Pregled po CROSBI profilu: Marija Horvatić (CROSBI Profil: 13418, MBZ: 16182)
Pronađeno 38 radova
-
1.Filipović, Marina; Croatian Geological Survey, Zagreb, Croatia; Mišur, Ivan; Gulam, Vlatko; Horvat, Marija; Croatian Geological Survey, Zagreb, Croatia; Croatian Geological Survey, Zagreb, Croatia; Croatian Geological Survey, Zagreb, CroatiaA case study in the research polygon in Glina and Dvor municipality, Croatia–landslide susceptibility assessment of geological units // Geologia Croatica, 75 (2022), 1; 17-33 doi:10.4154/gc.2022.04 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Dimitrić, Mira; Horvatić-Kapelac, Marija; Novokmet, MiranRačunovodstvo neprofitnih organizacija - radna bilježnica / Matulić, Ines (ur.).
Zagreb: Školska knjiga, 2014 -
3.Dimitrić, Mira; Horvatić-Kapelac, Marija; Novokmet, Miran; Puljiz, MarijanKnjigovodstvo s bilanciranjem 3
Zagreb: Alka script, 2010 -
4.Dimitrić, Mira; Horvatić-Kapelac, Marija; Novokmet, MiranKnjigovodstvo s bilanciranjem 2
Zagreb: Alka script, 2010 -
5.Herak Ćustić, Mirjana; Horvatić, Marija; Pecina, MarijaNitrogen Fertilization Influences Protein Nutritional Quality in Red Head Chicory // Journal of plant nutrition, 32 (2009), 4; 598-609 doi:10.1080/01904160802714987 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Horvatić, MarijaDecomposition degree of available niacin during hard biscuits technological production // Deutsche Lebensmittel-Rundschau, 101 (2005), 6-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaWheat flour confectionery products as a source of inorganic nutrients: Iron and manganese contents in hard biscuits // Nahrung, 46 (2002), 3; 200-203 doi:10.1002/1521-3803(20020501)46:3<200::AID-FOOD200>3.0.CO ; 2-O (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Ćustić, Mirjana; Horvatić, Marija; Butorac, AnđelkoEffect of nitrogen fertilization upon the content of essential amino acids in head chicory (Cichorium intybus L. var. foliosum) // Scientia horticulturae, 92 (2002), 3-4; 205-215 doi:10.1016/S0304-4238(01)00303-X (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Horvatić, Marija; Ereš, MarijaProtein nutritive quality during production and storage of dietetic biscuits // Journal of Science of Food and Agriculture, 82 (2002), 14; 1617-1620 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Vedrina-Dragojević, Irena; Šebečić, Blaženka; Šimić, Ivan; Horvatić, MarijaDetermination of iron, zinc and manganese in dietetic products by atomic absorption spectrometry and plasma atomic emission spectroscopy // Abstract Book of 1st International IUPAC Symposium
Varšava, 2000. str. 114-115 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaWheat flour confectionery products as a source of zinc and copper // Abstract Book of 1st International IUPAC Symposium
Varšava, 2000. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Šebečić, Blaženka; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaIron and manganese in wheat flour dietetic confectionery products // Abstract Book of 1st International IUPAC Symposium
Varšava, 2000. str. 73-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, IrenaChanges in available methionine and tryptophan contents during cereal flake production // Journal of Science of Food and Agriculture, 80 (2000), 502-506 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Horvatić, Marija; Gačić, Milica; Vedrina-Dragojević, IrenaAccumulation of iron, copper, manganese and nickel during maize grain maturation // Journal of agronomy & crop science = Zeitschrift fur Acker und Pfanzenbau, 182 (1999), 2; 99-103 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Ščavničar, Andrijana; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaPromjene količine metionina tijekom proizvodnje različitih vrsta keksa // Sažeci radova Brašno-kruh 99
Opatija, 1999. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Horvatić, Marija; Dozet, VesnaKoličina fitinske kiseline tijekom tehnološkog procesa proizvodnje tvrdog keksa // Sažeci radova Brašno-kruh 99
Opatija, 1999. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Horvatić, Marija; Mulalić, NedžadNutritivni značaj fitinske kiseline u proteinskim proizvodima soje // Sažeci radova Brašno-kruh 99
Opatija, 1999. str. 39-39 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Šebečić, Blaženka; Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, IrenaInterrelation of zinc and phytic acid in wheat flour confectionary products // Proceedings of the Euro Food Chem X
Budimpešta, 1999. str. 811-811 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, Marija; Šebečić, BlaženkaEffect of thermal process on niacin degradation in wheat flour confectionary products // Proceedings of the Euro Food Chem X
Budimpešta, 1999. str. 796-796 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, AndrijanaAvailable lysine content during production of some dietetic products // Proceedings of the Euro Food Chem X
Budimpešta, 1999. str. 710-710 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Ščavničar, Andrijana; Vedrina-Dragojević, Irena; Horvatić, MarijaEffect of technological treatment on tryptophan stability in confectionary products // Proceedings of the Euro Food Chem X / Lasztity, R. ; Pfannhauser, W. ; Simon-Sarkadi, L. ; Tomoskozi, S. (ur.).
Budimpešta: Publishing Company of TUB, 1999. str. 709-709 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Horvatić, Marija; Šebečić, BlaženkaUtjecaj tehnološkog procesa na stabilnost iskoristivog niacina u proizvodima cerealija // Sažeci radova 16. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Ž. et al. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999. str. 267-267 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Horvatić, Marija; Gačić, Milica; Šebečić, BlaženkaAkumulacija kadmija, kroma, olova i kositra tijekom zriobe zrna kukuruza // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, 1998. str. 52-52 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, Andrijana; Šebečić, BlaženkaRelationship between the tryptophan and nicotinic acid in hydrothermic treated cereal products // Cereal science - its contribution to health and well being
Beč: ICC Secretariat General, Austria, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Horvatić, Marija; Vedrina-Dragojević, Irena; Ščavničar, AndrijanaPromjene količine triptofana tijekom proizvodnje pahuljica cerealija // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, Hrvatska, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)