Pregled po CROSBI profilu: Mladen Pavlečić (CROSBI Profil: 23783, MBZ: 296264)
-
1.Kralj, MonikaProizvodnja kefirnog napitka u horizontalnom rotirajućem cijevnom bioreaktoru uz dodatak suhih smokvi, 2023., diplomski rad, Zagreb, Hrvatska
-
2.Cesar, PetraProizvodnja 2,3-butandiola u bioreaktoru s čvrstim slojem, 2023., diplomski rad, diplomski, Zagreb, Hrvatska
-
3.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić-Tomina, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarSustainable Production of Fungal Lignocellulolytic Enzyme Cocktails // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 116-116 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
4.Didak-Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarPaenibacillus polymyxa DSM 742 – the future of sustainable production of 2,3-butanediol // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 55-55 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
5.Pavlečić, Mladen; Piškor, Dominik; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Ljubas Didak, Blanka; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarThe influence of cane sugar and artificial sweeteners on water kefir production // Natural resources, green technology and sustainable development/4-GREEN2022
Zagreb, Hrvatska, 2022. str. 105-110 (ostalo, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Antunović, MarijaProizvodnja kefirnog napitka uz dodatak suhih šljiva, grožđica i datulja, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Zagreb
-
7.Akalović, PetraProizvodnja kefirnog napitka uz dodatak sušene papaje, brusnice i marelice, 2022., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki Fakultet, Zagreb
-
8.Didak Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Rajković, Ana; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarProduction of Different Biochemicals by Paenibacillus polymyxa DSM 742 From Pretreated Brewers’ Spent Grains // Frontiers in Microbiology, 13 (2022), 812457, 16 doi:10.3389/fmicb.2022.812457 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Pavlečić, Mladen; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Didak Ljubas, Blanka; Petravić Tominac, Vlatka; Čož Rakovac, Rozelindra; Šantek, BožidarMathematical modelling of bioethanol production from raw sugar beet cossettes in a horizontal rotating tubular bioreactor // Fermentation, 8 (2022), 1; 13, 14 doi:10.3390/fermentation8010013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Rezić, Tonči; Trontel, Antonija; Pavlečić, M, M. Novak, Herceg, Zoran; Ivančić M, Šantek, V. Petravić Tominac; Vrsalović Presečki, Ana; Cvjetko Bubalo, Marina; Andlar, Martina; Rezić, Iva;Nove spoznaje u biološkoj razgradnji lignoceluloznih sirovina // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 1-25 -
11.Jelačić, NivesOptimiranje uvjeta proizvodnje kefirnog napitka u horizontalnom rotirajućem cijevnom bioreaktoru, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić Tominac, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarScreening of Lignocellulolytic Enzyme Activities in Fungal Species and Sequential Solid-State and Submerged Cultivation for the Production of Enzyme Cocktails // Polymers, 13 (2021), 3736; 3736, 16 doi:10.3390/ polym13213736 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Nejedly, PetraUtjecaj pH vrijednosti podloge na proizvodnju kefirnog napitka u bioreaktoru s miješalom, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Pavlečić, Mladen; Matoković, Veronika; Sarić, Marko; Šantek, BožidarFotoheterotrofni uzgoj ljubičaste nesumporne bakterije Rhodovulum adriaticum na hranjivim podlogama s različitim izvorima ugljika // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 3-4; 115-123 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.5 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
15.Mario, Novak; Mladen, Pavlečić; Nenad, Marđetko; Antonija, Trontel; Manda, Madaras; Marko, Sarić; Božidar, ŠantekKinetic analysis of purple non-sulphur bacteria Rhodovulum adriaticum DSM 2781 growth on carbon sources from lignocellulosic hydrolysates // 5th Conference “Microbial Stress: From Systems to Molecules and Back”
online: European federation of biotechnology, 2020. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Pavlečić, Mladen: Kralj, Monika: Trontel, Antonija: Novak, Mario: Grubišić, Marina: Marđetko, Nenad: Šantek BožidarThe influence of temperature on specific growth rate and ethanol production for Kluyveromyces marxianus NBRC 1777 // Microbial Stress 2020.
online, 2020. str. 63-63 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Marđetko, Nenad; Mrak, Karla; Lončar, Anamarija; Šantek, BožidarSelection of non-Saccharomyces yeast with tolerance to high lactic acid concentrations for production of biochemicals // Microbial Stress 2020
online, 2020. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Dominik PiškorOptimizacija uvjeta proizvodnje kefirnog napitka na tršćanom šećeru, 2020., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Kralj, MonikaUtjecaj temperature na rast i proizvodnju etanola kod kvasca Kluyveromyces marxianus NBRC 1777, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Klara KašnarUTJECAJ INHIBITORA NA RAST NEKIH ne-Saccharomyces KVASACA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Novak, Mario; Harutyunyan, Baghish; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Pavlečić, Mladen; Šantek, BožidarPhotosynthetic purple non-sulphur bacteria as a potential 5-aminolevulinic acid producers // Book of Abstracts - 9th International COngress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Kovačević-Ganić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 56-56 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Pavlečić, Mladen; Crnić, Dijana; Jurković, Ena; Ivančić Šantek, Mirela; Rezić, Tonči; Šantek, BožidarHeterotrophic cultivation of Euglena gracilis on chemically pretreated media // Brazilian journal of chemical engineering, 35 (2018), 01; 19-26 doi:10.1590/0104-6632.20180351s20160452 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Rezić, T., Šantek, M. I., Andlar, M., Pavlečić, M., Šantek, B.Usporedba različitih tehnika proizvodnje bioetanola iz lignoceluloznih sirovina // Croatian Journal of Food Technology, Biotechnology and Nutrition, 11 (2017), 1-2; 6-17 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Pavlečić, Mladen; Rezić, Tonči; Šantek, Mirela Ivančić; Horvat, Predrag; Šantek, BožidarBioethanol production from raw sugar beet cossettes in horizontal rotating tubular bioreactor // Bioprocess and biosystems engineering, 40 (2017), 11; 1679-1688 doi:10.1007/s00449-017-1823-x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Mario, Novak; Pavlečić, Mladen; Harutyunyan, Baghish; Goginyan, Vigen; Horvat, Predrag; Šantek, BožidarCharacteristics and selection of cultures of photosynthetic purple non-sulphur bacteria as a potential 5-aminolevulinic acid producers // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 12 (2017), 3-4; 113-119 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)