Pregled po znanstvenom području: Prehrambena tehnologija (MB: 4.05)
Pronađeno 13147 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Begić, Sabina; Cvrk, Ramzija; Habuda-Stanić, MirnaPostupci pripreme vode za industriju. Tuzla: In Scan d.o.o., 2022 (monografija)
-
2.Dorbić, Boris; Bilušić, ZdenkaTradicionalni dalmatinski pripravci i proizvodi od samoniklih i kultiviranih biljaka. Šibenik: Ogranak Matice hrvatske u Šibeniku, 2022 (monografija)
-
3.Debeaufort, Frédéric; Galić, Kata; Kurek, Mia; Benbettaieb, Nasreddine; Ščetar, MarioMatériaux et procédés d’emballage pour les industries alimentaires, cosmétiques et pharmaceutiques. London : Delhi: ISTE, 2022 (monografija) doi:10.51926/ISTE.9039
-
4.Debeaufort, Frederic; Galić, Kata; Kurek, Mia; Benbettaieb, Nasreddine; Mario ŠčetarPackaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics. London : Delhi: ISTE ; John Wiley & Sons, 2021 (monografija) doi:10.1002/9781119825081
-
5.Vitasović Kosić, Ivana; Bakan, Branko; Fištravec Gregor; Kaligarič, MitjaKorisne biljke od Krasa do Kvarnera: priručnik za prepoznavanje samoniklih biljaka s naglaskom na njihovu korisnost. Maribor: Univerzitetna založba Univerze v Mariboru, 2021 (prirucnik) doi:10.18690/978-961-286-447-7
-
6.Horvatek Tomić, danijela; Janječić, Zlatko; Maltar, Antonio; Mazija, Hrvoje; Medić, Helga; Prukner-Radovčić, Estella; Raguž-Đurić, Radmila2000-2019 Udruga za znanost o peradi. Zagreb: Udruga za znanost o peradi, 2020 (monografija)
-
7.Božanić, Rajka; Lisak Jakopović, Katarina; Barukčić, IrenaVrste mlijeka. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2018 (Udžbenik)
-
8.Pleadin, Jelka; Vasilj, Višnja; Petrović, DanijelaMikotoksini: pojavnost, prevencija i redukcija. Mostar: Sveučilište u Mostaru, 2018 (Sveučilišni udžbenik)
-
9.Mujić, Ibrahim; Jokić, StelaEkstrakcija i ekstraktori biljnih sirovina. Osijek: Studio HS internet, 2018 (znanstveno-stručna)
-
10.Lalić, Alojzije; Šimić, Gordana; Abičić, Ivan; Horvat, Daniela; Dvojković, Krešimir; Andrić, LukaRazvoj proizvodnje i upotrebe golozrnog ječma u ljudskoj prehrani, stočarstvu i sladarstvu. Osijek: Poljoprivredni institut Osijek, 2018 (prirucnik)
-
11.Nikolić, ToniMORFOLOGIJA BILJAKA RAZVOJ, GRAĐA I ULOGA BILJNIH TKIVA, ORGANA I ORGANSKIH SUSTAVA. Zagreb: Alfa, 2017 (monografija)
-
12.Gugić, Mirko; Šarolić, Mladenka; Grgić, Ivo; Strikić, Frane; Katalinić, Miro; Vlatković, IvicaMaslina i proizvodi. Sinj: Matica hrvatska, 2017 (monografija)
-
13.Vranešić Bender, Darija; Jošić, Mirja; Blažok, Tena; Cobal, Sara; Kovačević, Marta; Škapin, Bruna; Đugum, Jelena; Savić, Zvonimir; Ivanišević, Jelena; Čepek, MarijoZona-Okusi i mirisi zadarskog kraja. Zadar: Županija Zadarska, 2017 (monografija)
-
14.Lelieveld, Huub; Holah, John; Gabrić, DomagojHandbook of Hygiene Control in the Food Industry. Duxford: Elsevier, 2016 (prirucnik)
-
15.Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Bašić, Meho; Budimlić, Asmir; Jozinović, Antun; Muhamedbegović, Benjamin; Jusufhodžić, Zlatko; Nogić, Ermina; Milićević, Ivan; Lipovača, Ada; Alihodžić, DamirStandardizacija i sheme kvalitete u pčelarstvu i proizvodnji pčelinjih proizvoda. Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
16.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Vahčić, Nada; Filipi, Janja; Bašić, Meho; Budimlić, Asmir; Jozinović, Antun; Spaseska-Aleksovska, Emilija; Jusufhodžić, Zlatko; Spahić Bajrić, Arijana et al.Pčelinji proizvodi s dodanom vrijednošću. Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
17.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Budimlić, Asmir; Filipi, Janja; Nogić, Ermina; Elveđi, Zlatko; Milićević, Ivan; Šehić, ElvirUzgoj i selekcija matica sive pčele (Apis mellifera carnica). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku “Hranom do zdravlja’’ Tuzla, 2016 (monografija)
-
18.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Filipi, Janja; Miličević, Borislav; Jozinović, Antun; Aličić, DamirStudija okolišnih i bioloških uvjeta za razvoj optimalnih uzgojnih područja matice sive pčele. Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
19.Sečan, Ančica; Friganović, EmilijaTechTransferSIKC, 2015 (monografija)
-
20.Kubat, Sulejman; Stiendl, Josef; Wimmer, Sebastian; Sarić, Zlatan; Blažić, Marijana; Pavić, KornelijaSvijet sira: Priručnik za degustatore sira. Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015 (prirucnik)
-
21.Samaržija, DubravkaFermentirana mlijeka. Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2015 (Udžbenici)
-
22.Baldini M.; Ban D.; Bandelj D.; Baruca Arbeiter A.; Bučar-Miklavčić M.; Butinar B.; Cigić B.; Ferenac M.; Godena S.; Gunde- Cimerman N. et al.Šipak (Punica granatum L.), žižula (Ziziphus jujuba Mill.), badem (Prunus dulcis (Mill.) D.A. Webb), planika (Arbutus unedo L.) i obični koprivić (Celtis australis L.) u Istri. Koper: Univerza na Primorskem ; Univerzitetna založba Annales, 2015 (monografija)
-
23.Barukčić, Irena; Božanić, Rajka; Kalit, Samir; Lisak Jakopović, Katarina; Magdić, Višnja; Matijević, Bojan; Perko, Bogdan; Rogelj, Irena; Stručić, DanijelaSirarstvo u teoriji i praksi. Karlovac: Veleučilište u Karlovcu, 2015 (prirucnik)
-
24.Knežević, Nada; Tomić-Obrdalj, HelenaMonografija 25 godina Društva kemičara i tehnologa Koprivnica 1989. - 2014.. Koprivnica: Društvo kemičara i tehnologa Koprivnica, 2014 (monografija)
-
25.Bertić, Ninoslav; Mandić Milena L.50 godina Društva kemičara i tehnologa Osijek. Osijek: Društvo kemičara i tehnologa Osijek, 2014 (monografija)
-
26.Škoro, Vedrana; Altabas, VelimirDijabetička dijeta: praktični pristup. Zagreb: Klinički bolnički centar Sestre milosrdnice, 2013 (prirucnik)
-
27.Heršak, Emil; Adžija, MajaSveta pića. Od medovine do čaja. Zagreb: TIM press, 2013 (monografija)
-
28.Kovačević, Dragan; Mastanjević, KrešimirTehnologija proizvodnje konjske salame. Pakrac: Poduzetnički centar Pakrac, 2013 (znanstveno-stručna)
-
29.Krešić, GretaTrendovi u prehrani. Opatija: Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu Sveučilišta u Rijeci, 2012 (monografija)
-
30.Herceg, ZoranProcesi u prehrambenoj industriji. Zagreb: Plejada, 2011 (monografija)
-
31.Petković, TomislavZADACI IZ FIZIKE. Primjeri i zadaci za studente Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, 2. prošireno i promijenjeno izdanje. Zagreb: Element, 2011 (prirucnik)
-
32.Jašić, Midhat; Šubarić, Drago; Odobašić, Amra; Hadžimusić, Vedad; Toroman, Almir; Alihodžić, DamirČuvanje voća i povrća u hladnjačama s kontroliranom atmosferom, 2010 (prirucnik)
-
33.Mandić, Milena L.; Nosić, MarioFunkcionalna svojstva prehrambenih vlakana. Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (monografija)
-
34.Lelas, VesnaProcesi pripreme hrane. Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2008 (monografija)
-
35.Lerotić, Dada; Vinković Vrček, IvanaŠto se krije iza E-brojeva? Aditivi u hrani.. Zagreb : Split: Udruga za demokratsko društvo (UDD), 2007 (prirucnik)
-
36.Lukić, Marko; Včev, AleksandarPrehrana i upalne bolesti crijeva. Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Grafika Osijek, 2006 (Udžbenik)
-
37.Koprivnjak, OliveraDjevičansko maslinovo ulje : od masline do stola. Poreč: MIH Press, 2006 (monografija)
-
38.Marković, Ksenija; Hruškar, Mirjana; Vahčić, NadaLikopen u rajčici-svojstva, stabilnost i značaj u prehrani. Zagreb: Hinus, 2006 (prirucnik)
-
39.Colić Barić, IrenaPrehrana u zlatnim godinama. Zagreb: Hrvatsko Društvo za osteoporozu, 2005 (prirucnik)
-
40.Colić Barić, IrenaPrehranom do zdravih kostiju. Zagreb: Hrvatsko Društvo za osteoporozu, 2004 (prirucnik)
-
41.Mijatović, Ivan; Turek, Stjepan; Dadić, Željko; Duraković, Senadin; Janković, Nikola; Jeličić, Dubravka; Katalenić, Marijan; Kučišec-Tepeš, Nastja; Presečki, VladimirPriprema vode za hemodijalizu. Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2004 (monografija)
-
42.Duraković, Senadin; Duraković, LejlaMikrobiologija namirnica-osnove i dostignuća: knjiga druga. Zagreb: Kugler, 2001 (Udžbenik)
-
43.Kniewald, InesLOGO 4.0 - programski jezik. Zagreb: Alfej, 1999 (prirucnik)
-
44.Kniewald, InesQBASIC programski jezik. Zagreb: Alfej, 1998 (monografija)
-
45.Lukač Havranek, Jasmina; Rupić, VlatkoMlijeko - dobivanje, čuvanje i kontrola. Zagreb: Hrvatski poljoprivredni zadružni savez, 1996 (prirucnik)
-
46.Lukić, Marko; Včev, AleksandarPrehrana i ulkusna bolest. Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1996 (udžbenik)
-
1.Zbornik radova "Danas znanost - sutra industrija" / Babić, Jurislav ; Kučić Grgić, Dajana ; Ocelić Bulatović, Vesna (ur.). Osijek : Zagreb: Faculty of Food Technology Osijek, University of Josip Juraj Strossmayer in Osijek ; Croatian Society of Chemical Engineers (CSCE), 2023 (zbornik)
-
2.Zbornik sažetaka i cijelih radova sa sedmog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima -s međunarodnim učešćem-PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI / Flanjak, Ivana (ur.). Osijek : Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2022 (zbornik)
-
3.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022 (monografija)
-
4.Malostonski zaljev - Kraljevstvo kamenice / Mali Ston Bay - Kingdom of oyster / Vedran, Kunica ; Ipšić, Irena (ur.). Ston: Udruga Stonski školjkari, 2022 (monografija)
-
5.Proceedings of the 13th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022 (zbornik)
-
6.Zbornik radova i sažetaka sa šestog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima-sa međunarodnim učešćem-PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI / Flanjak, Ivana (ur.). Tuzla : Osijek: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2021 (zbornik)
-
7.Book of Abstracts of 1st international conference "Food & Climate Change" / Šamec, Dunja ; Šarkanj, Bojan ; Sviličić Petrić, Ines (ur.). Koprivnica: Sveučilište Sjever, 2021 (zbornik sažetaka)
-
8.Book of abstracts of the 13th international scientific and professional conference With food to health = Knjiga sažetaka s 13. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021 (zbornik sažetaka)
-
9.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021 (monografija)
-
10.2nd International Conference FOOD INDUSTRY BY- PRODUCTS - Book of Abstracts / Miličević, Borislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021 (zbornik sažetaka)
-
11.1st International Students GREEN Conference - Proceedings / Habuda-Stanić, Mirna (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021 (zbornik)
-
12.Zbornik radova i sažetaka sa Petog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Ačkar, Đurđica (ur.). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2020 (zbornik)
-
13.International Conference FOOD INDUSTRY BY- PRODUCTS - Book of Abstracts Međunarodni znanstveno-stručni skup FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS - knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik sažetaka)
-
14.Current Research in Agricultural and Food Science Vol. 1 / Mastanjević, Kristina (ur.). Hooghly-Chinsura: B P International, 2020 (prirucnik)
-
15.Kemijsko-tehnološki fakultet: 1960.-2020.:monografija / Jerković, Igor ; Brinić, Slobodan ; Erceg, Matko ; Jozić, Dražan (ur.). Split: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu, 2020 (monografija)
-
16.Proceedings of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Ačkar, Đurđica ; Babić, Jurislav ; Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik)
-
17.Book of Abstracts ; 18th Ružička Days "Today Science-Tomorrow Industry" / Jukić, Ante ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Kučić Grgić, Dajana (ur.). Zagreb : Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik sažetaka)
-
18.FOOD INDUSTRY BY-PRODUCTS Book of Abstracts / Knjiga sažetaka / Ačkar, Đurđica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik)
-
19.Taksonomija, ekologija i uporaba rogača (Ceratonia siliqua L.) i lovora (Laurus nobilis L.) u Hrvatskoj / Tomić, Franjo ; Peklić, Ivan (ur.). Zagreb : Križevci: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2020 (monografija)
-
20.Proceedings of the 10th International Congress Flour – Bread ’19 / 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’19 / Strelec, Ivica ; Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020 (zbornik)
-
21.Agri-Food Industry Strategies for Healthy Diets and Sustainability / Francisco Barba ; Predrag Putnik ; Danijela Bursać Kovačević (ur.). Cambridge (MA): Academic Press, 2020 (monografija)
-
22.Međunarodni znanstveno–stručni skup 17. Ružičkini dani, „Danas znanost – sutra industrija“, Zbornik radova / Tomas, Srećko i Ačkar, Đurđica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2019 (monografija)
-
23.Zbornik radova i sažetaka sa Četvrtog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago (ur.). Sarajevo: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2019 (zbornik)
-
24.Book of Abstracts of the 12th International Scientific and Professional Conference WITH FOOD TO HEALTH / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (zbornik sažetaka)
-
25.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 2. / Šubarić, Drago ; Babić, Jurislav (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (monografija)
-
26.10th International Congress Flour – Bread ’19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’19 Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (zbornik)
-
27.2nd Young Scientists Days - Conference - Book Of Abstract / Stanković, Anamarija ; Šafranko, Silvija ; Štolfa Čamagajevac, Ivna ; Žuna Pfeiffer, Tanja ; Živić, Tihomir (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019 (zbornik sažetaka)
-
28.17. Ruzickini dani "Danas znanost – sutra industrija" : Program / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018 (prirucnik)
-
29.17. Ružičkini dani "Danas znanost – sutra industrija" : knjiga sažetaka / Tomas, Srećko ; Ačkar, Đurđica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2018 (zbornik)
-
30.Zbornik radova i sažetaka sa Trećeg kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Bihać: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018 (zbornik)
-
31.Proceedings of the 9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17. / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018 (zbornik)
-
32.ŠLJIVA I PROIZVODI OD ŠLJIVE Tehnologija, sušenje, kvaliteta i tržište / Jašić, Midhat ; Šubarić, Drago ; Hodžić, Kadrija (ur.). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2018 (ostalo)
-
33.ZBORNIK RADOVA: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2018 (zbornik)
-
34.Knjiga sažetaka: 11. međunarodni znanstveno- stručni skup Hranom do zdravlja / Jerković, Igor ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Split : Osijek : Tuzla: Kemijsko-tehnološki fakultet Sveučilišta u Splitu ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Faculty of Technology (University of Tuzla), 2018 (zbornik)
-
35.1st Young Scientist Day – PhD Conference, Book of abstracts / Jokić, Stela ; Kovač, Tihomir (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018 (zbornik)
-
36.Knjiga sažetaka: 10. međunarodni znanstveno-stručni skup HRANOM DO ZDRAVLJA / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek : Tuzla: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017 (zbornik)
-
37.Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 (monografija)
-
38.Knjiga sažetaka VII. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa VODA ZA SVE / Habuda-Stanić, Mirna (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 (zbornik)
-
39.9th International Congress Flour – Bread ’17 / 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17, Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 (zbornik)
-
40.Zbornik radova i sažetaka sa drugog kongresa o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima "PČELARSTVO I PČELINJI PROIZVODI" / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Gradačac: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2017 (zbornik)
-
41.ZBORNIK RADOVA: 16. Ružičkini dani DANAS ZNANOST – SUTRA INDUSTRIJA / Jukić, Ante ; Šubarić, Drago ; Ocelić Bulatović, Vesna ; Jozinović, Antun (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017 (zbornik)
-
42.Zbornik radova 9. međunarodnog znanstveno-stručnog skupa Hranom do zdravlja / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017 (zbornik)
-
43.Knjiga radova II. međunarodnog i VI. hrvatskog znanstveno-stručnog skupa VODA ZA SVE / Habuda-Stanić, Mirna (ur.), 2016 (zbornik)
-
44.Standardizacija i sheme kvalitete u pčelarstvu i proizvodnji pčelinjih proizvoda / Šubarić, Drago (ur.). Tuzla: Udruženje za nutricionizam i dijetetiku 'Hranom do zdravlja' Tuzla, 2016 (monografija)
-
45.Kniga sažetaka: 9. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2016 (zbornik)
-
46.8th International Congress Flour-Bread'15, 10th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2015 (zbornik)
-
47.Hranom do zdravlja : Zbornik sažetaka i radova s osmog međunarodnog simpozija / Šubarić, Drago (ur.). Tuzla: Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2015 (zbornik)
-
48.International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days "Today Science- Tommorow Industry" Proceedings / Šubarić, Drago ; Jukić, Ante (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2015 (zbornik)
-
49.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 (zbornik)
-
50.International Scientific and Professional Conference 15th Ružička Days "Today Science- Tommorow Industry" Book of Abstracts / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2014 (zbornik)
-
51.100 (i pokoja više) crtica iz znanosti o prehrani / Šatalić, Zvonimir (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2013 (zbornik)
-
52.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko ; Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik)
-
53.7th International Congress Flour-Bread'13, 9th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Jukić, Marko (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik)
-
54.International conference 14th Ružička days "Today science-tomorrow industry", Proceedings / Jukić, Ante ; Pavleković, Ivana ; Ocelić Bulatović, Vesna (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2013 (zbornik)
-
55.100 (i pokoja više) crtica iz znanosti o prehrani / Šatalić, Zvonimir (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2013 (zbornik)
-
56.Hrvati i Bugari kroz stoljeća. Povijest, kultura, umjetnost i jezik / Karbić, Damir ; Luetić, Tihana (ur.). Zagreb: Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU), 2013 (zbornik)
-
57.6th International Congress Flour-Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Koceva Komlenić, Daliborka ; Jukić, Marko (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2012 (zbornik)
-
58.Proceedings of the 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Medić, Helga (ur.). Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2011 (zbornik)
-
59.6th International Congress Flour-Bread'11, 8th Croatian Congress of Cereal Technologists, Book of abstracts / Koceva Komlenić, Daliborka (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011 (zbornik)
-
60.40 godina Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Osijeku / Šubarić, Drago ; Planinić, Mirela ; Strelec, Ivica (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2011 (monografija)
-
61.13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" Proceedings / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 2011 (zbornik)
-
62.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Proceedings / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik)
-
63.KOMPETENTNOST LABORATORIJA 2010 (Treće nacionalno savjetovanje) / Karmen Margeta (ur.). Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2010 (Knjiga sažetaka)
-
64.Book of Abstracts 13th Ružička Days "Today science - tomorrow industry" / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2010 (zbornik)
-
65.5th International Congress Flour-Bread'09, 7th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2009 (zbornik)
-
66.18. Dani Frane Petrića / Zagorac, Ivana ; Martinović, Ivica (ur.). Zagreb: Hrvatsko filozofsko društvo, 2009 (Knjiga sažetaka međunarodnoga znanstvenog skupa)
-
67.Zbornika radova i sažetaka - XII. Ružičkini dani. Vukovar 18. i 19. rujna 2008.: Znanost i nove tehnologije u razvoju gospodarstva / Tomas, Srećko ; (gl. ur.) (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 (monografija)
-
68.XII. Ružičkini dani. Vukovar 18. i 19. rujna 2008. Znanost i nove tehnologije u razvoju gospodarstva / TOMAS, Srećko (gl. ur.) (ur.). Osijek: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI) ; Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 (monografija)
-
69.Proceedings of the 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Vol. 2 / Ćurić, Duška (ur.). Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008 (zbornik)
-
70.Proceedings of 4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2008 (zbornik)
-
71.Proceedings of the 4th Central European Congress on Food and 6th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Vol.1. / Ćurić, Duška (ur.). Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008 (zbornik)
-
72.KOMPETENTNOST LABORATRIJA 2008 (Drugo nacionalno savjetovanje) / Karmen Margeta (ur.). Zagreb: CROLAB - Hrvatski laboratoriji, 2008 (knjiga sažetaka)
-
73.Annual 2008 of the Croatian Academy of Engineering / Kniewald, Zlatko (ur.). Zagreb: Denona, 2008 (Godišnjak)
-
74.4th International Congress Flour-Bread'07, 6th Croatian Congress of Cereal Technologists, Abstract book / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2007 (zbornik)
-
75.Proceedings of 3rd International Congress Flour-Bread'05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 (zbornik)
-
76.35. obljetnica Prehrambeno-tehnološkog fakulteta u Osijeku: 1970/71.-2005/06. / Šubarić, Drago (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2006 (monografija)
-
77.Abstract book 3rd International Congress Flour-Bread'05, 5th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2005 (zbornik)
-
78.Proceedings of International Congress Flour-Bread'03, 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2004 (zbornik)
-
79.Abstract book International Congress Flour-Bread'03, 4th Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2003 (zbornik)
-
80.Food / Kniewald, Zlatko (ur.). Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju; Medicinska naklada, 2003 (zbornik)
-
81.Perad u znanstvenim istraživanjima, Zbornik radova / Prukner-Radovčić, Estella (ur.). Zagreb: Udruga za znanost o peradi, 2002 (zbornik)
-
82.Proceedings of International Congress Flour-Bread'01, 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002 (zbornik)
-
83.Mycotoxins And Food Safety ADVANCES IN EXPERIMENTAL MEDICINE AND BIOLOGY vol.504. Biology and ecology of mycotoxigenic aspergillu s species as related to economic and health concerns, 3-17. 2002 / DeVries, Jonathan W. ; Trucksess, Mary W. ; Jackson, Lauren S. (ur.). New York (NY) : Boston (MA) : Dordrecht : London : Moskva: Kluwer Academic Publishers ; Plenum Publishers, 2002 (zbornik)
-
84.Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, 1970/71. – 2000./01. / TOMAS, Srećko ; MANDIĆ, Milena L. ; ŠUBARIĆ, Drago (ur.) (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001 (monografija)
-
85.Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta J. J. Strossmayera u Osijeku, 1970/71. – 2000./01. / TOMAS, Srećko (za izd.) – MANDIĆ, Milena L. – ŠUBARIĆ, Drago (ur.) (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001 (monografija)
-
86.Abstract book International Congress Flour-Bread'01, 3rd Croatian Congress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2001 (zbornik)
-
87.Environment : Current Studies of Biotechnology / Kniewald, Zlatko (ur.). Zagreb: Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2001 (zbornik)
-
88.Uvod u tehnologiju mljevenja pšenice / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Metković: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000 (Udžbenik)
-
89.Proceedings of Second Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation, Brašno-Kruh'99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2000 (zbornik)
-
90.Sažeci radova 2. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem Brašno-kruh'99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1999 (zbornik)
-
91.Proceedings of First Croatian Congress of Cereal Technologists with international participation, Brašno-Kruh'97 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1998 (zbornik)
-
92.Sažeci radova, 1. Hrvatski kongres tehnologa proizvodnje i prerade brašna s međunarodnim sudjelovanjem, Brašno-kruh'97 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1997 (zbornik)
-
93.Prehrambeno tehnološki fakultet u Osijeku, 1976. – 1996. / PILIŽOTA, Vlasta ; TOMAS, Srećko ; ŠERUGA, Bernarda (ur.) (ur.). Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 1996 (monografija)
-
94.Croatian agriculture at the crossroads : (the country position paper of the Republic of Croatia) / The World Food Summit, Rome, November 13 - 17, 1996 / Bašić, Ferdo ; Caput, Pavo ; Bičanić, Vladimir ; Kralik, Gordana (ur.). Zagreb: Ministarstvo poljoprivrede i šumarstva Republike Hrvatske, 1996 (monografija)
-
1.(Faculty of Food Science and Technology, University of Agricultural Sciences and Veterinary Medicine Cluj-Napoca, Romania ; School of Agriculture and Food Science, University College Dublin, Belfield, Dublin 4, Ireland.) Farcas, A. C., Socaci, S. A., Dubravka, Novotni; Garcia-Vaquero, M.Innovative Technologies to Extract High-Value Compounds // Sourdough Innovations: Novel Uses of Metabolites, Enzymes, and Microbiota from Sourdough Processing / Garcia-Vaquero, Marco ; Rocha, João Miguel F. (ur.).
Boca Raton: CRC Press, 2023. str. 87-114 doi:10.1201/9781003141143-5 -
2.(Guelph Research & Development Centre, Agriculture & Agri-Food Canada, Guelph, ON, Canada ; Saint Joseph University of Beirut, Faculty of Pharmacy, Department of Nutrition, Beirut, Lebanon ; Universidade Católica Portuguesa, CBQF—Centro de Biotecnologia e Química Fina—Laboratório Associado, Escola Superior de Biotecnologia, Porto, Portugal) Novotni, Dubravka; Gamel, Tamer; Helou, Cynthia; Rocha, João MiguelTransferring theoretical principles into practical applications: Cereals, pseudocereals, and their applications in breadmaking and other agri-food // Developing Sustainable and Health Promoting Cereals and Pseudocereals / Marianna Rakszegi, Maria Papageorgiou, João Miguel Rocha (ur.).
UK, SAD: Academic Press, 2023. str. 399-431 doi:10.1016/B978-0-323-90566-4.00005-9 -
3.Milićević, Dragan; Pleadin, JelkaMycotoxin incidence in southeastern European countries: implications for the food supply chain // Sustainable and nutrition-sensitive food systems for healthy diets and prevention of malnutrition in Europe and Central Asia / Fang, Cheng ; Gurinović, Mirjana (ur.).
FAO, Budapest: Organizacija za prehranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO), 2023. str. 117-149 -
4.Moslavac, Tihomir; Šubarić, Drago; Jašić, Midhat; Oršolić, Mario; Paštar, Mate; Sokolić, Darja; Jozinović, AntunMogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz industrije prerade riže // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 365-393 -
5.Gotal Skoko, Ana-Marija; Kovač, Tihomir; Jozinović, Antun; Jašić, Midhat; Zdunić, Zvonimir; Lončarić, AntePotencijal tradicionalnih sorti jabuka za dobivanje bioaktivnih tvari // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 309-326 -
6.Kovač, Mario; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Amidžić Klarić, Daniela; Klarić, Ilija; Jozinović, AntunNeke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz proizvodnje krumpirovog škroba // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 159-181 -
7.Jozinović, Antun; Babić, Jurislav; Ačkar, Đurđica; Sundać, Laura; Lončarić, Ante; Miličević, Borislav; Šubarić, DragoPotencijal primjene melase kao vrijednog nusproizvoda iz proizvodnje šećera // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 115-137 -
8.Jambrak, Anet Režek; Nutrizio, Marinela; Pingret, Daniella; Fabiano-Tixier, Anne-Sylvie; Chemat, FaridUltrasound-assisted Extraction // Natural Product Extraction: Principles and Applications: Edition 2 / Prado, Juliana ; Rostagno, Mauricio (ur.).
online: The Royal Society of Chemistry, 2022. str. 117-143 doi:10.1039/9781839165894-00117 -
9.Nutrizio, Marinela; Chemat, Farid; Muangrat, Rattana; Seesuriyachan, Phisit; Phimolsiripol, Yuthana; Donsi, Francesco; Jambrak, Anet RežekToward Green Extraction Processes // Sustainable Separation Engineering: Materials, Techniques and Process Development / Szekely, Gyorgy ; Zhao, Dan (ur.).
online: John Wiley & Sons, 2022. str. 519-561 doi:10.1002/9781119740117.ch14 -
10.Stjepanović, Marija; Budžaki, Sandra; Velić, Natalija; Ostojčić, Marta; Šereš, Zita; Maravić, Nikola; Brekalo, Mirna; Strelec, IvicaValorizacija i karakterizacija otpadne biomase crvenog luka // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 349-363 -
11.Maravić, Nikola; Šoronja-Simović, Dragana; Pajin, Biljana; Budžaki, Sandra; Strelec, Ivica; Fišteš, Aleksandar; Velić, Natalija; Šurlan, Jelena; Šereš, ZitaProizvodnja pektina šećerne repe i njegova primjena // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 139-158 -
12.Debeaufort, Frédéric; Galić, KataIntroduction à l'amballage alimentaire // Matériaux d'emballage et traitement des denrées alimentaires, des produits pharmaceutiques et des cosmétiques / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE, 2022. str. 3-19 -
13.Kurek, Mia; Ščetar, MarioAdditifs, auxiliaires et revêtements pour les matériaux d’emballage // Matériaux et procédés d’emballage pour les industries alimentaires, cosmétiques et pharmaceutiques / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE, 2022. str. 261-284 doi:10.51926/ISTE.9039.ch10 -
14.Ščetar, MarioMatériaux d’emballage multicouches // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE, 2022. str. 155-168 doi:10.51926/ISTE.9039.ch6 -
15.Ščetar, MarioLes matériaux plastiques // Matériaux et procédés d’emballage pour les industries alimentaires, cosmétiques et pharmaceutiques / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE, 2022. str. 127-153 doi:10.51926/ISTE.9039.ch5 -
16.Nedić Tiban, Nela; Bušnja, MonikaVisokovrijedni nusproizvodi prerade agruma // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 285-309 -
17.Galić, KataBouchons, couvercies, capsules, et autres systèmes de fermeture // Matériaux d'emballage et traitement des denrées alimentaires, des produits pharmaceutiques et des cosmétiques / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE, 2022. str. 249-260 doi:: 10.51926/ISTE.9039.ch9 -
18.Galić, KataSélection d’emballages par famille de produits alimentaires // Matériaux d'emballage et traitement des denrées alimentaires, des produits pharmaceutiques et des cosmétiques / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE, 2022. str. 347-371 doi:: 10.51926/ISTE.9039.ch13 -
19.Galić, KataTechnologies de conditionnement et procédés appliqués aux aliments emballés // Matériaux d'emballage et traitement des denrées alimentaires, des produits pharmaceutiques et des cosmétiques / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE, 2022. str. 285-321 doi:10.51926/ISTE.9039.ch11 -
20.Ćorković, Ina; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAlginate hydrogel beads as building blocks for delivering of polyphenols // Properties and applications of alginate / Wilkerson, Y. Michael (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 103-125 -
21.Levaj, Branka; Repajić, MajaBiološki potencijal agrootpada iz proizvodnje minimalno procesiranog voća i povrća // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Antun Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 265-283 -
22.Despotović, Saša; Pejin, Jelena; Šarić, Goran; Šimić, Gordana; Novak, Mario; Velić, NatalijaMogućnosti iskorištenja nusproizvoda indrustrija slada i piva // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 183-218 -
23.Habuda-Stanić, Mirna; Gavrilović, Ana; Jug- Dujaković, JuricaMogućnosti korištenja nusproizvoda akvakulture // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 4. / (Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario) (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 395-424 -
24.Zeko-Pivač, Anđela; Mastanjević, Kristina; Kulišić, Biljana; Tišma, MarinaEkonomska perspektiva kaskadnog korištenja otpadnog pivskog kvasca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 219-244 -
25.Pleadin, Jelka; Bogdanović, Tanja; Murati, Teuta; Kmetič, IvanaKontaminanti u nusproizvodima prehrambene industrije // NEKE MOGUĆNOSTI ISKORIŠTENJA NUSPROIZVODA PREHRAMBENE INDUSTRIJE / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 1-34 -
26.Šuste, Marko; Šarolić, Mladenka; Svalina, Tomislav; Delić, ŽanaVinski talog - karakterizacija i potencijalna primjena // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije – Knjiga 4. / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 327-348 -
27.Vladić, Jelena; Vidović, Senka; Jokić, StelaPrimjena ekstrakcije subkritičnom vodom u svrhu valorizacije otpada i nusproizvoda prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije 4 / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 61-88 -
28.Banožić, Marija; Aladić, Krunoslav; Vladić, Jelena; Jokić, StelaPrimjena sušenja raspršivanjem u procesiranju nusproizvoda prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije 4 / Šubarić, Drago ; Jozinović, Antun ; Panjičko, Mario (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2022. str. 35-60 -
29.Ana Dobrinčić, Mateja Jurić, Mateja Nenadić, Zoran Zorić, Sandra Pedisić, Verica Dragović-UzelacMicrowave-Assisted Extraction of Polysaccharides from Brown Algae Cystoseira Compressa // 10th Central European Congress on Food / Brka, Muhamed ; Sarić, Zlatan ; Oručević Žuljević, Sanja ; Omanović-Mikličanin, Enisa ; Taljić, Irzada ; Biber, Lejla ; Mujčinović, Alen (ur.)., 2022. str. 333-339 doi:10.1007/978-3-031-04797-8_29
-
30.Komar, Mario; Molnar, MajaApplication of modern green chemistry methods in the synthesis of quinolines, quinazolines and quinazolinones // Advances in organic synthesis / Atta-ur-Rahman, FRS (ur.).
Singapur: Bentham Science, 2022. str. 63-115 doi:10.2174/9789815039269122160004 -
31.Buljeta, Ivana; Gašo-Sokač, Dajana; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaAntioxidant activity of eugenol and its application in food industry. // Advances in Chemistry Research (Volume 71) / James C. Taylor (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 67-90 -
32.Ćorković, Ina; Pichler, Anita; Šimunović, Josip; Kopjar, MirelaEncapsulation techniques for delivery of eugenol // Advances in Chemistry Research (Volume 71) / James C. Taylor (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2022. str. 125-145 -
33.Samaržija, Dubravka; Zamberlin, ŠimunPsychrotrophic Bacteria: Pseudomonas spp. // Encyclopedia of Dairy Sciences, Third edition / McSweeney, Paul L.H. ; McNamara, John P. (ur.).
Amsterdam: Elsevier, 2022. str. 375-383 doi:10.1016/B978-0-08-100596-5.23045-X. -
34.Lučan Čolić, Mirela; Blažić, Marijana; Hardi, JovicaMlaćenica - visokovrijedan nusproizvod proizvodnje maslaca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 367-396 -
35.Le-Bail, Alain; Gabric, DomagojImproving the quality of bread made from partially baked, refrigerated and frozen dough // Breadmaking (Third Edition) / Cauvain, Stanley P. (ur.).
Cambridge: Woodhead Publishing, 2021. str. 589-617 doi:10.1016/B978-0-08-102519-2.00021-9 -
36.Peršurić, Željka; Šarolić, Mladenka; Kraljević Pavelić, SandraPâté i lišće- funkcionalni potencijal nusproizvoda iz uzgoja i prerade maslina // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 187-206 -
37.Kurek, Mia; Ščetar, MarioAuxiliary Materials // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE ; John Wiley & Sons, 2021. str. 235-256 doi:10.1002/9781119825081.ch10 -
38.Ščetar, MarioMultilayer Packaging Materials // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE ; John Wiley & Sons, 2021. str. 131-144 doi:https://.org/10.1002/9781119825081.ch6 -
39.Ščetar, MarioPlastics // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE ; John Wiley & Sons, 2021. str. 105-130 doi:10.1002/9781119825081.ch5 -
40.Debeaufort, Frédéric; Galić, KataIntroduction to Food Packaging // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
New York (NY): ISTE ; John Wiley & Sons, 2021. str. 1-14 -
41.Galić, KataFood Packaging Methods // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
New York (NY): ISTE ; John Wiley & Sons, 2021. str. 257-300 -
42.Galić, KataFood Packaging Selection // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
New York (NY): ISTE ; John Wiley & Sons, 2021. str. 317-347 -
43.Petric, Zvonimir; Žuntar, Irena; Khorshidian, Nasim; Žučko, Jurica; Bursać Kovačević, Danijela; Putnik, Predrag(Dys)functionality of probiotics in food products // In vitro functionality of probiotics in foods / Mortazavian, Amir M. ; Khorshidian, Nasim ; Gomes da Cruz, Adriano (ur.).
New York (NY): Nova Science Publishers, 2021. str. 163-202 doi:10.52305/MTWO3616 -
44.Banožić, Marija; Vladić, Jelena; Jokić, StelaEncapsulation of bioactive compounds from herbal extracts using spray drying // Bioactive Compounds and their Importance / Gulcin, Yildiz ; Gökçen, İzli (ur.).
Haupauge (NY): Nova Science Publishers, 2021. str. 37-60 doi:https://.org/10.52305/AFDL7660 -
45.Tomas, SrećkoPovijest fakulteta // Monografija Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek / Babić, Jurislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 9-25 -
46.Velić, Natalija; Pavlović, Hrvoje; Velić, Darko; Gorenšek, Janez; Despotović, Saša; Panjičko, Mario; Zupančič, Gregor DragoPivski trop - karakterizacija i mogućnosti primjene // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije, Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 139-164 -
47.Pleadin, JelkaNutritivna kvaliteta ribe // Karakterizacija svojstava svježe morske ribe iz uzgoja / Zrnčić, Snježana (ur.).
Zagreb: Hrvatski veterinarski institut, 2021. str. 61-72 -
48.Karlović, Sven; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Nutrizio, Marinela; Režek Jambrak, AnetInnovative Technologies in Sustainable Food Production: High Pressure Processing // Sustainable Production Technology in Food / Lorenzo, Jose Manuel ; Sichetti Munekata, Paulo Eduardo ; Barba, Francisco J. (ur.).
London : Delhi: Elsevier, 2021. str. 145-154 -
49.Strelec, Ivica; Ostojčić, Marta; Budžaki, SandraTransformacija ljuske kokošjih jaja u proizvode dodane vrijednosti // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3 / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 303-327 -
50.Komes, Draženka; Šeremet, Danijela; Mandura, Ana; Vojvodić Cebin, AleksandraValorizacija bioaktivnog potencijala nusproizvoda kave // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Studio HS internet, 2021. str. 207-237 -
51.Šimat, VidaValorization of seafood processing by-products // Valorization of Agri-Food Wastes and By-Products / Bhat, Rajeev (ur.).
Cambridge (MA): Elsevier, 2021. CH26, 22 doi:10.1016/B978-0-12-824044-1.00017-9 -
52.Stjepanović, Marija; Habuda-Stanić, MirnaModificirani nusproizvodi prehrambene industrije u obradi otpadnih voda // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 275-302 -
53.Moslavac, Tihomir; Jozinović, Antun; Aladić, Krunoslav; Paštar, Mate; Miličević, BorislavMogućnosti iskorištenja nusproizvoda iz prerade nekih orašastih plodova // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 239-274 -
54.Jašić, Midhat; Galali, Yaseen; Šubarić, Drago; Lončarić, Ante; Jozinović, Antun; Miličević, BorislavBiološki aktivne komponente u nusproizvodima prehrambene industrije // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3. / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 25-56 -
55.Molnar, Maja; Komar, Mario; Jakovljević, Martina; Lončarić, Melita; Lončar, MirjanaObrada otpada prehrambene industrije niskotemperaturnim eutektičkim otapalima // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3 / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2021. str. 79-107 -
56.Barišić, Veronika; Flanjak, Ivana; Jozinović, Antun; Doko, Kristina; Babić, Jurislav; Šubarić, Drago; Ačkar, ĐurđicaMogućnosti iskorištenja otpada nastalog preradom kakaovca // Neke mogućnosti iskorištenja nusproizvoda prehrambene industrije - Knjiga 3 / Šubarić, Drago ; Miličević, Borislav (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku ; Velečilište u Požegi, 2021. str. 165-186 -
57.Ninčević Grassino, Antonela; Cindrić, Ines; Halambek, JasnaGreen Corrosion Inhibitors from Biomass and Natural Sources // Sustainable Corrosion Inhibitors / Ahamed, Inamuddin Mohd Imran ; Luqman, Mohammad ; Altalhi, Tariq (ur.).
Millersville (PA): Materials Research Society, 2021. str. 46-69 doi:10.21741/9781644901496-3 -
58.Galić, KataPackaging Caps and Closures // Packaging Materials and Processing for Food, Pharmaceuticals and Cosmetics / Debeaufort, Frédéric ; Galić, Kata ; Kurek, Mia ; Benbettaieb, Nasreddine ; Ščetar, Mario (ur.).
London : Delhi: ISTE ; John Wiley & Sons, 2021. str. 223-235 -
59.Šimat, Vida; Čagalj, Martina; Skroza, Danijela; Gardini, Fausto; Tabanelli, Giulia; Montanari, Chiara; Hassoun, Abdo; Özogul, FatihSustainable sources for antioxidant and antimicrobial compounds used in meat and seafood products // Advances in Food and Nutrition Research / Toldra, Fidel (ur.).
Cambridge (MA): Elsevier, 2021. str. 1-64 doi:10.1016/bs.afnr.2021.03.001 -
60.Benković, Maja; Jurinjak Tušek, Ana; Valinger, Davor; Jurina, Tamara; Gajdoš Kljusurić, JasenkaBioactives functionalization and interactions // Food Bioactives and Health / Galanakis, Charis M. (ur.).
Cham: Springer, 2021. str. 307-336 doi:10.1007/978-3-030-57469-7