Pregled po projektu: 058202
Pronađeno 74 radova
-
1.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Semenski, Damir; Drvar, NenadMechanical Hardness Determination of Extruded Snack Food Type Flips // Prodeedings of Conference on Food Structure and Food Quality / Auty, Mark ; Hopia, Anu ; Paques, Marcel ; Schwarz, Karin (ur.).
Cork: European Section AOCS, 2004. str. 22-22 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
2.Ćurić, Duška; Đugum, Jelena; Bauman, IngridThe influence of fungal α -amylase supplementation on amylolytic activity and baking quality of flour // Journal of Food Science and Technology, 37 (2002), 6; 673-680 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
3.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, MladenHeat Transfered of Different Particles Size of Food Products in Gas Fluidized Beds // CE FOOD - Book of Abstracts / Raspor, Peter (ur.).
Ljubljana, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
4.Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Brnčić, Mladen; Tripalo, BrankoAn Invented Stress-Deformation Analysis of Food Extrudates // 19th DANUBIA-ADRIA SYMPOSIUM ON EXPERIMENTAL METHODS IN SOLID MECHANICS / Stupnicki, Jacek (ur.).
Varšava: Commitee for Mechanics of the Polish Academy of Sciences, 2002. str. 118-119 (plenarno, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
5.Mrkić, Vlatka; dragović-Uzelac, Verica; Delonga, KarmelaSpektrofotometrijsko određivanje ukupnih flavonola u različitim uzorcima luka (Allium cepa L.) uz aluminijev klorid kao reagens // Kemija u Industriji, 51 (2002), 2; 45-49 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
6.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, DamirProizvodnja prehrambenih proizvoda procesom čiste tehnologije - ekstruzije // 1. HRVATSKA KONFERENCIJA - EKOINŽENJERSTVO 2002 / Koprivanac, Natalija (ur.).
Zagreb: HDKI, 2002. (poster, sažetak, znanstveni) -
7.Brnčić, Mladen; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, DuškaPovijesni pregled tehnološkog razvoja ekstrudera i primjene ekstruzije u prehrambenoj industriji // PBN Revija, 1 (2002), 5-7 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, stručni)
-
8.Brnčić, MladenUtjecaj postupka ekstruzije na mehaničku čvrstoću ekstrudiranog proizvoda tipa flipsa, 2002., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Vinter, BrankaUtjecaj blanširanja i temperature na kinetiku sušenja cvjetače (Brassica pleracea var. botrytis. L. ) u sušari s infracrvenim zračenjem, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
10.Mamić, MarijaUtjecaj temperature na kinetiku sušenja luka (Allium cepa L.) u sušari s infracrvenim zračenjem, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Škorvaga, ValentinaOdređivanje granulometrijskog sastava u različitim uzorcima kukuruznog brašna, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Tkalčić, SonjaOdređivanje granulometrijskog sastava ekstrudata pšenične krupice, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Putnik, PredragNove izvedbe,primjena i proračun uređaja za sušenje, 2002., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Mrkić, Vlatka; Semenski, Damir; Drvar, Nenad; Ručević, MarijanaOdređivanje mehaničke čvrstoće ekstrudata // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 72-76 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
15.Kovaček, Damir; Ninčević, Antonela; Miljević, Ivana; Vikić-Topić, Dražen; Brnčić, Mladen; Tripalo, Branko; Ježek, Damir; Ćurić, Duška; Karlović, DamirMolekularno modeliranje u pročavanju promjena strukture proteina tijekom procesa ekstruzije // - / - (ur.).
Dubrovnik, Hrvatska: -, 2002. str. - (poster, neobjavljeni rad, znanstveni) -
16.Mrkić, Vlatka; Tripalo, Branko; Delonga, Karmela; Ježek, Damir; Brnčić, Mladen; Ručević, MarijanaUtjecaj blanširanja i temperature sušenja infracrvenim zrakama na sadržaj flavonola u luku (Allium cepa) // Proceedings of the 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists : Central European Meeting / Lelas, Vesna (ur.).
Zagreb: Faculty of Food Technology and Biotechnology, 2002. str. 167-172 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
17.Bauman, IngridMiješanje krutina u statičkim miješalima // Chemical and biochemical engineering quarterly, 4 (2001), -; 159-165 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
18.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tušak, Dubravka; Petrović, Biserka; Đugum, JelenaKoličina i kakvoća glutena kao mjerilo kakvoće pšeničnog brašna // Food technology and biotechnology, 4 (2001), 39; 353-361 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ručević, MarijanaUtjecaj uronjenog orebrenog grijača na aerodinamičke karakteristike modelnih čestica u fluidiziranom sloju // The 4th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists - Central European Meeting / Branko Tripalo (ur.).
Zagreb: Prehrambeno-biotehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2001. str. 66-71 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
20.Šošić, IvonaFiltracija suspenzije kvasca pri različitim temperaturama, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Ivanišević, MartinaKinetika sušenja čistog kvasca i filtracijskog kolača kvasca pri različitim masenim koncentracijama, 2001., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Kovaček, Damir; Ježek, Damir; Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ninčević, AntonelaMolekularno modeliranje u proučavanju promjene strukture proteina tijekom procesa ekstruzije // - / - (ur.).
Opatija, Hrvatska: -, 2001. str. - (poster, međunarodna recenzija, neobjavljeni rad, znanstveni) -
23.Vukelić, AnaStationary Stokes system for quasi-Newtonian fluids // Proceedings of the 23rd International Conference on INFORMATION TECHNOLOGY INTERFACES / Kalpić, Damir; Hljuz Dobrić, Vesna (ur.).
Zagreb, 2001. str. 433-438 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Dedić, Ljuban; Matić, Marko; Pečarić, Josip; Vukelić, AnaHadamard type inequalities via some Euler type identities - Euler bitrapezoid formulae // Nonlinear studies, 8 (2001), 3; 343-372 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Brnčić, Mladen; Mrkić, Vlatka; Ježek, Damir; Tripalo, BrankoModeli reakcija za vrijeme ekstruzije pšeničnog škroba // Kemija u Industriji, 49 (2000), 3; 101-110 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
26.Mrkić, Vlatka; Dragović-Uzelac, Verica; Delonga, KarmelaUkupni flavonoidi u povrću (luk, cvjetača, kelj) određeni kao kompleksi s Al^3+ spektrofotometrijskom metodom // Knjiga sažetaka-10.Ružičkini dani / Butula, Ivan (ur.).
Zagreb: C.C. Zagreb, 2000. (poster, sažetak, ostalo) -
27.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, DamirŽelatinizacija kukuruznog škroba u dvopužnom ekstruderu // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. str. 28-28 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
28.Pašičak I; Ivančević-Linarić B; Ćurić, DuškaUtjecaj veličina sušenja na svojstva tjestenine s jajima // Brašno-kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Ž. (ur.).
Osijek, 1999. str. 26-26 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
29.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, DamirSirovine za Ekstruziju // Brašno-Kruh '99 / Ugarčić-Hardi, Žaneta (ur.).
Osijek, 1999. str. 27-27 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
30.Vikić-Topić, Dražen; Meić, Zlatko; Novak, Predrag; Plavec, Janez; Kovaček, DamirIntrinsic long range deuterium isotope effects on 13C NMR chemical shifts as a conformational probe of benzene derivatives // Croatica chemica acta, 72 (1999), 4; 967-974 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
31.Gaščić, VlatkaPrijelaz topline između orebrenog grijača i mlaznog sloja krumpira, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
32.Bašić, MartinaPrijelaz topline između orebrenog grijača i mlaznog sloja celera, 1999., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
33.Terzić, BrankaUtjecaj udjela zastupljenosti komponenata na homogenost smjese zrnatog materijala, 1999., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
34.Kovaček, Damir; Đaković, Senka; Rapić, VladimirTeorijski studij aromatskih ferocenskih diola // Sažeci XVI. Hrvatskog skupa kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Želimir ; Škare, Danko ; Meić, Zlatko (ur.).
Zagreb: HDKI i HKD, 1999. str. 172-172 (poster, sažetak, znanstveni) -
35.Kovaček, Damir; Jukić, Marijana; Pavlović, Gordana; Rapić, VladimirSemiempirijsko modeliranje strukturnih i elektronskih svojstava 3-(1-fenil-5-p-tolilpirazol-3-il)-2-p-tolilindola // Sažeci / XVI. hrvatski skup kemičara i kemijskih inženjera / Kurtanjek, Želimir ; Škare, Danko ; Meić, Zlatko (ur.).
Zagreb: HDKI ; HKD, 1999. str. 171-171 (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
36.Šesto, SvjetlanaPrijelaz topline između orebrenog grijača i pokretnog sloja zrna graška, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
37.Ervačić, JasminaDehidratacija celera infracrvenim zračenjem, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
38.Bauman, IngridOdredivanje stupnja homogenosti zrnatih smjesa miješanih Turbula miješalicom // 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista / - (ur.).
Zagreb: -, 1998. (poster, sažetak, znanstveni) -
39.Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Tomičić, Tito; Ježek, DamirVeličine i jedinice // Cros, 4 (1998), 1; 10-16 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
40.Jurčević, ŽeljkaUtjecaj uvjeta ekstruzije na topljivost ekstrudiranih rezanaca šećerne repe, 1998., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
41.Đugum, JelenaDobivanje prehrambenih vlakana procesom ekstruzije, 1998., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
42.Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Tripalo, Branko; Đugum, JelenaProizvodnja topljivih prehrambenih vlakana iz rezanaca šecerne repe // Zbornik sažetaka 3. Hrvatski kongres prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista
Zagreb, 1998. (poster, sažetak, znanstveni) -
43.Kovaček, DamirZaštita intelektualnog vlasništva u elektronskom komuniciranju // Simpozij o intelektualnom i industrijskom vlasništvu / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: -, 1998. (pozvano predavanje, domaća recenzija, sažetak, stručni) -
44.Ghijas Hindawi, MohamedMEHANIZMI DIFUZIJE VODE PRI SUŠENJU PREHRAMBENIH PROIZVODA, 1998., magistarski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
45.Kovaček, Damir; Mintas, Mladen; Lončar-Tomašković, Linda; Mannschreck, AlbrechtTheoretical Study of the Ring-Opening Reactions of Spiropyrans // The Thirteenth Dubrovnik International Cource & Conference on the Interferences among Mathematics, Chemistry and Computer Sciences (MATH/CHEM/COMP '98) / Vikić-Topić, Dražen ; Živković, Tomislav (ur.).
Dubrovnik, 1998. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
46.Ćurić, Duška; Karlović, Damir; Tripalo, Branko; Ježek, DamirEnzymatic conversion of corn starch in twin screw extruder // Chemical and biochemical engineering quarterly, 2 (1998), 12; 63-71 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
47.Jančić, TomislavPrijelaz topline između orebrene cijevi i pokretnog sloja modelnih čestica, 1998., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
48.Tripalo, Branko; Karlović, Damir; Ćurić, Duška; Ježek, DamirPad tlaka u nasutom sloju // Cros, 3 (1997), 1; 22-24 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
49.Mandić, VedranaUtjecaj udjela zastupljenosti komponenata na homogenost smjese zrnatog materijala, 1997., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb
-
50.Melnik, SanjaIspitivanje homogenosti smjese Zrnatih materijala u rotirajucoj "Turbula mješalici, 1997., diplomski rad, Prehrambeno biotehnološki fakultet, Zagreb