Pregled po CROSBI profilu: Đordano Peršurić (CROSBI Profil: 1275, MBZ: 118905)
Pronađeno 196 radova
-
1.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita SilvanaThe Gene Collection of Autochthonous Wine Grape Varieties at the Institute as a Contribution to the Sustainable Development of Wine Growing and Viticulture in Istria // Radovi HAZU - Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Požegi / Jelčić, D. ; Jakobović, S. (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2016. str. 13-23 doi:10.21857/y54jof6jpm (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Peršurić, Đordano; Peršurić, Ana; Peršurić Bernobić, KatarinaPjenušava vina u funkciji razvoja vinarstva i kulture stola u Republici Hrvatskoj // Unaprijeđenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Hrvatske u EU
Požega, Hrvatska: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2016. str. 57-65 doi:10.21857/m16wjcpdw9 (predavanje, podatak o recenziji nije dostupan, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Lukić, Igor; Radeka, Sanja; Grozaj, Nikola; Staver, Mario; Peršurić, ĐordanoChanges in physico-chemical and volatile aroma compound composition of Gewürztraminer wine as a result of late and ice harvest // Food chemistry, 196 (2016), 1048-1057 doi:10.1016/j.foodchem.2015.10.061 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Lukić, Igor; Jedrejčić, Nikolina; Kovačević Ganić, Karin; Staver, Mario; Peršurić, ĐordanoPhenolic and Aroma Composition of White Wines Produced by Prolonged Maceration and Maturation in Wooden Barrels // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 3; 407-418 doi:10.17113/ ftb.53.04.15.4144 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Radeka, SanjaUtjecaj broja pupova po trsu na karakteristike uroda Malvazije Istarske na različitim podlogama // Proceedings of 50th Croatian and 10th International Symposium on Agriculture / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2015. str. 500-504 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Bubola, Marijan; Janjanin, Danijela; Plavša, Tomislav; Užila, Zoran; Lukić, Igor; Peršurić, Đordano; Staver, Mario; Damijanić, KristijanUtjecaj rane defolijacije na sastav i senzorne karakteristike vina sorte Cabernet Sauvignon // Znanstveno-stručni skup s međunarodnim sudjelovanjem "Unapređenje vinogradarstva i vinarstva nakon ulaska Republike Hrvatske u EU", Sažetci radova / Jelčić, D., Jakobović, S. (ur.).
Požega: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti, Zavod za znanstveni i umjetnički rad u Požegi, 2014. str. 43-44 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
7.Ilak Peršurić, Anita Silvana; Radeka Sanja; Peršurić ĐordanoAmpelografska i gospodarska varijabilnost Terana // Zbornik radova 49. hrvatski i 9. međunarodni simpozij agronoma / Marić, Sonja ; Lončarić, Zdenko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014. str. 671-675 -
8.Peršurić, Đordano; Bubola, Marijan; Petrušić, Danijela; Užila, Zoran; Peršurić, AnaImpact of bud load on the yield components and composition of the berry of Chardonnay on spur cordon in Istria, Croatia // Ciência e técnica vitivinícola, 28 (2013), Special Issue; 654-659 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Petrušić, Danijela; Užila, ZoranTemporal dynamics of photosynthetically active radiation in the fruit zone of cv. Istrian Malvasia following early defoliation // Ciência e técnica vitivinícola, 28 (2013), Special Issue; 619-623 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Lukić, Igor; Miličević, Borislav; Tomas, Srećko; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoRelationship between volatile aroma compounds and sensory quality of fresh grape marc distillates // Journal of the institute of brewing, 118 (2012), 3; 285-294 doi:10.1002/jib.39 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Radeka, Sanja; Lukić, Igor; Peršurić, ĐordanoInfluence of Different Maceration Treatments on the Aroma Profile of Rosé and Red Wines from Croatian Aromatic cv. Muškat ruža porečki (Vitis vinifera L.) // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 4; 442-453 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Petrušić, Danijela; Užila, ZoranPhotosynthetically active radiation in Istrian Malvasia fruit zone as affected by early leaf removal // Book of abstracts of 47th Croatian and 7th International Symposium on Agriculture / Milan Pospišil (ur.).
Zagreb: University of Zagreb, Faculty of Agriculture, 2012. str. 220-221 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Tomislav PLAVŠA, Ivan BRALIĆ, Đordano PERŠURIĆUtjecaj Saccharomyces vrsta kvasaca na senzorna svojstva vina Malvazija Istarska // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.).
Zagreb, 2012. str. 235-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Tomislav PLAVŠA1, Ivan BRALIĆ2, Đordano PERŠURIĆ1Utjecaj Saccharomyces vrsta kvasaca na senzorna svojstva vina Malvazija Istarska // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.).
Zagreb, 2012. str. 235-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Tomislav PLAVŠA, Maja VIŽINTIN, Zoran UŽILA, Danijela PETRUŠIĆ, Đordano PERŠURIĆUtjecaj vrste kvasca i jabučno-mliječne fermentacije na kakvoću vina Teran // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.). Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012.
Opatija, Hrvatska, 2012. str. 233-234 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Danijela PETRUŠIĆ, Zoran UŽILA, Tomislav PLAVŠA, Đordano PERŠURIĆUtjecaj tipa tla na fenofaze i sastav mošta Malvazije istarske (Vitis vinifera L.) // Zbornik sažetaka 47. hrvatski i 7. međunarodni simpozij agronoma / Pospišil, M. (ur.). Zagreb : Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2012.
Opatija, Hrvatska, 2012. str. 231-232 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Peršurić, Đordano; Ilak Peršurić, Anita Silvana; Godena, Sara; Sinčić, Matea; Petrušić, Danijela; Užila, ZoranAmpelographic Description and Sanitary Analysis of Four Istrian Grapevine Varieties (Vitis vinifera L.) // Agriculturae Conspectus Scientificus, 77 (2012), 2; 113-117 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
18.Bubola, Marijan; Peršurić, ÐordanoCanopy management practices for cv. Istrian Malvasia // 4. slovenski vinogradniško-vinarski kongres z mednarodno udeležbo - Zbornik referatov / Rusjan, Denis (ur.).
Ljubljana: Biotehniška fakulteta, Univerza v Ljubljani, 2012. str. 64-72 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
19.Bubola, Marijan; Peršurić, ĐordanoYield components, vegetative growth and fruit composition of ‘Istrian Malvasia’ (Vitis vinifera L.) as affected by the timing of partial defoliation // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 77 (2012), 1; 21-26 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Plavša, Tomislav; Jurinjak, Nina; Antunović, Domo; Peršurić, Đordano; Kovačević-Ganić, KarinThe Influence of the Skin Maceration Time on Phenolic Composition and Antioxidant Activity on Red Wine Teran (Vitis Vinifera L.) // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 152-158 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Kovačević Ganić, Karin; Karoglan, Marko; Kozina, BernardEffects of fruit-zone leaf removal on the concentrations of phenolic and organic acids in Istrian Malvasia grape juice and wine // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 2; 159-166 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Bosek, Damir; Plavša, Tomislav; Kovačević Ganić, Karin; Užila, ZoranMerlot wine quality as affected by crop level // Proceedings of the 17th International Symposium of the Group of International Experts of Vitivinicultural Systems for Cooperation (GiESCO) / Novello, Vittorino ; Bovio, Marco ; Cavalletto, Silvia (ur.).
Torino: Le Progrès Agricole et Viticole, 2011. str. 563-566 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
23.Bubola, Marijan; Peršurić, Đordano; Kovačević Ganić, Karin; Karoglan, Marko; Kozina, BernardEffects of fruit-zone leaf removal on the concentrations of phenolic and organic acids in Istrian Malvasia grape juice and wine // 7th International Congres of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Book of Abstracts / Helga Medić (ur.).
Opatija, Hrvatska: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 106-106 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Plavša, Tomislav; Jurinjak, Nina; Antunović, Domo; Peršurić, Đordano; Kovačević-Ganić, KarinThe Influence of the Skin Maceration Time on Phenolic Composition and Antioxidative Activity on Red Wine Teran (Vitis Vinifera L.) // 7. Međunarodni kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Helga Medić (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011. str. 180-180 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Lukić, Igor; Tomas, Srećko; Miličević, Borislav; Radeka, Sanja; Peršurić, ĐordanoBehaviour of volatile compounds during traditional alembic distillation of fermented Muscat Blanc and Muškat ruža porečki grape marcs // Journal of the institute of brewing, 117 (2011), 3; 440-450 doi:10.1002/j.2050-0416.2011.tb00491.x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)