Pregled po CROSBI profilu: Vlatka Mrkić (CROSBI Profil: 16964, MBZ: 227603)
Pronađeno 23 radova
-
1.Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Radojčić Redovniković, Ivana; Dragović-Uzelac, VericaEffect of drying conditions on indole glucosinolate level in broccoli // Acta alimentaria, 39 (2010), 2; 167-174 doi:10.1556/AAlim.39.2010.2.8 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Delonga, Karmela; Radojčić Redovniković, Ivana; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, JasnaDistribution of glucosinolates in some raw and processed brassica vegetables grown in Croatia // Acta Alimentaria, 36 (2007), 2; 207-216 doi:10.1156/AAlim.36.2007.2.7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Mrkić, Vlatka; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, BrankoApplicability of moisture transfer Bi-Di correlation for convective drying of broccoli // Journal of Food Engineering, 79 (2007), 2; 640-646 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Dragović-Uzelac, Verica; Levaj, Branka; Mrkić, Vlatka; Bursać, Danijela; Boras, MarijaThe content of polyphenols and carotenoids in three apricot cultivars depending on stage of maturity and geographical region // Food Chemistry, 102 (2007), 3; 966-975 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Mohamed, Fatim Ali; Domac, Julije; Šegon, Velimir; Kulišić, Biljana; Tripalo, Branko; Radoš, Marenka; Mrkić, Vlatka; Andrašec, Marijan; Ukrainczyk, Marko; Brnčić, Mladen et al.Biodiesel production promotion - Countrywide Feasibility Study For a Potential Croatian Biodiesel Industry, Final Technical Report, 2006. (podatak o recenziji nije dostupan, izvještaj).
-
6.Mrkić, VlatkaUtjecaj uvjeta sušenja na biološki aktivne spojeve i antiradikalsku snagu brokule i luka, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, SenadinIndole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Current Studies of Biotechnology, Volume III.Food / Kniewald, Z. (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2003. str. 219-227 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, SenadinIndole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Delonga, Karmela; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaVariation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Current Studies of Biotechnology, Vol. III - Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju ; Medicinska naklada, 2003. str. 209-218 -
10.Delonga, Karmela; Radojčić, Ivana; Duraković, Lejla; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, Jasna; Duraković, SenadinIndole glucosinolates from white cabbage and cauliflower and their bioactive breakdown products // Food / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. str. 219-227 -
11.Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Delonga, Karmela; Kovač, Spomenka; Vorkapić-Furač, JasnaVariation in glucosinolates composition and relationship between aliphatic and indole glucosinolates in cruciferous vegetables // Biotechnology and Food, knjiga zažetaka / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2003. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.D. Ježek, B. Tripalo, M. Brnčić, V. Mrkić, M. Ručević.Influence of the Immersed Heat Exchangers With and Without Extended Surface on the Aerodynamic Properties of the Fluidized Bed of Model Particles. // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Central European Meeting. / B. Tripalo (ur.).
Zagreb, 2002. str. 66-71 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Mrkić, Vlatka; Cocci, Emiliano; Sacchetti, Giampiero; Dalla Rosa, MarcoUtjecaj uvjeta sušenja na sadržaj flavonoida i glukozinolata u povrću: antioksidacijsko određivanje u svježoj i osušenoj brokuli, cvjetači i luku // 1st Central European Congress on Food and Nutrition ; 2nd Slovenian Congress on Food and Nutrition
Ljubljana, Slovenija, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
14.Mrkić, Vlatka; dragović-Uzelac, Verica; Delonga, KarmelaSpektrofotometrijsko određivanje ukupnih flavonola u različitim uzorcima luka (Allium cepa L.) uz aluminijev klorid kao reagens // Kemija u Industriji, 51 (2002), 2; 45-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Mrkić, Vlatka; Dragović-Uzelac, Verica; Delonga, KarmelaSpektrofotometrijsko određivanje ukupnih flavonola u različitim uzorcima luka (Allium cepa L.) uz aluminijev klorid kao reagens // Kemija u industriji, 51 (2002), 2; 45-49. (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Mrkić, Vlatka; Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Ručević, MarijanaOdređivanje mehaničke čvrstoće ekstrudata // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 72-76 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Mrkić, Vlatka; Tripalo, Branko; Delonga, Karmela; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Ručević, MarijanaUtjecaj blanširanja i temperature sušenja infracrvenim zrakama na sadržaj flavonola u luku (Allium cepa) // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 167-172 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Mrkić, Vlatka; Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Ručević, MarijanaDetermining of mechanical hardness of extrudates // Proceedings of the 4th Croatian Congress Of Food Technologists, Biotechnologists And Nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Opatija: Studio HRG, 2001. str. 72-76 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Delonga, Karmela; Krsnik-Rasol, M.; Mrkić, Vlatka; Dragović-Uzelac, Verica; Vorkapić-Furač, JasnaGlucosinolate Patterns of Field and In Vitro Grown Horseradish (Armoracia lapathifolia) Plants and Tumor Tissue // Biologically-active phytochemicals in food / Phannhauser, W. ; Fenwick, G.R. ; Khokhar, K. (ur.).
Cambridge: The Royal Society of Chemistry, 2001. str. 40-44 -
20.Delonga, Karmela; Šmit, Z.; Dragović-Uzelac, Verica; Mrkić, Vlatka; Vorkapić-Furač, JasnaHydrolysis Products of Glucosinolates From White Cabbage (Brassica Oleracea L. var. capitata) and Cauliflower (Brassica Oleracea L. var.botrytis) Analyzed by HPLC and GC/MS // Biologically-active phytochemicals in food / Phannhauser, W. ; Fenwick, G.R. ; Khokhar, K. (ur.).
Cambridge: The Royal Society of Chemistry, 2001. str. 213-217 -
21.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ručević, MarijanaUtjecaj uronjenog orebrenog grijača na aerodinamičke karakteristike modelnih čestica u fluidiziranom sloju // The 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Central European Meeting / Branko Tripalo (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. str. 66-71 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoModeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba // Kemija u Industriji, 49 (2000), 3; 101-110 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Mrkić, Vlatka; Dragović-Uzelac, Verica; Delonga, KarmelaUkupni flavonoidi u povrću (luk, cvjetača, kelj) određeni kao kompleksi s Al^3+ spektrofotometrijskom metodom // Knjiga sažetaka-10.Ružičkini dani / Butula, Ivan (ur.).
Zagreb: C.C. Zagreb, 2000. (poster, sažetak, ostalo)