Pregled po projektu: Proizvodnja biološki aktivnih tvari pomoću selekcioniranih kvasaca (MB: MZOS-058-0580477-0374)
Pronađeno 32 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Marić, Vladimir; Orlić, Sandi; Jeromel, Ana; Zgaga, Zoran; Svetec, Ivan-Krešimir; Krpan, MarinaKvasci u biotehnološkoj proizvodnji / Ranić, Ilija (ur.).
Zagreb: Plejada, 2010 -
1.Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Hanousek-Čiča, Karla; Kralj, Elizabeta; Čanadi Jurešić, GordanaLipid Composition of Sheffersomyces stipitis M12 Strain Grown on Glycerol as a Carbon Source // Food technology and biotechnology, 58 (2020), 2; 203-213 doi:10.17113/ftb.58.02.20.6540 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Križanović, Stela; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Krpan, Maja; Cindrić, Mario; Bačun-Družina, Višnja; Stanzer, DamirCharacterization of a S-adenosyl-L-methionine (SAM)-accumulating strain of Scheffersomyces stipitis // International microbiology, 18 (2015), 3; 117-125 doi:10.2436/20.1501.01.241 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Križanović, Stela; Mrvčić, Jasna; Stanić, Marina; Cepanec, Maja; Stanzer, DamirS-adenosyl-L-methionine production by an ergosterol-deficient mutant of Scheffersomyces stipitis // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 8 (2013), 1-2; 21-28 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Stanzer, Damir; Mrvčić, Jasna; Križanović, Stela; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanEnhancement of Trigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase Overproduction in Fed-batch Cultivation of Escherichia coli // Chemical and biochemical engeenering quartely, 25 (2011), 4; 513-517 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
5.Bačun-Družina, Višnja; Butorac, Ana; Mrvčić, Jasna; Landeka Dragičević, Tibela; Stehlik-Tomas, VesnaBacterial Stationary-Phase Evolution // Food technology and biotechnology, 49 (2011), 1; 13-23 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
6.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Stanzer, Damir; Križanović, Stela; Grba, Slobodan; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaKiselo tijesto – tradicionalna i prirodna metoda za povećanje kvalitete pekarskih proizvoda // Hrvatski časopis za prehrambenu tehnologiju, biotehnologiju i nutricionizam, 6 (2011), 3/4; 89-99 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
7.Grba, Slobodan; Đaković, Zorislav; Stanzer, Damir; Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Križanović, StelaEthanol production from corn semolina by bakers and wine yeasts // Technologica acta, 4 (2011), 1; 45-56 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Stehlik-Tomas, Vesna; Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Grba, SlobodanThe Influence of Different Factors on Manganese Incorporation into Saccharomyces cerevisiae // Agriculturae Conspectus Scientificus, 74 (2009), 4; 327-332 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
9.Mrvčić, Jasna; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanIncorporation of Copper Ions by Yeast Kluyveromyces marxianus During Cultivation on Whey // Acta alimentaria, 37 (2008), 1; 133-139 doi:10.1556/AAlim.2007.0012 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
10.Dib, Iskandar; Stanzer, Damir; Nidetzky, BerndTrigonopsis variabilis D-Amino Acid Oxidase:Control of Protein Quality and Opportunities for Biocatalysis through Production in Escherichia coli // Applied and Environmental Microbiology, 73 (2007), 1; 331-332 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
1.Mrvčić, Jasna; Hrsto, Ozren; Stanzer, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaProizvodnja i primjena bakterijskih egzopolisaharida u pekarstvu // Danas znanost-sutra industrija / Šubarić, Drago (ur.).
Osijek: Grafika Osijek, 2011. str. 361-371 (poster, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Mrvčić, Jasna; Mikelec, Krunoslav; Križanović, Stela; Stanzer, Damir; Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, VesnaInfluence of pre-ferment on wheat bread freshness and quality // 5th Internation Congress Flour-Bread 09, 7th Croatian Comgeress of Cereal Technologists / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 2010. str. 376-384 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Mrvčić, Jasna; Šolić, Ema; Butorac, Ana; Stanzer, Damir; Bačun-Družina, Višnja; Stehlik-Tomas, VesnaThe effect of metal ions supplementation on growth and binding capacity of lactic acid bacteria // 7th International congress of food technologists, biotecnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Baris, Zaprešić, 2011. str. 67-67 (poster, sažetak, znanstveni) -
2.Mrvčić, Jasna; Stanzer, Damir; Barišić, Danica; Raspović, Ivana; Križanović, StelaThe design of starters for wheat sourdough breadmaking process // 7th international congress of food technologists, biotechnologists and nutritionist / Medić, Helga (ur.).
Zagreb: Baris, Zaprešić, 2011. str. 68-68 (poster, sažetak, znanstveni) -
1.Križanović, StelaProizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis, 2016., doktorska disertacija, Prehrambeno - biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Stanzer, DamirIstraživanje uvjeta i načina vođenja procesa biosinteze enzima oksidaze D-aminokiselina iz kvasca Trigonopsis variabilis eksprimiranog u bakteriji Escherichia coli, 2008., doktorska disertacija, Prehrambeno -biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Tuđan, MajaOPTIMIRANJE SASTAVA PODLOGE ZA RAST KVASCA Scheffersomyces stipitis I PROIZVODNJU S-adenozil-L-metionina, 2015., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Zoratić, SanjaErgosterol u staničnoj membrani kvasca Saccharomyces cerevisiae, 2013., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Balaško, TeaUtjecaj sastava hranjive podloge na sadržaj (S)-adenozil-L-metionina i ergosterola u biomasi divljeg soja kvasca Pichia stipitis i mutanta M12, 2013., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Stanić, MarinaUtjecaj sastava podloge i uvjeta okoline na proizvodnju (S)-adenozil-L-metionina pomoću divljeg soja kvasca Pichia stipitis i mutanta M12, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Karnik, IvaIspitivanje parametara metode za određivanje sadržaja (S)-adenozil-L- metionina u biomasi kvasca, 2012., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Krpan, MajaIzolacija mutanata kvasca Pichia stipitis rezistentnih na nistatin, 2012., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Cepanec, MajaUsporedba rasta, sadržaja SAMe i tolerancije na etanol divljeg soja P. stipitis i mutanta M12 NisR, 2012., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Percela, AnaUtjecaj sastava podloge i uvjeta okoline na proizvodnju (S)-adenozil-L-metionina pomoću kvasca Pichia stipitis, 2011., diplomski rad, diplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Barišić, DanicaMetabolička aktivnost različitih vrsta bakterija mliječne kiseline tijekom kiseljenja tijesta, 2011., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Perđun, ValentinaUtjecaj metionina na proizvodnju S-adenozil-L-metionina pomoću kvasaca Saccharomyces cerevisiae i Pichia stipitis, 2010., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Verbanac, DanielProizvodnja SAMe pomoću kvasca Pichia stipitis, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Perković, AnamarijaUzgoj kvasca Pichia stipitis na glukoznoj i melasnoj podlozi, 2009., diplomski rad, preddiplomski, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Petranović, KristinaProizvodnja S-adenozil-L-metionina pomoću kvasaca, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Krnjaja, MirjanaUtjecaj D, L-metionina na kinetiku alkoholne fermentacije s različitim kvascima, 2007., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Purić, GoranUtjecaj koncentracije D, L-metionina na rast kvasaca, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb