Pregled po CROSBI profilu: Mirza Hadžiosmanović (CROSBI Profil: 12963, MBZ: 15054)
Pronađeno 239 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Benić, Miroslav; Hadžiosmanović, Mirza; Topolko, StjepanMastitisi - suzbijanje mastitisa i kakvoća mlijeka na obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima. Zagreb: Garmond, 2001 (prirucnik)
-
2.Pavičić, Željko; Hadžiosmanović, MirzaMlijeko i prerađevine. Zagreb: Gospodarski list, 1996 (prirucnik)
-
1.Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaKakvoća i ispravnost ribe od ulova do potrošača // Aktualna problematika veterinarsko-sanitarnog nadzora namirnica animalnog podrijetla / Hadžiosmanović, Mirza (ur.).
Zagreb: Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 36-42 -
2.Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Željka CvrtilaParaziti uzročnici bolesti koje se prenose hranom // Aktualna problematika veterinarsko-sanitarnog nadzora namirnica animalnog podrijetla / - (ur.).
Zagreb: Putokaz '94, 2002. -
3.Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaMikroorganizmi uzročnici bolesti koje se prenose hranom // Aktualna problematika veterinarsko-sanitarnog nadzora namirnica animalnog podrijetla / Hadžiosmanović, Mirza (ur.).
Zagreb: Zavod za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2002. str. 10-12 -
4.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaUtjecaj razgradnje glikogena na kakvoću i kulinarska svojstva mesa // Ugljikohidrati u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Ebling, Zdravko ; Jurčić, Zvonko (ur.).
Osijek: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 2002. str. 79-86 -
5.Hadžiosmanović, MirzaOcjena higijenske kakvoće mlijeka // Mastitisi / Benić, Miroslav (ur.).
Zagreb: Garmond, 2001. -
6.Karadjole, Ivo; Hadžiosmanović, MirzaZnačenje mesa i mesnih bjelančevina u prehrani // Proteini u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Biđin, Zdenko ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1999. str. 53-66 -
7.Hadžiosmanović, MirzaNalaz štetnih tvari u mliječnim proizvodima // Fermentirani mliječni proizvodi u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1996. str. 105-109 -
8.Hadžiosmanović, MirzaDairy products industry: Quality requirements // Quality control and requirements of food of animal origin / Polidori (ur.).
Rim: Organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), 1995. str. 92-97 -
9.Hadžiosmanović, MirzaUvjeti kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda // Mlijeko-medicinski i prehrambeni problemi / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 1995. str. 119-125 -
1.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Salajster, Marijan; Cvrtila, ŽeljkaVeterinarsko-sanitarni pregled mesa nojeva / Hadžiosmanović, Mirza ; Salajster, Marijan (ur.).
Zagreb: Zadružna štampa, 2003 -
2.Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaAktualna problematika veterinarsko sanitarnog nadzora namirnica animalnog podrijetla / - (ur.).
Zagreb: Putokaz-94 d.o.o., 2002 -
3.Živković, Josip; Hadžiosmanović, MirzaHigijena i tehnologija mesa, veterinarsko-sanitarni nadzor životinja za klanje i mesa / Hadžiosmanović, Mirza (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001 -
4.Hadžiosmanović, Mirza; Pavičić, ŽeljkoHigijena namirnica animalnog podrijetla : udžbenik za 4. razred veterinarskih škola / Klanac, Zlatko (ur.).
Zagreb: Profil International, 1998 -
1.Raben, D; Mocroft, A; Rayment, M; Mitsura, V. M; Hadžiosmanović, V; Sthoeger, Z. M; Palfreeman, A; Morris, S; Kutsyna, G; Vassilenko, A et al.Auditing HIV Testing Rates across Europe: Results from the HIDES 2 Study // PLoS One, 10 (2015), 11; 1-10 doi:10.1371/journal.pone.0140845 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Sullivan, AK; Raben, D; Reekie, J; Rayment, M; Mocroft, A; Esser, S; Leon, A; Begovac, Josip; Brinkman, K; Zangerle, R et al.Feasibility and effectiveness of indicator condition-guided testing for HIV: results from HIDES I (HIV indicator diseases across Europe study) // PLoS One, 8 (2013), 1; e52845-e52845 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Grubešić, Marijan; Konjević, Dean; Severin, Krešimir; Hadžiosmanović, Mirza; Tomljanović, Kristijan; Mašek, Tomislav; Margaletić, Josip; Slavica, AlenDresed and undresed weight in naturally bred wild boar (Sus scrofa): The possible influence of crossbreeding // Acta alimentaria, 40 (2011), 4; 502-508 doi:10.1556/AAlim.40.2011.4.10 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
4.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcincak, SlavomirUpgrading the safety and quality of sausages // Meat international, 19 (2009), 3; 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Kuzmanović Grubešić, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Elabjer, Esmat; Zdolec, NevijoInfluence of pre-slaughter resting time on shelf life and ammonia level of young bull meat during the storage // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 5; 165-167 doi:10.2376/0003-925X-60-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kuzmanović, Željka; Mitak, Mario; Samac, DamirThe antimicrobial effect of lactobacilli on some foodborne bacteria // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 3; 115-119 doi:10.2376/0003-925X-60-115 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Konjević, Dean; Grubešić, Marijan; Severin, Krešimir; Hadžiosmanović, Mirza; Tomljanović, Kristijan; Kozačinski, Lidija; Janicki, Zdravko; Slavica, AlenPrilog poznavanju tjelesnog prirasta divljih svinja u nizinskim staništima Republike Hrvatske // Meso, 10 (2008), 5; 360-364 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaThe hygiene and quality of hare meat (Lepus europaeus Pallas) from Eastern Croatia // Archiv für Lebensmittelhygiene, 59 (2008), 5; 180-184 doi:-10.2376/0003-925X-59-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, KristinaBakteriocinogene starter kulture vs. Listeria monocytogenes // Meso, 10 (2008), 1; 34-40 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Škrivanko, Mario; Leskovar, KristinaMicrobial and physicochemical succession in fermented sausages produced with bacteriocinogenic culture of Lactobacillus sakei and semi-purified bacteriocin mesenterocin Y // Meat science, 80 (2008), 2; 480-487 doi:10.1016/j.meatsci.2008.01.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Škrivanko, MarioInfluence of protective cultures on Listeria monocytogenes in fermented sausages : a review // Archiv für Lebensmittelhygiene, 59 (2008), 2; 60-64 doi:10.2377/0003-925X-59-60 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
12.Konjević, Dean; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, MirzaKemijski sastav mesa mošusnih pataka (Cairina moschata) iz ekstenzivnog uzgoja – preliminarni rezultati // Meso, 9 (2007), 6; 331-335 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
13.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaInhibition of Listeria monocytogenes growth in dry fermented sausages // Veterinarski arhiv, 77 (2007), 6; 507-514 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Vragović, Natalija; Budimir, DarkoFermentirane kobasice proizvedene u domaćinstvu - mikrobiološka kakvoća // Meso, 9 (2007), 6; 318-324 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Jagica, Miroslav; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaKakvoća smrznutog mesa peradi // Meso, 9 (2007), 5; 273-281 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Marcinčak, Slavomir; Kuzmanović, Željka; Hussein, KhalledProtective effect of Lactobacillus sakei in fermented sausages // Archiv für Lebensmittelhygiene, 58 (2007), 4; 152-155 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Severin, Krešimir; Mašek, TomislavKemijski sastav mesa fazanskih kopuna // Meso, 9 (2007), 3; 148-151 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
18.Severin, Krešimir; Mašek, Tomislav; Horvatek, Danijela; Konjević, Dean; Janicki, Zdravko; Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Barić-Rafaj, RenataThe effects of castration on the growth parameters, carcass yield and meat chemical composition of intensively reared Common Pheasant (Phasianus colchicus colchicus L.) // Italian Journal of Animal Science, 6 (2007), 2; 213-219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaPostupak biokonzerviranja u proizvodnji fermentiranih kobasica // Meso, 9 (2007), 2; 103-109 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
20.Zdolec, Nevijo; Lazić, Sanja; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, IvanaInhibicijsko djelovanje bakterija mliječne kiseline izoliranih iz svježeg kravljeg sira // Mljekarstvo, 57 (2007), 1; 5-13 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Drosinos, Eleftherios H.; Mataragas, Marios; Veskovic-Moracanin, Slavica; Gasparik-Reichardt, Judith; Hadžiosmanović, Mirza; Alagić, DavorQuantifying nonthermal inactivation of Listeria monocytogenes in European fermented sausages using bacteriocinogenic lactic acid bacteria or their bacteriocins: A case study for risk assessment // Journal of Food Protection, 69 (2006), 11; 2648-2663 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Marcelia, Miguel; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Vragović, NatalijaUtjecaj elektrostimulacije na poboljšanje kakvoće mesa // Meso, 7 (2006), 3; 144-152 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
23.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Gasparik Reichardt, Judith; Alagić, Davor; Vesković-Moračanin, Slavica; Hadžiosmanović, MirzaInfluence of bacteriocins on characteristics and safety of traditionally fermented sausages // Meso, VII (2006), 4; 218-223 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
24.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoMicrobial quality of poultry meat on the Croatian market // Veterinarski arhiv, 76 (2006), 4; 305-313 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Majić, TomislavMicrobial flora of the Croatian traditionally fermented sausage // Archiv für Lebensmittelhygiene, 57 (2006), 9/10; 142-148 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Milinović-Tur, Suzana; Filipović, IvanaZnačenje selena u mesu peradi. // Stočarstvo, 4 (2005), 281-287 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, ŽeljkaMicrobial changes during the ripening of Croatian naturally fermented sausage // Acta Microbiologica and Imunologica Hungarica, Supplement (Abstracts of the 1st Central European Forum for Microbiology, Keszthely, Mađarska, 26-28.10.2005.), 52 (2005) (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Hadžiosmanović, Mirza; Gasparik Reichardt, Judith; Smajlović, Muhamed; Vesković-Moračanin, Slavica; Zdolec, NevijoPossible use of bacteriocins and starter cultures in upgrading of quality and safety of traditionally fermented sausages // Tehnologija mesa, 46 (2005), 3-4; 194-211 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
29.Pavić, Siniša; Smoljanović, M.; Ropac, D.; Laštre, Danja; Cetinić, E.; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, LidijaPovrće i voće kao vehikulumi salmoneloza // Infektološki glasnik : znanstveno-stručni časopis za infektologiju, 2 (2005), 1; 17-22 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Ramantanis, Spyridon Basilios; Hadžiosmanović, Mirza; Stubičan, ĐurđicaPreventive measures against possible BSE-hazard: Irreversible electrical cattle stunning - a review // Veterinarski arhiv, 75 (2005), 1; 83-100 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
31.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Majić, Tomislav; Karadjole, IvoEinfluss der Laktation und des Gehaltes an somatischen Zellen auf die Zusammensetzung und // Tierarztliche Umschau, 59 (2004), 453-463 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Pavić, Siniša; Laštre, Danja; Cetinić, Elizabeta; Kovačić, Ana; Smoljanović, Mladen; Ropac, Darko; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, LidijaKonzumna jaja kao temeljni vektor salmoneloza // Infektološki glasnik, 24 (2004), 4; 199-206 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaHigijenska ispravnost mlijeka: Zakon o hrani - veterinarsko-sanitarni nadzor // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 58 (2004), 1; 37-45 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Rukavina, Grgo; Cvrtila, Željka; Mioković, BranimirSome chemical and physiochemical indicators of pork quality // Fleischwirtschaft international, 2 (2004), -; 60-62 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Cvrtila, Željka; Konjević, Dean; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Slavica, Alen; Margaletić, JosipThe chemical composition of the meat of fat dormice (Glis glis L.) // European journal of wildlife research, 50 (2004), 2; 90-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Rukavina G., L. Kozačinski, M. Hadžiosmanović, Ž. Cvrtila, B. Mioković, B. NjariIstraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 4 (2003), 18-19; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Pranjić D.; Sambolek B.; Hadžiosmanović M.; Kozačinski L.; Mioković B.; B. Njari; Ž. CvrtilaHigijenska kakvoća proizvoda od jaja // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 5 (2003), 3; 30-34 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
