Pregled po CROSBI profilu: Ksenija Marković (CROSBI Profil: 16956, MBZ: 227636)
Pronađeno 124 radova
-
1.Čupić, AnitaOdređivanje parametara kvalitete odabranih vrsta meda iz sezone 2021., 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Jukić, IvaUdio proteina u uzorcima meda, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Mikulić, NatašaParametri kvalitete različitih vrsta meda iz sezone 2020., 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Rotim, Karla; Marković, Ksenija; Vahčić, NadaImunoenzimske metode u procjeni kvalitete meda i pčelinjih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 109-114 doi:10.31895/hcptbn.16.3-4.2 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Osvald, EnaImunoenzimske metode u analitici hrane, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Rotim, KarlaImunoenzimske metode u analitici meda i pčelinjih proizvoda, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Bakir, Lara; Marković, Ksenija; Panjkota Krbavčić, Ines; Šatalić, Zvonimir; Bituh, Martina; Rumora Samarin, Ivana; Vahčić, NadaSensory analysis and affective tests in assessment of honey // Book of Abstracts of the 13 International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2021. str. 127-127 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
8.Glasnović, Monika; Marković, Ksenija; Drakula, Saša; Vahčić, NadaAssessment of consumer habits, attitudes and opinions towards honey // Food in Health and Disease: scientific-professional journal of nutrition and dietetics, 10 (2021), 1; 1-9 (recenziran, članak, znanstveni)
-
9.Vukman, Diana; Viličnik, Petra; Vahčić, Nada; Lasić, Dario; Niseteo, Tena; Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bituh, MartinaDesign and evaluation of an HACCP gluten-free protocol in a children's hospital // Food control, 120 (2021), 107527, 5 doi:10.1016/j.foodcont.2020.107527 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
10.Perčić, RebekaUdio mliječne masti u uzorcima sira, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Vranković, LucijaOdređivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Bakir, LaraPrimjena testova sklonosti u senzorskoj procjeni meda, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Glasnović, MonikaProcjena navika, stavova i mišljenja potrošača o medu, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Mandura, Ana; Žepić, Ivana; Marković, Ksenija; Komes, DraženkaAn insight into the chemical composition of ground ivy (Glechoma hederacea L.) by means of macrocomponent analysis and fractionation of phenolic compounds // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 15 (2020), 3-4; 133-138 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.3 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Marković, Ksenija; Tišlarić, Zrinka; Panjkota Krbavčić, Ines; Šatalić, Zvonimir; Rumora Samarin, Ivana; Vahčić, NadaMilk allergens detection in samples of cookies and tea biscuits // Book of Abstracts, 10th International Congress Flour–Bread ’19, 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno–Kruh ’19., Osijek, Croatia, June 11-14, 2019 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2019. str. 19-19 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
16.Helena VidakovićOdređivanje alergena kikirikija u uzorcima sladoleda imunoenzimskom metodom, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Petra KrajcerUdio proteina u uzorcima visokoproteinskih pločica, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Nataša MikulićPrimjena imunoenzimske metode u određivanju alergena kikirikija, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Bogdanović, Tanja; Pleadin, Jelka; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Sokolić, Darja; Marković, Ksenija; Ozogul, Fatih; Šimat, VidaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in fish and meat products of Croatia and dietary exposure // Journal of food composition and analysis, 75 (2019), 49-60 doi:10.1016/j.jfca.2018.09.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Marković, Ksenija; Tolvajčić, Martina; Panjkota Krbavčić, Ines; Šatalić, Zvonimir; Rumora Samarin, Ivana; Vahčić, NadaPeanut allergens in samples of cookies and tea biscuits // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, 2018 ; 69(Suppl. 1), Abstracts of the 2nd International Congress on Food Safety and Quality "Food Life Cycle", Opatija, Croatia, 13-16 November 2018
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2018. str. 64-64 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
21.Tolić, Mandica Tamara; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada; Rumora Samarin, Ivana; Mačković, Nina; Panjkota Krbavčić, InesPolyphenolic profile of fresh chokeberry and chokeberry products // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 3-4; 147-153 doi:10.31895/hcptbn.13.3-4.8 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Tolvajčić, MartinaOdređivanje alergena kikirikija u uzorcima keksa i čajnih peciva imunoenzimskom metodom, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Horvatović, MateaImunoenzimska metoda u određivanju alergena mlijeka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Ćurić, AdrianaImunoenzimska metoda u određivanju alergena kikirikija, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Tolić, Mandica Tamara; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada; Rumora Samarin, Ivana; Panjkota Krbavčić, InesDetermination of polyphenolic profile in diffeerent chokeberry products using high performance liquid chromatography // BOOK OF ABSTRACTS of the 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 51-51 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)