Pregled po CROSBI profilu: Ivica Ljubenkov (CROSBI Profil: 14493, MBZ: 185946)
Pronađeno 125 radova
-
1.Skračić, Živko; Ljubenkov, Ivica; Mimica, Nina; Generalić Mekinić, IvanaValorizacija nusproizvoda proizvodnje vina // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 72 (2023), 3-4; 247-255 doi:10.15255/KUI.2022.051 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Žanetić, M., Čagalj, M., Klepo, T., Jukić Špika, M., Ljubenkov, I., Soldo, B.Characterization of fatty acids and phenolic profile of olive oils from millenial wild olive trees (Olea Oleaster) grown in Olive Gardens of Lun, island of Pag, // Book of Abstracts, GREEN 2022, Natural Resources, green technology & sustainable development/4
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Vuko, Elma; Fredotović, Željana; Dunkić, Valerija; Maravić, Ana; Ruščić, Mirko; Nazlić, Marija; Radan, Mila; Ljubenkov, Ivica; Soldo, BarbaraVolatiles of Dittrichia viscosa (L.) Greuter – Biological Activities of Essential Oil and Hydrosol // Book of Abstracts, 4th International Conference on Plant Biology (23rd SPPS Meeting), / Milutinović, Milica (ur.).
Beograd: Društvo za fiziologiju biljaka Srbije, 2022. str. 99-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Fredotović, Željana; Puizina, Jasna; Nazlić, Marija; Maravić, Ana; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Vuko, Elma; Bajić, DanicaPHYTOCHEMICAL ANALYSIS AND EVALUATION OF ANTIOXIDANT, ANTIMICROBIAL, AND ANTIPROLIFERATIVE ACTIVITIES OF A. cepa L. AND A. × cornutum CLEMENTI EX VISIANI, 1842 PEEL EXTRACTS // 5th International Webinar on PLANT SCIENCE AND MOLECULAR BIOLOGY, April 11 - 12, 2022 | Virtual Conference
online, 2022. str. 21-21 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jukić Špika, Maja; Liber, Zlatko; Montemurro, Cinzia; Miazzi, Monica Marilena; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Žanetić, Mirella; Vitanović, Elda; Politeo, Olivera; Škevin, DubravkaQuantitatively Unraveling Hierarchy of Factors Impacting Virgin Olive Oil Phenolic Profile and Oxidative Stability // Antioxidants, 11 (2022), 3; 594, 19 doi:10.3390/antiox11030594 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Nazlić, Marija; Fredotović, Željana; Vuko, Elma; Vuletić, Nenad; Ljubenkov, Ivica; Kremer, Dario; Jurišić Grubešić, Renata; Stabentheiner, Edith; Randić, Marko; Dunkić, ValerijaFree Volatile Compounds of Veronica austriaca ssp. jacquinii (Baumg.) Eb. Fisch. and Their Biological Activity // Plants, 10 (2021), 11; 2529, 22 doi:10.3390/plants10112529 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jurišić Grubešić, Renata; Nazlić, Marija; Miletić, Tina; Vuko, Elma; Vuletić, Nenad; Ljubenkov, Ivica; Dunkić, ValerijaAntioxidant Capacity of Free Volatile Compounds from Olea europaea L. cv. Oblica Leaves Depending on the Vegetation Stage // Antioxidants, 10 (2021), 11; 1832, 15 doi:10.3390/antiox10111832 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Vuko, Elma; Dunkić, Valerija; Maravić, Ana; Ruščić, Mirko; Nazlić, Marija; Radan, Mila; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Fredotović, ŽeljanaNot Only a Weed Plant-Biological Activities of Essential Oil and Hydrosol of Dittrichia viscosa (L.) Greuter // Plants, 10 (2021), 9; 1837, 16 doi:10.3390/plants10091837 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Botić, Viktorija; Crnjac, Anita; Smoljo, Marina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Čagalj, Martina; Skroza, DanijelaBioactive Phenolic Metabolites from Adriatic Brown Algae Dictyota dichotoma and Padina pavonica (Dictyotaceae) // Foods, 10 (2021), 6; 1187, 10 doi:10.3390/foods10061187 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Fredotović, Željana; Puizina, Jasna; Nazlić, Marija; Maravić, Ana; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Vuko, Elma; Bajić, DanicaPhytochemical Characterization and Screening of Antioxidant, Antimicrobial and Antiproliferative Properties of Allium × cornutum Clementi and Two Varieties of Allium cepa L. Peel Extracts // Plants, 10 (2021), 5; 832, 15 doi:10.3390/plants10050832 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Jukić Špika, Maja; Dumičić, Gvozden; Brkić Bubola, Karolina; Soldo, Barbara; Goreta Ban, Smiljana; Vuletin Selak, Gabriela; Ljubenkov, Ivica; Mandušić, Marija; Žanić, KatjaModification of the Sensory Profile and Volatile Aroma Compounds of Tomato Fruits by the Scion × Rootstock Interactive Effect // Frontiers in plant science, 11 (2021), 616431, 16 doi:10.3389/fpls.2020.616431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Miliša, Miona; Ljubenkov, Ivica; Marić, JosipaFT-IR analiza uzoraka polikromije s kamenih antičkih skulptura iz Arheološkog muzeja u Splitu // Vjesnik za arheologiju i historiju dalmatinsku (2014), 113 (2020), 2; 495-508 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
13.Blažević, Ivica; Đulović, Azra; Burčul, Franko; Popović, Marijana; Montaut, Sabina; Bilušić, Tea; Vrca, Ivana; Markić, Joško; Ljubenkov, Ivica; Ruščić, Mirko; Rollin, PatrickStability and bioaccessibility during ex vivo digestion of glucoraphenin and glucoraphasatin from Matthiola incana (L.) R. Br. // Journal of food composition and analysis, 90 (2020), 103483, 7 doi:10.1016/j.jfca.2020.103483 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Miliša, Milona; Ljubenkov, IvicaAnaliza izvorne polikromije s ciborija prokonzula Grgura iz Arheološkog muzeja Zadar // Diadora : glasilo Arheološkog muzeja u Zadru, 33-34 (2020), 585-619 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko.; Kokeza, Ana.; Soldo, Barbara.; Ljubenkov, Ivica.; Banović, Mara.; Šimat, Vida.; Skroza, Danijela.Effect of Enzyme-Assisted Vinification on Wine Phenolics, Colour Components, and Antioxidant Capacity // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 113-123 doi:10.31883/pjfns/115461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Šimat, VidaAntioxidant and Antimicrobial Potential of Phenolic Metabolites from Traditionally Used Mediterranean Herbs and Spices // Foods, 8 (2019), 11; 579, 18 doi:10.3390/foods8110579 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Dukić, KarmelaUtjecaj fenolnih spojeva iz maslinovog ulja na zdravlje, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Split
-
18.Mušac, GloriaAntioksidacijska aktivnost polifenolnih spojeva maslinovih ulja otoka Hvara, 2019., diplomski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Split
-
19.Milat, Ana Marija; Boban, Mladen; Teissedre, Pierre-Luis; Šešelja-Perišin, Ana; Jurić, Diana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Volarević, Josip; Rasines-Perea, Zuriñe et al.Effects of oxidation and browning of macerated white wine on its antioxidant and direct vasodilatory activity // Journal of Functional Foods, 59 (2019), 138-147 doi:10.1016/j.jff.2019.05.025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Smole Možina, Sonja; Abramović, Helena; Šimat, Vida; Katalinić, Ana; Novak, Tina; Skroza, DanijelaAbiotic factors during a one-year vegetation period affect sage phenolic metabolites, antioxidants and antimicrobials // Industrial crops and products, 141 (2019), 111741, 8 doi:10.1016/j.indcrop.2019.111741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Soldo, Barbara; Anđelić, Ivana; Nikolov, Nikolina; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of selected herb extracts on oxidative stability of vegetable oils // Croatica chemica acta, 92 (2019), 3; 331-336 doi:10.5562/cca3479 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Soldo, Barbara; Šimat, Vida; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaHigh quality oil extracted form sardine by-products as an alternative to whole sardines: production and refining // European journal of lipid science and technology, 121(7) (2019), EJLT3061, 10 doi:10.1002/ejlt.201800513 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Šimat, Vida; Vlahović , Jelena; Soldo, Barbara; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaProduction and refinement of omega-3 rich oils from processing by-products of farmed fish species // Foods, 8 (2019), 4; 125, 14 doi:10.3390/foods8040125 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Jukić Špika, Maja; Žanetić, Mirella; Kraljić, Klara; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Politeo, Olivera; Škevin, DubravkaDifferentiation between Unfiltered and Filtered Oblica and Leccino cv. Virgin Olive Oils // Journal of food science, 84 (2019), 4; 877-885 doi:10.1111/1750-3841.14494 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Blažević, Ivica; Đulović, Azra; Čikeš Čulić, Vedrana; Burčul, Franko; Ljubenkov, Ivica; Ruščić, Mirko; Generalić Mekinić, IvanaBunias erucago L.: Glucosinolate Profile and In Vitro Biological Potential // Molecules, 24 (2019), 4; 741-752 doi:10.3390/molecules24040741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko; Kokeza, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, Mara; Skroza, DanijelaEffect of winemaking on phenolic profile, colour components and antioxidants in Crljenak kaštelanski (sin. Zinfandel, Primitivo, Tribidrag) wine // Journal of food science and technology, 56 (2019), 4; 1841-1853 doi:10.1007/s13197-019-03638-4 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Rohtek, NikolinaOdređivanje biogenih amina u hrvatskim vinima, 2018., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, Split
-
28.Vodišek, TerezijaTesting of the UV light effect on the automotive paints by FTIR spectroscopy, 2018., diplomski rad, diplomski, Sveučilišni odjel za forenzične znanosti, Split
-
29.Mitar, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Rohtek, Nikolina; Prkić, Ante; Anđelić, Ivana; Vuletić, NenadThe Content of Biogenic Amines in Croatian Wines of Different Geographical Origins // Book of Abstracts 11th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Split, Hrvatska, 2018. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Lolić, MarinPrimjena spektroskopskih tehnika u medicini, 2018., diplomski rad, preddiplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Split
-
31.Ljubenkov, IvicaPrimjena analitičkih metoda u konzervaciji i restauraciji. // 10. Susreti sekcije restauratora i preparatora hrvatskog muzejskog društva / Latinović, S ; Pavić, M (ur.).
Zagreb: Hrvatsko muzejsko društvo, 2018. str. 70-70 (predavanje, sažetak, stručni) -
32.Mušac, Gloria; Šprung, Matilda; Ljubenkov, Ivica; Soldo, BarbaraAntioxidative activity of the phenolic extracts from olive oils from the island of Hvar // Knjiga sažetaka s 11. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Mildhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2018. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Mitar, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Rohtek, Nikolina; Prkić, Ante; Anđelić, Ivana; Vuletić, NenadThe Content of Biogenic Amines in Croatian Wines of Different Geographical Origins // Molecules, 23 (2018), 10; 2570-2582 doi:10.3390/molecules23102570 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Bilušić, Tea; Đulović, Azra; Burčul, Franko; Tomaš, Josip; Ljubenkov, Ivica; Markić, Joško; Blažević, IvicaIn vitro enzymatic digestion of glucosinolates and isothiocyanates of Lepidium latifolium L. // 25th Congress of Chemists and Technologists of Macedonia / Stafilov, Trajče ; Petreska Stanoeva, Jasmina (ur.).
Skopje: Society of Chemists and Technologists of Macedonia, 2018. str. 211-211 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Đulović, Azra; Vlajčević, Dina; Silić, Ana; Ljubenkov, Ivica; Ruščić, Mirko; Blažević, IvicaGlucosinolate profiling of Bunias erucago L., Matthiola incana (L.) R. Br. and Lepidium sativum L. (Brassicaceae) // 25th Congress of Chemists and Technologists of Macedonia / Stafilov, Trajče ; Petreska Stanoeva, Jasmina (ur.).
Skopje: Society of Chemists and Technologists of Macedonia, 2018. str. 71-71 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Bezić, Nada; Nazlić, Marija; Ljubenkov, Ivica; Mitar, Ivana; Kremer, Dario; Anđelić, Ivana; Vuletić, Nenad; Dunkić, ValerijaVeronica spicata L. - HPLC Profile of Phenolic Compounds in Hydrolates // Proceeding of the 10th World Congress on Pharmacology and 6th International Conference and Exhibition on Advanvcesin chromatography and HPLC techniques
London : Delhi: Conference series Iic LTD-UK, 2018. str. 102-102 doi:10.4172/2167-0501-C1-010 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components and anthocyanins in Babica and Crljenak kaštelanski wines // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 186-194 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
38.Dropulić, Ana Marija; Pervan, Ivana; Bezić, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaChemical characteristics and oxidative stability of Dalmatian monovarietal olive oils // With Food to Health: 10th International Scientific and Professional Conference: Proceedings = Hranom do zdravlja: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup: zbornik radova / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018. str. 175-185 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
39.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Soldo, Barbara; Ljubenkov, IvicaNutritional characteristics of Croatian whey cheese (Bračka skuta) produced in different stages of lactation // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 96 (2018), 657-662 doi:10.1016/j.lwt.2018.06.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Skroza, Danijela; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Šimat, VidaChanges of fatty acid profile and nutritive value of cod oil during cooking // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 127-127 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
41.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Mariani, Anja; Katalinić, Ana; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, DanijelaHelichrysum italicum (Roth) G Don: Seasonal variations of phenolic antioxidants // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Budić-Leto, Irena; Mucalo, Ana; Ljubenkov, Ivica; Zdunić, GoranAnthocyanin profile of wild grape Vitis vinifera in the eastern Adriatic region // Scientia horticulturae, 238 (2018), 32-37 doi:10.1016/j.scienta.2018.04.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Žanić, Katja; Dumičić, Gvozden; Mandušić, Marija; Vuletin Selak, Gabriela; Bočina, Ivana; Urlić, Branimir; Ljubenkov, Ivica; Bučević Popović, Viljemka; Goreta Ban, SmiljanaBemisia tabaci MED Population Density as Affected by Rootstock-Modified Leaf Anatomy and Amino Acid Profiles in Hydroponically Grown Tomato // Frontiers in plant science, 9 (2018), 86, 13 doi:10.3389/fpls.2018.00086 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Bilušić, Tea; Žanetić, Mirella; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, Ivana; Štambuk, Snježana; Bojović, Viktor; Soldo, Barbara; Magiatis, ProkopiosMolecular characterization of Dalmatian cultivars and the influence of the olive fruit harvest period on chemical profile, sensory characteristics and oil oxidative stability // European food research and technology, 244 (2018), 2; 281-289 doi:10.1007/s00217-017-2954-7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Grga, Mia; Mihajlovski, Marija; Lončar, Ružica; Katalinić, Višnja; Skroza, DanijelaInfluence of the vegetation period on sea fennel, Crithmum maritimum L. (Apiaceae), phenolic composition, antioxidant and anticholinesterase activities // Industrial crops and products, 124 (2018), 947-953 doi:10.1016/j.indcrop.2018.08.080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Brkić, AnamarijaSvojstva i metode sinteze željezovih oksida, 2017., diplomski rad, preddiplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet / Odjel za kemiju, Split
-
47.Mudnić Ivana; Budić-Leto Irena; Zdunić Goran; Ljubenkov Ivica; Grga Mia; Milat Ana Marija; Skroza Danijela; Jerčić Iva; Slišković Antonela; Crnčević Nikola et al.Comparison of vasodilatory and antioxidant activity of dessert and standard wines // Book of abstracts. Wine Health 2017
Logroño, Španjolska, 2017. str. 65-65 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
48.Mudnić Ivana; Milat Ana Marija; Grga Mia; Skroza Danijela; Ljubenkov Ivica; Jercic Iva; Sliskovic Antonela; Katalinić Višnja; Volarević Josip, Boban MladenOxidation does not deteriorate antioxidant and direct vasodilatory activity of macerated wine // Book of abstracts. Wine Health 2017
Logroño, Španjolska, 2017. str. 64-65 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
49.Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Generalić Mekinić, Ivana; Kokeza, Ana; Ivandić, Luka; Šutalo, Martina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Banović, MaraThe evaluation of colour components during the vinification of Babica and Crljenak kaštelanski // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference "With Food to Health" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 122-122 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
50.Dropulić, Ana Marija; Pervan, Ivana; Bezić, Ana; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, IvanaChemical characteristics and oxidative stability of Dalmatian monovarietal olive oils // Book of Abstracts of 10th International Scientific and Professional Conference „With Food to Health“ / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Studio HS internet d.o.o., Osijek, Hrvatska, 2017. str. 110-110 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Šimat, Vida; Ficović, Maja; Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaPreventive effect of herb extracts on lipid oxidation in fish oil // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 1-2; 30-36 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
52.Fredotović, Željana; Šprung, Matilda; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Budić-Leto, Irena; Bilušić, Tea; Čikeš-Čulić, Vedrana; Puizina, JasnaChemical Composition and Biological Activity of Allium cepa L. and Allium x cornutum (Clementi ex Visiani 1842) Methanolic Extracts // Molecules, 22 (2017), 3; 448, 13 doi:10.3390/molecules22030448 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Mudnić Ivana; Budić-Leto Irena; Zdunić Goran; Ljubenkov Ivica; Grga Mia; Skroza Danijela; Milat Ana Marija; Jerčić Iva; Slišković Antonela; Cigić Zvonka et al.Vasodilatory and antioxidant activity of prošek dessert wine in comparison to standard wine // Book of abstracts. 8th Croatian Congress of Pharmacology with International Participation
Split, Hrvatska, 2016. str. 88-88 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
54.Budić-Leto, Irena; Zdunić, Goran; Mucalo, Ana; Ljubenkov, Ivica; Leko, Marijo; Maletić, EdiThe anthocyanin profile of wild grape and cultivated varieties of Vitis vinifera L. // Book of Abstracts - X International Symposium on Grapevine Physiology and Biotechnology / Pezzoti, Mario (ur.).
Verona: University of Verona ; ISHS, 2016. str. 132-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaChanges in oxidation stability of fish oil during thermic treatment and storage under poor conditions // Proceedings of the 46th WEFTA CONFERENCE "From Local Fish to Global DISH“ / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 28-32 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
56.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaChanges in oxidation stability of fish oil during thermic treatment and storage under poor conditions // 46th WEFTA Conference
Zagreb, 2016. str. 145-145 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Soldo, BarbaraUtjecaj lipoksigenaze na sastav hlapljivih tvari u maslinovom ulju autohtonih dalmatinskih sorti, 2016., doktorska disertacija, Prirodoslovno-matematički fakultet, Zagreb
-
58.Mila Radan, Vedrana Čikeš-Čulić, Ivica Ljubenkov3, Olivera Politeo1, Franko Burčul1ANTIPROLIFERATIVE ACTIVITY OF SOME DALMATIAN PLANTS FROM LAMIACEAE FAMILY ON TWO CARCINOMA CELL LINES AND THEIR PHENOLIC CONTENTS // Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology on the Occasion of the 40th anniversary
Split, Hrvatska, 2016. (poster, sažetak, ostalo) -
59.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bikić, Ivana; Svilović, Sandra; Banović, Mara; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaAnthocyanidins in Babica, Ljutun and Crljenak Kaštelanski grapes and kinetic of their degradation under different storage conditions // Journal of Food and Nutrition Research, 55 (2016), 4; 294-302 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Radan, Mila; Čikeš-Čulić, Vedrana; Ljubenkov, Ivica; Politeo, Olivera; Burčul, FrankoANTIPROLIFERATIVE ACTIVITY OF SOME DALMATIAN PLANTS FROM LAMIACEAE FAMILY ON TWO CARCINOMA CELL LINES AND THEIR PHENOLIC CONTENTS // Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology on the Occasion of the 40th Anniversary, HDBMB2016 / Maja Katalinić and Zrinka Kovarik (ur.).
Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2016. str. 98-98 (poster, sažetak, znanstveni) -
61.Soldo, Barbara; Šprung, Matilda; Mušac, Gloria; Pavela-Vrančić, Maja; Ljubenkov, IvicaEvaluation of olive fruit lipoxygenase extraction protocols on 9- and 13-Z, E-HPODE formation // Molecules, 21 (2016), 4; 506, 9 doi:10.3390/molecules21040506 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenov, Ivica; Katalinić, VišnjaInsight into the presence of stilbenes in medicinal plants traditionally used in Croatian folk medicine // Natural product communications, 11 (2016), 6; 833-835 doi:10.1177/1934578X1601100634 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
63.Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, Ivica; Mudnić, Ivana; Burčul, Franko; Grga, Mia; Skroza, Danijela; Jerčić, Iva; Ljubenkov, Ivica; Boban, Mladen; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaSea Fennel (Crithmum maritimum L.) : Phytochemical Profile, Antioxidative, Cholinesterase Inhibitory and Vasodilatory Activity // Journal of food science and technology, 53 (2016), 7; 3104-3112 doi:10.1007/s13197-016-2283-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
64.Ljubenkov, Ivica; Zovko Brodarac, ZdenkaIspitivanje originalne polikromije na ciboriju prokonzula Grgura // Treća medievalistička znastvena radionica u Rijeci
Rijeka, Hrvatska, 2015. (predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
65.Gloria BilićHidroperoksid-liaza u maslini (Olea europaea L.), 2015., diplomski rad, preddiplomski, Pririodoslovno-matematički fakultet, Split
-
66.Roje, BlankaUsporedba fluorescentnih probi u ORAC metodi, 2015., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Split
-
67.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalic Mekinic, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinic, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medical plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 102-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
68.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as source of stilbene compounds // Book of Abstracts, 8th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21-24 October, 2014, Opatija, Croatia / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
69.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Krstulović, Luka; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaPhenolic Acids Profile, Antioxidant and Antibacterial Activity of Chamomile, Common Yarrow and Immortelle (Asteraceae) // Natural product communications, 9 (2014), 12; 1745-1748 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
70.Ristovski, Bozidar; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaUtjecaj fenolnih spojeva ljekovitog bilja na antocijanski profil i svojstva boje ekstrakata grožđa // XV. Ružičkini dani, Danas znanost - sutra industrija, 11. i 12. rujna 2014, Vukovar, Knjiga sažetaka / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
71.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medicinal plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 187-187 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
72.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Bikić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Ristovski, Božidar; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaCharacterisation of anthocyanidins in grape berry skin of Babica, Ljutun and Crljenak varieties by High-Performance Liquid Chromatography - HPLC method // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
73.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaIn vitro Antioxidant and Antibacterial Activity of Lamiaceae Phenolic Extracts: A Correlation Study // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 1; 119-127 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Generalić Mekinić, Ivana; Gotovac, Marko; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaEffect of the extraction solvent on the oleuropein content and antioxidant properties of olive leaf (cv. Oblica, Lastovka and Levantinka) extracts // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 1; 7-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
75.Sandra ŠošeODREĐIVANJE VRSTA I KOLIČINE GLUKOZINOLATA U AUTOHTONIM SORTAMA KUPUSNJAČA ( RAŠTIKA), 2013., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Split
-
76.Skroza, Danijela; Jelović, Josipa; Generalić Mekinić, Ivana; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaThe effect of light and temperature on stability of anthocyanins // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica, - D.D. Fojnica, 2013. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
77.Majić, IvanaFizikalno – kemijske analize maslinovog ulja, 2013., diplomski rad, diplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet, Split
-
78.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Klančnik, AnjaPhenolic profile, antioxidant capacity and antimicrobial activity of crude leaf extracts of six Vitis vinifera L. varieties // International journal of food properties, 16 (2013), 1; 45-60 doi:10.1080/10942912.2010.526274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
79.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 61-67 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
80.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Abstract Book of 6th Central European Congress on Food (CEFood2012) / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 125-125 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
81.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Šurjak, Jana; Smole Možina, Sonja; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaSeasonal Variations of Phenolic Compounds and Biological Properties in Sage (Salvia officinalis L.) // Chemistry & biodiversity, 9 (2012), 2; 441-457 doi:10.1002/cbdv.201100219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Mudnić, Ivana; Budimir, Danijela; Modun, Darko; Gunjača, Grgo; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Boban, MladenAntioxidant and vasodilatory effects of blackberry and grape wines // Journal of medicinal food, 15 (2012), 3; 315-321 doi:10.1089/jmf.2011.0129 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.Ljubenkov , Ivica; Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Konta , Ivana; Čagalj , Željka; Veličković , Valentina; Petričević , Sandra; Katalinić , VišnjaPhysical, chemical and sensory properties of Dalmatian olive oils // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 236-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
84.Skroza , Danijela; Šimičić , Hrvoje; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Banović , Mara; Katalinić , VišnjaThe effect of cold storage on the phenolic composition and antioxidant capacity of table grapes of cv. Vittoria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
85.Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaInteraction between resveratrol and other phenolic compounds: Its effect effect on their antioxidant activity // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
86.Generalić , Ivana; Šurjak , Jana; Skroza , Danijela; Katalinić , Ana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaPhenolics and related biological properties of Dalmatian sage collected in different phenophases // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
87.Generalić, Ivana; Agić , Petar; Skroza , Danijela; Ljubenkov, Ivica; Matek Sarić , Marijana; Režić Dereani, VesnaAntioxidant properties of Oblica cv olive oil phenolics // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 116-116 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
88.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaInfluence of the phenophase on the phenolic profile and antioxidant properties of Dalmatian sage // Food chemistry, 127 (2011), 2; 427-433 doi:10.1016/j.foodchem.2011.01.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
89.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, IvicaPolyphenolic profile and biological properties of Vitis vinifera leaf extracts // Periodicum biologorum, Vol 112, Suppl 1 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2010. str. 53-53 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
90.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, stručni) -
91.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
92.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Abramovič, Helena; Miloš, Mladen; Ljubenkov, Ivica; Piskernik, Saša; Pezo, Ivan; Terpinc, Petra; Boban, MladenPolyphenolic profile, antioxidant properties and antimicrobial activity of grape skin extracts of 14 Vitis vinifera varieties grown in Dalmatia (Croatia). // Food Chemistry, 119 (2010), 2; 715-723 doi:10.1016/j.foodchem.2009.07.019 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
93.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza Danijela; Ljubenkov, Ivica; Teskera, Ana; Konta, Ivana; Boban, MladenInsight in the phenolic composition and antioxidative properties of Vitis vinifera leaves extracst // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 2; 7-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
94.Ljubetić, KatijaUvid u fenolni sastav voća i proizvoda od voća, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
95.Ljubenkov, IvicaOlive oil: Technology, Chemistry and Health // The 24th International Course & Conference on the Interfaces among Mathematics, Chemistry & Computer Sciences, Book of Abstracts / Graovac, Ante (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska, 2009. str. 48-48 (pozvano predavanje, sažetak, stručni) -
96.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Miloš, Mladen; Boban, Mladen; Katalinić, VišnjaNusprodukti vinifikacije kao izvor biološki aktivnih polifenola // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Trogir, 19.-22.travnja 2009. Knjiga sažetaka.
Split, Hrvatska, 2009. str. 143-143 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
97.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Boban, Mladen; Katalinić, VišnjaLišće Vitis vinifera L. kao bogat izvor stilbena // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Trogir, 19.-22.travnja 2009. Knjiga sažetaka.
Split, Hrvatska, 2009. str. 126-126 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
98.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Miloš, Mladen; Mudnić, Ivana; Šimičić, HrvojeInfluence of pectolytic enzymes on the level of flavonoid and nonflavonoid polyphenols in red wine // World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV, June 28th – July 3rd 2009 / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: FotoSoft (FS), 2009. str. 260-260 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
99.Mudnić, Ivana; Modun, Darko; Brizić, Ivica; Vuković, Jonatan; Generalić, Ivana; Katalinić, Višnja; Bilušić, Tea; Ljubenkov , Ivica; Boban, MladenCardiovascular effects in vitro of aqueous extract of wild strawberry (Fragaria vesca, L.) leaves // Phytomedicine, 16 (2009), 462-469 doi:10.1016/j.phymed.2008.11.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
100.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Katalinić, VišnjaSalviae officinalis L. as source of stilbene derivatives: Influence of the extraction mode // Proceedings of the Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of food technologists, biotechnologist, and nutritionists (CEFood2008), 15-17 May 2008 Cavtat, Croatia ; Proceedings 2008, Vol. I ; ISBN 978-953-6207- 87-9 / Čurić, Duška (ur.).
Zagreb: PBF-zagreb, 2008. str. 403-410 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni)