Pregled po CROSBI profilu: Olivera Marić (CROSBI Profil: 12337, MBZ: 134925)
Pronađeno 15 radova
-
1.Rumora, Ivana; Kobrehel Pintarić, Irena; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Marić, Olivera; Karlović, DamirEfficient use of modelling in new food-product design and development // Acta alimentaria, 42 (2013), 4; 565-575 doi:10.1556/AAlim.42.2013.4.11 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Rumora, Ivana; Kobrehel Pintarić, Irena, Gajdoš Kljusurić, Jasenka, Marić, Olivera, Colić Barić IrenaDEVELOPMENT AND LABELING OF THE MILK TOFEES WITH IMPROVED NUTRITIONAL VALUE // Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Opatija, Hrvatska, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
3.Vujić, Lovorka; Didak Crevar, Iris; Kostreš, Mirela; Marić, Olivera; Vedrina-Dragojević, Irena; Vitali, Dubravka; Šebečić, BlaženkaOrganoleptic evaluation of whole grain wheat dietetic biscuits // EuroFood Chem XVI, Translating food chemistry into health benefits / Henryk Zielinski (ur.).
Olsztyn: Division of Food Sciences, 2011. str. 26-26 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Marić, OliveraThe influence of milk powder, whey protein concentrate and inulin on the quality of cow and goat acidophilus milk // Acta alimentaria, 33 (2004), 4; 337-346 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera; Herceg, ZoranQuality of cow and goat acidophilus milk during storage // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists
Zagreb, 2001. str. 104-107 (poster, sažetak, znanstveni) -
6.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraSenzorska svojstva i prihvatljivost jogurta i aromatiziranog jogurta proizvodenog od kozjeg i kravljeg mlijeka // Mljekarstvo, 50 (2000), 3; 199-208 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
7.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj dodataka koncentrata proteina sirutke na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Mljekarstvo, 50 (2000), 1; 15-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraThe quality of cow's and goat's acidophilus milk during storage // 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana: Planprint, 1999. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj kozjeg mlijeka na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik sažetaka 3. Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnolog, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / . (ur.).
Zagreb, 1998. str. 72-72 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj dodatka koncentrata bjelančevina sirutke na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik radova / 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. str. 77-77 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj kozjeg mlijeka na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Mljekarstvo, 48 (1998), 2; 63-74 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
12.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraQuality of Natural and Aromatized Yoghurt Samples from Cows and Goats Milk During Storage // Abstract book of Symposium on Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza: International Dairy Federation, 1997. str. 64-64 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Božanic, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja // Zbornik sažetaka 32. hrvatskog simpozija mljekarskih strucnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. str. 25-25 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 46 (1996), 4; 239-250 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Marić, Olivera; Carić, Marija; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na viskoznost jogurta, acidofila te acidofilnog jogurta // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 46 (1996), 2; 91-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)