Pregled po CROSBI profilu: Greta Krešić (CROSBI Profil: 16867, MBZ: 226703)
Pronađeno 171 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Zrnčić, Snježana; Tibaldi, Emilio; Galeotti, Marco; Comi, Giuseppe; Iacumin, Lucilla; Vahčić, Nada; Pleadin, Jelka; Krešić, GretaKarakterizacija svojstava svježe morske ribe iz uzgoja. Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2021 (prirucnik)
-
2.Krešić, GretaTrendovi u prehrani. Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2012 (monografija)
-
1.Karakterizacija svojstava svježe morske ribe iz uzgoja / Zrnčić, Snježana (ur.). Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2021 (prirucnik)
-
1.Mrduljaš, Nikolina; Krešić, Greta; Bilušić, TeaPolyphenols- food sources and health benefits // Functional Food - Improve Health through Adequate Food / Chavarri Hueda, Maria (ur.).
Rijeka: IntechOpen, 2017. str. 23-41 -
2.Krešić, Greta; Obrovac Glišić, MajaPrehrambene navike i okolišna podloga debljine // Debljina-klinički pristup / Štimac, Davor (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko društvo za debljinu, 2017. str. 91-110 -
3.Krešić, GretaPrehrana tijekom dojenja // 100 (i pokoja više) crtica iz znanosti o prehrani / Zvonimir Šatalić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2013. str. 107-108 -
4.Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Rimac Brnčić, Suzana; Krešić, GretaProcesi konzerviranja hrane-Novi postupci // Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci / Herceg, Zoran (ur.).
Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2009. str. 1-147 -
1.Krešić, Greta; Dujmić, Elena; Lončarić, Dina; Zrnčić, Snježana; Liović, Nikolina; Pleadin, JelkaProfiling of Croatian consumers based on their intention to consume farmed fish // Foods, 11 (2022), 14; 2158, 21 doi:10.3390/foods11142158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Krešić, Greta; Dujmić, Elena; Lončarić, Dina; Zrnčić, Snježana; Liović, Nikolina; Pleadin, JelkaFish consumption: Influence of knowledge, product information, and satisfaction with product attributes // Nutrients, 14 (2022), 2691, 18 doi:10.3390/ nu14132691 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Liović, Nikolina; Čikeš-Čulić, Vedrana; Fredotović, Željana; Krešić, Greta; Bilušić, TeaThe effect of processing techniques on the antiproliferative activity of blueberry phenolics before and after in vitro digestion // Journal of food processing and preservation, 46 (2022), 1; e16140, 9 doi:10.1111/jfpp.16140 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Milićević, Dragan; Krešić, Greta; Vranić, Danijela; Lešić, Tina; Nedeljković-Trailović, Jelena; Janković, Saša; Pleadin, JelkaCharacterization and nutritional assessment of traditional dairy products from the Zlatibor region, Republic of Serbia // Veterinarska stanica, 53 (2022), 1; 17-32 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Kenđel Jovanović, Gordana; Krešić, Greta; Pavičić Žeželj, SandraDietary vitamin D intake among university students and their habits concerning daily sunlight exposure – a cross-sectional study // Medicina Fluminensis, 57 (2021), 4; 396-406 doi:10.21860/medflum2021_264896 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Vujačić, Vesna; Milićević, Dragan; Buneta, Anamarija; Šušnić, Saša; Lukanić, Ingrid; Krešić, GretaComparison of chemical composition and fatty acid profile of traditional meat products from Croatia and Montenegro // Journal of food quality, 2021 (2021), 1-10 doi:10.1155/2021/5586436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Lončarić, Dina; Dujmić, Elena; Krešić, GretaAssessment of the intention to consume farmed fish using the theory of planned behaviour – scale validation // Zbornik Veleučilišta u Rijeci / Journal of the Polytechnic of Rijeka, 9 (2021), 1; 1-17 doi:10.31784/zvr.9.1.1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Liović, Nikolina; Bratanić, Andre; Zorić, Zoran; Pedisić, Sandra; Režek Jambrak, Anet; Krešić, Greta; Bilušić, TeaThe effect of freeze-drying, pasteurisation and high-intensity ultrasound on gastrointestinal stability and antioxidant activity of blueberry phenolics // International Journal of food science & technology, 56 (2021), 4; 1996-2008 doi:10.1111/ijfs.14831 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Krešić, Greta; Dujmić, Elena; Lončarić, Dina; Buneta Anamarija; Liović, Nikolina; Zrnčić, Snježana; Pleadin, JelkaFactors affecting consumers´ preferences for products from aquaculture // Croatian journal of food science and technology, 12 (2020), 2; 287-295 doi:10.17508/CJFST.2020.12.2.17 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Krešić, Greta; Bogdanović, Tanja; Malenica, Mladenka; Kos, Ivica; Sinčić Pulić, Blanka; Petričević, Sandra; Kušec, Goran; Vahčić, NadaQuality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages // Italian journal of food sciences, 32 (2020), 605-621 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Krešić, Greta; Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Lešić, Tina; Džafić, Natalija; Zrnčić, Snježana; Vulić, Ana; Bogdanović, Tanja; Oraić, Dražen; Vahčić, NadaSeasonal and geographical variations of chemical composition and fatty acid profile of Mediterranean mussels // Journal of food and nutrition research, 59 (2020), 2; 163-173 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Krešić, Greta; Pleadin, JelkaPrirodne