Pregled po CROSBI profilu: Damir Stanzer (CROSBI Profil: 17632, MBZ: 237292)
Pronađeno 92 radova
-
1.Stanzer, Damir; Hanousek Čiča, Karla; Blesić, Milenko; Smajić Murtić, Mirela; Mrvčić, Jasna; Spaho, NerminaAlcoholic Fermentation as a Source of Congeners in Fruit Spirits // Foods, 12 (2023), 10; 1951, 23 doi:10.3390/foods12101951 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Kovačević, Monika; Čakić Semenčić, Mojca; Kodrin, Ivan; Roca, Sunčica; Perica, Jana; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Molčanov, Krešimir; Milašinović, Valentina; Brkljačić, Lidija; Barišić, LidijaBiological Evaluation and Conformational Preferences of Ferrocene Dipeptides with Hydrophobic Amino Acids // Inorganics, 11 (2023), 1; 29, 23 doi:10.3390/inorganics11010029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Tarandek, Ana; Zovko, Ljiljana; Cikron, Mirjam; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Roca, Sunčica; Barišić, Lidija; Kovačević, MonikaUtjecaj kiralnosti leucina na konformaciju i biološku aktivnost ferocenskih dipeptida izvedenih iz ferocen-1,1'-diamina i leucina // Influence of leucine chirality on conformational preferences and biological activity of ferrocene dipeptide derived from ferrocene-1, 1'-diamine and leucine / Žižek, Krunoslav ; Katančić, Zvonimir ; Kovačić, Marin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 143-143 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Mrvčić, Jasna; Kovačević, Monika; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Barišić, LidijaBiological potential of ferrocene-containing peptides // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 179-179 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Mrvčić, Jasna; Kovač, Veronika; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, DamirAntimicrobial and antioxidative evaluation of ferrocene-containing resveratrol and curcumin derivates // Book of abstracts, 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb, 2022. str. 177-178 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Hanousek Čiča, Karla; Lukin, Priska; Derewiaka, Dorota; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirChemical Composition, Physical Properties, and Aroma Profile of Ethanol Macerates of Mistletoe (Viscum album) // Beverages, 8 (2022), 8; 46-61 doi:10.3390/beverages8030046 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCHARACTERIZATION OF THE FERMENTATION PROCESS AND AROMA PROFILE OF CAROB BRANDY // Book of Abstracts / Sarić, Zlatan (ur.).
Sarajevo, 2021. str. 81-82 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
9.Mrvčić, Jasna; Trontel, Antonija; Hanousek Čiča, Karla; Vahčić, Nada; Nikićević, Ninoslav; Spaho, Nermina; Mihaljević Žulj, Marin; Brodski, Aleksandar; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela et al.Chemical and sensorial characteristics of traditional fruit spirits from Southeast Europe // Glasnik Zaštite Bilja, 44. (2021), 6.; 80-89 (recenziran, članak, znanstveni)
-
10.Tomasović, Ante; Stanzer, Damir; Svetec, Ivan Krešimir; Svetec Miklenić, MarinaSARS-Cov2 S Protein Features Potential Estrogen Binding Site // Food technology and biotechnology, 59 (2021), 1; 1-7 doi:10.17113/ftb.59.01.21.6820 (recenziran, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
11.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Mrvčić, JasnaUpotreba rogača u prizvodnji jakih alkoholnih pića // Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo ; Peklić, Ivan (ur.).
Zagreb : Križevci: Zavod za znanstveni rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije, 2020. str. 81-88 -
12.Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Kralj, Elizabeta; Čanadi Jurešić, GordanaLipid Composition of Sheffersomyces stipitis M12 Strain Grown on Glycerol as a Carbon Source // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 203-213 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6540 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Filipan, Katarina; Blažić, Marijana; Stanzer, DamirPhysicochemical and aromatic characterization of carob macerates produced by different maceration conditions // Food Science & Nutrition, 8 (2020), 942-954 doi:10.1002/fsn3.1374 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Petravić Tominac, Vlatka; Stanzer, DamirNutritional and aromatic characterization of carob liqueur // Book of Abstracts 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2019. str. 134-134 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
15.Hanousek Čiča, Karla; Pezer, Martina; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Čačić, Jasna; Jurak, Vesna; Krajnović, Mirela; Gajdoš Kljusurić, JasenkaIdentification of phenolic and alcoholic compounds in wine spirits and their classification by use of multivariate analysis // Journal of the Serbian Chemical Society, 84 (2019), 7; 663-677 doi:10.2298/JSC190115020H (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Hanousek Čiča, Karla; Rupert, Maja; Koczoń, Piotr; Derewiaka, Dorota; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Petravić-Tominac, Vlatka; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirCharacterisation of flavour compounds in Biska – a herbal spirit produced with mistletoe // Journal of The Institute of Brewing, 125 (2019), 1; 143-154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Jakovljević, Tamara; Radojčić Redovniković, IvanaVoće i povrće kao biokatalizatori za dobivanje kiralnih spojeva // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 3-4; 70-77 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Tišljar, PetraProizvodnja bioetanola iz rogača, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
19.Lukin, PriskaFIZIKALNO-KEMIJSKA KARAKTERIZACIJA DESTILATA JABUKE, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
20.Samardžić, AnaMikrobiološka kontrola soka šipka tretiranog netoplinskim tehnikama, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb, Hrvatska
-
21.Petravić-Tominac, Vlatka; Tolvajčić, Martina; Stanzer, Damir; Mrvcic, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Šantek, BožidarPotencijal bakterija za proizvodnju bioetanola iz lignoceluloznih sirovina // Glasnik zaštite bilja, 41 (2018), 4; 74-82 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
22.Hanousek Čiča, Karla; Barač, Monika; Mrvčić, Jasna; Stanzer, DamirTHE POTENTIAL OF GRAPE STEMS ETHANOLIC EXTRACTS FOR LIQUEUR PRODUCTION // Natural resources, green technology and sustainable development 3, Book of abstracts / Radojčić Redovniković, Ivana ; Jakovljević, Tamara ; Petravić Tominac, Vlatka ; Panić, Manuela ; Stojaković, Renata ; Erdec, Dina, Radošević, Kristina ; Gaurina Srček, Višnja ; Cvjetko Bubalo, Marina. (ur.).
Zagreb, 2018. str. 75-75 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
23.Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, KsenijaProperties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 2; 208-217 doi:10.17113/ftb.56.02.18.5582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Nemet, EnaCachaça - tradicionalno brazilsko jako alkoholno piće, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Petravić-Tominac, Vlatka; Tolvajčić, Martina; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Šantek, BožidarKvasci za proizvodnju bioetanola iz hidrolizata lignoceluloznih sirovina // Glasnik zaštite bilja, 40 (2017), 5; 24-33 (recenziran, pregledni rad, stručni)
-
26.Rupert, Maja; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Derewiaka, Dorota; Koczoń, Piotr; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Hanousek Čiča, Karla; Wołosiak, RafałCharacterization and quality evaluation of mistletoe spirits // BIOLOGICALLY ACTIVE COMPOUNDS IN FOOD 2ND International Conference Book of abstracts
Łódź, Poljska, 2017. str. 17-17 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
27.Stanzer, Damir; Ivanuša, Ines; Kazazić, Snježana; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, JasnaDiversity of lactic acid bacteria on organic flours and application of isolates in sourdough fermentation // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 12 (2017), 1-2; 44-51 (recenziran, članak, znanstveni)
-
28.Hanousek Čiča, Karla; Rupert, Maja; Mrvčić, Jasna; Jedrejčić, Petra; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Stanzer, DamirPolifenolni sastav i antioksidativna aktivnost biske - tradicionalne istarske travarice // 10. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja
Osijek, Hrvatska, 2017. str. 124-124 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
29.Strganac, Goran; Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Petravić Tominac, Vlatka; Dalić, Tomislav; Mrvčić, JasnaKiselo tijesto u industrijskoj proizvodnji kruha // Hrvatski pekar : stručni časopis za pekarstvo, mlinarstvo, slastičarstvo, tjesteničarstvo i industrijsku ambalažu, 150 (2017), 6-10 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
30.Rupert, MajaKARAKTERIZACIJA I PROCJENA KVALITETE "BISKA" RAKIJA, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Križanović, StelaProizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis, 2016., doktorska disertacija, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Vukušić, Tomislava; Stulić, Višnja; Režek Jambrak, Anet; Milošević, Slobodan; Stanzer, Damir; Herceg, ZoranEffect of treatment by non-thermal plasma jet on the growth of various food spoilage bacteria in superflous // Croatian journal of food science technology, 8 (2016), 1; 20-28 doi:10.17508/CJFST.2016.8.1.03 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Vukušić, Tomislava; Stulić, Višnja; Režek Jambrak, Anet; Milošević, Slobodan; Stanzer, Damir; Herceg, ZoranEffect of treatment by non-thermal plasma jet on the growth of various food spoilage bacteria in superfluous // Croatian journal of food science and technology, 8 (2016), 1; 20-29 doi:10.17508/CJFST.2016.8.1.03 (recenziran, članak, znanstveni)
-
34.Kralj, ElizabetaUzgoj kvasca Scheffersomyces stipitis na laboratorijskoj tresilici i u laboratorijskom bioreaktoru s ciljem proizvodnje (S)-adenozil- L- metionina, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Josipović, Renata; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Stanzer, Damir; Cvitković, Ante; Mrvčić, JasnaUpotreba začina u proizvodnji tradicionalnih sireva // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 12-25 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
36.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mrvčić, JasnaMikrobiološka kvaliteta komercijalnog pekarskog kvasca na hrvatskom tržištu // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 10 (2015), 3-4; 95-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
37.Tuđan, MajaOPTIMIRANJE SASTAVA PODLOGE ZA RAST KVASCA Scheffersomyces stipitis I PROIZVODNJU S-adenozil-L-metionina, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Koropatnicki, KristinaPROIZVODNJA TEKILE, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Belančić, AntonelaAPSINT, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Krtalić, FilipTVARI AROME U VISKIJU I NJIHOVO PORIJEKLO, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Križanović, Stela; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Krpan, Maja; Cindrić, Mario; Bačun-Družina, Višnja; Stanzer, DamirCharacterization of a S-adenosyl-L-methionine (SAM)-accumulating strain of Scheffersomyces stipitis // International microbiology, 18 (2015), 3; 117-125 doi:10.2436/20.1501.01.241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Stulić, Višnja; Stanzer, Damir; Milošević, SlobodanThe effect of high power ultrasound and gas phase plasma treatment on Aspergillus spp. and Penicillium spp. count in pure culture // Journal of applied microbiology, 118 (2015), 1; 132-141 doi:10.1111/jam.12692 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Posavec, Sanaj; Kazazić, Snježana; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, JasnaPolyphenolic profile and antioxidative activity of croatian traditional bitters // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 97-97 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
44.Zeljko, MladenaPROIZVODNJA ALKOHOLA IZ BIOMASE ALGI, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Ivanuša, Ines; Kazazić, Snježana; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, JasnaORGANIC CEREAL SPECIES DIVERSITY AND CHARACTERIZATION OF THEIR FERMENTATION AND ANTIMICROBIAL ACTIVITY // Book of Abstracts / Frece, J. (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 82-82 (poster, sažetak, znanstveni) -
46.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Nadih, Martina; Stanzer, Damir; Kazazić, Snježana; Mrvčić, JasnaTotal phenol content, antioxidant capacity and microbiological quality of some herbs and spices // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 232-237 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
47.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, Damir; Nadih, Martina; Mrvčić, JasnaIncreased nutritional quality and microbiological safety of novel cottage cheese containing spices // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 187-187 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Nadih, Martina; Medverec Knežević, Zvonimira; Mrvčić, Jasna; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, DamirNUTRITIVE VALUE AND QUALITY OF CHEESE WITH DIFFERENT SPICES // One Health Symposium
Slavonski Brod, 2014. str. 10-10 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
49.Zoratić, SanjaErgosterol u staničnoj membrani kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Balaško, TeaUtjecaj sastava hranjive podloge na sadržaj (S)-adenozil-L-metionina i ergosterola u biomasi divljeg soja kvasca Pichia stipitis i mutanta M12, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb