Pregled po CROSBI profilu: Jadranka Frece (CROSBI Profil: 16925, MBZ: 227625)
Pronađeno 304 radova
-
1.Čanak, Iva; Kovačić, Ines, Žunec, Ante; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija; Štifanić Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Frece, JadrankaStudy of the Impact of Lactiplantibacillus plantarum I on the Health Status of Queen Scallop Aequipecten opercularis // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 7723, 15 doi:10.3390/app13137723 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mlinar, Zdenko; Kostelac, Deni; Kovaček, Ivančica; Klobučar, Ana; Tešić, Vanja; Prahin, Vedran; Frece, JadrankaInvestigation of SARS-CoV-2 Detection Method Applicability and Virus Occurrence in Food and Food Packaging // Food Technology and Biotechnology, 61 (2023), 2; 250-258 doi:10.17113/ftb.61.02.23.8018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Barić, Renata; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Frece, JadrankaPrimjena otpada riblje industrije u uklanjanju mikotoksina FB1 // 14.Međunarodna konferencija o akvakulturi (Zbornik sažetaka radova)
Vukovar, Hrvatska, 2023. str. 46-46 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Žigolić, Adrijana; Kaurinović, Jelena; Pavlić, Branimir; Duralija, Boris et al.3D Printing of Functional Strawberry Snacks: Food Design, Texture, Antioxidant Bioactive Compounds, and Microbial Stability // Antioxidants, 12 (2023), 2; 1-19 doi:10.3390/antiox12020436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Kovačić, Ines; Žunec, Ante; Matešković, Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Štifanić, Mauro; Frece, JadrankaCommercial Quality, Biological Indices and Biochemical Composition of Queen Scallop Aequipecten opercularis in Culture // Fishes, 8 (2023), 1; 48-61 doi:10.3390/fishes8010048 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaProbiotic bacteria isolated from fermented meat displays high antioxidant and anti-inflammatory potential // Mutagenesis, 2022 (2022), geac023, 6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Racz, Aleksandar; Jurak, Ivan; Lasić, Dario; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaThe Influence of Binding of Selected Mycotoxin Deactivators and Aflatoxin M1 on the Content of Selected Micronutrients in Milk // Processes, 10 (2022), 11; 2431, 12 doi:10.3390/pr10112431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Zadravec, Manuela; Frece, JadrankaPlijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija / Markov, Ksenija (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2022 -
9.Kostelac, Deni; Frece, JadrankaCiljani pristup u razvoju novih probiotika s dodatnim učincima na zdravlje // Funkcionalna hrana u Hrvatskoj - sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 36-39 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
10.Straga, AnaUsporedba mikrobiološke slike signalnog raka (Pacifastacus leniusculus) i uskoškarog raka (Pontastacus leptodactylus), 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Kostelac, DeniFormulacija i razvoj višeslojno mikroinkapsuliranoga probiotika s ciljanim učincima na zdravlje, 2022., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Radeljević, Biljana; Jelić, Marko; Mandinić, Sandra; Frece, Jadranka; Kalit, SamirEffects of the Autochthonous Probiotic Bacteria Lactobacillus plantarum B and Lactococcus lactis Subsp. lactis S1 on the Proteolysis of Croatian Cheese Ripened in a Lambskin Sack (Sir iz Mišine) // Fermentation, 8 (2022), 382, 10 doi:10.3390/fermentation8080382 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Kostelac, Deni; Sušac, Mislav; Sokač, Katarina; Frece, JadrankaEquid milk is a source of probiotic bacteria with potential in caries reduction and preservation of periodontal health // Journal of microbiology, biotechnology and food sciences, 12 (2022), 2; e5485, 6 doi:10.55251/jmbfs.5485 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Jolić, JosipaIzolacija i identifikacija mikrobne populacije škampa (Nephrops norvegicus) i hlapa (Homarus gammarus), 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaHeat killed paraprobiotic Lactiplantibacillus plantarum S1 reduces DNA damage in induced oxidative stress // Joint EEMGS meeting & International Comet Assay Workshop abstract book
Maastricht, Nizozemska, 2022. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaProbiotic and paraprobiotic derivates exhibit anti-inflammatory and genoprotective effects during induced stress // Journal of applied microbiology, 00 (2022), 1-11 doi:10.1111/jam.15595 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Petrović, Danijela; Pleadin, JelkaBiocontrol Methods in Avoidance and Downsizing of Mycotoxin Contamination of Food Crops // Processes, 10 (2022), 1-23 doi:10.3390/pr10040655 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Kmetič, Ivana; Dergestin Bačun, Lidija; Markov, KsenijaNalaz citrinina u kukuruzu s hrvatskih obiteljskih gospodarstava tijekom petogodišnjeg razdoblja // Veterinarska stanica, 53 (2022), 2; 213-220 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
19.Vodjerek, MiaProbiotička karakterizacija bakterija mliječne kiseline izoliranih iz stolice dojenčeta, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kostelac, Deni; Jurić, Vesna; Frece, JadrankaMicroencapsulation of probiotic bacteria with ascorbic acid for increased antioxidant activity // Current Topics in Biotechnology, 12 (2021), 75-81 (recenziran, članak, znanstveni)
-
21.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Markov, KsenijaToxicogenic Moulds and Mycotoxins in Croatian Traditional Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1212-P 1212 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Tankosić, MarijaKarakterizacija probiotičkih bakterija za primjenu u zaštiti dentooralnog zdravlja, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet/Zavod za biokemijsko inženjerstvo, Zagreb
-
23.Milardović, AnaAntioksidativni potencijal probiotičke bakterije Lactobacillus plantarum S1, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet/Zavod za biokemijsko inženjerstvo, Zagreb
-
24.Mladina, DoraAntimikrobna aktivnost bakterije mliječne kiseline izolirane iz morske vrste školjkaša (Aequipecten opercularis), 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Frece, JadrankaEquid milk: a well of safe probiotic bacteria and their metabolites with antioxidant properties // 2021 European Environmental Mutagenesis & Genomics Society - Annual General Meeting
online, 2021. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, ostalo) -
26.Škegro, Marko; Putnik, Predrag; Bursać Kovačević, Danijela; Kovač, Ana Petra; Salkić, Lidija; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Zavadlav, Sandra; Ježek, DamirChemometric Comparison of High-Pressure Processing and Thermal Pasteurization: The Nutritive, Sensory, and Microbial Quality of Smoothies // Foods, 10 (2021), 6; 1-17 doi:10.3390/foods10061167 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Sonja Serdar, Sonja; Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Aleksandar Racz, AleksandarIstraživanje kvalitete mlijeka nakon uklanjanja AFM1 bakterija mliječne kiseline i beta-glukana // Medica Jadertina, 51 (2021), 1; 5-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Čanak, IvaKarakterizacija probiotičke bakterije Lactobacillus plantarum O1 za biološko konzerviranje proizvoda akvakulture, 2020., doktorska disertacija, Zagreb
-
29.Blažević, Lovorka; Vrdoljak, Marija; Frece, Jadranka; Dorbić, Boris; Pamuković, Anita; Kegalj, Andrijana; Mandinić, Sandra; Očić, VesnaEconomic performance of production of Croatian cheese ripened in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 72-76 (recenziran, članak, stručni)
-
30.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kmetič, Ivana; Markov, Ksenija; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Kiš, Maja; Šarkanj, BojanToksični učinci mikotoksina: Mehanizam djelovanja i mikotoksikoze // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 3-10 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.9 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Vasilj, Višnja; Markov, KsenijaKlimatske promjene - Potencijalna prijetnja još znatnijoj pojavnosti mikotoksina // Veterinarska stanica, 51 (2020), 6; 659-671 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
32.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Svetec, Ivan Krešimir; Žunar, Bojan; Frece, JadrankaLactic acid bacteria isolated from equid milk and their extracellular metabolites show great probiotic properties and anti-inflammatory potential // International dairy journal, 112 (2020), 104828, 8 doi:10.1016/j.idairyj.2020.104828 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Spitek, AndrejaAntimikrobna aktivnost vodenog ekstrakta kadulje na odabrane mikroorganizme uzročnike dentooralnih oboljenja, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Sušac, MislavUtjecaj odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline na dentalne patogene, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Jurić, VesnaRazvoj liofiliziranog probiotičkog mikroinkapsulata s dodatkom L-askorbinske kiseline, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Živković, MatteaMliječni proizvodi kao izvor probiotičkih kultura, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Laura MiletićAntimikrobna aktivnost eteričnih ulja i hidrolata izabranih vrsta biljaka, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Markov, Ksenija; Delaš, Ivančica; Jug, Tjaša; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Jelić, Marko; Frece JadrankaSPME-GC-MS and Multivariate Analysis of Sensory Properties of Cheese in a Sack Matured with Probiotic Starter Cultures // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 1-23 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Kostelac, Deni; Jakopović, ŽeljkoFermentirana hrana: mikrobiologija i starter kulture
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2020 -
40.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaOchratoxin A contamination of traditional dry-cured meat products // Ochratoxin A and aflatoxin B1 - New Research / Hess, Reuben (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2020. str. 31-66 -
41.Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Brnić, Dragan; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Beck, Relja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaA study of surface moulds and mycotoxins in Croatian traditional dry-cured meat products // International journal of food microbiology, 317 (2020), 108459, 7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Kostelac, Deni; Putnik, Predrag; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Bursać Kovačević, DanijelaEffects of electrotechnologies on enzymes in foods and food model systems // Current opinion in food science, 31 (2020), 47-56 doi:10.1016/j.cofs.2019.10.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Mlinar, ZdenkoRezultati monitoringa mikrobiološke ispravnosti gotovih jela u institucionalnim kuhinjama Grada Zagreba, 2019., postdiplomski specijalisticki, Zagreb
-
44.Novak, MarinaOdređivanje probiotičkog potencijala odabranih sojeva bakterija mliječne kiseline, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Marjan, MihaelaIMUNOMODULACIJSKA AKTIVNOST BAKTERIJA MLIJEČNE KISELINE, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Marušić Radovčić, Nives; Ježek, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćurić, Duška; Medić, HelgaThe effect of high pressure treatment on the quality of chicken breast meat // Croatian journal of food science and technology, 14 (2019), 3-4; 76-81 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Lešić, Tina; Mitak, Mario; Pleadin, JelkaToxicogenic fungi and the occurrence of mycotoxins in traditional meat products // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 272-282 doi:10.17508/CJFST.2019.11.2.05 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
48.Milković, Marin; Frece, Jadranka; Ježek, Damir; Šarkanj, BojanImportance of lifelong learning in the food processing industry in Croatia // Book of abstracts of 2 nd International Conference on Agriculture, Food anf Aqua & 15 th Annual Conference on Crop Science and Agriculture / Bieber, Rick (ur.).
Bali, Indonezija: Conference Series-Asia Pacific & Middle East, 2019. str. 31-31 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
49.Šarkanj, Bojan; Frece, Jadranka; Ježek, Damir; Dodlek Šarkanj, Ivana; Milković, MarinColor sorting as a quick and cheap mycotoxin reduction method in the rye // Book of abstracts of 2 nd International Conference on Agriculture, Food anf Aqua and 15 th Annual Conference on Crop Science and Agriculture / Bieber, Rick (ur.).
Bali, Indonezija: Conference Series-Asia Pacific & Middle East, 2019. str. 28-28 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Jelić, Marko; Markov, KsenijaTraditional Cheese Maturing in Lambskin Sacks from Dalmatian Region // Current Developments in Food and Nutrition Research Vol.1 - Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America / Oluk, Aylin Cecile ; Karaca, Oya Berkay (ur.).
Lahti: Bentham Science, 2019. str. 71-83 -
51.Čuljak, Klara; Jakopović, Željko; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Čanak, IvaIsolation and identification of molds associated to dry-cured products // Book of abstracts of 4th Edition of Global Conference on Plant Science and Molecular Biology
London : Delhi, 2019. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
52.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaAntimicrobial activity and immunomodulating potential of Lactobacillus plantarum M2 isolated from donkey milk // Book of abstracts-COST Action NutRedOx CA 16112
Lisabon, Portugal, 2019. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana-Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Ježek, Damir; Frece, JadrankaExtracellular metabolites of selected LAB strains decrease TNF-alpha in LPS stimulated peripheral blood leukocytes // Journal of Biotechnology 305:S74-75
Valencia, Španjolska, 2019. str. 74-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Zjalić, Slaven, Lončar, jelena, Jakopović, Željko, Frece, Jadranka, Markov, KsenijaMore environmental friendly strategies to control the presence of mycotoxins in food and feed // Medica Jadeartina - 1st international meetinng One Health in Zadar: global approach to global health
Zadar, Hrvatska, 2019. str. 44-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Čolak, Slavica; Mejdandžić, Danijel; Živković, Mattea; Ježek, Damir; Frece, JadrankaIn vitro characterization of Lactobacillus plantarum O1 isolated from gut of sea bream (Sparus aurata) as potential fish probiotic // Proceedings of 4th I.C. FABE 2019 / Petrotos, K. ; Leontopoulos, S. (ur.).
Larissa: University of Thessaly, 2019. str. 170-175 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
56.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Rezić, Tonči; Kmetič, Ivana; Markov, KsenijaBiološka detoksifikacija mikotoksina: dosadašnje spoznaje i budući aspekti // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 14 (2019), 1-2; 39-46 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
57.Repajić, Maja; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vujević, Predrag; Ćurić, Duška; Levaj, BrankaStudija kvalitete plodova više vrsta jagodastog voća tijekom skladištenja // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 4; 68-81 doi:10.31727/gzb.42.4.9 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaMycotoxins in food and feed // Advances in Food and Nutrition Research / Toldrá, Fidel (ur.).
Cambridge: Elsevier, 2019. str. 297-345 doi:10.1016/bs.afnr.2019.02.007 -
59.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Barišić, Lidija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Vulić, Ana; Jakopović, Željko; Mrvčić, JasnaGluconobacter oxydans – potential biological agent for binding or biotransformation of mycotoxins // World Mycotoxin Journal, 12 (2019), 2; 153-161 doi:10.3920/WMJ2018.2324 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Markov, KsenijaUklanjanje kompleksa β-glukan-AFM1 iz mlijeka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 14 (2018), 3-4; 136-139 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
61.Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Markov, KsenijaRemoving aflatoxin M1 from milk with native lactic acid bacteria, centrifugation, and filtration // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 69 (2018), 4; 334-339 doi:10.2478/aiht-2018-69-3160 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, Ksenijaβ-glucan as bio-fixator for aflatoxin M1 // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, (Suppl. 1)
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2018. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
63.Rupčić, MarijanaEXPRESSION AND CHARACTERISATION OF RESPONSE REGULATOR CiaR VARIANTS WITH HIS- OR FLAG-TAGS IN Streptococcus pneumonaie TO IDENTIFY CiaR INTERACTION PARTNERS, 2018., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
64.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Živković, Mattea; Zadravec, Manuela; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Frece, JadrankaIsolation and Characterisation of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin as Potential Starter Culture for the Biopreservation of Aquatic Food Products // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 4; 581-589 doi:10.17113/ftb.56.04.18.5707 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
65.Ivešić, Martina; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Bošnir, JasnaHPLC-FLD and LC-MS/MS determination of Aflatoxin M1 from milk after biofixators usage // Toxicology Letters
Bruxelles, Belgija, 2018. str. 147-148 doi:10.1016/j.toxlet.2018.06.742 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Kostelac, Deni; Domijan, Ana-Marija; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Frece, JadrankaAntioxidant capacity of LAB isolates from milk and dairy products // Book of abstracts of 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, K. ; Dragović-Uzelac, V. ; Balbino, S. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 132-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivanešić, Martina; Markov, KsenijaA comparative study of AFM1 binding parameters in milk by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, K ; Dragović-Uzelac, V ; Balbino, S (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
68.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Frece, JadrankaMarine origin L. plantarum O1 in biopreservation of aquaculture products // Book of abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2018. str. 43-43 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Baruškin, Markoβ-glukan kao biofiksator aflatoksina M1, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Pleadin, Jelka; Kiš, Maja; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaPrimjena fizikalnih i kemijskih metoda u uklanjanju mikotoksina iz hrane i hrane za životinje // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 1-2; 24-31 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
71.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Romac, Anamarija; Kuharić, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Frece, Jadranka; Pavlek, Željka; Markov, KsenijaUsporedba vezanja AFM1 iz mlijeka živim, mrtvim i liofiliziranim stanicama BMK // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 1-2; 32-37 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
72.Čanak, Iva; Markov, Ksenija, Gavrilović, Ana; Bosanac , Petra; Jug- Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Pleadin, Jelka; Frece, JadrankaMikrobiološki i kemijski parametri ribe i školjkaša // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 13 (2018), 1-2; 44-51 (recenziran, članak, stručni)
-
73.Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, KsenijaProperties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 2; 208-217 doi:10.17113/ftb.56.02.18.5582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Vrdoljak, Marija; Mikulec, Nataša; Markov, Ksenija; Kalit, Samir; Frece, JadrankaAromatic compounds of cheese ripening in animal skin: An overview // Journal of Central European agriculture, 19 (2018), 2; 318-334 doi:10.5513/JCEA01/19.2.2154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
75.Vrdoljak, Marija; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Ljubičić Iva; Radeljević, Biljana; Frece, JadrankaInfluence of the Probiotic Cultures on Proteolysis Patterns of Croatian Cheese in Lambskin Sack // Book of Abstracts (NUTRICON) / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2018. str. 27-27 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
76.Radošević, Kristina; Čanak, Iva; Panić, Manuela; Markov, Ksenija; Cvjetko Bubalo, Marina; Frece, Jadranka; Gaurina Srček, Višnja; Radojčić Redovniković, IvanaAntimicrobial, cytotoxic and antioxidative evaluation of natural deep eutectic solvents // Environmental science and pollution research, 25 (2018), 14; 14188-14196 doi:10.1007/s11356-018-1669-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Katulić, Darja; Malenica Staver, Mladenka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Krešić, Greta; Dergestin Bačun, Lidija; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaKoličina šećera u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 20 (2018), 2; 145-149 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
78.Pavlović, Marina; Lončar, Jelena; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Zjalić, SLavenPrisutnost okratoksigenih gljivica u vinogradima Sjeverne i Srednje Dalmacije // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 268-268 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
79.Frece, JadrankaPrimjena probiotika i autohtonih starter kultura u proizvodnji i zaštiti autohtonih fermentiranih proizvoda // Stručni skup Društva inženjera i tehničara kemije i tehnologije
Požega, Hrvatska, 2018. (pozvano predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, znanstveni) -
80.Režek Jambrak, Anet; Šimunek, Marina; Evačić, Silva; Markov, Ksenija; Smoljanić, Goran; Frece, JadrankaInfluence of high power ultrasound on selected moulds, yeasts and Alicyclobacillus acidoterrestris in apple, cranberry and blueberry juice and nectar // Ultrasonics, 83 (2018), 3-17 doi:10.1016/j.ultras.2017.02.011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Mitak, Mario; Markov, KsenijaCo-occurrence of ochratoxin A and citrinin in unprocessed cereals established during a three-year investigation period // Food additives & contaminants. Part B-Surveillance, 11 (2018), 1; 20-25 doi:10.1080/19393210.2017.1389994 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
82.Mikulka, Petra; Čanak, Iva; Mohácsiné Farkas, Csilla; Frece, JadrankaInvestigation of the antimicrobial effect of black cumin seed oil using Staphylococcus aureus strains // Journal of Food Investigation, 63 (2017), 3; 1642-1645 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
83.Zjalić, Slaven; Frece, Jadranka; Pavlović, Marina; Jakopović, Željko; Markov, KsenijaProcjena rizika kontaminacije vina okratoksinom A / Markov, Ksenija ; Zjalić, Slaven ; Frece, Jadranka (ur.).
Zadar: Sveučilište u Zadru, 2017 -
84.Procjena rizika kontaminacije vina okratoksinom A / Markov, Ksenija ; Zjalić, Slaven ; Frece, Jadranka (ur.). Zadar: Sveučilište u Zadru, 2017 (Sveučilišni priručnik)
-
85.Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, KsenijaBiokonzerviranje proizvoda akvakulture // Funkcionalna hrana - sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane
Zagreb, Hrvatska, 2017. str. 5-7 (plenarno, domaća recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
86.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, KsenijaApplication of membrane filtration with the possibility of removing the LAB-AFM1 complex from milk // Archives of industrial hygiene and toxicology 68: S57
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2017. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
87.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Vahčić, NadaCo-occurrence of Fusarium mycotoxins in organically produced cereal-based products // Book of Abstracts of the 31st EFFoST International Conference
Sitges, 2017. str. 069-069 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaUtjecaj postupaka prerade na transformaciju i smanjenje koncentracije mikotoksina u određenim skupinama hrane // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 12 (2017), 1-2; 4-13 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
89.Matešić, NikolinaPreživljavanje prirodne mikrobiote izolirane iz proizvoda akvakulture u simuliranim uvjetima gastrointestinalnog trakta, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
90.Živković, MatteaOdređivanje optimalne temperature i pH vrijednosti bakterija mliječne kiseline izoliranih iz proizvoda akvakulture, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
91.Jakopović, Željko; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Barišić, Lidija; Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Markov, KsenijaFT-IR spectroscopy as a method to detected cell surface components of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria-OTA interaction // Journal of Biotechnology, volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
92.Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Frece, JadrankaApplication of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin in Biopreservation of Aquatic Food Products // Journal of Biotechnology 256:S65
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
93.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Markov, KsenijaDeoxynivalenol and zearalenone in unprocessed cereals and soybean from different cultivation regions in Croatia // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 10 (2017), 4; 268-274 doi:10.1080/19393210.2017.1345991 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja, Petrović, Danijela; Frece, Jadranka; Vahčić, Nada; Jahić, Suzana; Markov, KsenijaAnnual variations of Fusarium mycotoxins in unprocessed maize, wheat and barley from Bosnia and Herzegovina // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 1; 11-18 doi:10.17508/CJFST.2017.9.1.02 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
95.Pleadin, Jelka; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Zadravec, Manuela; Jaki, Vesna; Krupić, Igor; Vahčić, NadaMycotoxins in organic and conventional cereals and cereal products grown and marketed in Croatia // Mycotoxin research, 33 (2017), 3; 219-227 doi:10.1007/s12550-017-0280-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
96.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Pleadin, JelkaThe effect of an autochthonous starter culture, sugars and different temperatures on the fermentation of Slavonian Kulen // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 1; 67-76 doi:10.17113/ftb.55.01.17.4688 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Potočnjak, Mia; Pušić, Petra; Frece Jadranka; Abram, Maja; Janković, Tamara; Gobin, IvanaThree new Lactobacillus plantarum strains in the probiotic toolbox against gut pathogen Salmonella enterica serotype Typhimurium // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 1; 48-54 doi:10.17113/ftb.55.01.17.4693 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
98.Frece, Jadranka; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, JuricaFormulacija, postupak dobivanja i upotreba marinade od gorke naranče s Lactobacillus plantarum O1 za konzerviranje ribe i plodova mora
Hrvatski patentni glasnik 13 (2017) -
99.Markov, Ksenija; Frece, JadrankaSigurnost hrane: mikrobiološki/infektološki aspekti // Prehrana u općoj i kliničkoj pedijatriji / Kolaček, Sanja ; Hojsak, Iva ; Niseteo, Tena (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2016. str. 113-121 -
100.Gavrilović, Ana; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, JuricaDevelopment and Evaluation of Marinade on the Basis of Bitter Orange with Lactobacillus plantarum O1 for Bio-preservation and Flavouring of Sea Food // 46th WEFTA CONFERENCE PROCEEDINGS / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 47-50 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)