Pregled po CROSBI profilu: Damir Karlović (CROSBI Profil: 15372, MBZ: 20305)
Pronađeno 72 radova
-
1.Zelić, M.; Karlović, D.; Kršul, D.; Bačić, Đ.; Warusavitarne, J.Video-Assisted Anal Fistula Treatment for Treatment of Complex Cryptoglandular Anal Fistulas with 2 Years Follow-Up Period: Our Experience // Journal of Laparoendoscopic & Advanced Surgical Techniques, 30 (2020), 12; 1329-1333 doi:10.1089/lap.2020.0231 (recenziran, članak, znanstveni)
-
2.Grbas, Harry; Grebić, Damir; Jerković, Ante; Karlović, Damir; Tomašić, Ana-Marija; Rinčić Antulov, MarijanaComparison of laparoscopic and classic appendectomy at clinical hospital center Rijeka over a ten year period // Chirurgia, 33 (2020), 2; 84-88 doi:10.23736/s0394-9508.19.05002-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Harry, Grbas; Damir, Grebić; Ante, Jerković; Damir, Karlović; Ana Marija, Tomasić, Marijana, Rinčić.Comparision of laparoscopic and classic appendectomy at Clinical Hospital Centre Rijeka over a ten year period. // Chirurgia, 33 (2020), 2; 84-88 (recenziran, članak, znanstveni)
-
4.Karlović, Damir; Dorian, Kršul; Giordano, Bačić; Marko ZelićVideo‐assisted anal fistula treatment in combination with ligation of the intersphincteric fistula tract in the treatment of complex transsphincteric fistulas – a video vignette // Colorectal disease, 1 (2020), 15050, 1 doi:10.1111/codi.15050 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, stručni)
-
5.Grbas, Harry; Grebić, Damir; Tomasić, Ana Marija; Jerković, Ante; Karlović, Damir.Usporedba laparoskopskih i klasičnih apendektomija u KBC Rijeka tijekom desetogodišnjeg razdoblja. // 12. Kongres Hrvatskog društva za digestivnu kirurgiju s međunarodnim sudjelovanjem
Opatija, Hrvatska, 2017. str. 42-42 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
6.Cicvarić, Tedi; Grebić, Damir; Karlović, Damir; Pečanić, Sanja; Trčak, Daniel; Lalić, Strahimir.Kirurško šivanje // 2.kongres hitne medicine s međunarodnim sudjelovanjem
Rijeka, Hrvatska, 2017. str. 1-1 (radionica, recenziran, sažetak, stručni) -
7.KARLOVIĆ, DAMIR; MARINOVIĆ, MARIN; ŠTIGLIĆ, DAMIR; GRŽALJA, NIKOLA; JERKOVIĆ, ANTE; KOS, MLADEN; BAKOTA, BOREKIRURŠKO LIJEČENJE AVULZIJSKIH RANA POTKOLJENICE // Acta medica Croatica, 69 (2015), Suplement 1; 51-56 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Rumora, Ivana; Kobrehel Pintarić, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Marić, Olivera; Karlović, DamirEfficient use of modelling in new food-product design and development // Acta alimentaria, 42 (2013), 4; 565-575 doi:10.1556/AAlim.42.2013.4.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Pećanić, Sanja; Mustać, Elvira; Matušan Ilijaš, Koviljka; Jonjić, Nives; Lovasić, Franjo; Karlović, DamirMioblastom u dojci: prikaz slučaja // 5. Hrvatski kongres patologa i sudskih medicinara
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
10.Pećanić, Sanja; Mustać, Elvira; Matušan-Ilijaš, Koviljka; Jonjić, Nives; Lovasić, Franjo; Karlović, DamirMioblastom u dojci: prikaz slučaja // 5. Hrvatski kongres patologa i sudskih medicinara
Zagreb, Hrvatska, 2012. (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
11.Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ukrainczyk, Marko; Tripalo, Branko; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić-Topić, DraženInfluence of Whey Protein Addition and Feed Moisture Content on Chosen Physicochemical Properties of Directly Expanded Corn Extrudates // Food and bioprocess technology, 4 (2011), 7; 1296-1306 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Sven; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, Suzana; Penava, Antonija; Karlović, DamirPrimjena ultrazvuka niskog intenziteta ("puls-jeka") u otkrivanju oštećenja ambalažnog materijala i stranih tijela unutar pakovanja // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 31-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
13.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Šimunek, MarinaInfluence of Frying Time and Addition of Rice Starch on Oil Uptake and Textural Properties of Fried Coated Chicken Meat // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2010), 3-4; 116-119 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Opalić, Milan; Domitran, Zoran; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Horžić, Dunja; Karlović, DamirThe effect of ultrasound pre-treatment and air-drying on the quality of dried apples // Czech journal of food sciences, 27 (2009), 4; 297-300 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Penava, Antonija; Karlović, Damir; Ježek, Damir; Vikić Topić, Dražen; Karlović, Sven; Bosiljkov, TomislavPrimjena ultrazvuka visokog intenziteta pri obradi hrane // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 32-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
16.Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Rimac-Brnčić, Suzana; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Šipušić, Jura; Pukec, DragoPorosity of Deep Fat Fried Breaded Chicken Meat // Food technology and biotechnology, 47 (2009), 4; 389-395 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Belščak, Ana; Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, DamirComparative study of commercially available cocoa products in terms of their bioactive composition // Food Research International, 42 (2009), 5-6; 707-716 doi:10.1016/j.foodres.2009.02.018 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Iveković, Damir; Karlović, DamirThe composition of polyphenols and methylxanthines in teas and herbal infusions // Food Chemistry, 115 (2009), 2; 441-448 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Buljan, Daniel; Gnjidić, Živko; Karlović, Damir; Gašpar, VPsychiatric condition of patients with pituitary adenoma and clinical expression of Cushing's disease before and after surgery. // Neurologia Croatica Book of abstracts / Rotim, Krešimir (ur.).
Zagreb: Klinički bolnički centar Rebro, 2008. str. 132-132 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
20.Horžić, Dunja; Malešević, Jelena; Komes, Draženka; Vukšić Zidar, Ksenija; Karlović, DamirComparison of the quality of intermediate and final products of sugar beet and sugar cane processing // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 295-301 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Belščak, Ana; Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, DamirPhenolic composition of methanolic extracts and hydrolysates of chocolate // First European Food Congress Delegate Manual
Ljubljana: EFFoST, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Komes, Draženka; Horžić, Dunja; Kovačević Ganić, Karin; Belščak, Ana; Karlović, DamirHealth promoting effects of stimulant food products // Program Book and Abstracts of the tenth International Congress on Engineering and Food
Viña del Mar: International Congress on Engineering and Food, 2008. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Horžić, Dunja; Komes, Draženka; Belščak, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Karlović, DamirCompositional analysis of white teas // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food, 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 239-246 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Karlović, Sven; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, Damir; Pukec, DragutinInfluence of various coating compositions to the textural properties of deep fried chicken // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress
Zagreb, 2008. str. 128-134 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Karlović, DamirExpression of influence of cohesion index like a function of oil absorption of frying mixture of deep fat fried coated chicken meat // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress
Zagreb, 2008. str. 122-128 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Rimac Brnčić, Suzana; Vikić-Topić, Dražen; Karlović, SvenDehydration of Celery by Infrared Drying // Croatica Chemica Acta, 81 (2008), 2; 325-331 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Perutina, AndrijanaDobivanje bioetanola iz šećernog sirupa, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Mesarić, MislavSpektrofotometrijska karakterizacija prehrambenih boja u konditorskoj industriji, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Pavlović, VedranaIspitivanje kakvoće i stabilnosti "Trešnjevačkog bombona" - karamele s islandskim lišajem, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Hlupić, GordanaTemperiranje crne i mliječne čokoladne mase, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Karlović, Damir; Vikić-Topić, Dražen; Herceg, Zoran;Modelling of convective carrot drying, // Croatica Chemica Acta, 79 (2006), 3; 385-391 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Bužić, DarioDegradacija vitamina C prilikom proizvodnje marmelade od šipka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Kalan, MartinaČvrstoća gela visokometiliranog pektina jabuke, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Jukić, KatarinaUtjecaj suhe tvari škrobnog sirupa na kvalitetu karamela, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Golik, IvaZamjene za mlijeko u kakao proizvodima, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Čubrić, KristinaČvrstoća visokometiliranog pektinskog gela na bazi citrusa, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Vrcelj, RenataUtjecaj aktiviteta vode i ostalih čimbenika na održivost žele bombona, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Čokor, GoranStabilnost prehrambenih boja u konditorskoj industriji, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Belšak, SanjaUtjecaj destiliranih monoglicerida masnih kiselina i lecitina na strukturu i okus voćnih karamela, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Zlatar, VukUtjecaj nečistoća u repi na konačno iskorištenje šečera, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Klofutar, MargaretaTemperiranje čokoladnih masa, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Sečen, IvaMogučnost zamjene želatine u plastično-elastičnoj karameli sa modificiranim škrobom, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Josipović, KataOdređivanje optimalne vlažnosti ekstrudiranog proizvoda kroki-kroketa, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Fegeš, MajaChemical Changes During the Extrusion Cooking // Proceedings of the 4th European Congres of Chemical Engineering (ECCE)
Granada, 2003. str. 315-317 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Fegeš, MajaKemijske promjene pšenične krupice tijekom postupka ekstruzije // Proceedings of the 4th International Scientific Conference on Production Engineering (RIM 2003) / Karabegović, Isak ; Jurković, Milan ; Doleček, Vlatko (ur.).
Bihać, 2003. str. 965-970 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Kovaček, Damir; Ninčević A.; Miljević I.; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Ćurić Duška; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Karlović, Damir; Fegeš, M.Chemical Changes During the Extrusion Cooking // Proceedings of the 4 ECCE – 4th European Congress of Chemical Engineering
Granada, Španjolska, 2003. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
47.Šišić, AnaFizikalno-kemijske karakteristike masnog i fondan punjenja za izradu krema, 2003., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Ćurić, Duška; Đugum, Jelena; Karlović, Damir; Tušak, Dubravka; Petrović, BiserkaComparability of Methods for Assessing Wet Gluten Content of Wheat Flour // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 485-495 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
49.Neralić, MirelaOdređivanje udjela čvrste faze u mastima za punjenje konditorskih proizvoda primjenom NMR, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Fegeš, MajaUtjecaj uvjeta ekstruzije na svojstva ekstrudata pšenične krupice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb