Pregled po projektu: 0079020
Pronađeno 70 radova
-
1.Gajčević, ZlataUtjecaj selena i vitamina E na fizikalno kemijske osobine i očuvanje svježine jaja, 2007., magistarski rad, Poljoprivredni fakultet u Osijeku, Osijek
-
2.Gajčević, Zlata; Škrtić, Zoran; Kralik, GordanaUtjecaj pojave influence ptica na konzumaciju peradarskih proizvoda // Krmiva, 48 (2006), 3; 143-148 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
3.Kralik, Gordana; Šperanda, Marcela; Gajčević, ZlataEffects of Nanofeed® ; preparation on egg quality and biochemical indicators in laying hens' serum // Proceedings of XII European Poultry Conference / Romboli, I. (ur.).
Verona: World's Poultry Science Association, 2006. str. 1-6 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
4.Antunović, Boris; Kralik, Gordana; Njari, BelaEstablishing new food safety approach in EU accessing countries – Croatian challenges and opportunities // Acta Agraria Kaposvariensis, 10 (2006), 2; 7-17 (podatak o recenziji nije dostupan, prethodno priopćenje, znanstveni)
-
5.Vladimir, Margeta; Frajman, Polonija; Kralik, Gordana; Dovč, PeterDetermination of PPARGC1 Cys430Ser polymorphism and MHS genotype in Croatian autochthonous pig breeds // Acta Agraria Kaposvariensis, 10 (2006), 2; 333-339 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
6.Kralik, Gordana; Tolušić, Zdravko; Gajčević, Zlata; Kralik, Igor; Hanžek, DanicaCommercial quality evaluation of different weight grade eggs // Acta Agraria Kaposvariensis, 10 (2006), 2; 199-205 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
7.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Đurkin, Ivona; Margeta, Vladimir; Maltar, Zlata Z.Comparison of different methods for lean percentage evaluation in pig carcasses // Acta Agraria Kaposvariensis, 10 (2006), 2; 57-62 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
8.Margeta, Vladimir; Kralik, GordanaRezultati primjene zeolita u tovu svinja na dubokoj stelji // Krmiva, 48 (2006), 2; 69-75 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
9.Škrtić, Zoran; Kralik, Gordana; Gajčević, ZlataObogaćivanje jaja s PUFA n-3 // Krmiva, 48 (2006), 2; 95-103 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
10.Kralik, Gordana; Gajčević, Zlata; Hanžek, DanicaKakvoća pilećih trupova i mesa na našem tržištu // Krmiva, 48 (2006), 2; 59-68 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
11.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Horvat, Dražen; Petričević, Antun; Margeta, VladimirDifferentiation of pork longissimus dorsi muscle regarding the variation in water holding capacity and correlated traits // Italian journal of animal science, 4 (2005), 3; 79-81 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
12.Kralik, Gordana; Scitovski, Rudolf; Škrtić, ZoranModel procjene rasta teškog hibrida pura // Krmiva, 47 (2005), 4; 195-205 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
13.Kralik, Gordana; Margeta, Vladimir; Škrtić, Zoran; Hanžek, DanicaKlaonička svojstva svinja utovljenih na dubokoj stelji i na klasičan način // Poljoprivreda znanstveno-stručni časopis, 11 (2005), 2; 49-54 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
14.Margeta, Vladimir; Kralik, Gordana; Škrtić, Zoran; Hanžek, DanicaMikroklimatski uvjeti i proizvodnost svinja u različitim uvjetima tova // Poljoprivreda znanstveno-stručni časopis, 11 (2005), 2; 55-61 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
15.Jelen, TatjanaUtjecaj genotipa nerasta na obilježja tovnosti i kakvoću trupova u potomaka, 2005., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet, Osijek
-
16.Margeta, VladimirRast i razvoj mišićnog i masnog tkiva u butovima svinja različitih genotipova, 2005., magistarski rad, Poljoprivredni fakultet, Osijek
-
17.Škrtić, ZoranRast pura i modificiranje sadržaja omega-3 masnih kiselina u prsnom mišićnom tkivu, 2005., doktorska disertacija, Poljoprivredni fakultet, Osijek
-
18.Tolušić, Zdravko; Škrtić, Zoran; Gajčević, Zlata; Kralik, IgorMarket of poultry meat and consumers' preferences in Osijek-Baranja County // Italian journal of animal science, 4 (2005), 3; 154-156 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
19.Škrtić, Zoran; Kralik, Gordana; Hanžek, DanicaThe influence of different fat sources on fattening of turkeys and composition of fatty acids in breast muscles // Italian journal of animal science, 4 (2005), 3; 91-94 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Gutzmirtl, DraženkaUtjecaj zeolita na tovna i klaonička svojstva svinja, 2005., magistarski rad, Poljoprivredni fakultet, Osijek
-
21.Kralik, Gordana; Ivanković, Stanko; Škrtić, ZoranFatty acids composition of poultry meat from indoor and outdoor raising // Poljoprivreda (Osijek), 11 (2005), 1; 38-42 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
22.Margeta, Vladimir; Tolušić, Zdravko; Kralik, IgorProduction and economic aspects of conventional and alternative pig fattening // Poljoprivreda (Osijek), 11 (2005), 1; 49-53 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
23.Kralik, Gordana; Bogut, Ivan; Škrtić, Zoran; Gajčević, ZlataEffect of preparation rich in omega-3 acids on the production and quality of eggs // Proceedings of XIth European Symposium on the Quality of Eggs and Egg Products / Bolder, Nico (ur.).
Lahti: World's Poultry Science Association, 2005. str. 122-127 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
24.Kralik, Gordana; Margeta, Vladimir; Šerman, Vlasta; Mas, Nora; Maltar, ZlataEffect of commercial mixtures on the quality of chicken carcasses and meat // Proceedings of XVII European Symposium on the Quality of Poultry Meat / Bolder, Nico (ur.).
Lahti: World's Poultry Science Association, 2005. str. 220-225 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
25.Kralik, Gordana; Ivanković, Stanko; Scitovski, RudolfEffects of dietary PBE oil on performance of broilers // Proceedings of XXII World's Poultry Congress / Akbay, R. (ur.).
Istanbul: Turkish Branch of World's Poultry Science Association, 2004. str. 1-4 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
26.Kralik, Gordana; Milaković, Zlata; Ivanković, StankoEffect of probiotic supplementation on the performance and the composition of the intestinal microflora in broilers // Acta agraria Kaposvariensis, 8 (2004), 2; 23-31 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni rad, znanstveni)
-
27.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Margeta, Vladimir; Gajčević, Zlata; Gutzmirtl, Draženka; Pešo, MarioDifferences in slaughtering characteristics between crossbred pigs with Pietrain and Duroc as terminal sire // Zbornik Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani / Dovč, Peter (ur.).
Ljubljana: Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Oddelek za zootehniko, 2004. str. 121-127 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
28.Škrtić, Zoran; Kralik, Gordana; Maltar, Zlata; Gajčević, ZlataEffect of sex on the share of main parts in carcass and tissues in breasts of turkey // Zbornik Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani / Dovč, Peter (ur.).
Ljubljana: Biotehniška fakulteta Univerze v Ljubljani, Oddelek za zootehniko, 2004. str. 137-144 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
29.Kralik, Gordana; Margeta, VladimirAutochthonous pig and poultry breeds in the Republic of Croatia // The Summaries for International Symposium "Sustainable Utilization of Indigenous Plant and Animal Genetic Resources in the Mediterranean Region" / Rogošić, Jozo (ur.).
Mostar: Faculty of Agriculture, Faculty of Teaching Science and Institute of Agriculture University of Mostar, 2004. str. 13-13 (predavanje, međunarodna recenzija, sažetak, stručni) -
30.Kralik, Gordana; Romić, Zoran; Tolušić, Zdravko; Margeta, VladimirEffects of housing systems on carcass characteristics of finishing pigs // Proceedings of 50th International Congress of Meat Science and Technology / Puolanne, Eero (ur.).
Helsinki: University of Helsinki, Department of Food Technology, 2004. str. 431-434 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
31.Jukić, Dragan; Kralik, Gordana; Scitovski, RudolfLeast-squares fitting Gompertz curve // Journal of computational and applied mathematics, 169 (2004), 2; 359-375 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
32.Ivanković, Stanko; Kralik, GordanaModification of very long chain n-3 PUFA in chicken meat // Proceedings of 50th International Congress of Meat Science and Technology / Puolanne, Eero (ur.).
Helsinki: University of Helsinki, Department of Food Technology, 2004. str. 423-426 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
33.Tolušić, Zdravko; Kralik, Gordana; Margeta, VladimirEcological production as a merket regulator for the pork market in The County of Osijek and Baranja // Acta agriculturae Slovenica, 1 (2004), 1; 185-190 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
34.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Margeta, Vladimir; Gajčević, Zlata; Gutzmirtl, Draženka; Pešo, MarioDifferences in slaughtering characteristics between crossbred pigs with Pietrain and Duroc as terminal sire // Acta agriculturae Slovenica, 84 (2004), S1; 121-127 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
35.Škrtić, Zoran; Kralik, Gordana; Maltar, Zlata; Gajčević, ZlataEffect of sex on the share of main parts in carcass and tissues in breasts of turkey // Acta agriculturae Slovenica, 1 (2004), 1; 137-144 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
36.Antunović, B.; Kralik, G.; Florijančić, T.Ecological and ethological aspects of pig production in Croatia // Acta agriculturae Slovenica, 1 (2004), 1; 15-20 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
37.Margeta, Vladimir; Kralik, Gordana; Antunović, BorisTov svinja na dubokoj stelji // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 46 (2004), 5; 285-292 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
38.Antunović, Boris; Kralik, Gordana; Margeta, VladimirPrilagođavanje uvjeta držanja svinja propisima zemalja EU // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 46 (2004), 6; 313-320 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
39.Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Kušec, Goran; Hanžek, Danica; Gutzmirtl, DraženkaPokazatelji kvalitete svinjskih trupova i mesa // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 46 (2004), 5; 227-236 (podatak o recenziji nije dostupan, izvorni znanstveni članak, znanstveni)
-
40.Ivanković, Stanko; Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Škrtić, ZoranUtjecaj obogaćivanja obroka pilića s n-3 PUFA na svojstva kakvoće mesa // Poljoprivreda (Osijek), 10 (2004), 1; 55-61 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
41.Kralik, Gordana; Ivanković, Stanko; Bogut, Ivan; Csapo, JanosEffect of dietary supplementation with PUFA n-3 on the lipids composition of chicken meat // Acta alimentaria, 33 (2004), 2; 129-139 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
42.Kralik, Gordana; Ivanković, Stanko; Scitovski, RudolfGrowth characteristics and performances of male broilers // Proceedings of XVIth European Symposium on the Quality of Poultry Meat / Baeza, Elisabeth (ur.).
Saint-Brieuc: INRA, 2003. str. 178-184 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
43.Tolušić, Zdravko; Kralik, Gordana; Kušec, Goran; Petričević, Antun; Gutzmirtl, HrvojeEconomic consequences of different lean percentage estimation methods // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 68 (2003), 2; 121-125 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
44.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Gutzmirtl, Hrvoje; Grgurić, DraženMeat quality indicators and their correlation in two crosses of pigs // ACS. Agriculturae conspectus scintificus, 68 (2003), 2; 115-119 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
45.Kralik, Gordana; Canecki, KaticaČimbenici proizvodnje pilećeg mesa s posebnim osvrtom na hranidbu // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 45 (2003), 5; 283-292 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
46.Kralik, Gordana; Margeta, Vladimir; Kušec, Goran; Maltar, ZlataIntenzitet prirasta i kakvoća svinjskih trupova // Krmiva : časopis o hranidbi životinja, proizvodnji i tehnologiji krme, 45 (2003), 6; 303-308 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
47.Scitovski, Rudolf; Kralik, Gordana; Jukić, Dragan; Galić, RadoslavEstimation of the saturation level and asymmetry coefficient of the generalized logistic model // Proceedings of the 9th International Conference on Operational Research - KOI 2002 / Šorić, Kristina ; Hunjak, Tihomir ; Scitovski, Rudolf (ur.).
Zagreb : Osijek: Croatian Operational Research Society, Zagreb ; Department of Mathematics, University of Osijek, 2003. str. 57-66 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
48.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Gutzmirtl, Hrvoje; Petričević, Antun; Poznić, Vladimir; Grgurić, DraženSastav polovica i kakvoća mesa križanaca s različitm terminalnim pasminama nerasta // Priopćenja s XXVIII. znanstvenog skupa hrvatskih agronoma s međunarodnim sudjelovanjem / Havranek, Jasmina (ur.).
Zagreb: Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, 2003. str. 475-478 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
49.Kralik, Gordana; Škrtić, Zoran; Kušec, Goran; Kadlec, JaromirThe influence of rape seed / oil on the quality of chicken carcasses // Czech journal of animal science, 48 (2003), 2; 77-84 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
50.Kralik, Gordana; Mužic, StjepanPoultry production in Croatia - current state and perspectives // 11th European Poultry Conference 2002 / Capudi, Paolo (ur.).
Stuttgart: European Federation World's Poultry Service Association (WPSA), 2002. str. 38--- (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
51.Ivanković, StankoModificiranje sadržaja omega-3 masnih kiselina u mesu tovnih pilića, 2002., doktorska disertacija, Agronomski fakultet, Mostar
-
52.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Gutzmirtl, Hrvoje; Petričević, Antun; Grgurić, DraženInfluence of terminal sire breed on carcass and meat quality traits of pigs // Acta Agraria Kaposvariensis, 6 (2002), 2; 259-263 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
53.Kralik, Gordana; Kušec, Goran; Gutzmirtl, Hrvoje; Petričević, Antun; Grgurić, DraženCorrelation between meat color and some indicators of carcass and meat quality of pigs // Acta Agraria Kaposvariensis, 6 (2002), 2; 253-258 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
54.Kralik, Gordana; Bogut, Ivan; Škrtić, Zoran; Kušec, GoranThe effect of multienzyme preparation on the growth performance of broilers // Acta Agraria Kaposvariensis, 6 (2002), 2; 245-252 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
55.Kušec, Goran; Kralik, Gordana; Petričević, AntunInfluence of breed and sex on carcass and meat quality traits in pigs // Congress Proceedings Volume II / Chizzolini, Roberto (ur.).
Rim: University of Parma, 2002. str. 686-687 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
56.Kralik, Gordana; Ivanković, StankoThe profile of fatty acids in intramuscular fat of chickens // Congress Proceedings Volume II / Chizzolini, Roberto (ur.).
Rim: University of Parma, 2002. str. 996-997 (poster, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
57.Kralik, Gordana; Margeta, VladimirUtjecaj sastava obroka na sadržaj masnih kiselina u mišićnom i masnom tkivu svinja // Krmiva, 44 (2002), 5; 247-253 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
58.Kralik, Gordana; Ivanković, Stanko; Škrtić, ZoranMijenjanje profila masnih kiselina u mišićnom tkivu brojlera // Krmiva, 44 (2002), 6; 297-305 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)
-
59.Kralik, Gordana; Margeta, Vladimir; Bogut, IvanCarcass and meat quality in pigs from different classes in the European Grading System // Krmiva, 44 (2002), 3; 111-116 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
60.Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Škrtić, Zoran; Tolušić, ZdravkoModificirani sastav pilećeg mesa za dijetalnu prehranu ljudi // Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske / Meler, Marcel (ur.).
Osijek: Ekonomski fakultet Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, 2002. str. 133-141 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), stručni) -
61.Petričević, Antun; Kralik, Gordana; Kušec, GoranIzvorni slavonski domaći proizvodi od mesa u turističkoj ponudi // Zbornik radova Znanstvenog skupa "Kontinentalni gospodarski resursi u funkciji razvitka turizma Republike Hrvatske" / Meler, Marcel (ur.).
Osijek, 2002. str. 125-132 (predavanje, domaća recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
62.Petričević, Antun; Kralik, Gordana; Tolušić, Zdravko, Škrtić, Zoran; Kušec, GoranPercentage and distribution of tissues in pig carcasses in relation to (S)EUROP classes // Zbornik Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, 31 (2001), 205-211 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
63.Kralik, Gordana; Petričević, Antun; Škrtić, Zoran; Kušec, GoranMore on the relation between meat percentage and meat quality traits in swine carcasses // Zbornik Biotehniške fakultete Universe v Ljubljani, 31 (2001), 199-204 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
64.Kralik, Gordana; Kušec, Goran; Ivanković, StankoEffect of dietary oils on fatty acids content in chicken meat // Congress Proceedings, Volume I / Borys, Andrzej (ur.).
Varšava: State Committee for Scientific Research, 2001. str. 230-321 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
65.Kralik, Gordana; Kušec, GoranCarcass and meat characteristics of Croatian pigs // Congress Proceedings, Volume I / Borys, Andrzej (ur.).
Varšava: State Committee for Scientific Research, 2001. str. 160-161 (predavanje, međunarodna recenzija, cjeloviti rad (in extenso), znanstveni) -
66.Petričević, Antun; Kralik, Gordana; Gutzmirtl, Draženka; Crnjac, TomislavMesnatost i kakvoća mesa svinja utovljenih na poljoprivrednim gospodarstvima // Krmiva, 43 (2001), 2; 59-63 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
67.Kralik, Gordana; Škrtić, Zoran; Galonja, Marica; Ivanković, StankoMeso pilića u prehrani ljudi za zdravlje // Poljoprivreda, 7 (2001), 1; 32-36 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
68.Kralik, Gordana; Scitovski, Rudolf; Kušec, GoranModeli procjene maksimuma rasta kod provenijencija tovnih pilića // Poljoprivreda, 7 (2001), 1; 37-41 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
69.Petričević, Antun; Kralik, Gordana; Gutzmirtl, Draženka; Kušec, GoranKakvoća polovica svinja različitih genotipova na obiteljskim gospodarstvima // Poljoprivreda, 7 (2001), 1; 42-46 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
70.Petričević, Antun; Kralik, Gordana; Gutzmirtl, Draženka; Crnjac, Tomislav; Margeta, VladimirUtjecaj hranidbe na kakvoću svinjskih polovica u obiteljskim gospodarstvima // Poljoprivreda, 7 (2001), 1; 47-51 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)