Pregled po CROSBI profilu: Ksenija Markov (CROSBI Profil: 12227, MBZ: 132383)
Pronađeno 275 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Procjena rizika kontaminacije vina okratoksinom A / Markov, Ksenija ; Zjalić, Slaven ; Frece, Jadranka (ur.). Zadar: Sveučilište u Zadru, 2017 (Sveučilišni priručnik)
-
2.Uvod u mikrobiologiju i fizikalno-kemijsku analizu voda / Frece, Jadranka ; Markov, Ksenija (ur.). Ljubljana: Inštitut za sanitarno inženierstvo, 2015 (prirucnik)
-
1.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaOchratoxin A contamination of traditional dry-cured meat products // Ochratoxin A and aflatoxin B1 - New Research / Hess, Reuben (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2020. str. 31-66 -
2.Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Jelić, Marko; Markov, KsenijaTraditional Cheese Maturing in Lambskin Sacks from Dalmatian Region // Current Developments in Food and Nutrition Research Vol.1 - Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America / Oluk, Aylin Cecile ; Karaca, Oya Berkay (ur.).
Lahti: Bentham Science, 2019. str. 71-83 -
3.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaMycotoxins in food and feed // Advances in Food and Nutrition Research / Toldrá, Fidel (ur.).
Cambridge: Elsevier, 2019. str. 297-345 doi:10.1016/bs.afnr.2019.02.007 -
4.Markov, Ksenija; Frece, JadrankaSigurnost hrane: mikrobiološki/infektološki aspekti // Prehrana u općoj i kliničkoj pedijatriji / Kolaček, Sanja ; Hojsak, Iva ; Niseteo, Tena (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2016. str. 113-121 -
5.Frece, Jadranka; Markov, KsenijaAutochthonous starter cultures // Fermented Meat Products: Health Aspects / Zdolec, Nevijo (ur.).
Boca Raton (FL): CRC Press ; Taylor & Francis, 2016. str. 270-293 -
6.Markov, Ksenija; Frece, JadrankaOdređivanje fizioloških osobina bakterija // Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije / Hajsig, Danko ; Delaš, Frane (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2016. str. 59-74 -
7.Markov, Ksenija; Frece JadrankaMikroskopski preparati i postupci bojenja // Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije / Hajsig, Danko ; Delaš, Frane (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2016. str. 35-50 -
8.Frece, Jadranka; Markov, KsenijaMikrobiološki kriteriji // Uvod u sigurnost hrane / Babić, Ivona ; Đugum, Jelena ; Krulec Aleš (ur.).
Ljubljana: Inštitut za sanitarno inženierstvo, 2014. str. 173-184 -
9.Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vulić, Ana; Perši, NinaBio-Prevalence, Determination and Reduction of Aflatoxin B1 in Cereals // Aflatoxins: Food Sources, Occurrence and Toxicological Effects / Adina G. Faulkner (ur.)., 2014. str. 1-34
-
1.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Zadravec, Manuela; Frece, JadrankaPlijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija / Markov, Ksenija (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2022 -
2.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Kostelac, Deni; Jakopović, ŽeljkoFermentirana hrana: mikrobiologija i starter kulture
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2020 -
1.Zjalić, Slaven; Frece, Jadranka; Pavlović, Marina; Jakopović, Željko; Markov, KsenijaProcjena rizika kontaminacije vina okratoksinom A / Markov, Ksenija ; Zjalić, Slaven ; Frece, Jadranka (ur.).
Zadar: Sveučilište u Zadru, 2017 -
2.Barić, Ivo; Bralić, Irena; Bituh, Martina; Vranešić Bender, Darija; Ćuk, Martin; Herceg Čavrak, Vesna; Frece, Jadranka; Đuranović, Vlasta; Galić, Kata; Gverić-Ahmetašević, Snježana et al.Prehrana u općoj i kliničkoj pedijatriji / Sanja Kolaček, Iva Hojsak, Tena Niseteo (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada, 2016 -
3.Antolović, Roberto; Frece, Jadranka; Gobin, Ivana; Hrenović, Jasna; Kos, Blaženka; Markov, Ksenija; Mlinarić-Missoni, Emilija; Novak, Jasna; Ožanič, Mateja; Pinter, Ljiljana et al.Priručnik za vježbe iz opće mikrobiologije / Hajsig, D ; Delaš, F (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2016 -
1.Čanak, Iva; Kovačić, Ines, Žunec, Ante; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija; Štifanić Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Frece, JadrankaStudy of the Impact of Lactiplantibacillus plantarum I on the Health Status of Queen Scallop Aequipecten opercularis // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 7723, 15 doi:10.3390/app13137723 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Žigolić, Adrijana; Kaurinović, Jelena; Pavlić, Branimir; Duralija, Boris et al.3D Printing of Functional Strawberry Snacks: Food Design, Texture, Antioxidant Bioactive Compounds, and Microbial Stability // Antioxidants, 12 (2023), 2; 1-19 doi:10.3390/antiox12020436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Hengl, Brigita; Petrić, Jasenka; Markov, Ksenija; Ačkar, Đurđica; Kovaček, Ivančica; Knežević, DraženMicrobiological contamination of confectionary cakes in Croatia // Hrana u zdravlju i bolesti, 11 (2022), 2; 75-79 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Racz, Aleksandar; Jurak, Ivan; Lasić, Dario; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaThe Influence of Binding of Selected Mycotoxin Deactivators and Aflatoxin M1 on the Content of Selected Micronutrients in Milk // Processes, 10 (2022), 11; 2431, 12 doi:10.3390/pr10112431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Petrović, Danijela; Pleadin, JelkaBiocontrol Methods in Avoidance and Downsizing of Mycotoxin Contamination of Food Crops // Processes, 10 (2022), 1-23 doi:10.3390/pr10040655 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
6.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Milićević, Dragan; Markov, Ksenija; Šarkanj, Bojan; Vahčić, Nada; Kmetič, Ivana; Zadravec, ManuelaPathways of Mycotoxin Occurrence in Meat Products: A Review // Processes, 9 (2021), 1-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Sonja Serdar, Sonja; Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Aleksandar Racz, AleksandarIstraživanje kvalitete mlijeka nakon uklanjanja AFM1 bakterija mliječne kiseline i beta-glukana // Medica Jadertina, 51 (2021), 1; 5-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kmetič, Ivana; Markov, Ksenija; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Kiš, Maja; Šarkanj, BojanToksični učinci mikotoksina: Mehanizam djelovanja i mikotoksikoze // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 3-10 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.9 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Vasilj, Višnja; Markov, KsenijaKlimatske promjene - Potencijalna prijetnja još znatnijoj pojavnosti mikotoksina // Veterinarska stanica, 51 (2020), 6; 659-671 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Inić, Suzana; Ljepović, Maja; Domijan, Ana- Marija; Steiner Srdarević, Sabina; Jablan, Jasna; Markov, KsenijaHPLC analysis of citric and tartaric acids in fruit nectars and juices // Croatica chemica acta, 93 (2020), 1; 57-62 doi:10.5562/cca3662 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Svetec, Ivan Krešimir; Žunar, Bojan; Frece, JadrankaLactic acid bacteria isolated from equid milk and their extracellular metabolites show great probiotic properties and anti-inflammatory potential // International dairy journal, 112 (2020), 104828, 8 doi:10.1016/j.idairyj.2020.104828 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Tominac Trcin, Mirna; Zdraveva, Emilija; Dolenec, Tamara; Vrgoč Zimić, Ivana; Bujić Mihica, Marina; Batarilo, Ivanka; Dekaris, Iva; Blažević, Valentina; Slivac, Igor; Holjevac Grgurić, Tamara et al.Poly(ε-caprolactone) titanium dioxide and cefuroxime antimicrobial scaffolds for cultivation of human limbal stem cells // Polymers, 12 (2020), 8; 1758, 26 doi:10.3390/polym12081758 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Markov, Ksenija; Delaš, Ivančica; Jug, Tjaša; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Jelić, Marko; Frece JadrankaSPME-GC-MS and Multivariate Analysis of Sensory Properties of Cheese in a Sack Matured with Probiotic Starter Cultures // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 1-23 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Brnić, Dragan; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Beck, Relja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaA study of surface moulds and mycotoxins in Croatian traditional dry-cured meat products // International journal of food microbiology, 317 (2020), 108459, 7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Kostelac, Deni; Putnik, Predrag; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Bursać Kovačević, DanijelaEffects of electrotechnologies on enzymes in foods and food model systems // Current opinion in food science, 31 (2020), 47-56 doi:10.1016/j.cofs.2019.10.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Marušić Radovčić, Nives; Ježek, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćurić, Duška; Medić, HelgaThe effect of high pressure treatment on the quality of chicken breast meat // Croatian journal of food science and technology, 14 (2019), 3-4; 76-81 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Lešić, Tina; Mitak, Mario; Pleadin, JelkaToxicogenic fungi and the occurrence of mycotoxins in traditional meat products // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 272-282 doi:10.17508/CJFST.2019.11.2.05 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Rezić, Tonči; Kmetič, Ivana; Markov, KsenijaBiološka detoksifikacija mikotoksina: dosadašnje spoznaje i budući aspekti // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 14 (2019), 1-2; 39-46 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Repajić, Maja; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vujević, Predrag; Ćurić, Duška; Levaj, BrankaStudija kvalitete plodova više vrsta jagodastog voća tijekom skladištenja // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 4; 68-81 doi:10.31727/gzb.42.4.9 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Barišić, Lidija; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Vulić, Ana; Jakopović, Željko; Mrvčić, JasnaGluconobacter oxydans – potential biological agent for binding or biotransformation of mycotoxins // World Mycotoxin Journal, 12 (2019), 2; 153-161 doi:10.3920/WMJ2018.2324 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Domijan, Ana-Marija; Marjanović Čermak, Ana Marija; Vulić, Ana; Tartaro Bujak, Ivana; Pavičić, Ivan; Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Mihaljević, BrankaCytotoxicity of gamma irradiated aflatoxin B1 and ochratoxin A // Journal of environmental science and health. Part B: pesticides, food contaminants, and agricultural wastes, 54 (2019), 3; 155-162 doi:10.1080/03601234.2018.1536578 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
22.Barukčić, Irena; Bilandžić, Nina; Markov, Ksenija; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaReduction in aflatoxin M1 concentration during production and storage of selected fermented milks // International journal of dairy technology, 71 (2018), 3; 734-740 doi:10.1111/1471-0307.12490 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Markov, KsenijaRemoving aflatoxin M1 from milk with native lactic acid bacteria, centrifugation, and filtration // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 69 (2018), 4; 334-339 doi:10.2478/aiht-2018-69-3160 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Živković, Mattea; Zadravec, Manuela; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Frece, JadrankaIsolation and Characterisation of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin as Potential Starter Culture for the Biopreservation of Aquatic Food Products // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 4; 581-589 doi:10.17113/ftb.56.04.18.5707 (međunarodna recenzija, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
25.Bevardi, Martina; Petrović, Marinko; Markov, Ksenija; Bošnir, JasnaHow sulphur dioxide and storage temperature contribute to patulin degradation in homemade apple juice // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 69 (2018), 3; 258-263 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Pleadin, Jelka; Kiš, Maja; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaPrimjena fizikalnih i kemijskih metoda u uklanjanju mikotoksina iz hrane i hrane za životinje // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 1-2; 24-31 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
27.Jakopović, Željko; Hanousek Čiča, Karla; Mrvčić, Jasna; Pucić, Irina; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Stanzer, Damir; Zjalić, Slaven; Markov, KsenijaProperties and Fermentation Activity of Industrial Yeasts Saccharomyces cerevisiae, S. uvarum, Candida utilis, and Kluyveromyces marxianus Exposed to AFB1, OTA, and ZEA // Food technology and biotechnology, 56 (2018), 2; 208-217 doi:10.17113/ftb.56.02.18.5582 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Vrdoljak, Marija; Mikulec, Nataša; Markov, Ksenija; Kalit, Samir; Frece, JadrankaAromatic compounds of cheese ripening in animal skin: An overview // Journal of Central European agriculture, 19 (2018), 2; 318-334 doi:10.5513/JCEA01/19.2.2154 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Radošević, Kristina; Čanak, Iva; Panić, Manuela; Markov, Ksenija; Cvjetko Bubalo, Marina; Frece, Jadranka; Gaurina Srček, Višnja; Radojčić Redovniković, IvanaAntimicrobial, cytotoxic and antioxidative evaluation of natural deep eutectic solvents // Environmental science and pollution research, 25 (2018), 14; 14188-14196 doi:10.1007/s11356-018-1669-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Barukčić, Irena; Bilandžić, Nina; Markov, Ksenija; Lisak Jakopović, Katarina; Božanić, RajkaReduction in aflatoxin M1 concentration during production and storage of selected fermented milks // International journal of dairy technology, 71 (2018), 3; 734-740 doi:10.1111/1471-0307.12490 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Režek Jambrak, Anet; Šimunek, Marina; Evačić, Silva; Markov, Ksenija; Smoljanić, Goran; Frece, JadrankaInfluence of high power ultrasound on selected moulds, yeasts and Alicyclobacillus acidoterrestris in apple, cranberry and blueberry juice and nectar // Ultrasonics, 83 (2018), 3-17 doi:10.1016/j.ultras.2017.02.011 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Mitak, Mario; Markov, KsenijaCo-occurrence of ochratoxin A and citrinin in unprocessed cereals established during a three-year investigation period // Food additives & contaminants. Part B-Surveillance, 11 (2018), 1; 20-25 doi:10.1080/19393210.2017.1389994 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
33.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaUtjecaj postupaka prerade na transformaciju i smanjenje koncentracije mikotoksina u određenim skupinama hrane // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 12 (2017), 1-2; 4-13 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
34.Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Krešić, Greta; Vulić, Ana; Bogdanović, Tanja; Zadravec, Manuela; Vahčić, NadaKemijski sastav i pojavnost mikotoksina u tradicionalnim mesnim proizvodima podrijetlom s domaćinstava Bosne i Hercegovine // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIX (2017), 4; 309-316 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Malenica Staver, Mladenka; Markov, KsenijaDeoxynivalenol and zearalenone in unprocessed cereals and soybean from different cultivation regions in Croatia // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 10 (2017), 4; 268-274 doi:10.1080/19393210.2017.1345991 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja, Petrović, Danijela; Frece, Jadranka; Vahčić, Nada; Jahić, Suzana; Markov, KsenijaAnnual variations of Fusarium mycotoxins in unprocessed maize, wheat and barley from Bosnia and Herzegovina // Croatian journal of food science and technology, 9 (2017), 1; 11-18 doi:10.17508/CJFST.2017.9.1.02 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
37.Pleadin, Jelka; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Zadravec, Manuela; Jaki, Vesna; Krupić, Igor; Vahčić, NadaMycotoxins in organic and conventional cereals and cereal products grown and marketed in Croatia // Mycotoxin research, 33 (2017), 3; 219-227 doi:10.1007/s12550-017-0280-3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Mastanjević, Krešimir; Kovačević, Dragan; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Pleadin, JelkaThe effect of an autochthonous starter culture, sugars and different temperatures on the fermentation of Slavonian Kulen // Food technology and biotechnology, 55 (2017), 1; 67-76 doi:10.17113/ftb.55.01.17.4688 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaUsporedba osnovnog kemijskog i masno- kiselinskog sastava te mikrobiološke ispravnosti guščjih, kokošjih, pačjih i purećih jaja // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 3-4; 152-158 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Kudumija, Nina; Petrović, Danijela; Vasilj, Višnja; Zadravec, Manuela; Škrivanko, Mario; Perković, Irena; Markov, KsenijaCitrinin in cereals and feedstuffs coming from Croatia and Bosnia & Herzegovina // Food Additives & Contaminants Part B-Surveillance, 9 (2016), 4; 268-274 doi:10.1080/19393210.2016.1210242 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Frece, Jadranka; Vrdoljak, Marija; Filipčić, Mija; Jelić, Marko; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Pleadin, Jelka; Gobin, Ivana; Landeka Dragičević, Tibela; Markov, KsenijaMicrobiological quality and variability of natural microbiota in Croatian cheese maturing in lambskin sacks // Food Technology and Biotechnology, 54 (2016), 2; 129-134 doi:10.17113/ftb.54.02.16.4418 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Josipović, Renata; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Stanzer, Damir; Cvitković, Ante; Mrvčić, JasnaUpotreba začina u proizvodnji tradicionalnih sireva // Mljekarstvo, 66 (2016), 1; 12-25 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
43.Lešić, Tina; Pleadin, Jelka; Krešić, Greta; Vahčić, Nada; Markov, Ksenija; Vrdoljak, Marija; Frece, JadrankaChemical and fatty acid composition of cow and sheep milk cheeses in a lamb skin sack // Journal of food composition and analysis, 46 (2016), 70-77 doi:10.1016/j.jfca.2015.11.007 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
44.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Petrović, Danijela; Markov, KsenijaCitrinin u hrani i hrani za životinje // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2015), 3-4; 84-90 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
45.Hanousek Čiča, Karla; Stanzer, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mrvčić, JasnaMikrobiološka kvaliteta komercijalnog pekarskog kvasca na hrvatskom tržištu // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 10 (2015), 3-4; 95-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
46.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Vasilj, Višnja; Markov, KsenijaFuzarijski mikotoksini u hrani i hrani za životinje // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 10 (2015), 1-2; 6-13 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
47.Josipović, Renata; Medverec Knežević, Zvonimira; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kazazić, Snježana; Mrvčić, JasnaImproved Properties and Microbiological Safety of Novel Cottage Cheese Containing Spices // Food technology and biotechnology, 53 (2015), 4; 454-462 doi:10.17113/ftb.53.04.15.4029 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
48.Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Mihaljević, Branka; Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaReduction of ochratoxin A in dry-cured meat products using gamma irradiation // Food additives and contaminants part A. Chemistry analysis control exposure & risk assessment, 32 (2015), 7; 1185-1191 doi:10.1080/19440049.2015.1049219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
49.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaInactivation of aflatoxigenic fungi and the reduction of aflatoxin B1 in vitro and in situ using gamma irradiation // Food control, 54 (2015), 79-85 doi:10.1016/j.foodcont.2015.01.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaAflatoksini - Onečišćenje, učinci i metode redukcije // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 9 (2014), 3-4; 75-82 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
51.Frece, Jadranka; Cvrtila, Jelena; Topić, Ivana; Delaš, Frane; Markov, KsenijaMogućnost primjene bakterije Lactococcus lactis ssp. lactis kao funkcionalne starter kulture = Lactococcus lactis ssp. lactis as Potential Functional Starter Culture // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 4; 489-494 doi:10.17113/ftb.52.04.14.3794 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
52.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Kazazić, Snježana; Mrvčić, Jasna; Vahčić, Nada; Delaš, Frane; Ježek, Damir; Hruškar, Mirjana; Babić, Ivona; Markov, KsenijaComparison of sensory properties, shelf-life and microbiological safety of industrial sausages produced with autochthonous and commercial starter cultures // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 3; 307-316 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
53.Rysha, A., Markov, K., Frece, J., Čvek, D., Delaš, F.A survey of the microbiological quality of Sharri, a hard mountain cheese from Kosovo // International journal of dairy technology, 67 (2014), 2; 277-282 doi:10.1111/1471-0307.12080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
54.Pleadin, Jelka; Perši, Nina; Kovačević, Dragan; Vulić, Ana; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaOchratoxin A reduction in meat sausages using processing methods practiced in households // Food additives and contaminants. Part B, 7 (2014), 4; 239-246 doi:10.1080/19393210.2014.900119 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
55.Bevardi, Martina; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Bošnir, Jasna; Mrvčić, Jasna; Delaš, Frane; Markov, KsenijaAntifungal and Antipatulin Activity of Gluconobacter oxydans 1J Isolated from Apple Surface // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 64 (2013), 2; 279-284 doi:10.2478/10004-1254-64-2013-2308 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
56.Herceg, Zoran; Markov, Ksenija; Sobota Šalamon, Brankica; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Kaliterna, JankoEffect of High Intensity Ultrasound Treatment on the Growth of Food Spoilage Bacteria // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 3; 352-359 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
57.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Horvat, Marija; Bevardi, Martina; Sokolić Mihalak, Darja; Delaš, Frane; Frece, JadrankaMikrobiološke i mikotoksikološke opasnosti za zdravstvenu ispravnost i karakterizacija domaćih kobasica od mesa divljači // Veterinarska stanica, 44 (2013), 3; 177-186 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
58.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Bevardi, Martina; Vahčić, Nada; Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, JadrankaNatural occurrence of aflatoxin B1, ochratoxin A and citrinin in Croatian fermented meat products // Food control, 34 (2013), 2; 312-317 doi:10.1016/j.foodcont.2013.05.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
59.Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Perši, Nina; Ševelj, Dubravka; Markov, Ksenija; Frece, JadrankaFusarium mycotoxins' occurrence in cereals harvested from Croatian fields // Food control, 32 (2013), 1; 49-54 doi:10.1016/j.foodcont.2012.12.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
60.Duraković, Lejla; Tudić, Alma; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneThe Effect of Experimental Fungal Emulation on Colonization of Soybeans by Moulds of the Genus Aspergillus and Fusarium and on Aflatoxin B1 Accumulation in Relation to Temperature and Moisture Content in vitro // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), 3-4; 159-166 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
61.Sokolić-Mihalak, Darja; Frece, Jadranka; Slavica, Anita; Delaš, Frane; Pavlović, Hrvoje; Markov, KsenijaThe effects of wild thyme (Thymus serpyllum L.) essential oil components against ochratoxin- producing Aspergilli // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 63 (2012), 4; 457-462 doi:10.2478/10004-1254-63-2012-2309 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
62.Kučan, Martina; Gobin, Ivana; Markov, Ksenija; Jurčić Momčilović, Diana; Frece, JadrankaTesting the adhesion and colonization ability of Lactobacillus plantarum strain S1 to the mice intestinal epithelium // Sanitarno inženirstvo / International journal of sanitary engineering research, 6 (2012), 1; 23-28 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
63.Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Vahčić, Nada; Đugum, Jelena; Mrvčić, Jasna; Markov, KsenijaMikrobiološka, fizikalno-kemijska i senzorska svojstva industrijskih kobasica proizvedenih s različitim komercijalnim starter kulturama // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 43 (2012), 4; 293-300 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
64.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Friganović, Maja; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone to the Surface of Lactic Acid Bacteria Cells // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 7 (2012), Special Issue; 49-52 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
65.Markov, Ksenija; Perši, Nina; Pleadin, Jelka; Čvek, Domagoj; Radošević, Valerija; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Frece, JadrankaKarakterizacija prirodne mikroflore i kemijski parametri u svježem domaćem siru // Veterinarska stanica : znanstveno-stručni veterinarski časopis, 42 (2011), 3; 211-218 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
66.Babić, Ivona; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Đugum, Jelena; Čvek, Domagoj; Svetec, Ivan Krešimir; Posavec, Sanja; Frece, JadrankaIdentification and characterization of potential autochthonous starter cultures from Croatian "brand" product "Slavonski kulen" // Meat science, 88 (2011), 3; 517-524 doi:10.1016/j.meatsci.2011.02.003 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
67.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, DraganODREĐIVANJE AUTOHTONE MIKROBNE POPULACIJE I MIKOTOKSINA TE KARAKTERIZACIJA POTENCIJALNIH STARTER KULTURA U SLAVONSKOM KULENU // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XII (2010), 2; 92-98 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
68.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, DraganStafilokoki kao potencijalne izvorne starter kulture iz slavonskog kulena // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XII (2010), 3; 156-160 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
69.Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Tihana, K.; Markov KsenijaKarakterizacija bakterijskog soja Lactobacillus plantarum 1k izoliranog iz “slavonskog kulena” kao probiotičke funkcionalne starter kulture // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, XIII (2010), 4; 108-114 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
70.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, FraneGrowth Inhibition of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565 by Four Essential Oils // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 2; 191-195 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
71.Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Friganović, Maja; Delaš, FraneAntifungalni učinak bakterije Lactobacillus plantarum K1 na rast plijesni Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 5 (2010), 1-2; 43-47 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
72.Landeka Dragičević, Tibela; Zanoški Hren, Marijana; Gmajnić, Margareta; Pelko, Sanja; Kungulovski, Dzoko; Kungulovski, Ivan; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneBiodegradation of Olive Mill Wastewater by Trichosporon cutaneum and Geotrichum candidum // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 4; 399-404 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
73.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Lovrić, Nikolina; Delaš, FraneAflatoksin M1 u sirovom mlijeku i vezanje aflatoksina pomoću bakterija mliječne kiseline // Mljekarstvo, 60 (2010), 4; 244-251 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
74.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj, Trontel, Antonija; Slavica, Anita; Kovačević, DraganDominant microflora of fermented horse meat susages // Meat: The first Croatian meat Journal, XII (2010), 217-221 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
75.Frece, Jadranka; Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Perši, Nina; Dukić, Vesna; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneMikrobna populacija, kemijski sastav i mikotoksini u kobasicama s područja Varaždinske županije // Veterinarska stanica, 41 (2010), 3; 189-198 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
76.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Landeka Dragičević, Tibela; Majica, Matea; Delaš, FraneInfluence of four essential oils on growth of biomass of Aspergillus ochraceus ZMPBF 318 and Penicillium expansum ZMPBF 565 // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 61 (2010), 191-196 doi:10.2478/10004-1254-61-2010-2009 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
77.Zanoški Hren, Marijana; Landeka Dragičević, Tibela; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Krivohlavek, Adela; Šmit, ZdenkoDegradation of 6-aminonaphthalene-2-sulfonic acid by means of a selected mixed bacterial culture under microaerophilic conditions // Fresenius environmental bulletin, 19 (2010), 2; 232-237 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
78.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kolarec, Kristina; Delaš, FraneComparison of conventional and molecular methods for the routine confirmation of Listeria monocytogenes in milk products produced domestically in Croatia // Journal of dairy research, 77 (2010), 112-116 doi:10.1017/S0022029909990379 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
79.Duraković, Lejla; Duraković, Zijad; Blažinkov, Mihaela; Bošnjak, Marijan; Sikora, Sanja; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Skelin, Andrea; Čvek, DomagojMikrobne zajednice i biofilmovi // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 4 (2009), 3/4; 92-97 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
80.Domijan, Ana-Marija; Peraica, Maja; Markov, Ksenija; Fuchs, RadovanURINE OCHRATOXIN A AND SPHINGANINE/ SPHINGOSINE RATIO IN RESIDENTS OF THE ENDEMIC NEPHROPATHY AREA IN CROATIA // Arhiv za higijenu rada i toksikologiju, 60 (2009), 387-393 doi:10.2478/10004-1254-60-2009-1938 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
81.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneListeria monocytogenes i drugi kontaminanti u svježem siru i vrhnju domaće proizvodnje s područja grada Zagreba // Mljekarstvo, 59 (2009), 3; 225-231 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
82.Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Radić, Božica; Delaš, FraneAspergillus ochraceus growth and ochratoxin A accumulation in the presence of dehydroacetic acid // Kemija u industriji, 50 (2001), 7/8; 375-380 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
83.DELAŠ F., DURAKOVIĆ S., DELAŠ I., RADIĆ B., MARKOV K.The influence of temperature on the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 and ochratoxin A biosynthesis in pure and mixed culture // Prehrambeno-tehnološka i biotehnološka revija, 33 (1995), 4; 139-143 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
84.RADIĆ B., EŠKINJA I., DURAKOVIĆ S., MARKOV K.The inhibitory effect of dimethyl-0(2, 2-diclorovinyl)-phosphate (dichlorvos) on the growth of Aspergillus ochraceus and ochratoxin A synthesis // Period.biolo, 93 (1991), 2; 161-164 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
85.DURAKOVIĆ S., SUŠNIK I., GALIĆ J., RAJNOVIĆ P., MARKOV K., POSPIŠIL O., STILINOVIĆ L.Antifungal and antiochratoxigenic properties of new synthetized analogues of dehydroacetic acid // Microbiology (New York), 26 (1989), 1; 1-14 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
86.Tkalčević, Ksenija; Duraković, Senadin; Sušnik-Rybarski, Ivana; Duraković, Zijad; Pospišil, Olga; Radić, B.; Brečević, LjerkaMould growth and aflatoxin accumulation in the presence of newly synthesized analogues of dehydroacetic acid 38 (1987), 4; 299-305 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Kmetič, Ivana; Dergestin Bačun, Lidija; Markov, KsenijaNalaz citrinina u kukuruzu s hrvatskih obiteljskih gospodarstava tijekom petogodišnjeg razdoblja // Veterinarska stanica, 53 (2022), 2; 213-220 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
2.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Romac, Anamarija; Kuharić, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Frece, Jadranka; Pavlek, Željka; Markov, KsenijaUsporedba vezanja AFM1 iz mlijeka živim, mrtvim i liofiliziranim stanicama BMK // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 13 (2018), 1-2; 32-37 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
3.Čanak, Iva; Markov, Ksenija, Gavrilović, Ana; Bosanac , Petra; Jug- Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Pleadin, Jelka; Frece, JadrankaMikrobiološki i kemijski parametri ribe i školjkaša // Croatian journal of food technology, biotechnology and nutrition, 13 (2018), 1-2; 44-51 (recenziran, članak, stručni)
-
4.Katulić, Darja; Malenica Staver, Mladenka; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kozačinski, Lidija; Cvrtila, Željka; Krešić, Greta; Dergestin Bačun, Lidija; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaKoličina šećera u mesnim proizvodima s hrvatskog tržišta // Meso : prvi hrvatski časopis o mesu, 20 (2018), 2; 145-149 (međunarodna recenzija, članak, stručni)
-
5.Markov, Ksenija; Sokolić, Darja; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaPrisutnost aflatoksina i okratoksina A u proizvodima na bazi kakaovca // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 11 (2016), 1-2; 65-70 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
6.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Zadravec, Manuela; Mitak, Mario; Markov, KsenijaPojavnost fumonizina i T-2 toksina u neprocesiranim žitaricama malog i velikog zrna u Hrvatskoj // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2016), 1-2; 91-96 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Medić, Helga; Janči, Tibor; Brnčić, Mladen; Dujmić, Filip; Markov, Ksenija; Ćurić, DuskaUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na kvalitetu pilećeg mesa // Stočarstvo : časopis za unapređenje stočarstva, 72 (2018), 1-2; 35-41 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
2.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Markov, KsenijaUklanjanje kompleksa β-glukan-AFM1 iz mlijeka // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 14 (2018), 3-4; 136-139 (međunarodna recenzija, članak, ostalo)
-
1.Domijan, Ana-Marija; Mihaljević, Branka; Pleadin, Jelka; Marjanović Čermak, Ana MarijaImpact of gamma irradiation on aflatoxin B1 and ochratoxin A toxicity // Proceedings of the 7th Workshop on Specific Methods for Food Safety and Quality / Čolović, Mirjana ; Petrović, Sandra (ur.).
Beograd: Vinča Institute of Nuclear Science - National Institute of the Republic of Serbia, 2021. str. 61-68 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Gavrilović, Ana; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, JuricaDevelopment and Evaluation of Marinade on the Basis of Bitter Orange with Lactobacillus plantarum O1 for Bio-preservation and Flavouring of Sea Food // 46th WEFTA CONFERENCE PROCEEDINGS / Vidaček, Sanja (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, Croatia, 2016. str. 47-50 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Frece, Jadranka, Kovačević, Dragan, Delaš, Frane, Mastanjević, Krešimir, Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // Industrial, medical and environmental applications of microorganisms / Mendez-Vilas, Antonio (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publischer, 2014. str. 265-275 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneOchratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 244-247 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Nadih, Martina; Stanzer, Damir; Kazazić, Snježana; Mrvčić, JasnaTotal phenol content, antioxidant capacity and microbiological quality of some herbs and spices // Proceedings of the 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 232-237 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, KsenijaIndustrial Sausage Produced with Autochthonous Starter Culture // Proceedigs 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 6-9 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, Jelka.Reduction of aflatoxin B1 in naturaly contaminated corn samples by gamma irradiation // Proceedings RAD 2014, The Second International Conference on Radiation and Dosimetry in Various Fields of Research / Ristić, Goran (ur.).
Niš: University of Niš, Faculty of Electronic Engineering, 2014. str. 151-155 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Mastanjević, Krešimir; Markov, KsenijaProbiotic strain Lactobacillus plantarum 1K reduces Salmonella enterica serovar Typhimurium infection in mice // "Industrial, medical and environmental applications of microorganisms. Current status and trends" / A. Mendez-Vilas (ur.).
Wageningen: Wageningen Academic Publishers, 2014. str. 357-361 doi:10.3920/978-90-8686-795-0 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Frece, Jadranka; Kovačević, Dragan; Markov, KsenijaThe use of conventional and molecular methods for the routine confirmation of Listeria monocytogenes // Knjiga radova Kompetentnost laboratorija 2012, Šibenik / Bermanac, Lovorka G. (ur.).
Zagreb, 2012. str. 79-84 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Horžić, Dunja; Frece, Jadranka; Komes, Draženka; Belščak-Cvitanović, Ana; Markov, KsenijaAntioxidant and anti-microbial properties of Camellia sinensis products // Proceedings of 7th International Congress of Food technologists, biotechnologists and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zaprešić: BARIS d.o.o., 2011. str. 144-150 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K FROM “SLAVONSKI KULEN” AS NATURAL PROBIOTIC STARTER CULTURE // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference 13th Ružička Days "Today Science-Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2011. str. 254-262 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Duraković, Lejla; Delaš, FraneAutochthonous functional starter cultures and mycotoxins in "SLAVONSKI KULEN" // Proceedings of the International Scientific and Professional Conference, 13 th Ružička days-"TODAY SCIENCE-TOMORROW INDUSTRY" / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Pavleković, Ivana (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology, University of Josip Juraj Strossmayer, Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, Zagreb, 2010. str. 263-273 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Dragović-Uzelac, Verica; Đugum, Jelena; Delaš, FraneKADULJA I RUŽMARIN:NJIHOVA ANTILISTERIJSKA SVOJSTVA I MOGUĆNOSTI PRIMJENE U ZAŠTITI NAMIRNICA // 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu - Zbornik radova / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. str. 169-175 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Ćurko, Josip, Mijatović, IvanSIRUTKA-SIROVINA ZA PROIZVODNJU FUNKCIONALNOG NAPITKA // Zbornik radova 2. Hrvatski kongres o ruralnom turizmu / Katica, Dijana (ur.).
Zagreb: Hrvatski farmer d.d., Zagreb, 2010. str. 177-182 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Frane Delaš, Senadin Duraković, Iva Ana Sviben, Sunčica Martinko, Ksenija Markov, Lejla Duraković, Domagoj ČvekAntifungalna aktivnost kumarina // Proceedings The 2008 Joint Central European Congress, Volume 2 / prof. dr.sc. Ćurić, Duška (ur.).
Zagreb: Croatian Chamber of Economy, Zagreb, Croatia, 2008. str. 397-401 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinGrowth and Biosynthesis of Aflatoxin in Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic Acid // Proceedings of the 2nd Central European Meeting 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Karlović, D. (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, Zagreb, Croatia, 2004. str. 366-370 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, Ivančica; Markov, KsenijaBiosinteza okratoksina A u tijeku rasta plijesni u mješovitoj kulturi na čvrstom supstratu // Proc.4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: PBF, 2001. str. 309-312 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
18.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Delaš, Ivančica; Markov, KsenijaOchratoxin A Biosynthesis by a Mould Grown in the Mixed Culture on a Solid Chopped Substrate // Proc.4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Central European Meeting / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: PBF, 2001. str. 309-312 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani mesni proizvodi – izvor autohtonih funkcionalnih starter kultura // Četvrti stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ" / Komes, Draženka ; Šimić, Valentina ; Đugum, Jelena (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora ; Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista ; Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja RH, 2011. str. 6-11 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Čolak, Slavica; Mejdandžić, Danijel; Živković, Mattea; Ježek, Damir; Frece, JadrankaIn vitro characterization of Lactobacillus plantarum O1 isolated from gut of sea bream (Sparus aurata) as potential fish probiotic // Proceedings of 4th I.C. FABE 2019 / Petrotos, K. ; Leontopoulos, S. (ur.).
Larissa: University of Thessaly, 2019. str. 170-175 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Barić, Renata; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Frece, JadrankaPrimjena otpada riblje industrije u uklanjanju mikotoksina FB1 // 14.Međunarodna konferencija o akvakulturi (Zbornik sažetaka radova)
Vukovar, Hrvatska, 2023. str. 46-46 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Markov, KsenijaToxicogenic Moulds and Mycotoxins in Croatian Traditional Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1212-P 1212 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Kuharić, Željka; Serdar, Sonja; Šikić, Sandra; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Jakopović, ŽeljkoThe use of a biofixators for the removal of AFM1 from milk // Book of Abstracts of the 4th International Conference on Metrology in Food and Nutrition / Alexandre, Jill ; Janssens, Sabine ; Van Loco, Joris (ur.).
Brisel: Sciensano, Brussels, 2019. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Čuljak, Klara; Jakopović, Željko; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Čanak, IvaIsolation and identification of molds associated to dry-cured products // Book of abstracts of 4th Edition of Global Conference on Plant Science and Molecular Biology
London : Delhi, 2019. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaAntimicrobial activity and immunomodulating potential of Lactobacillus plantarum M2 isolated from donkey milk // Book of abstracts-COST Action NutRedOx CA 16112
Lisabon, Portugal, 2019. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana-Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Ježek, Damir; Frece, JadrankaExtracellular metabolites of selected LAB strains decrease TNF-alpha in LPS stimulated peripheral blood leukocytes // Journal of Biotechnology 305:S74-75
Valencia, Španjolska, 2019. str. 74-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Zjalić, Slaven, Lončar, jelena, Jakopović, Željko, Frece, Jadranka, Markov, KsenijaMore environmental friendly strategies to control the presence of mycotoxins in food and feed // Medica Jadeartina - 1st international meetinng One Health in Zadar: global approach to global health
Zadar, Hrvatska, 2019. str. 44-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, Ksenijaβ-glucan as bio-fixator for aflatoxin M1 // Archives of industrial hygiene and toxicology 69, (Suppl. 1)
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2018. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Lončar, Jelena; Jakopović, Željko; Reverberi, Massimo; Markov, Ksenija; Zjalić, SlavenSurvey of the presence of ochratoxigenic fungi in vineyards in Northern Dalmatia // XXIV National Congress Italian Phytopathological Society (SIPaV) / Romanazzi, Gianfranco ; Landi, Lucia ; Murolo, Sergio ; Feliziani, Federica ; Mancini, Valeria ; Rubino, Luisa (ur.).
Ankona: Universita' Politecnica delle Marche, 2018. str. 123-123 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
10.Ivešić, Martina; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Bošnir, JasnaHPLC-FLD and LC-MS/MS determination of Aflatoxin M1 from milk after biofixators usage // Toxicology Letters
Bruxelles, Belgija, 2018. str. 147-148 doi:10.1016/j.toxlet.2018.06.742 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Kostelac, Deni; Domijan, Ana-Marija; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Frece, JadrankaAntioxidant capacity of LAB isolates from milk and dairy products // Book of abstracts of 9th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, K. ; Dragović-Uzelac, V. ; Balbino, S. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 132-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivanešić, Martina; Markov, KsenijaA comparative study of AFM1 binding parameters in milk by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević Ganić, K ; Dragović-Uzelac, V ; Balbino, S (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 77-77 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Frece, JadrankaMarine origin L. plantarum O1 in biopreservation of aquaculture products // Book of abstracts of the 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Zagreb, 2018. str. 43-43 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Pavlović, Marina; Lončar, Jelena; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Zjalić, SLavenPrisutnost okratoksigenih gljivica u vinogradima Sjeverne i Srednje Dalmacije // Zbornik sažetaka / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Vodice, Hrvatska, 2018. str. 268-268 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Pavlek, Željka; Ivešić, Martina; Markov, KsenijaApplication of membrane filtration with the possibility of removing the LAB-AFM1 complex from milk // Archives of industrial hygiene and toxicology 68: S57
Zagreb: Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada, 2017. str. 57-57 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
16.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Malenica Staver, Mladenka; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Vahčić, NadaCo-occurrence of Fusarium mycotoxins in organically produced cereal-based products // Book of Abstracts of the 31st EFFoST International Conference
Sitges, 2017. str. 069-069 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Jakopović, Željko; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Barišić, Lidija; Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Markov, KsenijaFT-IR spectroscopy as a method to detected cell surface components of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria-OTA interaction // Journal of Biotechnology, volume 256, Supplement
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 66-66 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Melvan, Ena; Starčević, Antonio; Frece, JadrankaApplication of L. plantarum O1 Producer of Plantaricin in Biopreservation of Aquatic Food Products // Journal of Biotechnology 256:S65
Dubrovnik, Hrvatska, 2017. str. 65-65 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
19.Domijan, Ana-Marija; Marjanović, Ana Marija; Vulić, Ana; Tartaro Bujak, Ivana; Pavičić, Ivan; Pleadin, Jelka; Markov, Ksenija; Mihaljević, BrankaDetoxification of aflatoxin B1 and ochratoxin A by gamma radiation // International Conference on Applications of Radiation Science and Technology (ICARST 2017) : abstracts
Beč: International Atomic Energy Agency (IAEA), 2017. str. 335-335 (poster, sažetak, znanstveni) -
20.KRISTINA RADOŠEVIĆ, IVA ČANAK, MARINA CVJETKO BUBALO, KSENIJA MARKOV, JADRANKA FRECE, VIŠNJA GAURINA SRČEK, IVANA RADOJČIĆ REDOVNIKOVIĆNatural deep eutectic solvents - antimicrobial and cytotoxic // Book of Abstracts of International Conference on Natural Resources, Green Technology & Sustainable Development 2 / Ivana Radojčić Redovniković, Kristina Radošević, Tamara Jakovljević, Renata Stojaković, Višnja Gaurina Srček, Dina Erdec Hendrih (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2016. str. 91-91 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Gavrilović, Ana; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Jug-Dujaković, JuricaDevelopment and Evaluation of Marinade on the Basis of Bitter Orange with Lactobacillus plantarum O1 for Bio-preservation and Flavoring of Sea Food // Book of Abstracts
Split, 2016. str. 131-132 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Jakopović, Željko; Lončar, Jelena; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Zjalić SlavenThe influence of ochratoxin A on growth parameters and oxidative stress response in selected wine yeast // Abstract Book Food Tech congress / Đuragić, Olivera ; Marković, Zdenka (ur.).
Novi Sad, 2016. str. 33-33 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Markov, Ksenija; Jug- Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaBiopreservation of Fish and Shellfish Using Indigenous Strains of Lactic Acid Bacteria // Power of Microbes in Industry and Environment 2016 / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Recedo digital j.d.o.o, 2016. str. 76-76 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Jakopović Željko; Šunjić, Romano; Čanak, Iva; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaMorphological Changes of Lactic Acid Bacteria in the Presence of Aflatoxin B1 and Ochratoxin A // Programme and abstracts / Mrša, Vladimir ; Teparić, Renata ; Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2016. str. 70-70 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Domijan, Ana-Marija; Mihaljević, Branka; Markov, Ksenija; Pleadin, JelkaPreventing toxic effects of mycotoxins // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease, Programme and Abstracts
Zagreb, 2015. str. IL12-IL12 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Režek Jambrak, Anet; Šimunek, Marina; Evačić, Silva; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Vukušić, Tomislava; Herceg, ZoranInfluence of high power ultrasound on selected moulds, yeasts and Alicyclobacillus acidoterrestris in cranberry juice and nectar // Sustainable innovation based on science and applied research of nonthermal technologies / Taoukis, Petros ; Stoforos, Nikolaos ; Gogou, Eleni (ur.).
Atena, 2015. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
27.Markov, Ksenija; Mrvčić, Jasna; Pleadin, Jelka; Delaš, Frane; Frece, JadrankaFT-IR spectroscopy applied to identification of functional groups on the surface of Gluconobacter oxydans involved in the bacteria–ochratoxin A interaction // Programme and Abstracts of Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease
Šibenik, Hrvatska, 2015. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
28.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćubela, Dubravka; Delaš, FraneOchratoxin A Prevalence in White, Red and Dessert Wines // Book of Abstracts of International Food Congress (NAFI 2014)
Kuşadası, Turska, 2014. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
29.Božanić, Rajka; Barukčić, Irena; Markov, Ksenija; Bilandžić, NinaUtjecaj tehnološkog postupka na koncentraciju aflatoksina M1 u mliječnim proizvodima // Zbornik sažetaka 41. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Samaržija, Dubravka (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2014. str. 36-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
30.Repajić, Maja; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vujević, Predrag; Ćurić, Duška; Levaj, BrankaComparative study of physico-chemical and sensory properties and microbiological quality of berry fruits upon species, cultivar and type of farming during one week storage at 4oC // Book of Abstracts - 3rd International ISEKI_Food Conference / Costa, Rui ; Pittia, Paola ; Silva, Cristina L.M. ; Gogou, Eleni (ur.).
Atena: Cosmosware, 2014. str. 228-228 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Pleadin, Jelka; Kodrnja, Ana; Kušan, Jasmina; Shabanaj, Kutjesa; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija, Vahčić, Nada; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaReduction of ochratoxin A in meat products using gamma irradiation // Book of Abstracts 8th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Frece, J. (ur.).
Zagreb, 2014. str. 183-183 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Markov, Ksenija; Ćubela, Dubravka; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneWhite, red and dessert wines possible source of human exposure to ochratoxin A // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 179-179 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, Damir; Nadih, Martina; Mrvčić, JasnaIncreased nutritional quality and microbiological safety of novel cottage cheese containing spices // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 187-187 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Frece, Jadranka; Mrvčić, Jasna; Uglešić, Iva; Lončar, Zdenko; Kovačević, Dragan; Delaš, Frane; Markov, KsenijaIndustrial sausage produced with autochthonous starter culture // Book of Abstracts / Frece, Jadranka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2014. str. 91-91 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Josipović, Renata; Cvitković, Ante; Nadih, Martina; Medverec Knežević, Zvonimira; Mrvčić, Jasna; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Delaš, Frane; Stanzer, DamirNUTRITIVE VALUE AND QUALITY OF CHEESE WITH DIFFERENT SPICES // One Health Symposium
Slavonski Brod, 2014. str. 10-10 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
36.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Pleadin, JelkaIn situ reduction of aflatoxin B1 level by gamma irradiation // Book of abstracts / Ristić, Goran (ur.).
Niš, 2014. str. 172-172 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
37.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Kovačević, Dragan; Cvrtila, Jelena; Delaš, FraneCharacterization of the autochthonous starter culture Lactococcus lactis ssp. lactis 5K1 isolated from traditional Croatian horsemeat sausage // Abstract Book NAFI 2014 / Sebnem Tavman, Semih Otles, Taner Baysal, Yekta Goksungur, Duygu Kisla, Ozgul Ozdestan, Gulten Gunduz (ur.).
Izmir: Universiteliler Ofset Bornova, Izmir, 2014. str. 146-146 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Morožin, Teo; Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-MarijaUčinak gama zračenja na rast plijesni-ispitivanje na in vitro modelu // X.Susret mladih kemijskih inženjera, Knjiga sažetaka / Zvjezdana Findrik Blažević (ur.).
Zagreb, 2014. (poster, sažetak, znanstveni) -
39.Markov, Ksenija; Mihaljević, Branka; Domijan, Ana-Marija; Frece, Jadranka; Delaš, FraneInactivation of food/feed spoilage fungi by gamma irradiation // Book of Abstracts / Teparić, Renata ; Frece, Jadranka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2013. str. 67-67 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Frece, Jadranka; Delaš, FraneGame meat sausages as mycotoxicological risk to consumers // PROCEEDINGS DAYS OF VETERINARY MEDICINE 2013 / Mitrov D., Pendovski L., Perčinić F. (ur.).
Skopje: Faculty of Veterinary Medicine-Skopje, University, 2013. str. 117-118 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
41.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Mesarek, Dragana; Miškulin, Ena; Holjevac, Josipa; Čvek, Domagoj; Delaš, FraneGluconobacter oxydans from apple surface as biocontrol agent against Penicillium expansum // Book of Abstracts / Černi S., Šeruga Musić M., Škorić D. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2012. str. 86-86 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
42.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Delaš, FraneTradicionalni fermentirani proizvodi – izvor autohtonih starter kultura za adsorbciju mikotoksina // Programme and Abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, Zagreb, 2011. str. 114-115 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
43.Markov, Ksenija; Frece Jadranka; Delaš, FraneUklanjanje mikotoksina iz namirnica autohtonim funkcionalnim starter kulturama // Programme and abstracts "Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease" / Antolović, Roberto ; Miličević, Tihomir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2011. str. 116-117 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
44.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Delaš, FraneImpact of essential oils on the biosynthesis of ochratoxin A during the growth of mould Aspergillus ochraceus NRRL 3174 in pure and mixed culture // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 54-54 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Frece, Jadranka; Delaš, FraneDetection of toxicity of aflatoxin M1 and F-2 toxin by lethal action of Artemia salina larvae // Power of Fungi and Mycotoxins in Health and Disease / Antolović, R., Miličević, T. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2011. str. 55-55 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Čvek, Domagoj; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Duraković, Lejla; Friganović, Maja; Delaš, FraneAdhesion of Zearalenone by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: CROFOST-Croatian Society of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 2011. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Dragović-Uzelac, Verica; Frece, Jadranka; Greblo, Kristina; Markov, Ksenija; Elez, IvonaAntioxidant and antimicrobial activity of essential oils and extracts of lavender (Lavandula angustifolia L.) // Power of microbes in industry and environment 2010 / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 68-68 (poster, sažetak, znanstveni) -
48.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneLactobacillus plantarum 1K from "Slavonski kulen" as natural probiotic starter culture // Book of Abstracts, 13th Ružička Days "Today Science- Tomorrow Industry" / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 60-60 (poster, sažetak, znanstveni) -
49.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Delaš, FraneAutochtonous functional starter cultures and mycotoxins in "Slavonski kulen" // Book of Abstracts, Ružička days 13th Today Science- Tomorrow Industry / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Faculty of Food Technology Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers, 2010. str. 59-59 (poster, sažetak, znanstveni) -
50.Delaš, Frane; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, DomagojWhey – raw material for production of functional drink // Abstract Book
Cape Town: IUFoST, SAAFoST (South African Association for Food Science&Technology, 2010. str. P0167-P0167 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
51.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čvek, Domagoj; Kovačević, Dragan; Gobin, Ivana; Delaš, FraneStaphylococcus species as potential natural starter cultures from "Slavonski kulen" // Programme and Abstracts / Frece, Jadranka ; Kos, Blaženka ; Mrša, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2010. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
52.Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Čvek, Domagoj; Duraković, Lejla; Delaš, FraneBiodegradation of Aflatoxin M1 by lactic acid bacteria // Book of Abstracts of the Central European Symposium on Industrial Microbiology and Microbial Ecology-Power of Microbes in Industry and Environment, 2010. / Frece, J. ; Kos, B. ; Mrša, V. (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2010. str. 105-105 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
53.Delaš, Frane; Duraković, Senadin; Sviben, Iva Ana; Martinko, Sunčica; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojAntifungal activity of coumarin // Abstracts of the 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists (CEFood) / Galić, K. (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2008. str. 221-221 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
54.Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojInhibicija rasta plijesni Aspergillus flavus i nakupljanja aflatoksina in vitro pomoću derivata kumarina // Abstracts 14th World Congress of Food Science and Technology
Shanghai: College Bioscience and Biotechnology, Fuzhou University, and Food and Life Magazine, 2008. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
55.Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Leboš, Andreja; Čvek, Domagoj; Delaš, IvančicaBakterije mlječne kiseline u sprečavanju rasta odabranih plijesni // Programme and Abstract 4th Croatian Congress of Microbiology with International Participation / Dušica Vujaklija, Jasenka Pigac, Suzana Hađina, Ivan Kosalec (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, Zagreb, Croatia, 2008. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
56.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Glancer-Šoljan, Margareta; Čvek, Domagoj; Markov, KsenijaInhibition of aflatoxin accumulation by newly synthesized analogues of coumarine in Aspergillus flavus ATCC 26949 // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 74-74 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
57.Čvek, Domagoj; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Markov, KsenijaDetermination of biomass of Aspergillus flavus ATCC 26949 grown on corn grains // Abstract-Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 100-100 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
58.Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Duraković, Lejla; Čvek, DomagojPatulin production by Penicillium expansum ZMPBF 565 in apple juice // Abstract- Power of microbes in industry and environment 2007 / Vujaklija, Dušica ; Pigac, Jasenka ; Kosalec, Ivan (ur.).
Zagreb: Croatian microbiological society, 2007. str. 120-120 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
59.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinGrowth and Biosynthesis of Aflatoxin in the Presence of Newly Synthesized Analogues of Dehydroacetic acid // 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists-Book of Abstracts
Opatija, 2004. str. 117-117 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
60.Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, LejlaBiosynthesis and biodegradation of aflatoxins on green coffee beans contaminated with aflatoxigenous mould // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb: Croatian Biological Society, 2003. str. 380-380 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
61.Duraković, Lejla; Markov, Ksenija; Delaš, Frane; Duraković, SenadinFactors influencing the inhibition of aflatoxin production in Soy-Beans by Trichothecium roseum // Proceedings of the 8th Croatian Biological Congress with International Participation, Zagreb, September 27-October 2, 2003. / Mitrikeski, Petar T. (ur.).
Zagreb: Croatian Biological Society, 2003. str. 133-133 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
62.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinRelation of Aspergillus flavus biomass to the accumulation of aflatoxins in green coffee beans // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija: Croatian Society of Microbiology, 2002. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
63.Duraković, Lejla; Delaš, Frane; Markov, Ksenija; Duraković, SenadinOdnos između biomase Aspergillus flavus i nakupljanja aflatoksina na sirovoj kavi // Power of microbes in industry and environment / Hajsig, D. (ur.).
Opatija: Croatian Society of microbiology, 2002. str. 83-83 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
64.Markov, Ksenija; Duraković, Senadin; Delaš, Frane; Radić, BožicaThe Influence of Temperature on Patulin Biosynthesis During the Growth of Mold Penicillium expansum ZMPBF 565 // Proceedings / Third Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Marić, Vladimir (ur.).
Zagreb: Croatian Society for Biotechnology, 1998. str. 130-130 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Mihaljević, Branka; Pucić, Irina; Markov, Ksenija; Šegvić Klarić, MajaKad plijesni u umjetnosti nedjela rade, gama zračenje zaštititi znade // Festival znanosti
Zagreb, Hrvatska, 2016. (predavanje, neobjavljeni rad, ostalo) -
1.Frece, Jadranka; Čanak, Iva; Gavrilović, Ana; Jug-Dujaković, Jurica; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, KsenijaBiokonzerviranje proizvoda akvakulture // Funkcionalna hrana - sinergija znanosti, tehnologije, tržišnih tendencija, kontrole i sigurnosti hrane
Zagreb, Hrvatska, 2017. str. 5-7 (plenarno, domaća recenzija, prošireni sažetak, znanstveni) -
1.Bevardi, MartinaIn vitro i in vivo modeli vezanja patulina i citrinina bioprotektivnim kulturama, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Sokolić-Mihalak, DarjaAntifungalni učinak eteričnih ulja na plijesni iz roda Aspergillus u in vitro i in situ uvjetima, 2013., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Longo, KsenijaZDRAVSTVENA ISPRAVNOST TRADICIONALNIH MLIJEČNIH PROIZVODA DOSTUPNIH NA TRŽNICAMA GRADA ZAGREBA I ZAGREBAČKE ŽUPANIJE, 2013., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Eleršek, NivesProcjena bakteriološke kakvoće vode u bazenima za rekreaciju i rehabilitaciju zadarske županije i sukladnost s preporukama Svjetske zdravstvene organizacije, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb