Pregled po projektu: Nove tehnike procesiranja u proizvodnji funkcionalne hrane (MB: MZOS-058-0580696-2533)
Pronađeno 124 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Herceg, ZoranProcesi u prehrambenoj industriji. Zagreb: Plejada, 2011 (monografija)
-
2.Lelas, VesnaProcesi pripreme hrane. Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2008 (monografija)
-
1.Režek Jambrak, Anet; Herceg, ZoranApplication of Ultrasonics in Food Preservation and Processing // Conventional and Advanced Food Processing Technologies / Suvendu Bhattacharya. (ur.)., 2014. str. 515-535
-
2.Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Rimac Brnčić, Suzana; Krešić, GretaProcesi konzerviranja hrane-Novi postupci // Procesi konzerviranja hrane-Novi postupci / Herceg, Zoran (ur.).
Zagreb: Golden marketing - Tehnička knjiga, 2009. str. 1-147 -
1.Elez Garofulić, Ivona; Režek Jambrak, Anet; Milošević, Slobodan; Dragović-Uzelac, Verica; Zorić, Zoran; Herceg, ZoranThe effect of gas phase plasma treatment on the anthocyanin and phenolic acid content of sour cherry Marasca (Prunus cerasus var. Marasca) juice // LWT-Food Science and Technology, 62 (2015), 1/2; 894-900 doi:10.1016/j.lwt.2014.08.036 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Lelas, Vesna; Paniwnyk, Larysa; Herceg, ZoranEffect of ultrasound treatment on particle size and molecular weight of whey proteins // Journal of food engineering, 121 (2014), 15-23 doi:dx..org/10.1016/j.jfooeng.2013.08.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Režek Jambrak, Anet; Mason, V.; Lelas, Vesna; Paniwnyk, Larysa; Herceg, ZoranEffect of ultrasound treatment on particle size and molecular weight of whey proteins // Journal of food engineering, 121 (2014), 15-23 doi:10.1016/j.jfoodeng.2013.08.012 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Herceg, Zoran; Batur, Verica, Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Gmajnički, Ines; Špoljarić, IgorThe effect of tribomechanical micronization and activation on rheological, thermophysical and some physical properties of tapioca starch // International Journal of Carbohydrate Chemistry, 2013 (2013), 1-7 doi:10.1155/2013/657951 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Batur, Verica; Mededovic Thagard, Selma; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Herceg, ZoranEffect of Tribomechanical Micronisation and Activation Treatment on Textural and Thermophysical Properties of Wheat and Potato Starch Gels // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 2; 278-283 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Herceg, Zoran; Markov, Ksenija; Sobota Šalamon, Brankica; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Kaliterna, JankoEffect of High Intensity Ultrasound Treatment on the Growth of Food Spoilage Bacteria // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 3; 352-359 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Badanjak Sabolović, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, VesnaEmulsifying properties of tribomechanically treated whey proteins // Mljekarstvo, 63 (2013), 64-71 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Šimunek, Marina; Režek Jambrak, Anet; Dobrović, Slaven; Herceg, Zoran; Vukušić, TomislavaRheological properties of ultrasound treated apple, cranberry and blueberry juice and nectar // Journal of food science and technology, 51 (2013), 2; 3577-3593 doi:10.1007/s13197-013-0958-2 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Šimunek, Marina; Režek Jambrak, Anet; Petrović, Marinko; Juretić, Hrvoje; Major, Nikola; Herceg, Zoran; Hruškar, Mirjana; Vukušić, TomislavaAroma Profile and Sensory Properties of Ultrasound Treated Apple Juice and Nectar // Food technology and biotechnology, 51 (2013), 1; 101-111 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
10.Režek Jambrak, Anet; Lerda, Doriane; Mirčeta, Ranko; Šimunek, Marina; Lelas, Vesna; Chemat, Farid; Herceg, Zoran; Batur, VericaExperimental Design and Optimization of Ultrasound Treatment: Functional and Physical Properties of Sonicated Ice Cream Model Mixtures // Journal of food processing & technology, 3 (2012), 145-148 doi:10.4172/2157-7110.1000145 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Herceg, Zoran; Juraga, Edita; Sobota-Šalamon, Brankica; Režek Jambrak, AnetInactivation of mesophilic bacteria in milk by means of high intensity ultrasound using response surface methodology // Czech journal of food sciences, 30 (2012), 2; 108-118 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Horžić, Dunja; Režek Jambrak, Anet; Belščak-Cvitanović, Ana; Komes, Draženka; Lelas, VesnaComparison of Conventional and Ultrasound Assisted Extraction Techniques of Yellow Tea and Bioactive Composition of Obtained Extracts // Food and Bioprocess Technology, 5 (2012), 7; 2858-2870 doi:10.1007/s11947-012-0791-z (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Mededović Thagard, SelmaApplication of High Intensity Ultrasound Treatment on Amount of Staphylococcus aureus and Escherichia coli in Milk // Food technology and biotechnology, 50 (2012), 1; 46-52 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
14.Vidić, Bože; Vukušić, Tomislava; Ljubić Herceg, Ivana; Šubarić, Drago; Ačkar, Đurđica; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Režek Jambrak, Anet; Karlović, Sven; Herceg, ZoranUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na fizikalna i teksturalna svojstava suspenzija škroba pšenice // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3-4; 134-140 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
15.Dubrović, Igor; Herceg, Zoran; Režek Jambrak, Anet; Badanjak, Marija; Dragović-Uzelac, VericaEffect of High Intensity Ultrasound and Pasteurization on Anthocyanin Content in Strawberry Juice // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 2; 196-204 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Blekić, Monika; Režek Jambrak, Anet; Chemat, FaridMikrovalna ekstrakcija bioaktivnih spojeva // Croatian journal of food science and technology, 3 (2011), 1; 32-47 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
17.Juraga, Edita; Sobota Šalamon, Brankica; Herceg, Zoran; Režek Jambrak, AnetApplication of high intensity ultrasound treatment on Enterobacteriae count in milk // Mljekarstvo, 61 (2011), (2); 125-134 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.G. Krešić, V. Lelas, A. Režek Jambrak, Z. HercegPrimjena visokog tlaka u postupcima obrade hrane // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 60 (2011), (1); 11-19 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
19.Krešić, Greta; Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Herceg, ZoranInfluence of innovative technologies on rheological and thermophysical properties of whey proteins and guar gum model systems // Mljekarstvo, 61 (2011), (1); 64-78 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Herceg, Zoran; Batur, Verica; Grčić, IrisRheological, functional and thermo-physical properties of ultrasound treated whey proteins with addition of sucrose or milk powder // Mljekarstvo, 61 (2011), (1); 79-91 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Drmić, Helena; Režek Jambrak, AnetUltrazvučna ekstrakcija bioaktivnih spojeva // Croatian journal of food science and technology, 2 (2011), (2); 22-33 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
22.Herceg, Zoran; Batur, Verica; Režek Jambrak, Anet; Badanjak, Marija; Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, VesnaModification of rheological, thermophysical, textural and some physical properties of corn starch by tribomechanical treatment // Carbohydrate polymers, 80 (2010), 4; 1072-1077 doi:10.1016/j.carbpol.2010.01.026 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
23.Batur, Verica; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Badanjak, MarijaUtjecaj ultrazvuka visoke snage na reološka svojstva i svojstva pjenjenja modelnih sladolednih smjesa // Mljekarstvo, 60 (2010), 1; 10-18 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
24.Rimac Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Herceg, Zoran; Badanjak, MarijaIzoterme sorpcije vode dehidratiranih proteina sirutke // Mljekarstvo, 60 (2010), 1; 3-9 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
25.Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, AnetConsumers’ behaviour and motives for choice of dairy beverages in kvarner region : a pilot study // Mljekarstvo, 60 (2010), 1; 50-58 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
26.Ljubić Herceg, Ivana; Režek Jambrak, Anet; Šubarić, Drago; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak, Marija; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Novotni, Dubravka; Herceg, ZoranTexture and pasting properties of ultrasonically treated corn starch // Czech journal of food sciences, 28 (2010), 2; 83-93 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
27.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Herceg, Zoran; Badanjak, Marija; Werner, ZoranPrimjena ultrazvuka visoke snage u sušenju voća i povrća // Kemija u industriji : časopis kemičara i tehnologa Hrvatske, 59 (2010), 4; 169-177 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
28.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Lelas, Vesna; Krešić, GretaUltrasonic effect on physicochemical and functional properties of α -lactalbumin // LWT- Lebensmittel-Wissenschaft und Technologie- Food Science and Technology, 43 (2010), 254-262 doi:10.1016/j.lwt.2009.09.001 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
29.Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Šubarić, Drago; Babić, Jurislav; Brnčić, Mladen; Rimac Brnčić, Suzana; Bosiljkov, Tomislav; Čvek, Domagoj; Tripalo, Branko; Gelo, JuricaUltrasound effect on physical properties of corn starch // Carbohydrate polymers, 79 (2010), 1; 91-100 doi:10.1016/j.carbpol.2009.07.051 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
30.Krešić, Greta; Kenđel Jovanović, Gordana; Pavičić Žeželj, Sandra; Cvijanović, Olga; Ivezić, GoranThe effect of nutrition knowledge on dietary intake among Croatian university students // Collegium antropologicum, 33 (2009), 4; 1047-1056 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Herceg, Zoran; Badanjak, Marija; Batur, Verica; Muža, MislavPrednosti i nedostaci primjene ultrazvuka visoke snage u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 59 (2009), 4; 267-281 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
32.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Mason, Timothy J.; Krešić, Greta; Badanjak, MarijaPhysical properties of ultrasound treated soy proteins // Journal of food engineering, 93 (2009), 386-393 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
33.Krešić, Greta; Šimundić, Borislav; Mandić, Milena L.; Kenđel, Gordana; Pavičić Žeželj, SandraDaily menus can result in suboptimal nutrient intakes, especially calcium, of adolescents living in dormitories // Nutrition Research, 28 (2008), 3; 156-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
34.Krešić, Greta; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Rimac Brnčić, SuzanaInfluences of novel food processing technologies on the rheological and thermophysical properties of whey proteins // Journal of Food Engineering, 87 (2008), 1; 64-73 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
35.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Lelas, Vesna; Herceg, Zoran; Ljubić Herceg, IvanaEffect of ultrasound treatment on solubility and foaming properties of whey protein suspensions // Journal of Food Engineering, 86 (2008), 2; 281-287 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
36.Herceg, Zoran; Režek, Anet; Lelas, Vesna; Krešić, Greta; Franetović, MilaEffect of carbohydrates on the emulsifying, foaming and freezing properties of whey protein suspensions // Journal of Food Engineering, 79 (2007), 1; 279-286 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
37.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Paniwnyk, Larysa; Lelas, VesnaUltrasonic Effect on pH, Electric Conductivity, and Tissue Surface of Button Mushrooms, Brussels Sprouts and Cauliflower // Czech Journal of Food Sciences, 25 (2007), 2; 90-100 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
38.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Paniwnyk, Larysa; Lelas, VesnaAccelerated drying of button mushrooms, Brussels sprouts and cauliflower by applying power ultrasound and its rehydration properties // Journal of Food Engineering, 81 (2007), 1; 88-97 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Herceg, Zoran; Brnčić, Mladen; Režek Jambrak, Anet; Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak, Marija; Sokolić, IrmaMogućnost primjene ultrazvuka visokog intenziteta u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 59 (2009), 1; 65-69 (recenziran, članak, stručni)
-
2.Herceg, Zoran; Režek, Anet; Rimac Brnčić, SuzanaMolekularna osnova fukcionalnosti proteina sirutke // Mljekarstvo, 58 (2008), 2; 181-193 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Herceg, Zoran; Batur, Verica; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Gmajnički, Ines; Špoljarić, IgorThe Effect of Tribomechanical Micronization and Activation on Rheological, Thermophysical, and Some Physical Properties of Tapioca Starch // International Journal of Carbohydrate Chemistry, 2013 (2013), 1-8 doi:10.1155/2013/657951 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
2.Režek Jambrak, AnetApplication of High Power Ultrasound and Microwave in Food Processing: Extraction // Journal of food processing & technology, 2012 (2012), 3-12 doi:10.4172/2157-7110.1000e111 (podatak o recenziji nije dostupan, uvodnik, znanstveni)
-
3.Režek Jambrak, AnetExperimental Design and Optimization of Ultrasound Treatment of Food Products // Journal of food processing & technology, 2 (2011), 3; 1-3 doi:10.4172/2157-7110.1000102e (podatak o recenziji nije dostupan, editorial, znanstveni)
-
1.Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Levaj, BrankaInfluence of thermo-sonification on microbiological safety, color and anthocyanins content of strawberry juice // Conference in Food Quality and Safety&Hygienic Engineering and design 2013
Skopje, Sjeverna Makedonija, 2013. (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Lelas, VesnaUltrazvučne i mikrovalne ekstrakcije bioaktivnih spojeva // Talasoterapija, kineziterapija i aromaterapija u Hrvatskoj / Ivanišević, Goran (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2013. str. 145-149 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
3.Lelas, VesnaUloga hrane u razvoju lječilišnog turizma // Lječilišna medicina i turizam / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Rimac-Brnčić, Suzana; Lelas, Vesna; Brnčić, Mladen; Bosiljkov, Tomislav; Ježek, Damir; Badanjak, MarijaThermal gelation of whey protein at different pH values // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim: AIDIC, 2009. str. 831-836 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Bosiljkov, Tomislav; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Karlović, Sven; Ukrainczyk, Marko; Ježek, Damir; Rimac-Brnčić, SuzanaImpact of ultrasound-enhanced homogenization on physical properties of soybean milk // Chemical Engineering Transactions – volume 17, Proceedings of the 9th International Conference on Chemical and Process Engineering / Sauro Pierucci (ur.).
Rim: AIDIC, 2009. str. 1029-1034 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
6.Režek Jambrak, Anet; Mason, Timothy J.; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Krešić, GretaEffect of ultrasound treatment on particle size distribution and protein composition of soy protein isolate & concentrate suspensions // Proceedings of the 2008 Joint Central European Congress / prof.dr.sc. Duška Ćurić (ur.).
Zagreb: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. str. 303-310 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Krešić, GretaPružanje informacija o hrani u okviru ugostiteljske ponude // Upravljanje zdravstvenim rizicima u hotelskim sustavima / Lušić, Dražen ; Bilajac, Mirsad (ur.).
Rijeka: Hrvatska udruga za sanitarno inženjerstvo- Komora sanitarnih inženjera i tehničara, 2009. str. 17-23 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
1.Lelas, VesnaNiske temperature u funkciji očuvanja bioaktivnih sastojaka hrane // Zdravstveni turizam: medicina i kultura / Goran Ivanišević (ur.).
Zagreb: Hrvatski lječnički zbor, 2010. str. 12-17 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), ostalo) -
1.Verica Batur; Anet Režek JambrakMicrowave hydrodiffusion and gravity extraction phenol content from garlic (Allium sativum) cloves // 1th International Congress on Green Extraction of Natural Products (GENP2013) / Faric Chemat (ur.).
Avignon: University of Avignon, 2013. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Marić, Mirela, Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak Sabolović, MarijaSensitization to major food allergens // EuroFoodChem XVII
Istanbul, 2013. str. 472-472 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Režek Jambrak, Anet; Vukušić, Tomislava; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Chemat, FaridDesign of microwave and pulsed electric field extraction of essential oils from citrus peel. // Proceedings of the International conference Bio&Food Electrotechnologies- BFE 2012. / Giovanna Ferrari (ur.).
Salerno, 2012. (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Rimac Brnčić, Suzana, Lelas, Vesna; Vlahoviček Maravić, GordanaModification of whey proteins functional properties by TMA // NEEFood - 2012
Sankt Peterburg, Ruska Federacija, 2012. str. 89-90 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
5.Leo Gracin, Martin Grozdanović, Anet Režek Jambrak, Karin Kovačević Ganić, Natka Ćurko, Hrvoje Juretić, Slaven DobrovićEffect of high intensity ultrasound on yeast of Brettanomyces genus and sensory quality of wine // 7th International Congress of FOOD TECHNOLOGISTS, BIOTECHNOLOGISTS, AND NUTRITIONISTS / Helga Medić (ur.).
Opatija, 2011. (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Režek Jambrak, Anet; Lerda, Doriane; Lelas, Vesna; Chemat, FaridOptimization and experimental design of ultrasound treatment and physical properties of sonicated ice cream model mixtures // 7th International Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists
Opatija, 2011. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
7.Lelas, VesnaNetermički postupci procesiranja hrane - utjecaj postupka na fizikalna svojstva // 39. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka
Opatija, Hrvatska, 2010. str. 21-21 (pozvano predavanje, sažetak, ostalo) -
8.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Rimac Brnčić, Suzana; Herceg, Zoran; Badanjak, Marija; Muža, MislavUTJECAJ ULTRAZVUKA NA REOLOŠKA I TERMOFIZIKALNA SVOJSTVA KRUMPIROVOG ŠKROBA // International Scientific and Professional Conference, 13th Ružiicka days “TODAY SCIENCE – TOMORROW INDUSTRY”
Vukovar, Hrvatska, 2010. (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Badanjak, MarijaPhysical properties of ultrasound treated whey protein suspensions with and without hydrocolloids addition // 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in
Potsdam, 2009. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Anet Režek Jambrak; Vesna Lelas; Marija BadanjakPHYSICAL PROPERTIES OF ULTRASOUND TREATED WHEY PROTEIN SUSPENSIONS WITH AND WITHOUT HYDROCOLLOIDS ADDITION // 5th International Technical Symposium on Food Processing, Monitoring Technology in Bioprocess and Food Quality Management
Potsdam, 2009. (poster, sažetak, znanstveni) -
11.Lelas, Vesna; Režek Jambrak, Anet; Herceg, Zoran; Rimac Brnčić, SuzanaFunctional properties of ultrasound treated whey and soy proteins // Book of Abstracts of the 2008 Joint Central European Congress 4th Central European Congress on Food and 6th Croatia Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists / Ćurić, Duška (ur.).
Cavtat, Hrvatska: Hrvatska gospodarska komora (HGK), 2008. (poster, sažetak, znanstveni) -
12.Krešić, Greta; Lelas, VesnaEffects of carboxymethylcellulose addition on some functional properties of high pressurized β -lactoglobulin // Food-New Options for the Industry
Lisabon: Portugal, 2007. str. 130-130 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
13.Krešić, Greta; Herceg, Zoran; Lelas, Vesna; Režek, AnetInfluence of Hydrocolloids Addition and High Pressure Treatment on the Rheological Properties of Whey Protein Model Solutions // 2nd Central European Meeting, 5th Croatian Congress of Food Technologies, Biotechnologists and Nutritionists / Damir Karlović (ur.).
Zagreb: Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists Society, 2004. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Rimac Brnčić, Suzana; Badanjak Sabolović, Marija; Lelas, VesnaInfluence of ultrasound treatment on phenolic composition and antioxidant capacity of sour cherry marasca juice // 2nd international Conference on Food Digestion
Madrid, Španjolska, 2013. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
2.Badanjak, Marija; Lelas, VesnaNon-conventional extraction methods of strawberry phenol compounds // 2011 IFT Annual Meeting& Food Expo
New Orleans (LA), Sjedinjene Američke Države, 2011. (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
3.Režek Jambrak, Anet; Lelas, Vesna; Badanjak, Marija; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoUTJECAJ ULTRAZVUKA NA REOLOŠKA SVOJSTVA MODELNIH SUSTAVA KONCENTRATA PROTEINA SIRUTKE I GUAR GUME // Zbornik sažetaka - 38. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2008. str. 47-48 (pozvano predavanje, međunarodna recenzija, pp prezentacija, znanstveni) -
1.Badanjak Sabolović, MarijaUtjecaj ultrazvučne obrade na bioaktivne sastojke soka višnje Maraske, 2014., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Dubrović, IgorUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na antioksidacijsku aktivnost te mikrobiološku kakvoću soka od jagode, 2012., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Režek Jambrak, AnetUtjecaj ultrazvuka na fizikalna i funkcionalna svojstva proteina sirutke, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Helena BedićAromatski profil i senzorska svojstva ultrazvučno tretiranih sokova od brusnice i borovnice, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Banić, MartinaMODERNE TOPLINSKE TEHNIKE PROCESIRANJA HRANE, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Tihana BarićPRIMJENA OZONA I SUPERKRITIČNIH FLUIDA U PREHRAMBENOJ INDUSTRIJI, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Molnar, DunjaFunkcionalna svojstva keksa sa bobičastim voćem, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Šmuljić, ZrinkaAlergijski potencijal nove hrane, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Branka MarkušUTJECAJ ULTRAZVUKA NA INAKTIVACIJU ODABRANIH BAKTERIJA U ČISTOJ KULTURI, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Sara LipovacULTRAZVUČNA EKSTRAKCIJA I STABILNOST BIOAKTIVNIH SPOJEVA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Antonija ZekoUTJECAJ TRETMANA ULTRAZVUKOM VISOKE SNAGE NA UDIO ANTOCIJANA I STUPANJ NEENZIMATSKOG POSMEĐIVANJA VOĆNOG NEKTRA BOROVNICE, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Maja VelikanjaUtjecaj mikrovalne obrade na stabilnost bioaktivnih spojeva u napitku od brokule, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Plavotić, MarinaPriprava i funkcionalna svojstva napitaka od brokule, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Ivan MesarovUtjecaj ultrazvučne obrade na funkcionalna svojstva proteina sirutke, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Tamara MilinkovićUtjecaj procesa pripreme hrane na alergijski potencijal celera, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Tanja BertovićUtjecaj procesa pripreme hrane na alergijski potencijal jabuke, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Rako, AntonijaANTIOKSIDATIVNI KAPACITET VOĆNIH NEKTARA BRUSNICE I BOROVNICE NAKON ULTRAZVUČNE OBRADE, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Gundak, MatejaUTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA PROCESIRANJE UGLJIKOHIDRATA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Stjepanović, TatjanaKOMBINIRANA PRIMJENA MIKROVALOVA I ULTRAZVUKA U PROCESIRANJU HRANE, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Kušt, JosipaMIKROVALNA HIDRODIFUZIJA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Studen, AnaPROCESIRANJE HRANE I PREHRAMBENIH PROIZVODA ULTRAZVUKOM VISOKOG INTENZITETA, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Krišto, AnđelaUTJECAJ ULTRAZVUKA NA EKSTRAKCIJU ULJA I NJIHOVU STABILNOST, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Vladić, MarijaUTJECAJ SONIFIKACIJE VOĆNOG NEKTARA BRUSNICE NA UDIO ANTOCIJANA I STUPANJ NEENZIMSKOG POSMEĐIVANJA, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Željka ŠipekUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na emulgirajuća svojstva kozjeg i ovčjeg mlijeka, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Dunja MolnarGljive - izvor bioaktivnih tvari, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Marica BliznacMikrokapsuliranje bioaktivnih tvari, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Magdalena IvanjkoPrimjena elektronske paramagnetne rezonancije u prehrambenoj industriji, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Mirčeta, RankoEksperimentalni dizajn i optimiranje tretiranja modelnih sladolednih smjesa ultrazvukom visoke snage, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Marin SkelinUTJECAJ TERMOSONIFIKACIJE NA STABILNOST VITAMINA C U SOKU OD JABUKE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Helena BedićUtjecaj ultrazvuka visoke snage na aromatski profil bistrih voćnih sokova, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Jelena BrckanEKSPERIMENTALNI DIZAJN I OPTIMIRANJE TRETIRANJA BISTRIH VOĆNIH SOKOVA ULTRAZVUKOM VISOKE SNAGE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Mihaela KatićUTJECAJ ULTRAZVUKA VISOKE SNAGE NA REOLOŠKA SVOJSTVA SOKA JABUKE, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Maja MaretićREOLOŠKA I TERMOFIZIČKA SVOJSTVA MODELNIH SUSTAVA ŠKROBOVA S DODACIMA ŠEĆERA I KONCENTRATA PROTEINA SIRUTKE, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
31.Iris GrčićUTJECAJ ULTRAZVUKA NA INAKTIVACIJU ODABRANIH MIKROORGANIZAMA U ČISTOJ KULTURI, 2011., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki Fakultet, Zagreb
-
32.Antonia PenavaUtjecaj ultrazvučne obrade na fenolni sastav soka višnje, 2010., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Ana SabljićUtjecaj ultrazvuka visokog intenziteta na emulgirajuća svojstva kravljeg i ovčjeg mlijeka, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Ivana HorvatAntioksidansi u prehrani, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
35.Nataša KolićFunkcionalni proizvodi obogaćeni proteinima sirutke, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
36.Monika BlekićMIKROVALNA EKSTRAKCIJA BIOAKTIVNIH SPOJEVA, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno–biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Helena DrmićUltrazvučna ekstrakcija bioaktivnih spojeva, 2010., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Zoran WernerUTJECAJ ULTRAZVUKA NA REOLOŠKA, TEKSTURALNA I FIZIKALNA SVOJSTVA PŠENIČNOG ŠKROBA, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
39.Mislav MužaUtjecaj ultrazvuka visoke snage na reološka i fizikalna svojstva suspenzija krumpirovog škroba, 2009., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
40.Gelo, JuricaReološka i teksturalna svojstva kukuruznog škroba i škroba tapioke nakon tretiranja ultrazvukom, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Petra CerovecUtjecaj obrade ultrazvukom visokog intenzitetana fizikalna svojstva kukuruznog škroba, 2008., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Torić, MarinaOdređivanje reoloških svojstava proteina sirutke u interakciji sa škrobom pri pH = 5, 2007., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
43.Maričak, TenaUtjecaj primjene ultrazvuka na fizikalna i funkcionalna svojstva proteina sirutke, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
44.Gavranović, MirjanaUtjecaj dodatka maltodekstrina i ksantana na funkcionalna svojstva žumanjka jajeta, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Gracić, LidijaRazvoj procesa osmodehidratacije jabuka, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
46.Filipović, TomislavReološki karakter različitih vrsta meda proizvedenih 2004. i 2005. godine, 2007., diplomski rad, Prehrambeno – biotehnološki fakultet, Zagreb
-
47.Sokolić, IrmaUtjecaj tretiranja ultrazvukom na emulgirajuća svojstva suspenzija proteina sirutke, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Koljnrekaj, MatejaUtjecaj djelovanja ultrazvuka niskog intenziteta na funkcionalna svojstva izolata proteina sirutke, 2007., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
49.Jalžabetić, AndrejaReološka svojstva suspenzija tribomehanički tretiranih i netretiranih proteina sirutke s dodatkom škroba pri pH=3, 2007., diplomski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Stojić, IvanaOdređivanje reoloških svojstava proteina sirutke u interakciji sa škrobom pri pH=3, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb