Pregled po CROSBI profilu: Mario Staver (CROSBI Profil: 13496, MBZ: 163196)
Pronađeno 44 radova
-
1.Lukić, Igor; Horvat, Ivana; Radeka, Sanja; Damijanić, Kristijan; Staver, MarioEffect of different levels of skin disruption and contact with oxygen during grape processing on phenols, volatile aromas, and sensory characteristics of white wine // Journal of Food Processing and Preservation, 43 (2019), 7; e13969, 12 doi:10.1111/jfpp.13969 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Mujić, Ibrahim; Živković, J.; Savić, V.; Alibabić, Vildana; Staver, Mario; Jug, T.; Franić, Mario; Damijanić, KristijanAnalysis of volatile compounds in chestnut using solid-phase microextraction coupled with GC-MS // Acta Horticulturae, 1220 (2018), 1220; 203-208 doi:10.17660/actahortic.2018.1220.28 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Krstanović, Vinko; Velić, Darko; Staver, Mario; Zec Sombol, Silvija; Mastanjević, KristinaChestnut chips in beer production: applicability and effect on beer quality parameters // 6th International Chestnut Symposium, Book of Abstracts / Serdar, Ümit (ur.).
Samsun, 2017. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Lukić, Igor; Budić-Leto, Irena; Bubola, Marijan; Damijanić, Kristijan; Staver, MarioPre-fermentative cold maceration, saignée, and various thermal treatments as options for modulating volatile aroma and phenol profiles of red wine // Food chemistry, 224 (2017), 251-261 doi:10.1016/j.foodchem.2016.12.077 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Velić, Natalija; Mujić, Ibrahim; Primorac, Ljiljana; Mastanjević; Krstanović, Vinko; Gagula, Goran; Staver, MarioTHE USE OF CHESTNUT CHIPS IN BEER PRODUCTION AND ITS EFFECT ON BEER QUALITY // Book of abstracts of the 9th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek: Sveučilište J.J. Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2016. str. 22-22 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Lukić, Igor; Radeka, Sanja; Grozaj, Nikola; Staver, Mario; Peršurić, ĐordanoChanges in physico-chemical and volatile aroma compound composition of Gewürztraminer wine as a result of late and ice harvest // Food chemistry, 196 (2016), 1048-1057 doi:10.1016/j.foodchem.2015.10.061 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Lukić, Igor; Jedrejčić, Nikolina; Kovačević Ganić, Karin; Staver, Mario; Peršurić, ĐordanoPhenolic and Aroma Composition of White Wines Produced by Prolonged Maceration and Maturation in Wooden Barrels // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 3; 407-418 doi:10.17113/ ftb.53.04.15.4144 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Šegon, Petar; Pasković, Igor.Status Fe, Zn i Mn u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) s četiri lokacije sjeverozapadne Istre // Glasnik zaštite bilja, 4 (2015), 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Jeromel, Ana; Karoglan, Marko; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Šegon, Petar; Pasković, Igor;Status Fe, Zn i Mn u listu cv. Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) s četiri terroira pri različitoj gnojidbi // 50. Hrvatski i 10. Međunarodni Simpozij Agronoma / Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Bubola, Marijan; Janjanin, Danijela; Plavša, Tomislav; Užila, Zoran; Lukić, Igor; Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Damijanić, KristijanUtjecaj rane defolijacije na sastav i senzorne karakteristike vina sorte Cabernet Sauvignon // Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU", Sažetci radova / Jelčić, D., Jakobović, S. (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 43-44 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
11.Palčić, Igor; Herak Ćustić, Mirjana; Petek, Marko; Jeromel, Ana; Staver, Mario; Damijanić, KristijanUtjecaj terroira i kontrolirane ishrane vinove loze na kvalitetu mošta cv. Malvazije Istarske // 49. Hrvatski i 9. Međunarodni Simpozij Agronoma / Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku (ur.).
Dubrovnik: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 211-212 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Maletić, Edi; Karoglan Kontić, Jasminka; Preiner, Darko; Šimon, Silvio; Staver, Mario; Pejić, IvanAmpelographic and genetic studies into 'Teran'/'Refošk' grapes in Istria (Croatia) – one or two varieties? // Mitteilungen Klosterneuburg, 64 (2014), 2; 54-62 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Jerman, TinaOcjena senzornih karakteristika vina Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Zbornik Veleučilišta u Rijeci, 1 (2013), 335-350 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
14.Kovačević Ganić, Karin; Komes, Draženka; Đapić, Marina; Ćurko, Natka; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Mate, TinaIdentification of aroma compounds of Malvasia istriana wines using different sample preparation methods // Proceedings of the 36th World Congress of Vine and Wine
Bukurešt, Rumunjska, 2013. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Damijanić, Kristijan; Staver, Mario; Kovačević Ganić, Karin; Bubola, Marijan; Palman, IngridEffects of maceration duration on the phenolic composition and antioxidant capacity of ‘Teran’ (Vitis vinifera L.) wine // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 2; 103-107 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Damijanić, Kristijan; Staver, Mario; Kovačević Ganić, Karin; Gracin, Leo; Bubola, Marijan; Palman, IngridEffects of maceration temperature on the anthocyanins composition of cv. Teran wine // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 2; 16-25 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Damijanić, Kristijan; Kovačević Ganić, Karin; Ćurko, Natka; Staver, Mario; Gracin, Leo; Palman, IngridInfluence of maceration process on anthocyanins composition of cv. Teran wines // Book of abstracts of 13th Ružička days „Today science – tomorrow industry“ / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek, 2010. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Lisjak, Klemen; Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Vanzo, Andrea; Močivnik, Barbi; Može, Špela; Vrhovšek, Urška; Škrlj, MarkoInfluence of hyperreductive (oxygen free) pressing on content of hydroxycinnamic acids in must and wine of variety Malvasia istriana // Proceedings of the 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Staver, Mario; Damijanić, Kristijan; Kovačević Ganić, Karin; Bubola, MarijanEffect of maceration duration on the anthocyanin composition of cv. Teran wine // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV - Final papers / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Staver, MarioKakvoća vina Malvazije istarske i autohtoni sojevi Saccharomyces cerevisiae, 2008., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
21.Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovani; Staver, Mario; Sladonja, BarbaraPregled istraživanja o Malvaziji istarskoj na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču // Book of abstracts, International Scientific Conference "Mediterranean Malvasias" / Sladonja, Barbara (ur.). (ur.).
Poreč, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Book of abstracts of International Scientific Conference "Mediterranean Malvasias" / Sladonja, Barbara (ur.). (ur.).
Poreč, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Agriculturae Conspectus Scientificus, 70 (2005), 55-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Orlić, Sandi; Kozlović, Ginafranco; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Staver, Mario; Redžepović, SulejmanBarrels : new approach for quality Malvazija istarska wines // Malvazije na Mediteranu = Le malvasie del bacino del Mediterraneo = Mediterranean malvasias : zbornik sažetaka = libro degli riassunti : book of abstracts / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. (predavanje, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
25.Radeka, Sanja; Herjavec, Stanka; Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Lukić, IgorInfluenza della macerazione sugli aromi varietali in vini da Malvasia istriana bianca // OIV - Congress 2004 4 - 9 July, Hofburg, Vienna, Austria Book of Abstracts / OIV (ur.).
Beč, 2004. str. 97 - 98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)