Pregled po CROSBI profilu: Jelena Đugum (CROSBI Profil: 16840, MBZ: 226433)
Pronađeno 74 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Vranešić Bender, Darija; Jošić, Mirja; Blažok, Tena; Cobal, Sara; Kovačević, Marta; Škapin, Bruna; Đugum, Jelena; Savić, Zvonimir; Ivanišević, Jelena; Čepek, MarijoZona-Okusi i mirisi zadarskog kraja. Zadar: Županija Zadarska, 2017 (monografija)
-
1.Đugum, Jelena; Babić. IvonaRASFF kao alat službenih kontrola // Uvod u sigurnost hrane / Babić, Ivona ; Đugum, Jelena (ur.).
Ljubljana: AKD, 2014. str. 81-95 -
2.Babić, Ivona; Đugum, JelenaPolitika sigurnosti hrane // uvod u sigurnost hrane / Babić, Ivona ; Đugum, Jelena (ur.).
Ljubljana: AKD, 2014. str. 11-35 -
3.Miškulin, Maja; Babić, Jurislav; Puntarić, Dinko; Đugum, JelenaFood Safety System in Croatia // Environmental and Food Safety and Security for South-East Europe and Ukraine, NATO Science for Peace and Security Series C: Environmental Security. / Vitale, Ksenija (ur.).
Dordrecht: Springer, 2012. str. 11-24 doi:10.1007/978-94-007-2953-7_2 -
1.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2020 -
1.Bažok, Renata; Đugum, Jelena; Grbeša, Darko, Hadžiosmanović, Mirza; Havranek, Jasmina; Ivanković, Ante; Jakopović, Ivan; Orešković, Stjepan; Rupić, Vlatko; Samaržija, Dubravka; Tudor Kalit, MilnaSigurnost hrane/Od polja do stola / Havranek, Jasmina ; Tudor Kalit, Milna (ur.).
Zagreb: MEP Consult, 2014 -
1.Krvavica, Marina; Đugum, Jelena; Topalović Drinovac, Marijana; Kegalj, Andrijana; Ljubičić, Iva; Konjačić, MiljenkoChanges in proximate chemical and mineral compositions of different sex categories of mutton during the dry-curing process // Animals, 11 (2021), 11; 3019, 10 doi:10.3390/ani11113019 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Martić Kuran, Linda; Drinovac Topalović, Marijana; Đugum, Jelena; Krvavica, MarinaOpinion of Croatian consumers on traditional Dalmatian lamb in the process of obtaining a PDO label // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2021), 483-496 doi:10.31727/m.23.6.4 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
3.Krvavica, Marina; Lasić, Dario; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Đugum, Jelena; Janović, Špiro; Milovac, Srđan; Bošnir, JasnaChemical Characteristics of Croatian Traditional Istarski pršut (PDO) Produced from Two Different Pig Genotypes // Molecules, 26 (2021), 14; 4140, 18 doi:10.3390/ molecules26144140 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Krvavica, Marina; Ganić, Amir; Begić, Munevera; Đugum, JelenaHlapivi spojevi arome kupreške janjetine // MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XXII (2020), 2.; 129-141 doi:10.31727/m.22.2.4 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Udovicki, Bozidar; Djekic, Ilija; Gajdos Kljusuric, Jasenka; Papageorgiou, Maria; Skendi, Adriana; Djugum, Jelena; Rajkovic, AndrejaExposure assessment and risk characterization of aflatoxins intake through consumption of maize products in the adult populations of Serbia, Croatia and Greece // Food Additives & Contaminants: Part A, 1 (2019), 1-12 doi:10.1080/19440049.2019.1600748 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Jakobek, Lidija; Tomac, Ivana; Matić, Petra; Sabo, Mirjana; Đugum, Jelena; Šubarić, Drago;Bioactive polyphenolic compounds from white cabbage cultivars // Croatian Journal of Food Science and Technology, 10 (2018), 2; 164-172 doi:10.17508/CJFST.2018.10.2.03 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Krvavica, Marina; Rogošić, Jozo; Vnučec, Ivan; Jug, Tjaša; Đugum, Jelena; Marušić-Radovčić, NivesIsparljivi spojevi arome creske janjetine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVIII (2016), 1; 53-63 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Krvavica, Marina, Vnučec, Ivan, Bradaš, Milijana, Jug, Tjaša, Đugum, Jelena, Marušić Radovčić, NivesIsparljivi sastojci arome paške janjetine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 5; 435-443 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Krvavica, Marina, Miljenko Konjačić i Jelena ĐugumpH vrijednost - pokazatelj kvalitete ovčjeg mesa namijenjenog preradi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 4; 270-277 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Knežević, Nada; Đugum, Jelena; Frece, JadrankaSigurnost hrane u Hrvatskoj - pozadina i izazovi // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XV (2013), 3; 192-197 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Knežević, Nada; Đugum, Jelena; Frece, JadrankaThe status and prospects for genetically modified food in Europe and Croatia // Journal of Central European agriculture, 14 (2013), 1; 250-260 doi:10.5513/JCEA01/14.1.1191 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Đugum, Jelena; Mrvčić, Jasna; Markov, KsenijaMikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih kobasica proizvedenih s različitim komercijalnim starter kulturama // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 43 (2012), 4; 293-300 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Babić, Ivona; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Đugum, Jelena; Čvek, Domagoj; Svetec, Ivan Krešimir; Posavec, Sanja; Frece, JadrankaIdentification and characterization of potential autochthonous starter cultures from Croatian "brand" product "Slavonski kulen" // Meat science, 88 (2011), 3; 517-524 doi:10.1016/j.meatsci.2011.02.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Pleadin, Jelka; Bratoš, Igor; Vulić, Ana; Perši, Nina; Đugum, JelenaAnalysis of clenbuterol residues in pig liver using liquid chromatography electrospray ionisation tandem mass spectrometry // Reviews in analytical chemistry, 30 (2011), 1; 5-9 doi:10.1515/REVAC.2011.008 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Krvavica, Marina, Irena Cvitković, Jelena Đugum, Ivona Babic i Miljenko KonjačićHlapljive tvari istarskog pršuta u različitim periodima zrenja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, Vol. XII No. 5 (2010), 276-282 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Ćurić, Duška; Novotni, Dubravka; Bauman, Ingrid; Krička, Tajana; Đugum, JelenaOptimization of extrusion cooking of corn meal as raw material for bakery products // Journal of Food Process Engineering, 32 (2009), 2; 294-317 doi:10.1111/j.1745-4530.2007.00217.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Krvavica, Marina; Vidaček, Sanja; Konjačić, Miljenko; Botka-Petrak, Karmen; Petrak, Tomislav; Đugum, Jelena; Kolarić, Sanja; Medić, HelgaA study of chemical profiles and appearance of white crystals in Istrian dry-cured ham : effect of desalting // Italian journal of animal science, 7 (2008), 3; 373-382 doi:10.4081/ijas.2008.373 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
18.Krvavica, Marina; Lukić, Andrijana; Vrdoljak, Marija; Đugum, Jelena; Ćurić, DuškaProteoliza mišićnog tkiva tijekom zrenja pršuta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 4; 221-229 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
19.Krvavica, Marina; Đugum, JelenaUčinak odsoljavanja na neke fizikalne osobine istarskog pršuta // MESO, IX (2007), 1; 32-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Krvavica, Marina; Đugum JelenaUčinak odsoljavanja na neke fizikalne osobine Istarskog pršuta // Meso, 9 (2007), 1; 32-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
21.Ćurić, Duška; Đugum, Jelena; Bauman, IngridThe influence of fungal α -amylase supplementation on amylolytic activity and baking quality of flour // Journal of Food Science and Technology, 37 (2002), 6; 673-680 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tušak, Dubravka; Petrović, Biserka; Đugum, JelenaKoličina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna // Food technology and biotechnology, 4 (2001), 39; 353-361 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Krvavica, Marina i Jelena ĐugumSoljenje / salamurenje – neizbježan tehnološki postupak u preradi mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 1; 61-98 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
