Pregled po CROSBI profilu: Ante Rako (CROSBI Profil: 13701, MBZ: 290063)
Pronađeno 29 radova
-
1.Levak, Stefani; Kos, Ivica; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Bendelja Ljoljić, Darija; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaSensory properties of semi-hard goat cheese at different ripening times in oil // 58th Croatian & 18th International Symposium on Agriculture: Book of Abstracts / Carović-Stanko, K ; Širić, I. (ur.).
Zagreb, 2023. str. 206-206 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteHrvatska u povijesnom kontekstu svjetskog sirarstva // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. 10-10 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
3.Tudor Kalit, Milna; Levak, Stefani; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Kos, Ivica; Bendelja Ljoljić, Darija; Kalit, SamirSenzorska svojstva polutvrdog kozjega sira koji zrije u ulju // Zbornik sažetaka 2. međunarodne znanstveno-stručne konferencije "Izazovi i razvojne mogućnosti ruralnih krajeva"
Knin, Hrvatska, 2022. str. - (predavanje, sažetak, znanstveni) -
4.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirUtjecaj udjela mliječne masti na teksturu i senzorska svojstva bračke skute // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 97-97 (poster, sažetak, znanstveni) -
5.Levak, Stefani; Rako, Ante; Dolenčić Špehar, Iva; Kalit, Samir; Dabo, Antonija; Tudor Kalit, MilnaProteolitičke i teksturne promjene polutvrdog kozjeg sira tijekom zrenja u ulju // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 78-78 (poster, sažetak, znanstveni) -
6.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Rako, AnteJe li Hrvatska kolijevka sirarstva? // Book of Abstracts 44th International Dairy Experts Symposium
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 35-35 (plenarno, sažetak, znanstveni) -
7.Tudor Kalit, Milna; Rudar, Andrea; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Bendelja Ljoljić, Darija; Kos, Ivica; Kalit, SamirUtjecaj količine dodatka limunske kiseline na sastav, randman i senzorska svojstva skute // 44. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem
Rovinj, Hrvatska, 2022. str. 39-39 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
8.Levak, Stefani; Kalit, Samir; Dolenčić Špehar, Iva; Rako, Ante; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj zrenja polutvrdog kozjeg sira u ulju na njegov fizikalno-kemijski sastav // 57. hrvatski i 17. međunarodni simpozij agronoma, zbornik radova / Majić, Ivana ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2022. str. 255-256 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Zamberlin, Šimun; Kalit, SamirContribution of salt content to the ripening process of Croatian hard sheep milk cheese (Brač cheese) // LWT - Food Science and Technology, 162 (2022), 113506, 7 doi:10.1016/j.lwt.2022.113506 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Matutinović, Siniša; Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirInfluence of the Ratio of Sheep and Cow Milk on the Composition and Yield Efficiency of Lećevački Cheese // Fermentation, 7 (2021), 4; 274, 10 doi:10.3390/fermentation7040274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kalit, Samir; Tudor Kalit, Milna; Dolenčić Špehar, Iva; Salajpal, Krešimir; Samaržija, Dubravka; Anušić, Jasna; Rako, AnteThe Influence of Milk Standardization on Chemical Composition, Fat and Protein Recovery, Yield and Sensory Properties of Croatian PGI Lički Škripavac Cheese // Foods, 10 (2021), 4; 376-381 doi:10.3390/foods10040690 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Tudor Kalit, Milna; Lojbl, Tihana; Rako, Ante; Gün, Ilhan; Kalit, SamirBiochemical changes during ripening of cheeses in an animal skin // Mljekarstvo, 70 (2020), 4; 225-241 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0401 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
13.Kalit, Samir; Rako, Ante; Salajpal, Krešimir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj vremena čuvanja na teksturu i svojstvo škripavosti sira lički škripavac // 55. hrvatski i 15. međunarodni simpozij agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2020. str. 247-247 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of sheep’s milk composition on strength and syneresis of rennet-induced milk gel during lactation // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 3; 426-433 doi:10.17113/ftb.57.03.19.6218 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
15.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirEffect of salt in moisture content on proteolysis and texture development in Brački cheeses during ripening // Conference abstract book
Barcelona, Španjolska, 2019. str. 30-30 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Tudor Kalit, Milna; Tešinski, Dora; Jurišić, Vanja; Rako, Ante; Kalit, SamirZbrinjavanje sirutke na OPG-u // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma
Vodice, Hrvatska, 2019. str. 603-607 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
17.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaUtjecaj udjela kalcija u ovčjem mlijeku na tvrdoću i sposobnost sinereze sirnog gruša // Zbornik radova 54. hrvatskog i 14. međunarodnog simpozija agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Sveučilište u Zagrebu, Agronomski fakultet, Zagreb, 2019. str. 475-479 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Rako, Zorica; Petrović, Denis; Kalit, SamirEffect of composition and proteolysis on textural characteristics of Croatian cheese ripen in a lamb skin sack (Sir iz mišine) // Mljekarstvo, 69 (2019), 1; 21-29 doi:10.15567/mljekarstvo.2019.0102 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, Samir; Soldo, Barbara; Ljubenkov, IvicaNutritional characteristics of Croatian whey cheese (Bračka skuta) produced in different stages of lactation // Lebensmittel-wissenschaft und-technologie-food science and technology, 96 (2018), 657-662 doi:10.1016/j.lwt.2018.06.024 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Petrović, D; Kalit, SamirProteolytic and textural changes during ripening of cheese in a sack // Abstract Book of The Food-3 International Conference / Satchanska, Galina (ur.).
Sofija: New Bulgarian University, Sofia, Bulgaria, 2017. str. 50-50 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Rako, AnteUtjecaj sastava ovčjeg mlijeka na proteolitičke i teksturne promjene bračkog sira tijekom zrenja, 2016., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
22.Rako, Ante; Tudor Kalit, Milna; Kalit, SamirProfil masnih kiselina bračke skute // Zbornik sažetaka 42. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2016. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Rako, Ante; Kalit, Samir; Tudor Kalit, MilnaHranjiva vrijednost i potrošačka prohvatljivost bračke skute // 51. hrvatski i 11. međunarodni simpozij agronoma : Zbornik radova = Proceedings / Pospišil, Milan ; Vnučec, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 360-363 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Rako, AnteTradicijski sirevi od mlijeka dalmatinske pramenke // Gospodarske mogućnosti Zagore i oblici njihova optimalnog iskorištavanja / Matas, Mate ; Rako, Ante (ur.).
Lećevica : Muć : Split: Kulturni sabor Zagore - podružnica Zagreb, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Split, 2015. str. 41-47 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
25.Dumičić, Gvozden; Pavić, Šimun; Ljubenkov, Boško; Urlić, Branimir; Žanić, Katja; Rako, AnteKomponente prinosa lukovice ekotipova češnjaka Jadranske regije // ZBORNIK RADOVA 49. HRVATSKI I 9. MEĐUNARODNI SIMPOZIJ AGRONOMA / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 310-314 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Valkaj, Kristijan; Zimmermann, Boris; Kalit, Samir; Rako, Ante; Baranović, GoranSuitability of the infrared spectroscopy and the rheological method for distinguishing traditional cheese from industrial Turoš cheese // Mljekarstvo, 64 (2014), 2; 94-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Valkaj, Kristijan; Cerjak, Marija; Kalit, Samir; Rako, Ante; Wendorff, William L.Do consumers from Međimurje region recognize their autochthonous Turoš cheese? // Mljekarstvo, 63 (2013), 4; 211-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Mioč, Boro; Ivanković, Ante; Rako, Ante; Pavić, VesnaSustavi animalne proizvodnje u mediteranskoj hrvatskoj // Zbornik radova sa znanstvenog skupa: Šumarstvo i poljoprivreda hrvatskog sredozemlja na pragu europske unije / Anić, Igor ; Tomić, Franjo ; Matić, Slavko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013. str. 271-285 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
29.Matutinović, Siniša; Rako, Ante; Kalit, Samir; Jasmina HavranekZnačaj tradicijskih sireva s posebnim osvrtom na Lećevački sir // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 49-65 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)