Pregled po CROSBI profilu: Ivana Alpeza (CROSBI Profil: 16147, MBZ: 215782)
Pronađeno 59 radova
-
1.Tomić, Antonija; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Jeromel, AnaChemical composition of fruit wines from Croatia // 58. hrvatski i 18. međunarodni simpozij agronoma eZbornik sažetaka / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska: Sveučilište u Zagrebu Agronomski fakultet, Zagreb, Hrvatska, 2023. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Alpeza, Ivana; Rončević, Katarina; Budimir, IvanAdaptation of expert wine assessors to less familiar sensory testing methods without pretraining // Glasnik Zaštite Bilja, 45. (2022), 6.; 60-70 doi:10.31727/gzb.45.6.6 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Alpeza, Ivana, Rončević, Katarina, Budimir, IvanAdaptation of expert wine assessors to less familiar sensory testing methods without pretraining // Glasnik zaštite bilja, (2022), 6; 60-70 doi:10.31727/gzb.45.6.6 (recenziran, članak, znanstveni)
-
4.Alpeza, Ivana; Linke, Ivna; Runje, BiserkaHow to Improve the Monitoring of Subjective Analytical Methods and Assessors - The Case of Wine // Tehnički glasnik - Technical journal, Vol. 16 (2022), No. 4; 530-536 doi:10.31803/tg-20220116105138 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
5.Mirošević, Nikola; Bašić, Želimir; Jelaska, Vladimir; Anić, Marina; Maletić, Edi; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Alpeza, Ivana; Brkan, Božica; Tvrdeić, Ivan; Margaritoni, Mara et al.Pošip bijeli u čašama zlato s Korčule. Zagreb: Nova Stvarnost, 2022 (monografija)
-
6.Alpeza, Ivana; Lukić, Katarina; Vanzo, Andreja; Kovačević Ganić, KarinBioactive Complexity of the Red Wine “Portugizac”; Is Younger More Beneficial? // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 86 (2021), 4; 329-335 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Alpeza, Ivana; Lukić, Katarina; Linke, Ivna; Kovačević Ganić, Karin“Portugizac Mlado vino”; is the aroma of younger red wine more attractive? // Glasnik zaštite bilja, 44 (2021), 5; 78-86 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Alpeza, Ivana; Maslov, Luna; Linke, Ivna; Jeromel, AnaAtypical aging off-flavour and relation between sensory recognition and 2-aminoacetophenone in Croatian wines // Journal of Central European agriculture, 22 (2021), 2; 408-419 doi:/10.5513/JCEA01/22.2.3103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Alpeza, Ivana; Kovačević Ganić, Karin; Vanzo, Andreja; Kaštelanac, DragicaThe effect of commercial pectolytic enzymes on young Babić wines quality // Glasnik zaštite bilja, 43 (2020), 3; 87-96 doi:10.31727/gzb.43.3.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Sokić, EnaAnaliza subjektivnih metoda i ocjenjivača, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb
-
11.Alpeza, Ivana; Brkić, Robert; Linke, IvnaTraditional terms as a wine quality marker on the market // 15. međunarodni simpozij agronoma. Zbornik radova
Zagreb, 2019. str. 233-234 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Alpeza, Ivana; Brkić Robert; Linke, IvnaThe role of PDO/PGI and Traditional Terms in wine labeling in Croatian consumers choices // 42nd Congress of Vine and Wine. Preservation and Innovation: Expectations at the environmental, economic and social level. Geneva. Switzerland. 2019. Book of abstracts.
Ženeva, 2019. str. 526-527 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
13.Alpeza, Ivana; Kovačević Ganić, Karin; Vanzo, AndrejaTotal phenols, stilbene and antioxidative activity in Babić and Plavac mali wines ; Eficiency of pectolytic enzymes // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 5; 38-50 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Kaštelanac, Dragice, Jagatić Korenika, Ana-MarijaThe distinctive sensory descriptors of Malvasija dubrovačka wines // Book of Abstracts: 6th International Symposium Malvasias of the Mediterranean Basin / Caló, Antonio (ur.).
Sassari: Università di Sassari, 2018. str. 29-29 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Alpeza, Ivana; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Lipar, MartinaNetipična aroma dozrijevanja (UTA) u hrvatskim vinima ; senzorna analiza i sadržaj 2- aminoacetofenona (2-APP) // Zbornik sažetaka
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 1-1 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Mirošević, Nikola; Alpeza, IvanaVinogradarstvo i vinarstvo Republike Hrvatske // Hrvatska prirodna bogatstva i kulturna dobra. Zaštita i odgovorni razvoj, Hrvatska prirodna bogatstva / Neidhardt, Velimir ; Zelić, Mirko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2016. str. 193-202 -
17.Peran, Sanja; Leder, Renata; Alpeza, Ivana; Banović, MaraSadržaj nekih teških metala u vinima Graševine (Vitis vinifera L.) // Knjiga sažetaka: 50. hrvatskom i 10. međunarodnom 45 simpoziju agronoma,
Opatija, Hrvatska, 2015. str. 241-242 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Pera, Sanja; Leder, Renata; Kubanović, Veronika; Alpeza, Ivana; Banović MaraThe analysis of the mineral composition of wine by inductively coupled plasma optical emission spectrometry (ISP-OES) // 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Alpeza, Ivana; Karin Kovačević Ganić, Dragica Kaštelanac, Stanka HerjavecUčinkovitost primjene enzima na parametre boje vina Plavca malog (Vitis Vinifera L.) // Zbornik sažetaka/Book of abstracts
Dubrovnik, Hrvatska, 2014. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Alpeza Ivana; Prša, Ivan, Mihaljević, BrankaVinogradarstvo i vinarstvo Republike Hrvatske u okviru svijeta // Glasnik zaštite bilja, 37 (2014), 4; 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
21.Alpeza Ivana, Flak Walter, Batušić Marija, Gabriele Passmann, Linke Ivna, Mihaljević BrankaVažnost potvrđivanja rezultata senzornih ispitivanja na međunarodnoj razini // Sažetci radova/ Book of summeries
Požega, 2014. str. 58-60 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Alpeza, IvanaVinogradarstvo i vinarstvo R Hrvatske, jučer, danas, sutra // Sažetci radova/ Book of summeries
Požega: HAZU, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 10-12 (plenarno, sažetak, znanstveni) -
23.Alpeza, Ivana; Varga, Tatjana, Kubanović, VeronikaComposition and content of selected elements of Croatian blackberry wines // Journal of food agriculture & environment, 12 (2014), 3-4; 100-103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Kubanović, Veronika; Alpeza, Ivana; Varga, TatjanaDistribution of Cu, Fe, Zn, Mo and Mn in Malvazija istarska wines from Croatia // 4th international symposium Malvasia of the Mediterranean
Monemvasia, Grčka, 2013. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Alpeza Ivana; Radeka, Sanja; Bosankić, GordanaMalvazija istarska in vineyards and wines of the Republic of Croatia // 4th international symposium Malvasia of the Mediterraneum
Monemvasia, Grčka, 2013. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)