Pregled po CROSBI profilu: Ivica Ljubenkov (CROSBI Profil: 14493, MBZ: 185946)
Pronađeno 125 radova
-
1.Skračić, Živko; Ljubenkov, Ivica; Mimica, Nina; Generalić Mekinić, IvanaValorizacija nusproizvoda proizvodnje vina // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 72 (2023), 3-4; 247-255 doi:10.15255/KUI.2022.051 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
2.Žanetić, M., Čagalj, M., Klepo, T., Jukić Špika, M., Ljubenkov, I., Soldo, B.Characterization of fatty acids and phenolic profile of olive oils from millenial wild olive trees (Olea Oleaster) grown in Olive Gardens of Lun, island of Pag, // Book of Abstracts, GREEN 2022, Natural Resources, green technology & sustainable development/4
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 75-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Vuko, Elma; Fredotović, Željana; Dunkić, Valerija; Maravić, Ana; Ruščić, Mirko; Nazlić, Marija; Radan, Mila; Ljubenkov, Ivica; Soldo, BarbaraVolatiles of Dittrichia viscosa (L.) Greuter – Biological Activities of Essential Oil and Hydrosol // Book of Abstracts, 4th International Conference on Plant Biology (23rd SPPS Meeting), / Milutinović, Milica (ur.).
Beograd: Društvo za fiziologiju biljaka Srbije, 2022. str. 99-99 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Fredotović, Željana; Puizina, Jasna; Nazlić, Marija; Maravić, Ana; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Vuko, Elma; Bajić, DanicaPHYTOCHEMICAL ANALYSIS AND EVALUATION OF ANTIOXIDANT, ANTIMICROBIAL, AND ANTIPROLIFERATIVE ACTIVITIES OF A. cepa L. AND A. × cornutum CLEMENTI EX VISIANI, 1842 PEEL EXTRACTS // 5th International Webinar on PLANT SCIENCE AND MOLECULAR BIOLOGY, April 11 - 12, 2022 | Virtual Conference
online, 2022. str. 21-21 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jukić Špika, Maja; Liber, Zlatko; Montemurro, Cinzia; Miazzi, Monica Marilena; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Žanetić, Mirella; Vitanović, Elda; Politeo, Olivera; Škevin, DubravkaQuantitatively Unraveling Hierarchy of Factors Impacting Virgin Olive Oil Phenolic Profile and Oxidative Stability // Antioxidants, 11 (2022), 3; 594, 19 doi:10.3390/antiox11030594 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Nazlić, Marija; Fredotović, Željana; Vuko, Elma; Vuletić, Nenad; Ljubenkov, Ivica; Kremer, Dario; Jurišić Grubešić, Renata; Stabentheiner, Edith; Randić, Marko; Dunkić, ValerijaFree Volatile Compounds of Veronica austriaca ssp. jacquinii (Baumg.) Eb. Fisch. and Their Biological Activity // Plants, 10 (2021), 11; 2529, 22 doi:10.3390/plants10112529 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Jurišić Grubešić, Renata; Nazlić, Marija; Miletić, Tina; Vuko, Elma; Vuletić, Nenad; Ljubenkov, Ivica; Dunkić, ValerijaAntioxidant Capacity of Free Volatile Compounds from Olea europaea L. cv. Oblica Leaves Depending on the Vegetation Stage // Antioxidants, 10 (2021), 11; 1832, 15 doi:10.3390/antiox10111832 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Vuko, Elma; Dunkić, Valerija; Maravić, Ana; Ruščić, Mirko; Nazlić, Marija; Radan, Mila; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Fredotović, ŽeljanaNot Only a Weed Plant-Biological Activities of Essential Oil and Hydrosol of Dittrichia viscosa (L.) Greuter // Plants, 10 (2021), 9; 1837, 16 doi:10.3390/plants10091837 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Botić, Viktorija; Crnjac, Anita; Smoljo, Marina; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Čagalj, Martina; Skroza, DanijelaBioactive Phenolic Metabolites from Adriatic Brown Algae Dictyota dichotoma and Padina pavonica (Dictyotaceae) // Foods, 10 (2021), 6; 1187, 10 doi:10.3390/foods10061187 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Fredotović, Željana; Puizina, Jasna; Nazlić, Marija; Maravić, Ana; Ljubenkov, Ivica; Soldo, Barbara; Vuko, Elma; Bajić, DanicaPhytochemical Characterization and Screening of Antioxidant, Antimicrobial and Antiproliferative Properties of Allium × cornutum Clementi and Two Varieties of Allium cepa L. Peel Extracts // Plants, 10 (2021), 5; 832, 15 doi:10.3390/plants10050832 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Jukić Špika, Maja; Dumičić, Gvozden; Brkić Bubola, Karolina; Soldo, Barbara; Goreta Ban, Smiljana; Vuletin Selak, Gabriela; Ljubenkov, Ivica; Mandušić, Marija; Žanić, KatjaModification of the Sensory Profile and Volatile Aroma Compounds of Tomato Fruits by the Scion × Rootstock Interactive Effect // Frontiers in plant science, 11 (2021), 616431, 16 doi:10.3389/fpls.2020.616431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Miliša, Miona; Ljubenkov, Ivica; Marić, JosipaFT-IR analiza uzoraka polikromije s kamenih antičkih skulptura iz Arheološkog muzeja u Splitu // Vjesnik za arheologiju i historiju dalmatinsku (2014), 113 (2020), 2; 495-508 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
13.Blažević, Ivica; Đulović, Azra; Burčul, Franko; Popović, Marijana; Montaut, Sabina; Bilušić, Tea; Vrca, Ivana; Markić, Joško; Ljubenkov, Ivica; Ruščić, Mirko; Rollin, PatrickStability and bioaccessibility during ex vivo digestion of glucoraphenin and glucoraphasatin from Matthiola incana (L.) R. Br. // Journal of food composition and analysis, 90 (2020), 103483, 7 doi:10.1016/j.jfca.2020.103483 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Miliša, Milona; Ljubenkov, IvicaAnaliza izvorne polikromije s ciborija prokonzula Grgura iz Arheološkog muzeja Zadar // Diadora : glasilo Arheološkog muzeja u Zadru, 33-34 (2020), 585-619 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Generalić Mekinić, Ivana; Skračić, Živko.; Kokeza, Ana.; Soldo, Barbara.; Ljubenkov, Ivica.; Banović, Mara.; Šimat, Vida.; Skroza, Danijela.Effect of Enzyme-Assisted Vinification on Wine Phenolics, Colour Components, and Antioxidant Capacity // Polish journal of food and nutrition sciences, 70 (2020), 2; 113-123 doi:10.31883/pjfns/115461 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Šimat, VidaAntioxidant and Antimicrobial Potential of Phenolic Metabolites from Traditionally Used Mediterranean Herbs and Spices // Foods, 8 (2019), 11; 579, 18 doi:10.3390/foods8110579 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Dukić, KarmelaUtjecaj fenolnih spojeva iz maslinovog ulja na zdravlje, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Split
-
18.Mušac, GloriaAntioksidacijska aktivnost polifenolnih spojeva maslinovih ulja otoka Hvara, 2019., diplomski rad, Prirodoslovno-matematički fakultet u Splitu, Split
-
19.Milat, Ana Marija; Boban, Mladen; Teissedre, Pierre-Luis; Šešelja-Perišin, Ana; Jurić, Diana; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Volarević, Josip; Rasines-Perea, Zuriñe et al.Effects of oxidation and browning of macerated white wine on its antioxidant and direct vasodilatory activity // Journal of Functional Foods, 59 (2019), 138-147 doi:10.1016/j.jff.2019.05.025 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Smole Možina, Sonja; Abramović, Helena; Šimat, Vida; Katalinić, Ana; Novak, Tina; Skroza, DanijelaAbiotic factors during a one-year vegetation period affect sage phenolic metabolites, antioxidants and antimicrobials // Industrial crops and products, 141 (2019), 111741, 8 doi:10.1016/j.indcrop.2019.111741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Soldo, Barbara; Anđelić, Ivana; Nikolov, Nikolina; Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaThe effect of selected herb extracts on oxidative stability of vegetable oils // Croatica chemica acta, 92 (2019), 3; 331-336 doi:10.5562/cca3479 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Soldo, Barbara; Šimat, Vida; Vlahović, Jelena; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaHigh quality oil extracted form sardine by-products as an alternative to whole sardines: production and refining // European journal of lipid science and technology, 121(7) (2019), EJLT3061, 10 doi:10.1002/ejlt.201800513 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Šimat, Vida; Vlahović , Jelena; Soldo, Barbara; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Generalić Mekinić, IvanaProduction and refinement of omega-3 rich oils from processing by-products of farmed fish species // Foods, 8 (2019), 4; 125, 14 doi:10.3390/foods8040125 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Jukić Špika, Maja; Žanetić, Mirella; Kraljić, Klara; Soldo, Barbara; Ljubenkov, Ivica; Politeo, Olivera; Škevin, DubravkaDifferentiation between Unfiltered and Filtered Oblica and Leccino cv. Virgin Olive Oils // Journal of food science, 84 (2019), 4; 877-885 doi:10.1111/1750-3841.14494 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Blažević, Ivica; Đulović, Azra; Čikeš Čulić, Vedrana; Burčul, Franko; Ljubenkov, Ivica; Ruščić, Mirko; Generalić Mekinić, IvanaBunias erucago L.: Glucosinolate Profile and In Vitro Biological Potential // Molecules, 24 (2019), 4; 741-752 doi:10.3390/molecules24040741 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)