Vrdoljak, Anđela; Šubarić, DragoCocoa husk application in the enrichment of extruded snack products // Journal of food processing and preservation, 43 (2019), 2; 13866, 9 doi:10.1111/jfpp.13866 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Benšić, Mirta; Jokić, Stela; Šarić, Antonija; Šubarić, DragoNutritionally improved third generation snacks produced by supercritical CO2 extrusion I. Physical and sensory properties // Journal of food process engineering, 42 (2019), 2; e12961, 9 doi:10.1111/jfpe.12961 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Jozinović, Antun; Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Radoslav; Šubarić, DragoAssessment the quality of honey wine (mead) produced by the fermentation process with immobilized yeast cells // Zbornik radova i sažetaka sa trećeg kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.).
Bihać: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 39-39 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Miličević, BorislavProizvodnja i svojstva glukozno-fruktoznog sirupa i primjena u pčelarstvu // Zbornik radova i sažetaka sa trećeg kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.).
Bihać: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 2-2 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
85.Leko, Ivana; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoMicrobial safety and polyphenols in cocoa liquor as influenced by pasteurisation and storage time // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 190-196 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Kujundžić, Toni; Šubarić, DragoAroma profile and sensory quality of honey brandy produced by the fermentation process with immobilized yeast cells // Poljoprivreda (Osijek), 24 (2018), 2; 34-42 doi:10.18047/poljo.24.2.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
87.Kosović, Indira; Benšić, Mirta; Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Ugarčić, Žaneta; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoMicrostructure and cooking quality of barley- enriched pasta produced at different process parameters // Foods and Raw Materials, 6 (2018), 2; 281-290 doi:10.21603/2308-4057-2018-2-281-290 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Sablek, StjepanUtjecaj imobilizacije stanica kvasca na prisutnost biogenih amina u pjenušavim vinima vinogorja Kutjevo proizvedenim različitim postupcima sekundarne fermentacije, 2018., diplomski rad, diplomski, Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek, Osijek
-
89.Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Panak Balentić, Jelena; Grec, Marijana; Vukančić, Matej; Šubarić, DragoProperties od extruded corn flours with added cocoa shell extracts // Book of abstracts of 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Jašić, Midhat; Miličević, Borislav; Jozinović, AntunSušenje šljive // Šljiva i proizvodi od šljive - Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.).
Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018. str. 63-89 -
91.Nezić, Amila; Jozinović, Antun; Jašić, Midhat; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Zmaić, Krunoslav; Guberac, Vlado; Vila, Sonja; Šubarić, DragoInstant porridge based on the extruded mixtures of corn grits and bean flour // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla, 2018. str. 132-132 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
92.Grec, Marijana; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Panak Balentić, Jelena; Gryszkin, Artur; Horvat, Daniela; Šubarić, DragoEffect of extrusion parameters on selected properties of wheat and hulless barley extruded flour // Book of Abstracts of the 11th International Scientific and Professional Conference „With food to health“ / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 96-96 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
93.Miličević, Borislav; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Miličević, Radoslav; Petošić, Emil; Kujundžić, Toni; Šubarić, DragoImpact of the fermentation process with immobilized yeast cells on the aroma profile and sensory quality of distillates produced from carob pods (Ceratonia siliqua L.) // Technologica acta, 11 (2018), 1; 5-9 (recenziran, članak, znanstveni)
-
94.Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Šubarić, DragoProduction of third generation snack products enriched with defatted camelina press cake // 23rd International Congress of Chemical and Process Engineering CHISA 2018
Prag, 2018. 1092, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
95.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Panak Balentić, Jelena; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoChemical properties of third generation snack products enriched with defatted pumpkin press cake // Proceedings of the 8th International conference on the quality and safety in food production chain
Wrocław, 2018. str. 60-60 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
96.Panak Balentić, Jelena; Ačkar, Đurđica; Jokić, Stela; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Pavlović, NikaCocoa shell : by-product with great potential for wide application // Molecules, 23 (2018), 6; 1404, 14 doi:10.3390/molecules23061404 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Jokić, Stela; Bilić, Mate; Šubarić, DragoThird generation snack products enriched with defatted hemp cake // 7th International Dietary Fibre Conference 2018 Book of Abstracts
Beč: ICC – International Association for Cereal Science and Technology, 2018. str. 137-137 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Ačkar, Đurđica; Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Miličević, Borislav; Panak Balentić, Jelena; Šubarić, DragoResolving the problem of poor expansion in corn extrudates enriched with food industry by-products // Innovative food science & emerging technologies, 47 (2018), 517-524 doi:10.1016/j.ifset.2018.05.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
99.Kajić, Nikolina; Babić, Jurislav; Panak Balentić, Jelena; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Grec, Marijana; Kovačević-Babić, Marija; Šubarić, DragoWheat enriched by selenium incorporated in corn snack products // 53rd Croatian & 13th International Symposium on Agriculture Book of Abstracts / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 171-172 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
100.Panak Balentić, Jelena; Babić, Jurislav; Jozinović, Antun; Ačkar, Đurđica; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoProduction of third-generation snacks // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 1; 98-105 doi:10.17508/CJFST.2018 .10.1.04 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)