Pregled po CROSBI profilu: Jasna Kordić (CROSBI Profil: 1370, MBZ: 120613)
Pronađeno 26 radova
-
1.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, JasnaCryoprotective effect of polydextrose on chicken surimi // Czech journal of food sciences, 29 (2011), 3; 226-231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kovačević, Dragan; Mastanjević, Krešimir; Kordić, Jasna; Čunko, DomagojOdređivanje krioprotektorske djelotvornosti K - karagena na miofibrilarne proteine pilećeg mesa pomoću diferencijalne motridbene kalorimetrije (DSC) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 11 (2009), 3; 175-180 (recenziran, članak, znanstveni)
-
3.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, Krešimir; Lovrinčević NikaDETERMINATION OF UNFROZEN WATER IN DOUGHS BY APPLICATION OF MATHEMATICS MODELS // Proceedings of 3rd International Congress FLOUR-BREAD ’ ; 05 5th CROATIAN CONGRESS OF CEREAL TECHNOLOGIST / Žaneta Ugarčić-Hardi (ur.).
Opatija: J. J. Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Department of Ceral Processing Technology, 2006. str. 308-315 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Mastanjević, KrešimirOdređivanje nesmrzljive vode u tijestu primjenom matematičkih modela // Zbornik sažetaka 3. međunarodnog kongresa i 5. hrvatskog kongresa tehnologa proizvodnje i prerade brašna BRAŠNO-KRUH 05 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Opatija, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Kovačević, Dragan; Unbehend, Ljilja; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDETERMINATION OF AMIDATED PECTIN INFLUENCE ON THE DOUGH INITIAL FREEZING POINT BY DTA // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '03 / Hardi-Ugračić, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology University of Josip Juraj Strossmayer, 2004. str. 115-122 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Kovačević, Dragan; Kordić, Jasna; Nemet, Ivana; Mastanjević, KrešimirOdređivanje termofizikalnih svojstava mesa i ribe // Sažeci = Abstracts / XVIII. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Zagreb, 16.-19. veljače 2003. / Zrnčević, Stanka (ur.).
Zagreb: HDKI, 2003. str. 194-194 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDifferential thermal analysis (DTA) of water solutions of polydextrose, κ -carrageenan, NaCl and mixture of sorbitol and sucrose // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 41-45 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaQuality research on frozen flaky pastry by DTA application // Proceedings of International Congress FLOUR-BREAD '01 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, 2002. str. 43-52 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Kovačević, Dragan; Kurtanjek, Želimir; Šubarić, Drago; Kordić, JasnaDifferential thermal analysis (DTA) of water solutions of polydextrose, κ -carrageenan, NaCl and mixture of sorbitol and sucrose // Proceedings of the 4th Croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 41-45 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Kovačević, Dragan; Ugarčić-Hardi, Žaneta; Kordić, Jasna; Koceva Komlenić, DaliborkaIspitivanje kakvoće smrznutog lisnatog tijesta primjenom DTA // Abstract Book, International Congress "Flour-Bread '01" / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek, 2001. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Šatrović, TihomirUtjecaj biljnih proteinskih dodataka na kvalitetu proizvoda od usitnjenog oblikovanog mesa, 2000., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
12.Novaković, Predrag; Petrak, Tomislav; Kordić, Jasna; Slačanac, VedranApplication of mathematical models in milk coagulation process during lactic acidic fermentation I. Relation between enzymatic and acidic milk coagulation // Acta Alimentaria, 29 (2000), 3; 241-254 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirRheological properties of goat and cow acidophilus milk in relation to dry matter // Texture of fermented milk products and dairy desserts. Proceedings of the IDF Symposium / IDF GeneralSecretariat (ur.).
Brisel: International Dairy Federation - ref. S.I. 9802, 1998. str. 208-212 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, VedranReološke osobine kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka tijekom skladištenja // Mljekarstvo, 48 (1998), 2; 75-86 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirUtjecaj dodatka obranog mlijeka u prahu na reološke parametre kozjeg i kravljeg acidopfilnog mlijeka // 33. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga Zagreb, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Novaković, Predrag; Kordić, JasnaKakvoća trupova i osnovnih dijelova trupa pilića // 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. et al. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa - HDKI, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Novaković, Predrag; Kordić, JasnaMogućnost poboljšanja nutritivne i dijetetske vrijednosti pilećih hrenovki // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 179-180 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Kordić, JasnaPromjene lipida u nadjevu fermentiranih kobasica tijekom procesa zrenja i skladištenja // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 85-86 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Kordić, Jasna; Novaković, PredragUtjecaj mikroklimatskih uvjeta proizvodnje na zrenje i sušenje fermentiranih kobasica // XXXIV. Znanstveni skup hrvatskih agronoma / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Zagreb, 1998. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Dundović, ZrinkaProizvodnja Tirolske kobasice sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1997., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
21.Kordić, JasnaHidrolitičke i oksidacijske promjene lipida u fermentiranim kobasicama, 1997., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirOvisnost reoloških svojstava o suhoj tvari kozjeg i kravljeg acidofilnog mlijeka // Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza: International Dairy Federation, 1997. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirReološke promjene kozjeg i kravljeg mlijeka tijekom fermentacije bakterijom Lactobacillus acidophilus // Mljekarstvo, 47 (1997), 2; 93-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
24.Knežević, MihaelProizvodnja krvavica sa sirovinama različite vrste i kakvoće, 1996., diplomski rad, Prehrambeno tehnološki fakultet, Osijek
-
25.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, VedranUsporedba fermentativne aktivnosti kozjeg i kravljeg mlijeka // Knjiga sažetaka 8. Ružičkini dani / Kljaić, Filip (ur.).
Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1996. str. 141-141 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Novaković, Predrag; Kordić, Jasna; Slačanac, Vedran; Moslavac, TihomirReološke promjene tijekom fermentacije acidofilnog kozjeg i kravljeg mlijeka // 32. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. str. 34-34 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)