Pregled po projektu: 0058005
Pronađeno 51 radova
-
1.Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Herceg, Zoran; Drgalić, IdaThe quality of plain and supplemented kefir from goat’ s and cow’ s milk // International Journal of Dairy Technology, 59 (2006), 1; 40-46 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
2.Grđan, MartinaUtjecaj temperature na fermentaciju sojinog mlijeka mješovitom ABT-5 kulturom, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
3.Brletić, SilvijaUtjecaj temperature i dodatka šećera na fermentaciju sojinog mlijeka monokulturama probiotičkih bakterija, 2006., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
4.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, Rajka; Koruga, SandraProizvodnja i prihvatljivost probiotičkog svježeg sira od kozjeg u usporedbi s kravljim mlijekom // Mljekarstvo, 56 (2006), 2; 107-118 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, znanstveni)
-
5.Ćosić, FilipKakvoća probiotičkog svježeg sira tijekom čuvanja, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
6.Koruga, SandraOdređivanje prihvatljivosti probiotičkog svježeg sira od kravljeg i kozjeg mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
7.Drgalić; IdaOptimiranje proizvodnje probiotičkog svježeg sira od kozjeg i kravljeg mlijeka, 2005., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
8.Tratnik, LjubicaOptimiranje kakvoće funkcionalnih mliječnih proizvoda // Prehrambena industrija / Carić, Marijana (ur.).
Beograd: Savez hemičara i tehnologa (SHT) Tehnološki fakultet (TF), 2005. str. 110-111 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
9.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaOptimizacija proizvodnje probiotičkog svježeg sira od kozjeg mlijeka // Prehrambena industrija / Carić, Marijana (ur.).
Beograd: Savez hemičara i tehnologa (SHT) Tehnološki fakultet (TF), 2005. str. 111-112 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
10.Baljkas, IvaUdjel laktoze tijekom fermentacije mlijeka, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
11.Ilić, NikolinaKremasti probiotički Cottage sir, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
12.Lukić, ŽaklinaMikrobiološka kakvoća probiotičkog svježeg sira, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
13.Vranko, MilanetaKontrola kvalitete probiotičkog svježeg sira, 2005., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
14.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Drgalić, IdaProbiotic bacteria surviving during storage of fresh cheese samples // 8th Simposium on Lactic Acid Bacteria. Genetics, methabolism and application Book of abstracts
Egmond aan Zee, Nizozemska: FEMS, 2005. (poster, sažetak, znanstveni) -
15.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić, RajkaGrowth and survival of probiotic bacteria in reconstituted whey // Le lait, 85 (2005), 171-179 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
16.Matijević, Bojan; Božanić, Rajka; Drgalić, Ida; Herceg, ZoranIzbor bakterijske kulture za proizvodnju probiotičkog tekućeg fermentiranog mlijeka // Zbornik sažetaka. 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb, 2004. str. 47-48 (predavanje, sažetak, znanstveni) -
17.Tratnik, LjubicaPrednosti ultrafiltracije mlijeka i sirutke // Zbornik sažetaka. 36. hrvatski simpozij mljekarskih stručnjaka s međunarodnim sudjelovanjem / Hrvatska mljekarska udruga (ur.).
Zagreb, 2004. (plenarno, sažetak, pregledni) -
18.Stilinović, JasminaRast probiotičkih mikroorganizama u rekonstituiranoj sirutki, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
19.Božanić, Rajka; Tratnik, Ljubica; Herceg, Zoran; Marić, OliveraThe influence of milk powder, whey protein concentrate and inulin on the quality of cow and goat acidophilus milk // Acta alimentaria, 33 (2004), 4; 337-346 (međunarodna recenzija, članak, znanstveni)
-
20.Ratković, AnaProbiotički svježi sir od obranog kozjeg mlijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
21.Dobrinić, AnaTehnologija proizvodnje probiotičkog svježeg sira od punomasnog kozjeg mijeka, 2004., diplomski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
22.Matijević, BojanIzbor bakterijske kulture za proizvodnju probiotičkog tekućeg fermentiranog mlijeka, 2004., magistarski rad, Prehrambeno-biotehnološki fakultet, Zagreb
-
23.Drgalić, Ida; Tratnik, Ljubica; Božanić , RajkaProduction of probiotic soft cheese made from goats milk // Book of Abstracts. IDF Symposium on Cheese. Ripening, Characterization & Technology / Houdek, Lubomir (ur.).
Prag: International Dairy Federation, 2004. str. 97-98 (poster, međunarodna recenzija, sažetak, znanstveni) -
24.Drgalić, Ida; Tratnik, LjubicaPrimjena i značaj mikrofiltracije u mljekarskoj industriji // Mljekarstvo, 54 (2004), 3; 225-245 (podatak o recenziji nije dostupan, članak, stručni)
-
25.Božanić, RajkaVažnost i korištenje kolostruma // Mljekarstvo, 54 (2004), 3; 209-224 (podatak o recenziji nije dostupan, pregledni rad, znanstveni)