Pregled po CROSBI profilu: Vinko Krstanović (CROSBI Profil: 17447, MBZ: 235062)
Pronađeno 157 radova
-
1.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Galić, Vlatko; Ledenčan, Tatjana; Mastanjević, Krešimir; Zdunić, ZvonimirPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Popcorn Corn Varieties and Popcorns // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 5; 3107, 8 doi:10.3390/app13053107 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
2.Habschied, Kristina; Nišević, Jelena; Krstanović, Vinko; Lončarić, Ante; Valek Lendić, Kristina; Mastanjević, KrešimirFormulation of a Wort-Based Beverage with the Addition of Chokeberry (Aronia melanocarpa) Juice and Mint Essential Oil // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 4; 1-10 doi:10.3390/app13042334 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirEffect of Temperature Range and Kilning Time on the Occurrence of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Foods, 12 (2023), 3; 454, 8 doi:10.3390/foods12030454 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
4.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Lazić, Dušan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirSurvey on Phthalates in Beer Packaged in Aluminum Cans, PET and Glass Bottles // Fermentation, 9 (2023), 2; 125, 9 doi:10.3390/fermentation9020125 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
5.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Habschied, KristinaUnmalted wheat as a substitute raw material in the production of beer // Zbornik apstrakata V Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, 2022. str. 50-51 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Velić, Natalija; Tišma, Marina; Krstanović, Vinko; Strelec, Ivica; Marček, Tihana; Kovač, TihomirHow biotechnology met circular economy at the Faculty of Food Technology Osijek // Book of abstracts of 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Zagreb, Croatia, 2022. str. 253-254 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mađerević-Pavetić, Tanja; Keleković, Snježana; Domaćinović, Ana; Mastanjević, KrešimirMikroorganizmi u pivarskim sirovinama tijekom slađenja // Glasnik zaštite bilja, 45 (2022), 6; 92-98 doi:10.31727/gzb.45.6.9 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
8.Habschied, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Šibalić, Magdalena; Krstanović, Vinko; Galić, VlatkoA Survey on Detection of Plastic-Related Chemicals in Beer Packaged in PET Using FT-IR Technology // Beverages, 8 (2022), 4; 1-7 doi:10.3390/beverages8040073 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Habschied, KristinaA Review on Antifungal Green Preservatives: An Aspect of Food Industry // Current research in nutrition and food science, 6 (2022), 6; 1-5 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Šarić, Goran; Ćosić, Ivana; Mastanjević, KrešimirPseudo-Lager—Brewing with Lutra® Kveik Yeast // Fermentation, 8 (2022), 8; 410, 9 doi:10.3390/fermentation8080410 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirBeer Quality Evaluation—A Sensory Aspect // Beverages, 8 (2022), 1; 15, 10 doi:10.3390/beverages8010015 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in different malts // Zbornik apstrakata IV Naučno - stručni Simpozijum "Pivo, pivarske sirovine i oprema“
Zrenjanin, Srbija, 2021. str. 21-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kovačević, Dragan; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Beverages, 7 (2021), 58; 1-7 doi:10.3390/beverages7030058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Habschied, Kristina; Košir, Iztok Jože; Krstanović, Vinko; Kumrić, Goran; Mastanjević, KrešimirBeer Polyphenols—Bitterness, Astringency, and Off- Flavors // Beverages, 7 (2021), 2; 38, 14 doi:10.3390/beverages7020038 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
15.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Barišić, Ana; Mastanjević, KrešimirCraft-beer sensory acceptance at mediterranean summer temperatures // Mediterranean Issues, Book 3 MEDITERRANEAN — IMPRESSIONS, CONCEPTS, STORIES / Jurčević, Katica ; Kaliterna Lipovljan, Ljiljana ; Medić, Rino ; Ramljak, Ozana (ur.).
Zagreb: Institut društvenih znanosti Ivo Pilar ; Sveučilište Vern ; Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) ; EMAN, 2021. str. 299-304 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Zdunić, Zvonimir; Babić, Jurislav; Mastanjević, Krešimir; Kanižai Šarić, GabriellaMycotoxins biocontrol methods for healthier crops and stored products // Journal of fungi, 7 (2021), 5; 348, 24 doi:10.3390/jof7050348 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Habschied, Kristina; Kanižai Šarić, Gabriella; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMycotoxins - biomonitoring and human exposure // Toxins, 13 (2021), 2; 113, 23 doi:10.3390/toxins13020113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Dvojković, Krešimir; Mastanjević, KrešimirResearch on the Malting Properties of Domestic Wheat Varities // Fermentation, 7 (2021), 1; 1, 10 doi:10.3390/fermentation7010001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Krstanović, Vinko; Dvojković, Krešimir; Abičić, Ivan; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirComprehensive Comparative Study of the Malting Qualities of Winter Hull-Less and Hulled Barley (2016–2019) // Fermentation, 7 (2021), 1; 8, 14 doi:10.3390/fermentation7010008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirResearch of Malting Procedures for Winter Hard Wheat Varieties—Part I // Foods, 10 (2021), 1-15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirResearch of Malting Procedures for Winter Hard Wheat Varieties—Part II // Foods, 10 (2021), 1; 147, 11 doi:.org/10.3390/foods10010147 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Krstanović, Vinko; Havlik, Igor; Mastanjević, Krešimir; Lalić, Alojzije; Habschied, KristinaRazvoj enzimskog potencijala različitih namjenskih sorti ječma tijekom slađenja // Glasnik zaštite bilja, 43 (2020), 6; 22-31 doi:10.31727/gzb.43.6.3 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
23.Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirTackling the Fusarium spp. Related Mycotoxins in Malting and Brewing Industries // Current Research in Agricultural and Food Science Vol. 3 / Al-Naggar, Ahmed Medhat Mohamed (ur.).
Hooghly-Chinsura: B P International, 2020. str. 1-5 doi:10.9734/bpi/crafs/v3 -
24.Maja KotrisOptimiranje postupka namakanja i klijanja golozrnog ječma, 2020., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Ivan KaralićProizvodnja craft piva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
26.Ana BarišićPrimjena neslađenih sirovina u proizvodnji piva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet, Osijek
-
27.Lukinac, Jasmina; Koceva Komlenić, Daliborka; Mastanjević, Kristina; Nakov, Gjore; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Jukić, MarkoEvaluation of visual characteristics of beer using the computer vision method // Ukrainian food journal, 9 (2020), 4; 780-794 doi:10.24263/2304-974x-2020-9-4-5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Habschied, Kristina; Živković, Antonio; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirFunctional Beer—A Review on Possibilities // Beverages, 6 (2020), 3; 51, 15 doi:10.3390/beverages6030051 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
29.Karlović, Andrea; Jurić, Anita; Ćorić, Nevena; Habschied, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirBy-Products in the Malting and Brewing Industries- Re-Usage Possibilities // Fermentation, 6 (2020), 3; 82, 17 doi:10.3390/fermentation6030082 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
30.Gagula, Goran; Mastanjević, Kristina; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Horvat, Daniela; Magdić, DamirThe influence of packaging material on volatile compounds of pale lager beer // Food packaging and shelf life, 24 (2020), 100496, 6 doi:10.1016/j.fpsl.2020.100496 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Krstanović, Vinko; Habschied, Kristina; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Partial Substitution of Malt with Unmalted Wheat in Grist on Quality Parameters of Lager Beer // Beverages, 6 (2020), 1; 7, 14 doi:.org/10.3390/beverages6010007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Habschied, Kristina; Lalić, Alojzije; Horvat, Daniela; Mastanjević, Krešimir; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Krstanović, Vinkoβ-Glucan Degradation During Malting of Different Purpose Barley Varieties // Fermentation, 6 (2020), 1; 21, 9 doi:10.3390/fermentation6010021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Igor HavlikOcjena pivarske kakvoće sorte ječma Pivarac iz žetve 2017., 2019., diplomski rad, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
34.Mastanjević, Kristina; Kotris, Maja; Mastanjević Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, VinkoDomestic hulless barley and malt as an easily available source of β-glucan // Proceedings 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH October 18th and 19th 2018, Split, Croatia 11. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA 18. i 19. listopada 2018., Split, Hrvatska / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek ; Split ; Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 163-169 (poster, recenziran, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Mastanjević, KristinaThe estimation of beta-glucans' degree and speed of degradation during malting-a critical review // Zbornik abstrakata 3.naučno-stručnog simpozijuma sa međunarodnim učešćem "Pivo, pivarske sirovine i oprema"
Zrenjanin: Provitalis d.o.o. Zrenanjin, 2019. str. 11-12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Habschied, Kristina; August, Hrvoje; Mastanjević, Krešimir; Šimić, Gordana; Lalić, Alojzije; Krstanović, VinkoTechnological Quality of New Croatian Barley Varieties Intended for Whisky Malt Production // Current research in nutrition and food science, 7 (2019), 3; 783-790 doi:10.12944/CRNFSJ.7.3.17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Mastanjević, KrešimirScreening of Various Metabolites in Six Barley Varieties Grown under Natural Climatic Conditions (2016–2018) // Microorganisms, 7 (2019), 11; 532, 7 doi:10.3390/microorganisms7110532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Habschied, Kristina; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Steeping Water Change during Malting on the Multi-Toxin Content in Malt // Foods, 8 (2019), 10; 478, 10 doi:10.3390/foods8100478 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Wheat Malt Quality on Final Attenuation Limit of Wort // Fermentation, 5 (2019), 4; 89, 10 doi:10.3390/fermentation5040089 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Kovač, Tihomir; Maslarević, Nenad; Bilić, Monika; Crevar, Biljana; Kovač, Marija; Nevistić, Ante; Lončarić, Ante; Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Šarkanj, BojanPojavnost deoksinivalenol-3-glukozida u pivu prisutnom na tržištu Republike Hrvatske // Proceedings & Abstracts of 12th international scientific/professional conference Agriculture in nature and environment protection / Jug, Danijel ; Brozović, Bojana (ur.).
Osijek: Glas Slavonije d.d., 2019. str. 152-156 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Lučan, Mirela; Mastanjević, KrešimirCraft brewing – is it really about the sensory revolution? // Kvasny prumysl, 65 (2019), 1; 13-16 doi:10.18832/kp2019.65.13 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Mastanjević, Kristina; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Šarkanj, Bojan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMulti-(myco)toxins in malting and brewing by- products // Toxins, 11 (2019), 1; 30, 15 doi:10.3390/toxins11010030 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
43.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Šantek, Božidar; Mastanjević, Krešimir; Krstanović, VinkoFusarium culmorum mycotoxin transfer from wheat to malting and brewing products and by-products // World mycotoxin journal, 12 (2019), 1; 55-66 doi:10.3920/WMJ2018.2340 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirMulti(Myco)toxins in beer - the emerging masked health enemies // Second Scientific-expert Symposium with international participation “Beer, brewing raw materials and equipment“, Lecture abstracts Zrenjanin / Nedović, Viktor (ur.).
Zrenjanin: Provitalis, 2018. str. 26-27 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Krstanović, Vinko; Mastanjević, Kristina; Vedran Slačanac, Vedran; Šarkanj, Bojan; Mastanjević, KrešimirEU legislative and Mycotoxins in Malt and Beer – Are We Taking Fungi Seriously? // MIC – Vis Mediterranean Island conference Book of Abstracts
Vis, 2018. str. 66-67 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Franić, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // Acta Horticulturae, 1220 (2018), 209-214 doi:10.17660/ActaHortic.2018.1220.29 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Mastanjević, Kristina; Krstanović, Vinko; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Vulin, Zdravko; Mastanjević, KrešimirBeer – the importance of colloidal stability (non- biological haze) // Fermentation, 4 (2018), 4; 1-12 doi:10.3390/fermentation4040091 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
48.Mastanjević, Kristina; Kotris, Maja; Mastanjević, Krešimir; Horvat, Daniela; Krstanović, VinkoDomestic hulless barley and malt as an easily available source of beta glucans // Book of abstracts of the 11th international scientific and professional conference "With food to health" / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla, 2018. str. 133-103 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Mastanjević, Kristina; Lukinac, Jasmina; Krstanović, Vinko; Jukić, Marko; Mastanjević, KrešimirThe influence of Fusarium graminearum infection on alcohol content in beer // Proceedings of the 7th International Specialized Scientific and Practical Conference
Kijev: NUFT, 2018. str. 80-82 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Mastanjević, Kristina; Šarkanj, Bojan; Warth, Benedikt; Krska, Rudolf; Sulyok, Michael; Mastanjević, Krešimir; Šantek, Božidar; Krstanović, VinkoFusarium culmorum multi-toxin screening in malting and brewing byproducts // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 98 (2018), 642-645 doi:10.1016/j.lwt.2018.09.047 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)