Pregled po projektu: 058501
Pronađeno 83 radova
Prikaz po CROSBI kategorijama
-
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaPrimjena ultrafiltracije u proizvodnji fermentiranih mlijecnih proizvoda // Fermentirani mliječni proizvodi u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1996. str. 45-56 -
1.Tratnik, LjubicaMlijeko - tehnologija, biokemija i mikrobiologija / Tratnik, Ljubica (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998 -
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj ultrafiltracije na prinos i kakvoću Cottage sira // Mljekarstvo, 52 (2002), 1; 35-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
2.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Mioković, Goran; Šubarić, DragoOptimisation of Manufacture and Quality of Cottage Cheese // Food Technology and Biotechnology, 39 (2001), 1; 43-48 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, LjubicaIstraživanje mikroflore radne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Mljekarstvo, 51 (2001), 2; 135-149 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
4.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, MarijanaPrihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 51 (2001), 4; 317-326 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj ultrafiltracije punomasnog i djelomično obranog mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 215-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
6.Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, LjubicaFermented acidophilus goat's milk suppelmented with inulin: comparison with cow's milk // Milchwissenschaft, 56 (2001), 11; 215-236 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
7.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaQuality of Cow's and Goat's Fermented Bifido Milk during Storage // Food Technology and Biotechnology, 39 (2001), 2; 109-114 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjač, Andreja; Kozlek, DamirOptimiranje proizvodnje i kakvoće sireva u salamuri tipa Feta i Domiati // Mljekarstvo, 50 (2000), 3; 227-238 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraSenzorska svojstva i prihvatljivost jogurta i aromatiziranog jogurta proizvodenog od kozjeg i kravljeg mlijeka // Mljekarstvo, 50 (2000), 3; 199-208 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj dodataka koncentrata proteina sirutke na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Mljekarstvo, 50 (2000), 1; 15-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Božanić, Rajka; Kos, BlaženkaCreamed Cottage cheese enriched with Lactobacillus GG // Mljekarstvo, 50 (2000), 2; 113-123 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
12.Kitonić, Tomislav; Tratnik, LjubicaInfluence of cow milk in mixture with sheep milk on the quality of cheese produced with the Paski sir cheesemaking technology // Milchwissenschaft, 53 (1998), 1; 20-22 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj kozjeg mlijeka na viskoznost i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Mljekarstvo, 48 (1998), 2; 63-74 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
14.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Benković, Gordana; Šubarić, DragoMogućnost uklapanja proteina od ultrafiltrirane slatke sirutke u svježi sir // Mljekarstvo, 48 (1998), 1; 3-14 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Tratnik, Ljubica; Benković, Gordana; Borović, Anica; Šubarić, DragoProduction of fresh cheese enriched with ultrafiltered whey proteins // Milchwissenschaft : milk science international, 51 (1996), 11; 624-628 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 46 (1996), 4; 239-250 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
17.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaUtjecaj dodanog koncentrata proteina sirutke na rast i aktivnost laktobacila i streptokoka tijekom fermentacije i čuvanja jogurta i acidofila // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 46 (1996), 3; 169-181 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
18.Gregurek, Ljerka; Tratnik, Ljubica; Mileševic, L.Izravno kiseljenje mlijeka: proizvodnja jogurta // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 46 (1996), 3; 155-167 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
19.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaUtjecaj steriliziranog kravljeg i kozjeg mlijeka te njihove mješavine na tijek fermentacije jogurta // Mljekarstvo: proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 46 (1996), 2; 101-110 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
20.Marić, Olivera; Carić, Marija; Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na viskoznost jogurta, acidofila te acidofilnog jogurta // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 46 (1996), 2; 91-100 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaPrimjena ultrafiltracije pri proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda // Mljekarstvo : proizvodnja, proučavanje i tehnologija mlijeka i mliječnih proizvoda, 47 (1997), 1; 31-44 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
1.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaPrebiotički supstrati i bakterije mliječne kiseline // Mljekarstvo, 49 (1999), 1; 27-46 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, ostalo)
-
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaFermented milk beverages as functional food // Proceedings of Euro Food Chem X, Funtional Foods - A new challenge for the food chemists, Vol 2 / Lasztity, R. ; Pfannhauser, W. ; Simon-Sakadi, L. ; Topmoskozi, S. (ur.).
Budimpešta: Publishing Company of TUB, 1999. str. 220-230 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
2.Hegedušić, Vesna; Tratnik, LjubicaInfluence of milk variety on the viscosity and sensory characteristic of yoghurt // Knjiga del. 1st Slovenian congress on food and nutrition with international participation / Raspor, P. ; Pitako, D. ; Hočevar, I. (ur.).
Ljubljana: Association of Food and Nutrition Specialists of Slovenia, 1997. str. 582-587 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirThe ultrafiltration efficiency on the yield and quality of Cottage cheese // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists
Zagreb, 2001. str. 114-115 (poster, sažetak, znanstveni) -
2.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera; Herceg, ZoranQuality of cow and goat acidophilus milk during storage // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists
Zagreb, 2001. str. 104-107 (poster, sažetak, znanstveni) -
3.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, MirjanaUtjecaj aktivnosti kulture na tvari arome jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka 34. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. str. 36-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
4.Jukić, Marija; Tratnik, Ljubica; Gregurek, LjerkaIstraživanje mikrobiološkog sastava kefirne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Zbornik radova / Prukner-Radovčić, Estella (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikorbiološko društvo, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
5.Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, LjubicaEffect of temperature on growth different kefir grains and organoleptic quality of kefir // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. str. 38-39 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
6.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaRazvoj i postignuća u proizvodnji funkcionalne mliječne hrane na području Hrvatske // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, pregledni) -
7.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, MarijanaKakvoća i prihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska udruga, 2000. str. 31-32 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
8.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaKakvoća kozjeg i kravljeg bifido mlijeka tijekom čuvanja // 2. hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : priopćenja
Brijuni, Hrvatska, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
9.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraThe quality of cow's and goat's acidophilus milk during storage // 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana: Planprint, 1999. str. 103-103 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Tratnik, Ljubica; Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Božanić, RajkaCreamed cottage cheese enriched with Lactobacillus GG // Book of Abstracts 2nd Slovenian Congress with International Participation Milk and Dairy Products / Rogelj, I. (ur.).
Ljubljana: Planprint, 1999. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
11.Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, LjubicaThe fermentation of goat's milk with prebiotic supplement // Book of Abstracts
Veldhoven, 1999. str. 7-7 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
12.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirProizvodnja sira tipa Feta od ultrafiltriranog mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIV. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma
Zagreb, 1998. str. 371-372 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
13.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj kozjeg mlijeka na kakvoću sira u salamuri tipa Feta i Domiati // Zbornik sažetaka XXXIII. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998. str. 10-10 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
14.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjač, Andrea; Kozlek, DamirOptimiranje proizvodnje i kakvoće sira u salamuri // Zbornik sažetaka / 3. hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 1998. str. 73-73 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
15.Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj ultrafiltracije na sastav i svojstva sira Feta // Zbornik sažetaka XXXIII Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Vera Volarić (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998. str. 13-13 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
16.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Radeljak, KatarinaTijek fermentacije jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIII. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 1998. str. 12-13 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
17.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj kozjeg mlijeka na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik sažetaka 3. Hrvatskog kongresa prehrambenih tehnolog, biotehnologa i nutricionista s međunarodnim sudjelovanjem / . (ur.).
Zagreb, 1998. str. 72-72 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj dodatka koncentrata bjelančevina sirutke na reološka svojstva i mikrobiološku kakvoću jogurta tijekom čuvanja // Zbornik radova / 9. Ružičkini dani / Bošnjak, M. ; Janović, Z. ; Vasić-Rački, Đ. (ur.).
Zagreb: Hrvatsko društvo kemijskih inženjera i tehnologa (HDKI), 1998. str. 77-77 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraQuality of Natural and Aromatized Yoghurt Samples from Cows and Goats Milk During Storage // Abstract book of Symposium on Texture of fermented milk products and dairy desserts / Giangiacomo, R. (ur.).
Vicenza: International Dairy Federation, 1997. str. 64-64 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
20.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaKakvoća i prihvatljivost jogurta od kozjeg mlijeka // Zbornik sažetaka XXXIII. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem
Zagreb, 1997. str. 158-158 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaUtjecaj koncentrata proteina sirutke u mlijeku na rast i aktivnost laktobacila i streptokoka tijekom fermentacije i čuvanja jogurta i acidofila // Knjiga sažetaka 1. Hrvatskog kongresa mikrobiologa s međunarodnim učešćem / , (ur.).
Zagreb: ,, 1996. str. 93-93 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Harjac, Andreja; Kozlek, DamirProizvodnja sira tipa Feta i Domiati // Zbornik sažetaka 32. Hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. str. 34-35 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
23.Božanic, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, OliveraUtjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja // Zbornik sažetaka 32. hrvatskog simpozija mljekarskih strucnjaka / Volarić, Vera (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mljekarsko društvo, 1996. str. 25-25 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaPrimjena ultrafiltracije pri proizvodnji fermentiranih mliječnih proizvoda // Fermentirani mliječni proizvodi u prehrani i dijetetici / Živković, Roko ; Hadžiosmanović, Mirza ; Oberiter, Vlado (ur.).
Zagreb: Akademija medicinskih znanosti Hrvatske, 1996. str. 45-56 (pozvano predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
1.Božanić, RajkaUtjecaj vrste i sastava mlijeka na aktivnost intestinalnih bakterija mliječne kiseline i kakvoću fermentiranih napitaka, 2000., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Granjaš, AleksandraMikrobiološka i fizikalno-kemijska kakvoća fermentiranih mliječnih proizvoda s probiotičkim kulturama, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Eremut, KristijanUtjecaj koncentriranih mikrobnih kultura na prinos i kakvoću industrijski proizvedenog svježeg mekog sira, 2000., magistarski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb
-
1.Cvetko, AdrijanaSenzorska ocjena i prihvatljivost probiotičkih mliječnih napitaka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Drgalić, IdaOptimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Rajčić, MladenkaKakvoća svježeg mekog sira proizvedenog u splitskoj mljekari "MILS", 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Goričanec, IvanaUtjecaj dodataka na viskoznost i senzorska svojstva kefira od kozjeg mlijeka tijekom skladištenja i prihvatljivst kefira s dodacima, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Kuzmić, KristijanKakvoća kozjeg i kravljeg sira s plemenitom plijesni proizvedenog u privatnoj mljekari, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Majurec, MirelaPrimjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Štimac, Ana-MarijaUtjecaj sastava uzoraka obranog mlijeka na kakvoću Cottage sira, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Kobaš, TomislavUtjecaj mlijeka u prahu na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Prekupec, TomislavUtjecaj koncentrata proteina sirutke na kakvoću fermentiranog bifido mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Biljan, MarijaDjelotvornost procesa reverzne osmoze tijekom obradbe demineralizirane sirutke i permeata demineralizirane sirutke, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Parat, MarijanaPrihvatljivost fermentiranih napitaka od kozjeg mlijeka, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Jukić, MarijaIstraživanje kakvoće kefirne kulture različitog podrijetla za proizvodnju kefira u mljekari "Sapit" Posušje, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Nemet, HelenaPreživljevanje probiotičke bakterije Lactobacillus acidophillus, La-5 tijekom čuvanja fermentiranog kravljeg i kozjeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Žganec, DanijelaUtjecaj koncentrata proteina sirutke na mikrobiološku i senzorsku kakvoću acidofila načinjenog od kravljeg i kozjeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Debeljak, TajanaUtjecaj temperature i vremena čuvanja na mikrobiološku ispravnost sladoledne mase u zrijaču, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Horvatić, IrenaPrihvatljivost običnog i aromatiziranog jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Babajko, MatejaPromjena arome jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka tijekom čuvanja, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
18.Piskač, RobertUtjecaj mlijeka u prahu i koncentrata proteina sirutke na kakvoću jogurta, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Župan, AlenProizvodnja sira u salamuri od kozjeg mlijeka, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Barišić, AleksandarUtjecaj steriliziranog kravljeg i kozjeg mlijeka na kakvoću jogurta tijekom skladištenja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Fugaš, KarolinaUtjecaj steriliziranog kozjeg i kravljeg mlijeka na sastav i svojstva jogurta tijekom fermentacije i skladištenja, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Radeljak, KatarinaTijek fermentacija jogurta od kravljeg i kozjeg mlijeka, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Bedeković, DraženKakvoća i prinos maslaca proizvedenog u mini mljekari, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
24.Tefik, VelijaProizvodnja sira tipa Domiati u usporedbi s proizvodnjom sira tipa Feta, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
25.Belošević, RobertaUtjecaj vrste mlijeka i načina soljenja na kakvoću sira u salamuri, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
26.Bunjan, TomislavUtjecaj vrste mlijeka na prinos i sastav sira prije salamurenja, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
27.Harjač, AndreaUtjecaj ultrafiltracije mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
28.Berger, ŽeljkoUtjecaj mlijeka u prahu na kakvoću kravljeg i kozjeg jogurta, 1997., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
29.Nižić, ZdenkaUtjecaj kozjeg mlijeka na tijek fermentacije jogurta u usporedbi s kravljim mlijekom, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
30.Kitonić, TomislavUtjecaj mješavine ovčjeg i kravljeg mlijeka na kakvoću sireva proizvedenih kao Paški sir i sir Pekorelo, 1996., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb