Pregled po CROSBI profilu: Ksenija Markov (CROSBI Profil: 12227, MBZ: 132383)
Pronađeno 275 radova
-
1.Čanak, Iva; Kovačić, Ines, Žunec, Ante; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Markov, Ksenija; Štifanić Mauro; Burić, Petra; Iveša, Neven; Frece, JadrankaStudy of the Impact of Lactiplantibacillus plantarum I on the Health Status of Queen Scallop Aequipecten opercularis // Applied sciences (Basel), 13 (2023), 13; 7723, 15 doi:10.3390/app13137723 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Barić, Renata; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Frece, JadrankaPrimjena otpada riblje industrije u uklanjanju mikotoksina FB1 // 14.Međunarodna konferencija o akvakulturi (Zbornik sažetaka radova)
Vukovar, Hrvatska, 2023. str. 46-46 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Bebek Markovinović, Anica; Putnik, Predrag; Bosiljkov, Tomislav; Kostelac, Deni; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Žigolić, Adrijana; Kaurinović, Jelena; Pavlić, Branimir; Duralija, Boris et al.3D Printing of Functional Strawberry Snacks: Food Design, Texture, Antioxidant Bioactive Compounds, and Microbial Stability // Antioxidants, 12 (2023), 2; 1-19 doi:10.3390/antiox12020436 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Petrinić, AndreaUklanjanje fumonizina B1 primjenom otpada riblje industrije, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Hengl, Brigita; Petrić, Jasenka; Markov, Ksenija; Ačkar, Đurđica; Kovaček, Ivančica; Knežević, DraženMicrobiological contamination of confectionary cakes in Croatia // Hrana u zdravlju i bolesti, 11 (2022), 2; 75-79 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Kuharić, Željka; Racz, Aleksandar; Jurak, Ivan; Lasić, Dario; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaThe Influence of Binding of Selected Mycotoxin Deactivators and Aflatoxin M1 on the Content of Selected Micronutrients in Milk // Processes, 10 (2022), 11; 2431, 12 doi:10.3390/pr10112431 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Markov, Ksenija; Pleadin, Jelka; Jakopović, Željko; Zadravec, Manuela; Frece, JadrankaPlijesni – odabrane značajke, izolacija i identifikacija / Markov, Ksenija (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2022 -
8.Juričić, HelenaOdređivanje antimikrobnog djelovanja i minimalne inhibitorne koncentracije hidrofobnih prirodnih niskotemperaturnih eutektičkih otapala, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Teskera, NikolinaUsporedba izravnih i neizravnih metoda za određivanje broja živih mikroorganizama, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Petrović, Danijela; Pleadin, JelkaBiocontrol Methods in Avoidance and Downsizing of Mycotoxin Contamination of Food Crops // Processes, 10 (2022), 1-23 doi:10.3390/pr10040655 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
11.Pleadin, Jelka; Kudumija, Nina; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Kmetič, Ivana; Dergestin Bačun, Lidija; Markov, KsenijaNalaz citrinina u kukuruzu s hrvatskih obiteljskih gospodarstava tijekom petogodišnjeg razdoblja // Veterinarska stanica, 53 (2022), 2; 213-220 (domaća recenzija, članak, stručni)
-
12.Uzelac, TamaraIzolacija i identifikacija plijesni iz žitarica s područja Republike Hrvatske, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Knapić, SimonaUtjecaj odabranih sojeva kvasaca na rast toksikotvornih plijesni, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Nakić, MirnaAntimikrobna aktivnost terapeutskih eutektičkih otapala, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Gradečki, LauraUtjecaj odabranih sojeva kvasaca na sintezu okratoksina A, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Hengl, Brigita; Petrić, Jasenka; Markov, Ksenija; Ačkar, Đurđica; Brlek Gorski, Diana; Kovaček, Ivančica; Benussi Skukan, Andrea; Knežević, DraženZnanstveno mišljenje - pojavnost mikroorganizama u slastičarskim kolačima u Republici Hrvatskoj, 2021. doi:10.5281/zenodo.5807425 (ostalo).
-
17.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Milićević, Dragan; Markov, Ksenija; Šarkanj, Bojan; Vahčić, Nada; Kmetič, Ivana; Zadravec, ManuelaPathways of Mycotoxin Occurrence in Meat Products: A Review // Processes, 9 (2021), 1-14 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Vulić, Ana; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Jaki, Vesna; Markov, KsenijaToxicogenic Moulds and Mycotoxins in Croatian Traditional Dry-Cured Meat Products // Book of Abstracts of the 35th EFFoST International Conference
Lausanne, 2021. str. P 1212-P 1212 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Domijan, Ana-Marija; Mihaljević, Branka; Pleadin, Jelka; Marjanović Čermak, Ana MarijaImpact of gamma irradiation on aflatoxin B1 and ochratoxin A toxicity // Proceedings of the 7th Workshop on Specific Methods for Food Safety and Quality / Čolović, Mirjana ; Petrović, Sandra (ur.).
Beograd: Vinča Institute of Nuclear Science - National Institute of the Republic of Serbia, 2021. str. 61-68 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Radešić, EvelinUklanjanje aflatoksina B1 pomoću organskog otpada, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Špoljarić, LucijaUklanjanje aflatoksina B1 pomoću otpada riblje industrije, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Pavlek, Željka; Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Sonja Serdar, Sonja; Kuharić, Željka; Jakopović, Željko; Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Aleksandar Racz, AleksandarIstraživanje kvalitete mlijeka nakon uklanjanja AFM1 bakterija mliječne kiseline i beta-glukana // Medica Jadertina, 51 (2021), 1; 5-12 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Romac, AnamarijaUtjecaj okratoksina A na fermentacijska svojstva odabranih sojeva kvasaca, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Vukšić, LucijaBiološka detoksifikacija i mehanizmi uklanjanja okratoksina A, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Juričić, HelenaUtjecaj okratoksina A na morfologiju i krivulju rasta odabranih sojeva vinskih kvasaca, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Pleadin, Jelka; Lešić, Tina; Kmetič, Ivana; Markov, Ksenija; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Kiš, Maja; Šarkanj, BojanToksični učinci mikotoksina: Mehanizam djelovanja i mikotoksikoze // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 15 (2020), 1-2; 3-10 doi:10.31895/hcptbn.15.1-2.9 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
27.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Frece, Jadranka; Vasilj, Višnja; Markov, KsenijaKlimatske promjene - Potencijalna prijetnja još znatnijoj pojavnosti mikotoksina // Veterinarska stanica, 51 (2020), 6; 659-671 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
28.Inić, Suzana; Ljepović, Maja; Domijan, Ana- Marija; Steiner Srdarević, Sabina; Jablan, Jasna; Markov, KsenijaHPLC analysis of citric and tartaric acids in fruit nectars and juices // Croatica chemica acta, 93 (2020), 1; 57-62 doi:10.5562/cca3662 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Svetec, Ivan Krešimir; Žunar, Bojan; Frece, JadrankaLactic acid bacteria isolated from equid milk and their extracellular metabolites show great probiotic properties and anti-inflammatory potential // International dairy journal, 112 (2020), 104828, 8 doi:10.1016/j.idairyj.2020.104828 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Logarušić, IvaUklanjanje mikotoksina pomoću organskog otpada, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Tominac Trcin, Mirna; Zdraveva, Emilija; Dolenec, Tamara; Vrgoč Zimić, Ivana; Bujić Mihica, Marina; Batarilo, Ivanka; Dekaris, Iva; Blažević, Valentina; Slivac, Igor; Holjevac Grgurić, Tamara et al.Poly(ε-caprolactone) titanium dioxide and cefuroxime antimicrobial scaffolds for cultivation of human limbal stem cells // Polymers, 12 (2020), 8; 1758, 26 doi:10.3390/polym12081758 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Markov, Ksenija; Delaš, Ivančica; Jug, Tjaša; Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Jakopović, Željko; Čanak, Iva; Jelić, Marko; Frece JadrankaSPME-GC-MS and Multivariate Analysis of Sensory Properties of Cheese in a Sack Matured with Probiotic Starter Cultures // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 1-23 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6439 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Frece, Jadranka; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Kostelac, Deni; Jakopović, ŽeljkoFermentirana hrana: mikrobiologija i starter kulture
Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2020 -
34.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Lešić, Tina; Vulić, Ana; Vahčić, Nada; Kudumija, Nina; Frece, Jadranka; Markov, KsenijaOchratoxin A contamination of traditional dry-cured meat products // Ochratoxin A and aflatoxin B1 - New Research / Hess, Reuben (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2020. str. 31-66 -
35.Zadravec, Manuela; Vahčić, Nada; Brnić, Dragan; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Beck, Relja; Lešić, Tina; Pleadin, JelkaA study of surface moulds and mycotoxins in Croatian traditional dry-cured meat products // International journal of food microbiology, 317 (2020), 108459, 7 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Kostelac, Deni; Putnik, Predrag; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Bursać Kovačević, DanijelaEffects of electrotechnologies on enzymes in foods and food model systems // Current opinion in food science, 31 (2020), 47-56 doi:10.1016/j.cofs.2019.10.005 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Marušić Radovčić, Nives; Ježek, Damir; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Ćurić, Duška; Medić, HelgaThe effect of high pressure treatment on the quality of chicken breast meat // Croatian journal of food science and technology, 14 (2019), 3-4; 76-81 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Zadravec, Manuela; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Perković, Irena; Jakopović, Željko; Lešić, Tina; Mitak, Mario; Pleadin, JelkaToxicogenic fungi and the occurrence of mycotoxins in traditional meat products // Croatian Journal of Food Science and Technology, 11 (2019), 2; 272-282 doi:10.17508/CJFST.2019.11.2.05 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
39.Bošnir, Jasna; Ivešić, Martina; Pavlek, Željka; Kuharić, Željka; Serdar, Sonja; Šikić, Sandra; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Jakopović, ŽeljkoThe use of a biofixators for the removal of AFM1 from milk // Book of Abstracts of the 4th International Conference on Metrology in Food and Nutrition / Alexandre, Jill ; Janssens, Sabine ; Van Loco, Joris (ur.).
Brisel: Sciensano, Brussels, 2019. str. 113-113 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Vrdoljak, Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Jelić, Marko; Markov, KsenijaTraditional Cheese Maturing in Lambskin Sacks from Dalmatian Region // Current Developments in Food and Nutrition Research Vol.1 - Traditional Cheeses from Selected Regions in Asia, Europe, and South America / Oluk, Aylin Cecile ; Karaca, Oya Berkay (ur.).
Lahti: Bentham Science, 2019. str. 71-83 -
41.Čuljak, Klara; Jakopović, Željko; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Kostelac, Deni; Čanak, IvaIsolation and identification of molds associated to dry-cured products // Book of abstracts of 4th Edition of Global Conference on Plant Science and Molecular Biology
London : Delhi, 2019. str. 69-69 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
42.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Frece, JadrankaAntimicrobial activity and immunomodulating potential of Lactobacillus plantarum M2 isolated from donkey milk // Book of abstracts-COST Action NutRedOx CA 16112
Lisabon, Portugal, 2019. str. 41-41 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
43.Kostelac, Deni; Gerić, Marko; Gajski, Goran; Markov, Ksenija; Domijan, Ana-Marija; Čanak, Iva; Jakopović, Željko; Ježek, Damir; Frece, JadrankaExtracellular metabolites of selected LAB strains decrease TNF-alpha in LPS stimulated peripheral blood leukocytes // Journal of Biotechnology 305:S74-75
Valencia, Španjolska, 2019. str. 74-75 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
44.Zjalić, Slaven, Lončar, jelena, Jakopović, Željko, Frece, Jadranka, Markov, KsenijaMore environmental friendly strategies to control the presence of mycotoxins in food and feed // Medica Jadeartina - 1st international meetinng One Health in Zadar: global approach to global health
Zadar, Hrvatska, 2019. str. 44-44 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Čanak, Iva; Markov, Ksenija; Jakopović, Željko; Kostelac, Deni; Čolak, Slavica; Mejdandžić, Danijel; Živković, Mattea; Ježek, Damir; Frece, JadrankaIn vitro characterization of Lactobacillus plantarum O1 isolated from gut of sea bream (Sparus aurata) as potential fish probiotic // Proceedings of 4th I.C. FABE 2019 / Petrotos, K. ; Leontopoulos, S. (ur.).
Larissa: University of Thessaly, 2019. str. 170-175 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
46.Dobrić, NinaAntibakterijsko djelovanje citrinina na odabrane patogene bakterije i Gluconobacter oxydans, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Numanović, EdinaPlijesni iz roda Aspergillus i Penicillium kao mogući producenti aflatoksina B1 i okratoksina A, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Čuljak, KlaraIzolacija i identifikacija plijesni klasičnim mikrobiološkim metodama, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Pleadin, Jelka; Zadravec, Manuela; Frece, Jadranka; Rezić, Tonči; Kmetič, Ivana; Markov, KsenijaBiološka detoksifikacija mikotoksina: dosadašnje spoznaje i budući aspekti // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 14 (2019), 1-2; 39-46 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
50.Repajić, Maja; Markov, Ksenija; Frece, Jadranka; Vujević, Predrag; Ćurić, Duška; Levaj, BrankaStudija kvalitete plodova više vrsta jagodastog voća tijekom skladištenja // Glasnik zaštite bilja, 42 (2019), 4; 68-81 doi:10.31727/gzb.42.4.9 (domaća recenzija, članak, znanstveni)