Pregled po CROSBI profilu: Višnja Katalinić (CROSBI Profil: 11537, MBZ: 110963)
Pronađeno 196 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Katalinić, Višnja; Radić, SašaSlobodni radikali i hiperbarična oksigenacija // Odabrana poglavlja iz hiperbarične oksigenacije / Petri, Nadan ; Andrić, Dejan ; Ropac, Darko (ur.)., 1999.
-
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Katalinić, VišnjaTehnologija mediteranskog voća i povrća - Skripta za vježbe
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilište u Splitu, 2010 -
2.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, VišnjaPrerada grožđa - Skripta za vježbe
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilište u Splitu, 2010 -
3.Katalinić, VišnjaTemeljno znanje o prehrani (skripta)
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2007 -
1.Katalinić, VišnjaTemeljno znanje o prehrani, Sveučilišni priručnik / Katalinić, V. (ur.).
Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2011 -
1.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Šimat, VidaAntioxidant and Antimicrobial Potential of Phenolic Metabolites from Traditionally Used Mediterranean Herbs and Spices // Foods, 8 (2019), 11; 579, 18 doi:10.3390/foods8110579 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Skroza, Danijela; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Katalinić, Višnja; Boban, Nataša; Generalić Mekinić, IvanaInteractions of resveratrol with other phenolics and activity against food-borne pathogens // Food Science and Nutrition, 7 (2019), 2312-2318 doi:10.1002/fsn3.1073 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Grga, Mia; Mihajlovski, Marija; Lončar, Ružica; Katalinić, Višnja; Skroza, DanijelaInfluence of the vegetation period on sea fennel, Crithmum maritimum L. (Apiaceae), phenolic composition, antioxidant and anticholinesterase activities // Industrial crops and products, 124 (2018), 947-953 doi:10.1016/j.indcrop.2018.08.080 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bikić, Ivana; Svilović, Sandra; Banović, Mara; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaAnthocyanidins in Babica, Ljutun and Crljenak Kaštelanski grapes and kinetic of their degradation under different storage conditions // Journal of Food and Nutrition Research, 55 (2016), 4; 294-302 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenov, Ivica; Katalinić, VišnjaInsight into the presence of stilbenes in medicinal plants traditionally used in Croatian folk medicine // Natural product communications, 11 (2016), 6; 833-835 doi:10.1177/1934578X1601100634 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Generalić Mekinić, Ivana; Blažević, Ivica; Mudnić, Ivana; Burčul, Franko; Grga, Mia; Skroza, Danijela; Jerčić, Iva; Ljubenkov, Ivica; Boban, Mladen; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaSea Fennel (Crithmum maritimum L.) : Phytochemical Profile, Antioxidative, Cholinesterase Inhibitory and Vasodilatory Activity // Journal of food science and technology, 53 (2016), 7; 3104-3112 doi:10.1007/s13197-016-2283-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Svilović, Sandra; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaInvestigation of the potential synergistic effect of resveratrol with other phenolic compounds : A case of binary phenolic mixtures // Journal of food composition and analysis, 38 (2015), 13-18 doi:10.1016/j.jfca.2014.06.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalic Mekinic, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinic, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medical plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // Journal of hygienic engineering and design, 6 (2014), 102-111 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Krstulović, Luka; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaPhenolic Acids Profile, Antioxidant and Antibacterial Activity of Chamomile, Common Yarrow and Immortelle (Asteraceae) // Natural product communications, 9 (2014), 12; 1745-1748 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Šimat, Vida; Smole Možina, Sonja; Katalinić, VišnjaIn vitro Antioxidant and Antibacterial Activity of Lamiaceae Phenolic Extracts: A Correlation Study // Food technology and biotechnology, 52 (2014), 1; 119-127 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Generalić Mekinić, Ivana; Gotovac, Marko; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaEffect of the extraction solvent on the oleuropein content and antioxidant properties of olive leaf (cv. Oblica, Lastovka and Levantinka) extracts // Croatian journal of food science and technology, 6 (2014), 1; 7-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
12.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Skroza, Danijela; Kerum, Daniela; Katalinić, VišnjaAntioxidative / Acetylcholinesterase Inhibitory Activity of Some Asteraceae Plants // Natural product communications, 8 (2013), 4; 471-474 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Klančnik, AnjaPhenolic profile, antioxidant capacity and antimicrobial activity of crude leaf extracts of six Vitis vinifera L. varieties // International journal of food properties, 16 (2013), 1; 45-60 doi:10.1080/10942912.2010.526274 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Šurjak, Jana; Smole Možina, Sonja; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Šimat, Vida; Katalinić, VišnjaSeasonal Variations of Phenolic Compounds and Biological Properties in Sage (Salvia officinalis L.) // Chemistry & biodiversity, 9 (2012), 2; 441-457 doi:10.1002/cbdv.201100219 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Mudnić, Ivana; Budimir, Danijela; Modun, Darko; Gunjača, Grgo; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Boban, MladenAntioxidant and vasodilatory effects of blackberry and grape wines // Journal of medicinal food, 15 (2012), 3; 315-321 doi:10.1089/jmf.2011.0129 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Klačnik, Anja; Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja;Antioxidant and antimicrobial activity of extracts obtained from rosemary (Rosmarinus officinalis) and vine (Vitis vinifera) leaves // Croatian journal of food science and technology, 4 (2012), 1; 1-8 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Burčul, Franko; Katalinić, VišnjaInfluence of the phenophase on the phenolic profile and antioxidant properties of Dalmatian sage // Food chemistry, 127 (2011), 2; 427-433 doi:10.1016/j.foodchem.2011.01.013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Mudnić, Ivana; Modun, Darko; Rastija, Vesna; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivan; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Medić-Šarić, Marica; Boban, MladenAntioxidative and vasodilatory effects of phenolic acids in wine // Food chemistry, 119 (2010), 3; 1205-1210 doi:10.1016/j.foodchem.2009.08.038 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Katalinić, Višnja; Smole Možina, Sonja; Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Abramovič, Helena; Miloš, Mladen; Ljubenkov, Ivica; Piskernik, Saša; Pezo, Ivan; Terpinc, Petra; Boban, MladenPolyphenolic profile, antioxidant properties and antimicrobial activity of grape skin extracts of 14 Vitis vinifera varieties grown in Dalmatia (Croatia). // Food Chemistry, 119 (2010), 2; 715-723 doi:10.1016/j.foodchem.2009.07.019 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza Danijela; Ljubenkov, Ivica; Teskera, Ana; Konta, Ivana; Boban, MladenInsight in the phenolic composition and antioxidative properties of Vitis vinifera leaves extracst // Croatian journal of food science and technology, 1 (2009), 2; 7-15 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
21.Smole Možina, Sonja; Kurinčić, Marija; Kramar, Ana; Uršič, Simona; Katalinić, VišnjaPrevalence and resistance against different antimicrobial compounds of Campylobacter spp.in/from retial poultry meat // Tehnologija mesa, 50 (2009), 1/2; 112-120 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Brizić, Ivica; Modun, Darko; Vuković Jonatan; Budimir, Danijela; Katalinić, Višnja; Boban, MladenDifferences in Vasodilatory Response to Red Wine in Rat and Guinea Pig Aorta // Journal of Cardiovascular Pharmacology, 53 (2009), 2; 116-120 doi:10.1097/FJC.0b013e31819715aa (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Mudnić, Ivana; Modun, Darko; Brizić, Ivica; Vuković, Jonatan; Generalić, Ivana; Katalinić, Višnja; Bilušić, Tea; Ljubenkov , Ivica; Boban, MladenCardiovascular effects in vitro of aqueous extract of wild strawberry (Fragaria vesca, L.) leaves // Phytomedicine, 16 (2009), 462-469 doi:10.1016/j.phymed.2008.11.004 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Kulišić-Bilušić, Tea; Katalinić, Višnja; Dragović-Uzelac, Verica; Ljubenkov, Ivica; Kriško, Anita; Dejanović, Branka; Jukić, Mila; Politeo, Olivera; Pifat, Greta; Miloš, MladenAntioxidant and Acetylcholinesterase Inhibiting Activity of Several Aqueous Tea Infusions in vitro // Food technology and biotechnology, 46 (2008), 4; 368-375 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Pezo, Ivan; Generalić, Ivana; Stričević, Olivera; Miloš, Mladen; Modun, Darko; Boban, Mladen;Free Resveratrol Monomers in Varietal Red and White Wines from Dalmatia (Croatia) // Periodicum biologorum, 110 (2008), 1; 77-83 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
26.Modun, Darko; Musić, Ivana; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivica; Katalinić, Višnja; Obad, Ante; Palada, Ivan; Dujić, Željko; Boban, MladenThe increase in human plasma antioxidant capacity after red wine consumption is due to both plasma urate and wine polyphenols // Atherosclerosis, 197 (2008), 1; 250-256 doi:10.1016/j.atherosclerosis.2007.04.002 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Katalinić, Višnja; Salamunić, Ilza; Pažanin, Senijo; Mulić, Rosanda; Milišić, Marija; Ropac, DarkoThe Antioxidant Power and Level of Lipid Peroxidation Products in the Sera of Apparently Healthy Adult Males // Collegium antropologicum, 31 (2007), 1; 165-171 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
28.Marić, Stanislava; Jukić, Mila; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenComparison of Chemical Composition and Free Radical Scavenging Ability of Glycosidically Bound and Free Volatiles from Bosnian Pine (Pinus heldreichii Christ. var. leucodermis) // Molecules, 12 (2007), 3; 283-289 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Sobočanec, Sandra; Šverko, Višnja; Balog, Tihomir; Šarić, Ana; Rusak, Gordana; Likić, Saša; Kušić, Borka; Katalinić, Višnja; Radić, Saša; Marotti, TatjanaOxidant/Antioxidant Properties of Croatian Native Propolis // Journal of Agricultural and Food Chemistry, 54 (2006), 21; 8018-8026 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Modun, Darko; Musić, Ivana; Katalinić, Višnja; Dujić, Željko; Boban, MladenGlycerol and ethanol in red wine are responsible for urate-related increase in plasma antioxidant capacity // Clinical Chemistry, 52 (2006), 4; 785-787 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Kulišić, Tea; Jukić, MilaScreening of 70 medicinal plant extracts for antioxidant capacity and total phenols // Food chemistry, 94 (2006), 4; 550-557 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Musić, Ivana; Modun, Darko; Katalinić, Višnja; Salamunić, Ilza; Kozina, Bernard; Boban, MladenEffects of four weeks moderate drinking of red wine and ethanol on the rat isolated heart and aortic rings reactivity during ischemia and hypoxia // Periodicum biologorum, 107 (2005), 2; 165-173 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Katalinić, Višnja; Modun, Darko; Musić, Ivana; Boban, MladenGender differences in antioxidant capacity of rat tissues determined by 2, 2'-azinobis (3- ethylbenzothiazoline 6-sulfonate ; ABTS) and ferric reducing antioxidant power (FRAP) assays // Comparative Biochemistry and Physiology - Part C: Toxicology and Pharmacology, 140 (2005), 1; 47-52 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Katalinić, Višnja; Radić, Saša; Ropac, Darko; Mulić, Rosanda; Katalinić, AnaAntioksidacijski kapacitet dalmatinskog propolisa // Acta Medica Croatica, 58 (2004), 5; 373-376 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Tičinović Kurir, Tina; Markotić, Anita; Katalinić, Višnja; Božanić, Darka; Čikeš, Vedrana; Zemunik, Tatijana; Modun, Darko; Rinčić, Joško; Boraska, Vesna; Bota, Božo et al.Effect of hyperbaric oxygenation on the regeneration of the liver after partial hepatectomy in rats // Brazilian journal of medical and biological research, 37 (2004), 8; 1231-1237 doi:10.1590/S0100-879X2004000800014 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Kulišić, Tea; Radonić, Ani; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenUse of different methods for testing antioxidative activity of oregano essential oil // Food Chemistry, 85 (2004), 4; 633-640 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Modun, Darko; Musić, Ivana; Boban, MladenAntioxidant effectiveness of selected wines in comparison with (+)-catehin // Food Chemistry, 86 (2004), 4; 593-600 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Modun, Darko; Musić, Ivana; Katalinić, Višnja; Salamunić, Ilza; Boban, MladenComparison of protective effects of catechin applied in vitro or in vivo on ischemia-reperfusion injury in the isolated rat hearts // Croatian Medical Journal, 44 (2003), 6; 690-696 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
39.Katalinić, Višnja; Mulić, RosandaNutritivna gustoća cinka, bakra, željeza i mangana u dnevnoj prehrani odraslih osoba // Liječnički vjesnik : glasilo Hrvatskoga liječničkog zbora, 124 (2002), 3-4; 67-70 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
40.Kliškić, Maja; Radošević, Jagoda; Gudić, Senka; Katalinić, VišnjaAqueous extract of Rosmarinus officinalis L. as inhibitor of Al-Mg alloy corrosion in chloride solution // Journal of Applied Electrochemistry, 30 (2000), 7; 823-830 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
41.Katalinić, VišnjaGrape Catechins - Natural Antioxidants // Journal of wine research, 10 (1999), 1; 15-23 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
42.Katalinić, VišnjaDetermination of vegetable tanin fractions using solid phase extraction and UV-Vis technique // Food Technology and Biotechnology, 2 (1999), 37; 101-106 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
43.Katalinić, Višnja; Maleš, Petar; Šimac, LjubicaHPLC određivanje katehina u sjemenkama grožđa sorte Plavac mali // Agronomski glasnik, 60 (1998), 1-2; 27-32 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
44.Katalinić, Višnja; Maleš, PetarCompositional changes in grape polyphenols throughout maturation // Journal of wine research, 8 (1997), 3; 169-177 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
45.Katalinić, Višnja; Maleš, Petar; Konja, GordanaLow molecular weight flavans in wine // Journal of wine research, 8 (1997), 1; 19-27 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
46.Šimac, Ljubica; Maleš, Petar; Katalinić, VišnjaImportance of determination of macro and micro elements in wine // Agronomski glasnik, 59 (1997), 3-4; 165-176 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
47.Katalinić, VišnjaHigh-performance liquid chromatographic determination of flavan fingerprints in plant extracts // Journal of chromatography. A, 775 (1997), 1-2; 359-367 doi:10.1016/S0021-9673(97)00180-5 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
48.Rogošić, Jozo; Grbeša, Damir; Katalinić, Višnja; Homen, BiserkaChanges of structural carbohydrates and protein fractions in the main plant species of the garrigue community // Epitheorese Zootehnikes Epistemes, 23 (1996), 83; 230-235 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
49.Katalinić, Višnja; Maleš, Petar; Sanković, MauricioSadržaj slobodnih aminokiselina u moštu i vinu plavac // Agronomski glasnik, 6 (1993), 463-474 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
50.Pezo, Ivan; Šimac, Ljubica; Katalinić, VišnjaUtjecaj primjene herbicida na koncentraciju biogenih elemenata u lišću kujundžuše bijele // Agronomski glasnik, 6 (1993), 277-292 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Mulić, Rosanda; Giljanović, Silvana; Ropac, Darko; Katalinić, VišnjaNeke epidemiološke osobitosti alimentarnih toksoinfekcija u Hrvatskoj u razdoblju 1992. - 2001. godine // Acta Medica Croatica, 58 (2004), 421-427 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
2.Miloš, Mladen; Mastelić, Josip; Jerković, Igor; Katalinić, VišnjaChemical Composition and Antioxidant Activity of the Essential Oil of Oregano (Origanum vulgare L.) Grown Wild in Croatia // Rivista Italiana EPPOS, Numero speciale (2000), Gennaio; 616-624 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Katalinić, Višnja; Šimac, Ljubica; Žmikić, AnkaKristalizacija CaSO4 x 2H2O u nekim alkoholnim pićima // Jugoslovensko vinogradarstvo i vinarstvo, 11-12 (1988), 35-38 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Salamunić, Ivana; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenParallel investigation of serum antioxidant power and biochemical parameters // Biochemia Medica, 13 (2003), 1-2; 115-116 (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
2.Katalinić, Višnja; Konja, GordanaVinification by-products as a row material for procyanidin-rich wines ; Proceedings of the fourth international symposium on cool climate viticulture& enology, Rochester, New York, USA July 1996. // American Journal of Enology and Viticulture, 48 (1997), 2. (podatak o recenziji nije dostupan, kongresno priopcenje, znanstveni)
-
1.Generalić Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Proceedings / Blesić, Milenko (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2014. str. 255-259 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Proceedings of 6th Central European Congress on Food / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 61-67 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Smole Možina, Sonja; Kutin, Tina; Generalić, Ivana; Klančnik, Anja; Skroza, Danijela; Piskernik, Saša; Abramovič, Helena; Katalinić, VišnjaAntimicrobial activity of pure phenolic acids and phenolic extracts of Lamiaceae plants against bacterial food-borne pathogens // 5th Central European Congress on Food CEFood2010, Book of Full Papers / Šimko, Peter (ur.).
Bratislava: VUP Food Reseach Institute, Bratislava, 2010. str. 253-257 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Bosančić, Marija; Martinović, Sanja; Skračić, Živko; Katalinić, VišnjaScreening of 21 Vitis vinifera L. leaf and grape skin extracts for antioxidant capacity and phenolic content // 5 th Central European Congress on Food CEFood2010, Book of Full Papers / Šimko, Peter (ur.).
Bratislava: VUP Food Reseach Institute, Bratislava, 2010. str. 75-80 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Katalinić, VišnjaSalviae officinalis L. as source of stilbene derivatives: Influence of the extraction mode // Proceedings of the Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of food technologists, biotechnologist, and nutritionists (CEFood2008), 15-17 May 2008 Cavtat, Croatia ; Proceedings 2008, Vol. I ; ISBN 978-953-6207- 87-9 / Čurić, Duška (ur.).
Zagreb: PBF-zagreb, 2008. str. 403-410 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Generalić, IvanaInfluence of maceration time (skin contact) on resveratrol concentration during wine fermentation // Proceedings of the Joint Central European Congress: 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of food technologists, biotechnologist, and nutritionists (CEFood2008), 15-17 May 2008 Cavtat, Croatia / Čurić, Duška (ur.).
Zagreb: PBF Zagreb, 2008. str. 351-357 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
7.Kovačević, Danijela; Pejković, Anita; Bego, Ivana; Delić, Žana; Katalinić, VišnjaPotential positive influence of some foods on the reducing ability/antioxidant power (FRAP) of human blood sera. // Book of Proceedings of The 2nd Congress of Alps-Adria Working Community on Maritime, Undersea and Hyperbaric Medicine616-001.11(063 ; 615.835.3(063) / (ur.). - Split : Institut pomorske m / Petri, M. N. (ur.).
Split: Institut pomorske medicine HRM, 2006. str. 277-282 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Kovačević, Danijela; Pejković, Anita; Bego, Ivana; Delić, Žana; Katalinić, VišnjaPotential positive influence of some foods on the reducing ability/antioxidant power (FRAP) of human blood sera // Book of Proceedings of The 2nd Congress of Alps-Adria Working Community on Maritime, Undersea and Hyperbaric Medicine / Petri, M. N. (ur.).
Split: Institut pomorske medicine, 2006. str. 277-282 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
9.Kovačević, Danijela; Pejković, Anita; Bego, Ivana; Delić, Žana; Katalinić, VišnjaPotential positive influence of some foods on the reducing ability/antioxidant power (FRAP) of human blood plasma // Book of Proceedings/The 2nd Congress of Alps-Adria Working Community on Maritime, Undersea and Hyperbaric Medicine. 18 to 21 October, 2006, Zadar, Croatia UDK 616-001.11 (063) ; 615.835.3(063) / Nadan M. Petri (ur.).
Split, 2006. str. 277 -282 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
10.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Pezo, Ivan; Stričević, OliveraPolyphenolic Constituents of Biological Interest in Red Wines from Region of Dalmatia (Croatia) // IUFoST XIIIth World Congress of Food Science & Technology "FOOD IS LIFE" 17/21 September 2006. Nantes, France, CD-ROM Congress Proceedings, 2006, 885-886. / INRA (ur.).
Nantes, 2006. str. 885 - 886 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
11.Mulić, Rosanda; Katalinić, Višnja; Ropac, Darko; Radić, Saša; Gizdić, ŽeljkoMikroelementi u prehrani // Zbornik Hrvatski dani primarne zdravstvene zaštite / Materljan, Eris (ur.).
Labin: Dom zdravlja "dr.Lino Peršić", Labin, 2001. str. 332-340 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
12.Radić, Saša; Petri, Nadan M.; Ropac, Darko; Katalinić, VišnjaMatična mliječ poboljšava mentalne i psihomotoričke funkcije - preliminarno priopćenje // 1st Congress of Alps-Adria Working Community on Maritime, Undersea, and Hyperbaric medicine ; 18-21.04.2001, Opatija ; Book of proceedings / Nadan M. Petri, Deajan Andrić, Darko Ropac (ur.).
Split: Hrvatsko društvo za pomorsku, podvodnu i hiperbaričnu medicinu, 2001. str. 351-357 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Miloš, Mladen; Mastelić, Josip; Jerković, Igor; Katalinić, VišnjaComposition chimique et activité antioxydante de l'huile essentielle de Origanum vulgare L. de Croatie // 18 emes Journees Internationales Huiles Essentielles & Extraits
Digne les Bains: APPAM, 1999. str. A13-A13 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
14.Kliškić, Maja; Radošević, Jagoda; Katalinić, Višnja; Gudić, SenkaInhibicija korozije Al-2, 5Mg legure s neutralnom fenolnom frakcijom ekstrakta ruzmarina // I. hrvatski simpozij o elektrokemiji : HSE, Varaždin, 07. - 09. rujna 1998. : zbornik radova = Ist Croatian Symposium on Electrochemistry : proceedings / Gojo, Miroslav (ur.).
Varaždin, Hrvatska: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. str. 91-94 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Rogošić, Jozo; Grbeša, Darko; Katalinić, Višnja; Homen, BiserkaChanges of structural carbohydrates and rotein fractions in the main plant species of the garigues community // The optimal exploitation of the marginal Mediterranean areas by extensive ruminant production systems : proceedings / Boyazoglu, J.G. ; Flamant, J.C. ; Hatziminaoglou, J. ; Vallerand, F. (ur.).
Solun: EAAP ; Publication No. 83, 1996. str. 230 - 235 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
16.Katalinić, Višnja; Konja, GordanaProduction of Procyanidin-rich wines // Book of Proceedings. INTERVITIS-INTERFRICTA 1995 ; 4th Internationales symposium. Innovations in Wine Technology : New facts on the importance of polyphenols for wine.
Stuttgart, 1995. str. 67-78 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Šimac, Ljubica; Katalinić, Višnja; Pezo, IvanUtjecaj različitih ekstrakcijskih otopina i različitih temperatura sušenje tla na ekstrakciju Mn i Zn ; XIII Skup hrvatskih kemičara, Zagreb, Zbornik sažetaka 1993, 233 ; Znanstvena edicija Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 1994. // Znanstvena edicija Instituta za jadranske kulture i melioraciju krša u splitu, / Maleš, Petar (ur.).
Split: Institut za jadranske kulture u Splitu, 1994. str. 152-158 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
2.Katalinić, Višnja; Mulić, Rosanda; Ropac, Darko; Radić, SašaNutritivna gustoća nekih mikroelemenata u cjelodnevnoj prehrani HV // Zbornik, 1. Hrvatski kongres vojne medicine / Prgomet, Drago (ur.).
Zagreb: HLZ, Hrvatsko društvo za vojnu medicinu, 2000. str. 425-429 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
3.Mulić, Rosanda; Ropac, Darko; Radošević, Nikola, Katalinić, VišnjaOrganizacija i provođenje preventivnih mjera u zoni odgovornosti Instituta pomorske medicine Hrvatske ratne mornarice tijekom Domovinskog rata, I. hrvatski kongres vojne medicine, 26-28.10.2000 ; Zbornik radova // I. hrvatski kongres vojne medicine, 26-28.10.2000 ;
Zagreb, 2000. str. 69-73 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
4.Kovčo, Irma; Stašević, Ina; Ropac, Darko; Luetić, Davor, Katalinić, VišnjaProblem ovisnosti u Hrvatskoj ratnoj mornarici: Teorijska polazišta i metodolški okvir istraživanja // I. Znanstveni kolokvij ; Pomorska, podvodna i hiperbarična medicina u Hrvatskoj: iskustva i mogućnosti ; Zbornik radova, Split (ISBN 953-96942-0-5)1996 / Petri M. Nadan i Ropac Darko (ur.).
Split: Institut pomorske medicine Hrvatske ratne mornarice, 1996. str. 62-66 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Generalić, Ivana; Katalinić, Višnja; Smole Možina, SonjaCurrent cooperation and results: Illustration of biological activity of plant extracts // 09 Pomen biotehnologije in mikrobiologije za prihodnost: Biotechnology and Microbiology for Knowledge and Benefit / Raspor, Peter ; Smole Možina, Sonja (ur.).
Ljubljana: Univerza v Ljubljani, Biotehniška fakulteta, Oddelek za živilstvo, Katedra za biotehnologijo, mikrobiologijo in varnost živil, 2012. str. 193-202 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Generalić Mekinić, Ivana; Šimat, Vida; Mariani, Anja; Katalinić, Ana; Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, DanijelaHelichrysum italicum (Roth) G Don: Seasonal variations of phenolic antioxidants // 6th Food Safety Congress
Istanbul, Turska, 2018. str. 128-128 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Mudnić Ivana; Milat Ana Marija; Grga Mia; Skroza Danijela; Ljubenkov Ivica; Jercic Iva; Sliskovic Antonela; Katalinić Višnja; Volarević Josip, Boban MladenOxidation does not deteriorate antioxidant and direct vasodilatory activity of macerated wine // Book of abstracts. Wine Health 2017
Logroño, Španjolska, 2017. str. 64-65 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
3.Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as source of stilbene compounds // Book of Abstracts, 8th International congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, 21-24 October, 2014, Opatija, Croatia / Frece, Jadranka (ur.).
Koprivnica: Baltazar, 2014. str. 122-122 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Ristovski, Bozidar; Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaUtjecaj fenolnih spojeva ljekovitog bilja na antocijanski profil i svojstva boje ekstrakata grožđa // XV. Ružičkini dani, Danas znanost - sutra industrija, 11. i 12. rujna 2014, Vukovar, Knjiga sažetaka / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2014. str. 88-88 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Ristovski, Božidar; Doneva Sapceska, Donka; Generalić Mekinić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Višnja; Bocevska, MirjanaInfluence of medicinal plant phenolic extracts on color evolution in anthocyanin extracts under different light conditions during storage // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 187-187 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Generalić Mekinić, Ivana; Burčul, Franko; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaAcetyl- and butyril- cholinesterase inhibitory activity of Lamiaceae plant extracts // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 85-85 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Skroza, Danijela; Generalić Mekinić, Ivana; Bikić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Ristovski, Božidar; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaCharacterisation of anthocyanidins in grape berry skin of Babica, Ljutun and Crljenak varieties by High-Performance Liquid Chromatography - HPLC method // 7th Central European Congress on Food, Book of Abstracts / Kakurinov, Vladimir (ur.).
Skopje: Consulting and Training Center KEY, 2014. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Generalić Mekinić, Ivana; Katalinić, VišnjaAntioxidant and antimicrobial activity of plant phenolics // Periodicum biologorum / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2013. str. 36-36 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
9.Skroza, Danijela; Jelović, Josipa; Generalić Mekinić, Ivana; Ristovski, Božidar; Ljubenkov, Ivica; Bocevska, Mirjana; Katalinić, VišnjaThe effect of light and temperature on stability of anthocyanins // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica, - D.D. Fojnica, 2013. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Generalic Mekinić, Ivana; Crmarić, Matea; Skroza, Danijela; Burčul, Franko; Blažević, Ivica; Katalinić, VišnjaRosmarinic acid - biologically active compound of Lamiaceae plants // 24th International Scientific-Expert Conference of Agriculture and Food Industry, Book of Abstracts / Blesić, Milenko ; Dučić, Belma (ur.).
Sarajevo: Štamparija Fojnica - D. D. Fojnica, 2013. str. 98-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Generalić Mekinić, Ivana; Katalinić, VišnjaAntioxidant and antimicrobial activity of plant phenolics // Periodicum biologorum / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2013. str. 36-36 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Abramovič, Helena; Terpinc, Petra; Katalinić, VišnjaAntioxidant profile of Lamiaceae plant extracts: Impact of rosmarinic acid content // Abstract Book of 6th Central European Congress on Food (CEFood2012) / Lević, Jovanka (ur.).
Novi Sad: Futura, 2012. str. 125-125 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Ljubenkov , Ivica; Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Konta , Ivana; Čagalj , Željka; Veličković , Valentina; Petričević , Sandra; Katalinić , VišnjaPhysical, chemical and sensory properties of Dalmatian olive oils // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 236-236 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Skroza , Danijela; Šimičić , Hrvoje; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Banović , Mara; Katalinić , VišnjaThe effect of cold storage on the phenolic composition and antioxidant capacity of table grapes of cv. Vittoria // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 154-154 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Skroza , Danijela; Generalić , Ivana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaInteraction between resveratrol and other phenolic compounds: Its effect effect on their antioxidant activity // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 153-153 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Generalić , Ivana; Šurjak , Jana; Skroza , Danijela; Katalinić , Ana; Ljubenkov , Ivica; Katalinić , VišnjaPhenolics and related biological properties of Dalmatian sage collected in different phenophases // Book of Abstracts of the 7th International Congress of food technologists, biotechnologists, and nutritionists / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: BARIS d.o.o., Zaprešić, 2011. str. 117-117 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, IvicaPolyphenolic profile and biological properties of Vitis vinifera leaf extracts // Periodicum biologorum, Vol 112, Suppl 1 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2010. str. 53-53 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Smole Možina, Sonja; Kutin, Tina; Generalić, Ivana; Klančnik, Anja; Skroza, Danijela; Piskernik, Saša; Abramovič, Helena; Katalinić, VišnjaAntimicrobial activity of pure phenolic acids and phenolic extracts of Lamiaceae plants against bacterial food-borne pathogens // 5th Central European Congress on Food, 19th-22nd May 2010, Bratislava, Slovak Republic
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 178-178 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Bosančić, Marija; Martinović, Sanja; Skračić, Živko; Katalinić, VišnjaScreening of 21 Vitis vinifera L. leaf and grape skin extracts for antioxidant capacity and phenolic content // 5 th Central European Congress on Food 19th-22nd May 2010, Bratislava, Slovak Republic, Book of Abstract
Bratislava: Food Research Institute, 2010. str. 73-73 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Katalinić, Višnja; Generalić, IvanaNatural sources of resveratrol and its derivatives // 29th International Conference on Science & Technology (/ICST)) : Abstracts of Papers
Prag, Čehoslovačka, 2009. str. 8-8 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Miloš, Mladen; Boban, Mladen; Katalinić, VišnjaNusprodukti vinifikacije kao izvor biološki aktivnih polifenola // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Trogir, 19.-22.travnja 2009. Knjiga sažetaka.
Split, Hrvatska, 2009. str. 143-143 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Miloš, Mladen; Boban, Mladen; Katalinić, VišnjaLišće Vitis vinifera L. kao bogat izvor stilbena // XXI. Hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera, Trogir, 19.-22.travnja 2009. Knjiga sažetaka.
Split, Hrvatska, 2009. str. 126-126 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Skračić, Živko; Miloš, Mladen; Mudnić, Ivana; Šimičić, HrvojeInfluence of pectolytic enzymes on the level of flavonoid and nonflavonoid polyphenols in red wine // World Congress of Vine and Wine, 7th General Assembly of the OIV, June 28th – July 3rd 2009 / Veronika Kubanović (ur.).
Zagreb: FotoSoft (FS), 2009. str. 260-260 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Ljubenkov, IvicaMedicinal plant extracts with good antioxidant properties as a source of resveratrol derivatives // Book of Abstracts of 14th World Congress of Food Science& Technology. Shanghai, China / David R. Lineback (ur.).
Shanghai: IUFOST and Chinese Institute of Food Science and Technology, 2008. str. 678-678 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Skroza, Danijela; Pezo, Ivan; Miloš, Mladen; Boban, MladenPolyphenolic profile of white and red grape skin extracts // Book of Abstracts of the Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation- HDBMB2008 / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2008. str. 90-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Generalić, Ivana; Skroza, Danijela; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaEfficiency of stilbene extraction- comparison of the conventional and ultrasonic assisted extraction // Book of Abstracts of the Congress of the Croatian Society of Biochemistry and Molecular Biology with international participation- HDBMB2008 / Strelec, Ivica ; Glavaš-Obrovac, Ljubica (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2008. str. 89-89 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Šormaz, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Generalić, Ivana; Jukić, Mato; Katalinić, VišnjaNutritive value, phenolic composition and antioxidant properties of small berry fruits from Vranica Mountain (Bosnia and Herzegovina) // CEFood2008 Book of Abstracts ; The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO V.A.L., 2008. str. 64-64 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
28.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaSalviae officinalis L. as a source of stilbene derivatives: influence of the extraction mode // CEFood2008 Book of Abstracts ; The 2008 Joint Central European Congress, 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists, and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 114-114 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Ivica; Generalić, IvanaInfluence of maceration time (skin contact) on resveratrol concentration during wine fermentation // Book of Abstracts of The 2008 Joint Central European Congress : 4th Central European Congress on Food (CEFood2008) and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Galić, Kata (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2008. str. 222-222 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
30.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Ljubenkov, Ivica; Generalić, IvanaInfluence of pectolytic enzymes on the level of resveratrol in case of short maceration // WAC2008 International Symposium on Wine Active Compounds, Colloque International, 27-29 mars 2008, Beaune, France, p56. Book of Abstracts 2008 / Beaune (ur.).
Lahti, 2008. str. 56-56 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
31.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Miloš, Mladen; Katalinić, VišnjaMedicinal plants as sources of resveratrol and its derivatives // 38th International Symposium on Essential Oils (ISEO) : Book of Abstracts / Novak, Johannes ; Franz Chlodwig (ur.).
Graz: Institute for Applied Botany and Pharmacognosy University of Veterinary Medicine Vienna and Institute of Pharmaceutical Sciences Karl-Franzens-University Graz, 2007. str. 82-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, Ana; Katalinić, VišnjaRole of medicinal plants in sustainable development // 2nd International Symposium on Environmental Management : SEM2007 : Book of Abstracts / Koprivanac, Natalija ; Kušić, Hrvoje (ur.).
Zagreb: Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, 2007. str. 108-108 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
33.Modun, Darko; Musić, Ivana; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivica; Katalinić, Višnja; Bilušić, Tea; Boban, MladenAntioxidative capacity and vasodilatatory activity of strawberry leaves extract // Periodicum Biologorum, Vol 109, Suppl 2 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, Frankopanska 1, Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
34.Musić, Ivana; Modun, Darko; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivica; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Boban, MladenAntioxidative and vasodilatatory effects of phenolic acids from wine // Periodicum Biologorum, Vol 109, Suppl 2 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, Frankopanska 1, Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
35.Vuković, Jonatan; Musić, Ivana; Brizić, Ivica; Modun, Darko; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Karoglan, Marko; Maslov, Luna; Boban, MladenModification of red wine vinification process: addition of white grape seeds, skins and ethanol causes changes in biochemical properties and vasodilatatory activity in vitro // Periodicum Biologorum, Vol 109, Suppl 2 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, Frankopanska 1, Zagreb, 2007. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Katalinić, VišnjaNatural sources and chemistry of resveratrol // 5th Croatian Congress of Pharmacology and 2nd Congress of Croatian Phydiological Society with International Participation ; Periodicum Biologorum 109 (2007) (Suppl. 2) 1-182 / Vitale, Branko (ur.).
Zagreb: Hrvatsko prirodoslovno društvo, 2007. str. 53-53 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
37.Modun, Darko; Musić, Ivana; Vuković, Jonatan; Brizić, Ivica; Katalinić, Višnja; Boban, MladenMechanisms Of Red Wine Antioxidative Effects In Humans // Book of Proceedings of 2nd Congress of the Alps-Adria Working Community on the Maritime, Undersea and Hyperbaric Medicine / Petri, Nadan (ur.).
Split: Naval Medical Institute of the Croatian Navy: Croatian Maritime, Undersea and Hyperbaric Medical Society: Regional Center for Assistance and Disaster Relief, 2006. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
38.Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen; Kulišić, Tea; Jukić, MilaScreening of Seventy Medicinal Plant Extracts for Antioxidant Capacity and Total Phenols // 2^th Central European Meeting of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists. Book of Abstracts / Karlović, Damir (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L. d.o.o., 2005. str. 163-163 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
39.Musić, Ivana; Bradeško, Blanka; Dobovšek, Darja; Kužner, Jernej; Katalinić, Višnja; Modun, Darko; Drevenšek, Gorazd; Budihna, Metka; Boban, MladenCompounds from red wine in isolated rat aorta and porcine coronary artery: do they act as pharmacological or protective agents? // The Journal of Heart Disease ABSTRACTS OF THE 12th WORLD CONGRESS ON HEART DISEASE - NEW TRENDS IN RESEARCH, DIAGNOSIS AND TREATMENT
Vancouver, B.C., Canada, 2005. str. 11-11 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
40.Musić, Ivana; Modun, Darko; Salamunić, Ilza; Katalinić, Višnja; Boban, Mladen; Kozina, BernardThe Effects Of Different Wine Beverages And Ethanol On Plasma Antioxidant Capacity And Level Of Urates // Četvrti hrvatski kongres farmakologije s međunarodnim sudjelovanjem : knjiga sažetaka ; u: Periodicum biologorum Vol 106 (2004) (S1)
Zagreb, Hrvatska, 2004. str. 116-116 (poster, sažetak, znanstveni) -
41.Modun, Darko; Musić, Ivana; Katalinić, Višnja; Salamunić, Ilza; Boban, Mladen; Kozina, BernardRat Cardiovascular Reactivity In Normoxia And Hypoxia / Ischemia : The Effects Of Moderate Consumption Of Red Wine And Ethanol // Četvrti hrvatski kongres farmakologije s međunarodnom sudjelovanjem : knjiga sažetaka ; u: Periodicum biologorum 106 (2004) (S1)
Zagreb, Hrvatska, 2004. str. 113-113 (poster, sažetak, znanstveni) -
42.Musić, Ivana; Modun, Darko; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Boban, MladenIsolated Rat Aorta Reactivity in Normoxia and Hypoxia and Liver Lipid Peroxides: Effects of Red Wine and Ethanol Moderate Drinking for 4 Weeks // Abstracts of the 4th Congress of the Federation of the European Pharmacological Societies (EPHAR) and of the Serotonin Satellite Meeting.
Porto, Portugal, 2004. str. 125-125 doi:10.1111/j.1472-8206.2004.00259.x. (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
43.Modun, Darko; Katalinić, Višnja; Musić, Ivana; Boban, MladenGender Differences in Antioxidant Capacity of Heart, Kidney, Liver and Brain Tissues in Rats // Abstracts of the 4th Congress of the Federation of the European Pharmacological Societies (EPHAR) and of the Serotonin Satellite Meeting.
Porto, Portugal, 2004. str. 123-123 doi:10.1111/j.1472-8206.2004.00259.x. (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
44.Boban, Mladen; Modun, Darko; Musić, Ivana; Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Salamunić, IlzaDifferential Effects of Red Wine and Ethanol Moderate Drinking for 4 Weeks on Ischemia- Reperfusion Injury in the Isolated Rat Heart // Abstracts of the 4th Congress of the Federation of the European Pharmacological Societies (EPHAR) and of the Serotonin Satellite Meeting. July 2004, Porto, Portugal
Porto, Portugal, 2004. str. 119-119 doi:10.1111/j.1472-8206.2004.00259.x. (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
45.Salamunić, Ilza; Katalinić, Višnja; Miloš, Mladen.Antioksidacijski kapacitet seruma u odnosu na biokemijske parametre. // Zbornik sažetaka ; 4. hrvatski kongres medicinskih biokemičara, Zadar: Hrvatsko društvo medicinskih biokemičara, 2003
Zadar, Hrvatska, 2003. str. 115-115 (poster, sažetak, ostalo) -
46.Katalinić, Višnja; Modun, Darko; Musić, Ivana; Boban, Mladen; Miloš, MladenAntioxidant activity of selected wines from Dalmatia (Croatia) // 1st International Conference on Polyphenols and Health / Evic Events (ur.).
Vichy: Evic Events, 2003. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
47.Salamunić, Ivana; Katalinić, Višnja; Miloš, MladenAntioksidacijski kapacitet seruma u odnosu na biokemijske parametre // 4. hrvatski kongres medicinskih biokemičara
Zadar: Hrvatsko društvo za medicinsku biokemiju i laboratorijsku medicinu (HDMBLM), 2003. str. 91-91 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
48.Katalinić, Višnja; Modun, Darko; Salamunić, Ilza; Musić, Ivana; Runjić, Velinka; Boban, MladenAntioksidativna aktivnost katehina i vina određena FRAP metodom (ferric reducing/antioxidant power) // XVIII.hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera sažetci / Zrnčević Stanka (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa, Hrvatsko kemijsko društvo, 2003. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
49.Radić, Saša; Katalinić, Višnja; Grbić, DragicaAntioxidant Activity Of Propolis From Mediterranean Croatia // First International Conference On Mechanisms Of Action Of Nutraceuticals: ICMAN : Book Of Abstracts
Dubrovnik, Hrvatska; Cavtat, Hrvatska, 2001. (poster, sažetak, znanstveni) -
50.Katalinić, Višnja; Ljubenkov, Igor; Ropac, DarkoImportance of molecular antioxidants in daily diet of military personnel // Book of abstracts, XXXIII. Congress on Military Medicine, Helinski 2000 ; 31.
Helsinki, 2000. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
51.Kliškić, Maja; Radošević, Jagoda; Katalinić, Višnja; Gudić, SenkaNetoksični inhibitori korozije legure Al-2, 5 Mg u kloridnoj otopini // XVI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera : sažeci / Kurtanjek, Želimir ; Škare, Danko ; Meić, Zlatko (ur.).
Split: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1999. str. 247-247 (poster, sažetak, znanstveni) -
52.Katalinić, Višnja; Konja, Gordana; Maleš, PetarLow molecular flavans in grape seeds and stems // VIth International Symposium on Grape Breedeing, Yalta : Abstacts
Yalta, Ukrajina: Institut de la Vigne et du Vin, 1994. (poster, sažetak, znanstveni) -
1.Skroza, Danijela; Generalić, Ivana; Ljubenkov, Ivica; Katalinić, VišnjaBiološki potencijal fenolnih ekstrakata lišća vinove loze // Treći stručni skup "FUNKCIONALNA HRANA U HRVATSKOJ"
Zagreb, 2010. str. 31-34 (predavanje, domaća recenzija, pp prezentacija, stručni) -
2.Musić, Ivana; Bradeško, Blanka; Dobovšek, Darja; Kužner, Jernej; Katalinić, Višnja; Modun, Darko; Drevenšek, Gorazd; Budihna, Metka; Boban, MladenCompounds from red wine in isolated rat aorta and porcine coronary artery: do they act as pharmacological or protective agents? // The Journal of Heart Disease
Engleska, 2005. str. 1-1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Boban, Mladen; Modun, Darko; Mudnić, Ivana; , Katalinić, Višnja; Kozina, Bernard; Salamunić, IlzaDifferential effects of red wine and ethanol moderate drinking for 4 weeks on ischemia- reperfusion injury in the isolated rat heart // 4th Congress of the Federation of the European Pharmacological Societis
Porto, Portugal, 2004. (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Modun, Darko; Katalinić, Višnja; Salamunić, Ilza; Boban, MladenProtective effects of antioxidant catechin on ischemia – reperfusion injury in isolated rat hearts // Croatian Congres of Pharmacology
Zagreb, Hrvatska, 2001. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Danijela SkrozaUčinak odabranih fenolnih spojeva na antioksidacijsku i antimikrobnu aktivnost resveratrola u binarnim fenolnim smjesama, 2015., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Generalić, IvanaFenolni profil, antioksidacijski i antimikrobni potencijal odabranoga ljekovitoga bilja mediteranskoga podneblja, 2011., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Katalinić, VišnjaUtjecaj sorte, stupnja zrelosti grožđa i vinifikacije na sadržaj nekih polifenola udomaćenih sorti vinove loze dalmatinske regije, 1994., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Šimičić, HrvojeUtjecaj temperature skladištenja na polifenolni sastav stolnog grožđa, 2011., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Katalinić, VišnjaIspitivanje optimalnih uvjeta za određivanje aktivnosti glutamat dehidrogenaze u krvnom serumu (E.C.1.4.1.3), 1981., magistarski rad, Centar za poslijediplomske studije, Zagreb
-
1.Tolo, IvaSinergijski učinak katehina sa stilbenima, 2015., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
2.Lončar, RužicaBiološka aktivnost ekstrakata petrovca (Crithmum maritimum L.)u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
3.Mihajlovski, MarijaFenolni profil petrovca (Crithmum maritimum L.) u različitim periodima vegetacije, 2015., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
4.Dorbić, KataEtilni alkohol - sirovine, proizvodnja i primjena, 2014., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
5.Vidaić, MarinaUtjecaj sorte na antioksidacijska svojstva ekstrakata lišća masline, 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
6.Jelovčić, IrinaUtjecaj različitih ekstrakcijskih otapala na fenolne spojeve i antioksidacijski kapacitet ekstrakata biljke primorski vrisak (Satureja montana L.), 2014., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
7.Grga, MiaFenolni profil i antioksidacijska aktivnost cvijeta, lista i stabljike petrovca (Crithmum maritimum L.), 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
8.Jelović, JosipaOdređivanje utjecaja temperature i svjetla na stabilnost model otopine antocijana, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
9.Crmarić, MateaFenolni sastav i antioksidacijska svojstva biljaka iz porodice Lamiaceae, 2013., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
10.Kerum, DanielaBiološka aktivnost ružmarinske kiseline u ekstraktima biljaka iz porodice glavočika, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
11.Gotovac, MarkoUtjecaj ekstrakcijskog otapala na sadržaj oleuropeina i antioksidacijska svojstva ekstrakta lišća masline, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
12.Jelavić-Šako, LucijaAntioksidacijski profil fenolnog ekstrakta kadulje, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
13.Bralić, DorisLišće citrusa kao izvor biološki aktivnih spojeva, 2012., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
14.Laštro, AnitaUsporedba procesa proizvodnje jakih alkoholnih pića podrijetlom iz Hrvatske, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
15.Zaninović, AndrejaPrimjena MTT metode u određivanju antioksidacijske aktivnosti, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
16.Stričević, OliveraSustav sigurnosti u proizvodnji kruha i krušnih proizvoda, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
17.Agić, PetarUtjecaj lokacije na antioksidacijska svojstva fenolnih spojeva maslinovog ulja oblice, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
18.Tokić, MarijaAntioksidacijski profil fenolnog ekstrakta ružmarina, 2011., diplomski rad, diplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
19.Bošnjak, PetraUsporedba procesa proizvodnje suhe i svježe tjestenine, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
20.Kolak, SlavaUvid u prehrambene navike studenata KTF-a, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
21.Trivunović, SmiljanaUtjecaj sorte i fenofaze na antioksidacijski kapacitet ekstrakata lišća Vitis vinifera L. određen metodom FRAP, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
22.Šurjak, JanaUtjecaj fenofaze na fenolni profil i antioksidacijska svojstva dalmatinske kadulje, 2010., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
23.Brnić, IvanaUtjecaj sorte i fenofaze na udio fenolnih spojeva u ekstraktima lišća Vitis vinifera L., 2010., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
24.Šustić, IvanaPrehrana štićenika Centra za rehabilitaciju Samaritanac u Splitu, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
25.Mršić, BlankaAlergeni u hrani, 2010., diplomski rad, Medicinski fakultet, Split
-
26.Martinović, BlankaToksini u hrani, 2010., diplomski rad, Madicinski fakultet, Split
-
27.Filipin, IvanPraćenje promjene udjela ukupnih fenola i sposobnosti kelatiranja tijekom procesa proizvodnje crnog vina 'Babica'', 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
28.Čipčić, HrvojePrehrana u dječjim vrtićima u Splitu, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
29.Martinović, SanjaUvid u polifenolni sastav i redukcijsku snagu pokožica grožđa, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
30.Bosančić, MarijaFenolni profil i antioksidacijska svojstva ekstrakata lišća Vitis vinifera L, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet u Splitu, Split
-
31.Ljubetić, KatijaUvid u fenolni sastav voća i proizvoda od voća, 2009., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
32.Korda, DenisTehnologija uzgoja tuna Thunnus Thynnus (Linnaeus, 1758) u kaveznim sustavima., 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
33.Vuica, AnaLjekovito bilje kao izvor resveratrola, 2009., diplomski rad, Medicinski fakultet, Split
-
34.Kata DorbićTehnologija i kemijski sastav vrhunskih vina “ Babić” i “ Babić Sur Lie”, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
35.Lovrić, SrđanŽuti i crveni grejpfrut kao izvor antioksidansa, 2008., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
36.Natalija LjubičićEnergetske potrebe i prehrambene navike učenika osmih razreda osnovne škole u Splitu, 2008., diplomski rad, Medicinski fakultet u Splitu, Split
-
37.Marija NovokmetOdređivanje svježine ribe primjenom TVB-N metode, 2008., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
38.Raič, IrenaUtjecaj načina ekstrakcije na polifenolni sastav i antioksidacijski kapacitet ekstrakta lišća Salviae officinalis L., 2008., diplomski rad, preddiplomski, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
39.Hadžiosmanović, AdiAntioksidacijska snaga ljudskog seruma, 2007., diplomski rad, Medicinski fakultet, Split
-
40.Kovačević, DanijelaNutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova kupine (Rubus fructiosus L.) i maline (Rubus idaeus L.), 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
41.Politeo, JuricaTehnološki proces proizvodnje kruha produljene svježine “ Moj kornbrot”, 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
42.Šormaz, IvanaNutritivna svojstva, fenolni sastav i antioksidacijski kapacitet plodova brusnice (Vitis idaei fructus) i borovnice (Myrtilli fructus L), 2007., diplomski rad, Kemijsko-tehnološki fakultet, Split
-
2.Maleš, Petar; Katalinić, VišnjaZaštita zemljopisnog podrijetla čuvenog vina "Issa", Znanstveno stručna studija, Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 1994. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
3.Maleš, Petar; Katalinić, VišnjaZaštita zemljopisnog podrijetla kvalitetnog vina "Imota Bijela", Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 1994. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
4.Maleš, Petar; Katalinić, Višnja; Pezo, IvanZnanstveno stručna osnova zaštite geografskog porijekla stolnog vina "Dubrovačko Crno", Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 1984. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
5.Maleš, Petar; Katalinić, VišnjaZnanstveno stručna osnova zaštite geografskog porijekla čuvenog vina "Vugava", Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, 1984. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
6.Maleš, Petar; Katalinić, Višnja; Pezo, IvanZnanstveno stručna osnova zaštite geografskog porijekla stolnog vina "Dubrovačko bijelo", Institut za jadranske kulture i melioraciju krša, Split, 1984. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
7.Maleš, Petar; Katalinić, VišnjaZnanstveno stručna osnova zaštite geografskog porijekla čuvenog vina "Bolski Plavac", Institut za jadranske kulture i melioraciju Krša, Split, 1983. (podatak o recenziji nije dostupan, izložba).
-
8.Maleš, petar; Pezo, Ivan; Katalinić, VišnjaZnanstveno stručna osnova zaštite geografskog porijekla kvalitetnog vina "Revelin", Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, 1983. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
9.Maleš, Petar; Pezo, Ivan; Katalinić, VišnjaZnanstveno stručna osnova zaštite geografskog porijekla kvalitetnog vina "Viško Bijelo", Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, 1982. (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo).
-
10.Maleš, Petar; Pezo, Ivan; Rumora, Ljubo; Katalinić, VišnjaZnanstveno-stručna osnova zaštite geografskog porijekla čuvenog vina "Babić" ; Institut za jadranske kulture i melioraciju krša u Splitu, 1982. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
11.Maleš, Petar; Pezo, Ivan; katalinić, VišnjaZnanstveno-stručna osnova zaštite geografskog porijekla kvalitetnog vina "Viški Plavac" Institut za jadranske kulture i melioraciju krša Split, 1982., 1982. (podatak o recenziji nije dostupan, elaborat/studija).
-
1.Katalinić, Višnja; Generalić, Ivana; Skroza, DanijelaPostupak priprave ekstrakta zdravca (Geranium robertianum) i njegova uporaba kao prirodnog konzervansa
(2013)