i industrijske trans masne kiseline – pojavnost i utjecaj na ljudsko zdravlje // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 22 (2020), 1; 56-67 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Zrnčić, Snježana; Lešić, Tina; Koprivnjak, Olivera; Vulić, Ana; Džafić, Natalija; Oraić, Dražen; Krešić, GretaVariations in nutritive composition of three shellfish species // Italian journal of food sciences, 31 (2019), 4; 716-730 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Pavičić Žeželj, Sandra; Dragaš Zubalj Nataša; Fantina, Daria; Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, GordanaPripadnost mediteranskoj prehrani studenata riječkog sveučilišta // Paediatria Croatica, 63 (2019), 24-31 doi:dx..org/10.13112/PC.2019.5 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Krešić, Greta; Liović, Nikolina; Pleadin, JelkaEffects of menu labelling on students′ food choice: a preliminary study // British food journal, 121 (2019), 2; 479-491 doi:10.1108/BFJ-03-2018-0188 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Pavičić Žeželj, Sandra; Kenđel Jovanović, Gordana; Krešić, GretaThe association between the mediterranean diet and high physical activity among the working population in Croatia // MEDYCYNA PRACY, 70 (2019), 2; 169-176 doi:10.13075/mp.5893.00773 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Liović, Nikolina; Bošković, Perica; Drvenica, Ivana; Režek Jambrak, Anet; Dropulić, Ana Marija; Krešić, Greta; Nedović, Viktor; Zorić, Zoran; Pedisić, Sandra; Bilušić, TeaPhenolic extracts from vaccinium corymbosum l. loaded in microemulsions and liposomes as enhancers of olive oil oxidative stability // Polish journal of food and nutrition sciences, 69 (2019), 1; 23-33 doi:10.31883/pjfns-2019-0003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Ferk, Karla; Grujić, Matko; Krešić, GretaShifting modern dietary patterns towards sustainable diets: challenges and perspectives // Croatian journal of food science and technology, 10 (2018), 2; 261-269 doi:10.17508/CJFST.2018.10.2.12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Krešić, Greta; Pleadin, Jelka; Liović, Nikolina; Kučan, Petra; Vujačić, Vesna; Šušnić, SašaGender - specific differences in perception of menu labelling, witnessed among Hospitality Management students // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 13 (2018), 1-2; 4-11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Pavičić Žeželj, Sandra; Tomljanović, Ana; Kenđel Jovanović Gordana; Krešić, Greta; Peloza Cvijanović, Olga; Dragaš-Zubalj, Nataša; Pavlinić Prokurica, IvaPrevalence, knowledge and attitudes concerning dietary supplements among a student population in Croatia // International journal of environmental research and public health, 15 (2018), 6; 1058-1066 doi:10.3390/ijerph15061058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Pleadin, Jelka; Liović Nikolina; Plepel KatarinaParental adherence to Mediterranean diet is associated with their adolescents´ cereals intake // Croatian journal of food science and technology, 10 (2018), (1); 81-88 doi:10.17508/CJFST.20018.10.1.15 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Giacometti, Jasminka; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag; Gabrić, Domagoj; Bilušić, Tea; Krešić, Greta; Stulić, Višnja; Barba, Francisco J.; Chemat, Farid; Barbosa- Cánovas, Gustavo; Režek Jambrak, AnetExtraction of bioactive compounds and essential oils from mediterranean herbs by conventional and green innovative techniques: A review // Food research international, 113 (2018), 245-262 doi:.org/10.1016/j.foodres.2018.06.036 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Lešić, Tina; Krešić, Greta; Cvetnić, Luka; Petrović, Marinko; Pleadin, JelkaThe influence of hen age on fatty acid composition of commercial eggs // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 2; 158-167 doi:10.17508/CJFST.2017.9.2.12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Lešić, Tina; Kolarić Kravar, Sanja; Krešić, Greta; Pleadin, JelkaNutritivna kvaliteta masti industrijskih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 6; 496-503 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Lešić, Tina; Jurković, Martina; Sokolić, Darja; Gross- Bošković, Andrea; Branežec, Katarina; Pleadin, JelkaConsumption of canned oily fish as a source of fatty acids // Rivista italiana delle sostanze grasse, 94 (2017), 239-249 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Poljanec, Ivna; Vahčić, Nada; Krešić, Greta; Kolarić Kravar, Sanja; Kudumija, Nina; Pleadin, JelkaAlergeni u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 5; 420-427 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Krešić, Greta; Vulić, Ana; Bogdanović, Tanja; Zadravec, Manuela; Vahčić, NadaKemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 4; 309-316 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Krešić, Greta; Barić, Renata; Bogdanović, Tanja; Oraić, Dražen; Vulić, Ana; Legac, Ana; Zrnčić, SnježanaNutritional quality of different fish species farmed in the Adriatic Sea // Italian journal of food sciences, 29 (2017), 3; 537-549 doi:10.14674/IJFS-706 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Lešić, Tina; Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Kovačević, Dragan; Gross-Bošković, Andrea; Sokolić Darja; Jurković, Martina; Pleadin, JelkaEstimation of dietary fat intake via the consumption of traditional meat products // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 3-4; 138-144 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mrduljaš, NikolinaInadequate water intake of brestfeeding women // Progress in Nutrition, 18 (2016), 266-275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Petrović, Marinko; Kolarić Kravar, Sanja; Kovačević, DraganSadržaj kolesterola u domaćim i industrijskim kobasicama // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 54-60 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Markov, Ksenija; Vrdoljak, Marija; Frece, JadrankaChemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack // Journal of food composition and analysis, 46 (2016), 70-77 doi:10.1016/j.jfca.2015.11.007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Krešić, Greta; Mrduljaš, NikolinaThe relationship between knowledge and use of nutrition information on food package // Acta alimentaria, 45 (2016), 1; 36-44 doi:10.1556/AAlim.2015.0014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Krešić, Greta; Nosić, MArioPlava riba- prednosti ali i neki rizici konzumiranja // Hrana u zdravlju i bolesti, 4 (2015), 16-27 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
35.Pleadin, Jelka; Koprivnjak, Olivera; Krešić, Greta; Gross- Bošković, Andrea; Buzjak Služek, Vlatka; Tomljanović, Ana; Kovačević, DraganDnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 6; 534-540 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Krešić, Greta; Bogdanović, Tanja; Lešić, Tina; Raspović, Ivana; Kovačević, DraganSezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 5; 428-434 (recenziran, članak, znanstveni)
-
37.Petrović, Marinko; Krešić, Greta; Zrnčić, Snježana; Oraić, Dražen; Džafić, Natalija; Pleadin, JelkaInfluence of season and farming location on the quality parameters of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata) // Italian journal of food sciences, 27 (2015), 2; 151-159 doi:10.14674/1120-1770%2Fijfs.v181 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Barbir, Tina; Petrović, Marinko; Milinović, Ines; Kovačević, DraganPromjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 6; 487-492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Dujmović, Mihela; Krešić, Greta; Mandić, Milena; Kenjerić, Daniela; Cvijanović, OlgaChanges in Dietary Intake and Body Weight in Lactating and Non-Lactating Women : Prospective Study in Northern Coastal Croatia // Collegium antropologicum, 38 (2014), 1; 179-187 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, IvančicaDietary and breast milk trans fatty acids seen in Croatian breastfeeding women from Adriatic region // Journal of food and nutrition research, 52 (2013), 3; 156-163 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Mrduljaš, NikolinaMajčino mlijeko: sastav masnih kiselina i prehrana dojilja // Mljekarstvo, 63 (2013), 3; 158-171 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
42.Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, IvančicaRelationship between Mediterranean diet and breast milk fatty acid profile : a study in breastfeeding women in Croatia // Dairy Science & Technology, 93 (2013), 3; 287-301 doi:10.1007/s13594-013-0125-6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena L.; Redžić, DinkaDietary intake of Croatian lactating women // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 46-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
44.Kenđel Jovanović, Gordana; Krešić, Greta; Pavičić Žeželj, Sandra; Mićović, Vladimir; Štefanac Nadarević, VesnaCancer and Cardiovascular Diseases Nutrition Knowledge and Dietary Intake of Medical Students // Collegium Antropologicum, 35 (2011), 3; 765-774 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.G. Krešić, V. Lelas, A. Režek Jambrak, Z. HercegPrimjena visokog tlaka u postupcima obrade hrane // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 60 (2011), (1); 11-19 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Krešić, Greta; Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Herceg, ZoranInfluence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems // Mljekarstvo, 61 (2011), (1); 64-78 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Herceg, Zoran; Batur, Verica; Grčić, IrisRheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder // Mljekarstvo, 61 (2011), (1); 79-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Krešić, Greta; Sučić, MarkoOrganic food in Croatia: production principles and outlook // Tourism and hospitality management, 16 (2010), 1; 63-74 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, AnetConsumers’ behaviour and motives for choice of dairy beverages in kvarner region : a pilot study // Mljekarstvo, 60 (2010), 1; 50-58 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
