Pregled po CROSBI profilu: Hrvoje Pavlović (CROSBI Profil: 17544, MBZ: 236370)
Pronađeno 114 radova
-
1.Velić, Natalija; Drempetić, Ana-Marija; Gorenšek, Janez; Stjepanović, Marija; Kosović, Indira; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeWaste or Resource: Biosorption Potential of the Inactive Biomass of Fomitopsis pinicola Mushroom for the Removal of the Synthetic Dye Congo Red from Water // International Medicinal Mushroom Conference IMMC11 Electronic Abstract Book
Beograd, 2022. str. 110-110 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Čačić Kenjerić, Frane; Brkić, Anamarija; Velić, Natalija; Velić, Darko; Pavlović, HrvojePraćenje rasta gljiva pimjenom strojnog vida // Knjiga sažetaka, 19. Ružičkini dani Danas znanost- sutra industrija / Babić, Jurislav ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek : Zagreb: Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI, 2022. str. 95-95 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
3.Kocić-Tanackov, Sunčica; Dimić, Gordana; Pavlović, HrvojeMikrobiologija hrane - praktikum
Novi Sad: Tehnološki fakultet Univerziteta u Novom Sadu, 2022 -
4.Pavlović, Hrvoje; Jelić, Petra; Novosel, Fides; Ižaković, Maja; Marček, TihanaMicrobiological and parasitological quality of different fresh-cut salads // Proceedings of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 117-124 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Gorenšek, Janez; Despotović, Saša; Panjičko, Mario; Zupančič, Gregor DragoPivski trop - karakterizacija i mogućnosti primjene // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 139-164 -
6.Novosel, FidesMikrobiološka i parazitska ispravnost gotovih salata različitog podrijetla, 2021., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
7.Jelić, PetraMikrobiološke opasnosti u gotovim salatama, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
8.Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Čačić Kenjerić, FraneAdsorptive Removal of Congo Red from Synthetic and Real Wastewater Using Brewers' Spent Grain // Proceedings & abstracts 13th international scientific/professional conference Agriculture in Nature and Environment Protection / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2020. str. 285-286 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Velić, Natalija; Stjepanović, Marija; Gorenšek, Janez; Velić, Darko; Pavlović, HrvojeŠto nas nusproizvodi prehrambene industrije mogu naučiti o kružnom gospodarstvu? // Food Industry By-Products Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 1-2 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Šrajer Gajdošik, Martina; Begić, Marija; Gašo- Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Andjelković, Uroš; Martinović, Tamara; Josić, DjuroQuaternary ammonium salt based disinfectants reduce the expression of listeriolysin O in Listeria monocytogenes // Book of Abstract of 18th Ružička days TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2020. str. 89-89 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
11.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo- Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Begić, Marija; Josić, ĐuroProteomic analysis of pyridoxal oxime derivatives treated Listeria monocytogenes reveals down-regulation of the main virulence factor, Listeriolysin O // Food research international, 131 (2020), 108951, 8 doi:10.1016/j.foodres.2019.108951 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Petravić Tominac, Vlatka; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Despotović, Saša; Iskhuemhen, Omoanghe S.Lignocelulozni otpad prehrambene industrije - vrijedni supstrat za uzgoj jestivih i ljekovitih gljiva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 2 / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 277-300 -
13.Velić, Natalija; Gorenšek, Janez; Špehar, Karla; Medvidović-Kosanović, Martina; Velić, Darko; Pavlović, Hrvoje; Kosović, IndiraThe quest for new functional products: beer with the addition of medicinal mushroom Trametes versicolor extract // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 83-83 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Šrajer Gajdošik, Martina; Martinović, Tamara; Anđelković, Uroš; Shevchuk, Olga; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Josić, DjuroQuantitative changes in proteomes of Listeria monocytogenes and Yersinia enterocolitica treated with quaternary ammonium salts based disinfectants // 25th Symposium Modern Mass Spectrometry in Medicine
Rijeka, Hrvatska, 2018. (poster, podatak o recenziji nije dostupan, neobjavljeni rad, znanstveni) -
15.Kezerle, Antonija; Pavlović, Hrvoje; Silađi, Tena; Antunović, Kazimir; Martinović, Matea; Velić, Darko; Velić, NatalijaBiološka obrada pivskog tropa obojenog metilenskim modrilom i kongo crvenilom pomoću gljive bijelog truljenja Trametes versicolor // 11th International scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2018. str. 184-188 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Bušić, Valentina; Bunjik, Ivona; Martinović, Matea; Kezerle, Antonija; Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Gašo-Sokač, DajanaDesorpcija sintetskog bojila kongo crvenila s obojenog biosorbensa pomoću organskih otapala // Book of Abstracts 17th Ružička Days / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.).
Osijek : Zagreb: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakulet Osijek, HDKI, 2018. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Bušić, Valentina; Velić, Natalija; Bunjik, Ivona; Martinović, Matea; Kezerle, Antonija; Pavlović, Hrvoje; Gašo-Sokač, DajanaDesorption of synthetic dye methylene blue from dye-adsorbed lignocellulosic biosorbent using organic solvents // Natural resources green technology & sustainable development - PROCEEDINGS / Radojčić, Redovniković I ; Jakovljević T ; Petravić, Tominac V ; Panić M ; Stojaković R ; Erdec D ; Radošević K ; Gaurin, Sarček V ; Cvjetko Bubalo M (ur.).
Zagreb: Hendrih Feldbauer d.o.o., 2018. str. 111-115 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, ĐuroData set of proteomic analysis of food borne pathogens after treatment with the disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives // Data in Brief, 15 (2017), 738-741 doi:10.1016/j.dib.2017.09.060 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Antunović, KazimirSposobnost obezbojenja sintetskih bojila novih izolata gljiva roda Trametes, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
20.Silađi, TenaObezbojenje sintetskih bojila gljivama roda Ganoderma i Trametes, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
21.Natalija Velić, Hrvoje Pavlović, Janez Gorenšek, Antonija Kezerle, Kristina Mastanjević, Darko VelićScreening of New Fungal Isolates for Synthetic Dyes Decolourisation Ability // Journal of Biotechnology, Volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska: Elsevier, 2017. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Bušić, Valentina; Pavlović, Hrvoje; Roca, Sunčica; Vikić-Topić, Dražen; Gašo-Sokač, DajanaMicrowave-assisted quaternization of various pyridine derivatives and their antibacterial activity // Croatica chemica acta, 90 (2017), 3; 425-433 doi:10.5562/cca2937 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Bušić, Valentina; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, HrvojeReakcije kvaternizacije derivata piridina pod utjecajem mikrovalnog zračenja i njihova antibakterijska aktivnost // Book of abstracts, 25th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers (25HSKIKI) / Šantić, Ana ; Đaković, Marijana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko kemijsko društvo / Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, 2017. str. 128-128 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, DjuroProteomic analysis of the mode of action of the disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives against food borne pathogens // Book of Abstracts XII ItPA National Congress
Lecce, Italija, 2017. str. 40-40 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, DjuroProteomic analysis of food borne pathogens following the mode of action of the disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives // Food research international, 99 (2017), 1; 560-570 doi:10.1016/j.foodres.2017.06.016 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Pavičić, Mirjana; Kezerle, AntonijaObezbojenje sintetskih bojila na agarnim pločama odabranim gljivama // Proceedings of 16th Ružička days TODAY SCIENCE_TOMORROW INDUSTRY / Jukić, Ante ; Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Sveučilište J.J.Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 295-301 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Velić, Natalija; Antunović, Kazimir; Pavlović, Hrvoje; Kezerle, Antonija; Mastanjević, Kristina; Velić, DarkoOBEZBOJENJE SINTETSKOG BOJILA MALAHITNOG ZELENILA POMOĆU MICELIJSKIH PELETA Trametes versicolor // 7th international Scientific and Profesional Conference Water for All - Book of abstracts / Mirna Habuda-Stanić (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2017. str. 34-35 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Šrajer Gajdošik, Martina; Andjelković, Uroš; Gašo Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Shevchuk, Olga; Martinović, Tamara; Clifton, James; Josić, ĐuroProteome changes of food borne pathogens treated with disinfectants based on pyridoxal oxime derivatives // Book of abstracts, 25th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers (25HSKIKI) / Đaković, Marijana ; Miljanić, Snežana ; Šantić, Ana ; Vianello, Robert (ur.).
Poreč, Hrvatska, 2017. str. 206-206 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Nedić Tiban, Nela; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Bijelić Curkić, Marko; Dugalić, Krunoslav; Piližota, VlastaApplication of Litsea cubeba to improve shelf-life of fresh-cut ‘Packham’s Triumph’ pears // Hrana u zdravlju i bolesti : znanstveno-stručni časopis za nutricionizam i dijetetiku, 5 (2016), 2; 48-54 (recenziran, članak, znanstveni)
-
30.Gradvol, Vedran; Atlaban, Nikolina; Lenart, Lidija; Pavlović, HrvojeMicrobiological quality and inhibitory potential of selected Croatian apiary honeys // Croatian journal of food science and technology, 7 (2015), 2; 40-46 doi:10.17508/CJFST.2015.7.2.07 (recenziran, članak, znanstveni)
-
31.Pavičić, MirjanaObezbojenje sintetskih bojila na agarnim pločama odabranim gljivama, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
32.Manić, Vedrana; Gradvol, Vedran; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of sodium benzoate and potassium sorbate on Penicillium sp. in in vitro and in situ conditions. // 2nd International Symposium For Agriculture and Food - Isaf 2015 / Dimitrievski, Dragi (ur.).
Skopje: Faculty of Agricultural Sciences and Food in Skopje and Institute of Animal Sciences, University Ss. “Cyril and Methodius”, 2015. str. 138-138 (poster, sažetak, znanstveni) -
33.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots // Journal of food processing and preservation, 39 (2015), 6; 2919-2924 doi:10.1111/jfpp.12543 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Gradvol, Vedran; Nedić Tiban, Nela; Pavlović, HrvojeReduction of selected spoilage bacteria by trans-2-hexenal, lactic acid and hydrogen peroxide on minimally processed cabbage and carrots. // II International Congress Food Technology, Quality and Safety / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2014. str. 161-161 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Šimović, Mirela; Delaš, Frane; Gradvol, Vedran; Kocevski, Dragana; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of eugenol and carvacrol against foodborne pathogens Aspergillus carbonarius and Penicillium roqueforti in improving safety of fresh-cut watermelon // Journal of intercultural ethnopharmacology, 3 (2014), 3; 91-96 doi:10.5455/jice.20140503090524 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Debelić, Ivana; Kocevski, Dragana; Gradvol, Vedran; Pavlović, HrvojeAntifungal effect of thyme essential oil and thymol on Aspergillus flavus and A. oryzae in in vitro and in situ conditions // THE 5th INTERNATIONAL SCIENTIFIC MEETING Mycology, Mycotoxicology and Mycoses / Maksimović, Ivana (ur.).
Novi Sad, 2013. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
38.Hengl, Brigita; Poljičak-Milas, Nina; Kralik, Gordana; Đidara, Mislav; Kardum, Matko; Saftić, Mirko; Pavlović, Hrvoje; Jurković, Zorica; Šperanda, MarcelaImunohematološki pokazatelji i mikrobiološka sigurnost mesa brojlera hranjenih uz dodatak pripravka aroma Korm® i zeolita // Zbornik sažetaka XX međunarodnoh savjetovanja ; u: Krmiva 55 (2013) / Lulić, Slavko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2013. str. 49-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
39.Kocevski, Dragana; Du, Muying; Kan, Jianquan; Jing, Chengjun; Lačanin, Ines; Pavlović, HrvojeAntifungal Effect of Allium tuberosum, Cinnamomum cassia, and Pogostemon cablin Essential Oils and Their Components Against Population of Aspergillus Species // Journal of food science, 78 (2013), 5; M731-M737 doi:10.1111/1750-3841.12118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Šrajer Gajdošik, Martina; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Clifton, James; Breen, Lucas; Cao, Lulu; Giacometti, Jasminka; Josić, DjuroPriprema uzoraka i proteomička analiza inhibitorne aktivnosti piridinijevih oksima na gram-negativne i gram-pozitivne patogene u hrani // Knjiga sažetaka XXIII. hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Hadžiev, Andrea ; Blažeković, Zdenko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2013. str. 100-100 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Sokolić-Mihalak, DarjaAntifungalni učinak eteričnih ulja na plijesni iz roda Aspergillus u in vitro i in situ uvjetima, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Kovačević, Mira; Burazin, Jelena; Pavlović, Hrvoje; Kopjar, Mirela; Piližota, VlastaPrevalence and level of Listeria monocytogenes and other Listeria sp. in ready-to-eat minimally processed and refrigerated vegetables // World journal of microbiology & biotechnology, 29 (2013), 4; 707-712 doi:10.1007/s11274-012-1226-8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Šrajer Gajdošik, Martina; Gašo-Sokač, Dajana; Pavlović, Hrvoje; Clifton, James; Breen, Lucas; Cao, Lulu; Giacometti, Jasminka; Josić, ĐuroSample preparation and further proteomic investigation of the inhibitory activity of pyridinium oximes to Gram-positive and Gram-negative food pathogens // Food research international, 51 (2013), 1; 46-52 doi:10.1016/j.foodres.2012.11.018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Hengl, BrigitaUtjecaj eteričnih ulja i prirodnog zeolita na proizvodne i zdravstvene pokazatelje pilića te mikrobiološku ispravnost pilećeg mesa, 2012., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
-
45.Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, Jadranka; Slavica, Anita; Delaš, Frane; Pavlović, Hrvoje; Markov, KsenijaThe effects of wild thyme (Thymus serpyllum L.) essential oil components against ochratoxin- producing Aspergilli // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 63 (2012), 4; 457-462 doi:10.2478/10004-1254-63-2012-2309 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Komar, MarijaObezbojenje različitih bojila pomoću Aspergillus ochraceus i Trichoderma harzianum, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
47.Kocevski, Dragana; Plavšić, Amalija; Velić, Natalija; Gradvol, Vedran; Pavlović, HrvojeMicrobial contamination of breadcrumbs from commercial and homemade producers in Croatia // Cereal technology = Getreidetechnologie : die Zeitschrift für Getreide, Mehl, Brot, Teigwaren, Cerealien & Technik, 01 (2012), 8-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
48.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović Hrvoje; Frece Jadranka; Lenart Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 489-498 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Tišma, Marina; Komar, Marija; Rajić, Marina; Pavlović, Hrvoje; Zelić, BrunoDecolorization of dyes by Aspergillus ochraceus cultivated under solid state fermentation on sugar beet waste // 3rd International Conference on Industrial Biotechnology
Palermo, Italija, 2012. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, ostalo)