2.Krvavica, Marina; Đugum, Jelena; Kegalj, Andrijana; Vrdoljak, MarijaDimljenje - postupci i učinci na mesne proizvode // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 3; 202-208 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Krvavica, Marina; Friganović, Emilija; Đugum, Jelena; Kegalj, AndrijanaDalmatinska kaštradina [koštradina] // MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 5; 285-290 (recenziran, članak, stručni)
-
4.Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Vulić, Ana; Đugum, JelenaKakvoća trajnih, polutrajnih i obarenih kobasica na hrvatskom tržištu // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3/4; 104-108 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
5.Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Đugum, JelenaRazine nitrita i polifosfata u proizvodima od mesa // Veterinarska stanica, 40 (2009), 6; 373-380 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Đugum, Jelena; Šubarić, Drago; Krsnik, ZoranFutureFood6 // Službeno glasilo Hrvatskoga zavoda za norme, 3 (2008), 36-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Brečić, Ružica; Tomić Maksan, Marina; Đugum JelenaThe case of the PDO and PGI labels in the Croatian market // International journal of multidisciplinarity in business and science, 5 (2019), 7; 63-70 (recenziran, članak, ostalo)
-
2.KRVAVICA, M.; ĐUGUM, J.; DRINOVAC TOPALOVIĆ, M.; BEŠLIJA, S.„Hlapivi spojevi arome dalmatinske pečenice proizvedene različitim postupcima dimljenja“ // MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, XX (2018), 5; 405-416 doi:10.31727/m.20.5.2 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
3.Podnar, Nada; Kapović, Zdravko; Ilić, Srećko; Bušić, Mladen; Đugum, JelenaDani Neretve u Zagrebu // Hrvatski neretvanski zbornik, 8 (2016), 375-380 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
4.Kapović, Zdravko; Podnar, Nada; Romić, Davor; Đugum, Jelena; Bušić, Mladen; Ilić, Srećko; Volarević, Mirko; Dragović, FilipNeretva u Slavoniji i Zagrebu // Hrvatski neretvanski zbornik, 7 (2015), 336-344 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
5.Krvavica, Marina; Đugum, JelenaRazgradnja lipida mišićnog i masnog tkiva tijekom zrenja pršuta // MESO, IX (2007), 5; 267-273 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
6.Krvavica, Marina; Lukić, Andrijana; Vrdoljak, Marija; Đugum, Jelena; Ćurić, DuškaProteoliza mišićnog tkiva tijekom zrenja pršuta // MESO, 4 (2007), 221-229 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
7.Krvavica, Marina; Đugum, JelenaProizvodnja pršuta u svijetu i kod nas // MESO, 6 (2006), 355-365 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, ostalo)
-
1.Savić, Zvonimir; Vranešić Bender, Darija; Segarić, Daniel; Đugum, JelenaPregled uzgoja višnje maraske, breskve i smokve u Zadarskoj županiji i njihov značaj u prehrani // Zbornik radova 52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 615-619 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Kralj, Edgar; Santo, Vera; Habuda-Stanić, MirnaSpojevi dušika u podzemnim vodama istočne Hrvatske // 2nd International and 6th Croatian Scientific and Professional Conference "Water for all" - Proceedings / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 142-149 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Karačić, Tatjana; Đugum, JelenaVPH issues in trading – Croatian experience // Annual Scientific Conference and proceedings of the Annual General Meeting of the European College of Veterinary Public Health / Blagojević, Bojana (ur.).
Beograd, 2015. str. 13-14 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Dragović-Uzelac, Verica; Đugum, Jelena; Delaš, FraneKADULJA I RUŽMARIN:NJIHOVA ANTILISTERIJSKA SVOJSTVA I MOGUĆNOSTI PRIMJENE U ZAŠTITI NAMIRNICA // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu - Zbornik radova / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. str. 169-175 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Novotni, Dubravka; Ćurić, Duška; Čukelj, Nikolina; Tušak, Dubravka; Bauman, Ingrid; Đugum, JelenaInfluence of dietary fibres addition on corn dough rheology // 5th International Congress Flour - Bread ’09 ; 7th Croatian Congress of Cereal Technologists : Proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: University of Osijek, Faculty of Food Technology, Department of Cereal Processing Technologies, 2010. str. 232-237 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Đugum, Jelena; Ćurić, Duška; Krvavica, Marina; Novotni, DubravkaInfluence of wheat flour extrusion cooking on texture and colour of extruded products // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress. Vol 1. / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb, 2009. str. 375-382 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Ćurić, Duška; Đugum, Jelena; Koražija, Mario; Tušak, Dubravka; Petrović, BiserkaWheat Flours Extrudates as a Basic Component of Cereal Baby Food // Proceedings of the 2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2004. str. 171-176 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Jerković, Nebojša; Đugum, Jelena; Mateljak, Zoran; Habuda-Stanić, MirnaResursni potencijali delte Neretve // 52. hrvatski i 12. međunarodni simpozij agronoma, Zbornik sažetaka / Book of Abstracts / Vila, Sonja ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 66-70 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Kuveždić, Zorica; Šarić Oroz, Mirjana; Đugum, Jelena; Habuda-Stanić, MirnaSezonske promjene biokemijske potrošnje kisika tijekom prerade otpadne vode grada Vinkovaca // 2nd International and 6th Croatian Scientific and Professional Conference "Water for all" - Proceedings / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2016. str. 161-174 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Đugum, Jelena; Ćurić, Duška; Kovačević, Dragan; Novotni, Dubravka; Krvavica MarinaExtrusion cooking as a new trend in cereal baby food production // Book of Papers of the 13th World Congress of Food Science and Technology, Food is Life,
Nantes, 2006. str. 931-932 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Habuda-Stanić, Mirna; Popović, Brigita; Đugum, Jelena; Pleština, Marinko; Šiljeg, MarioUtjecaj navodnjavanja na globalne vodne resurse // 57th Croatian & 17th International Symposium on Agriculture - Book of Abstracts / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Fakultet agrobiotehničkih znanosti Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 349-350 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Krvavica, Marina; Konjačić, Miljenko; Drinovac Topalović, Marijana; Kegalj, Andrijana; Ljubičić, Iva; Đugum, JelenaChanges of basic chemical and mineral composition of different sex categories of mutton in the dry- curing process // 10th Central European Congress on Food (CEFood) Book of Abstract / Mujčinović, Alen (ur.).
Sarajevo: Faculty of Agriculture and Food Sciences, University of Sarajevo, Bosnia and Herzegovina, 2021. str. 55-56 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Martić Kuran, Linda; Krvavica, Marina; Drinovac Topalović, Marijana; Đugum, JelenaOPINION OF CROATIAN CONSUMERS ON TRADITIONAL DALMATIAN LAMB IN THE PROCESS OF OBTAINING A PDO LABEL // 10th Central European Congress on Food (CEFood) / Alen Mujčinović (ur.).
Sarajevo: Faculty of Agriculture and Food Sciences University of Sarajevo Bosnia and Herzegovina, 2021. str. 97-97 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
4.Kolarić Kravar, Sanja; Đugum, Jelena; Batinić Sermek, Marija; Habuda-Stanić, MirnaNatural mineral waters and natural springs waters // 8th International Conference WATER FOR ALL 2019 - Book of Abstracts / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 59-59 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
5.Šubarić, Drago; Jozinović, Antun; Lončarić, Ante; Babić, Jurislav; Marček, Tihana; Hefer, Hrvoje; Sinković, Karmen; Miličević, Borislav; Rašić, Juraj; Đugum, Jelena; Ačkar, ĐurđicaZaštita naziva čepinskog kupusa // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 169-169 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Bjeliš, Mario; Dugalić, Krunoslav; Đugum, Jelena; Budinšćak, Željko; Popović, Luka; Benc, Dragutin; Perleta, Mile; Cardoso-Pereira, RuiProvedba akcijskog plana suzbijanja mediteranske voćne muhe na području doline Neretve // Zborink sažetaka 62. seminara biljne zaštite / Bažok, Renata (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo biljne zaštite, 2018. str. 25-25 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Brečić, Ružica; Tomić Maksan Marina; Đugum JelenaThe case of the PDO and PGI labels in the Croatian market // Book of Abstract - 7th International M-Sphere Conference For Multidisciplinarity in Business and Science / Vranešević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Accent Press, 2018. str. 26-27 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
8.Jurak, Gordana; Krivohlavek, Adela; Petrović, Marinko; Bošnir, Jasna; Bokulić Petrić, Anamarija; Đugum, JelenaThe trend of chlorpyrifos concetrations in food sampes exceeding the MRL // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju
Opatija, Hrvatska, 2017. str. 58-58 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Kolarić Kravar, Sanja; Đugum, Jelena; Herceg, Nevenko; Pleadin, JelkaCommunicating the information about allergens and shelf life on food // Knjiga sažetaka s 10. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek, 2017. str. 85-85 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Jerković, Nebojša; Habuda-Stanić, Mirna; Mateljak, Zoran; Đugum, JelenaU potrazi za jednom deltom // Zbornik sažetaka 5. simpozija "Kopački rit jučer, danas, sutra 2016." / Ozimec, Siniša (ur.).
Bilje, 2016. str. 39-40 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
11.Habuda-Stanić, Mirna; Šiljeg, Mario; Đugum, Jelena; Pleština, MarinkoZelene tehnologije u obradi voda // XX. znanstveno-stručni skup "Voda i javna vodoopskrba" / Dadić, Željko (ur.).
Zagreb: Intergrafika d.o.o., 2016. str. 225-225 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
12.Kuveždić, Zorica; Šarić Oroz, Mirjana; Đugum, Jelena; Habuda-Stanić, MirnaSezonske promjene biološke potrošnje kisika tijekom pročišćavanja otpadne vode grada Vinkovaca // 2nd International and 6th Croatian Scientific and Professional Conference WATER FOR ALL - Book of abstracts / Habuda-Stanić, Mirna (ur.).
Osijek: Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2016. str. 89-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Đugum, Jelena; Krvavica, Marina; Knežević, NadaScience and new technologies in production of autochthonous products // 7th International Congress and 9th Croatian Congress of Cereal Technologists "Flour-Bread’13 : Book of Abstracts / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2013. str. 38-38 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
14.Đugum, Jelena; Frece, Jadranka; Knežević, NadaZaštita autohtonih proizvoda – neiskorištene mogućnosti // Znanstveni skup Proizvodnja hrane i šumarstvo - temelj razvoja istočne Hrvatske : u povodu 20. obljetnice utemeljenja Znanstvenog vijeća za poljoprivredu i šumarstvo : sažeci / Matić, Slavko ; Tomić, Franjo ; Anić, Igor (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 46-47 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
15.Miškulin, Maja; Puntarić, Dinko; Babić, Jurislav; Đugum, JelenaFood safety system in Croatia // NATO Advanced Research Workshop (ARW): Environmental and food security and safety in Southeast Europe and Ukraine / Vitale, K ; Shtemenko, N (ur.).
Dnipro: Ministry of Education and Science of Ukraine, Dnipropetrovs΄k National University, 2011. str. 29-30 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Bašić, Sandra; Habuda-Stanić, Mirna; Jurković, Zorica; Miloš, Sanja; Đugum, Jelena; Santo, Vera, Valek, MarinaZdravstvena ispravnost i estetski aspekti vode za piće // Book of Abstracts of 4th Conference about production and processing of food "agroTECH" / Miličević, Dijana (ur.).
Tuzla: Faculty of Technology, University of Tuzla, 2009. (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
17.Krvavica, Marima; Babić, Ivona; Kovačević, Dragan; Đugum, Jelena; Luburuć-Galić, MNON-VOLATILE AND VOLATILE COMPONENTS OF ISTRIAN DRY-CURED HAM // Book of Abstract - 3rd Central European Congress on Food / Konstantin Fikiin (ur.).
Sofija, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Tripalo, Branko; Đugum, JelenaProizvodnja topljivih prehrambenih vlakana iz rezanaca šecerne repe // Zbornik sažetaka 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, 1998. (poster, sažetak, znanstveni) -
1.Krvavica, Marina; Madir, Ante; Golem, Martina; Gugić, Josip; Friganović, Emilija; Đugum, JelenaUtjecaj genotipa svinja na masnokiselinski profil i oksidativni status pršuta // Book of abstracts: 49th Croatian and 9th International Symposium on Agriculture / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 175-176 (predavanje, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
1.Đugum, JelenaUtjecaj uvjete ekstruzije na fizikalno-kemijska svojstva pšeničnog brašna, 2007., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Đugum, JelenaDobivanje prehrambenih vlakana procesom ekstruzije, 1998., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Jerković, Nebojša; Mateljak, Zoran; Đugum, Jelena; Habuda-Stanić, MirnaRiječni ekosustav delte Neretve - analitička studija, 2016. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
2.Đugum, J., Ćurić, D., Kovačević, D., Novotni, D., Krvavica M., Bauman I.Extrudiranje kao novi trend u proizvodnji dječje hrane od žitarica, 2006. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).