50.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Lelas, Vesna; Krešić, GretaUltrasonic effect on physicochemical and functional properties of α -lactalbumin // LWT- Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie- Food Science and Technology, 43 (2010), 254-262 doi:10.1016/j.lwt.2009.09.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Cvijanović, Olga; Ivezić, GoranThe effect of nutrition knowledge on dietary intake among Croatian university students // Collegium antropologicum, 33 (2009), 4; 1047-1056 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Mason, Timothy J.; Krešić, Greta; Badanjak, MarijaPhysical properties of ultrasound treated soy proteins // Journal of food engineering, 93 (2009), 386-393 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Krešić, Greta; Šimundić, Borislav; Mandić, Milena L.; Kenđel, Gordana; Pavičić Žeželj, SandraDaily menus can result in suboptimal nutrient intakes, especially calcium, of adolescents living in dormitories // Nutrition Research, 28 (2008), 3; 156-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Rimac Brnčić, SuzanaInfluences of novel food processing technologies on the rheological and thermophysical properties of whey proteins // Journal of Food Engineering, 87 (2008), 1; 64-73 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Herceg, Zoran; Režek, Anet; Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Franetović, MilaEffect of carbohydrates on the emulsifying, foaming and freezing properties of whey protein suspensions // Journal of Food Engineering, 79 (2007), 1; 279-286 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Herceg, Zoran; Režek, AnetEffects of high pressure on functionality of whey protein concentrate and whey protein isolate // Lait, 86 (2006), 4; 303-315 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Herceg, Zoran; Krešić, Greta; Bačić, Marija; Juraga, EditaReološka i termofizička svojstva modelnih sustava karagenana i β - laktoglobulina tretiranih visokim hidrostatskim tlakom // Mljekarstvo, 56 (2006), 1; 67-81 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
58.Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Krešić, GretaInfluence of tribomechanical micronization on the physical and functional properties of whey proteins // International Journal of Dairy Technology, 58 (2005), 4; 225-232 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Herceg, ZoranPossibility of nutritional enrichment of whipped dairy products with whey proteins treated with high pressure // Mljekarstvo, 55 (2005), 2; 83-99 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
60.Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Šimundić, BorislavThe effects of processing on the nutritional composition and quality evaluation of candied celeriac // Sadhana - Academy Proceedings in Engineering Sciences, 29 (2004), Part 1; 1-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
61.Šimundić, Borislav; Krešić, Greta; Živković, Alenka; Međugorac, BrankaPesticide residues in fruits and vegetables from Croatian market // Acta Alimentaria, 33 (2004), 3; 275-284 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Krešić, Greta; Colić Barić, Irena; Šimundić, BorislavZastupljenost mlijeka i mliječnih proizvoda u dnevnoj hotelskoj ponudi // Mljekarstvo, 52 (2002), 2; 125-135 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kos, Ivica; Krešić, Greta; Kudumija, Nina; Dergestin Bačun, Lidija; Vulić, Ana; Dujić, Tomislav; Vahčić, NadaSukladnost fizikalno-kemijskih svojstava sa specifikacijama zaštićenih hrvatskih autohtonih mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 4; 336-344 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
2.Ljutić, Daniel; Malenica, Mladenka; Krešić, Greta; Lešić, Tina; Kolarić Kravar, Sanja; Dergestin Bačun, Lidija; Pleadin, JelkaKvaliteta mljevenog mesa s područja grada Zagreba // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 6; 586-593 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
3.Krešić, Greta; Vulić, Ana; Dergestin Bačun, Lidija; Lešić, Tina; Želježić, Darko; Pleadin, JelkaNutritive composition and lipid quality indices of commercially available filleted fish // Hrana u zdravlju i bolesti, 8 (2019), 1; 67-73 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
4.Katulić, Darja; Malenica Staver, Mladenka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Krešić, Greta; Dergestin Bačun, Lidija; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaKoličina šećera u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 20 (2018), 2; 145-149 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
1.Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Klobučar Majanović, Sanja; Mrakovčić Šutić, Ines; Krešić, GretaAnti-inflammatory dietary intervention improved metabolic profile and body composition of obese adults // Proceedings of the nutrition society, 79 (2020), OCE2; E401-E401 doi:10.1017/S0029665120003493 (međunarodna recenzija, sažetak, ostalo)
-
1.Krešić, Greta; Dujmić, Elena; Lončarić, Dina; Zrnčić, Snježana; Liović, Nikolina; Pleadin, JelkaDeterminants of white and fatty fish consumption by Croatian and Italian consumers // British food journal (2023) doi:10.1108/BFJ-01-2022-0088 (međunarodna recenzija, online first)
-
1.Krešić, Greta; Dujmić, Elena; Lončarić, Dina; Pleadin, Jelka; Buneta, Anamarija; Liović, NikolinaBeliefs about wild and farmed fish among catering customers // Proceedings of the 13th International Scientific and Professional Conference With food to health / Jozinović, Antun (ur.).
Osijek : Tuzla, 2022. str. 39-51 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Oraić, Dražen; Zupičić, Ivana Giovanna; Zrnčić, SnježanaKvaliteta lubina i komarče uzgojenih na području Jadrana // Zbornik radova znanstveno-stručnog skupa s međunarodnim sudjelovanjem Veterinarski dani 2021.
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2021. str. 391-400 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Krešić, Greta; Cvijanović, OlgaMediterranean Diet In Relation To Body Mass Index And Waist-To-Hip Ratio Among Sedentary Group Of Croatian Workers From Mediterranean Region // 8.th International Congress of Food Technologist, Biotechnologists and Nutritionists. / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb, 2014. str. 166-173 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Krešić, Greta; Mrduljaš, Nikolina; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Štiglić, PetraIs nutrition label used as a weight control behaviour? // 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 179-184 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Horvat, AnamarijaDaily intake of cereals among adolescents and reasons why they choose cereals // Proceedings of the 5th International Congress Flour - Bread 2009 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology J. J. Strossmayer University, 2009. str. 492-502 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Krešić, GretaEffect of ultrasound treatment on particle size distribution and protein composition of soy protein isolate & concentrate suspensions // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / prof.dr.sc. Duška Ćurić (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 303-310 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Magdić, InesThe association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population // Proceedings of 4th international congress FLOUR-BREAD '07, 6th Croatian congress of cereal technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J. J. Strossmayer University of Osijek, Department of Cereal Processing Technologies, 2008. str. 372-380 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Krešić, Greta; Colić Barić, Irena; Šimundić, BorislavFulfillment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer // Proceedings of International Congress Flour-Bread ‘ ; 03 / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Osijek, 2004. str. 256-265 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Šimundić, Borislav; Krešić, GretaNutriciona valorizacija namirnica kontinentalnog dijela Republike Hrvatske // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 91-102 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Krešić, Greta; Dragović-Uzelac, Verica; Saftić, Marta; Blažević, NikolaCEREAL BAKERY PRODUCTS ENRICHED WITH BIOFLAVONOIDS- NEW POSSIBILITIES OF FUNCTIONAL FOOD // Proceedings of 3 rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2001. str. 111-121 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Šimundić, BorislavInfluence of some technological parameters on the quality of candied celery // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2001. str. 141-147 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Šimundić, Borislav; Krešić, Greta; Hegedušić, VesnaRegionalna prehrana u funkciji zdravstvenog turizma // Zdravstveni turizam za 21. stoljeće
Opatija, Hrvatska, 2000. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Šimundić, Borislav; Krešić, Greta; Živković, Alenka; Medjugorec, BrankaFood contamination and global ecology // Proceedings of the 15th Biennial International Congress Hotel 2000, Tourism and Hospitality Management : Trends and Challenges for the Future / Perić, Jože (ur.).
Opatija: Faculty of Torism and Hospitality Management, 2000. str. 297-309 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Šimundić, Borislav; Krešić, GretaEkološki proizvedena hrana čimbenik obogaćivanja turističke ponude // ECONOMICS AND ECOLOGY IN FUNCTION OF TOURISM DEVELOPMENT / Novacka, Ludmila ; Ivanović, Zoran (ur.).
Opatija: Faculty for Tourism and Hospitality Management, 1999. str. 405-410 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Šimundić, Borislav; Krešić, GretaMEDITERANSKA PREHRANA U FUNKCIJI POVEĆANE TURISTIČKE POTROŠNJE // MENEDŽMENT U FUNKCIJI POEĆANJA TURISTIČKE POTROŠNJE / RADIŠIĆ, FRANJO (ur.).
Opatija: VOLOŠĆANSKO GRAFIČKO PODUZEĆE, OPATIJA - VOLOSKO, 1988. str. 281-288 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Krešić, GretaPružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude // Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. str. 17-23 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Oraić, Dražen; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Zrnčić, SnježanaNutritivna kvaliteta morske ribe uzgojene u Jadranskom moru // Zbornik sažetaka radova XIV. međunarodne konferencije o akvakulturi / Filić, Želimir (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2023. str. 78-79 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Krešić, Greta; Dujmić, Elena; Lončarić, Dina; Pleadin, Jelka; Buneta Anamarija; Liović, NikolinaBeliefs about wild and farmed fish among catering customers // 13.International scientific and professional conference With food to health / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Faculty of Food Technology Osijek ; Faculty of Technology Tuzla, 2021. str. 21-21 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Krešić, Greta; Liović, Nikolina; Buneta, Anamarija; Lončarić, Dina; Čuić Tanković, AnaBeliefs and motivation factors for buying fish among Croatian restaurant chefs – a pilot study // 12th Nordic Nutrition Conference
Helsinki, Finska, 2020. str. 80-80 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Zrnčić, Snježana; Krešić, GretaFatty acids profile and lipid quality indices of sea bass (Dicentrarchus labrax) and sea bream (Sparus aurata) sampled along the Adriatic coast // 12 th Nordic Nutrition Conference
Helsinki, Finska, 2020. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Liović, Nikolina; Bilušić, Tea; Režek Jambrak, Anet; Krešić, Greta; Markić, JoškoStability of blueberry polyphenols subjected to in vitro digestion with human gastrointestinal enzymes // 13th European Nutrition Conference, FENS 2019, 15–18 October 2019, Malnutrition in an Obese World: European Perspectives. Proceedings of the Nutrition Society. 2020 ; 79(oce2) 2019, 1... English Français
Dublin, Irska, 2020. str. E240-E240 doi:10.1017/S0029665120001883 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
6.Liović, Nikolina; Krešić, Greta; Dragović- Uzelac, Verica; Zorić, Zoran; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Bilušić, TeaGastrointestinalna stabilnost fenolnih spojeva svježe i liofilizirane borovnice (V. corymbosum L.) // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku i Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 159-159 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
7.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Bogdanović, Tanja; Malenica Staver, Mladenka; Kos, Ivica; Sinčić Puljić, Blanka; Vahčić, NadaNutritive and sensorial quality of Istrian and Slavonian dry-fermented sausages // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, J. ; Šubarić, D. ; Jašić, M. (ur.).
Osijek : Tuzla, 2019. str. 136-136 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Pavičić Žeželj, Sandra; Kenđel Jovanović, Gordana; Cvijanović Peloza, Olga; Krešić, Greta; Dragaš Zubalj, NatašaPrevalencija i razlozi korištenja dodataka prehrani studenata riječkog sveučilišta // 4. Hrvatski epidemiološki kongres / Tešić, V. ; Jurčević Savičević, A. (ur.).
Zagreb, 2019. str. 55-55 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
9.Pavičić Žeželj, Sandra; Kenđel Jovanović, Gordana; Krešić, Greta; Gavrić, JozefinaChildren and their parents dietary habits and their satisfaction with diet in kindergartens of Primorsko-goranska County // Book of abstracts of the 9th International congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 142-142 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Krešić, GretaThe associations between diet inflammatory potential and the nutritional status of the women // Book of abstracts of the 9th International congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 61-61 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Jelavić Šako, Anđela; Kenđel Jovanović, Gordana; Đurica, Vanja; Pavičić Žeželj, Sandra; Krešić, GretaKvaliteta prehrane bolničkih medicinskih sestara // 11.međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko- tehnološki fakultet Svaučilišta u Splitu ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku ; Tehnloški fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 14-14 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
12.Krešić, Greta; Dinić, Tanja; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Kvrgić, Kristina; Pleadin, JelkaNutritive composition and health benefits of filleted fish // Knjiga sažetaka s 11.međunarodnog znanstveno- stručnog skupa Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko- tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 16-16 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Zrnčić, Snježana; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Džafić, Natalija; Oraić, Dražen; Krešić, GretaVariations in fatty acid composition of the European flat oyster (Ostrea edulis) from the Adriatic Sea // Book of abstracts 9th International congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Kovačević Ganić, Karin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 167-167 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Pleadin, Jelka; Kvrgić, Kristina; Vahčić, Nada; Zrnčić, Snježana; Vulić, Ana; Lešić, Tina; Džafić, Natalija; Oraić, Dražen; Krešić, GretaImpact of locality on fatty acids composition of the mediterranean mussel (Mytilus galloprovincialis) // Book of Abstracts International conference 17th Ružička days "Today science - tomorrow industry" / Tomas, S ; Ačkar, Đ. (ur.).
Osijek, 2018. str. 89-89 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Krešić, GretaNutrition knowledge about milk and milk products affects better dairy products consumption according to recommendations // Book of abstracts of the 5th International Congress of Nutritionists / Hrvatski akademski centar primjenjenog nutricionizma (ur.).
Zagreb: Hrvatski akademski centar primjenjenog nutricionizma, 2017. str. 161-161 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Liović, Nikolina; Bošković, Perica; Dropulić, Ana Marija; Krešić, Greta; Bilušić TeaAPPLICATION OF EMULSION SYSTEMS TO ENHANCE THE BIOLOGICAL POTENTIAL OF POLYPHENOLS // 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla, 2017. str. 135-135 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
17.Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Pleadin, Jelka; Liović, Nikolina; Plepel, KatarinaParental adherence to Mediterranean diet is associated with their adolescents’ cereals intake // 9th International congress "Flour-bread ´17" / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek ; Faculty of Food Technology, 2017. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Vulić, Ana; Krešić, GretaMasnokiselinski sastav trajnih i polutrajnih kobasica na hrvatskom tržištu // Knjiga sažetaka s 10. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa "Hranom do zdravlja" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2017. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Bošković, Perica; Mrduljaš, Nikolina; Režek, Jambrak, Anet; Drvenica, Ivana; Krešić, Greta; Belužić, Robert; Bugarski, Branko; Bilušić, TeaEnhancement of the olive oil oxidative stability by phenolics extracts from cultivated blueberry in microemulsions and in liposomes // Journal of Biotechnology / Christoph W. Sensen (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 72-72 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Barić, Renata; Bogdanović, Tanja; Oraić, Dražen; Legac, Ana; Zrnčić, SnježanaComparison of fatty acids composition of three commercial fish species farmed in the Adriatic Sea // Conference Proceedings of 19th World Academy of Science, Engineering and Technology
Lisabon, 2017. str. 713-713 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Krešić, Greta; Mrduljaš, Nikolina; Gazibara, Dragan; Pleadin, Jelka; Medak, Marcel; Šušnić, SašaImplementacija nutritivno uravnoteženih obroka za očuvanje zdravlja srca u objekt zdravstvenog turizma // 9. Međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja
Osijek, 2016. str. 48-48 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Kolarić Kravar, Sanja; Lešić, Tina; Vahčić, NadaAlergeni gluten i soja u mesnim proizvodima sa hrvatskog tržišta // Knjiga sažetaka s 9. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja
Osijek, 2016. str. 54-54 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Deže, Ivana; Krešić, Greta; Deže, JadrankaImplementacija HACCP sustava u proizvodnji Krčkog pršuta // 5. Zbornik sažetaka - Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane / Kralik, Gordana (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015. str. 71-72 (poster, sažetak, ostalo) -
24.Kresic, Greta; Mrduljaš, Nikolina; Dujmovic, MihelaWater intake from beverages among Croatian breastfeeding women // Abstracts of the 12th European Nutrition Conference (FENS) ; u Annals of Nutrition & Metabolism 67 / Heiner Boeing, Helmut Oberritter, Hannelore Daniel (ur.).
Berlin, Njemačka: KARGER, 2015. str. 113-113 doi:10.1159/000440895 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Krešić, GretaPostpartum weight retention as a risk factor for the development of midlife obesity // Euro Weight Loss Global Summit & Medicare Expo
Frankfurt: Omics International, 2015. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Gadanec, Martina; Šušnić, Saša; Mrduljaš, Nikolina; Krešić, GretaFeatures and characteristics of IFS Food standard implementation in the milling industry // 7th International Congress Flour-Bread ´13 / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 16-18 (poster, sažetak, znanstveni) -
27.Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica; Mrduljaš, NikolinaLong-chain polyunsaturated fatty acids in the diet and milk of Croatian mothers at three months postpartum // Abstracts of the 20th International Congress on Nutrition (IUNS) = Nutrimenthe International Conference ; u: Annals of Nutrition & Metabolism 63 (2013) (S1) / Gil, A (ur.).
Granada: IUNS, FENS, 2013. str. 228-228 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Krešić, Greta; Cvijanović, OlgaAssociation of dietary habits and dietary fats to obesity and blood lipid profile in women of Primorsko-Goranska County // 7th International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Krešić, Greta; Dujmović, Mihela; Mandić, Milena; Delaš, Ivančica; Kenjerić, DanielaChanges in maternal dietary intake and fatty acid composition of breast milk during six months of lactation // 7th International Congress of Food Technologist, Biotechnologist and Nutritionists : book of abstracts / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Societ, 2011. str. 49-49 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Krešić, Greta; Dujmović, MihelaWeight retention during six months postpartum in a group of Croatian lactating women // Abstracts of the 11th European Nutrition Conference (FENS) ; u: Annals of Nutrition & Metabolism 58 (2011) (S3) / Marcos, S. ; Martinez, A. ; Gil, A ; , Farre, R. ; Lairon, D. (ur.).
Madrid: International Union of Nutritional Sciences ; Federation of European Nutrition Societies, 2011. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Kenđel Jovanović, Gordana; Krešić, Greta; Pavičić Žeželj, Sandra.Fruits and vegetables consumption among normal weight, overweight and obese Croatian schoolchildren // 5th Central European Congress on Food
Bratislava, Slovačka, 2010. str. 142-142 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Kenđel Jovanović, Gordana; Krešić, Greta; Pavičić Žeželj, SandraDo Croatian university students from North- Mediterranean area adhere to the Mediterranean dietary pattern? // International Conference on Diet and Activity Methods
Sjedinjene Američke Države, 2009. str. 252-252 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Kenđel, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Krešić, Greta; Međugorac, BrankaBeverage consumption, physical activity and smoking habits in relation to body mass index among university students in Primorsko-goranska County, Croatia // Book of Abstracts - The 2008 Joint Central European Congress ; 4th Central European Congress on Food ; 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionsts / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Krešić, Greta; Lelas, VesnaEffects of carboxymethylcellulose addition on some functional properties of high pressurized β -lactoglobulin // Food-New Options for the Industry
Lisabon: Portugal, 2007. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
35.Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Magdić, InesThe association among foods eaten for breakfast, daily energy and cereals intake in the student population // Abstract book FLOUR - BREAD `07 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, J.J. Strossmayer University of Osijek, Department of Cereal Processing Technologies, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Krešić, Greta; Kenđel, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Šimundić, BorislavRelationship between dieting practices, body mass index and consumption of fruit and vegetables in a group of Croatian university students // International conference, the role of fruits and vegetables in the fight against obesity / Kyprianou, Markos (ur.).
Brisel, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek, AnetInfluence of Hydrocolloids Addition and High Pressure Treatment on the Rheological Properties of Whey Protein Model Solutions // 2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologies, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Karlović (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek, AnetInfluence of hydrocolloids addition and high pressure treatments on the rheological properties of whey protein model solutions // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb: Prehrambenobio tehnološki fakultet, 2004. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Krešić, Greta; Colić-Barić, Irena, Šimundić, BorislavFulfilment of nutritional needs and dietary habits of elderly tourists through hotel breakfast offer // International Congress FLOUR-BREAD 03 / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Faculty of Food Techology, University J.J. Strossmayer in Osijek, 2003. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Šimundić, BorislavThe effect of pre-treatment duration on the chemical composition of candied celeriac // Technology-Food-Nutrition-Health / Raspor, Peter ; Hočevar, Ivica (ur.).
Ljubljana: Biotechnical faculty, Department of Food Science and Technology : Slovenian Nutrition Society, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Liović, Nikolina; Krešić, Greta; Režek Jambrak, Anet; Dragović-Uzelac, Verica; Burčul, Franko; Bilušić, TeaImproving nutritional quality of cultivated blueberry by enhancing phenolic recovery // 32nd EFFoST International Conference
Nantes, Francuska, 2018. P2.098, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Ferk, Karla; Grujić, Matko; Krešić, GretaODRŽIVOST KONZUMACIJE HRANE U HRVATSKOJ PROCJENJENA VODENIM OTISKOM // 11th International Scientific and Professional Conference „With food to health“ = 11. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko- tehnološki fakultet Svaučilišta u Splitu ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Osijeku ; Tehnloški fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 15-15 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Dujmović, MihelaPrehrana dojilja i sastav masnih kiselina majčinog mlijeka, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
2.Krešić, GretaUtjecaj visokog tlaka na funkcionalna svojstva proteina sirutke, 2005., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Kolarić, AdrijanaEkološki proizvedena hrana u Hrvatskoj s osvrtom na projekt: Put tradicionalne hrane u Varaždinskoj županiji Ekološki proizvedena hrana u Hrvatskoj s osvrtom na projekt: Put tradicionalne hrane u Varaždinskoj županiji, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija
-
2.Vidić, MonikaProizvodnja vina i vinski turizam Istre, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija
-
3.Štiglić, PetraImplementacija HACCP sustava u odjelu hrane i pića hotela Adriatic Opatija, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija
-
4.Dušanić, KasandraMaslinovo ulje: proizvodnja i turistička valorizacija, 2013., diplomski rad, diplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija
-
5.Jandrić, PaulaIstarski pršut kao tradicionalni suhomesnati proizvod, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
-
6.Ribarić, JasenkaObroci bogati bjelančevinama u prehrani sportaša, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
-
7.Popović, LukaMogućnosti korištenja hrane bogate antioksidansima u formiranju ugostiteljske ponude, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
-
8.Redžić, DinkaSpecifični oblici ugostiteljske ponude namijenjeni trudnicama i dojiljama, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
-
9.Asaj, SuziUgostiteljska ponuda za trudnice koje prakticiraju vegetarijanstvo, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Opatija
-
10.Jozinović, PaulinaPonuda hrane u okviru wellness programa, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija
-
11.Jurcan DianaPrimjena modela mediteranske prehrane na primjeru ponude Riviera d.d. Poreč, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
12.Tena ZubovićMogućnosti primjene funkcionalne hrane u ugostiteljstvu, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
13.Roberta GržetićOblikovanje ugostiteljske ponude prilagođene trudnicama na primjeru hotela Kempinski Adriatic, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
14.Slađana KolarevićEkološka hrana u okviru koncepta održivog razvoja, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
15.Jozinović PaulinaUgostiteljska ponuda namijenjena tenisačima, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
16.Kosić MartaNutritivni značaj ribe i ribljih prerađevina, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
17.Mikolčević ZvonimirPonuda hrane za sportaše na primjeru fitness centra Vita, 2010., diplomski rad, diplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
18.Žanić VedranaProizvodnja vina i vinski turizam Slavonije, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
19.Glavaš KatarinaFunkcionalna hrana na tržištu Republike Hrvatske, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
20.Belina BrankicaPonuda hrane temeljena na načelima makrobiotike, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
21.Horvat, AnamarijaPosebni oblici prehrane u ponudi hotela- osvrt na prehrambene navike i potrebe djece kao klijenata, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
22.Kalčić, IvanaMedietaranska prehrana kao trend u ugostiteljstvu, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
23.Marketanović, HanaČimbenici odabira hrane među studentskom populacijom, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
24.Marketanović, IvonaPosebni oblici ponude hrane namijenjeni starijim osobama, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
25.Horvat MarijanaPonuda hrane prilagođena dijabetičarima, 2009., diplomski rad, diplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
26.Tot, IvanaPonuda hrane u funkciji unapređenja zdravlja, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
27.Smiljanić, MarinaPlaniranje ponude hrane prilagođene trudnicama i dojiljama, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
28.Delost KristinaPlaniranje vegetarijanske ponude na primjeru hotela Jastreb Begovo Razdolje, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
29.Jelena BudiselićPonuda hrane za djecu u hotelu Jastreb, Begovo Razdolje, 2009., diplomski rad, diplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Opatija, Hrvatska
-
30.Ivezić, GoranPlaniranje prehrane temeljeno na ispitivanju prehrambenog unosa i prehrambenih navika studentske populacije, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Rijeka
-
31.Pavlaković, AnaPlaniranje prehrane za osobe sa alergijama ili intolerancijama na hranu, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Rijeka
-
32.Magdić, InesVažnost žitarica i prerađevina u prehrani mlađe odrasle populacije, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Rijeka
-
33.Jantoš, VeronikaMineralne vode i njihov utjecaj na zdravlje, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Rijeka
-
34.Zorić, MatoIntegrirani sustav upravljanja kvalitetom i sigurnošću hrane na primjeru tvornice « ; Zvečevo» ; d.d. Požega, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Rijeka
-
35.Salatić, SlavenNutritivne karakteristike meda i drugih pčelinjih proizvoda, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Rijeka
-
36.Katavić, MarioHrana koja sadrži genetski modificirane organizme (GMO), 2008., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Opatija, Rijeka