38.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Majic, Tomislav; Karadjole, Ivo; Cvrtila, ŽeljkaBeziehungen zwischen den Ergebnissen des Mastitis-Tests, dem Gehalt an somatischen Zellen und dem Nachweis von Mastitiserregern in Ziegenmilch // Tierarztliche Umschau, 57 (2002), 5; 255-260 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, MirzaThe occurrence of Listeria monocytogenes in home-made dairy products // Tierarztliche Umschau, 56 (2001), 11; 590-594 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Cvrtila, Željka; Njari, Bela; Bažulić, Davorin; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Pranjić, DarinkaKoličina kolesterola u maslacu // Veterinarski arhiv, - (2001), 70 (Suppl); - (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Pavić, Siniša; Smoljenović, M.; Laštre, D.; Bukovski, Suzana; Arseze, A.; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, LidijaHow to apply some basic HACCP-principles for domestic preparation of stuffed peppers after family outbreak due to Clostridium perfringens // Archiv für Lebensmittelhygiene, 52 (2001), 3; 55-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Pavić, Siniša; Laštre, D.; Bukovski, Suzana; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, LidijaConvenience of Clostridum botulinum agar for selective isolation of B type of Clostridum botulinum from dry cured Dalmatian ham during family outbreak // Archiv für Lebensmittelhygiene, 52 (2001), 2; 43-45 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Njari, Bela; Mioković, Branimir; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Pranjić, DarinkaVeterinarsko sanitarni uvjeti i kakvoća mesa kunića // Veterinarski arhiv, - (2001), 70 (Suppl); - (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Mioković, Branimir; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Pranjić, Darinka; Cvrtila, Željka.Veterinarsko sanitarni nadzor školjkaša i glavonožaca na tržištu // Veterinarski arhiv, - (2001), 70 (Suppl); - (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Pranjić, Darinka; Cvrtila, ŽeljkaZnačenje bakterije Listeria monocytogenes u veterinarsko sanitarnom nadzoru // Veterinarski arhiv, - (2001), 70 (Suppl); - (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Kozačinski, Lidija; Majić, Tomislav; Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, MirzaIstraživanje i značenje broja somatskih stanica u kozjem mlijeku // Mljekarstvo, 2 (2001), 51; 81-90 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
47.Cvrtila, Željka; Njari, Bela; Bažulić, Davorin; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Pranjić, DarinkaKoličina kolesterola u maslacu sa zagrebačkog tržišta // Mljekarstvo, 51 (2001), 1; 27-34 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
48.Tofant, Alenka; Vučemilo, Marija; Hadžiosmanović, Mirza; Križanić, JožaEinfluss der Dungung landwirtschaftlicher Flachen mit // Tierarztliche Umschau, 54 (1999), 3; 148-150 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Karadjole, Ivo; Tofant, Alenka; Vučemilo, Marija; Hadžiosmanović, MirzaEffect of saline drinking water on acid-base balance and electrolyte levels in laying hen blood // Veterinarni medicina, 44 (1999), 2; 49-52 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Hadžiosmanović, MirzaNalaz štetnih tvari u mliječnim proizvodima // Mljekarstvo, 47 (1997), 3; 177-182 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
51.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaShelf life as requirement for quality of milk products // Mljekarstvo, 46 (1996), 3; 197-206 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
52.Lukač-Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaShelf life as requirement for quality of milk products // Mljekarstvo, 46 (1996), 3; 197-206 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
53.Hadžiosmanović, MirzaUvjeti za kakvoću mlijeka i mliječnih proizvoda // Mljekarstvo, 45 (1995), 4; 263-268 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
54.Hadžiosmanović, MirzaIndustrijski mliječni proizvodi: uvjeti kakvoće // Hrvatski veterinarski vjesnik - Hrvatska veterinarska komora, 22 (1994), 9-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
55.Živković, Josip; Uhitil, Sunčica; Hadžiosmanović, MirzaNalaz bakterija Listeria spp. u mesu u Republici Hrvatskoj // Veterinarska stanica, 24 (1993), 2; 69-78 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
56.Pfeifer, Klara; Živković, Josip; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, BelaKakvoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu // Mljekarstvo, 42 (1992), 4; 299-303 (podatak o recenziji nije dostupan, kratko priopcenje, znanstveni)
-
57.Živković, Josip; Hadžiosmanović, Mirza; Grbeša, VeliborMikrobiološka kakvoća mliječnih proizvoda iz individualnog sektora proizvodnje na zagrebačkom tržištu // Mljekarstvo, 42 (1992), 3; 215-219 (podatak o recenziji nije dostupan, kratko priopcenje, znanstveni)
-
58.Hadžiosmanović, Mirza; Živković, Josip; Mioković, Branimir; Pranjić, DarinkaHigijensko značenje i postupci izolacije Staphylococcus aureus iz namirnica // Mljekarstvo, 42 (1992), 3; 233-237 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
59.Hadžiosmanović, Mirza; Majić, Tomislav; Živković, JosipDokaz patvorenja mlijeka primjenom refraktometra (laktometra) po Bertuzziju // Stočarstvo, 46 (1992), 7-8; 221-228 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
60.Hadžiosmanović, Mirza; Noso, Marija; Živković, JosipNalaz Yersinia enterocolitica u mesu i mesnim prerađevinama // Stočarstvo, 46 (1992), 5-6; 141-152 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
61.Hadžiosmanović, Mirza; Trešćec, Aida; Živković, JosipIstraživanje zagađenosti mesa, radnih površina i pribora bakterijama roda Proteus // Stočarstvo, 46 (1992), 3-4; 103-109 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
62.Raguž , F., M. Hadžiosmanović , J. Živković , B. Mioković , B. NjariIstraživanje opsega kontaminacije zagađenja pilećih jetrica sa Salmonella spp. // Hrana i ishrana, 28 (1987), 3; 120-122 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
1.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Njari, BelaAntimikrobna rezistencija bakterija mliječne kiseline iz hrane // Meso, 11 (2009), 2; 130-133 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Meso, 11 (2009), 1; 37-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, ZvonimirKakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava // Meso, 10 (2008), 1; 45-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
4.Vusilović, Renata; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Hadžiosmanović, MirzaHigijensko značenje histamina u ribi // Meso, 10 (2008), 1; 40-45 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
5.Fleck, Alan; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, LidijaKakvoća i zdravstvena ispravnost mesa šarana iz intenzivnog uzgoja // Meso, 9 (2007), 4; 229-233 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaKakvoća janjećeg mesa // Meso, 9 (2007), 2; 114-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
7.Filipović, Ivana; Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, NevijoOmamljivanje riba // Meso, 9 (2007), 2; 109-113 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
8.Krznarić, Marko; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaProsuđivanje mesa zahvaćenog kvarenjem // Meso, 8 (2006), 2; 89-92 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
9.Majić, Tomislav; Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, MirzaKrvavice // Meso, 8 (2006), 2; 86-89 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
10.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Mas, Nora; Zdolec, NevijoZnačenje hranidbe životinja u ocjeni zdravstvene ispravnosti hrane // Krmiva, 48 (2006), 4; 217-220 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
11.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Hussein, KhalledZnačenje ostataka veterinarskih lijekova u namirnicama životinjskog podrijetla // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 37 (2006), 2; 95-99 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
12.Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoOcjena svježine morske ribe // Meso, 7 (2006), 3; 158-164 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
13.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaOstatci biološki štetnih tvari u mlijeku // Mljekarstvo, 56 (2006), 2; 191-202 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
14.Pavić, Siniša; Smoljanović, Mladen; Ropac, Darko; Laštre, Danja; Cetinić, Elizabeta; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, LidijaPovrće i voće kao vehikuli salmoneloza // Infektološki glasnik, 25 (2005), 1; 17-22 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
15.Krznarić, M.; Hadžiosmanović, MirzaZaštita životinja pri klanju i usmrćivanju. // Meso, VII (2005), 6. (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
16.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Filipović, IvanaUtjecaj bakteriocina na mikrobiološku kakvoću fermentiranih kobasica // Meso, 7 (2005), 3; 43-47 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
17.Pavičić, Željko; Balenović, Tomislav; Hadžiosmanović, Mirza; Mikulec, Željko; Tofant, Alenka; Vučemilo, MarijaUzgoj peradi na ekološki prihvatljiv način // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, VII (2005), 2; 38-41 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
18.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaUtjecaj parazitarnih invazija na higijensku ispravnost riba // Veterinarska stanica, 35 (2004), 5-6; 289-295 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
19.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila ŽeljkaZdravstvena ispravnost, sigurnost i higijena hrane (namirnica) // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2004), 3; 58-63 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
20.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, ZvonimirOcjena svježine i održivosti pilećeg mesa // Meso, 34 (2003), 5; 271-277 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
21.Hadžiosmanović, Mirza; Lidija KozačinskiZnačenje nalaza ehinokoka pri veterinarsko-sanitarnom pregledu mesa. // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 5 (2003), 2; 44-47 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
22.Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Pranjić, Darinka; Cvrtila, ŽeljkaOstaci biološki djelatnih tvari (Rezidua Biorezidua)u namirnicama animalnog podreijtla // Meso (Zagreb), - (2003), 1; 51-58 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
23.Kozačinski, Zvonimir; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaOdrživost svježeg pilećeg mesa // Meso, 5 (2003), 2; 45-51 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
24.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, MirzaKemijski sastav mesa kunića // Meso, 4 (2002), 18; 7-9 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, ŽeljkaParaziti u morskoj ribi // Meso, 4 (2002), 17; 55-58 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
26.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, ŽeljkaKakvoća morske ribe // Meso, 4 (2002), 6; 31-33 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
27.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaMeso nojeva - nove mogućnosti u prehrani // Meso, 4 (2002), 16; 5-7 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
28.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaNojevo meso - veterinarsko-sanitarni pregled i kontrola // Veterinarska stanica, 33 (2002), 5; 277-285 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
29.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaUtjecaj razgradnje glikogena na kakvoću i kulinarska svojstva mesa // Veterinarska stanica, 33 (2002), 2; 163-169 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
30.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Kozačinski, LidijaHigijenska ispravnost obarenih kobasica // Meso, 5 (2002), 2; 38-40 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
31.Rukavina, Grgo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Mioković, Branimir; Njari, BelaIstraživanje fizikalno-kemijskih pokazatelja kakvoće svinjskog mesa // Meso, 4 (2002), 18; 2-6 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
32.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Bažulić, Davorin; Njari, BelaPostupci za dokazivanje goveđeg tkiva u toplinski obrađenim uzorcima namirnica // Meso (Zagreb), 17 (2002), -; 45-48 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
33.Hadžiosmanović, MirzaEhinokokoza-veterinarsko-sanitarni pregled i kontrola // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 32 (2001), 4; - (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
34.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Pranjić, DarinkaOccurence of Listeria monocytogenes in foodstuffs of animal origin // Periodicum biologorum, 103 (2001), 2; 187-190 (recenziran, članak, stručni)
-
35.Hadžiosmanović, Mirza; Petrić, JakšaEpidemiološkoznačenje mlijeka i mliječnih proizvoda // Veterinarska stanica, 30 (1999), 2; 77-86 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
36.Lukač-Havranek, JAsmina; Hadžiosmanović, MirzaVažnost proizvodnje, prerade i kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda. // Praxis veterinaria, 45 (1997), 63-67 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
37.Lukač-Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaVažnost proizvodnje, prerade i uvjeta kakvoće mlijeka i mliječnih proizvoda // Praxis veterinaria, 45 (1997), 1-2; 63-67 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
38.Jarc, Svetlana; Pfeifer, Klara; Hadžiosmanović, MirzaKemijska, bakteriološka i organoleptička svojstva voćnih napitaka od sirutke. // Mljekarstvo, 44 (1994), 189-196 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
39.Živković, Josip; Mioković, Branimir; Hadžiosmanović, MirzaUtjecaj hranidbe životinja na kakvoću i ispravnost namirnica životinjskog podrijetla // Krmiva, 36 (1994), 135-140 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
40.Krznarić, Marko; Živković, Josip; Hadžiosmanović, Mirza; Svoboda-Vuković, DubravkaHigijensko stanje sabirališta mlijeka Slavonije i Baranje // Mljekarstvo, 42 (1992), 4; 309-314 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 3; 200-203 (recenziran, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
2.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirPoboljšanje sigurnosti i kakvoće tradicionalnih fermentiranih kobasica // Meso, 10 (2008), 3; 203-206 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
3.Hadžiosmanović, MirzaUpotrebljivost mesa kloniranih životinja za prehranu ljudi // Meso, 10 (2008), 1; 3-4 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
4.Hadžiosmanović, MirzaPonovno klasična svinjska kuga // Meso, 9 (2007), 6; 290-290 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
5.Hadžiosmanović, MirzaUsvojen "Higijenski paket" EU // Meso, 9 (2007), 5; 244-245 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
6.Hadžiosmanović, MirzaŠto donosi novi Zakon o veterinarstvu // Meso, 9 (2007), 3; 126-127 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
7.Hadžiosmanović, MirzaKonačno prihvaćen novi Zakon o hrani // Meso, 9 (2007), 2; 62-62 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
8.Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoEU - zoonoze i alimentarne infekcije i intoksikacije u 2005. godini // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 9 (2007), 1; 2-2 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, stručni)
-
9.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza"Higijenski paket" EU o sigurnosti namirnica životinjskog podrijetla // Veterinarska stanica, 37 (2006), 5-6; 129-134 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
10.Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, Nevijo"Higijenski paket" EU - higijenske mjere u proizvodnji namirnica životinjskog podrijetla // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 8 (2006), 6; 314-315 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, stručni)
-
11.Hadžiosmanović, MirzaMogućnost unapređenja malog i srednjeg poduzetništva u području hrane, poljoprivrede i biotehnologije unutar 7. Okvirnog programa Europske unije // Meso, 8 (2006), 5; 250-251 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
12.Hadžiosmanović, MirzaNovi pravilnik o kakvoći mesnih proizvoda. // Meso, VIII (2006), 4; 182-183 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, ostalo)
-
13.Hadžiosmanović, MirzaBruceloza svinja – još jedan doprinos veterinarske službe u zaštiti ljudi i životinja. // Meso, VIII (2006), 2; 54-54 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
14.Hadžiosmanović, MirzaPonovno Q-groznica // Meso, VIII (2006), 1; 2-2 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
15.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaSmrznuto svinjsko meso // Veterinarska stanica, 36 (2005), 1; 1-2 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
16.Hadžiosmanović, MirzaUspostava sustava kontrole goveđih trupova i polovica na liniji klanja // Meso, 6 (2004), 4; 4-5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
17.Hadžiosmanović, Mirza"Hrvatska kvaliteta" i "Izvorno hrvatsko" // Meso, 6 (2004), 1; 4-5 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
18.Škrivanko, Mario; Krznarić, Marko; Svoboda, Dubravka; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, ŽeljkaHigijenska ispravnost polutrajnih kobasica // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 6 (2004), 1; 43-47 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, stručni)
-
19.Hadžiosmanović, MirzaVeterinarsko javno zdravstvo- jamstvo zdravlja potrošača // Veterinarska stanica, 34 (2003), 4; 249-249 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, ostalo)
-
20.Hadžiosmanović, MirzaVeterinarsko javno zdravstvo - jamstvo zdravlja potrošača (Zagreb, 13. svibnja 2003.) // Veterinarska stanica, 34 (2003), 4; 249-249 (podatak o recenziji nije dostupan, prikaz, ostalo)
-
21.Hadžiosmanović, MirzaPočetak osnivanja hrvatske Agencije za hranu // Meso, 5 (2003), 6; 4-4 (podatak o recenziji nije dostupan, vijest, ostalo)
-
22.Hadžiosmanović, MirzaVeterinarsko-sanitarni uvjeti za obradu, preradu i uskladištenje proizvoda životinjskog podrijetla // Meso, 5 (2003), 5; 4-4 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
23.Hadžiosmanović, MirzaU povodu 80. obljetnice djelovanja i rada Zavoda za higijenu i tehnologiju animalnih namirnica Veterinarskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (1922.-2002.) // Veterinarska stanica, 33 (2002), 5; 257-259 (podatak o recenziji nije dostupan, osvrt, ostalo)
-
24.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, Mirza; Samaržija, Dubravka; Antunac, NevenPrehrambena svojstva mediteranskih sireva // Mljekarstvo, 50 (2000), 2; 141-150 (međunarodna recenzija, pregledni rad, ostalo)
-
25.Vučemilo, Marija; Hadžiosmanović, Mirza; Tofant, AlenkaBedeutung des Schwarzwildes fur die Verbreitung von Trichinose in Ostkroatien // Zeitschrift fur Jagdwissenschaft, 44 (1998), 2; 98-101 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
26.Živković, Josip; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Kozačinski, Lidija; Pranjić, DarinkaMikrobiologija-sastavnica veterinarsko-sanitarnog nadzora namirnica // Veterinarska stanica, 28 (1997), 3; 133-139 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, stručni)
-
27.Mioković, Branimir; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaBakteriološka kakvoća nekih mliječnih proizvoda iz kućne radinosti // Mljekarstvo, 43 (1993), 1; 43-48 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
28.Hadžiosmanović, Mirza; Pranjić, Darinka; Karadjole, Ivo; Mikulec, KrešimirProizvodnja mlijeka i fizikalno-kemijski pokazatelji kakvoće mlijeka križane istarske ovce // Mljekarstvo, 43 (1993), 3; 203-208 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
1.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Savić, Vladimir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaIdentification of Lactobacillus spp. from fermented sausages by PCR method // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2008 / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 45-49 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaImplementation of bacteriocin-producing culture Lactobacillus sakei and bacteriocin mesenterocin Y in the production of fermented sausages // Proceedings of the 2008 Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 301-308 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMicrobial changes during ripening of fermented horsemeat sausages // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 149-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirUpgrading the safety and quality of traditional fermented sausages // Proceeding of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 154-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Severin, Krešimir; Mašek, TomislavKemijski sastav mesa fazanskih kopuna // Zbornik VII simpozij Peradarski dani 2007. s međunarodnim sudjelovanjem / Mirta Balenović (ur.).
Zagreb: GRAFO 900, 2007. str. 209-212 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Lazić, SanjaMicrobiological and chemical quality of home-made soft cow’ s cheeses. // Hygiena alimentorum XXVIII. Proceedings of lectures and posters of international conference "Safety and Quality of milk and milk products" / Bireš, Jozef ; Baranova, Maria ; Burdova, Olga (ur.).
Košice, 2007. str. 188-191 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Njari , BelaSafety of traditional fermented sausages: research on protective cultures and bacteriocins. // VII European Framework Programme on Research, Technological Development and Demonstration – ; 2007/2013. Programme « ; Cooperation» ; Second Priority: « ; Food, Agriculture and Biotechnology» ; .
Padova, Italija, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Gasparik-Reichardt, Judith; Toth, Sz.; Cocolin, Luca; Drosinos, E. H.; Hadžiosmanović, Mirza; Čaklovica, Faruk; Turubatović, Lazar; Petrohilou, IohanaSafety of traditional fermented sausages ; research on protective cultures and bacteriocins // 52nd International Congress of meat Science and Technology. Harnessing and exploiting global opportunities. / Troy, D., Pearce, R., Byrne, B., Kerry, J. (ur.).
Dublin: Wageningen Academic Publishers, 2006. str. 335-336 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaInfluence of Lactobacillus sakei on Listeria monocytogenes growth during the ripening of Croatian traditionally fermented sausage. // CD Proceedings. 3rd Central European Congress on Food
Sofija, Bugarska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaAssessment of parasitic invasions in fish meat on the Croatian market // Proceeding of lectures and posters of the Hygiena alimentorum XXVII. Safety and quality of poultry products, fish and game meat : guarantee of consumer satisfaction
Košice, 2006. str. 356-359 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaSurvival of Listeria monocytogenes during the ripening of dry sausages. // Hygiena alimentorum XXVI. Safety and quality of meat and meat products in legislative conditions of the common market of the European Union / - (ur.).
Vysoké Tatry, Slovačka: -, 2005. str. 230-233 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Milinković-Tur, Suzana; Filipović, IvanaZnačenje selena u mesu peradi // VI. simpozij peradarski dani 2005. s međunarodnim sudjelovanjem : zbornik = Proceedings / Balenović, Mirta (ur.).
Zagreb: Centar za peradarstvo, 2005. str. 200-203 (poster, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Hadžiosmanović , M.; L. Kozačinski; B. Njari; B. MiokovićVeterinary - sanitary examination of ostrich meat // 11th Ostrich World Congress
Brijuni, Hrvatska, 2004. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Mioković, Branimir; Cvrtila, Željka; Zdolec, NevijoTrendovi u higijeni i tehnologiji namirnica – sastavnicama veterinarskog javnog zdravstva // Treći hrvatski veterinarski kongres. Zbornik radova / - (ur.).
Zagreb: -, 2004. str. 261-270 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Kozačinski, ZvonimirHygienic quality of fresh poultry meat on the market // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIV : Poultry, eggs, fish and game-sources of safe foods
Košice: Štátna veterinárna a potravinová správa, 2003. str. 54-57 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Bažulić, Davorin; Sapunar Postružnik, JasenkaNalaz ostataka inhibitornih tvari u mesu peradi // Zbornik radova V. simpozija s međunarodnim sudjelovanjem Peradarski dani 2003. = Proceedings of the 5th Symposium with International Participation Poultry Days 2003 / Wittner, Velimir (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, Centar za peradarstvo, 2003. str. 115-117 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.B. Mioković; Njari, B.; M. Hadžiosmanović; L. Kozačinski; D. Pranjić; Ž. CvrtilaVeterinarsko-sanitarni nadzor školjkaša i glavonožaca na našem tržištu // Zbornik radova
Cavtat, Hrvatska, 2000. str. 165-174 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Njari B.; B. Mioković; M. Hadžiosmanović; L. Kozačinski; Ž. Cvrtila; D. PranjićVeterinarsko-sanitarni uvjeti i kakvoća mesa kunića // Zbornik radova
Cavtat, Hrvatska, 2000. str. 159-163 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.L. Kozačinski; M. Hadžiosmanović; B. Mioković; Njari B.; D. Pranjić; Ž. CvrtilaZnsčenje bakterije Listeria monocytogenes u veterinarsko-sanitarnom nadzoru // Zbornik radova
Cavtat, Hrvatska, 2000. str. 147-152 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Cvrtila, Željka; Njari, Bela; Bažulić, Davorin; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Pranjić, DarinkaKoličina kolesterola u maslacu // Zbornik Drugi Hrvatski veterinarski kongres / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 2000. str. 153-158 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Bažulić, Davorin; Sapunar-Postružnik, Jasenka; Hadžiosmanović, Mirza; Landeka, Nediljko; Jurčec, MladenOstaci organokloriranih pesticida u sirevima iz Istre // Drugi hrvatski veterinarski kongres : zbornik radova = Second Croatian Veterinary Congress : proceedings / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora ; Veterinarski fakultet, 2000. str. 125-131 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Mioković , B.; J. Živković; M. Hadžiosmanović; B. Njari; D. Pranjić; L. Kozačinski; Ž. CvrtilaNovi sveobuhvatni pristup proizvodnji "zdrave hrane" // Zbornik radova
Rovinj, Hrvatska, 1998. str. 41-45 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Majić, Tomislav; Hadžiosmanović, Mirza; Karadjole, Ivo; Cvrtila, ŽeljkaSastav i kakvoća kozjeg mlijeka iz obiteljskih gospodarstava // Veterinarski dani 1998 / Balenović, Tomislav (ur.).
Zagreb: Hrvatska veterinarska komora, 1998. str. 75-79 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Lukač Havranek, Jasmina; Hadžiosmanović, MirzaShelf-life as a condition for milk product quality // Zb. Biotehniške fak. Univ. v Ljubljani, Kmetijstvo (Zootehnika)
Portorož, Slovenija, 1995. str. 289-295 (ostalo, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.K. Pfeifer; J. Živković; B. Mioković; M. Hadžiosmanović; B. NjariKakvoća kobasica pod nazivom Special // Zbornik radova
Donji Milanovac, Srbija, 1986. str. 503-509 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.K. Pfeifer; J. Živković; M. Hadžiosmanović; B. Mioković; B. NjariKakovoća mlijeka i mliječnih proizvoda na tržištu // Zbornik radova
Subotica, Srbija; Palić, Srbija, 1986. str. 124-129 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Zbornik radova 4. Hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb, 2008. str. 255-260 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Budimir, DarkoImplementacija europskog veterinarskog zakonodavstva o hrani // Zbornik radova 32. Stručni skup Zdravstvena ekologija u praksi
Opatija, Hrvatska, 2008. str. 107-113 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, ŽeljkaAkreditacija laboratorija u kontroli hrane // Treći hrvatski veterinarski kongres. Zbornik radova. / - (ur.).
Zagreb: -, 2004. str. 291-296 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaZdravstvena ispravnost, sigurnost i higijena hrane. // EKO - Ekologija, Hrvatska, Europa. / - (ur.).
Zagreb: -, 2004. str. 83-90 (poster, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
5.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, LidijaZnačenje kontrole namirnica animalnog podrijelta u zaštiti zdravlja potrošača // XXIX. Stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem Zdravlje kroz hranu i ljekovito bilje : zbornik
Zadar, Hrvatska, 2003. str. 125-130 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
6.Pranjić, Darinka; Sambolek, Božena; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Mioković, Branimir; Njari, Bela; Cvrtila, ŽeljkaHigijenska kakvoća proizvoda od jaja // Peradarski dani, 2001 / - (ur.).
Poreč, Hrvatska: -, 2001. str. 160-163 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
7.Hadžiosmanović , M.; B. Mioković; B. Njari; L. Kozačinski; D. Pranjić; Ž. CvrtilaEhinokokoza-veterinarsko sanitarni pregled i kontrola // Sastanak o ehinokokozi sredozemnog područja
Split, Hrvatska, 2000. (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
8.Mioković , B.; J. Živković; M. Hadžiosmanović; B. Njari; Darinka Pranjić; Lidija Kozačinski; Željka CvrtilaNovi sveobuhvatni pristup proizvodnji "Zdrave hrane" // Veterinarski dani 1998.
Rovinj, Hrvatska, 1998. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
9.Hadžiosmanović, Mirza; Lukač-Havranek, JasminaHigijena proizvodnje, obrade, prerade i prometa mlijeka // Prvo savjetovanje veterinara Federacije Bosne i Hercegovine / Hamamdžić, Muhidin (ur.).
Sarajevo: Veterinarski fakultet Sarajevo, 1997. str. 227-231 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
10.Živković , J.; M. Hadžiosmanović; B. Mioković; B. Njari; L. Kozačinski; D. PranjićMikrobiologija-sastavnica vet.-sanitarnog nadzora namirnica // Knjiga sažetaka
Opatija, Hrvatska, 1996. (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
11.Živković , J.; M. Hadžiosmanović; B. Mioković; B. Njari; L. KozačinskiNovija saznanja o procjeni biološke vrijednosti namirnica životinjskog podrijetla // Savjetovanje "Prehranom do zdravlja"
Zagreb, Hrvatska, 1994. (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, IvanaKriteriji za mikroorganizme i rezidue veterinarsko-medicinskih pripravaka u mliječnim proizvodima // Zbornik sažetaka 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Tiskara HLAD, 2008. str. 43-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
2.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Njari, BelaIn vitro inhibition of foodborne pathogens by lactobacilli // Programme and Abstracts 4th Croatian Microbiological Congress with International Participation / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Pressum d.o.o., 2008. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaInvestigation of quality of hare meat (Lepus europeus Pallas) // Book of Abstracts 2nd International Symposium "Game and Ecology" / Janicki, Zdravko (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Department for Game Biology, Pathology and Breeding, 2007. str. 79--- (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaEvaluation of safety of hare meat (Lepus europeus Pallas) // Book of Abstracts 2nd International Symposium "Game and Ecology" / Janicki, Zdravko (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Veterinary Medicine, Department for Game Biology, Pathology and Breeding, 2007. (poster, sažetak, znanstveni) -
5.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaPrimjena zaštitnih starter kultura i bakteriocina u proizvodnji fermentiranih kobasica // Veterinarska znanost i struka - Zbornik sažetaka / Cvrtila, Željka ; Konjević, Dean (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
6.Filipović, Ivana; Bojanić, Krunoslav; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, NevijoKvaliteta mesa lubina tijekom pohrane na ledu // Veterinarska znanost i struka - Zbornik sažetaka / Cvrtila, Željka ; Konjević, Dean (ur.).
Zagreb: Veterinarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 53-54 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
7.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaEffect of bacteriocin-producing Lactobacillus sakei on microbiological quality of traditional fermented sausages. // Power of microbes in industry and environment 2007, Programme and Abstracts / Kosalec Ivan, Pigac Jasenka, Vujaklija Dušica (ur.).
Zagreb: Pressum d.o.o., Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaOdrživost mesa peradi na tržištu // Program i sažeci radova Krmiva 2007
Zagreb: Krmiva d.o.o., 2007. str. 109-110 (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila, Željka"Higijenski paket" EU - nove mjere u proizvodnji mlijeka i mliječnih proizvoda // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. (plenarno, sažetak, stručni) -
10.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, IvanaInhibicijsko djelovanje bakterija mliječne kiseline izoliranih iz svježeg kravljeg sira // 37. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem ; Zbornik sažetaka
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2006. (poster, sažetak, znanstveni) -
11.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Mas, Nora; Zdolec, NevijoZnačenje hranidbe životinja u ocjeni zdravstvene ispravnosti namirnica. // Program i sažeci radova.Krmiva XIII. Međunarodno savjetovanje.
Opatija, Hrvatska, 2006. str. 130-131 (poster, sažetak, stručni) -
12.Hadžiosmanović, Mirza; Gasparik-Reichardt, Judith; Smajlović, Muhamed; Vesković-Moračanin, Slavica; Zdolec, NevijoPossible application of bacteriocins and starter cultures in upgrading of quality and safety of traditionally fermented sausages. // Safety of traditionally fermented sausages: research of protective cultures and bacteriocins. / - (ur.).
Vrnjačka Banja, Jugoslavija: -, 2005. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
13.Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Šerman, Vlasta; Mas, Nora; Zdolec, NevijoKakvoća mesa kopuna // Krmiva. XII međunarodno savjetovanje
Zagreb, 2005. (poster, sažetak, stručni) -
14.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaMikrobiološke i fizikalno-kemijske promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica. // Veterinarska znanost i struka / - (ur.).
Zagreb: -, 2005. str. 32-33 (predavanje, sažetak, stručni) -
15.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Zdolec, NevijoDetermination of residues in raw milk. Hygiena alimentorum XXV. Actual question of production and processing of the milk – safe food for everyone // 1. kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva
Zagreb, 2004. (poster, sažetak, ostalo) -
16.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, ŽeljkaMonitoring rezidua u mlijeku i mliječnim proizvodima. // 36. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / - (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2004. str. 22-23 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
17.Cvrtila, Željka; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, MirzaQuality of ostrich meat. // Proceedings of the 11th OSTRICH WORLD CONGRES / Miljenko Šimpraga (ur.).
Zagreb: -, 2004. str. 78-81 (poster, sažetak, znanstveni) -
18.Turubatović, Lazar; Hadžiosmanović, Mirza; Čaklovica, Faruk; Petrohilou, IohannaResults of physicochemical and sensorial investigation of different type of fermented sausages during fermentation and ripening process. // Book of abstracts of the 50th International Congres of Meat Science and Technology : CoMST
Helsinki, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni)