Pregled po projektu: 058501
Pronađeno 83 radova
-
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj ultrafiltracije na prinos i kakvoću Cottage sira // Mljekarstvo, 52 (2002), 1; 35-49 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
2.Granjaš, AleksandraMikrobiološka i fizikalno-kemijska kakvoća fermentiranih mliječnih proizvoda s probiotičkim kulturama, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Mioković, Goran; Šubarić, DragoOptimisation of Manufacture and Quality of Cottage Cheese // Food Technology and Biotechnology, 39 (2001), 1; 43-48 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
4.Cvetko, AdrijanaSenzorska ocjena i prihvatljivost probiotičkih mliječnih napitaka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Drgalić, IdaOptimiranje proizvodnje sira tipa Feta i Domiati od kozjeg mlijeka, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, LjubicaIstraživanje mikroflore radne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Mljekarstvo, 51 (2001), 2; 135-149 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
7.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirThe ultrafiltration efficiency on the yield and quality of Cottage cheese // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists
Zagreb, 2001. str. 114-115 (poster, sažetak, znanstveni) -
8.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Marić, Olivera; Herceg, ZoranQuality of cow and goat acidophilus milk during storage // Abstracts the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutricionists
Zagreb, 2001. str. 104-107 (poster, sažetak, znanstveni) -
9.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, MarijanaPrihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // Mljekarstvo, 51 (2001), 4; 317-326 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
10.Harjač, Andrea; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Kozlek, DamirUtjecaj ultrafiltracije punomasnog i djelomično obranog mlijeka na sastav i svojstva sira tipa Feta // Mljekarstvo, 51 (2001), 3; 215-236 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Božanić, Rajka; Rogelj, Irena; Tratnik, LjubicaFermented acidophilus goat's milk suppelmented with inulin: comparison with cow's milk // Milchwissenschaft, 56 (2001), 11; 215-236 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaQuality of Cow's and Goat's Fermented Bifido Milk during Storage // Food Technology and Biotechnology, 39 (2001), 2; 109-114 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
13.Rajčić, MladenkaKakvoća svježeg mekog sira proizvedenog u splitskoj mljekari "MILS", 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Goričanec, IvanaUtjecaj dodataka na viskoznost i senzorska svojstva kefira od kozjeg mlijeka tijekom skladištenja i prihvatljivst kefira s dodacima, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
15.Kuzmić, KristijanKakvoća kozjeg i kravljeg sira s plemenitom plijesni proizvedenog u privatnoj mljekari, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
16.Majurec, MirelaPrimjena ultrafiltracije u proizvodnji Cottage sira, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
17.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Hruškar, MirjanaUtjecaj aktivnosti kulture na tvari arome jogurta od kozjeg i kravljeg mlijeka // Zbornik sažetaka 34. hrvatskog simpozija mljekarskih stručnjaka
Zagreb: Hrvatska mljekarska udruga, 2000. str. 36-37 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, ostalo) -
18.Božanić, RajkaUtjecaj vrste i sastava mlijeka na aktivnost intestinalnih bakterija mliječne kiseline i kakvoću fermentiranih napitaka, 2000., doktorska disertacija, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Štimac, Ana-MarijaUtjecaj sastava uzoraka obranog mlijeka na kakvoću Cottage sira, 2000., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
20.Jukić, Marija; Tratnik, Ljubica; Gregurek, LjerkaIstraživanje mikrobiološkog sastava kefirne kulture proizvedene od kefirnih zrnaca različitog podrijetla // Zbornik radova / Prukner-Radovčić, Estella (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikorbiološko društvo, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Jukić, Marija; Gregurek, Ljerka; Tratnik, LjubicaEffect of temperature on growth different kefir grains and organoleptic quality of kefir // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka Zbornik sažetaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. str. 38-39 (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaRazvoj i postignuća u proizvodnji funkcionalne mliječne hrane na području Hrvatske // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska Udruga, 2000. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, pregledni) -
23.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Parat, MarijanaKakvoća i prihvatljivost jogurta i probiotičkog jogurta od kozjeg mlijeka // 34. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka / . (ur.).
Zagreb: Hrvatska Mljekarska udruga, 2000. str. 31-32 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Božanić, Rajka; Tratnik, LjubicaKakvoća kozjeg i kravljeg bifido mlijeka tijekom čuvanja // 2. hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem : priopćenja
Brijuni, Hrvatska, 2000. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
25.Eremut, KristijanUtjecaj koncentriranih mikrobnih kultura na prinos i kakvoću industrijski proizvedenog svježeg mekog sira, 2000., magistarski rad, Prehrambeno- biotehnološki fakultet, Zagreb