Pregled po CROSBI profilu: Helga Medić (CROSBI Profil: 15782, MBZ: 210990)
Pronađeno 116 radova
-
1.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Majcen, Krešimir; Petričević, Sandra; Medić, HelgaInfluence of processing time on physicochemical parameters, sensory properties, and volatile compounds of smoked dry-cured ham "Dalmatinski pršut" // Book of Abstracts - 10th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Smart Food for a Healthy Planet and Human Prosperity / Vidaček Filipec, Sanja ; Voučko, Bojana ; Šeremet, Danijela ; Marković, Ksenija ; Rumora Samarin, Ivana (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2022. str. 127-128 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
2.Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić, Helga; Potočnik, Hubert; Topolovčan, Tomislav; Kelava Ugarković, Nikolina; Marušić Radovčić, NivesThe Impact of Premortality Stress on Some Quality Parameters of Roe Deer, Wild Boar, and Red Deer Meat // Foods, 11 (2022), 9; 1275, 14 doi:10.3390/foods11091275 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Radovčić Marušić, Nives; Karlović, Sven; Medić, Helga; Režek Jambrak, AnetEffect of citric acid addition on functional properties of pasteurized liquid whole eggs // Journal of food science and technology, 58 (2021), 3; 985-995 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Kurek, Mia; Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Galić, Kata; Medić, HelgaQuality parameters and shelf-life of smoked Dalmatian dry-cured ham packed in bio-based and plastic bilayer pouches // Journal of stored products research, 94 (2021), 101889, 9 doi:10.1016/j.jspr.2021.101889 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Katavić, Josipa; Medić, HelgaUtjecaj tehnološkog procesa proizvodnje na udio masti, sastav masnih kiselina i stupanj oksidacije masti u dimljenom pršutu // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 23 (2021), 4; 290-301 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Mora, Leticia; Medić, HelgaInfluence of Muscle Type on Physicochemical Parameters, Lipolysis, Proteolysis, and Volatile Compounds throughout the Processing of Smoked Dry-Cured Ham // Foods, 10(6) (2021), 1228; 1228, 22 doi:10.3390/foods10061228 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
7.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Petričević, Sandra; Karolyi, Danijel; Listeš, Eddy; Medić, HelgaProteolysis and protein oxidation throughout the smoked dry-cured ham process // Food chemistry, 362 (2021), 130207, 11 doi:10.1016/j.foodchem.2021.130207 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Horvatek Tomić, danijela; Janječić, Zlatko; Maltar, Antonio; Mazija, Hrvoje; Medić, Helga; Prukner-Radovčić, Estella; Raguž-Đurić, Radmila2000-2019 Udruga za znanost o peradi. Zagreb: Udruga za znanost o peradi, 2020 (monografija)
-
9.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Brkljača, Mia; Listeš, Eddy; Medić, HelgaLipolysis and lipid oxidation during smoked dry- cured ham processing // Book of Abstracts & Conference Program [Elektronski izvor] / XIII Conference of Chemists, Technologists and Environmentalists of Republic of Srpska / Borislav Malinović (ur.).
Banja Luka: University in Banjaluka, Faculty of Technology, 2020. str. 41-41 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
10.Marušić Radovčić, Nives; Ježek, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćurić, Duška; Medić, HelgaThe effect of high pressure treatment on the quality of chicken breast meat // Croatian journal of food science and technology, 14 (2019), 3-4; 76-81 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Vidinski, Petra; Novina, Katarina; Medić, HelgaInfluence of different pig genotype on aroma, colour and fatty acid composition of smoked dry-cured ham // MESO: Prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 548-561 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Marušić Radovčić, Nives; Poljanec, Ivna; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Karolyi, Danijel; Medić, HelgaProteolytic changes during salting and smoking of dry-cured ham // XX
Sevilla, Španjolska, 2019. str. X-X (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, ostalo) -
13.Danijela Stražanac; Pleadin, Jelka; Miloš, Sanja; Hengl, Brigita; Medić, Helga; Bošnir, Jasna; Klapec, Tomislav; Dimitrov, Nino; Gross- Bošković, AndreaIzloženost odrasle populacije u RH akrilamidu iz hrane // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 95-95 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaPolycyclic aromatic hydrocarbons in four different types of Croatian dry-cured hams // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 5; 458-468 (recenziran, članak, znanstveni)
-
15.Karolyi, Danijel; Tomažin, Urška; Marušić Radovčić, Nives; Luković, Zoran; Škorput, Dubravko; Salajpal, Krešimir; Medić, Helga; Škrlep, Martin; Čandek Potokar, MarjetaEffect of animal’s diet, processing method and muscle type on quality traits of dry-cured hams produced from Turopolje pigs // Book of Abstract - X International Symposium of Mediterranean Pig / Bozzi, Riccardo (ur.).
Firenza : München: Università degli Studi di Firenze (Italy), 2019. str. 20-20 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Poljanec, Ivna; Marušić Radovčić, Nives; Karolyi, Danijel; Petričević, Sandra; Bogdanović, Tanja; Listeš, Eddy; Medić, HelgaThe occurrence of polycyclic aromatic hydrocarbons in different types of Croatian dry- cured hams // 27th Animal Science Days- Book of Abstracts / Luboš, Vostrý (ur.).
Prag: Czech University of Life Sciences Prague, 2019. str. 59-59 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
17.Mazija, Hrvoje; Janječić, Zlatko; Medić, Helga; Bedeković, Dalibor; Balenović, Mirta; Andrašec, Marijan; Filipič BratkoUčinak dodatka aluvijalnog depozitnog holocenskog minerala (ADNEM) u krmu tovnih pilića farmskog uzgoja na tvorbu kolagena u njihovu mišićju // Peradarski dani 2019. / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, Centar za peradarstvo, 2019. str. 73-82 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Medić, Helga; Janči, Tibor; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Markov, Ksenija; Ćurić, DuskaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pilećeg mesa // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 72 (2018), 1-2; 35-41 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
19.Conference Information and Proceedings / Prukner-Radovčić, Estella ; Medić, Helga (ur.), 2018 (zbornik)
-
20.Marušić Radovčić, Nives; Planinčić, Hedviga; Medić, HelgaUsporedba dviju metoda za određivanje udjela masti i sastav masnih kiselina u trajnim mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 20 (2018), 4; 308-315 (recenziran, članak, znanstveni)
-
21.Karolyi, Danijel; Marušić Radovčić, Nives; Medić, Helga; Luković, Zoran; Tomažin, Urška, Škrlep, Martin; Čandek Potokar, MarjetaEffect of acorn feeding on quality and aromatic profile of dry sausages produced from Turopolje pigs // Book of Abstracts of the 69th Annual Meeting of the European Federation of Animal Science (EAAP) / EAAP (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2018. str. 495-495 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Tomljanović, Kristijan; Grubešić, Marijan; Medić Helga; Ugarković, Damir; Marušić Radovčić, NivesEFFECTS OF ALTITUDE ON SOME QUALITY PARAMETERS IN BIG GAME MEAT // Natural resources green technology & sustainable development
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2018. str. 30-35 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
23.Kudumija, Nina; Cerjanec, Dražen; Mandić Graonić, Lidija; Medić, Helga; Dergestin Bačun, Lidija; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaKoličina dodane vode u mesu peradi s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 20 (2018), 2; 152-156 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
24.Medić, Helga; Djurkin Kušec, Ivona; Pleadin, Jelka; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Hengl, Brigita; Kušec, GoranThe impact of frozen storage duration on physical, chemical and microbiological properties of pork // Meat science, 140 (2018), 119-127 doi:10.1016/j.meatsci.2018.03.006 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Petričević, Sandra; Marušić Radovčić, Nives; Lukić, Katarina; Listeš, Eddy; Medić, HelgaDifferentiation of dry-cured hams from different processing methods by means of volatile compounds, physico-chemical and sensory analysis // Meat science, 137 (2018), 217-227 doi:10.1016/j.meatsci.2017.12.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)