Pregled po projektu: 058502
Pronađeno 21 radova
-
1.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, V.; Stanzer, Damir; Škrlin, AnaProduction of alcohol and yeast biomass on deproteinized whey by yeast Kluyveromyces marxianus // Proceeding of the 4th croatian congress of food technologists, biotechnologists and nutritionists / Tripalo, Branko (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, University of Zagreb, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
2.Gulan Zetić, VlatkaIzolacija glukoza tolerantnog faktora iz kvaščeve biomase, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Stanzer, Damir; Vahčić, Nada; Škrlin, AnaSelection of Yeast strain Kluyveromyces marxianus for alcohol and biomass Production on Whey // Chemical Biochemical Engineering, 16 (2002), 1; 13-16 (međunarodna recenzija, pregledni rad, znanstveni)
-
4.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Stanzer, Damir; Gulan Zetić, VHidroliza laktoze pomoću enzima beta-D-galaktozidaze // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 187-196 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Gulan Zetić, Vlatka; Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Lutilskky, Lavoslav; Kozlek, DamirChromium uptake by Saccharomyces cerevisiae and isolation of glucose tolerance factor from yeast biomass // Journal of Biosciences, 26 (2001), 2; 217-223 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanSirutka-sirovina za biotehnološke procese // 34 hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka - Zbornik sažetaka / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. str. 29-30 (poster, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
7.Kordić, DianaAlkoholna fermentacija deproteinizirane sirutke s kvascem Kluyveromyces maxianus, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Dujić, RenataUgradnja Cr +3 iona u kvaščeve stanice, uzgojem kvasca Saccharomyces cerevisiae u aerobnim uvjetima, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Dražina, AnaHidroliza laktoze iz sirutke pomoću enzima b-D-galaktozidaze, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Coce, IvaAlkoholna fermentacija sirutke s kvascem Saccharomyces cerevisiae dodatkom b-D-galaktozidaze u podlogu, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Bertović, TihanaIzolacija i dokazivanje glukoza tolerantnog faktora iz biomase kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Križanić, JankoUgradnja biogenih elemenata u stanice kvasca Saccharomyces cerevisiae // 1.kongres Hrvatskog društva za biotehnologiju,
Zagreb, Hrvatska, 1998. (predavanje, domaća recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
13.Ćurić, D.; Stehlik-Tomas, V.; Grba, Slobodan; Tušak, DubravkaSvojstva pekarskih proizvoda dobivenih pomoću mješovitih starter kultura // 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 51-51 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Gulan, VlatkaIzolacija glukoza tolerantnog faktora iz kvaščeve biomase // 3.hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / Karlović, Damir ; Marić, Vladimir ; Hegedušić, Vesna (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 1998. str. 119-119 (poster, sažetak, ostalo) -
15.Tutić, MihaelaUtvrđivanje glukoza tolerantnog faktora u frakcijama ekstrakata kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Unić, BrankaOdabir metode ekstrakcije u svrhu izolacije glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Lutilsky, LavoslavIzolacija glukoza tolerantnog faktora iz kvasca Saccharomyces cerevisiae, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Jeričević, DamirUgradnja mikroelemenata u kvaščeve stanice pri različitim pH-vrijednostima u semiaerobnim i statičkim uvjetima, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, SlobodanMangane Uptake by Saccharomyces cerevisiae and its Impact on Kinetics of Alcohol Fermentation // 8th European Congress on Biotechnology / Nyeste, Laszlo (ur.).
Budimpešta, Mađarska: Hungarian Biochemical Society, 1997. str. 199-199 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, ostalo) -
20.Stehlik-Tomas, Vesna; Grba, Slobodan; Runjić-Perić, VjeraZinc uptake by Saccharomyces cerevisiae and its Impact on Alcohol Fermentation // Chemical and biochemical engineering quarterly, 11 (1997), 3; 147-151 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
21.Grba, Slobodan; Stehlik-Tomas, Vesna; Petravić, VlatkaUgradnja iona bakra u stanice kvasca i njihov utjecaj na kinetiku alkoholne fermentacije // 1. hrvatski kongres mikrobiologa s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 1996. str. P2-5 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni)