Pregled po CROSBI profilu: Mirza Hadžiosmanović (CROSBI Profil: 12963, MBZ: 15054)
Pronađeno 239 radova
-
1.Raben, D; Mocroft, A; Rayment, M; Mitsura, V. M; Hadžiosmanović, V; Sthoeger, Z. M; Palfreeman, A; Morris, S; Kutsyna, G; Vassilenko, A et al.Auditing HIV Testing Rates across Europe: Results from the HIDES 2 Study // PLoS One, 10 (2015), 11; 1-10 doi:10.1371/journal.pone.0140845 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Sullivan, AK; Raben, D; Reekie, J; Rayment, M; Mocroft, A; Esser, S; Leon, A; Begovac, Josip; Brinkman, K; Zangerle, R et al.Feasibility and effectiveness of indicator condition-guided testing for HIV: results from HIDES I (HIV indicator diseases across Europe study) // PLoS One, 8 (2013), 1; e52845-e52845 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Grubešić, Marijan; Konjević, Dean; Severin, Krešimir; Hadžiosmanović, Mirza; Tomljanović, Kristijan; Mašek, Tomislav; Margaletić, Josip; Slavica, AlenDresed and undresed weight in naturally bred wild boar (Sus scrofa): The possible influence of crossbreeding // Acta alimentaria, 40 (2011), 4; 502-508 doi:10.1556/AAlim.40.2011.4.10 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
4.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcincak, SlavomirUpgrading the safety and quality of sausages // Meat international, 19 (2009), 3; 12-13 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Kuzmanović Grubešić, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Elabjer, Esmat; Zdolec, NevijoInfluence of pre-slaughter resting time on shelf life and ammonia level of young bull meat during the storage // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 5; 165-167 doi:10.2376/0003-925X-60-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Njari, BelaAntimikrobna rezistencija bakterija mliječne kiseline iz hrane // Meso, 11 (2009), 2; 130-133 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
7.Zdolec, Nevijo; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Filipović, Ivana; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kuzmanović, Željka; Mitak, Mario; Samac, DamirThe antimicrobial effect of lactobacilli on some foodborne bacteria // Archiv für Lebensmittelhygiene, 60 (2009), 3; 115-119 doi:10.2376/0003-925X-60-115 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Meso, 11 (2009), 1; 37-39 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
9.Konjević, Dean; Grubešić, Marijan; Severin, Krešimir; Hadžiosmanović, Mirza; Tomljanović, Kristijan; Kozačinski, Lidija; Janicki, Zdravko; Slavica, AlenPrilog poznavanju tjelesnog prirasta divljih svinja u nizinskim staništima Republike Hrvatske // Meso, 10 (2008), 5; 360-364 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Mioković, Branimir; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Dobranić, Vesna; Filipović, IvanaKriteriji za mikroorganizme i rezidue veterinarsko-medicinskih pripravaka u mliječnim proizvodima // Zbornik sažetaka 38. Hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Tiskara HLAD, 2008. str. 43-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
11.Cvrtila, Željka; Hadžiosmanović, Mirza; Savić, Vladimir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Filipović, IvanaIdentification of Lactobacillus spp. from fermented sausages by PCR method // Proceedings of the Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2008 / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 45-49 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, IvanaImplementation of bacteriocin-producing culture Lactobacillus sakei and bacteriocin mesenterocin Y in the production of fermented sausages // Proceedings of the 2008 Joint 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: GIPA, 2008. str. 301-308 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Samac, Damir; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Njari, Bela; Hadžiosmanović, Mirza; Filipović, Ivana; Mioković, Branimir; Dobranić, VesnaLaktobacili u higijeni hrane // Zbornik radova 4. Hrvatski veterinarski kongres / Harapin, Ivica (ur.).
Zagreb, 2008. str. 255-260 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
14.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Njari, BelaIn vitro inhibition of foodborne pathogens by lactobacilli // Programme and Abstracts 4th Croatian Microbiological Congress with International Participation / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Hađina, Suzana ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Pressum d.o.o., 2008. str. 104-104 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMikrobiološke promjene tijekom zrenja fermentiranih kobasica od konjskog mesa // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 10 (2008), 3; 200-203 (recenziran, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
16.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirPoboljšanje sigurnosti i kakvoće tradicionalnih fermentiranih kobasica // Meso, 10 (2008), 3; 203-206 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopćenje, znanstveni)
-
17.Škrivanko, Mario; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Florijančić, Tihomir; Bošković, IvicaThe hygiene and quality of hare meat (Lepus europaeus Pallas) from Eastern Croatia // Archiv für Lebensmittelhygiene, 59 (2008), 5; 180-184 doi:-10.2376/0003-925X-59-180 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Alagić, Damir; Kozačinski, Lidija; Filipović, Ivana; Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Njari, Bela; Kozačinski, Zvonimir; Uhitil, SunčicaMicrobial changes during ripening of fermented horsemeat sausages // Proceedings of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 149-153 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, Kristina; Popelka, Peter; Marcinčak, SlavomirUpgrading the safety and quality of traditional fermented sausages // Proceeding of lectures and posters Hygiena alimentorum XXIX / Turek, Peter ; Popelka, Peter (ur.).
Bratislava: University of Veterinary Medicine Košice, 2008. str. 154-158 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Hadžiosmanović, MirzaUpotrebljivost mesa kloniranih životinja za prehranu ljudi // Meso, 10 (2008), 1; 3-4 (podatak o recenziji nije dostupan, komentar, ostalo)
-
21.Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Zdolec, Nevijo; Cvrtila Fleck, Željka; Filipović, Ivana; Budimir, DarkoImplementacija europskog veterinarskog zakonodavstva o hrani // Zbornik radova 32. Stručni skup Zdravstvena ekologija u praksi
Opatija, Hrvatska, 2008. str. 107-113 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
22.Kozačinski, Lidija; Hadžiosmanović, Mirza; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, ZvonimirKakvoća trajnih kobasica i češnjovki iz individualnih domaćinstava // Meso, 10 (2008), 1; 45-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
23.Vusilović, Renata; Cvrtila Fleck, Željka; Zdolec, Nevijo; Filipović, Ivana; Kozačinski, Lidija; Njari, Bela; Hadžiosmanović, MirzaHigijensko značenje histamina u ribi // Meso, 10 (2008), 1; 40-45 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
24.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Leskovar, KristinaBakteriocinogene starter kulture vs. Listeria monocytogenes // Meso, 10 (2008), 1; 34-40 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Zdolec, Nevijo; Hadžiosmanović, Mirza; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Filipović, Ivana; Škrivanko, Mario; Leskovar, KristinaMicrobial and physicochemical succession in fermented sausages produced with bacteriocinogenic culture of Lactobacillus sakei and semi-purified bacteriocin mesenterocin Y // Meat science, 80 (2008), 2; 480-487 doi:10.1016/j.meatsci.2008.01.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)