Pregled po CROSBI profilu: Gordana Kralik (CROSBI Profil: 17184, MBZ: 23200)
Pronađeno 419 radova
-
1.Gvozdanović, Kristina; Kralik, Zlata; Radišić, Žarko; Košević, Manuela; Kralik, Gordana; Djurkin Kušec, IvonaThe Interaction between Feed Bioactive Compounds and Chicken Genome // Animals, 13 (2023), 11; 1831, 13 doi:10.3390/ani13111831 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Galović, Olivera; Pritišanac, Ivan; Dončić, Renata; Košević, Manuela; Kralik, Zlata; Kralik, GordanaExtraction of vitamin E from hens feed mixture // 28th Croatian Meeting of Chemists and Chemical Engineers ; Book of Abstracts / Rogošić, Marko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2023. str. 72-72 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Šušnjara, Petar; Mihaljević, Zrinka; Stupin, Ana; Kolobarić, Nikolina; Matić, Anita; Jukić, Ivana; Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Miloloža, Anđelina; Pavošević, Tihana et al.Consumption of Nutritionally Enriched Hen Eggs Enhances Endothelium-Dependent Vasodilation via Cyclooxygenase Metabolites in Healthy Young People — A Randomized Study // Nutrients, 15 (7) (2023), 1-18 doi:.org/10.3390/nu15071599 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kralik, Gordana; Kralik, ZlataOdnos između boje mesa pilećih prsa i pH, gubitka mesnog soka i profila masnih kiselina // Zbornik radova 58. hrvatskog i 18. međunarodnog simpozija agronoma / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 326-331 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Košević, Manuela; Galović, Olivera; Samardžić, MirelaNatural multi-enriched eggs with n-3 polyunsaturated fatty acids, selenium, vitamin E, and lutein // Animals, 13 (2023), 2; 321, 14 doi:10.3390/ani13020321 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Gvozdanović, KristinaCarnosine – a polyfunctional biologically active ingredient // Poljoprivreda, 28 (2022), 2; 81-88 doi:10.18047/poljo.28.2.11 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Košević, Manuela; Samardžić, MirelaUtjecaj razine organskog selena u hrani kokoši nesilica na kvalitetu jaja // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 64 (2022), 1; 23-31 doi:10.33128/k.64.1.3 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Košević, Manuela; Gvozdanović, Kristina; Kralik, IgorModulacija hranidbenih tretmana pri obogaćivanju konzumnih jaja s n-3 polinezasićenim masnim kiselinama // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 64 (2022), 1; 41-51 doi:10.33128/k.64.1.5 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Djurkin Kušec, Ivona; Gvozdanović, Kristina; Radišić, Žarko; Košević, ManuelaKakvoća mesa brojlera na domaćem tržištu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 24 (2022), 5; 424-435 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Kralik, Z., Kralik, G., Košević, M., Samardžić, M.Selenium and physical-chemical indicators of hen´s egg quality // Book of Abstracts of the 26th World’s Poultry Congress / Tixier-Boichard, Dr Michèle ; DUCLOS, Dr Michel (ur.).
Pariz: French Branch of the World’s Poultry Science Association, 2022. str. 177-177 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Galović, Olivera; Gvozdanović, Kristina; Radišić, Žarko; Košević, ManuelaInfluence of genotype and type of muscle tissue of chickens on the content of carnosine and anserine in meat // ASD 2022: Book of Abstracts / Brajković, Vladimir ; Čubrić Čurik, Vlatka ; Čurik, Ino ; Držaić, Ivana ; Shihabi, Mario (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2022. str. 95-95 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
12.Galović, Olivera; Prokopec, Doris; Kralik, Zlata; Košević, Manuela; Kralik, GordanaInfluence of particle size and sample – extracting mixture ratio on extraction of lutein from laying hens feed mixture // 19th Ružička Days “Today Science – Tomorrow Industry” - Book of Abstracts / Babić, Jurislav ; Lauš, Ivana (ur.).
Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology Osijek University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek Croatian Society of Chemical Engineers, 2022. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Kralik, Gordana; Kralik, Igor; Jelić Milković, SanjaProizvodno ekonomski pokazatelji u tovu brojlera // Zbornik radova 57. hrvatskog i 17. međunarodnog simpozija agronoma / Antunović, Zvonko ; Majić, Ivana (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 157-161 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Galović, Olivera; Hanžek, DanicaCholesterol content and fatty acids profile in conventional and omega-3 enriched eggs // Brazilian Journal of Poultry Science, 24 (2022), 2; 2020-1412, 6 doi:10.1590/1806-9061-2020-1412 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Kralik, Gordana; Košević, Manuela; Galović, Olivera; Kralik, ZlataAnserin - funkcionalni sastojak u mesu pilića // 57. hrvatski i 17. međunarodni Simpozij agronoma Zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Osijek Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 452-456 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Košević, ManuelaOd poboljšanog sastava jaja do funkcionalnog proizvoda // XXVII Međunarodno savjetovanje Krmiva Zbornik sažetaka / Antunović, Zvonko ; Janječić, Zlatko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2022. str. 13-14 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Galović, Olivera; Košević, Manuela; Kralik, Zlata; Kralik, GordanaOptimiranje metode ekstrakcije masti iz hrane za nesilice // XXVII Međunarodno savjetovanje Krmiva Zbornik sažetaka / Antunović, Zvonko ; Janječić, Zlatko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. ZAGREB, 2022. str. 15-16 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Djurkin Kušec, Ivona; Gvozdanović, Kristina; Kralik, Zlata; Radišić, Žarko; Košević, Manuela; Kralik, GordanaNutrigenomski aspekti peradarskih proizvoda obogaćenih biološki aktivnim tvarima // Zbornik sažetaka XXVII. Međunarodnog savjetovanja Krmiva / Antunović, Zvonko ; Janječić, Zlatko (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2022. str. 86-87 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
19.Kralik, Zlata, Kralik, Gordana, Grčević, Manuela, Hanžek, Danica, Biazik, EwaDesigner Eggs with an Increased Content of Omega-3 fatty Acids and Pigments — Production and Health Benefits of their Consumption // Poljoprivreda (Osijek), 27 (2021), 2; 67-74 doi:10.18047/poljo.27.2.9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Kralik, Igor; Kralik, Gordana; Gvozdanović, KristinaSpecifics of table eggs production in the Republic of Croatia // Agroeconomia Croatica, 11 (2021), 1; 126-136 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
21.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Grčević, Manuela; Galović, Olivera; Hanžek, Danica; Biazik, EwaFatty acid profile of eggs produced by laying hens fed diets containing different shares of fish oil // Poultry Science, 100 (2021), 10; 101379, 9 doi:10.1016/j.psj.2021.101379 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Galović, Olivera; Hanžek, DanicaNutricines content in table eggs of Croatian producers // Book of abstracts of the 13th international scientific and professional conference With food to health = Knjiga sažetaka s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; JašIć, Midhat (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek (University of Osijek) ; Faculty of Technology (University of Tuzla), 2021. P-42, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Grčević, Manuela; Hanžek, DanicaCarnosine – functional ingredient in chicken meat // Book of abstracts of the 13th international scientific and professional conference With food to health / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek (University of Osijek) ; Faculty of Technology (University of Tuzla), 2021. P-41, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Hanžek, Danica; Radišić, ŽarkoUtjecaj težinskih razreda konzumnih jaja na pokazatelje kvalitete // Proceedings of 56th Croatian & 16th international symposium on agriculture / Rozman, Vlatka ; Antunovič, Zvonko (ur.).
Osijek: Faculy of Agriobiotechnical Sciences Osijek, 2021. str. 635-639 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Jukić, Ivana; Kolobarić, Nikolina; Stupin, Ana; Matić, Anita; Kozina, Nataša; Mihaljevič, Zrinka; Mihalj, Martina; Šušnjara, Petar; Stupin, Marko; Breškić Ćurić, Željka et al.Carnosine, small but mighty - prospect of use as functional ingredient for functional food formulation // Antioxidants, 10 (2021), 7; 1037, 31 doi:10.3390/antiox10071037 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Stupin, Ana; Cvetko, Ana; Kralik, Gordana; Mihalj, Martina; Šušnjara, Petar; Kolobarić, Nikolina; Breškić Ćurić, Željka; Lukinac, Ana Marija; Kibel, Aleksandar; Selthofer-Relatić, Kristina et al.The effect of n-3 polyunsaturated fatty acids enriched hen eggs consumption on IgG and total plasma protein N-glycosylation in healthy individuals and cardiovascular patients // Glycobiology, 2021 (2021) doi:10.1093/glycob/cwab051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Stupin, Ana; Mihalj, Martina; Kolobarić, Nikolina; Šušnjara, Petar; Kolar, Luka; Mihaljević, Zrinka; Matić, Anita; Stupin, Marko; Jukić, Ivana; Kralik, Zlata et al.Original research article presentation: anti- inflammatory potential of n-3 polyunsaturated fatty acids enriched hen eggs consumption in improving microvascular endothelial function of healthy individuals-clinical trial // Round Table: Why to consume functional food?
Osijek, Hrvatska, 2020. (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
28.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Hanžek, DanicaThe effect of vegetable oils and the fish oil on the fatty acid profile in egg yolks // Poljoprivreda (Osijek), 26 (2020), 2; 79-87 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Kralik, Zlata; Galović, Olivera; Kralik, Gordana; Hanžek, DanicaUtjecaj dodatka ekstrakta cvijeta nevena u hranu nesilica na sadržaj luteina i boju žumanjaka svježih i kuhanih jaja // Proceedings & Abstracts, 13th International scientific/professional conference "Agriculture in Nature and Environment Protection" / Jug, Danijel ; Ravlić, Marija (ur.).
Osijek: Glas Slavonije, 2020. str. 196-200 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Zelić, Ana; Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Hanžek, DanicaMikroalge kao izvor omega-3 masnih kiselina u hranidbi tovnih pilića // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 4; 274-281 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Grčević, Manuela; Hanžek, Danica; Margeta, Polonca; Galović, OliveraEnrichment of table eggs with lutein // Poljoprivreda (Osijek), 26 (2020), 1; 56-63 doi:10.18047/poljo.26.1.8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Stupin, Ana; Mihalj, Martina; Kolobarić, Nikolina; Šušnjara, Petar; Kolar, Luka; Mihaljević, Zrinka; Matić, Anita; Stupin, Marko; Jukić, Ivana; Kralik, Zlata et al.Anti-inflammatory potential of n-3 polyunsaturated fatty acids enriched hen eggs consumption in improving microvascular endothelial function of healthy individuals - clinical trial // International journal of molecular sciences, 21 (2020), 11; 4149, 20 doi:.org/10.3390/ijms21114149 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Kralik Gordana; Grčević Manuela; Hanžek Danica; Margeta Polonca; Galović Olivera; Kralik ZlataFeeding to produce n-3 fatty acid-enriched table eggs // JOURNAL OF POULTRY SCIENCE, 57 (2020), 2; 138-147 doi:10.2141/jpsa.0190076 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Hanžek, DanicaMišljenje potrošača u Hrvatskoj o konzumaciji omega-3 obogaćenih jaja // Zbornik radova 55. hrvatskog i 15. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet Zagreb, 2020. str. 440-443 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Kralik, Gordana; Grčević, Manuela; Hanžek, Danica; Margeta, Polonca; Galović, Olivera; Kralik, ZlataEffect of dietary marigold flower extract on table eggs lutein content // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Hranom do zdravlja" / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek, 2019. str. 64-64 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Kralik, Gordana; Grčević, Manuela; Hanžek, Danica; Margeta, Polonca; Kralik, ZlataObogaćivanje konzumnih jaja s n-3 masnim kiselinama // Zbornik sažetaka XXVI međunarodnog savjetovanja KRMIVA 2019 / Modrić, M ; Matin, A. (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2019. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Grčević, Manuela; Hanžek, Danica; Margeta, PoloncaMicroalgae Schizochytrium limacinum as an alternative to fish oil in enriching table eggs with n-3 polyunsaturated fatty acids // Journal of the Science of Food and Agriculture, 100 (2019), 587-594 doi:10.1002/jsfa.10052 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Grčević, Manuela; Hanžek, DanicaQualitative characteristics of fatty acid profile in fresh and boiled n-3 PUFA enriched eggs // Journal of Central European agriculture, 20 (2019), 3; 802-808 doi:10.5513/JCEA01/20.3.2488 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Grčević, Manuela; Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Galović, Dalida; Radišić, Žarko; Hanžek, DanicaQuality and oxidative stability of eggs laid by hens fed marigold extract supplemented diet // Poultry science, 98 (2019), 8; 3338-3344 doi:10.3382/ps/pez134 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Kolobarić, Nikolina; Mihalj, Martina; Matić, Anita; Stupin, Ana; Barić, Lidija; Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Drenjančević, InesKonzumacija jaja obogaćenih omega-3 masnim kiselinama smanjuje oksidativni stres u granulocitima zdravih muških ispitanika // Young Scientists Conference BOOK OF ABSTRACTS
Osijek, Hrvatska, 2019. str. 12-12 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
41.Margeta, Polonca; Kralik, Gordana; Grčević, Manuela; Hanžek, Danica; Kralik, ZlataImportance of sensory evaluation in assesment of egg quality // Poljoprivreda (Osijek), 25 (2019), 1; 56-63 doi:10.18047/poljo.25.1.8 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Hengl, Brigita; Kralik, Gordana; Lilić, Slobodan; Prukner-Radovčić, Estella; Đidara, Mislav; Šperanda, Marcela2Utjecaj dodatka eteričnih ulja limuna i komorača u hranu na tovna i klaonička svojstva te senzorska svojstva mesa tovnih pilića // XIII. simpozij Peradarski dani 2019. / XIII Symposium Poultry days 2019 : zbornik / proceedings / Mirta Balenović (ur.).
Zagreb, 2019. str. 172-180 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
43.Grčević, Manuela; Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Galović, OliveraEffects of dietary marigold extract on lutein content, yolk color and fatty acid profile of omega-3 eggs // Journal of the Science of Food and Agriculture, 99 (2019), 5; 2292-2299 doi:10.1002/jsfa.9425 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Kralik, Zlata; Grčević, Manuela; Kralik, Gordana; Hanžek, DanicaVažnost selena u hranidbi kokoši nesilica // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 61 (2019), 1; 17-22 doi:10.33128/k.61.1.4 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Zelić, Ana; Kralik, Zlata; Kralik, GordanaUtjecaj dodataka mikroalgi u hranu na sadržaj omega-3 masnih kiselina u mesu brojlera // Zbornik sažetaka XXV međunarodnog savjetovanja KRMIVA 2018 / Modrić, M. ; Matin, A. (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2018. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Grčević, Manuela; Hanžek, DanicaKvalitativne značajke profila masnih kiselina u konzumnim jajima // Zbornik sažetaka XXV međunarodnog savjetovanja KRMIVA 2018 / Modsrić, M. ; Matin, A. (ur.).
Zagreb: Krmiva d.o.o. Zagreb, 2018. str. 42-43 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Grčević, Manuela; Hanžek, DanicaEnrichment of table eggs with selenium and lutein - our experiences // Acta Fytotechnica et Zootechnica, 21 (2018), 4; 138-141 doi:10.15414/afz.2018.21.04.138-141 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Grčević, ManuelaQuality indicators of eggs enriched with DHA // Proceedings of International Symposium on Animal Science (ISAS) / Popović, Zoran (ur.).
Beograd: Faculty of Agriculture in Belgrade, 2018. str. 238-243 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
49.Bilić-Dujmušić, Nikolina; Matić, Anita; Vuković, Rosemary; Stupin, Ana; Rašić, Lidija; Kralik, Gordana; Kralik, Zlata; Drenjančević, InesPozitivan utjecaj konzumacije omega-3 obogaćenih jaja na smanjenje razina oksidativnog stresa kod mladih zdravih ženskih ispitanica // 1s t YOUNG SCIENTIST DAY – PhD Conference BOOK OF ABSTRACTS
Osijek, Hrvatska, 2018. str. 7-7 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
50.Kralik, Zlata; Kralik, Gordana; Grčević, ManuelaOur experiences in enriching table eggs with n-3 PUFA // Conference Information and Proceedings of the XVth European Poultry Conference / Prukner-Radovčić, E. ; Medić, H. (ur.).
Zagreb: Croatian Branch of the World's Poultry Science Association under the hospice of the World's Poultry Science journal. Udruga za znanost o peradi, Heinzelova 55, Zagreb, Croatia, 2018. str. 473-473 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)