Pregled po projektu: 0058009
Pronađeno 40 radova
-
1.Lokas, AnaUtjecaj Lactobacillus plantarum L4 i Leuconostoc mesenteroides LMG 7954 na fermentaciju varaždinskog kupusa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
2.Radošević, Vinka; Tonković, Katarina; Gregurek, Ljerka; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaSvježi sir proizveden uz dodatak probiotika i enzima transglutaminaze // Milk and Dairy products / Carić, Marijana (ur.).
Beograd: Verzal, Novi Sad, 2006. (predavanje, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
3.Hajduk, Gordana; Šušković, Jagoda; Dunaj, Alemka; Jurendić, TomislavGrowth of Bifidobacterium lactis BB-12 in reconstituted baby cereal flakes enriched with inulin // Food Safety and Food Biotechnology: Diversity and Global Impact / Guerzoni, M. Elisabetta et al. (ur.).
Bolonja, 2006. (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
4.Klemen, IvanaUtjecaj probiotičkih starter kultura Lactobacillus plantarum L4 i Lactobacillus rhamnosus GG na fermentaciju soka kupusa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
5.Leboš, AndrejaUtjecaj probiotičkih starter kultura Lactobacillus acidophilus M92 i Enterococcus faecium L3 na fermentaciju soka kupusa, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Petrović, JovanaKontrolirana fermentacija varaždinskog i hibridnog kupusa sa Leuconostoc mesenteroides LMG 7954 i Lactobacillus plantarum L4, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Svetec, Ivan-Krešimir; Zgaga, Zoran; Mrša, Vladimir; Šušković, JagodaImportance of S-layer proteins in probiotic activity of Lactobacillus acidophilus M92 // Journal of Applied Microbiology, 2 (2005), 285-292 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
8.Radošević, VinkaProizvodnja svježeg probiotičkog sira uz dodatak transglutaminaze, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
9.Beganović, Jasna; Kos, Blaženka; Gjuračić, Krešimir; Šušković, Jagoda; Frece, JadrankaGenotypic and phenotypic diversity of lactic acid bacteria isolated from controlled sauerkraut fermentation // Final Programme and Book of Abstracts of the Second Congress of Croatian Geneticists / Franekić-Čolić, Jasna ; Ugarković, Đurđica (ur.).
Zagreb: Digitalni tisak, 2005. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
10.Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Beganović, Jasna; Gjuračić, Krešimir; Šušković, JagodaFunctional properties of probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 // 8th Symposium on lactic acid bacteria: genetics, metabolism and applications
Egmond aan Zee, Nizozemska, 2005. (poster, sažetak, znanstveni) -
11.Frece, Jadranka; Šušković, Jagoda; Kos, Blaženka; Beganović, JasnaImmunomodulatory effect of probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 in mice // Immuno-modulatory drugs / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Medicinska naklada ; Hrvatsko Društvo za Biotehnologiju, 2005. str. 153-165 -
12.Šušković, JagodaDoprinos bakterija mliječne kiseline zdravstvenim učincima fermentiranih mliječnih proizvoda // Utjecaj prehrane na zdravlje
Zagreb, Hrvatska, 2005. (pozvano predavanje, neobjavljeni rad, pregledni) -
13.Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaImmunomodulatory effect of probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 in mice // Biotechnology and Immuno-Modulatory Drugs
Zagreb: Medicinska naklada, 2005. (predavanje, sažetak, znanstveni) -
14.Kos, Blaženka; Šušković, Jagoda; Vuković, Snježana; Šimpraga, Miljenko; Frece, Jadranka; Matošić, SrećkoAdhesion and aggregation ability of probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 // Prvi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva - Zbornik sažetaka postera znanstvenih novaka izlaganih u inozemstvu 2002., 2003. i 2004. godine, I dio Prirodne, tehničke i biotehničke znanosti / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2004. str. 445-445 (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Kos, Blaženka; Inannaccone, Carlo; Frece, Jadranka; Šušković, Jagoda; Canganella, FrancescoIsolation and physiological characterization of probiotic strains for applications in agro-food industry // Prvi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva - Zbornik sažetaka postera znanstvenih novaka izlaganih u inozemstvu 2002., 2003. i 2004. godine / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2004. str. 442-442 (poster, sažetak, znanstveni) -
16.Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaFunctional role of S-layer proteins in probiotic strain // Prvi kongres hrvatskih znanstvenika iz domovine i inozemstva - Zbornik sažetaka postera znanstvenih novaka izlaganih u inozemstvu 2002., 2003. i 2004., I dio Prirodne, tehničke i biotehničke znanosti / Kniewald, Zlatko (ur.).
Zagreb: Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ), 2004. str. 423-423 (poster, sažetak, znanstveni) -
17.Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Svetec, Ivan Krešimir; Zgaga, Zoran; Mrša, Vladimir; Šušković, JagodaFunctional role of S-layer proteins in probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 // 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Karlović, Damir ; Mrša, Vladimir ; Lelas, Vesna ; Šušković, Jagoda ; Colić-Barić, Irena ; Delaš, Ivančica (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L.d.o.o., 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
18.Kos, Blazenka; Iannaccone, Carlo; Frece, Jadranka; Šušković, Jagoda; Canganella, FrancescoPhysiological characterization of probiotic strains for applications in food industry // 2nd Central European Meeting and 5th Croatian Congress of Food Technologists, Biotechnologists and Nutritionists, Book of Abstracts / Karlović, Damir ; Mrša, Vladimir, Šušković, Jagoda ; Colić-Barić, Irena ; Delaš, Ivančica (ur.).
Zagreb: EURO-V.A.L.d.o.o., 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
19.Iannaccone, Carlo; Kos, Blazenka; Frece, Jadranka; Suskovic, Jagoda; Canganella, FrancescoIsolamento e caratterizzazione di batteri probiotici per applicazioni in industrie agro-alimentari // BMMA2004, Bertinoro Meeting di Microbiologia Ambientale
Bertinoro, Italija, 2004. (poster, sažetak, znanstveni) -
20.Kos, Blaženka; Iannaccone, Carlo; Frece, Jadranka; Šušković, Jagoda; Canganella, FrancescoIsolation and physiological characterization of probiotic strains for applications in agro-food industry // New Perspectives of Probiotics
Košice, 2004. (poster, domaća recenzija, sažetak, znanstveni) -
21.Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Šušković, JagodaImportance of S-layer proteins in probiotic activity of Lactobacillus acidophilus M92 // New perspectives of probiotics / Suhr-Jessen, Ouwehand, A., Holzapfel, W., Bomba, A. (ur.).
Košice: Research Institute of Veterinary Medicine, 2004. str. 81-81 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
22.Frece, Jadranka; Kos, Blaženka; Beganović, Jasna; Vuković, Snježana; Šušković, JagodaInfluence of orally-administered probiotic strain Lactobacillus acidophilus M92 on the gastrointestinal microflora of mice // Treći hrvatski mikrobiološki kongres s međunarodnim sudjelovanjem / Balenović, Mirta ; Witter, Velimir (ur.).
Zagreb: Hrvatsko mikrobiološko društvo, 2004. (poster, sažetak, znanstveni) -
23.Šušković, JagodaUloga bakterija mliječne kiseline u funkcionalnim učincima fermentiranih mliječnih proizvoda // Svijet hrane
Zagreb: Robinson, 2004. (pozvano predavanje, cjeloviti rad (in extenso), pregledni) -
24.Mahnet, Stjepan; Kirin, Slavko; Kos, Blaženka; Frece, Jadranka; Šušković, JagodaImmunomodulatory effect of Lactobacillus rhamnosus GG from low fat fresh cheese "BioAktiv LGG" // Mljekarstvo, 54 (2004), 1; 5-18 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
25.Milić, MarijanaIn vivo istraživanja probiotičkog mehanizma djelovanja bakterije Lactobacillus acidophilus M92, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb