Pregled po ustanovi: PODRAVKA prehrambena industrija d.d. FC "Istraživanje i razvoj (MB: 133)
Pronađeno 90 radova
-
1.Tomić-Obrdalj, Helena; Keser, Irena; Ranilović, Jasmina; Palfi, Marina; Gajari, Davorka; Cvetković, TanjaThe use of herbs and spices in sodium-reduced meals enhances saltiness and is highly accepted by the elderly // Food quality and preference, 105 (2023), 1-11 doi:10.1016/j.foodqual.2022.104789 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Kašaj, Mirjana; Knežević, NadaFood Frauds - Legislative Framework and Consumer Perception // European food and feed law review, 17 (2022), 6; 407-413 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ivanuša, Mario; Palfi, Marina; Knežević, Sara; Knežević, NadaProbiotics and prebiotics in arterial hypertension // Journal of Central European Agriculture, 23 (2022), 4; 841-850 doi:10.5513/jcea01/23.4.3700 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
4.Kušević, TihomirProizvodnja ulja iz sjemenki paprike dvostupanjskom ekstrakcijom, 2022., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, Osijek
-
5.Gajari, Davorka; Rumbak, Ivana; Ranilović, Jasmina; Tomić-Obrdalj, HelenaApplication of a salt substitute in bitter taste suppression and toward better acceptance of cruciferous vegetables in diet // Appetite, 173 (2022), 105996, 11 doi:10.1016/j.appet.2022.105996 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Jokić, StelaQuality of Pepper Seed By-Products: A Review // Foods, 11 (2022), 5; 748, 16 doi:10.3390/foods11050748 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Karić, Darko; Pavić, Ivana; Rep, AnaSectoral analysis of the profitability and import component contribution within the value chain in Croatia // Proceedings of FEB Zagreb 12th International Odyssey Conference on Economics and Business / Nančinović Braje, Ivana ; Jaković, Božidar ; Ferjanić Hodak, Danijela (ur.).
Zagreb: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2021. str. 71-90 doi:10.22598/odyssey/2021.3 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
8.Djekić, Ilija; Nikolić, Aleksandra; Uzunović, Mirza; Marijke, Aluwé; Liu, Aijun; Han, Jiqin; Brnčić, Mladen; Knežević, Nada; Papademas, Photis; Lemoniati, Katerina et al.Covid-19 pandemic effects on food safety - multi-country survey study // Food control, 122 (2021), 107800-9 doi:10.1016/j.foodcont.2020.107800 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Horvat, Dijana; Rojnica, Iva; Palfi, Marina; Koprivnjak, Ivana; Tomić Obrdalj, HelenaUtjecaj uvjeta skladištenja na klijavost sjemena povrtnih vrsta // Sjemenarstvo, 31 (2020), 29-39 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Šubarić, Drago; Moslavac, Tihomir; Cikoš, Ana-Marija; Jokić, StelaPodravka and Slavonka Varieties of Pepper Seeds (Capsicum annuum L.) as a New Source of Highly Nutritional Edible Oil // Foods, 9 (2020), 9; 1262, 21 doi:10.3390/foods9091262 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
11.L. Zemljak, J. Ranilović, A. Đ. Zuber, V. Popijač, J. Madić i L. KozačinskiMikrobna stabilnost kobasičarskih proizvoda sa smanjenim udjelom soli // Veterinarska stanica, 51 (2020), 4; 375-385 doi:10.46419/vs.51.4.7 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Knežević, Nada; Ivanuša, Mario; Palfi, MarinaPositive effects of barley on human health // Proceedings of the 10th International Congress “Flour-Bread ‘19” and 12th Croatian Congress of Cereal Technologists “Brašno-Kruh ’19.” / Strelec, Ivica ; Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2020. str. 55-64 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
13.Lučan, Mirela; Ranilović, Jasmina; Slačanac, Vedran; Cvetković, Tanja; Primorac, Ljiljana; Gajari, Davorka; Tomić Obrdalj, Helena; Jukić, Marko; Lukinac Čačić, JasminaPhysico-chemical properties, spreadability and consumer acceptance of low-sodium cream cheese // Mljekarstvo, 70 (2020), 1; 13-27 doi:10.15567/mljekarstvo.2020.0101 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Zlatar-Vulić, RomanaNajznačajniji elementi društveno odgovornog poslovanja prehrambenih kompanija u Republici Hrvatskoj // Zbornik sažetaka radova / Matešić, Mirjana (ur.).
Zagreb: Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj, 2019. str. 73-74 (ostalo, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak) -
15.Knežević, Nada; Grbavac, Slavka; Palfi, MarinaCountry of Origin - The Importance for Consumers // European food and feed law review, 14 (2019), 6; 528-532 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
16.Leboš Pavunc, Andreja; Penava, Lenkica; Ranilović, Jasmina; Novak, Jasna; Banić, Martina; Butorac, Katarina; Petrović, Emilija; Mihaljević-Herman, Vesna; Bendelja, Krešo; Savić Mlakar, Ana et al.Influence of Dehydrated Wheat/Rice Cereal Matrices on Probiotic Activity of Bifidobacterium animalis ssp. lactis BB-12® // Food technology and biotechnology, 57 (2019), 2; 147-158 doi:10.17113/ftb.57.02.19.6142 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
17.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić- Obrdalj, HelenaAdolescents´ acceptance of highly innovative food product evaluated through traditional sensory approach and emotional responses // Online book of abstracts/Elsevier, 2019 Skup / Hort, Joanne ; Lyon, David ; Beeren, Cindy (ur.).
Edinburgh: Elsevier, 2019. str. 4-4 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Alić, Mirela; Balorda, Patricia; Bolarić, Kim; Cestar, Mateja; Crnko-Kovač, Kristina; Dorić, Iva; Karatović, Anja; Palić, Dorotea; Pfeifer, Danijela; Rešetar, Josip et al.Consumers’ awareness of their role in food hygiene practice after the purchase of food // 7th International Congress of Nutritionists - Book of Abstracts / Croatian Federation of Nutritionists (ur.).
Zagreb: Croatian Federation of Nutritionists, 2019. str. 92-93 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Jozinović Lešić, Antonija; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoPotential application of lyophilized tomato pomace in the production of directly expanded corn snack products // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 155-155 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Matković, Domagoj; Šubarić, Drago; Jozinović, AntunUtjecaj metoda sušenja na nutritivni sastav i antioksidativni potencijal biootpada rajčice // Knjiga sažetaka s 12. međunarodnog znanstveno- stručnog skupa HRANOM DO ZDRAVLJA / Babić, Jurislav ; Šubarić, Drago ; Jašić, Midhat (ur.).
Osijek : Tuzla: Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek ; Tehnološki fakultet Univerziteta u Tuzli, 2019. str. 150-150 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Leboš-Pavunc, A., Penava, L., Ranilović, J., Novak, J., Banić, M., Butorac, K., Petrović, E., Mihaljević-Herman, V., Bendelja, K., Savić Mlakar, A., Durgo, K., Kos, B., Šušković, J.Probiotic activity of Bifidobacterium animalis subsp. lactis BB-12® in dehydrated wheat/rice cereal products // Power of microbes
Sveti Martin na Muri, Hrvatska, 2019. str. 87-87 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
22.Jozinović, Antun; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Vađunec Bajrić, Irena; Nedić Tiban, Nela; Ačkar, Đurđica; Babić, Jurislav; Šubarić, DragoProperties of directly expanded corn snack products enriched with lyophilized tomato pomace // 10th International Congress Flour-Bread '19/ 12th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno- kruh '19. Book of Abstracts / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica ; Lončarić, Ante (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2019. str. 45-45 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Jozinović, Antun; Šarkanj, Bojan; Ačkar, Đurđica; Panak Balentić, Jelena; Šubarić, Domagoj; Cvetković, Tanja; Ranilović, Jasmina; Guberac, Sunčica; Babić, JurislavSimultaneous Determination of Acrylamide and Hydroxymethylfurfural in Extruded Products by LC-MS/MS Method // Molecules, 24 (2019), 10; 1971, 13 doi:10.3390/molecules24101971 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Cvetković, Tanja; Colić Barić, IrenaSalt Reduction: Translation of Consumer Expectations into Wishful Taste Product Attribute // International Journal of Food Engineering, 5 (2019), 1; 43-49 doi:10.18178/ijfe.5.1.43-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka; Ranilović, JasminaComparison of saltiness and palatability of salt reduced soup by different approaches // Book of Abstracts 9th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / KovačevićGanić, Karin ; Dragović-Uzelac, Verica ; Balbino, Sandra (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista, 2018. str. 59-59 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
26.Gajari, Davorka; Ranilović, Jasmina; Tomić- Obrdalj, Helena; Primorac, Ljiljana; Cvetković, Tanja;Sensory profiles and acceptability of an innovative salt substitute in comparison with traditional salt samples evaluated by trained and consumer panels // Online book of abstracts / Monteleone, Erminio (ur.).
Verona: Elsevier, 2018. str. 5-5 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
27.Rukavina, Ivana; Šatović, Zlatko; Maletić, Edi; Šarčević, Hrvoje; Bolarić, Snježana; Matotan, Zdravko; Radunić, Mira; Pospišil, Milan; Vujević, PredragNacionalna baza podataka biljnih genetskih izvora u RH // Book of Abstracts 54 Hrvatski i 14 Međunarodni Simpozij Agronoma / Mioč, Boro ; Širić, Ivan (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2018. str. 89-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
28.Klanjac, Jana; Radić, Tomislav; Goreta Ban, Smiljana; Palčić, Igor; Lukić, Marina; Brkljača, Mia; Žurga, Paula; Ban, Dean; Matotan, Zdravko; Urlić, Branimir et al.Utjecaj primjene arbuskularnih mikoriznih gljiva na kvalitetu i mineralni sastav ploda industrijske rajčice // 13. KONGRES HRVATSKOG TLOZNANSTVENOG DRUŠTVA / 13th CONGRESS OF THE CROATIAN SOCIETY OF SOIL SCIENCE / Romić, Marija ; Rastija, Domagoj ; Popović, Brigita (ur.) (ur.).
Vukovar, Hrvatska: Hrvatsko tloznanstveno društvo, 2018. str. 50-51 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
29.Palfi, Marina; Konjevoda, Paško; Vrandečić, Karolina; Ćosić, JasenkaAntifungalna aktivnost eteričnih ulja i njihovih glavnih komponenti na rast micelija Colletotrichum coccodes // Poljoprivreda (Osijek), 24 (2018), 2; 20-26 doi:10.18047/poljo.24.2.3 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Palfi, Marina; Knežević, NadaPositive effects of oats on human health // Proceedings of the 9th International Congress Flour – Bread ’17, 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno – Kruh ’17 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 151-159 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Palfi, Marina; Ćosić, Jasenka; Vrandečić, Karolina; Tomić-Obrdalj, Helena;Antifungalno djelovanje eteričnih ulja na Botrytis cinera u in vitro uvjetima // Zbornik sažetaka, 53. hrvatski i 13. međunarodni simpozij agronoma / Rozman, Vlatka ; Antunović, Zvonko (ur.).
Osijek: Poljoprivredni fakultet, Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2018. str. 35-36 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
32.Knežević, NadaIFA - ISEKI FOOD ASSOCIATION // Proceedings of the 9th International Congress Flour-Bread '17, 11th Croatian Congress of Cereal Technologists Brašno-Kruh '17 / Jozinović, Antun ; Budžaki, Sandra ; Strelec, Ivica (ur.).
Osijek: Prehrambeno tehnološki fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2017. str. 55-55 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
33.Ceilinger, Marijana; Tomić-Obrdalj, Helena; Miličević, Jelena; Penava, Lenkica; Gajari, Davorka;NUTRICIONISTIČKI ASPEKTI ENTERALNE HRANE // Book of abstracts, 5th International Congress of Nutritionists
Zagreb: Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, 2017. str. 51-51 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
34.Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena; Ranilović, Jasmina; Vidaković, Maja;UNAPREĐENJE PREHRAMBENIH NAVIKA ZAPOSLENIKA // Book of abstracts, 5th International Congress of Nutritionists
Zagreb: Hrvatski akademski centar primijenjenog nutricionizma, 2017. str. 88-88 (poster, podatak o recenziji nije dostupan, sažetak, znanstveni) -
35.Ceilinger, Marijana; Bukvić, Valerija; Puhač Bogadi, Nina; Miličević, Jelena; Penava, Lenkica; Popijač, Vesna; Gajari, Davorka; Tomić-Obrdalj, Helena;IZABRANE KARAKTERISTIKE HRANE ZA POSEBNE MEDICINSKE POTREBE // Book of abstracts, 5th International Congress of Nutritionists
Zagreb: Hrvatski akademski centar primjenjenog nutricionizma, 2017. str. 84-84 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka;UTJECAJ POREMEĆAJA OSJETILA MIRISA I OKUSA NA PREHRANU OSOBA STARIJE DOBI // Book of abstracts 10th International Sceitific and Professional conference With Food to Health/Knjiga sažetaka 10. međunarodni znanstveno-stručni skup Hranom do zdravlja / Čačić Kenjerić, Daniela (ur.).
Osijek: Josip Juraj Strossmayer University of Osijek Faculty of Food Technology Osijek and Faculty of Pharmacy, University of Tuzla Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek i Farmaceutski fakultet Univerziteta u Tuzli, 2017. str. 22-22 (predavanje, recenziran, sažetak, znanstveni) -
37.Palfi, Marina; Matotan, Zdravko; Matotan, SvjetlanaUtjecaj tretiranja sjemena stimulatorom klijanja ekobooster 1 na početni rast i razvoj paprike // Sjemenarstvo, 30 (2017), 1/2; 45-53 (domaća recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Knežević, Nada; Horvat, MirjanaIzazovi stavljanja hrane na kinesko tržište – osvrt na označavanje // 11. Konferencija o sigurnosti i kvaliteti hrane
Opatija, Hrvatska, 2017. (pozvano predavanje, pp prezentacija, stručni) -
39.Palfi, Marina; Knežević, Nada; Balija, Nadica; Horvat Marković, RomanaBezglutenski proizvodi – osvrt na zakonodavstvo po tržištima // 3. Hrvatski kongres zdravstvene ekologije s međunarodnim sudjelovanjem Zbornik sažetaka / Vidić Štrac, Ivona (ur.).
Zagreb: Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ), 2017. str. 78-80 (poster, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
40.Palfi, Marina; Mihaljević-Herman, Vesna; Ćosić, Jasenka; Popijač, Vesna; Puhač Bogadi, NinaIn vitro antibacterial activity of essential oils on Staphylococcus aureus and Escherichia coli // International Conference 16th Ruzicka Days “Today Science – Tomorrow Industry” Proceedings / Jukić, Ante ; Šubarić, Drago (ur.).
Osijek : Zagreb: HDKI, Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek, 2017. str. 163-169 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
41.Palfi, Marina; Jurković, Zorica; Ćosić, Jasenka; Tomić-Obrdalj, Helena; Jurković, Vlatka; Knežević, Nada; Vrandečić, KarolinaTotal polyphenol content and antioxidant activity of wild and cultivated asparagus in Croatia // Poljoprivreda (Osijek), 23 (2017), 1; 56-62 doi:10.18047/poljo.23.1.9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Ranilović, Jasmina; Gajari, Davorka; Tomić- Obrdalj, Helena;Effects of Conventional and Contemporary Cooking Techniques in Salt Reduction // Online book of abstracts / Schlich, Pascal (ur.).
Dijon: Elsevier, 2016. P057, 1 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
43.Ferenčić, MartinaRetail Ready Packaging // In store (Zagreb), V (2016), 45; 30-31 (podatak o recenziji nije dostupan, ostalo)
-
44.Gajdoš Kljusurić, Jasenka; Knežević, Nada; Ivančan, Ivana; Gikić, Tena; Jurinjak Tušek, Ana; Rimac Brnčić, SuzanaAntioxidant assessment of cereal based functional beverages by NIR spectroscopy and Briggs-Rauscher's method // The 1st International Conference on FOOD BIOACTIVES & HEALTH, Norwich, Programme and Abstracts
Norwich: Institute of Food Research, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
45.Vitali Čepo, Dubravka; Brnčić, Mladen; Trgovčević, Maja; Albahari, Petra; Knežević, Nada; Jug, Mario; Rimac Brnčić, SuzanaCombination of ultrasound assisted extraction (UAE) and cyclodextrin encapsulation for the isolation of antioxidants from olive pomace // IUFoST World Congress of Food Science and Technology, Book of Abstracts
Dublin: Institute of Food Science & Technology of Ireland, 2016. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Knežević, Nada; Ranilović, JasminaFood labeling: comparing approaches on the EU and China market // IUFoST World Congress of Food Science and Technology, Book of Abstracts
Dublin: Institute of Food Science & Technology of Ireland, 2016. str. 5-5 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
47.Tomić-Obrdalj, Helena; Gajari, Davorka; Vidaković, Maja; Colić Barić, IrenaMOGUĆNOSTI NOVIH MEDIJA U EDUKACIJI I KOMUNIKACIJI NUTRITIVNIH TEMA DJECI OSNOVNOŠKOLSKE DOBI // Zbornik sažetaka, 3. Međunarodni kongres nutricionista / Gradinjan, Marko (ur.).
Zagreb: Nutricionizam Balans, 2015. str. 46-46 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
48.Jelovčan Siniša; Kolarić Darko; Kadija – Cmrk Vesna; Palfi Marina; Kovačić Goran;MALA REPINA PIPA (Lixus scabricollis Boheman 1842.) NOVI ŠTETNIK CIKLE // Glasilo biljne zaštite, 15 (2015), 3; 215-220 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
49.Ferenčić, MartinaBrand loyalty: Knowledge retrospective based on a literature review // 24th CROMAR congress: Marketing Theory and Practice - Building Bridges and Fostering Collaboration - Proceedings / Mihić, Mirela (ur.).
Split: Faculty of Economics Split, CROMAR, 2015. str. 13-36 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
50.Ferenčić, Martina; Wolfling, AnaImpact of Negative Quality Inconsistency on Brand Loyalty – Case of Croatian Food Market // Economic and business review, 17 (2015), 1; 5-23 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)