Pregled po CROSBI profilu: Jasenka Gajdoš Kljusurić (CROSBI Profil: 16093, MBZ: 216024)
Pronađeno 383 radova
-
1.(Sveučilišna potpora) Knights, Vesna; Kolak, Mirela; Markovikj, Gordana; Gajdoš Kljusurić, JasenkaModeling and Optimization with Artificial Intelligence in Nutrition // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 1-17 doi:10.3390/app13137835 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.(Sveučilišna potpora) Markovikj, Gordana; Knights, Vesna; Gajdoš Kljusurić, JasenkaKetogenic Diet Applied in Weight Reduction of Overweight and Obese Individuals with Progress Prediction by Use of the Modified Wishnofsky Equation // Nutrients, 15 (2023), 4; 1-14 doi:10.3390/nu15040927 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Juričević, JosipaPrikaz povezanosti hormonalnog sustava žena i prehrane primjenom konceptualnih modela, 2023., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Slabak, EmaPrimjena načela konceptualnog modeliranja u edukaciji o suplementaciji za rekreativce, 2023., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Pfeifer, Danijela; Rešetar, Josip; Šteković, Martin; Czlapka-Matyasik, Magdalena; Verbanac, Donatella; Gajdoš Kljusurić, JasenkaDiet Quality and Its Association with Lifestyle and Dietary Behaviors among Croatian Students during Two COVID-19 Lockdowns // Foods, 12 (2023), 13; 2532, 16 doi:10.3390/foods12132532 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Kreš; PatricijaREDUCTION OF CARBON FOOTPRINT OF MEALS IN SISAK ELEMENTARY SCHOOLS, 2023., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Mudnić, Željana; Gaši, Amanda; Rešetar, Josip; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Mišigoj-Duraković, Marjeta; Sorić, Maroje; Panjkota Krbavčić, Ines; Šatalić, ZvonimirAssessment of Nutrient Intake and Diet Quality in Adolescent Dietary Supplement Users vs. Non-Users: The CRO-PALS Longitudinal Study // Nutrients, 15 (2023), 12; 2783, 18 doi:10.3390/nu15122783 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Sokač Cvetinić, Tea; Krog, Korina; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Valinger, Davor; Radojčić Redovniković, Ivana; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaApplication of Near-Infrared Spectroscopy for Monitoring and/or Control of Composting Processes // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 11; 6419, 21 doi:10.3390/app13116419 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Sirovec, Sara; Benković, Maja; Valinger, Davor; Sokač Cvetnić, Tea; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, Ana; Jurina, TamaraDevelopment of ANN Models for Prediction of Physical and Chemical Characteristics of Oil-in-Aqueous Plant Extract Emulsions Using Near-Infrared Spectroscopy // Chemosensors, 11 (2023), 5; 278, 20 doi:10.3390/chemosensors11050278 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Maltarić, Manuela; Ruščić, Paula; Kolak, Mirela; Vranešić Bender, Darija; Kolarić, Branko; Ćorić, Tanja; Sousa Hoejskov, Peter; Bošnir, Jasna; Gajdoš Kljusurić, JasenkaAdherence to the Mediterranean Diet Related to the Health Related and Well-Being Outcomes of European Mature Adults and Elderly, with an Additional Reference to Croatia // International Journal of Environmental Research and Public Health, 20 (2023), 6; 4893, 19 doi:10.3390/ijerph20064893 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Gregov, Marija; Jurinjak Tušek, Ana; Valinger, Davor; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Surać, Lucija; Kurajica, Livia; Matošić, Marin; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Ujević Bošnjak, Magdalena; Ćurko, JosipLinear and Non-Linear Modelling of Bromate Formation during Ozonation of Surface Water in Drinking Water Production // Water, 15 (2023), 8; 1516, 16 doi:10.3390/w15081516 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Sokač Cvetnić, Tea; Šalić, Anita; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zelić, Bruno; Jurinjak Tušek, AnaA Systematic Review of Enzymatic Kinetics in Microreactors // Catalysts, 13 (2023), 4; 708, 25 doi:10.3390/catal13040708 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Jurina, Tamara; Sokač Cvetnić, Tea; Šalić, Anita; Benković, Maja; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zelić, Bruno; Jurinjak Tušek, AnaApplication of Spectroscopy Techniques for Monitoring (Bio)Catalytic Processes in Continuously Operated Microreactor Systems // Catalysts, 13 (2023), 4; 690, 31 doi:10.3390/catal13040690 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
14.Sokač Cvetnić, Tea; Valinger, Davor; Cigić, Filip; Jurinjak Tušek, Ana; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Radojčić Redovniković, Ivana; Benković, MajaApplicability of near-infrared spectroscopy in the analysis of macronutrient contents of grape pomace and grape pomace mixtures // Book of Abatracts 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture | / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 213-213 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Benković, Maja; Cigić, Filip; Valinger, Davor; Jurinjak Tušek, Ana; Jurina, Tamara; Sokač Cvetnić, Tea; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Radojčić Redovniković, IvanaThe use of grape pomace in food products - an overview // Book of Abstracts 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 194-194 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Sokač Cvetnić, Tea; Benković, Maja; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Radojčić Redovniković, Ivana; Jurinjak Tušek, AnaIn-vessel composting of grape pomace // Book of Abstracts 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture / Carović-Stanko, Klaudija ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2023. str. 39-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Pfeifer, Danijela; Rešetar, Josip; Czlapka- Matyasik, Magdalena; Bykowska-Derda, Aleksandra; Kolay, Ezgi; Stelcer, Boguslaw; Gajdoš Kljusurić, JasenkaChanges in diet quality and its association with students’ mental state during two COVID-19 lockdowns in Croatia // Nutrition and Health, (2023), 02601060221144139, 10 doi:10.1177/02601060221144139 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Benković, Maja; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaBiocatalysis as a Green Approach for Synthesis of Iron Nanoparticles—Batch and Microflow Process Comparison // Catalysts, 13 (2023), 1; 112, 21 doi:10.3390/catal13010112 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Ivić, DoraPRIMJENA KONCEPTUALNIH MODELA U ON-LINE EDUKACIJI O PRAVILNOJ PREHRANI, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Gudelj, AdrijanaIZRADA PLANOVA PREHRANE ZA DJECU S ALERGIJOM NA PROTEINE KRAVLJEG MLIJEKA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Tomljanović, MartaMODELIRANJE ANTROPOMETRIJE I PREHRAMBENIH OBRAZACA PROFESIONALNIH SPORTAŠICA, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Bravić; JosipaANALIZA CO2 OTISKA MEDITERANSKE I KETOGENE DIJETE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Barišić; AnaPRIMJENA NEIZRAZITE LOGIKE U DIJETOTERAPIJI ŠEĆERNE BOLESTI, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Tušek; ValentinaMODELI POVEZANOSTI TJELESNE AKTIVNOSTI REKREATIVNIH SPORTAŠICA, PREHRAMBENIH NAVIKA I STATUSA FERITINA I ŽELJEZA U KRVI, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Ivanov, Mia; Vukušić Pavičić, Tomislava; Stulić, Višnja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Herceg ZoranHigh voltage electric plasma discharge application in environmental preservation // Natural resources green technology & sustainable development
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 79-79 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, ostalo, znanstveni) -
26.Milanović, Vesna; Cardinali, Federica; Boban, Ana; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Mucalo, Ana; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia Garofalo, Cristiana; Budić- Leto, IrenaOenological characterization of non-Saccharomyces yeasts isolated from Croatian white grape variety Maraština // 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - book of abstracts / Komes, Draženka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 27-28 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Sirovec, Sara; Jurinjak Tušek, Ana; Benković, Maja; Valinger, Davor; Sokač Cvetnić, Tea; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurina, TamaraEmulsification of Rosemary and Oregano Aqueous Extracts and Their In Vitro Bioavailability // Plants, 11 (2022), 23; 3372, 22 doi:10.3390/plants11233372 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Kosić, Martina; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaAnalysis of Hepatic Lipid Metabolism Model: Simulation and Non-Stationary Global Sensitivity Analysis // Nutrients, 14 (2022), 23; 4992, 22 doi:10.3390/nu14234992 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Grgić, Filip; Jurina, Tamara; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, Ana; Benković, MajaNear-Infrared Spectroscopy Coupled with Chemometrics and Artificial Neural Network Modeling for Prediction of Emulsion Droplet Diameters // Micromachines, 13 (2022), 11; 1876, 20 doi:10.3390/mi1311187 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Topić Popović, Natalija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Strunjak-Perović, Ivančica; Čož-Rakovac, RozelindaMultivariate analysis for determination of fish hematological and plasma biochemical responses to water conditions // Abstract Book
Rimini, Italija, 2022. str. 1265-1265 (poster, međunarodna recenzija, kratko priopćenje, znanstveni) -
31.Milanović, Vesna; Cardinali, Federica; Ferrocino, Ilario; Boban, Ana; Franciosa, Irene; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Mucalo, Ana; Osimani, Andrea; Aquilanti, Lucia; Garofalo, Cristiana; Budić-Leto, IrenaCroatian white grape variety Maraština: First taste of its indigenous mycobiotai // Food research international, 162 (2022), 111917, 12 doi:10.1016/j.foodres.2022.111917 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Benković, Maja; Jurina, Tamara; Longin, Lucija; Grbeš, Franjo; Valinger, Davor; Jurinjak Tušek, Ana; Gajdoš Kljusurić, JasenkaQualitative and Quantitative Detection of Acacia Honey Adulteration with Glucose Syrup Using Near-Infrared Spectroscopy // Separations, 9 (2022), 10; 312, 16 doi:10.3390/separations9100312 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, Ana; Gregov, Marija; Valinger, Davor; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Ćurko, Josip; Matošić, Marin; Ujević Bošnjak, MagdalenaUtjecaj klimatskih parametara na jezero Butoniga (1987.-2019.) // XXVI. ZNANSTVENO – STRUČNI SKUP VODA I JAVNA VODOOPSKRBA / Ujević Bošnjak, Magdalena (ur.).
Zagreb: Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), 2022. str. 97-103 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Preis, MatijaVINO - VAŽAN ČIMBENIK MEDITERANSKOG MODELA PREHRANE, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
35.Mađarić, IvaUtjecaj influencera i influencer marketinga na prehrambeno ponašanje djece i adolescenata, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
36.Horvat, LukasLipidna hipoteza primijenjena u izračunu razine lipida različitih dijeta, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Jurišić, IvaPredviđanje gubitka tjelesne mase tijekom ketogene dijete, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
38.Maltar, AnaPlan i analiza prehrane prema smjernicama MIND dijete, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
39.Šola, Hedda Martina; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Rončević, IvanaThe impact of bio-label on the decision-making behavior // Frontiers in Sustainable Food Systems, 6 (2022), 1-15 doi:10.3389/fsufs.2022.1002521 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Sokač, Tea; Benković Maja; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurina, Tamara; Jurinjak Tušek, AnaNON-STATIONARY PARAMETER SENSITIVITY ANALYSIS OF A MODIFIED ACTIVATED SLUDGE MODEL No. 3 // Book of Abstracts WATER FOR ALL 2022 / Habuda-Stanić, Mirna ; Lauš, Ivana ; Šuvak-Pirić, Ivana (ur.).
Osijek: osip Juraj Strossmayer University of Osijek, Faculty of Food Technology Osijek, 2022. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Benković, Maja; Jurina, Tamara; Gregov, Marija; Ćurko, Josip; Matošić, Marin; Jurinjak Tušek, Ana; Sokač, Tea; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Valinger, DavorApplication of near infrared spectroscopy for distinction of drinking water quality based on different treatments // Book of Abstracts WATER FOR ALL 2022 / Habuda-Stanić, Mirna ; Lauš, Ivana ; Šuvak-Pirić, Ivana (ur.).
Osijek, 2022. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Maleš, EnaAnaliza CO2 otiska različitih vrsta prehrane, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
43.Jukić, IvonaRazvoj i primjena konceptualnih modela u dijetoterapiji kod žučnih bolesti, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
44.Matea StulićAnaliza promjena prehrambenih navika studenata tijekom socijalne izolacije, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
45.Martinko, Tara GabrielaOdrživa prehrana kroz primjer prehrane po krvnim grupama, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
46.Zovko, MajaTelenutricionizam: online izrada i podrška u programu pravilne prehrane, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
47.Mitrović, LucijaPrimjena bioelektrične impedancije u analizi sastava tijela, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
48.Grgić, Filip; Benković, Maja; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaApplication of Artificial Neural Network (ANN) modeling for efficient assessment of average Feret diameter of oil-in-water emulsions prepared using continuously operated microfluidic device // Book of extended abstracts 6th International Conference The Implementation of Microreactor Technology in Biotechnology (IMTB) / Šalić, Anita ; Seručnik, Mojca ; Jurinjak Tušek, Ana ; Zelić, Bruno ; Žnidaršič Plazl, Polona (ur.).
Ljubljana: Faculty of Chemistry and Chemical Technology, 2022. str. 109-110 (poster, međunarodna recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
49.Gajdoš Kljusurić, J., Boban A., Mucalo, A., Budić-Leto, I.Near infrared spectroscopy as authentication tool of protect design of origin for Dalmatian wine produced from grape Maraština // Book of Abstract, 1st SensorFint International Conference, COST Action 19145 „European Network for assuring food integrity using non-destructive spectral sensors“ / Michael Burnard, Andreja Kutnar (ur.).
Izola, 2022. str. 67-67 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Boban, Ana; Mucalo, Ana; Budić-Leto, IrenaNovel Application of NIR Spectroscopy for Non-Destructive Determination of ‘Maraština’ Wine Parameters // Foods, 11 (2022), 8; 1-12 doi:10.3390/foods11081172 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Čulo, Ivana; Grgić, Filip; Jurina, Tamara; Šalić, Anita; Benković, Maja; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, Ana; Zelić, BrunoEmulsification on a microscale: faster, better, and more effective // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 71 (2022), 9-10; 653-659 doi:10.15255/KUI.2022.005 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
52.Gošev, Dora; Buljan, Ivona; Jurčić, Josipa; Kosić, Martina; Maretić, Franka; Matos, Antonija; Nadoveza, Sara; Sinković, Anđela; Benković, Maja; Jurina, Tamara et al.NUTRITIONAL SYSTEM BIOLOGY: ADVANTAGES, APPLICATIONS AND FUTURE PERSPECTIVE // XIV Meeting of Young Chemical Engineers Book of Abstracts / Žižek, Krunoslav ; Katančić, Zvonimir ; Kovačić, Marin (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2022. str. 47-47 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Grgić, Filip; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Valinger, Davor; Jurinjak Tušek, AnaMacro-Batch and Continuously Operated Microfluidic Emulsification—Differences, Similarities and Optimization // Processes, 10 (2022), 3; 449, 16 doi:10.3390/pr10030449 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Sokač, Tea; Valinger, Davor; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Radojčić Redovniković, Ivana; Jurinjak Tušek, AnaApplication of Optimization and Modeling for the Enhancement of Composting Processes // Processes, 10 (2022), 2; 229, 23 doi:10.3390/pr10020229 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
55.Valinger, Davor; Kušen, Matea; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Panić, Manuela; Radojčić Redovniković, Ivana; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaEnhancement of the green extraction of bioactive molecules from Olea europaea leaves // Separations, 9 (2022), 33, 18 doi:https://.org/10.3390/separations9020033 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Jurinjak Tušek, Ana; Jurina, Tamara; Čulo, Ivana; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Benković, MajaApplication of NIRs coupled with PLS and ANN modelling to predict average droplet size in oil- in-water emulsions prepared with different microfluidic devices // Spectrochimica acta. Part A, Molecular and biomolecular spectroscopy, 270 (2022), 120860, 10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Birkić, Anamaria; Valinger, Davor; Jurinjak Tušek, Ana; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Benković, MajaEvaluation of the Adsorption and Desorption Dynamics of Beet Juice Red Dye on Alginate Microbeads // Gels / MDPI, 8 (2022), 1; 13, 17 doi:10.3390/gels8010013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
58.Longin, Lucija; Grbeš, Franjo; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaNEAR INFRARED SPECTROSCOPY (NIRs) COUPLED WITH CHEMOMETRIC TOOLS USED FOR FOOD PRODUCTS ADULTERATION DETECTION // Hrana u zdravlju i bolesti, 10 (2021), 2; 112-117 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
59.Stažić, Ema; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, Ana; Bosiljkov, Tomislav; Benković, MajaIMPACT OF ALGINATE CONCENTRATION ON TEXTURE AND THE RELEASE OF HEMP (CANNABIS SATIVA L.) BIOACTIVES FROM ALGINATE MICROBEADS – AN OPTIMIZATION STUDY // 4th ISEKI-Food E-conference "Food Texture, Quality, Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy" Book of Abstracts / Hadaruga, Nicoleta ; Rivis, Adrian ; Tudoreanu, Liliana ; Habershuber, Anita (ur.).
Temišvar: Editura AGROPRINT, 2021. str. 116-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Grgić, Filip; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Benković, Maja; Jurinjak Tušek, AnaMICROSYSTEM BASED EMULSIFICATION OF AQUEOUS PEPPERMINT EXTRACTS AS A TIME AND ENERGY SAVING ALTERNATIVE TO THE BATCH HIGH SHEAR EMULSIFICATION PROCESS // 4th ISEKI-Food E-conference "Food Texture, Quality, Safety and Biosecurity in the Global Bioeconomy" Book of Abstracts / Hadaruga, Nicoleta ; Rivis, Adrian ; Tudoreanu, Liliana ; Habershuber, Anita (ur.).
Temišvar: Editura AGROPRINT, 2021. str. 114-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Filipec, Sanja Vidaček; Valinger, Davor; Mikac, Lara; Ivanda, Mile; Kljusurić, Jasenka Gajdoš; Janči, TiborInfluence of Sample Matrix on Determination of Histamine in Fish by Surface Enhanced Raman Spectroscopy Coupled with Chemometric Modelling // Foods, 10 (2021), 8; 1767, 12 doi:10.3390/foods10081767 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Benković, Maja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaMathematical Modelling and Optimisation in Solid-Liquid Extractions of Bioactives from Medicinal Plants // Medicinal Plants: Properties, Uses and Production / Semwal, Deepak Kumar (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2021. str. 273-305 doi:10.52305/MVNU9365 -
63.Martinis, Irena; Rahelić, Dario; Gajdoš Kljusurić, JasenkaProcjena učinka nutritivne intervencije na regulaciju glikemije i lipidnoga profila u osoba oboljelih od šećerne bolesti tipa 2 // Dan doktorata biotehničkog područja 2021 / Ivanković, Ante ; Lučić Beljo, Ružica ; Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2021. str. 151-153 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Tušek, Kristina; Remenar, Sandra; Kratović, Anja; Jurinjak Tušek, Ana; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, JasenkaPlanning of gluten free diet using nutritional systems biology approach // Archives of Disease in Childhood 2021 ; 106:A117-A118
Zagreb, Hrvatska, 2021. str. 278-278 doi:10.1136/archdischild-2021-europaediatrics.278 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
65.Jurina, Tamara; Čulo, Ivana; Benković, Maja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Valinger, Davor; Jurinjak Tušek, AnaThe Effect of Micromixer Geometry on the Diameters of Emulsion Droplets: NIR Spectroscopy and Artificial Neural Networks Modeling // Engineering Proceedings- Proceedings of The 1st International Conference on Micromachines and Applications) / Stiharu, Ion (ur.).
Basel: MDPI Books, 2021. str. 26-26 doi:10.3390/Micromachines2021-09658 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
66.Grgić, Filip; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Valinger, Davor; Jurinjak Tušek, AnaPotential of NIR spectroscopy coupled with Artificial Neural Network modeling for prediction of oil-in-mint aqueous extract emulsion droplets diameter produced in continuously operated microfluidic device // Book of Abstracts of 1st international conference Food and Climate Change / Šamec, Dunja ; Šarkanj, Bojan ; Sviličić Petrić, Ines (ur.).
Koprivnica: Univesrity North, 2021. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
67.Topić Popović, Natalija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Strunjak-Perović, Ivančica; Barišić, Josip; Palić, Dušan; Beer Ljubić, Blanka; Babić, Sanja; Čož-Rakovac, RozelindaAssociation of wastewater determinants with fish haematological and plasma biochemical responses: multivariate analysis approach // Aquaculture Reports, (2021), 21; 100877, 7 doi:10.1016/j.aqrep.2021.100877 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Serdarušić, KajaPrehrambene navike studenata tijekom socijalne izolacije za vrijeme pandemije COVID-19, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
69.Krpan, AnaKONCEPTUALNI MODELI KAO POMOĆ U PREHRANI DJECE S AUTIZMOM, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
70.Baterl, PaulaPrimjena konceptualnih modela u planiranju školske prehrane za djecu oboljelu od šećerne bolesti, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
71.Marčec, KristinaPregled konceptualnih modela učinka vitamina D u COVID-19 pandemiji, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
72.Češljaš, BrunoMETA ANALIZA OSNOVNIH ANTROPOMETRIJSKIH OBILJEŽJA ŠKOLSKE POPULACIJE, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
73.Blažinčić, Anamarija“OPĆI UPITNIK O PREHRANI“ – KVALITATIVNA ANALIZA I PROCJENA ZNANJA U STUDENTSKOJ POPULACIJI, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
74.Kirin, LucijaPRIMJENA LINEARNOG OPTIMIRANJA U DIJETOTERAPIJI, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
75.Kazazić, Snježana; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Radeljević, Biljana; Plavljanić, Dijana; Špoljarić, Jasminka; Ljubić, Tihana; Bilić, Branka; Mikulec, NatašaComparison of GC and NIR spectra as a rapid tool for food fraud detection: Case of butter adulteration with different fat types // Journal of food processing and preservation, 45 (2021), 9; e15732, 12 doi:10.1111/jfpp.15732 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
76.Cestar, MatejaMODEL NEUROMARKETINGA NA PRIMJERU KONZUMACIJE FUNKCIONALNE HRANE, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
77.Agičić, ValerijaAnaliza materijalnih i konceptualnih modela u prehrani: karotenoidi, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
78.Majić, IvaAnaliza jelovnika koji aktiviraju sirtuine, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
79.Zajec, Martaonceptualni modeli u nutritivnom označavanju hrane: Nutri-score i NOVA, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, ZAGREB
-
80.Pranjić, InesKonceptualni modeli u planiranju prehrane za djecu vrtićke dobi s prehrambenim alergijama, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
81.Ruščić, PaulaMinimiziranje glikemijskog indeksa u dnevnoj ponudi za osobe oboljele od šećerne bolesti, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
82.Krvavica, Marina; Lasić, Dario; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Đugum, Jelena; Janović, Špiro; Milovac, Srđan; Bošnir, JasnaChemical Characteristics of Croatian Traditional Istarski pršut (PDO) Produced from Two Different Pig Genotypes // Molecules, 26 (2021), 14; 4140, 18 doi:10.3390/ molecules26144140 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Jurinjak Tušek, Ana; Benković, Maja; Malešić, Elena; Marić, Lucija; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Valinger, DavorRapid quantification of dissolved solids and bioactives in dried root vegetable extracts using near infrared spectroscopy // Spectrochimica Acta Part A: Molecular and Biomolecular Spectroscopy, 261 (2021), 120074, 9 doi:10.1016/j.saa.2021.120074 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
84.Jurinjak Tušek, Ana; Benković, Maja; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurina, TamaraPrimjena modeliranja u istraživanju biološkog potencijala samoniklog bilja // SANITAS 2021
Rijeka, Hrvatska, 2021. str. 20-20 (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Vuković, GabrielaPRIMJENA KONCEPTUALNIH MODELA U RAZUMIJEVANJU ODREĐENIH MEHANIZAMA PRETILOSTI, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
86.Bakota, MateaAnaliza upitnika za program - "PETICA-igrom do zdravlja", 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
87.Pfeifer, Danijela; Rešetar, Josip; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Panjkota Krbavčić, Ines; Vranešić Bender, Darija; Rodríguez-Pérez, Celia; Ruíz-López, María Dolores; Šatalić, ZvonimirCooking at Home and Adherence to the Mediterranean Diet During the COVID-19 Confinement: The Experience From the Croatian COVIDiet Study // Frontiers in nutrition, 8 (2021), 617721, 18 doi:10.3389/fnut.2021.617721 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
88.Benković, Maja; Jurinjak Tušek, Ana; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, JasenkaBioactives functionalization and interactions // Food Bioactives and Health / Galanakis, Charis M. (ur.).
Cham: Springer, 2021. str. 307-336 doi:10.1007/978-3-030-57469-7 -
89.Benković, Maja; Sarić, Ivana; Jurinjak Tušek, Ana; Jurina, tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Valinger, DavorAnalysis of the adsorption and release processes of bioactives from Lamiaceae plant extracts on alginate microbeads // Food and Bioprocess Technology, 14 (2021), 1216-1230 doi:10.1007/s11947-021-02632-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
90.Valinger, Davor; Longin, Lucija; Grbeš, Franjo; Benković, Maja; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaDetection of honey adulteration -the potential of UV-VIS and NIR spectroscopy coupled with multivariate analysis // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 145 (2021), 111316, 9 doi:10.1016/j.lwt.2021.111316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
91.Kim, Sang Yeob; Ćurko, Josip; Kljusurić, Jasenka Gajdoš; Matošić, Marin; Crnek, Vlado; López-Vázquez, Carlos M.; Garcia, Hector A.; Brdjanović, Damir; Valinger, DavorUse of near-infrared spectroscopy on predicting wastewater constituents to facilitate the operation of a membrane bioreactor // Chemosphere, 272 (2021), 129899, 10 doi:10.1016/j.chemosphere.2021.129899 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
92.Jurinjak Tušek, Ana; Šalić, Anita; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Benković, Maja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zelić, BrunoThe power of microsystem technology in the food industry – going small makes it better // Innovative food science & emerging technologies, 68 (2021), 102613, 18 doi:10.1016/j.ifset.2021.102613 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
93.Matešić, Nikolina; Jurina, Tamara; Benković, Maja; Panić, Manuela; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurinjak Tušek, AnaMicrowave assisted extraction of phenolic compounds from Cannabis sativa L.: Optimisation and kinetics study // Separation science and technology, 56 (2021), 12; 2047-2060 doi:10.1080/01496395.2020.1804938 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
94.Budić-Leto, Irena; Humar, Iva; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Zdunić, Goran; Zlatić, EmilFree and Bound Volatile Aroma Compounds of ´Maraština´ Grapes as Influenced by Dehydration Techniques // Applied Sciences, 10 (2020), 24; 1-14 doi:10.3390/app10248928 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
95.Jurinjak Tušek, Ana; Valinger, Davor; Benković, Maja; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurina, TamaraApplication of Artificial Neural Networks in the Food Engineering // A Comprehensive Guide to Neural Network Modeling / Skaar, Steffen (ur.).
New York (NY): Nova Publishers, 2020. str. 1-26 -
96.Režek Jambrak, Anet; Ojha, Shikha; Šeremet, Danijela; Nutrizio, Marinela; Maltar‐Strmečki, Nadica; Valić, Srećko; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Tiwari, BrijeshFree radical detection in water after processing by means of high voltage electrical discharges and high power ultrasound // Journal of food processing and preservation, 45 (2020), 2; e15176, 15 doi:10.1111/jfpp.15176 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
97.Ivanković, Monika; Đurđević, Mirna; Benković, Maja; Jurinjak Tušek, Ana; Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jurina, TamaraOptimization of emulsification conditions of biologically active compounds originating from the Lamiaceae plants // 5th International Mediterranean SCIENCE AND ENGINEERING CONGRESS
Alanya, Turska, 2020. str. 560-560 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Vlašić, VeronikaAnaliza zadovoljstva nutricionista i korisnika nutricionističkim savjetovanjem, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
99.Nutrizio, Marinela; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Marijanović, Zvonimir; Dubrović, Igor; Viskić, Marko; Mikolaj, Elena; Chemat, Farid; Režek Jambrak, AnetThe Potential of High Voltage Discharges for Green Solvent Extraction of Bioactive Compounds and Aromas from Rosemary (Rosmarinus officinalis L.)—Computational Simulation and Experimental Methods // Molecules, 25 (2020), 16; 3711, 31 doi:10.3390/molecules25163711 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Hassoun, A.; Carpena, M.; Prieto, M.A.; Simal- Gandara, J.; Özogul, F.; Özogul, Y.; Çoban, Ö.E.; Guðjónsdóttir, M.; Barba, F.J.; Marti-Quijal, F.J. et al.Use of Spectroscopic Techniques to Monitor Changes in Food Quality during Application of Natural Preservatives: A Review // Antioxidants, 9 (2020), 9; 882-912 doi:10.3390/antiox9090882 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)