Pregled po CROSBI profilu: Đordano Peršurić (CROSBI Profil: 1275, MBZ: 118905)
Pronađeno 196 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Ilak Peršurić, Anita Silvana; Radeka Sanja; Peršurić ĐordanoAmpelografska i gospodarska varijabilnost Terana // Zbornik radova 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 671-675 -
2.Ilak Peršurić, Anita Silvana; Peršurić, Đordano; Šehanović, JusufStambeni i komunalni uvjeti poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava u ruralnom području Istarske županije // Seljačka obiteljska gospodarstva, Zbornik radova - knjiga IV - 1999/2000 / Šehanović, Jusuf (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2000. str. 11-25 -
3.Peršurić, Đordano; Oplanić, Milan; Šerović, SvjetlanaCijena koštanja grožđa i ostvareni prihodi u lancu prodaje vina // Seljačka obiteljska gospodarstva u Istri - knjiga III - 1998./1999. / Šehanović, Jusuf (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 1999. str. 64-73 -
4.Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Oplanić, MilanThe Agriculture // Regional Energy Planning in Istria, 1997.
-
5.Šehanović, Jusuf; Milotić, Aldo; Peršurić, ĐordanoSeljačka obiteljska gospodarstva u Istri // Seljačka obiteljska gospodarstva u Istri (1. godina) / Šehanović, Jusuf (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 1997. str. 1-35 -
1.Lukić, Igor; Radeka, Sanja; Grozaj, Nikola; Staver, Mario; Peršurić, ĐordanoChanges in physico-chemical and volatile aroma compound composition of Gewürztraminer wine as a result of late and ice harvest // Food chemistry, 196 (2016), 1048-1057 doi:10.1016/j.foodchem.2015.10.061 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Lukić, Igor; Jedrejčić, Nikolina; Kovačević Ganić, Karin; Staver, Mario; Peršurić, ĐordanoPhenolic and Aroma Composition of White Wines Produced by Prolonged Maceration and Maturation in Wooden Barrels // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 3; 407-418 doi:10.17113/ ftb.53.04.15.4144 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Petrušić, Danijela; Užila, Zoran; Peršurić, AnaImpact of bud load on the yield components and composition of the berry of Chardonnay on spur cordon in Istria, Croatia // Ciência e técnica vitivinícola, 28 (2013), Special Issue; 654-659 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Petrušić, Danijela; Užila, ZoranTemporal dynamics of photosynthetically active radiation in the fruit zone of cv. Istrian Malvasia following early defoliation // Ciência e técnica vitivinícola, 28 (2013), Special Issue; 619-623 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoRelationship between volatile aroma compounds and sensory quality of fresh grape marc distillates // Journal of the institute of brewing, 118 (2012), 3; 285-294 doi:10.1002/jib.39 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Radeka, Sanja; Lukić, Igor; Peršurić, ĐordanoInfluence of Different Maceration Treatments on the Aroma Profile of Rosé and Red Wines from Croatian Aromatic cv. Muškat ruža porečki (Vitis vinifera L.) // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 4; 442-453 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Godena, Sara; Sinčić, Matea; Petrušić, Danijela; Užila, ZoranAmpelographic Description and Sanitary Analysis of Four Istrian Grapevine Varieties (Vitis vinifera L.) // Agriculturae Conspectus Scientificus, 77 (2012), 2; 113-117 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
8.Bubola, Marijan; Peršurić, ĐordanoYield components, vegetative growth and fruit composition of ‘Istrian Malvasia’ (Vitis vinifera L.) as affected by the timing of partial defoliation // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 1; 21-26 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Plavša, Tomislav; Jurinjak, Nina; Antunović, Domo; Peršurić, Đordano; Kovačević-Ganić, KarinThe Influence of the Skin Maceration Time on Phenolic Composition and Antioxidant Activity on Red Wine Teran (Vitis Vinifera L.) // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 152-158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Kovačević Ganić, Karin; Karoglan, Marko; Kozina, BernardEffects of fruit-zone leaf removal on the concentrations of phenolic and organic acids in Istrian Malvasia grape juice and wine // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 159-166 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Lukić, Igor; Tomas, Srećko; Miličević, Borislav; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoBehaviour of volatile compounds during traditional alembic distillation of fermented Muscat Blanc and Muškat ruža porečki grape marcs // Journal of the institute of brewing, 117 (2011), 3; 440-450 doi:10.1002/j.2050-0416.2011.tb00491.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Kovačević Ganić, KarinImpact of cluster thinning on productive characteristics and wine phenolic composition of cv. Merlot // Journal of food agriculture & environment, 9 (2011), 1; 36-39 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoSecondary aroma compounds in fresh grape marc distillates as a result of variety and corresponding production technology // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 2; 214-227 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoCharacterization and Differentiation of Monovarietal Grape Marc Distillates on the Basis of Varietal Aroma Compound Composition // Journal of agricultural and food chemistry, 58 (2010), 12; 7351-7360 doi:10.1021/jf100214k (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Peršurić, Ilak; Silvana, Anita; Oplanić, Milan; Šetić, Elvino; Peršurić, ĐordanoComparation of yields and financial results for different durum wheat varieties in Mediterranean conditions // Cereal Research Communications, 37 (2009), Suppl. 1; 185-188 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Lukić, Igor; Plavša, Tomislav; Sladonja, Barbara; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoAroma compounds as markers of wine quality in the case of Malvazija istarska young wine // Journal of food quality, 31 (2008), 6; 717-735 doi:10.1111/j.1745-4557.2008.00230.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Radeka, Sanja; Herjavec, Stanka; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Sladonja, BarbaraEffect of Different Maceration Treatments on Free and Bound Varietal Aroma Compounds in Wine of Vitis vinifera L. cv. Malvazija istarska bijela // Food Technology and Biotechnology, 46 (2008), 1; 86-92 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Gluhić, David; Petek, Marko; Peršurić, Djordano; Slunjski, SanjaRelationship between plant and soil potassium on calcareous vineyard soils // Cereal research communications, 36 (2008), S6/Part 1; 451-454 doi:10.1556/CRC.36.2008.Suppl.1 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Bubola, MarijanSpur pruning of cv. Istrian Malvasia // Rivista di viticoltura e di enologia, 61 (2008), 2-3-4; 127-133 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Sladonja, Barbara; Poljuha, Danijela; Plavša, Tomislav; Peršurić, Đordano; Crespan, MannaAutochthonous Croatian grapevine cultivar "Jarbola" - molecular, morphological and oenological characterization // Vitis, 46 (2007), 2; 99-100 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
21.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Dragović-Uzelac, Verica; Banović, Mara; Piljac, JasenkaAntioxidant activity of malvasia istriana grape juice and wine // Italian journal of food science, 18 (2006), 2; 187-197 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Poljuha, Danijela; Sladonja, Barbara; Peršurić, ĐordanoEvaluation of intravarietal variability of cv. Istrian Malvasia by ampelographic parameters // Rivista di Viticoltura e di Enologia, 59 (2006), 2(3); 13-18 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
23.Lukić, Igor; Banović, Mara; Peršurić, Đordano; Radeka, Sanja; Sladonja, BarbaraDetermination of volatile compounds in grape distillates by solid-phase extraction and gas chromatography // Journal of Chromatography A, 1101 (2006), 238-244 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Bukovčan, Renata; Kubanović, Veronika; Kovačević-Ganić, Karin; Gašparec-Skočić, Ljiljana; Peršurić, Đordano; Sladonja, Baraba.Influence of rootstock, bud number and harvest time on macro and micro elements of Malvasia istriana wine // Rivista di viticoltura e di enologia, 2-3-4 (2005), 83-90 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, TomislavAroma precursors of Malavasia istriana wine // Rivista di viticoltura e di enologia, 2-3-4 (2005), 99-108 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
26.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Dragović-Uzelac, Verica; Piljac, JasenkaPhenolic composition and antioxidant activity of Malvasia istriana must and wine // Rivista di viticoltura e di enologia, 2-3-4 (2005), 91-98 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
27.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Agriculturae Conspectus Scientificus, 70 (2005), 55-58 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Gluhić, David; Peršurić, Đordano; Cargnello, GiovanniUtjecaj uzgojnog oblika na prinos i kvalitetu grožđa sorte Cabernet Sauvignon u agroekološkim uvjetima Istarskog poluotoka // Galsnik zaštite bilja, I (2005), 6; 64-71 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
29.Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Bubola, Marijan; Gluhić, David; Plavša, Tomislav"Terroir" and quality of grape and wine of Istrian Malvasia // Rivista di viticoltura e di enologia, 58 (2005), 2/4; 141-153 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
30.Plavša, Tomislav; Peršurić, Đordano; Letina, Mladen; Sladonja, Barbara; Lukić, Igor; Radeka, SanjaMobile vinificator – „ Vinimob“ for the production of Malvazija istarska wine // Rivista di viticoltura e di enologia, 58 (2005), 2/4; 131-138 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
31.Milotić, Aldo; Šetić, Elvino; Peršurić, Đordano; Poljuha, Danijela; Sladonja, Barbara; Brščić, KristinaIdentification and characterization of autohthonus olive varieties in Istria (Croatia) // Annales. Series historia naturalis, 15 (2005), 2; 251-256 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
32.Peršurić, Đordano; Sladonja, Barbara; Milotić, Aldo; Brščić, Kristina; Šetić, Elvino; Ilak Peršurić, Anita; Gluhić, David; Poljuha, DanijelaGospodarska i genetska valorizacija autohtonih populacija vinove loze i maslina u Istri // Sjemenarstvo, 21 (2004), 5-6; 261-265 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
33.Bragato, Gilberto; Sladonja, Barbara; Peršurić, ĐordanoThe soil environment for Tuber magnatum growth in Motovun forest, Istria // Natura Croatica : periodicum Musei historiae naturalis Croatici, 13 (2004), 2; 171-185 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Poljuha, Danijela; Sladonja, Barbara; Peršurić, ĐordanoSurvey of Five Indigenous Istrian Cultivars for the Presence of Six Grape Viruses // American journal of enology and viticulture, 55 (2004), 3; 286-287 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Kovačević Ganić, Karin; Staver, Mario; Peršurić, Đordano; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, LeoInfluence of Blending on the Aroma of Malvasia istriana Wine // Food technology and biotechnology, 41 (2003), 4; 305-314 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Šehanović, Jusuf; Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Tomčić, ZdenkoTurizam i poljoprivreda // Tourism and hospitality management, 3 (1997), 2; 441-452 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Ilak Peršurić, Anita SilvanaPregled istraživanja šest sorata vinove loze u Istri // Agronomski glasnik, LXXI (2010), 4; 307-316 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Peršurić, Đordano; Poljuha, Danijela; Sladonja, BarbaraZdravstveno stanje autohtonih sorata vinove loze u Istri // Glasilo biljne zaštite, 5 (2005), 1; 10-12 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Šehanović, Jusuf; Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Tomčić, ZdenkoTurizam i poljoprivreda // Tourism and hospitality management, 3 (1997), 2; 441-452 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Ilak-Peršurić, Anita Silvana; Gluhić, David; Peršurić, ĐordanoIstraživanje bioraznolikosti malvazije istarske bijele temeljem oiv parametara // Sjemenarstvo, 23 (2006), 3; 255-272 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
2.Koprivnjak, Olivera; Milotić, Aldo; Peršurić, ĐordanoTipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre // Tourism and hospitality management, 3 (1997), 2; 417-426 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
3.Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Šehanović, JusufObiteljsko poljoprivredno gospodarstvo // Gospodarstvo Istre : znanstveno-stručni časopis za gospodarska pitanja, 10 (1997), 1; 59-69 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni)
-
1.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita SilvanaThe Gene Collection of Autochthonous Wine Grape Varieties at the Institute as a Contribution to the Sustainable Development of Wine Growing and Viticulture in Istria // Radovi HAZU - Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi / Jelčić, D. ; Jakobović, S. (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2016. str. 13-23 doi:10.21857/y54jof6jpm (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Peršurić, Đordano; Peršurić, Ana; Peršurić Bernobić, KatarinaPjenušava vina u funkciji razvoja vinarstva i kulture stola u Republici Hrvatskoj // Unaprijeđenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Hrvatske u EU
Požega, Hrvatska: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2016. str. 57-65 doi:10.21857/m16wjcpdw9 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Radeka, SanjaUtjecaj broja pupova po trsu na karakteristike uroda Malvazije Istarske na različitim podlogama // Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 500-504 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Bubola, Marijan; Peršurić, ÐordanoCanopy management practices for cv. Istrian Malvasia // 4. slovenski vinogradniško-vinarski kongres z mednarodno udeležbo - Zbornik referatov / Rusjan, Denis (ur.).
Ljubljana: Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, 2012. str. 64-72 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Bosek, Damir; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Užila, ZoranMerlot wine quality as affected by crop level // Proceedings of the 17th International Symposium of the Group of International Experts of Vitivinicultural Systems for Cooperation (GiESCO) / Novello, Vittorino ; Bovio, Marco ; Cavalletto, Silvia (ur.).
Torino: Le Progrès Agricole et Viticole, 2011. str. 563-566 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Godena, Sara; Sinčić, Matea; Petrušić, DanijelaAmpelografska analiza i zdravstveno stanje sorti Surina, Pagadebit istarski i Opaćevina (Vitis vinifera L.) u Istri // Zbornik radova 46.hrvatskog i 6. međunarodnog simpozija agronoma / Milan Pošpišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakutet, Sveučilište u Zagrebu, 2011. str. 976-979 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Petrušić, Danijela; Sinčić, Matea; Užila, ZoranImpact of rootstock on agronomic performance and fruit composition of cv. Istrian Malvasia (Vitis vinifera L.) // 45. hrvatski i 5. međunarodni simpozij agronoma ; Zbornik radova / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, 2010. str. 1158-1161 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Cossetto, Melinda; Karoglan, MarkoEffects of partial defoliation at different phenological stages on yield and fruit composition of cv. Istrian malvasia // 16th International GiESCO Symposium
Davis (CA), Sjedinjene Američke Države, 2009. str. 295-298 (poster, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Gluhić, David; Bubola, MarijanProductive characteristics of Istrian spur cordon // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV - Final papers / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Radeka, Sanja; Lukić, Igor; Peršurić, ĐordanoInfluence of different techniques of maceration on aromatic and phenolic profile of Muškat ruža porečki wine // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the O.I.V. / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Enrico, Bocca; Plavša, TomislavInfluence of the addition of tannins of different origin on protein stability and aromatic profile of Malvazija istarska wine // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the O.I.V. / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Banović, Mara; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoClassification and differentiation of grape marc distillates according to varietal origin on the basis of volatile compounds analysis // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the O.I.V. / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Bubola, Marijan; Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Plavša, Tomislav; Pavat, DavidPhenolic composition and antioxidant activity of cv. Teran wines produced from vines with different crop levels // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Težak, AnaWine Offer in Istrian Wine Cellars // 32nd World Congress of Vine and Wine and 7th General Assembly of the OIV : proceedings = 32. svjetski kongres vinogradarstva i vinarstva i 7. Generalna skupština OIV-a : zbornik radova = 32. Weltkongress fuer Rebe und Wein und 7. Generalversammlung der OIV = 32o congreso mundial de la vina y el vino y 7a Asamlea general de la O.I.V. = 32o congresso modiale della vigna e del vino e 7a Assemblea generale dell O.I.V / Kubanović, Veronika (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. str. 134-134 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Gluhić, David; Bubola, MarijanYield and fruit composition on Istrac training system // 32nd World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, 2009. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Herak Ćustić, Mirjana; Gluhić, David; Peršurić, Đordano; Petek, Marko; Čoga, Lepomir; Vukelić, Matea; Slunjski, SanjaDinamika cinka u listu vinove loze na karbonatnim tlima // Zbornik radova 44. hrvatskog i 4. međunarodnog simpozija agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009. str. 832-836 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Bubola, MarijanDifferent spur pruning techniques of cv. Chardonnay // 31st World Congress of Vine and Wine, 6th General Assembly of the O.I.V. - Final papers / Busnengo, Alessandra (ur.).
Verona: Ministero delle politiche agricole alimentari e forestali, 2008. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Plavša, TomislavValorisation of cv. Malvazija istarska bijela in the Istria region of Croatia through the production of a recognisable type of wine using cryomaceration technology // 31st World Congress of Vine and Wine, 6th General Assembly of the O.I.V. / O.I.V. (ur.).
Verona: O.I.V., 2008. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Milotić, Aldo; Brščić, Kristina; Peršurić, Đordano; Cargnello, Govanni; Milohanović, AnaThe role of viticulture in rural development : case study of Višnjan area (Istria, Croatia) // 15th International Symposium GESCO : Comptes rendus proceedings / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 44-54 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Lukić, Igor; Plavša, TomislavInfluence of pressing on aroma and phenolic profiles of Malvazija istarska and Chardonnay grape musts // Proceedings of XV International Symposium GESCO 2007, Volume 2 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 1093-1106 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
21.Radeka Sanja; Peršurić, Đordano; Lukić Igor; Tomislav PlavšaMalvazija istarska produced by cryo-maceration - possible new brand in Istrian winemaking // Proceedings of XV International Symposium GESCO 2007, Volume 1 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 61-71 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
22.Bubola, Marijan; Kovačević Ganić, Karin; Plavša, Tomislav; Pavat, David; Peršurić, ĐordanoEffect of different bud number and cluster thinning on cv. Teran grape and wine quality // Proceedings of XV International Symposium GESCO 2007, Volume 2 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 1254-1261 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Bubola, MarijanInfluence of bud load on the amino acids and aromatic composition of cv. Chardonnay wine // Proceedings of XV International Symposium GESCO 2007, Volume 2 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 1230-1237 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Poljuha, Danijela; Sladonja, Barbara; Bubola, Marijan; Peršurić ĐordanoSanitary status of autochthonous grapevine varieties in Istria. // Proceedings of XV International Symposium GESCO 2007, Volume 1 / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2007. str. 176-179 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Gluhić, David; Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Milotić, AldoTotal Dry Matter Production of cv.Istrian Malvasia under Different Bud Loads and Rootstocks on Spur Cordon Training System. First Results // Proceedings, GESCO, Geisenheim, 23-27.08.2005. / Schultz, Hans R. (ur.).
Geisenheim, 2005. str. 384-391 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Gluhić, David; Costacurta, Angelo; Šetić, ElvinoSuitability of Long Pruning System for Table Grape Production in the Agro-Ecological Conditions of Istria, Croatia // Proceedings, GESCO, Geisenheim, 23-27.08.2005. / Schultz, Hans R. (ur.).
Geisenheim, 2005. str. 257-263 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
27.Kovačević Ganić, Karin; Sladonja, Barbara; Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Lukić, Igor; Cargnello, GiovanniAromatical composition of must and wine for the cv. Istrian Malvasia and Chardonnay at different bud loads, rootstock and time of harvest on the spur cordon training system // Comptes rendus, Proceedings, GESCO 2005, Geisenheim / Schultz, Hans (ur.).
Geisenheim: Langer, 2005. str. 180-186 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Peršurić, Đordano; Sladonja, Barbara; Radeka, Sanja; Gluhić, David; Lukić, Igor"Terroir" and grape and wine quality of native grape variety Istrian Malvasia // Joint International Conference on Viticultural Zoning, Cape Town, South Africa, 15-19 November 2004
Cape Town, Južnoafrička Republika, 2004. str. 322-329 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Sladonja, Barbara; Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Peršurić, Anita SilvanaViticultural sites and their valorisation in Istra (Croatia) // 2004 Joint International Conference on Viticultural Zoning / lsle Trautmann (ur.).
Cape Town: SASEV South African Society for Enology and Viticulture, 2004. str. 26-27 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
30.Poljuha, Danijela; Sladonja, Barbara; Peršurić, Đordano; Gluhić, DavidSanitary status of autochthnous grapevine varieties in Istria (Croatia) // OIV-Congress 2004, 4-9 July, Hofburg, Vienna, Austria, Book of Abstracts / OIV (ur.).
Beč, 2004. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Peršurić, Đordano; Sladonja, Barbara; Milotić, Aldo; Staver, Mario, Cargnello, GiovanniVineyard and wine in integral global landscape architecture of Istria (Croatia) // Paysages de Vignes et de Vins / OIV (ur.).
Fontevraud-l'Abbaye: Academic Press, 2003. str. x-x (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
32.Peršurić, Đordano; Sladonja, Barbara; Lukić, Igor; Radeka, SanjaDynamics of aromatic compounds from basic wine to natural sparkling wine. // Spumante champenois e classico nel terzo millennio / OIV (ur.).
San Michele all'Adige: OIV, 2003. str. x-x (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Ilak Peršurić, Anita Silvana; Peršurić, ĐordanoVocational Education Related to Rural Development // Collection of Papers from 22nd International Scientific Conference on Development of Organizational Sciences / Vukovič, Goran (ur.).
Kranj: Modern Organization, 2003. str. 220-227 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
34.Jurković, Zorica; Drezner, Georg; Peršurić, Đordano; Šimić, Gordana; Novoselović, DarioPovezanost SDS sedimentacijske vrijednosti durum pšenice i gluten indeks metode // Proceedings of International Congress "Flour-Bread '01" 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek University of Osijek, 2002. str. 35-42 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
35.Šehanović, Jusuf; Peršurić, Đordano; Tatković, NevenkaThe model conception of an interdisciplinary lesson at the instution of higher education // Management in Evropska unija : zbornik konference z mednarodno udeležbo / Vuković, Goran (ur.).
Kranj: Moderna organizacija, 2002. str. 528-536 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
36.Šehanović, Jusuf; Peršurić, Đordano; Tatković, NevenkaThe Model Conception of an Interdisciplinary Lesson at the Institution of Higher Education // Management in Evropska unija : zbornik konference z mednarodno udeležbo / Vukovič, Goran (ur.).
Kranj: Moderna organizacija, 2002. str. 528-536 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
37.Staver, Mario; Peršurić, ĐordanoOhranjenje in možnosti gojenja starih sort vinske trte v Istri // Vinogradi in vina za tretje tisočletje / Puconja, Mateja (ur.).
Otočec, 2002. str. 176-178 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
38.Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Costacurta, AntonioCharacteristics of table grape varieties grown in Istrian wine region ; The first results // Office International de la Vigne et du Vin Bratislava 2002 / Grupa autora (ur.).
Bratislava: Research Institute of Viticulture and Enology, 2002. str. x-x (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
39.Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Cargnello, GiovanniInfluence of different canopy management techniques on production and quality of grape and wine // Office Insternational de la Vigne et du Vin Bratislava 2002 / Grupa autora (ur.).
Bratislava: Research Institute of Viticulture and Enology, Bratislava, 2002. str. x-x (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
40.Staver, Mario; Korošec-Koruza, Zora; Maletić, Edi; Peršurić, ĐordanoDescription of ampelografic characteristics and isoenzymatic and genetic characterization of variety Hrvatica // Office International de la Vigne et du Vin Bratislava 2002 / Grupa autora (ur.).
Bratislava: Research Institute of Viticulture and Enology, 2002. str. x-x (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Bratović, IvanComparaison technico-economique dans les vignobles d'istrie de l'espalier-cordon de royat avec ou sans eddeuillage de la zone des grappes, du smart-dyson, du cordon coursonne de Conegliano // GESCO Compte rendu / AGRO Montpellier, Ecole Superiore Agronomique de Montpellier (ur.).
Montpellier, 2001. str. 615-621 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
42.Peršurić, Đordano; Bratović, Ivan; Cargnello, GiovanniInfluence de la defolation partielle sur la qualite du mout du vin issus du cepage "Malvazija istarska" (Malvoisie d'Istrie) conduit en cordon // GESCO Compte rendu / AGRO Montpellier, Ecole Superiore Agronomique de Montpellier (ur.).
Montpellier, 2001. str. 521-526 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
43.Staver, Mario; Peršurić, Đordano, Cargnello, GiovanniEvaluation des vines en Istrie par l'application des approches classiques et de la methode CIMEC // GESCO Compte rendu / AGRO Montpellier, Ecole Superiore Agronomique de Montpellier (ur.).
Montpellier, 2001. str. 171-176 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
44.Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Oplanić, MilanLes axes du nuveau developpement de la viticulture et de la production du vin en Istrie // 12eme Journees GESCO Compte rendu / Agro Montpellier, Ecole Superiore Agronomique de Montpellier (ur.).
Montpellier, 2001. str. 143-148 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
45.Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Gluhić, DavidCaracteristiques du raisin et du vin du cv. Muscat rose de Porec, Croatie // GESCO, Compte rendu / AGRO Monpellier, Ecole Superiore Agronomique de Montpellier (ur.).
Montpellier, 2001. str. 135-141 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
46.Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Cargnello GiovanniApplication en Istrie (HR) de l'evaluation "Globale" des vins en utilisant la methodologie C.I.M.E.C. // 5eme Symposium de vitiviniculture de l'Alentejo / Fundo da EFTA, BPI (ur.).
Evora, 2001. str. 267-273 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
47.Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Bratović, IvanRecherches sur la gestion du sol en Istrie (HR) dans le contexte de la "Grande filiere" de l'activite vitivinicole // 5eme Symposium de vitiviniculture de l'Alentejo / Fundo da EFTA, BPI (ur.).
Evora, 2001. str. 267-272 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Sladonja, Barbara; Peršurić, Đordano; Cargnello, GiovanniBiological, ecological and socio-economical aspects of viticulture in Istria (Croatia) // 12 emes Journes GESCO, Montpellier / grupa autora (ur.).
Montpellier: GESCO, 2001. str. 163-169 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
49.Cargnello, Giovanni; Persuric, Đordano; Sladonja BarbaraVigne, vin et sante en Istrie (Hr): recherches et considerations variees // 5eme Symposium de vitiviniculture de L'alentejo / Fundo da EFTA, BPI (ur.).
Evora: BPI, 2001. str. 275-280 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
50.Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Cargnello, GiovanniTerroir" and "Great" Zonation Study Regarding Istrian Malvasia, Porec Rosy Muscat and Momjan White Muscat (hr) // 3. Simposio Internacional Zonificacion Vitivinicola / Riuz, Vicente S. (ur.).
Puerto de la Cruz: g.e.s.c.o., 2000. str. Tomo III 1-9. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
51.Ilak-Peršurić, Anita-Silvana; Šehanović, Jusuf; Peršurić, ĐordanoThe influences of scientific and schooling institutions on agricultural development (a case study of Istria county) // Management v novem tisočletju - Zbornik posvetovanja z mednarodno udeležbo / Vukovič, Goran (ur.).
Kranj: Moderna organizacija, 2000. str. 171-178 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
52.Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Dragan, PaoloNew results of research into some new training systems in Istria (Croatia) // GESCO Study group for Vine training systems / Innocenzo Sottile (ur.).
Palermo: ICA Universita di Palermo, 1999. str. 441-447 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
53.Staver, Mario; Cargnello, Giovanni; Peršurić, ĐordanoEnvironmental studies: influence of soil and altitude on vine qualities Teran and Istrian Malvasia // g.e.s.c.o. 11 / Sottile, Innocenzo (ur.).
Palermo: ICA - Universita di Palermo, 1999. str. vol. 2. 833 - 839 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
54.Peršurić, Đordano; Peršurić, Mario; Staver, MarioThe influence of the time of harvest and the double ripening technique on the quality of grapes and wine of the Muscat rose of Poreč // g.e.s.c.o. 11 / Innocenzo Sottile (ur.).
Palermo: Universita degli Studi di Palermo, 1999. str. vol.2. 591-595. (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
55.Milotić, Aldo; Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano"Great" vitiviniculture zonation in Istria, researches and various considerations // XI giornate GESCO / Barbagallo, Maria Gabriella (ur.).
Palermo: Facolta di agraria, 1999. str. 825-832 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
56.Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Oplanić, MilanEconomic and social aspects of wine-growing on different cultivation forms in Istria // XI giornate GESCO / Barbagallo, Maria Gabriella (ur.).
Palermo: Facolta di agraria, 1999. str. 448-453 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
57.Cargnello, Giovani; Peršurić, Đordano; Bratović, IvanPrime ricerche in croazia sulla gestione ragionata del suolo dell vigneto relativamente alla lotta integrata ed al rispetto dell uomo e dell ambiente // Working Group "Integrated Control in Viticulture" / Giuseppe C. Lozzia (ur.).
Firenza : München: wprs IOBC, 1999. str. 421 - 422 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
58.Peršurić, Đordano; Šetić, Elvino; Cargnello, GiovanniRed cultivars suitabilities for a technics of "Double ripening" in Istria (Croatia) // GESCO- Groupe d Etudes des Systemes de Conduite de la Vigne / Carbonneau Alain (ur.).
Changins: GESCO, 1998. str. 162-165 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
59.Peršurić, Đordano; Racz, Zoltan; Bratović, IvanNeki pokazatelji klime i oštećenja tla kao osnova za koncipiranje modela poljoprivredne proizvodnje u vodozaštitnim područjima istre // Zbornik radova / Maceljski, Milan (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 1998. str. 135-142 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
60.Peršurić, Đordano; Šetić, Elvino; Cargnello, GiovanniWhite cultivars suitabilities for a technics of "Double ripening" in Istria // GESCO- Group d Etudes des Systemes de Coinduite de la Vigne, 10 Journees / Carbonneau, Alain (ur.).
Changins: GESCO, 1998. str. 166 - 172 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
61.Peršurić, Đordano; Šetić, Elvino; Šehanović, JusufUtjecaj klimatskih prilika na pojavu nekih biljnih štetočinja // HAZU/ Znanstveni skup s međunarodnim sudjelovanjem Prilagodba poljoprivrede i šumarstva klimi i njenim promjenama / Maceljski, Milan (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 1998. str. 317 - 322 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
62.Peršurić, Đordano; Šetić, Elvino; Šehanović, JusufUtjecaj klimatskih prilika na pojavu nekih biljnih štetočinja // Znanstveni skup sa međunarodnim sudjelovanjem "Prilagodba poljoprivrede išumarstva klimi i njenim promjenama" / Maceljski, Milan (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 1998. str. 317-322 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
63.Bratović, Ivan; Petraš, Josip; Peršurić, ĐordanoInventory of the Position of Soil Deterioration Chemical Parameters in the Butoniga Basin as a Risk Indicator for Accumulation and a Base for the Organisation of Constant Soil Monitoring in the Basin // International Symposium on Water Management and Hydraulic Engineering : proceedings / Petraš, Josip (ur.).
Zagreb: Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 367-375 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
64.Peršurić, Đordano; Dragan, Paolo; Cargnello, GiovanniFirst results of resarch of yields and grape quality on different training systems in Istria (Croatia) // Groupe d'Etudes des Systemes de Conduite de la Vigne / Alain Carbonneau (ur.).
Changins: Groupe d'Etudes des Systemes de Conduite de la Vigne, 1998. str. 191-194 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
65.Peršurić, Đordano; Peršurić, Mario; Staver, MarioThe suitability of Muscat varieties for their cultivation in Istria (Croatia) // Groupe d'Etudes des Systems de Conduite de la Vigne / Alain Carbonneau (ur.).
Changins: Groupe d'Etudes des Systems de Conduite de la Vigne, 1998. str. 140-142 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
66.Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Licul, Ranko; Lovat, LorenzoNouveaux modeles de viticulture experimentes en Istrie (Croatie) // g.e.s.c.o. 9 / Balogh, Istvan (ur.).
Budimpešta: g.e.s.c.o. 9, 1996. str. 259-264 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Ilak Peršurić, Anita Silvana; Peršurić, Đordano; Sinčić, Matea; Petrušić, Danijela; Godena, SaraAmpelografske karakteristike Malvazije istarske // Zbornik radova 45. hrvatski i 5. međunarodni simpozij agronoma / Sonja, Marić, Zdenko, Lončarić (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010. str. 1167-1172 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Sladonja, BarbaraO vinogradarstvu Istre // 13. Manifestacija vinogradara i vinara Jadrana, Sabatina 2003.
Bol, Hrvatska, 2003. (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Koprivnjak, Olivera; Šetić, Elvino; Lušić, Dražen; Peršurić, ĐordanoAutochthonous Olive Cultivars in Istria (Croatia) - Morphological Characteristics and Oil Quality // Proceedings of ECOLIVA - 1st International IFOAM Conference on Organic Olive Production / Pajaron, Manuel ; Munoz, Ramon ; Ojeda, Mariano ; Gonzalvez, Victor (ur.).
Jaén: Junta de Andalucia, 2002. str. 599-605 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Ilak Peršurić, Anita Silvana; Oplanić, Milan; Peršurić, Đordano; Gluhić, DavidEkonomska analiza proizvodnje stolnog grožđa // Zbornik radova XL. znanstveni skup hrvatskih agronoma / Kovačević, Vlado ; Jovanović, Sonja (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta J.J. Strossmayera, 2005. str. 77-78 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
2.Oplanić, Milan; Peršurić, Đordano; Brščić, KristinaNeki utjecaji reforme sustava potpore na poslovanje poljoprivrednih gospodarstava // Priopćenja XXXVIII. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Žimbrek, Tito (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003. str. 23-26 (predavanje, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
3.Milotić, Aldo; Oplanić, Milan; Cargnello, Giovanni; Peršurić, ĐordanoEnvironmental protection by means of "great" vitiviniculture zonation // XII giornate GESCO
Tenerife, 2000. str. 1-9 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
4.Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Oplanić, MilanCultivation forms and viticulture models adapting to adverse "environmental" conditions // XII giornate GESCO
Tenerife, 2000. str. 1-11 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Bubola, Marijan; Janjanin, Danijela; Plavša, Tomislav; Užila, Zoran; Lukić, Igor; Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Damijanić, KristijanUtjecaj rane defolijacije na sastav i senzorne karakteristike vina sorte Cabernet Sauvignon // Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU", Sažetci radova / Jelčić, D., Jakobović, S. (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 43-44 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
2.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Petrušić, Danijela; Užila, ZoranPhotosynthetically active radiation in Istrian Malvasia fruit zone as affected by early leaf removal // Book of abstracts of 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2012. str. 220-221 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Tomislav PLAVŠA, Ivan BRALIĆ, Đordano PERŠURIĆUtjecaj Saccharomyces vrsta kvasaca na senzorna svojstva vina Malvazija Istarska // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.).
Zagreb, 2012. str. 235-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Tomislav PLAVŠA1, Ivan BRALIĆ2, Đordano PERŠURIĆ1Utjecaj Saccharomyces vrsta kvasaca na senzorna svojstva vina Malvazija Istarska // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.).
Zagreb, 2012. str. 235-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Tomislav PLAVŠA, Maja VIŽINTIN, Zoran UŽILA, Danijela PETRUŠIĆ, Đordano PERŠURIĆUtjecaj vrste kvasca i jabučno-mliječne fermentacije na kakvoću vina Teran // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.). Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012.
Opatija, Hrvatska, 2012. str. 233-234 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Danijela PETRUŠIĆ, Zoran UŽILA, Tomislav PLAVŠA, Đordano PERŠURIĆUtjecaj tipa tla na fenofaze i sastav mošta Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.). Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012.
Opatija, Hrvatska, 2012. str. 231-232 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Kovačević Ganić, Karin; Karoglan, Marko; Kozina, BernardEffects of fruit-zone leaf removal on the concentrations of phenolic and organic acids in Istrian Malvasia grape juice and wine // 7th International Congres of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Book of Abstracts / Helga Medić (ur.).
Opatija, Hrvatska: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Plavša, Tomislav; Jurinjak, Nina; Antunović, Domo; Peršurić, Đordano; Kovačević-Ganić, KarinThe Influence of the Skin Maceration Time on Phenolic Composition and Antioxidative Activity on Red Wine Teran (Vitis Vinifera L.) // 7. Međunarodni kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 180-180 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Godena, Sara; Sinčić, Matea; Petrušić, Danijela; Užila ZoranBioraznolikost autohtonih sorti vinove loze u Istri // 2. konferencija o izvornim pasminama i sortama kao dijelu prirodne i kulturne baštine s međunarodnim sudjelovanjem : Zbornik sažetaka / Marković, Davorin ; Jeremić, Jasna (ur.).
Zagreb: Državni zavod za zaštitu prirode, 2010. str. 82-82 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Kovačević Ganić, Karin; Cossetto, MelindaInfluence of timing and intensity of basal leaf removal on aromatic composition of cv. Istrian Malvasia wines // Malvasias III International Symposium - Abstracts Book / Cabildo Insular de La Palma, Consejería de Agricultura (ur.).
Lahti, 2009. str. 64-65 (poster, sažetak, znanstveni) -
11.Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita SilvanaOčuvanje i gospodarska valorizacija starih sorata viove loze u Istri // Knjiga sažetaka Treći hrvatski oplemenjivački i sjemenarski kongres / Kolak I, Perica S, Šatović Z, Strikić F. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2008. str. 93-93 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
12.Bubola, Marijan; Cossetto Melinda; Poljuha, Danijela; Sladonja, Barbara; Peršurić ĐordanoCurrent research of autochthonous grapevine germplasm in Istra (Croatia) // From Grape to Wine - 1st International Junior Researchers' Meeting - Book of abstracts / Rusjan, Denis (ur.).
Ljubljana: Narodna in univerzitetna knjižnica, Ljubljana, 2007. str. 18-18 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Poljuha, Danijela; Sladonja, Barbara; Bubola, Marijan; Peršurić, ĐordanoZdravstveno stanje autohtonih kultivara vinove loze u Istri // Zbornik sažetaka 9. Hrvatskog biološkog kongresa / Besendorfer, Višnja ; Klobučar, Goran I.V. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko biološko društvo, 2006. str. 131-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Gluhić, David; Bubola, Marijan; Cossetto MelindaOčuvanje i valorizacija starih sorata vinove loze u istri // Sjemenarstvo, Vol. 23 No. suppl.1 / Ivan Kolak (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2006. str. 60-61 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Gluhić, David; Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Ilak Peršurić, Anita SilvanaAmpelografske karakteristike izvorne populacije muškata momjanskog bijelog // Sjemenarstvo, Vol. 23 No. suppl.1 / Ivan Kolak (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2006. str. 62-63 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Peršurić, Đordano; Sladonja, Barbara; Milotić, Aldo; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Gluhić, David; Poljuha, Danijela; Bubola, Marijan; Cossetto, MelindaGospodarska i genetska valorizacija izvorne populacije Malvazije Istarske bijele u Istri // Sjemenarstvo, Vol. 23 No. suppl.1 / Ivan Kolak (ur.).
Zagreb: Hrvatsko agronomsko društvo, 2006. str. 84-85 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovani; Staver, Mario; Sladonja, BarbaraPregled istraživanja o Malvaziji istarskoj na Institutu za poljoprivredu i turizam u Poreču // Book of abstracts, International Scientific Conference "Mediterranean Malvasias" / Sladonja, Barbara (ur.). (ur.).
Poreč, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Staver, Mario; Herjavec, Stanka; Orlić, Sandi; Redžepović, Sulejman; Kovačević-Ganić, Karin; Jeromel, Ana; Peršurić, ĐordanoInfluence of Indigenous Saccharomyces cerevisiae Strains on Higher Alcohol Content in Malvazija Istarska Wines // Book of abstracts of International Scientific Conference "Mediterranean Malvasias" / Sladonja, Barbara (ur.). (ur.).
Poreč, Hrvatska, 2005. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Gluhić, David; Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Kovačević, VesnaFertility properties of buds of Istrian Malvasia on cordon with short cutting // International Scientific Conference Mediterranean Malvasias, Book of abstracts / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. str. 148-149 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
20.Gašparec-Skočić, Ljiljana; Mirošević, Nikola; Alpeza, Ivana; Peršurić, Đordano.Malvasia istriana in time and spece // Book of abstracts: International scientific conference Mediterranean Malvasias / Sladonja, Barbara. (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. str. 168-169 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
21.Bukovčan, Renata; Kovačević-Ganić, Karin; Kubanović, Veronika; Gašparec-Skočić, Ljiljana; Peršurić, Đordano; Sladonja, Barbara.Influence of rootstock, bud number and harvest time on macro and micro elements of Malvasia istriana wine // Book of abstracts: International scientific conference Mediterranean Malvasias / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. str. 47-49 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
22.Gluhić, David; Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Cargnello GiovanniGrape and Wine Quality of Istrian Malvasia on Different Training Systems // "Malvazije na Mediteranu" "Le Malvasie del bacino del Mediterraneo" "Mediterranean Malvasias" Zbornik sažetaka Libro degli riassunti Book of abstracts / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč, 2005. str. 38-40 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
23.Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Gluhić, DavidQuality of Istrian Malvasia on Cordon with Short Cutting on Different Bud Load and Rootstocks // "Malvazije na Mediteranu" "Le Malvasie del bacino del Mediterraneo" "Mediterranean Malvasias" Zbornik sažetaka Libro degli riassunti Book of abstracts / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč, 2005. str. 178-179 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
24.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Komes, Draženka; Banović, Mara; Dragović-Uzelac, Verica; Piljac, JasenkaPHENOLIC COMPOSITION AND ANTIOXIDANT ACTIVITY OF cv. Malvasia istriana MUST AND WINE // Book of abstracts Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. str. 43-44 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
25.Kovačević Ganić, Karin; Peršurić, Đordano; Gluhić, David; Banović, Mara; Komes, Draženka; Gracin, Leo; Lovrić, TomislavAROMA PRECURSORS OF MALVASIA ISTRIANA WINE // Mediterranean Malvasias, International scientific conference / Sladonja, Barbara (ur.).
Poreč: Institut za poljoprivredu i turizam Poreč, 2005. str. 41-42 (pozvano predavanje, sažetak, znanstveni) -
26.Poljuha, Danijela; Peršurić, Đordano; Sladonja, Barbara; Milotić, Aldo; Ban, Dean; Brščić, Kristina; Šetić, ElvinoOčuvanje i gospodarska valorizacija mediteranskih poljoprivrednih kultura u Istri (Hrvatska) // Mednarodni znanstven sestanek Novi raziskovalni pristopi v oljkarstvu in sredozemskem kmetijstvu : Program in povzetki = Programma e riassunti = Programme and abstracts / Bandelj Mavsar, Dunja ; Levanič, Tom (ur.).
Koper: Univerza na Primorskem, Znanstveno raziskovalno središče, 2004. str. 35-36 (predavanje, sažetak, stručni) -
27.Radeka, Sanja; Herjavec, Stanka; Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Lukić, IgorInfluenza della macerazione sugli aromi varietali in vini da Malvasia istriana bianca // OIV - Congress 2004 4 - 9 July, Hofburg, Vienna, Austria Book of Abstracts / OIV (ur.).
Beč, 2004. str. 97 - 98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Pribetić Đanfranko; Ivezić Marija, Raspudić Emilija; Peršurić Đordano; Bratović IvanXiphinema ssp. extension in different soil types of Istrian vineyards // Lectures and papers presented at the 6th Slovenian Conference on Plant Protection / Maček Jože (ur.).
Ljubljana: Plant Protection Society of Slovenia, 2003. str. 118-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Pribetić, Đanfranko; Ivezić, Marija; Raspudić, Emilija; Peršurić, Đordano, Bratović, IvanXiphinema ssp. extension in different soil types of Istrian vineyards // Abstract volume of the 6th slovenian conference on plant protection / Trdan, Stanislav (ur.).
Ljubljana: Društvo za varstvo rastlin Slovenije, 2003. str. 118-119 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
30.Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Gluhić, David; Staver, Mario; Oplanić, MilanEnological, economical, social and viticulture "terroir" units as fundamental elements of mosaic of "big" zoning // Abstract book / Grupa autora (ur.).
Avignon, 2002. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Milotić, Aldo; Drezner, Georg; Peršurić, Đordano; Šetić, ElvinoIstraživanje značajnih svojstava tvrdih pšenica u Istri // Zbornik sažetaka / Grupa autora (ur.).
Opatija, 2001. str. 114-114 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Jurković, Zorica; Drezner, Georg; Peršurić, Đordano; Šimić, Gordana; Novoselović, DarioCorrelation between durum wheat SDS sedimentation value and gluten index method // 3rd International Croatian Congress of Cereal Technologists Flour - Bread `01 : abstract book = 3. međunarodni hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna Brašno - kruh `01 : zbornik sažetaka / Hardi-Ugarčić, Žaneta (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology, 2001. str. 40-40 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Peršurić, Đordano; Crespan, Gibil; Zenarola, Christian; Dragan, Paolo; Colugnati, Giovanni; Gluhić, DavidThe development of the aromatic compounds in antive Muscats from Istria, Croatia // International Conference Prospects for Viticulture and Enology / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski Fakultet, Sveučilište u Zagrebu, 2000. str. 150-150 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Oplanić, Milan; Milotić, Aldo; Peršurić, ĐordanoApsolutne i strukturne promjene u poljoprivrednoj proizvodnji na obiteljskim gospodarstvima u Istri // Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva.
Opatija, Hrvatska, 2000. str. 68-68 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Peršurić, Đordano; Crespan, Ghibil; Zenarola, Christian; Dragan, Paolo; Colugnati, Giovanni; Gluhić, DavidEffect of interaction vine-environment on the development of the aromatic compounds, in Rose muscat from Istria, Croatia // Perspectives for horticulture and viticulture in the alpine region in the third millenium / Youssef J. (ur.).
Codroipo: ERSA-Regione Autonoma Friuli-Venezia-Giulia, 2000. str. 521-522 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Peršurić Đordano; Kovačević Vesna; Bratović IvanInfluence of bud loading and rootstocks on quantity and quality of cv. Istrian malvasia grapes // Prospect for viticulture and enology / Pejić I, Mirošević N. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Peršurić Đordano; Kovačević Vesna; Staver MarioThe optimal bud loading on spur pruned cordon of cv. Chardonnay // Prospect for viticulture and enology / Pejić I, Mirošević N. (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Bratović, Ivan; Peršurić, Đordano; Pribetić ĐanfrankoMogućnosti održavanja plodnosti tla vinograda zatravljivanjem u agroekoloskim uvjetima zapadnog priobalja Istre // 36. Znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem; Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva / Kovačević, Vlado (glavni urednik) (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet u Osjeku, 2000. str. 39-39 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
39.Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Bratović, IvanUtjecaj djelomične defolijacije na kvalitetu mošta i vina kultivara Chardonnay na kordoncu kratkog reza // Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet u Sveučilišta u Zagrebu, 2000. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Peršurić, Đordano; Bratović, Ivan; Cargnello, GiovanniShort cut impact of partly defoliation on must and wine quality of "Malvazije istarske"variyeti on the cordon // Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2000. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Pribetić, Đanfranko; Peršurić, Đordano; Kovačević, VesnaThe chestnut leaf miner (Cameraria orhidella Deschka and Diminić) in Istria // Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva zbornik sažetaka / Vlado Kovačević (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. str. 273-273 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Dragan, Paolo; Mirošević, Nikola; Peršurić, ĐordanoAmpelographic properties of Momian Muscat (Vitis vinifera L.) // Book of invited papers and abstracts / Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu (ur.).
Zagreb: International Society for Horticultural Science, 2000. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
43.Cargnello, Giovanni; Peršurić, Đordano; Staver, MarioPrimjena C.I.M.E.C. metodike vrednovanja kvalitete vina u Istri // Book of invited papers and abstracts / Pejić, Ivan ; Mirošević, Nikola (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet,zagreb, 2000. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Ilak-Peršurić, Anita Silvana; Peršurić, Đordano; Šehanović, JusufStambeni i komunalni uvjeti poljoprivrednih obiteljskih gospodarstava u ruralnom području Istarske županije // Postignuća i perspektive hrvatskog poljodjelstva / Bukvić, Željko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000. str. 58-58 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Oplanić, Milan; Milotić, Aldo; Peršurić, ĐordanoDohodak iz poljoprivrede i perspektive razvoja obiteljskih gospodarstava u Istarskoj županiji // Gospodarske smjernice hrvatskog poljodjelstva / Brkić, Srećko (ur.).
Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 1999. str. 76-77 (predavanje, sažetak, ostalo) -
46.Peršurić, Đordano; Kovačević, VesnaUtjecaj podloga 420A i Kober 5BB na količinu i kakvoću grožđa Malvazije istarske pri različitim opterećenjima // XXXV Znanstveni skup hrvatskih agronoma / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Zagreb, 1999. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Peršurić, Đordano; Peršurić, Mario.Pogodnost nekih klonova merlota za uzgoj u agroekološkim uvjetima Istre // XXXV Znanstveni skup Hrvatskih agronoma / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet, Zagreb, 1999. (poster, sažetak, znanstveni) -
48.Peršurić, Đordano; Dragan, Paolo.Osnovne karakteristike nekih klonova chardonnaya u agroekološkim uvjetima Istre // XXXV Znanstveni skup Hrvatskih agonoma / Mustapić, Zvonko (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet ,Zagreb, 1999. (poster, sažetak, znanstveni) -
49.Peršurić, Đordano; Šetić, ElvinoZdravstveno stanje grožđa raznih sorata vinove loze u kasnoj berbi // Zbornik sažetaka XXXVI znanstveni skup hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Igor Hitrec tehnički urednik (ur.).
Opatija: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 233-233 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
50.Peršurić, Đordano; Šetić, ElvinoOsjetljivost sorata vinove loze na uzročnike truljenja grožđa // Zbornik sažetaka XXXIV znanstveni skup hrvatskih agrononma s međunarodnim sudjelovanjem / Igor Hitrec tehnički urednik (ur.).
Opatija: Agrnomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 232-232 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Koprivnjak, Olivera; Milotić, Aldo; Peršurić, ĐordanoTipični prehrambeni proizvodi u turističkoj ponudi Istre // Knjiga sažetaka - Temeljni procesi i tendencije u hrvatskom turizmu / Pančić Kombol, Tonka (ur.).
Opatija: Faculty of management studies for hospitality and tourism, University of Rijeka, 1997. str. 20-20 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
52.Peršurić, Đordano; Kovačević, Vesna; Peršurić, MarioThe yields and grape quality of introduced red cultivars of grapevines in Istria (Croatia) // The importance of varieties and clones in the production of quality wine / Hajdu, Edit (ur.).
Kecskemét: International Society for Horticultural Science, 1997. str. 58-58 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Peršurić, Đordano; Dragan, Paolo; Kovačević, VesnaThe yields and grape quality of introduced white varieties of grapevines in region of Istria (Croatia) // The importance of varieties and clons in the production of quality wine / Hajdu, Edit (ur.).
Kecskemét: International Society for Horticultural Science - Sektion Viticu, 1997. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Šehanović, Jusuf; Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Tomčić, ZdenkoCroatian Agriculture At The Crossroads The Country Position Paper Of The Republic Of Croatia // The World Food Summit / nedostupni podaci (ur.).
Rim: Ministarstvo poljodjelstva i šumarstva Hrvatske, 1996. str. 143-145 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
55.Peršurić, Đordano; Cargnello, Giovanni; Staver, MarioRecherches pour ameliorer la qualite du Malvasia d'Istrie: etudes sur differentes epoques de vangange // g.e.s.c.o. 9 / Balogh, Istvan (ur.).
Budimpešta, Mađarska: g.e.s.c.o.9, 1996. str. 295-300 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Peršurić, Đordano; Cargnello, GiovanniPremieres recherches sur la "Double Maturation Raisonnee" (DMR) en Istrie (Croatie) // g.e.s.c.o. 9 / Balogh, Istvan (ur.).
Budimpešta, Mađarska: g.e.s.c.o. 9, 1996. str. 97-104 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Licul, Ranko; Peršurić, Đordano; Cargnello, GiovanniNouvelles orientations pour rationnaliser de mieux en mieux le secteur viti-vinicole en istrie (Croatie) // g.e.s.c.o. 9 / Balogh, Istvan (ur.).
Budimpešta, Mađarska: g.e.s.c.o. 9, 1996. str. 91-96 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Cvjetković, Bogdan; Peršurić, ĐordanoLa difusione del Black rot della vite(Guignardia bidwellii) in Croatia. // Programma e riassunti del Cento anni di enologia e viticultura / Refatt, i Elvio (ur.).
Gorizia: Universita degli Studi di Gorizia, 1991. str. 21-21 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Brkić, Karolina; Radulović, Marina; Sladonja, Barbara; Peršurić, ĐordanoAntioxidant Potential of Monovarietal Virgin Olive Oils from Autochthonous Istrian Olive Varieties // 4th Euro Fed Lipid Congress
Madrid, Španjolska, 2006. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Radeka, Sanja; Peršurić, Đordano; Staver, MarioPrimarne arome (monoterpeni) u moštu i vinu s posebnim osvrtom na Malvaziju istarsku // Godišnja skupština Društva enologa Hrvatske
Zagreb, Hrvatska, 2003. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, znanstveni) -
3.Peršurić Đordano; Crespan Ghibil; Zenarola Christian; Dragan Paolo; Colugnati Giovanni; Gluhić DavidVine-environment relationship on the development of aromatic compounds in native Muscats from Istria, Croatia // 5th International Symposium on Cool Climate Viticulture and Oenology
Melbourne, Australija, 2000. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
4.Peršurić, Đordano; Peršurić, Mario; Dragan, PaoloThe influence of different pollinators on grapes quality and quantity of Vitis vinifera cultivar Muscat rose of Poreč // Proceedings of the International Symposium on the importance of varietes and clones un the production of quality wine / Hajdu, Edit (ur.).
Kecskemét: International Society for Horticultural Science, 1998. str. 145-147 (poster, sažetak, znanstveni) -
5.Šehanović, Jusuf; Milotić Aldo; Peršurić, Đordano; Tomčić, ZdenkoAgriculture and Tourism // Report of the World Food Summit / Bašić, Ferdo (ur.).
Rim: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva, 1997. str. 143-143 (poster, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
1.Oplanić, Milan; Peršurić, Đordano; Bubola, MarijanKorištenje 83, 53 ha poljoprivrednog zemljišta za vinogradarsku proizvodnju u društvu "Agrolaguna" d.d. Poreč, 2010. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
2.Oplanić, Milan; Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Težak, AnaPodizanje 3 ha vinograda i nabava vinarske opreme, 2009. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
3.Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Šehanović, Jusuf; Tomčić, Zdenko; Šerović, SvjetlanaElaborat o uvjetima osnutka poljoprivrednog Odjela u Poreču Veleučilišta u Rijeci, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
4.Šehanović, Jusuf; Tomčić, Zdenko; Bošković, Desimir; Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Šergo, Zdravko; Hrvatin, Damir; Sedmak, Marino; Prekalj, Anđelka; Bušelić, Marija et al.Strategija razvitka Grada Poreča do 2010. godine, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
5.Šehanović, Jusuf; Tomčić, Zdenko; Bošković, Desimir; Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Šergo, Zdravko; Hrvatin, Damir; Sedmak, Marino; Prekalj, Anđelka; Bušelić, Marija et al.Strategija razvitka Grada Poreča do 2010. godine, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
6.Milotić, Aldo; Peršurić, Đordano; Šehanović, Jusuf; Bratović, Ivan; Oplanić, Milan; Radoičić, Vlasta; Šubara, Gordan; Antolović, Milan; Bošković, Desimir; Šergo, Zdravko et al.Razvitak poljoprivrede Istarske županije do 2010. godine, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
7.Peršurić, Đordano; Milotić, AldoStudija razvoja Agrolagune d.d. Poreč, 1998. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
8.Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Šehanović, Jusuf; Krizman, MateSrednja poljoprivredna škola u Poreču, 1997. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
9.Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Šehanović, Jusuf; Tomčić, ZdenkoVisoka poljoprivredna škola u Poreču, 1997. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
10.Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Šehanović, Jusuf; Krizman, MateSrednja poljoprivredna škola u Poreču, 1997. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
11.Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Šehanović, Jusuf; Tomčić, ZdenkoVisoka poljoprivredna škola u Poreču, 1997. (podatak o recenziji nije dostupan, popularni rad).
-
12.Peršurić, Đordano; Milotić, Aldo; Oplanić, MilanThe Agriculture, 1997. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
13.Peršurić, Đordano; Tomčić, Zdenko; Milotić, Aldo; Ružić, Pavlo; Bošković, Desimir; Oplanić, MilanProgram sanacije kroz restrukturiranje HI-GROUP Umag, 1996. (podatak o recenziji nije dostupan, ekspertiza).