Pregled po CROSBI profilu: Stanka Herjavec (CROSBI Profil: 13119, MBZ: 15504)
Pronađeno 50 radova
-
1.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // ACS - Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 37-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Prusina, TihomirInfluence of Different Maceration Times on the Anthocyanin Composition and Sensory Properties of Blatina Wines // ACS. Agriculturae conspectus scientificus, 77 (2012), 1; 41-44 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Alpeza, IvanaUČINKOVITOST PRIMJENE ENZIMA NA FENOLNA SVOJSTVA VINA BABIĆ I PLAVAC MALI (VITIS VINIFERA L.), 2011., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Zagreb
-
4.Jeromel, Ana; Kovačević Ganić, Karin; Herjavec, Stanka; Mihaljević, Marin; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Rendulić, Ivana; Čolić, MarijanaConcentration of Biogenic Amines in ‘Pinot Noir’ Wines Produced in Croatia // 46th Croatian & 6th International Symposium on Agriculture
Opatija, Hrvatska, 2011. str. 1-2 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Maslov Bandić, Luna; Jagatić Korenika, Ana-Marija; Mihaljević, Marin; Plavša, TomislavConcentrations of L-tryptophan, indole-3-acetic acid and 2-aminoacetophenone in Malvasia // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 157-160 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Mirošević, Nikola; Papak, Mladen; Batorović, Mato; Jelaska, vladimir; Herjavec, Stanka, Ivanković, Zdenko; Brkan, Božica; Bolić, Jole; Bašić, Ferdo; Husnjak, Stjepan; Ćosić, Tomislav et al.Biljno-hranidbeni potencijal tala grada Iloka i okolice za potrebe vinove loze // Iločki traminac Princ s Principovca / Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2010. str. 220-235 -
7.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana-MarijaThe quality of Maraština wine fermented in Croatian oak barrels // Proceedings of the 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th general assembly of the OIV / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Ivić, Stipe; Herjavec, Stanka; Gajdoš-Kljusurić, Jasenka; Budić-Leto, IrenaInfluence of Cold Maceration on Chemical and Sensory Properties of Vugava // 32nd World Congress of Vine and Wine & 7th General Assembly of the OIV : Final papers Assemblee generale de l’OIV = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV : Tagungsband = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. : Procedimentes = 32-o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V. : final papers
Zagreb, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Karoglan Kontić, Jasminka; Herjavec, Stanka; Marković, Zvjezdana; Preiner, Darko; Ilijaš, Ivana; Maletić, EdiChemical composition and sensory profile of prošek produced from the autochthonous Croatian grapevine varieties // 32nd World Congress of vine and wine, 7th general assembly of the OIV / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva, i ruralnog razvoja RH, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Kozina, BernardUtjecaj dušične gnojidbe na sastav indol-3-octene kiseline u vinu Graševina // 32nd world congress of vine and wine
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 1-7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Maslov, Luna; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Karoglan, Marko; Kozina, BernardDetermination of indole-3-acetic acid in Malvasia from Istria grape and wine // 4th International Sympoaium on Recent advances in food analysis : abstracts / Jana Hajšlova, Michel Nielen (ur.).
Prag, 2009. str. 138-138 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Jagatić, Ana- MarijaThe quality of Maraština wine fermented in croatian oak barrels // 32nd World congress of vine and wine 7th general assembly of the OIV / Veronika, Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 261-261 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Maslov, Luna; Prusina, TihomirUTJECAJ HLADNE MACERACIJE NA KEMIJSKI SASTAV VINA ŽILAVKA // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 3; 505-510 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Herjavec, Stanka; Prusina TihomirInfluence of Fermentation Temperature on the Quality of ‘Žilavka’ Wines // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 73 (2008), 2; 127-130 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Jagatić, Ana-MarijaUtjecaj hrvatske hrastovine na koncentraciju hlapivih fenola u vinima Maraštine i Plavine, 2008., diplomski rad, Agronomski fakultet, Zagreb
-
16.Beljak, Josip; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Orlić, SandiUtjecaj autohtonih sojeva Saccharomyces spp. na koncentraciju sumpornog diksida u vinu // Journal of central European agriculture, 9 (2008), 2; 289-296 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Prusina, Tihomir; Maslov, LunaCold maceration and the quality of Žilavka wine // Zbornik radova 43. hrvatski i 3. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, Milan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 889-892 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Radeka, Sanja; Herjavec, Stanka; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Sladonja, BarbaraEffect of Different Maceration Treatments on Free and Bound Varietal Aroma Compounds in Wine of Vitis vinifera L. cv. Malvazija istarska bijela // Food Technology and Biotechnology, 46 (2008), 1; 86-92 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi;Influence of basal leaf removal on the chemical composition of Sauvignon Blanc and Riesling wines // Journal of food, agriculture and environment, 6 (2008), 1; 28-33 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Kozina, Bernard; Maslov, Luna; Bašić, MarinSASTAV ORGANSKIH KISELINA U GROŽĐU, MOŠTU I VINU KLONOVA CHARDONNAY // Poljoprivreda (Osijek), 13 (2007), 2; 35-40 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Orlić, Sandi; Kozina, BernardChanges in Volatile Composition and Sensory Properties of Vugava Wines Aged in Croatia OAK Barrels // Journal of Central European Agriculture, 8 (2007), 195-204 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Jeromel, Ana; Herjavec, Stanka; Iacumin, LucillaInfluence of indigenous Saccharomyces paradoxus strains on Chardonnay wine fermentation aroma // International Journal of Food Science and Technology, 42 (2007), 1; 95-101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Herjavec, Stanka; Jeromel, Ana; Da Silva Angela; Orlić, Sandi; Redžepović, SulejmanThe quality of white wines fermented in Croatian oak barrels // Food Chemistry, 100 (2006), 1; 124-128 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Book of abstracts of International Scientific Conference "Mediterranean Malvasias" / Sladonja, Barbara (ur.). (ur.).
Poreč, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Agriculturae Conspectus Scientificus, 70 (2005), 55-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)