Pronađeno 71 radova, za izraz:
"PROJEKT: (Održiva proizvodnja biokemikalija iz sekundarnih lignoceluloznih sirovina (OPB-SLS/SPB-LCF) (IP-2018-01-9717))"
DODAJ/IZMIJENI OPERATORE PRETRAŽIVANJA
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Rezić, Tonči; Trontel, Antonija; Pavlečić, M, M. Novak, Herceg, Zoran; Ivančić M, Šantek, V. Petravić Tominac; Vrsalović Presečki, Ana; Cvjetko Bubalo, Marina; Andlar, Martina; Rezić, Iva;Nove spoznaje u biološkoj razgradnji lignoceluloznih sirovina // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 1-25 -
2.Komes, Draženka; Šeremet, DanijelaSekundarne biljne sirovine kao izvor funkcionalnih sastojaka u sastavu inkapsuliranih bioaktivnih formulacija // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2019. str. 15-36 -
1.Didak Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Rajković, Ana; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarProduction of Different Biochemicals by Paenibacillus polymyxa DSM 742 From Pretreated Brewers’ Spent Grains // Frontiers in Microbiology, 13 (2022), 812457, 16 doi:10.3389/fmicb.2022.812457 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Grubišić, Marina; Galić Perečinec, Maja; Peremin, Ines; Mihajlovski, Katarina; Beluhan, Sunčica; Šantek, Božidar; Ivančić Šantek, MirelaOptimization of Pretreatment Conditions and Enzymatic Hydrolysis of Corn Cobs for Production of Microbial Lipids by Trichosporon oleaginosus // Energies, 15 (2022), 9; 3208, 16 doi:10.3390/en15093208 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ilić Nevena; Davidović Slađana; Milić Milić; Rajilić-Stojanović Mirjana; Pecarski Danijela; Ivančić Šantek Mirela; Mihajlovski Katarina; Dimitrijević-Branković SuzanaValorization of lignocellulosic wastes for extracellular enzyme production by novel Basidiomycetes: screening, hydrolysis, and bioethanol production // Biomass conversion and biorefinery, - (2022), 1-12 doi:10.1007/s13399-021-02145-x (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Pavlečić, Mladen; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Didak Ljubas, Blanka; Petravić Tominac, Vlatka; Čož Rakovac, Rozelindra; Šantek, BožidarMathematical modelling of bioethanol production from raw sugar beet cossettes in a horizontal rotating tubular bioreactor // Fermentation, 8 (2022), 1; 13, 14 doi:10.3390/fermentation8010013 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Matanović, Angela; Arambašić, Kristian; Žunar, Bojan; Štafa, Anamarija; Svetec Miklenić, Marina; Šantek, Božidar; Svetec, Ivan-KrešimirToolbox for Genetic Transformation of Non- Conventional Saccharomycotina Yeasts: High Efficiency Transformation of Yeasts Belonging to the Schwanniomyces Genus // Journal of fungi, 8 (2022), 5; 531, 15 doi:10.3390/jof8050531 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Šeremet, Danijela; Durgo, Ksenija; Komljenović, Anamaria; Antolić, Mihaela; Mandura Jarić, Ana; Huđek Turković, Ana; Komes, Draženka; Šantek, BožidarRed Beetroot and Banana Peels as Value-Added Ingredients: Assessment of Biological Activity and Preparation of Functional Edible Films // Polymers, 14 (2022), 21; 4724, 18 doi:10.3390/polym14214724 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Grubišić, Marina; Mihajlovski, Katarina; Gruičić, Ana Marija; Beluhan, Sunčica; Šantek, Božidar; Ivančić Šantek, MirelaStrategies for Improvement of Lipid Production by Yeast Trichosporon oleaginosus from Lignocellulosic Biomass // Journal of Fungi, 7 (2021), 11; 7110934, 19 doi:10.3390/jof7110934 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Andlar, Martina; Belskaya, Halina; Morzak Galina; Ivančić Šantek, Mirela; Rezić, Tonči; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarBiogas production systems and upgrading technologies: A review // Food Technology and Biotechnology, 59 (2021), 4; 387-412 doi:10.17113/ftb.59.04.21.7300 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
9.Ivančić Šantek, Mirela; Grubišić, Marina; Galić Perečinec, Maja; Beluhan, Sunčica; Šantek, BožidarLipid production by Mortierella isabellina from pretreated corn cobs and effect of lignocellulose derived inhibitors on growth and lipid synthesis // Process biochemistry (1991), 109 (2021), 46-58 doi:10.1016/j.procbio.2021.06.021 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Osojnik Črnivec, Ilja Gasan; Skrt, Mihaela; Šeremet, Danijela; Sterniša, Meta; Farčnik, David; Štrumbelj, Erna; Poljanšek, Aleš; Cebin, Nika; Pogačnik, Lea; Možina, Sonja Smole et al.Waste streams in onion production: Bioactive compounds, quercetin and use of antimicrobial and antioxidative properties // Waste management, 126 (2021), 476-486 doi:10.1016/j.wasman.2021.03.033 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić Tominac, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarScreening of Lignocellulolytic Enzyme Activities in Fungal Species and Sequential Solid-State and Submerged Cultivation for the Production of Enzyme Cocktails // Polymers, 13 (2021), 3736; 3736, 16 doi:10.3390/ polym13213736 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Beluhan, SunčicaBakterijska nanoceluloza - mikrobno čudo ili dar prirode // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 69 (2020), 3-4; 200-201 (međunarodna recenzija, kratko priopcenje, znanstveni)
-
13.Vojvodić Cebin, Aleksandra; Šeremet, Danijela; Mandura, Ana; Martinić, Arijana; Komes, DraženkaOnion Solid Waste as a Potential Source of Functional Food Ingredients // Engineering power : bulletin of the Croatian Academy of Engineering, 15 (2020), 3; 7-13 (domaća recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
14.Šeremet, Danijela; Durgo, Ksenija; Jokić, Stela; Huđek, Ana; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Mandura, Ana; Jurasović, Jasna; Komes, DraženkaValorization of Banana and Red Beetroot Peels: Determination of Basic Macrocomponent Composition, Application of Novel Extraction Methodology and Assessment of Biological Activity In Vitro // Sustainability, 12 (2020), 11; 4539, 21 doi:10.3390/su12114539 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Žunar, Bojan; Trontel, Antonija; Svetec Miklenić, Marina; Prah, Juliana Lana; Štafa, Anamarija; Marđetko, Nenad; Novak, Mario; Šantek, Božidar; Svetec, Ivan KrešimirMetabolically engineered Lactobacillus gasseri JCM 1131 as a novel producer of optically pure L‑ and D‑lactate // World journal of microbiology & biotechnology, 36 (2020), 8; 111, 16 doi:10.1007/s11274-020-02887-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Petravić Tominac, Vlatka; Nastav, Nikola; Buljubašić, Mateja; Šantek, BožidarCurrent state of biogas production in Croatia // Energy, Sustainability and Society, 10 (2020), 8; 1-10 doi:10.1186/s13705-020-0243-y (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Grubišić, Marina; Šantek, Ivančić, Mirela; Šantek, BožidarPotential of Microalgae for the Production of Different Biotechnological Products // Chemical and biochemical engineering quarterly, 33 (2019), 2; 161-181 doi:10.15255/CABEQ.2019.1657 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
18.Karača, Sara; Trifković, Kata; Martinić, Arijana; Đorđević, Verica; Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Bugarski, Branko; Komes, DraženkaDevelopment and characterisation of functional cocoa (Theobroma cacao L.)-based edible films // International journal of food science & technology, 55 (2019), 1326-1335 doi:.org/10.1111/ijfs.14407 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Novak, Mario; Trontel, Antonija; Marđetko, Nenad; Pavlečić, Mladen; Matoković, Veronika; Sarić, Marko; Šantek, BožidarFotoheterotrofni uzgoj ljubičaste nesumporne bakterije Rhodovulum adriaticum na hranjivim podlogama s različitim izvorima ugljika // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 15 (2020), 3-4; 115-123 doi:10.31895/hcptbn.15.3-4.5 (domaća recenzija, članak, ostalo)
-
1.Mrvčić, Jasna; Srečec, Siniša; Hanousek Čiča, Karla; Devčić, Borna; Petravić-Tominac, Vlatka; Trontel, Antonija; Bosiljkov, Tomislav; Blažić, Marijana; Čanadi Jurešić, Gordana; Stanzer, DamirCharacterization of the Fermentation Process and Aroma Profile of Carob Brandy // 10th Central European Congress on Food-Proceedings of CE-Food 2021 / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.).
Cham: Springer, 2022. str. 68-87 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_7 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Šeremet, Danijela; Mandura, Ana; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Jokić, Stela; Komes, DraženkaDevelopment and characterization of dopamine-loaded liposomes extracted from banana peel // 18th Ružička Days “Today Science – Tomorrow Industry” : proceedings / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.).
Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa ; Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Sveučilišta J. J. Strosssmayera u Osijeku, 2021. str. 132-140 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Štafa, Anamarija; Matanović, Angela; Svetec Miklenić, Marina; Šantek, Božidar; Svetec, Ivan KrešimirGene targeting efficiency in non-conventional yeasts // FEMS Conference on Microbiology 2022
Beograd, Srbija, 2022. str. 79-79 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Matanović, Angela; Svetec Miklenić, Marina; Štafa, Anamarija; Šantek, Božidar; Svetec, Ivan KrešimirPRODUCTION OF L-LACTATE AND 2,3-BUTANEDIOL USING GENETICALLY MODIFIED YEAST Kluyveromyces marxianus // 19th Ružička Days “Today Science – Tomorrow Industry”
Vukovar, Hrvatska, 2022. str. 17-17 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Didak-Ljubas, Blanka; Novak, Mario; Trontel, Antonija; Kelemen, Zora; Marđetko, Nenad; Grubišić, Marina; Pavlečić, Mladen; Petravić Tominac, Vlatka; Šantek, BožidarPaenibacillus polymyxa DSM 742 – the future of sustainable production of 2,3-butanediol // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 55-55 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
4.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Didak Ljubas, Blanka; Grubišić, Marina; Petravić-Tomina, Vlatka; Ludwig, Roland; Šantek, BožidarSustainable Production of Fungal Lignocellulolytic Enzyme Cocktails // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation - Book of Abstracts
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 116-116 (poster, recenziran, sažetak, znanstveni) -
5.Mario, Novak; Mladen, Pavlečić; Nenad, Marđetko; Antonija, Trontel; Manda, Madaras; Marko, Sarić; Božidar, ŠantekKinetic analysis of purple non-sulphur bacteria Rhodovulum adriaticum DSM 2781 growth on carbon sources from lignocellulosic hydrolysates // 5th Conference “Microbial Stress: From Systems to Molecules and Back”
online: European federation of biotechnology, 2020. str. 60-60 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Trontel, Antonija; Novak, Mario; Pavlečić, Mladen; Marđetko, Nenad; Mrak, Karla; Lončar, Anamarija; Šantek, BožidarSelection of non-Saccharomyces yeast with tolerance to high lactic acid concentrations for production of biochemicals // Microbial Stress 2020
online, 2020. str. 61-61 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Mandura, Ana; Šeremet, Danijela; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Martinić, Arijana; Šantek, Božidar; Komes, DraženkaApplication of banana peel extract in the formulation of functional edible films // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH
Osijek, Hrvatska; Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2019. str. 68-68 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Poklar Ulrih, Nataša; Skrt, Mihaela; Osojnik Crnivec, Ilja Gasan; Šeremet, Danijela; Komes, DraženkaProliposomal encapsulation of quercetin extracts from onion peel // Book of Abstracts of the 8 th International Symposium on “Delivery of Functionality in Complex Food Systems”
Porto, Portugal, 2019. str. 82-82 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Marđetko, Nenad; Trontel, Antonija; Novak, Mario; Šantek, BožidarBiotechnological production of xylitol from lignocellulosic biomass hydrolysates // Power of Microbes in Industry and Environment, Book of Abstracts / Slavica, Aanita ; Teparić, Renata, Leboš Pavunc, Andreja, Kifer, Domagoj (ur.).
Zagreb: Croatian Microbiological Society, 2019. str. 94-94 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Šeremet, Danijela; Huđek, Ana; Durgo, Ksenija; Mandura, Ana; Vojvodić Cebin, Aleksandra; Martinić, Arijana; Šantek, Božidar; Komes, DraženkaThe red beetroot peel extract – characterization of bioactive composition and biological activity in vitro // Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH
Osijek, Hrvatska; Tuzla, Bosna i Hercegovina, 2019. str. 59-59 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Svetec Miklenić, Marina; Matanović, Angela; Slišković, Ana; Štafa, Anamarija; Šantek, Božidar; Svetec, Ivan KrešimirGenetic transformation of non-conventional yeasts belonging to the Schwanniomyces genus // 7th Croatian Congress of Microbiology with International Participation
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2022. str. 121-121 (poster, domaća recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
1.Marđetko, NenadRazvoj biorafinerijskoga sustava za proizvodnju biogoriva i biokemikalija iz otpadnih lignoceluloznih sirovina, 2022., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Lucija VekićBIOTEHNOLOŠKI PROCESI UZGOJA TERMOFILNE BAKTERIJE Bacillus smithii DSM 460 NA RAZLIČITIM TEMPERATURAMA TE ISTRAŽIVANJE INHIBITORNOG UTJECAJA MRAVLJE I OCTENE KISELINE, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Stella BrozovićBiotehnološki procesi uzgoja bakterije Paenibacillus polymyxa DSM 742 na obnovljivim izvorima ugljika u svrhu dobivanja proizvoda više vrijednosti, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Antolić, MihaelaFormulacija funkcionalnih jestivih filmova obogaćenih polifenolnim ekstraktima sekundarnih biljnih sirovina, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Horvat, MajaMolekularno-genetička karakterizacija konstruiranih sojeva kvasaca Scheffersomyces stipitis i Kluyveromyces marxianus te optimiranje metode transformacije Scheffersomyces stipitis, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Slišković, AnaKarakterizacija i genetička transformacija odabranih vrsta nekonvencionalnih kvasaca iz roda Schwanniomyces, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Zora KelemenUzgoj kvasaca iz roda Spathaspora i proizvodnja arabitola na hidrolizatu dobivenom kiselinskom predobradom izluženih rezanaca šećerne repe, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Sonja, VrtarUtjecaj ekstrakcijskih uvjeta na izdvajanje bioaktivnih spojeva iz ljuske kakaovog zrna i ljuske oraha, 2021., diplomski rad, diplomski, Zagreb
-
8.Mija KaseljProizvodnja biokemikalija s pomoću plijesni Mucor indicus u različitim tipovima bioreaktora i obrada otpadne prevrele podloge nesumpornim ljubičastim bakterijama, 2021., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Dajčić, IvanaUtjecaj uvjeta ekstrakcije i hidrolize na izdvajanje kvercetina iz ljuske luka i mahune graška, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Marko SarićPROIZVODNJA I IZOLACIJA MLIJEČNE KISELINE POMOĆU TERMOFILNE BAKTERIJE Bacillus smithii DSM 460, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Ćurković, LadaPOBOLJŠANJE POSTUPKA TRANSFORMACIJE KVASCA Scheffersomyces stipitis ELEKTROPORACIJOM, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Ana RajkovićBIOTEHNOLOŠKA PROIZVODNJA 2,3-BUTANDIOLA S POMOĆU BAKTERIJE Paenibacillus polymyxa DSM 742, 2021., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Ana SliškovićRestrikcijska analiza plazmida pRS40cN, pRS52cN, pRS53cN i pRS55cN, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Klara KašnarUTJECAJ INHIBITORA NA RAST NEKIH ne-Saccharomyces KVASACA, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Veronika MatokovićUTJECAJ IZVORA DUŠIKA, UGLJIKA I SVJETLOSTI NA KINETIKU RASTA NESUMPORNE LJUBIČASTE BAKTERIJE Rhodovulum adriaticum DSM 2781, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Stella BrozovićUtjecaj koncentracije izvora ugljika na kinetiku rasta ljubičaste nesumporne bakterije Rhodovulum adriaticum, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno Biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Lucija VekićRast nesumporne ljubičaste bakterije Rhodovulum adriaticum DSM 2781 u prisustvu inhibitora, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno Biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Cvetković, JakovFormulacija i karakterizacija inkapsuliranih sustava liposoma s dopaminom iz kore banane, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Kralj, MonikaUtjecaj temperature na rast i proizvodnju etanola kod kvasca Kluyveromyces marxianus NBRC 1777, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Kralj, JelenaFRAKCIONIRANJE POLIFENOLNIH SPOJEVA – RAZVOJ METODOLOGIJE I PRIMJENA NA MAHUNI GRAŠKA, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Lilek, StelaProizvodnja i izdvajanje ksilitola iz hidrolizata otpadne trave, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Mikulić, AnaPotencijal iskorištavanja otpadne biomase luka kao izvora bioaktivnih spojeva, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Antolić, MihaelaKarakterizacija polifenola iz ljuske luka i kore banane primjenom postupka frakcioniranja, 2020., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Lucija PerkovićProizvodnja etanola s pomoću kvasaca iz roda Spathaspora na hidrolizatima dobivenim kiselinskom predobradom izluženih rezanaca šećerne repe, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Karla JohmanOdređivanje uspješnosti genskog ciljanja u kvascu Kluyveromyces marxianus, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Samardžić, AnaOdređivanje optimalne temperature za rast i proizvodnju etanola s pomoću kvasca Kluyveromyces marxianus NBRC 1777, 2020., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Prah, Juliana LanaProizvodnja optički čiste mliječne kiseline s pomoću bakterije Lactobacillus gasseri JCM 1131T, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Madaras, MandaUzgoj ljubičastih nesumpornih bakterija u bioreaktoru s miješalom bez izvora svjetlosti na različitim izvorima ugljika, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Fičko, ValentinaENZIMSKA HIDROLIZA PREDOBRAĐENIH KUKURUZNIH OKLASAKA I PROIZVODNJA ETANOLA POMOĆU PLIJESNI Mucor indicus, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Jedrejčić, PetraSIMULTANA SAHARIFIKACIJA I FERMENTACIJA PREDTRETIRANIH KUKURUZNIH OKLASAKA POMOĆU PLIJESNI Mucor indicus, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Vrdoljak, JosipaUSPOREDBA PROCESA KISELINSKE I ALKALNE PREDOBRADE OTPADNE TRAVE U VIKOTLAČNOM REAKTORU, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Vukoje, KristinaOdređivanje fermentativne sposobnosti nekih ne- Saccharomyces kvasaca, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Lončar, AnamarijaSelekcija kvasaca iz rodova Scheffersomyces, Candida i Spathaspora za industrijsku proizvodnju biokemikalija, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Mrak, KarlaSELEKCIJA ODREĐENIH VRSTA NE-Saccharomyces KVASACA ZA INDUSTRIJSKU PROIZVODNJU BIOKEMIKALIJA, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Matanović, AngelaGenetička transformacija kvasaca iz roda Schwanniomyces, 2019., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Dominko, AnamariaKarakterizacija sastava odabranih sekundarnih biljnih sirovina: Implementacija bioaktivnog ekstrakta kore banane u formulacije jestivih filmova, 2019., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb