Pregled po CROSBI profilu: Ksenija Marković (CROSBI Profil: 16956, MBZ: 227636)
Pronađeno 124 radova
-
1.Čupić, AnitaOdređivanje parametara kvalitete odabranih vrsta meda iz sezone 2021., 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Jukić, IvaUdio proteina u uzorcima meda, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Mikulić, NatašaParametri kvalitete različitih vrsta meda iz sezone 2020., 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Rotim, Karla; Marković, Ksenija; Vahčić, NadaImunoenzimske metode u procjeni kvalitete meda i pčelinjih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 16 (2021), 3-4; 109-114 doi:10.31895/hcptbn.16.3-4.2 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
5.Osvald, EnaImunoenzimske metode u analitici hrane, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Rotim, KarlaImunoenzimske metode u analitici meda i pčelinjih proizvoda, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Bakir, Lara; Marković, Ksenija; Panjkota Krbavčić, Ines; Šatalić, Zvonimir; Bituh, Martina; Rumora Samarin, Ivana; Vahčić, NadaSensory analysis and affective tests in assessment of honey // Book of Abstracts of the 13 International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2021. str. 127-127 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
8.Glasnović, Monika; Marković, Ksenija; Drakula, Saša; Vahčić, NadaAssessment of consumer habits, attitudes and opinions towards honey // Food in Health and Disease: scientific-professional journal of nutrition and dietetics, 10 (2021), 1; 1-9 (recenziran, članak, znanstveni)
-
9.Vukman, Diana; Viličnik, Petra; Vahčić, Nada; Lasić, Dario; Niseteo, Tena; Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bituh, MartinaDesign and evaluation of an HACCP gluten-free protocol in a children's hospital // Food control, 120 (2021), 107527, 5 doi:10.1016/j.foodcont.2020.107527 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
10.Perčić, RebekaUdio mliječne masti u uzorcima sira, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Vranković, LucijaOdređivanje udjela ukupnih mineralnih tvari i proteina u uzorcima sireva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Bakir, LaraPrimjena testova sklonosti u senzorskoj procjeni meda, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Glasnović, MonikaProcjena navika, stavova i mišljenja potrošača o medu, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Mandura, Ana; Žepić, Ivana; Marković, Ksenija; Komes, DraženkaAn insight into the chemical composition of ground ivy (Glechoma hederacea L.) by means of macrocomponent analysis and fractionation of phenolic compounds // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 15 (2020), 3-4; 133-138 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.3 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Marković, Ksenija; Tišlarić, Zrinka; Panjkota Krbavčić, Ines; Šatalić, Zvonimir; Rumora Samarin, Ivana; Vahčić, NadaMilk allergens detection in samples of cookies and tea biscuits // Book of Abstracts, 10th International Congress Flour–Bread ’19, 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno–Kruh ’19., Osijek, Croatia, June 11-14, 2019 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2019. str. 19-19 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
16.Helena VidakovićOdređivanje alergena kikirikija u uzorcima sladoleda imunoenzimskom metodom, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Petra KrajcerUdio proteina u uzorcima visokoproteinskih pločica, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Nataša MikulićPrimjena imunoenzimske metode u određivanju alergena kikirikija, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Bogdanović, Tanja; Pleadin, Jelka; Petričević, Sandra; Listeš, Eddy; Sokolić, Darja; Marković, Ksenija; Ozogul, Fatih; Šimat, VidaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in fish and meat products of Croatia and dietary exposure // Journal of food composition and analysis, 75 (2019), 49-60 doi:10.1016/j.jfca.2018.09.017 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Marković, Ksenija; Tolvajčić, Martina; Panjkota Krbavčić, Ines; Šatalić, Zvonimir; Rumora Samarin, Ivana; Vahčić, NadaPeanut allergens in samples of cookies and tea biscuits // Archives of Industrial Hygiene and Toxicology, 2018 ; 69(Suppl. 1), Abstracts of the 2nd International Congress on Food Safety and Quality "Food Life Cycle", Opatija, Croatia, 13-16 November 2018
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2018. str. 64-64 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
21.Tolić, Mandica Tamara; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada; Rumora Samarin, Ivana; Mačković, Nina; Panjkota Krbavčić, InesPolyphenolic profile of fresh chokeberry and chokeberry products // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 3-4; 147-153 doi:10.31895/hcptbn.13.3-4.8 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Tolvajčić, MartinaOdređivanje alergena kikirikija u uzorcima keksa i čajnih peciva imunoenzimskom metodom, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Horvatović, MateaImunoenzimska metoda u određivanju alergena mlijeka, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Ćurić, AdrianaImunoenzimska metoda u određivanju alergena kikirikija, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Tolić, Mandica Tamara; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada; Rumora Samarin, Ivana; Panjkota Krbavčić, InesDetermination of polyphenolic profile in diffeerent chokeberry products using high performance liquid chromatography // BOOK OF ABSTRACTS of the 9th International CONGRESS of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 51-51 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
26.Križanović, Stela; Kelšin, Karla; Režek Jambrak, Anet; Bosiljkov, Tomislav; Vukušić, Tomislava; Marković, Ksenija; Tomašević, Marina; Kovačević Ganić, KarinInfluence of high power ultrasound, high hydrostatic pressure and non-thermal plasma on the changes in sensory and color properties of wine // Proceedings of Natural resources, green technology & sustainable development/3.
Zagreb, Hrvatska, 2018. str. 6-11 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bogdanović, Tanja; Hršak, Lucija; Mladena Zeljko, Mladena; Bituh, Martina; Vahčić, NadaAlergeni kikirikija u uzorcima čokolada, krem- proizvoda i kolača // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 12 (2017), 1-2; 77-82 (recenziran, članak, ostalo)
-
28.Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bogdanović, Tanja; Major, Nikola; Pollak, Lea; Hruškar, Mirjana; Bituh, Martina; Šaler, PetraPossible application of an electronic tongue for rapid gluten detection in gluten free flours // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 12 (2017), 1-2; 52-59 (recenziran, članak, ostalo)
-
29.Špalj, SaraOdređivanje alergena kikirikija ELISA metodom, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Tišlarić, ZrinkaOdređivanje alergena mlijeka ELISA metodom, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Hršak, LucijaPrimjena ELISA metode u određivanju alergena kikirikija u uzorcima kolača koji sadrže kakaove dijelove, 2017., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Petrić, JosipImunoenzimske (ELISA) metode u analitici prehrambenih proizvoda, 2016., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Zeljko, MladenaOdređivanje alergena kikirikija u uzorcima krem proizvoda i čokolada ELISA metodom, 2016., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Vrdoljak, Ivica; Bituh, Martina; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada; Panjkota Krbavčić, InesSadrže li bolničke dijete dovoljno mlijeka i mliječnih proizvoda? // 42 hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Opatija, Hrvatska, 2016. (poster, sažetak, ostalo) -
35.Čalopek, Bruno; Marković, Ksenija; Vahčić, Nada; Bilandžić, NinaProcjena kvalitete osam različitih vrsta meda // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 47 (2016), 4; 317-325 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
36.Samodol, AnaSpecifičnosti umami okusnog doživljaja, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Mekovec, MajaLuminometrijske metode u kontroli higijene u prehrambenoj industriji, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Tolić, Mandica-Tamara; Landeka Jurčević, Irena; Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Vahčić, NadaPhenolic Content, Antioxidant Capacity and Quality of Chokeberry (Aronia melanocarpa) Products // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 2; 171-179 doi:10.17113/ft b.53.02.15.3833 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Tolić, Mandica-Tamara; Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Vujević, Predrag; Landeka Jurčević, Irena; Vahčić, NadaSeasonal variation of phenolic content and antioxidant capacity of chokeberry juices // Book of Abstracts of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2015. str. 268-268 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Luterotti, Svjetlana; Bičanić, Dane; Marković, Ksenija; Franko, MladenCarotenes in processed tomato after thermal treatment // Food control, 48 (2015), 67-74 doi:10.1016/j.foodcont.2014.06.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Tolić, Mandica-Tamara; Shabanaj, Kujtesa; Landeka Jurčević, Irena; Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Vahčić, NadaEvaluation of phenolic content, antioxidant capacity and quality of chokeberry juices (Aronia melanocarpa) from Croatian market // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: CROFOST - PBF Zagreb, 2014. str. 41-41 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Tolić, Mandica-Tamara; Kodrnja, Ana; Landeka Jurčević, Irena; Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Vahčić, NadaPhenolic content, antioxidant capacity and quality of dried chokeberry products (Aronia melanocarpa) from Croatian market // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: CROFOST - PBF Zagreb, 2014. str. 99-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Tudor Kalit, Milna; Marković, Ksenija; Kalit, Samir; Vahčić, Nada; Havranek, JasminaApplication of electronic nose and electronic tongue in the dairy industry // Mljekarstvo, 64 (2014), 4; 228-244 doi:10.15567/mljekarstvo.2014.0402 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
44.Margetić, LanaUČINKOVITOST PANELA ZA SENZORSKU PROCJENU MEDA BAGREMA, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Mačković, NinaODREĐIVANJE FENOLNIH SPOJEVA U RAZLIČITIM VRSTAMA PROIZVODA OD ARONIJE TEKUĆINSKOM KROMATOGRAFIJOM VISOKE DJELOTVORNOSTI, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Kodrnja, AnaODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE I ANTIOKSIDACIJSKOG POTENCIJALA RAZLIČITIH PROIZVODA OD ARONIJE, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Shabanaj, KujtesaODREĐIVANJE PARAMETARA KVALITETE, UDJELA UKUPNIH FENOLNIH SPOJEVA I ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI SOKOVA OD ARONIJE, 2014., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Rupić, DanijelaRazvoj i validacija HPLC metode za određivanje nitrata u povrću i dječjoj hrani, 2013., postdiplomski specijalisticki, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Jazbec, JanaSENZORSKE ZNAČAJKE MEDLJIKOVCA, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Kolaček, MateaPROCJENA UČINKOVITOSTI PANELA ZA SENZORSKU PROCJENU MEDA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
51.Čalopek, BrunoPARAMETRI KVALITETE MEDLJIKOVCA, CVJETNOG, LIVADNOG I ŠUMSKOG MEDA TE RAZLIČITIH VRSTA UNIFLORNOG MEDA, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
52.Luterotti, Svjetlana; Bicanic, Dane; Marković, Ksenija; Franko, Mladen; Madžgalj, AzamelaCarotenes in processed tomato after thermal treatment // Book of Abstracts 6th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis / Pulkrabova, J ; Tomaniova ; M ; Nielen M ; Hajšlova J. (ur.).
Prag: Institute of Chemical Technology, Prague, Czech Republic, 2013. str. 212-212 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Šarić, Goran; Marković, Ksenija; Vukičević, Darija; Lež, Ena; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaChanges of antioxidant activity in honey after heat treatment // Czech journal of food sciences, 31 (2013), 6; 601-606 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Pandža, NevenaSENZORSKE ZNAČAJKE MEDA LIPE, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
55.Lež, EnaUTJECAJ ZAGRIJAVANJA NA ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST BAGREMOVOG MEDA, 2013., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
56.Luterotti, Svjetlana; Marković, Ksenija; Franko, Mladen; Bićanić, Dane; Madžgalj, Azamela; Kljak, KristinaComparison of spectrophotometric and HPLC methods for determination of carotenoids in foods // Food chemistry, 140 (2013), 1/2; 390-397 doi:10.1016/j.foodchem.2013.02.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Šarić, Goran; Marković, Ksenija; Major, Nikola; Krpan, Marina; Uršulin-Trstenjak, Natalija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaChanges of Antioxidant Activity and Phenolic Content in Acacia and Multifloral Honey During Storage // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 4; 434-441 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Margetić, LanaUTJECAJ TEMPERATURE NA ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST MEDA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
59.Mačković, NinaSENZORSKA PROCJENA MEDA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
60.Vukičević, DarijaUTJECAJ ZAGRIJAVANJA NA ANTIOKSIDACIJSKU AKTIVNOST KESTENOVOG MEDA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
61.Šilić, IvanaANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST CVJETNOG I BAGREMOVOG MEDA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
62.Mareković, NikolinaUKUPNI FENOLI I FLAVONOIDI TE ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST CVJETNOG MEDA S VARAŽDINSKOG PODRUČJA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
63.Vuglec-Dmitrašinović, DinaPROCJENA KVALITETE BAGREMOVOG MEDA RAZLIČITOG GEOGRAFSKOG PODRIJETLA, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
64.Šoštarić, NatašaODREĐIVANJE FLAVONOIDA U CVJETNOM MEDU TE MEDU BAGREMA PRIMJENOM HPLC TEHNIKE, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakulttet, Zagreb
-
65.Panjkota Krbavčić, Ines; Marković, Ksenija; Bituh, Martina; Pollak, Lea; Ćosić Adrijana; Šaler, PetraPhysicochemical characterization of gluten-free flours from Croatian market for people with celiac disease // Proceedings of the 6th International Congress FLOUR-BREAD '11 and 8th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 410-416 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
66.Bogdanović, Tanja; Šimat, Vida; Frka-Roić, Ana; Marković, KsenijaDevelopment and application of Quality Index Method scheme in a shelf life study of wild and fish farm affected bogue (Boops boops, L.) // Journal of food science, 77 (2012), 2; S99-S106 doi:10.1111/j.1750-3841.2011.02545.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Marković, Ksenija; Major, Nikola; Smola, Ivan; Levaj, Branka; Panjkota Krbavčić, Ines; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaApplication of electronic tongue in isotonic sports drinks characterization and differentiation during storage // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 32-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
68.Bogdanović, TanjaPROCJENA PARAMETARA KVALITETE JADRANSKE BUKVE (Boops boops) TIJEKOM POHRANE NA LEDU, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Kolaček, MateaTESTOVI RAZLIKA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Džaferović, IvaOPISNA ANALIZA U SENZORSKOJ PROCJENI HRANE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
71.Bogdanović, ŽeljkaANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST CVJETNOG MEDA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
72.Šančić, MateaUKUPNI FENOLI I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST BAGREMOVOG MEDA S VARAŽDINSKOG PODRUČJA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Topolovac, SandaODREĐIVANJE UKUPNIH FENOLA I ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI RAZLIČITIH VRSTA MEDA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Smola, IvanPRIMJENA ELEKTRONSKOG JEZIKA U SENZORSKOJ PROCJENI IZOTONIČNIH NAPITAKA, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Paleščak, ManuelaFIZIKALNO-KEMIJSKA SVOJSTVA RAZLIČITIH VRSTA MEDA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
76.Slukan, LeaODREĐIVANJE UDJELA UKUPNIH FENOLA I FLAVONOIDA TE ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI CVJETNOG MEDA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
77.Kovač, NikolinaODREĐIVANJE UDJELA UKUPNIH FENOLA I FLAVONOIDA TE ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI BAGREMOVOG MEDA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
78.Gužvinec, KatarinaODREĐIVANJE UDJELA UKUPNIH FENOLA, FLAVONOIDA I ANTIOKSIDACIJSKE AKTIVNOSTI BAGREMOVOG MEDA, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
79.Marković, Ksenija; Škaričić, Žana; Šarić, Goran; Krpan, Marina; Major, Nikola; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaAntioxidant activity and physicochemical characteristics of multifloral honey produced in Croatia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 161-166 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
80.Jolić Mazor, Slavica; Radojčić Redovniković, Ivana; Marković, Ksenija; Ivanec Šipušić, Đurđica; Delonga, KarmelaChanges of phenolic compounds and antioxidant capacity in cocoa beans processing // International journal of food science & technology, 46 (2011), 9; 1793-1800 doi:10.1111/j.1365-2621.2011.02670.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Luterotti, Svjetlana; Marković, Ksenija; Franko, Mladen; Bicanic, Dane; Madžgalj, Azamela; Kljak, KristinaHPLC and spectrophotometry in quantitation of carotenoids in food sampls: Various analytical approaches // Slovenski kemijski dnevi 2011, Portorož, 14-16. rujan 2011. Zbornik povzetkov referatov / Kravanja, Zdravko ; Brodnjak-Vončina, Darinka ; Bogataj, Miloš (ur.).
Maribor: Slovensko kemijsko društvo, 2011. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
82.Major, Nikola; Marković, Ksenija; Krpan, Marina; Sarić, Goran; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaRapid honey characterization and botanical classification by an electronic tongue // Talanta, 85 (2011), 1; 569-574 doi:10.1016/j.talanta.2011.04.025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Zenuni, FlorimeKROMATOGRAFSKE METODE ODREĐIVANJA PROTEINA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
84.Rako, AntonijaKROMATOGRAFSKE ANALITIČKE TEHNIKE, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
85.Zeko, AntonijaELISA U ANALITICI HRANE, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
86.Vladić, MarijaKROMATOGRAFSKE METODE ODREĐIVANJA KAROTENOIDA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Mežnarić, JelenaUKUPNI FENOLI I ANTIOKSIDACIJSKA AKTIVNOST MEDLJIKOVCA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
88.Šaler, PetraPRIMJENA ELEKTRONSKOG JEZIKA U SENZORSKOJ PROCJENI UZORAKA BEZGLUTENSKOG BRAŠNA TE BRAŠNA KOJIMA NIJE ODSTRANJEN GLUTEN, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
89.Bicanic, Dane; Skenderović, Hrvoje; Marković, Ksenija; Dóka, Otto; Pichler, Lana; Pichler, Goran; Luterotti, SvjetlanaQuantification of lycopene in the processed tomato-based products by means of the light- emitting diode (LED) and compact photoacoustic (PA) detector // Journal of Physics: Conference Series, 214 (2010), 10; 012021-1 doi:10.1088/1742-6596/214/1/012021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
90.Vahčić, Nada; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Banović, Mara; Colić Barić, IrenaEssential minerals in milk and their daily intake through milk consumption. // Mljekarstvo, 60 (2010), 2; 77-85 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Marković, Ksenija; Papić, Sanja; Krpan, Marina; Šarić, Goran; Lušić, Dražen; Hruškar, Mirjana; Major, Nikola; Vahčić, NadaAntioxidant capacity of honeydew honey // Book of Abstracts and Full Papers
Bratislava: Food research institute, Bratislava, 2010. str. 143-143 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
92.Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Marković, Ksenija; Kovačević Ganić, Karin; Dujmić, FilipThe effect of drying procedure on the content of pigments and antioxidant properties of some medicinal plants // Proceedings of the 6th International Congress Pigments in Food Chemical, Biological and Technological Aspects,
Budimpešta, 2010. str. 131-134 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
93.Bicanic, Dane; Dimitrovski, Darko; Luterotti, Svjetlana; Marković, Ksenija; van Twisk, Charlotte; Buijnsters, Josephus G.; Dóka, OttoCorrelation of trans-lycopene measurements by the HPLC method with the optothermal and photoacoustic signals and the color readings of fresh tomato homogenates // Food biophysics, 5 (2010), 1; 24-33 doi:10.1007/s11483-009-9140-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Sović, IvanOdređivanje udjela ukupnih flavonoida u cvjetnom medu, medu kadulje i medljikovcu, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
95.Marković, Ksenija; Panjkota Krbavčić, Ines; Krpan, Marina; Bičanić, Dane; Vahčić, NadaThe lycopene content in pulp and peel of five fresh tomato cultivars // Acta alimentaria, 39 (2010), 1; 90-98 doi:10.1556/AAlim.39.2010.1.9. (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
96.Krpan, Marina; Marković, Ksenija; Šarić, Goran; Skoko, Božena; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaAntioxidant activities and total phenolics af acacia honey // Czech journal of food sciences, 27 (2009), Special issue 1; S245-S247 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Špilko, InesMetode određivanja vitamina topljivih u vodi, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
98.Filipović, ŽeljkaMetode određivanja vitamina topljivih u mastima, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
99.Ljubičić, IvanKromatografske metode određivanja vitamina, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
100.Panjkota Krbavčić, Ines; Colić Barić, Irena; Sučić, Martina; Hruškar, Mirjana; Marković, Ksenija; Zechner Krpan, Vesna; Mrduljaš, NikolinaDietetic research of infant nutrition and protein efficiency ratio for some infant formulas from Croatian market // Mljekarstvo, 59 (2009), 4; 289-295 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)