Pregled po CROSBI profilu: Dragan Kovačević (CROSBI Profil: 15101, MBZ: 198412)
Pronađeno 250 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirTehnologija proizvodnje konjske salame. Pakrac: Poduzetnički centar Pakrac, 2013 (znanstveno-stručna)
-
2.Kovačević, DraganHrvatski gospodarski labirint. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003 (monografija)
-
1.Mandić, Milena L.; Primorac, Ljiljana; Klapec, Tomislav; Slemenšek, Željko; Njari, Bela; Kovačević, DraganZdravstvena sigurnost i kakvoća hrane // Zdravstvena sigurnost i kakvoća hrane / Žimbrek, Tito (ur.).
Zagreb: Ured za strategiju razvitka Republike Hrvatske, 2001. str. 1-330 -
1.Kovačević, DraganKemija i tehnologija šunki i pršuta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 -
2.Kovačević, DraganTehnologija kulena i drugih fermentiranih kobasica
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 -
3.Kovačević, DraganSirovine prehrambene industrije : (meso i riba)
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004 -
4.Kovačević, DraganKemija i tehnologija mesa i ribe
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001 -
1.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirEffect of Temperature Range and Kilning Time on the Occurrence of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Foods, 12 (2023), 3; 454, 8 doi:10.3390/foods12030454 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
2.Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Markovčić, Mateo; Vranešević, Jelena; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirThe Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Slavonska slanina—Traditionally Smoked and Dry- Cured Bacon // Processes, 10 (2022), 2; 268, 9 doi:10.3390/pr10020268 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Perković, Irena; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Škrivanko, MarioUtjecaj lokaliteta na sigurnost i kvalitetu slavonske kobasice // Veterinarska stanica, 53 (2022), 3; 237-250 doi:10.46419/vs.53.3.10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Deak, Igor; Habschied, Kristina; Mesić, Josip; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine // Foods, 10 (2021), 11; 2752, 8 doi:10.3390/foods10112752 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
5.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kovačević, Dragan; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Beverages, 7 (2021), 58; 1-7 doi:10.3390/beverages7030058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Habschied, KristinaInfluence of Different Smoking Procedures on Polycyclic Aromatic Hydrocarbons Formation in Traditional Dry Sausage Hercegovačka kobasica // Processes, 8 (2020), 8; 918, 7 doi:10.3390/pr8080918 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Kovačević, Dragan; Petrović, Jelena; Habschied, KristinaDistribution of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Traditional Dry Cured Smoked Ham Slavonska Šunka // Applied Sciences-Basel, 10 (2020), 1; 92, 9 doi:10.3390/app10010092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Puljić, Leona; Kartalović, Brankica; Grbavac, Jozo; Jukić-Grbavac, Marija; Petrović, Jelena; Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirChemical composition and microbial safety of pork meat products originating from Herzegovina // Arhiv veterinarske medicine, 12 (2019), 2; 83-94 doi:10.46784/e-avm.v12i2.64 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Puljić, Leona; Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Vranešević, Jelena; Mastanjević, KristinaThe Influence of Different Smoking Procedures on the Content of 16 PAHs in Traditional Dry Cured Smoked Meat “Hercegovačka Pečenica” // Foods, 8 (2019), 12; 690, 9 doi:10.3390/foods8120690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Bušić, Nives; Čeple, Dunja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaSastav masnih kiselina slavonske šunke soljene s krupnom morskom i sitnom kamenom soli // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 1; 62-70 doi:10.31727/m.21.1.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Petrović, Jelena; Novakov, Nikolina; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Jukić, Marko; Lukinac, Jasmina; Mastanjević, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in the traditional smoked sausage Slavonska kobasica // Journal of food composition and analysis, 83 (2019), 103282, 7 doi:10.1016/j.jfca.2019.103282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, DraganPhysico-chemical and thermal properties of chicken myofibrillar protein concentrate (CMPC) mixed with barley bran flour during frozen storage // Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, 17 (2018), 1; 19-26 doi:10.17306/J.AFS.0537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Kovačević, DraganInovacije kao temelj konkuretnosti hrvatske prehrambene industrije // Rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Tehničke znanosti, 531 (2017), 18; 49-74 doi:10.21857/9xn31cv46y (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
14.Mastanjević, Krešimir; Vidaković, Kristina; Kovačević, DraganEffect of addition of trehalose, maltose and two modified starches on colour and textural attributes of chicken surimi gels during frozen storage // Technologica acta, 10 (2017), 1; 13-17 (recenziran, članak, znanstveni)
-
15.Kovačević, Dragan; Kušurin, Iva; Mastanjević, KrešimirUtjecaj različitih vrsta soli na proizvodni kalo i fizikalno-kemijska svojstva Slavonske šunke // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2017), 3; 216-222 doi:10.31727/m.19.3.5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
16.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Brnić, Dragan; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kovačević, DraganMoulds and mycotoxins detected in the regional speciality fermented sausage ‘slavonski kulen’ during a 1-year production period // Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure & Risk Assessment, 34 (2017), 2; 282-290 doi:10.1080/19440049.2016.1266395 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Pleadin, JelkaThe effect of an autochthonous starter culture, sugars and different temperatures on the fermentation of Slavonian Kulen // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 1; 67-76 doi:10.17113/ftb.55.01.17.4688 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Lešić, Tina; Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Kovačević, Dragan; Gross-Bošković, Andrea; Sokolić Darja; Jurković, Martina; Pleadin, JelkaEstimation of dietary fat intake via the consumption of traditional meat products // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 3-4; 138-144 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Tomović, Vladimir; Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Jokanović, Marija; Kevrešan, Žarko; Škaljac, Snežana; Šoljić, Branislav; Lukač, Dragomir; Škrobot, Dubravka; Despotović, AleksandraProximate and mineral composition and cadmium content of main anatomical parts and offal from semi-outdoor reared Black Slavonian pigs // Agro food industry hi-tech, 27 (2016), 6; 39-42 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Pleadin, Jelka; Kovačević, DraganKemijske opasnosti u mesu i mesnim proizvodima u prehrambenom lancu od farme do potrošača // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 5; 436-444 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
21.Mastanjević, Krešimir; Friščić, Stjepan; Kovačević, DraganThe effect of oat β-glucan addition on cooking loss, colour and textural attributes of chicken surimi gels after frozen storage // Technologica acta, 9 (2016), 1; 89-94 (recenziran, članak, znanstveni)
-
22.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Ćosić, Katarina; Pleadin, JelkaKoličina nitrita i nitrata u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 40-46 (recenziran, članak, znanstveni)
-
23.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Petrović, Marinko; Kolarić Kravar, Sanja; Kovačević, DraganSadržaj kolesterola u domaćim i industrijskim kobasicama // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 54-60 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Kovačević, Dragan; Scortichini, Giampiero; Milone, Salvatore; Kmetič, IvanaComparison of ochratoxin A levels in edible pig tissues and in biological fluids after exposure to a contaminated diet // Mycotoxin research, 32 (2016), 3; 145-151 doi:10.1007/s12550-016-0249-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Pleadin, Jelka; Frece, JadrankaPhysicochemical, microbiological and colour attributes of Horse salami established during the ripening period // Italian journal of food sciences, 28 (2016), 1; 96-106 doi:10.14674/1120-1770/ijfs.v463 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Pleadin, Jelka; Demšar, Lea; Polak, Tomaž; Vulić, Ana; Lešić, Tina; Kovačević, DraganSastav masnih kiselina tradicionalnih hrvatskih i slovenskih suhomesnatih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 1; 44-52 (recenziran, članak, znanstveni)
-
27.Pleadin, Jelka; Koprivnjak, Olivera; Krešić, Greta; Gross- Bošković, Andrea; Buzjak Služek, Vlatka; Tomljanović, Ana; Kovačević, DraganDnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 6; 534-540 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Krešić, Greta; Bogdanović, Tanja; Lešić, Tina; Raspović, Ivana; Kovačević, DraganSezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 5; 428-434 (recenziran, članak, znanstveni)
-
29.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Perši, NinaOchratoxin A contamination of the autochthonous dry-cured meat product “Slavonski Kulen” during a six-month production process // Food control, 57 (2015), 377-384 doi:10.1016/j.foodcont.2015.05.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Perković, IrenaImpact of casing damaging on aflatoxin B1 concentration during the ripening of dry- fermented meat sausages // Journal of immunoassay & immunochemistry, 36 (2015), 6; 655-666 doi:10.1080/15321819.2015.1032306 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Pleadin, Jelka; Malenica Staver, Mladenka; Vahčić, Nada; Kovačević, Dragan; Milone, Salvatore; Saftić, Lara; Scortichini, GiampieroSurvey of aflatoxin B1 and ochratoxin A occurrence in traditional meat products coming from Croatian households and markets // Food control, 52 (2015), 71-77 doi:10.1016/j.foodcont.2014.12.027 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Pleadin, Jelka; Demšar, Lea; Polak, Tomaž; Kovačević, DraganKoličina aflatoksina B1 i okratoksina A u hrvatskim i slovenskim tradicionalnim mesnim proizvodima // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 6; 480-486 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
33.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Barbir, Tina; Petrović, Marinko; Milinović, Ines; Kovačević, DraganPromjene u osnovnom nutritivnom i masno- kiselinskom sastavu tijekom proizvodnje Slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XVI (2014), 6; 487-492 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, KsenijaComparison of sensory properties, shelf-life and microbiological safety of industrial sausages produced with autochthonous and commercial starter cultures // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 3; 307-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Šakić, IvanUtjecaj dodatka različitih šećera na proces fermentacije hrvatske trajne kobasice kulenove seke // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 4; 288-292 (recenziran, članak, znanstveni)
-
36.Kovačević, Dragan; Pleadin, Jelka; Mastanjević, Krešimir; Frece, JadrankaOpasnosti od površinske kontaminacije plijesnima u tradicionalnoj proizvodnji kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 2; 162-168 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Kovačević, Dragan; Pleadin, Jelka; Mastanjević, Krešimir; Frece, JadrankaUtjecaj tehnoloških operacija na smanjenje koncentracije okratoksina A tijekom proizvodnje Slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 3; 232-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
38.Vulić, Ana; Perši, Nina; Vahčić, Nada; Hengl, Brigita; Gross-Bošković, Andrea; Jurković, Martina; Kovačević, Dragan; Pleadin, JelkaProcjena moguće izloženosti okratoksinu A putem konzumacije kontaminiranih mesnih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 2; 106-112 (recenziran, članak, znanstveni)
-
39.Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Kovačević, Dragan; Vulić, Ana; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaOchratoxin A reduction in meat sausages using processing methods practiced in households // Food additives and contaminants. Part B, 7 (2014), 4; 239-246 doi:10.1080/19393210.2014.900119 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Scortichini, Giampiero; Milone, SalvatoreOchratoxin A in raw materials and cooked meat products made from OTA-treated pigs // Meat science, 96 (2014), 203-210 doi:10.1016/j.meatsci.2013.07.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective effect of trehalose on washed chicken meat (WCM) // Journal of food science and technology, 51 (2014), 5; 1006-1010 doi:10.1007/s13197-011-0553-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Pleadin, JelkaFizikalno-kemijska svojstva, tekstura i boja konjske salame // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 2; 106 (143)-110 (147) (recenziran, članak, znanstveni)
-
43.Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Kovačević, Dragan; Vahčić, Nada; Scortichini, Giampiero; Milone, SalvatoreOchratoxin A in traditional dry-cured meat products produced from subchronic exposed pigs // Food additives and contaminants. Part A, 30 (2013), 10; 1837-1848 doi:10.1080/19440049.2013.825817 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Perši, Nina; Kovačević, DraganVarijabilnost fizikalno-kemijskih i senzorskih svojstava autohtonih mesnih proizvoda između proizvodnih domaćinstava // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 15 (2013), 2; 122-131 (recenziran, članak, znanstveni)
-
45.Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Milić, DinkaKarakterizacija fizikalno-kemijskih svojstava najzastupljenijih domaćih tradicionalnih mesnih proizvoda // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 44 (2013), 2; 107-118 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
46.Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Kovačević, DraganOkratoksin A - Kontaminant hrane i hrane za životinje // Veterinarska stanica, 43 (2012), 6; 487-496 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
47.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective Effect of Maltose on Washed and Frozen Stored Chicken Meat // Bulgarian Journal of Agricultural Science, 18 (2012), 3; 429-434 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina, Lenart, Lidija; Frece, Jadranka; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, DragoSmanjenje udjela soli u domaćoj slavonskoj kobasici: utjecaj na sastav, fizikalno-kemijska svojstva, boju, teksturu, senzorska svojstva i zdravstvenu ispravnost // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 13 (2011), 4; 244-249 (recenziran, članak, znanstveni)
-
49.Babić, Ivona; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Đugum, Jelena; Čvek, Domagoj; Svetec, Ivan Krešimir; Posavec, Sanja; Frece, JadrankaIdentification and characterization of potential autochthonous starter cultures from Croatian "brand" product "Slavonski kulen" // Meat science, 88 (2011), 3; 517-524 doi:10.1016/j.meatsci.2011.02.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Čačić, Jasna; Tratnik, Miroslav; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Čačić, Dražen; Kovačević, DraganWine with geographical indication – awareness of Croatian consumers // British food journal, 113 (2011), 1; 66-77 doi:10.1108/00070701111097349 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
51.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, JasnaCryoprotective effect of polydextrose on chicken surimi // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 3; 226-231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCryoprotective effect of trehalose and maltose on washed and frozen stored beef meat // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 1; 15-23 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Senčić, Đuro; Škrivanko, Mario; Kovačević, Dragan; Samac, Danijela; Novoselec, JosipFizikalno - kemijska i senzorska svojstva slavonske šunke // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 12 (2010), 2; 88-91 (recenziran, članak, znanstveni)
-
54.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, DraganODREĐIVANJE AUTOHTONE MIKROBNE POPULACIJE I MIKOTOKSINA TE KARAKTERIZACIJA POTENCIJALNIH STARTER KULTURA U SLAVONSKOM KULENU // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XII (2010), 2; 92-98 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
55.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, DraganStafilokoki kao potencijalne izvorne starter kulture iz slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XII (2010), 3; 156-160 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
56.Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Tihana, K.; Markov KsenijaKarakterizacija bakterijskog soja Lactobacillus plantarum 1k izoliranog iz “slavonskog kulena” kao probiotičke funkcionalne starter kulture // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (2010), 4; 108-114 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
57.Kovačević , Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Jerković, Igor; Marijanović, ZvonimirPhysico-chemical, colour and textural properties of Croatian traditional dry sausage (Slavonian Kulen) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 12 (2010), 5; 270-275 (recenziran, članak, znanstveni)
-
58.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj, Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Kovačević, DraganDominant microflora of fermented horse meat susages // Meat: The first Croatian meat Journal, XII (2010), 217-221 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
59.Kovačević , Dragan; Suman, Kristina; Šubarić, Drago; Mastanjević, Krešimir; Vidaček, SanjaInvestigation of homogeneity and physicochemical characterisation of the Homemade Slavonian Sausage // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 6; 338-344 (recenziran, članak, znanstveni)
-
60.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Suman, KristinaPhysico-chemical and colour properties of homemade Slavonian Sausage // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 5; 280-284 (recenziran, članak, znanstveni)
-
61.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, Jasna; Čunko, DomagojOdređivanje krioprotektorske djelotvornosti K - karagena na miofibrilarne proteine pilećeg mesa pomoću diferencijalne motridbene kalorimetrije (DSC) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 3; 175-180 (recenziran, članak, znanstveni)
-
62.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Lenardić, MirjanaKriprotektosko djelovanje polidekstroze i k- karagena na surimi srdele // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 5; 352-355 (recenziran, članak, znanstveni)
-
63.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Kopjar, MirelaPreparation and characterization of acetylated tapioca starches // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 103 (2007), 12; 580-585 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Miličević, Borislav; Šubarić, Drago; Madjar Stjepan; Kovačević, Dragan; Babić, JurislavThe influence of various distillation techniques on quality of plum brandy // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 58 (2007), 1; 221-229 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
65.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Qetaj LinditaEffect of Polydextrose and k-Carrageenan on Initial Freezing Point of Chicken Surimi // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 1; 201-205 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
66.Čačić, Jasna; Tratnik, Miroslav; Čačić, Dražen; Kovačević, DraganInfluence of Different Technologies on the Competitiveness of Strawberry Production in Croatia // Agriculturae Conceptus Scientificus, 71 (2006), 4; 181-186 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Halt, Marija; Kovačević, Dragan; Pavlović, Hrvoje; Jukić, JasminkaContamination of pasta and the raw materials for its production with moulds of the genera Aspergillus // Czech journal of food sciences, 22 (2004), 2; 67-72 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
68.Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, BorislavEffect of Polydextrose on Initial Freezig Point of Surimi Prepared from Sasso Broiler // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, XLVIII (2003), 52; 83-90 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
69.Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Piližota, Vlasta; Nedić Tiban, Nela; Miličević, BorislavUtjecaj temperature i hidrokoloida na reološka svojstva koncentrata proteina sirutke // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, 48 (2003), 53; 95-104 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
70.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, DragoEffect of Polydextrose and NaCl on the Initial Freezing Point of Chicken, Egg and Surimi // Italian Journal of Food Science, 15 (2003), 1; 105-113 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
71.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirEFFECT OF k-CARRAGEENAN AND NaCl ON THERMAL PROPERTIES OF FROZEN SURIMI PREPARED FROM ADRIATIC PILCHARD // Acta Alimentaria, 30 (2001), 4; 381-393 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
72.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirEffect of kapa-Carrageenan and NaCl on Initial Freezing Point of Egg and SURIMI // Acta alimentaria, 29 (2000), 4; 335-344 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Kajfež, TamaraOdređivanje toplinske difuzivnosti surimija Dickersonovom metodom // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 48 (1998), 6; 231-235 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirModel of Cryoprotectants Effect on Thermal Conductivity and Enthalpy of Surimi Prepared from Adriatic Pilchard // Food technology and biotechnology, 35 (1997), 2; 113-118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Kovačević, DraganAutomatizirane komore za zrenje - preduvjet profitabilne proizvodnje kulena // Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 102 (2015), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Kovačević, DraganZa poželjnu teksturu kulena i sprječavanje kvarenja ključna je fermentacija // Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 97 (2014), 26-27 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Kovačević, DraganTamni rub ispod ovitka nije samo senzorski problem već može biti i uzrok kvarenja kulena // Agroglas, 337 (2014), 40-41 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
4.Kovačević, DraganKako izbjeći šupljine i pukotine u presjeku // Agroglas, 336 (2014), 38-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
5.Kovačević, DraganPrekomjerna naboranost ovitka (crijeva) i odvajanje ovitka od nadjeva // Agroglas, 338 (2014), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Kovačević, DraganStandardna kvaliteta kulena zahtijeva standardne proizvodne uvjete // Agroglas, 339 (2014), 30-31 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
7.Kovačević, DraganRazlike u tehnologiji proizvodnje kulena u seoskim domaćinstvima i industriji // Agroglas, 352 (2014), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
8.Kovačević, DraganZamrzavanje kulena najgori je izbor za sprječavanje užeglosti // Agroglas, 342 (2014), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
9.Kovačević, DraganVanjska ložišta za „hladno dimljenje“ jednostavno je dograditi uz pušnice // Agroglas, 348 (2014), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
10.Kovačević, DraganDim površinski konzervira i stvara specifičnu boju i aromu kulena // Agroglas, 347 (2014), 37-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
11.Kovačević, DraganOpasnosti od plijesni u tradicionalnoj proizvodnji Slavonskog kulena // Agroglas, 335 (2014), 40-41 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
12.Kovačević, DraganKuhinjska sol poboljšava okus, konzervira te povećava kvalitetu i trajnost kulena // Agroglas, 349 (2014), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
13.Kovačević, DraganJednostavna kalkulacija u proizvodnji slavonskog kulena // Agroglas, 339 (2014), 30-31 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirFizikalno-kemijska svojstva boja i tekstura trajnih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 6; 484-487 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
15.Kovačević, Dragan; Frece, JadrankaTehnologija trajnih (fermentiranih) kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 4; 292-295 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
16.Kovačević, DraganAditivi koji se koriste u industrijskoj proizvodnji fermentiranih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 3; 208-210 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
17.Kovačević, DraganTehnološka bilanca u tradicionalnoj proizvodnji slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 16 (2014), 2; 122-124 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
18.Kovačević, DraganTehnologija ribe // Meso, IV (2002), 14; 23-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
19.Kovačević, DraganUzgoj, ulov i prerada ribe u Republici Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 12/13 (2001), 36-37 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
20.Kovačević, DraganHrvatsko gospodarstvo i globalizacija // Kemija u industriji, 11 (1999), 48; 397-402 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, BorislavEffect of Polydextrose on Initial Freezig Point of Surimi Prepared from Sasso Broiler (Djelovanje polidekstroze na početnu temperaturu zamrzavanja surimija pripremljenog od brojlera pasmine Sasso) // Radovi Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, XLVIII (2003), 52; 83-90 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
2.Kovačević, DraganGospodarski razvitak hrvatskog Podunavlja // Kemija u industriji, 2 (1998), 48; 44-50 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, stručni)
-
1.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Vidaković, KristinaCryoprotective effect of oat β-glucans on beef myofibrllar proteins // Proceedings of 15th International scientific and professional conference 15th Ružička Days “Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2015. str. 260-267 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Frece, Jadranka, Kovačević, Dragan, Delaš, Frane, Mastanjević, Krešimir, Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // Industrial, medical and environmental applications of microorganisms / Mendez-Vilas, Antonio (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publischer, 2014. str. 265-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, KsenijaIndustrial Sausage Produced with Autochthonous Starter Culture // Proceedigs 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 6-9 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Kuleš, Anđa; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice breadcrumbs in the formulation of the gluten free meatballs // Proceedings of the 7^th International Congress FLOUR-BREAD'13, 9^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 218-223 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Keleković, SnježanaCryoprotective effect of oat β – glucans on chicken surimi // Proceedings of II International Congress “Food Technology, Quality and Safety” / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad Institute of Food Technology, 2014. str. 71-77 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Milić, DinkaOkratoksin A u domaćim kobasicama proizvedenim od mesa tretiranih svinja // Danas znanost - sutra industrija : zbornik radova / Jukić, Ante (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet, 2013. str. 265-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Kovačević, DraganZaštita u funkciji poboljšanja kvalitete i sigurnosti tradicionalnih mesnih proizvoda // Zbornik radova sa 3. simpozijuma - Bezbednost i kvaliteta namirnica animalnog porekla
Beograd: Fakultet veterinarske medicine, 2012. str. 64-69 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Markov, KsenijaThe use of conventional and molecular methods for the routine confirmation of Listeria monocytogenes // Knjiga radova Kompetentnost laboratorija 2012, Šibenik / Bermanac, Lovorka G. (ur.).
Zagreb, 2012. str. 79-84 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, Daliborka; Keleković, SnježanaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Proceedings of the 6^th International Congress FLOUR-BREAD '11, 8^th Croatian Congress of Cereal Technologists / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012. str. 455-460 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade slavonian sausages // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, J. (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 1331-1337 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaCryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Proceedings of 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2011. str. 336-3 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Kovačević, DraganKomercijalizacija znanstvenih istraživanja u funkciji gospodarske konkurentnosti Hrvatske // Proceedings of 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2011. str. 26-47 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K FROM “SLAVONSKI KULEN” AS NATURAL PROBIOTIC STARTER CULTURE // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science-Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. str. 254-262 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirApplication of NIR spectroscopy for monitoring quality of surimi // Proceedings of 13th Ružička days, Today Science – Tomorrow industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 431-438 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAutochthonous functional starter cultures and mycotoxins in "SLAVONSKI KULEN" // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference, 13 th Ružička days-"TODAY SCIENCE-TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer, Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, Zagreb, 2010. str. 263-273 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavDifferential scanning calorimetry (DSC) study of cryoprotective effect of different modified starches on chicken myofibrillar proteins // Proceedings of XIV International Symposium Feed Technology and XII International Symposium NODA 2010 / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: Institute of Food Technology, 2010. str. 23-29 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavEffect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // Proceedings of the 5th International Congress Flour-Bread`09 7th Croatian Congress of Ceral Technologists / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Osijek Department of Cereal Technologies, 2010. str. 587-592 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Čačić, Jasna; Gajdoš Kljusurić Jasenka; Karpati, Laszlo; Tratnik, Miroslav; Kovačević, DraganCroatian small wine producers – possible marketing strategy // 32nd World Congress of Vine and Wine and 7th General Assembly of the OIV : final papers = = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : zbornik radova = 32eme congres mondial de la vigne et du vin et 7eme Assemblee generale de l’OIV : actes = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Verfahrens = 32. congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : procedimientos = 32. congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : atti
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoj, 2009. str. 1-6 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, RadoslavThe Influence of Various Distillation Techniques on Quality of Mandarins Distillates // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 197-203 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Šarić, DamirCryoprotective Effect of Polydextrose on Adriatic Surimi // 4th Central European Congress on Food and 6th Croatina Congress of Food Technologists Biotechnologists and Nutritionists : proceedings / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 255-258 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Lenardić, MirjanaEffect of κ – carrageenan on initial freezing point of surimi // 35th International Symposium "Actual Tasks on Agricultural Engineering" Opatija, Croatia, 19th - 23rd of February 2007 / Silvio Košutić (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 429-433 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Kovačević, Dragan; Španjol, Snježana; Jurišić, Mladen; Jurišić, Žaklina; Nakić, MarijanaAgricultural production management employing gis techniques - introducing IACS and LPIS // GIS Application and Development / Davorin Kereković (ur.).
Zagreb: Hrvatski Informatički Zbor, 2006. str. 271-277 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Kovačević, Dragan; Pišonić, MarijaHrvatski autohtoni proizvodi - brand za EU // Proceedings of 41st Croatian AND 1st International Symposium on Agriculture / Sonja Jovanovac, Vlado Kovačević (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilšta u Osijeku, 2006. str. 1-1 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, Krešimir; Lovrinčević NikaDETERMINATION OF UNFROZEN WATER IN DOUGHS BY APPLICATION OF MATHEMATICS MODELS // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD ’ ; 05 5th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGIST / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Opatija: J. J. Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Department of Ceral Processing Technology, 2006. str. 308-315 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of the 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2006. str. 581-586 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Planinić, Mirela; Tomas, Srećko; Bucić, Ana; Bilić, Mate; Velić, Darko; Kovačević, Dragan; Šubarić, DragoEffect of cultivation and drying temperature on rehydration ability of the carrots and potatoes // Proceedings of the 32. International Symposium on Agricultural Engineering / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede, Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 397-403 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Proceeding of International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of J.J. Strossmayer in Osijek, 2004. str. 123-130 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Srećko, Tomas; Bilić, MateEffect of Polydextose on Thermophysical Properties of Chicken Surimi // Proceedings of the 32. Internatinal Syposium on Agricultural Engineering "Actual Tasks on Agricultural Engineering" / Košutić, Silvio (ur.).
Zagreb: Zavod za mehanizaciju poljoprivrede Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2004. str. 415-427 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Kovačević, Dragan; Unbehend, Ljilja; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDETERMINATION OF AMIDATED PECTIN INFLUENCE ON THE DOUGH INITIAL FREEZING POINT BY DTA // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Hardi-Ugračić, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Josip Juraj Strossmayer, 2004. str. 115-122 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Kovačević, Dragan; Drezner, GeorgIspitivanje utjecaja smrzavanja na izgled sredine kruha primjenom računalne analize slike // International Congress Flour - Bread '03 and 4th Croatian Congress of Cereal Technologists : proceedings = Međunarodni kongres Brašno-kruh '03 i 4. hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna : zbornik radova / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2003. str. 214-217 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality research on frozen flaky pastry by DTA application // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2002. str. 43-52 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDifferential thermal analysis (DTA) of water solutions of polydextrose, κ -carrageenan, NaCl and mixture of sorbitol and sucrose // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 41-45 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Fleš, Dragutin; Kovačević, Dragan; Nedić, NelaInfluence of potassium mercaptobenzimidazole on polyphenol oxidase activity in model systems and in fresh-cut apples // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 135-140 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirActivity of NaCl and carrageenan on thermal conductivity and enthalpy of frozen surimi prepared from Adriatic pilchard // Proceedings of European Food Chemistry IX / Amado, R. ; Battaglia, R. (ur.).
Winterthur: Druckerei Sailer, 1997. str. 740-745 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Domaćinović, Ana; Keleković, Snježana; Habschied, KristinaMaintaining the Quality of Homemade Kulen (Dry Croatian Sausage) During a Three-Year Period // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 447-465 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Božić, Miroslav; Kovačević, DraganČlanstvo u EU : povijesni izazov za hrvatsku poljoprivredu // Zbornik radova XL. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Kovačević, Vlado ; Jovanovac, Sanja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, 2005. str. 3-9 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Samodol, Ante; Kovačević, DraganMirovinski fondovi i novčano tržište u Hrvatskoj // HRVATSKO NOVČANO TRŽIŠTE / Krnić, Branko (ur.).
Zagreb: TEB Poslovno savjetovanje, 2002. str. 1-210 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Kovačević, DraganGospodarski razvitak hrvatskog Podunavlja // Zbornik radova / 9. Ružičkini dani, Vukovar, 18. i 19. lipnja 1998.Zagreb
Vukovar, Hrvatska, 1998. str. 15-16 (plenarno, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Đugum, Jelena; Ćurić, Duška; Kovačević, Dragan; Novotni, Dubravka; Krvavica MarinaExtrusion cooking as a new trend in cereal baby food production // Book of Papers of the 13th World Congress of Food Science and Technology, Food is Life,
Nantes, 2006. str. 931-932 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
2.Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, RadoslavPossibilities of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Proceedings of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2005. str. 388-393 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
3.Meler, Marcel; Ružić, Drago; Kovačević, DraganHealth service : a part of the tourism product // 1. međunarodni simpozij Opatija - promotor zdravstvenog turizma : zbornik radova = 1st International Symposium Opatija - Promoter of Health Tourism : conference proceedings / Rožanić, Igor (ur.).
Opatija : Rijeka: Thalassotherapia, Hotelijerski fakultet ; Hrvatsko-austrijsko društvo, 1996. str. 245-256 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Perković, Irena; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Agičić, Marija; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaPlijesni s površine tradicionalnih fermentiranih kobasica proizvedenih na području Slavonije // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnom znanstveno- stručnom skupu HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 105-105 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Kovačević, Dragan; Bušić, Nives; Mastanjević, Krešimir; Pleadin JelkaSastav masnih kiselina Slavonske šunke // Knjiga sažetaka s 10. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa "HRANOM DO ZDRAVLJA" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku Prehrambeno - tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Mastanjević, Krešimir; Čeple, Dunja; Kovačević, DraganChanges of physico-chemical properties and weight loss of Slavonian ham salted with mineral and sea salt // Book of abstracts of 9th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kovačević, DraganMould contamination of the Croatian autochthonous dry-cured meat product “Slavonski Kulen” // Book of Proceedings of the 18th World Congress of Food Science and Technology IUFoST 2016
Dublin: Institute of Food Science and Technology of Ireland, 2016. str. 346-346 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Perković, Irena; Mitak, MarioThe influence of the ripening period and different storage conditions on mycotoxin contamination of dry-fermented sausages // Book of Proceedings of the 18th World Congress of Food Science and Technology IUFoST 2016
Dublin: Institute of Food Science and Technology of Ireland, 2016. str. 345-345 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Friščić StjepanThe effect of oat β-glucan addition on cooking loss, colour and textural attributes of chicken surimi gels after frozen storage // Book of Abstracts of 8th International Congress Flour-Brear "15 10th Croatian Congress of Cereal Technologist / Koceva Komlenić, D. (ur.).
Opatija: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, 2015. str. 28-28 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Vulić, Ana; Kovačević, DraganOchratoxin A accumulation in meats and some traditional dry- cured meat products produced from pigs fed on contaminated feed ; Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Sarajevo, 1. - 4. 10. 2015. // Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Abstract Book
Sarajevo: Namik Kemal University, Faculty of agriculture Department of Food Engineering, 2015. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
8.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Vulić, Ana; Barbir, Tina; Raspović, Ivana; Mikuš, Tomislav; Kovačević, DraganDifferences in fatty acid composition of Istrian vs Dalmatian prosciutto ; Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Sarajevo, 1.-4.10.2015. // Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Abstract book
Tekirdağ: Namik Kemal University, Faculty of agriculture Department of Food Engineering, 2015. str. 142-142 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Mastanjević, Krešimir; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Kovačević, DraganThe Effect Of Fermentation Temperatures, Sugars And An Autochthonous Starter Culture On The Slavonian Kulen Quality ; Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Sarajevo, 1. - 4. 10. 2015. // Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Abstract Book
Tekirdağ: Namik Kemal University, Faculty of agriculture Department of Food Engineering, 2015. str. 136-136 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Vulić, AnaInvestigation into the nitrate and nitrite content in Croatian industrial meat products // Book of abstracts - 3rd North and East European NEEFOOD Congress on Food / Gaceu, L. (ur.).
Brasov: Transilvania Univeristy Press, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Kudumija, NinaThe impact of ripening length and casing damaging on mycotoxin contamination of dry-fermented sausages // Book of abstracts - 3rd North and East European NEEFOOD Congress on Food / Gaceu, L. (ur.).
Brasov: Transilvania Univeristy Press, 2015. str. 63-63 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Vulić, Ana; Barbir, Tina; Malenica Staver, Mladenka; Vahčić NadaFat content and fatty acid composition of traditional dry-fermented sausages coming from Croatian households // Book of Abstracts - 3rd North and East European NEEFOOD Congress on Food / Gaceu, L. (ur.).
Brasov: Transilvania Univeristy Press, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Mastanjević, Krešimir; Frece, Jadranka; Kovačević, DraganUtjecaj dodatka šećera i autohtone starter kulture na kvalitetu i sigurnost Slavonskog kulena // 24. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : knjiga sažetaka / Ukić, Šime ; Bolanča, Tomislav (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 201-201 (poster, sažetak, znanstveni) -
14.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Frece, JadrankaChanges physico-chemical, colour and textural attributes during ripening of Croatian dry fermented sausage “HORSE SALAMI” // Book of Abstracts of 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Jadranaka Frece (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 190-190 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, DraganCryoprotective effect of oat β – glucans on chicken surimi // Abstract book of II International Congress “Food Technology, Quality and Safety” / Jovanka Lević (ur.).
Novi Sad: University of Novi Sad Institute of Food Technology, 2014. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirCRYOPROTECTIVE EFFECT OF OAT GLUCANS ON BEEF MYOFIBRLLAR PROTEINS // Book of Abstract of 15th International scientific and professional conference 15th Ružička Days “TODAY SCIENCE –TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Vukovar: Prehrambeno-tehnološki fakulte tOsijek / Hrvatsko društvo kemijskih inžinjera i tehnologa (HDKI), 2014. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, DraganEFFECT OF ADDITION OF TREHALOSE, MALTOSE AND TWO MODIFIED STARCHES ON COLOUR AND TEXTURAL ATTRIBUTES OF CHICKEN SURIMI GELS AFTER FROZEN STORAGE // BOOK OF ABSTRACTS OF 7TH CENTRAL EUROPEAN CONGRESS ON FOOD - CEFOOD / Vladimi Kakurinov (ur.).
Ohrid: Consulting and Traninng Center KEY, 2014. str. 182-182 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Cvrtila, Jelena; Delaš, FraneCharacterization of the autochthonous starter culture Lactococcus lactis ssp. lactis 5K1 isolated from traditional Croatian horsemeat sausage // Abstract Book NAFI 2014 / Sebnem Tavman, Semih Otles, Taner Baysal, Yekta Goksungur, Duygu Kisla, Ozgul Ozdestan, Gulten Gunduz (ur.).
Izmir: Universiteliler Ofset Bornova, Izmir, 2014. str. 146-146 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Kovačević, Dragan; Pleadin, Jelka; Mastanjević, Krešimir; Sokolić-Mihalak, DarjaInfluence of surface moulds on the concentration of ochratoxin A in “Slavonski Kulen” during the ripening period // Book of Abstracts of the 7th Central European Congress on Food (CEFOOD) / Kakurinov, V. (ur.).
Skopje, 2014. str. 121-121 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Pleadin, Jelka; Petrović, Marinko; Zrnčić, Snježana; Vulić, Ana; Oraić, Dražen; Kovačević, DraganVariations in quality parameters of sea-bass (Dicentrarchus labrax) and sea-bream (Sparus aurata) farmed in the Adriatic Sea region // Book of Abstracts of the 7th Central European Congress on Food / Kakurinov, V. (ur.).
Skopje, 2014. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Mastanjević, Krešimir; Jukić, Marko; Ugarčić- Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUSE OF MAIZE, SOY AND RICE BREADCRUMBS IN THE FORMULATION OF THE GLUTEN FREE MEATBALLS // Book of abstracts 7th International Congress Flour-Bread '13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists / Jukić, Marko (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013. str. 78-78 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Kovačević, Dragan; Vulić, Ana; Milić, DinkaComparison of the accumulation of ochratoxin A residues in treated pig tissues // Toxicology Letters: Abstracts of the 49th Congress of the European Societies of Toxicology (EUROTOX 2013)
Interlaken, Švicarska: Elsevier, 2013. str. S234-S235 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Kovačević, dragan; Suman, Kristina; Pavlović, Hrvoje; Frece, Jadranka; Lenart, Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of the
Novi Sad, 2012. str. 488-488 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
24.Kovačević, Dragan; Suman, Kristina; Pavlović Hrvoje; Frece Jadranka; Lenart Lidija; Mastanjević, Krešimir; Keleković, SnježanaPossibility of using potassium chloride and glycine as a substitutes for sodium chloride in homemade Slavonian sausages // Abstract book of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Univerity of Novi Sad, Institute of Food Technology, 2012. str. 489-498 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Milić, DinkaOchratoxin A in homemade sausages produced from treated pigs // Book of Abstracts of the International Scientific and Professional Conference 14th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" / Jukić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakutet Osijek i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2012. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Jukić, Marko; Mastanjević, Krešimir; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kovačević, Dragan; Kosović, Indira; Koceva Komlenić, DaliborkaUse of maize, soy and rice flour and breadcrumbs in the formulation of the gluten free coating mixture for fried food products // Brašno - kruh '11 : : proceedings of 6th International Congress Flour - Bread ’11 and 4th Croatian Congress of Ceral Technologists / Koceva Komelnić, Daliborka (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011. str. 109-109 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Kovačević DraganKomercijalizacija znanstvenih istraživanja u funkciji gospodarske konkurentnosti Hrvatske // Book of Abstracts 13th Ružička Days "TODAY SCIENCE - TOMORROW INDUSTRY" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: acuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2010. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Valinger, Davor; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirApplication of NIR spectroscopy for monitoring quality of surimi // 13th Ružička days "Today science - tomorrow industry" Book of Abstracts / Šubarić Drago (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Prehrambeno-tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, European Federation of Food Science and Technology, 2010. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K from "Slavonski kulen" as natural probiotic starter culture // Book of Abstracts, 13th Ružička Days "Today Science- Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 60-60 (poster, sažetak, znanstveni) -
30.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneStaphylococcus species as potential natural starter cultures from "Slavonski kulen" // Programme and Abstracts / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2010. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, KristinaCryoprotective Effect of Maltose on Chicken Myofibrillar Proteins (CMP) // Book of Abstaracts of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science - Tomorrow Industry" / Drago Šubarić (ur.).
Osijek: Prehrambeno-tehnološki fakutet Osijek i Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2010. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Šubarić, Drago; Babić, JurislavEffect of Different Modified Starches on the Thermophyisical Properties of Myofibrillar Protein Concentrate (MPC) // bstract book 5th International congress Flour-Bread '09 7th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija: Facuty of Food Technology Osijek University of Osijek, Croatia Department pf Cereal Processing Technologies, 2009. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Suman, Kristina; Šarić, DamirCryoprotective Effect of Polydextrose on Adriatic Pilchard Surimi // Book of Abstracts The 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS AND NUTRITIONISTS / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutririonists Society, 2008. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Kovačević, Dragan; Pišonić, MarijaHrvatski autohtoni proizvodi-brand za EU // 41st Croatian and 1st International Symposium on Agriculture
Opatija, Hrvatska, 2006. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
35.Krvavica, Marima; Babić, Ivona; Kovačević, Dragan; Đugum, Jelena; Luburuć-Galić, MNON-VOLATILE AND VOLATILE COMPONENTS OF ISTRIAN DRY-CURED HAM // Book of Abstract - 3rd Central European Congress on Food / Konstantin Fikiin (ur.).
Sofija, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Kovačević, Dragan; Jašić, Midhat; Nedić Tiban, Nela; Miličević, Dijana; Anđelić, SašaInfluence of additives on rheological properties of maize and tapioca starch pastes // Proceedings of 34th International Symposium Actual Tasks on Agricultural Engineering
Zagreb, 2006. str. 581-586 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
37.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, KrešimirOdređivanje nesmrzljive vode u tijestu primjenom matematičkih modela // Zbornik sažetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRAŠNO-KRUH 05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Magdić, Damir; Horvat, Daniela; Jurković, Zorica; Kovačević, Dragan; Drezner, GeorgExamination of freezing impact on bread crumb applying image analysis // Međunarodni kongres Brašno - kruh ’03. = International Congress Flour - Bread ’03 : proceedings = 4th Croatian Congress of Ceral Technologists : abstracts / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004. str. 26-26 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Nedić Tiban, NelaInfluence of hydrocolloids on the rheological properties of tapioca starch // Book of Abstracts 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Miličević, Borislav; Kovačević, Dragan; Šubarić, Drago; Miličević, RadoslavPossibilities of fermentation process with immobilized yeast cells in pear’ s distillates production // Book of Abstracts of the 2nd Central European Meeting and the 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Planinić, Mirela; Bucić, Ana; Tomas, Srećko; Bilić, Mate; Velić, Darko; Kovačević, DraganApplication of Peleg's model to Study of Drying Temperature Influencecon Dehydration and Rehydration of Potatoes // Book of Abstracts. 2nd Central European Meeting/5th Croatian Congress of Food Technologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Velić, Darko; Bilić, Mate; Tomas, Srećko; Planinić, Mirela; Bucić, Ana; Kovačević, DraganCelery Root Drying in Fluid Bed Drier // Book of Abstracts. 2nd Central European Meeting/5th Croatian Congress of Food Technologists and Nutritionists / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Kopjar, Mirela; Nedić Tiban, NelaInfluence of guar and pectin on gelatinisation and retrogradation of starch // Abstract book / International Congress Flour - Bread '03 [and] 4th Croatian Congress of Cereal Technologists, Opatija, 19-22. 11. 2003. / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek, 2003. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Šubarić, Drago; Piližota, Vlasta; Kovačević, Dragan; Babić, Jurislav; Miličević, BorislavPrimjena DSC u analizi kakao-proizvoda // 11. savjetovanje inženjera konditorske industrije Hrvatske : knjiga sažetaka
Zadar, Hrvatska, 2003. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Nemet, Ivana; Mastanjević, KrešimirOdređivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe // Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: HDKI, 2003. str. 194-194 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDifferential thermal analysis (DTA) of water solutions of polydextrose, κ -carrageenan, NaCl and mixture of sorbitol and sucrose // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 41-45 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaIspitivanje kakvoće smrznutog lisnatog tijesta primjenom DTA // Abstract Book, International Congress "Flour-Bread '01" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Kovačević, dragan; Kurtanjek, ŽelimirOdređivanje toplinske difuzivnosti hrane primjenom Dickerson-ove metode. // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. str. 73-74 (poster, sažetak, znanstveni) -
49.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirMjerenja i modeliranje termofizikalnih svojstava smrznute hrane // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, Hrvatska, 1998. (poster, sažetak, znanstveni) -
50.Kovačević, DraganGospodarski razvitak hrvatskog Podunavlja // Zbornik radova / 9. Ružičkini dani, Vukovar, 18. i 19. lipnja 1998.
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. str. 15-16 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
51.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, ŽelimirAcitivity of NaCl and carragenan on thermophysical properties of surimi // 8th European Congress on Biotechnology : Book of abstracts
Budimpešta, 1997. str. 72-72 (poster, sažetak, znanstveni) -
1.Kovačević, Dragan"Tehnološke greške u proizvodnji Slavonskog kulena" // Sajam kulena u Otoku
Otok, Hrvatska, 2017. (predavanje, pp prezentacija, stručni) -
2.Kovačević, DraganInovacije kao temelj konkurentnosti hrvatske prehrambene industrije // Godišnja skupština Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj HAZU // 15. 11. 2016. // Godišnja skupština Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj HAZU
Zagreb, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
3.Kovačević, DraganSlavonska kobasica // 2. stručni skup „Hrvatska posebnost u Europskoj uniji - autohtoni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi“ // Osijek, Hrvatska, 06.09.2016. // 2. stručni skup „Hrvatska posebnost u Europskoj uniji - autohtoni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi“
Osijek, Hrvatska, 2016. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
4.Kovačević, Dragan; Pleadin, JelkaKVALITETA I SIGURNOST HRVATSKIH TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA (TMP) ; 10. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane // Opatija, Hrvatska, 16-18.05.2016. // 10. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Opatija, Hrvatska, 2016. (plenarno, pp prezentacija, znanstveni)