Pregled po CROSBI profilu: Dragan Kovačević (CROSBI Profil: 15101, MBZ: 198412)
Pronađeno 250 radova
-
1.Habschied, Kristina; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Krstanović, Vinko; Mastanjević, KrešimirEffect of Temperature Range and Kilning Time on the Occurrence of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Foods, 12 (2023), 3; 454, 8 doi:10.3390/foods12030454 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
2.Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Markovčić, Mateo; Vranešević, Jelena; Habschied, Kristina; Mastanjević, KrešimirThe Content of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Slavonska slanina—Traditionally Smoked and Dry- Cured Bacon // Processes, 10 (2022), 2; 268, 9 doi:10.3390/pr10020268 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Perković, Irena; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Škrivanko, MarioUtjecaj lokaliteta na sigurnost i kvalitetu slavonske kobasice // Veterinarska stanica, 53 (2022), 3; 237-250 doi:10.46419/vs.53.3.10 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Domaćinović, Ana; Keleković, Snježana; Habschied, KristinaMaintaining the Quality of Homemade Kulen (Dry Croatian Sausage) During a Three-Year Period // Proceedings of 30th International Conference on Organization and Technology of Maintenance (OTO 2021) / Glavaš, Hrvoje ; Hadzima-Nyarko, Marijana ; Karakašić, Mirko ; Ademović, Naida ; Avdaković, Samir (ur.).
Osijek: Springer, 2021. str. 447-465 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
5.Deak, Igor; Habschied, Kristina; Mesić, Josip; Babić, Jurislav; Kovačević, Dragan; Nedović, Viktor; Mastanjević, KrešimirThe Influence of Fermenting Yeast on the Sensory Properties of Graševina Wine // Foods, 10 (2021), 11; 2752, 8 doi:10.3390/foods10112752 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
6.Mastanjević, Krešimir; Krstanović, Vinko; Kovačević, Dragan; Kartalović, Brankica; Habschied, KristinaPolycyclic Aromatic Hydrocarbons in Malt // Beverages, 7 (2021), 58; 1-7 doi:10.3390/beverages7030058 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Habschied, KristinaInfluence of Different Smoking Procedures on Polycyclic Aromatic Hydrocarbons Formation in Traditional Dry Sausage Hercegovačka kobasica // Processes, 8 (2020), 8; 918, 7 doi:10.3390/pr8080918 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Lukinac, Jasmina; Jukić, Marko; Kovačević, Dragan; Petrović, Jelena; Habschied, KristinaDistribution of Polycyclic Aromatic Hydrocarbons in Traditional Dry Cured Smoked Ham Slavonska Šunka // Applied Sciences-Basel, 10 (2020), 1; 92, 9 doi:10.3390/app10010092 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Puljić, Leona; Kartalović, Brankica; Grbavac, Jozo; Jukić-Grbavac, Marija; Petrović, Jelena; Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirChemical composition and microbial safety of pork meat products originating from Herzegovina // Arhiv veterinarske medicine, 12 (2019), 2; 83-94 doi:10.46784/e-avm.v12i2.64 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Puljić, Leona; Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Kovačević, Dragan; Vranešević, Jelena; Mastanjević, KristinaThe Influence of Different Smoking Procedures on the Content of 16 PAHs in Traditional Dry Cured Smoked Meat “Hercegovačka Pečenica” // Foods, 8 (2019), 12; 690, 9 doi:10.3390/foods8120690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Perković, Irena; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Agičić, Marija; Škrivanko, Mario; Pleadin, JelkaPlijesni s površine tradicionalnih fermentiranih kobasica proizvedenih na području Slavonije // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnom znanstveno- stručnom skupu HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 105-105 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Bušić, Nives; Čeple, Dunja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaSastav masnih kiselina slavonske šunke soljene s krupnom morskom i sitnom kamenom soli // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 21 (2019), 1; 62-70 doi:10.31727/m.21.1.5 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Mastanjević, Krešimir; Kartalović, Brankica; Petrović, Jelena; Novakov, Nikolina; Puljić, Leona; Kovačević, Dragan; Jukić, Marko; Lukinac, Jasmina; Mastanjević, KristinaPolycyclic aromatic hydrocarbons in the traditional smoked sausage Slavonska kobasica // Journal of food composition and analysis, 83 (2019), 103282, 7 doi:10.1016/j.jfca.2019.103282 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Perković, IrenaUtjecaj površinske plijesni na sigurnost i kvalitetu tradicionalnih fermentiranih kobasica, 2019., doktorska disertacija, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
15.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, DraganPhysico-chemical and thermal properties of chicken myofibrillar protein concentrate (CMPC) mixed with barley bran flour during frozen storage // Acta Scientiarum Polonorum Technologia Alimentaria, 17 (2018), 1; 19-26 doi:10.17306/J.AFS.0537 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Kovačević, DraganKemija i tehnologija šunki i pršuta
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 -
17.Kovačević, DraganInovacije kao temelj konkuretnosti hrvatske prehrambene industrije // Rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Tehničke znanosti, 531 (2017), 18; 49-74 doi:10.21857/9xn31cv46y (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
18.Kovačević, Dragan; Bušić, Nives; Mastanjević, Krešimir; Pleadin JelkaSastav masnih kiselina Slavonske šunke // Knjiga sažetaka s 10. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa "HRANOM DO ZDRAVLJA" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku Prehrambeno - tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 112-112 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Mastanjević, Krešimir; Vidaković, Kristina; Kovačević, DraganEffect of addition of trehalose, maltose and two modified starches on colour and textural attributes of chicken surimi gels during frozen storage // Technologica acta, 10 (2017), 1; 13-17 (recenziran, članak, znanstveni)
-
20.Kovačević, Dragan"Tehnološke greške u proizvodnji Slavonskog kulena" // Sajam kulena u Otoku
Otok, Hrvatska, 2017. (predavanje, pp prezentacija, stručni) -
21.Kovačević, Dragan; Kušurin, Iva; Mastanjević, KrešimirUtjecaj različitih vrsta soli na proizvodni kalo i fizikalno-kemijska svojstva Slavonske šunke // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 19 (2017), 3; 216-222 doi:10.31727/m.19.3.5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Brnić, Dragan; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kovačević, DraganMoulds and mycotoxins detected in the regional speciality fermented sausage ‘slavonski kulen’ during a 1-year production period // Food Additives and Contaminants Part A-Chemistry Analysis Control Exposure & Risk Assessment, 34 (2017), 2; 282-290 doi:10.1080/19440049.2016.1266395 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Pleadin, JelkaThe effect of an autochthonous starter culture, sugars and different temperatures on the fermentation of Slavonian Kulen // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 1; 67-76 doi:10.17113/ftb.55.01.17.4688 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Lešić, Tina; Krešić, Greta; Koprivnjak, Olivera; Kovačević, Dragan; Gross-Bošković, Andrea; Sokolić Darja; Jurković, Martina; Pleadin, JelkaEstimation of dietary fat intake via the consumption of traditional meat products // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 3-4; 138-144 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Tomović, Vladimir; Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Jokanović, Marija; Kevrešan, Žarko; Škaljac, Snežana; Šoljić, Branislav; Lukač, Dragomir; Škrobot, Dubravka; Despotović, AleksandraProximate and mineral composition and cadmium content of main anatomical parts and offal from semi-outdoor reared Black Slavonian pigs // Agro food industry hi-tech, 27 (2016), 6; 39-42 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Kovačević, DraganInovacije kao temelj konkurentnosti hrvatske prehrambene industrije // Godišnja skupština Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj HAZU // 15. 11. 2016. // Godišnja skupština Znanstvenog vijeća za tehnološki razvoj HAZU
Zagreb, Hrvatska, 2016. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
27.Pleadin, Jelka; Kovačević, DraganKemijske opasnosti u mesu i mesnim proizvodima u prehrambenom lancu od farme do potrošača // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 5; 436-444 (recenziran, pregledni rad, znanstveni)
-
28.Mastanjević, Krešimir; Čeple, Dunja; Kovačević, DraganChanges of physico-chemical properties and weight loss of Slavonian ham salted with mineral and sea salt // Book of abstracts of 9th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Mastanjević, Krešimir; Friščić, Stjepan; Kovačević, DraganThe effect of oat β-glucan addition on cooking loss, colour and textural attributes of chicken surimi gels after frozen storage // Technologica acta, 9 (2016), 1; 89-94 (recenziran, članak, znanstveni)
-
30.Kovačević, DraganSlavonska kobasica // 2. stručni skup „Hrvatska posebnost u Europskoj uniji - autohtoni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi“ // Osijek, Hrvatska, 06.09.2016. // 2. stručni skup „Hrvatska posebnost u Europskoj uniji - autohtoni poljoprivredni i prehrambeni proizvodi“
Osijek, Hrvatska, 2016. (plenarno, pp prezentacija, stručni) -
31.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Perković, Irena; Škrivanko, Mario; Kovačević, DraganMould contamination of the Croatian autochthonous dry-cured meat product “Slavonski Kulen” // Book of Proceedings of the 18th World Congress of Food Science and Technology IUFoST 2016
Dublin: Institute of Food Science and Technology of Ireland, 2016. str. 346-346 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Zadravec, Manuela; Perković, Irena; Mitak, MarioThe influence of the ripening period and different storage conditions on mycotoxin contamination of dry-fermented sausages // Book of Proceedings of the 18th World Congress of Food Science and Technology IUFoST 2016
Dublin: Institute of Food Science and Technology of Ireland, 2016. str. 345-345 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Kovačević, Dragan; Pleadin, JelkaKVALITETA I SIGURNOST HRVATSKIH TRADICIONALNIH MESNIH PROIZVODA (TMP) ; 10. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane // Opatija, Hrvatska, 16-18.05.2016. // 10. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Opatija, Hrvatska, 2016. (plenarno, pp prezentacija, znanstveni) -
34.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Ćosić, Katarina; Pleadin, JelkaKoličina nitrita i nitrata u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 40-46 (recenziran, članak, znanstveni)
-
35.Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Petrović, Marinko; Kolarić Kravar, Sanja; Kovačević, DraganSadržaj kolesterola u domaćim i industrijskim kobasicama // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 2; 54-60 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Kovačević, Dragan; Scortichini, Giampiero; Milone, Salvatore; Kmetič, IvanaComparison of ochratoxin A levels in edible pig tissues and in biological fluids after exposure to a contaminated diet // Mycotoxin research, 32 (2016), 3; 145-151 doi:10.1007/s12550-016-0249-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Pleadin, Jelka; Frece, JadrankaPhysicochemical, microbiological and colour attributes of Horse salami established during the ripening period // Italian journal of food sciences, 28 (2016), 1; 96-106 doi:10.14674/1120-1770/ijfs.v463 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Pleadin, Jelka; Demšar, Lea; Polak, Tomaž; Vulić, Ana; Lešić, Tina; Kovačević, DraganSastav masnih kiselina tradicionalnih hrvatskih i slovenskih suhomesnatih proizvoda // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 18 (2016), 1; 44-52 (recenziran, članak, znanstveni)
-
39.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Markov, KsenijaUpotreba probiotičke kulture Lactobacillus plantarum 1K za proizvodnju funkcionalne hrane
(2015) -
40.Pleadin, Jelka; Koprivnjak, Olivera; Krešić, Greta; Gross- Bošković, Andrea; Buzjak Služek, Vlatka; Tomljanović, Ana; Kovačević, DraganDnevni unos soli putem tradicionalnih mesnih proizvoda u Hrvatskoj // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 6; 534-540 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Kovačević, DraganPrezentacija projekta: "Unaprjeđenje tehnologije i komercijalizacija tradicionalnih mesnih proizvoda (TMP)". PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“. // PMI forum 2015 / IX. konferencija voditelja projekata pod nazivom: „Preobražaj ureda za vođenje projekata“.
Zagreb, Hrvatska, 2015. (poster, neobjavljeni rad, stručni) -
42.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Friščić StjepanThe effect of oat β-glucan addition on cooking loss, colour and textural attributes of chicken surimi gels after frozen storage // Book of Abstracts of 8th International Congress Flour-Brear "15 10th Croatian Congress of Cereal Technologist / Koceva Komlenić, D. (ur.).
Opatija: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek, 2015. str. 28-28 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Krešić, Greta; Bogdanović, Tanja; Lešić, Tina; Raspović, Ivana; Kovačević, DraganSezonske varijacije u sastavu masnih kiselina Istarskog i Dalmatinskog pršuta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 17 (2015), 5; 428-434 (recenziran, članak, znanstveni)
-
44.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Vulić, Ana; Kovačević, DraganOchratoxin A accumulation in meats and some traditional dry- cured meat products produced from pigs fed on contaminated feed ; Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Sarajevo, 1. - 4. 10. 2015. // Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Abstract Book
Sarajevo: Namik Kemal University, Faculty of agriculture Department of Food Engineering, 2015. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
45.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Vulić, Ana; Barbir, Tina; Raspović, Ivana; Mikuš, Tomislav; Kovačević, DraganDifferences in fatty acid composition of Istrian vs Dalmatian prosciutto ; Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Sarajevo, 1.-4.10.2015. // Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Abstract book
Tekirdağ: Namik Kemal University, Faculty of agriculture Department of Food Engineering, 2015. str. 142-142 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Mastanjević, Krešimir; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Kovačević, DraganThe Effect Of Fermentation Temperatures, Sugars And An Autochthonous Starter Culture On The Slavonian Kulen Quality ; Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Sarajevo, 1. - 4. 10. 2015. // Traditional Foods from Adriatic to Caucasus ; Abstract Book
Tekirdağ: Namik Kemal University, Faculty of agriculture Department of Food Engineering, 2015. str. 136-136 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Kovačević, DraganAutomatizirane komore za zrenje - preduvjet profitabilne proizvodnje kulena // Nova zemlja : revija za vrt, obitelj i agrar, 102 (2015), 34-35 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
48.Kovačević, DraganUnaprjeđenje tehnologije proizvodnje Slavonskog kulena. Predavanje održano u sklopu 35. kulenijade u Požegi//12. 06. 2015. // 35. kulenijada u Požegi
Požega, Hrvatska, 2015. (predavanje, pp prezentacija, stručni) -
49.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Vidaković, KristinaCryoprotective effect of oat β-glucans on beef myofibrllar proteins // Proceedings of 15th International scientific and professional conference 15th Ružička Days “Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Facuty of Food Technology Osijek, Croatian Society of Chemical Engineers (HDKI), 2015. str. 260-267 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Pleadin, Jelka; Kovačević, Dragan; Vulić, AnaInvestigation into the nitrate and nitrite content in Croatian industrial meat products // Book of abstracts - 3rd North and East European NEEFOOD Congress on Food / Gaceu, L. (ur.).
Brasov: Transilvania Univeristy Press, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)